ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

homo29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
homoΜέλος
25/01/2006, 12:21:59
προς KRISNA.Eπιδι απο το ιφος σου και μονο καταλαβενω οτι εισαι οπαδος της καταγογης ολων απο τους ελληνες και οτι εισαι πολεμιος της θεοριας των ινδοευρωπαιων.σου λεω οτι το να χρησιμοποιεις τον ορο κοιτιδα ειναι εντελως αντι επιστιμονικο.οι λαοι δεν εχουν κοιτιδες
κοιτιδες εχουν τα μωρα, και τα βακτιριδια
.τι ενοεις με τον ορο κοιτιδα ?γιατι αν ενοεις καπιο κρατος απο το οποιο προελχοντε σου απαντω οτιτην εποχη που διαχοριστικαν οι διο αυτοι λαοι δεν υπηρχαν καθολου κρατη,μπορει να καταγοντε και οι αχαιοι και οι χετεοι απο ανθρωπινους πληθισμους που επιβιωσαν μετα την τελευτεα παγετοδη περιοδο στην ευρωπη και αυτοι ολοι ονομαζοντε συμβατικα ινδοευρωπαιοι χορις αυτο να σημενει οτι ηταν ενας λαος με κεντρικη κυβερνιση .απλα ηταν οργανομενοι σε απλους οικισμους, μηλουσαν την ιδια γλωσσα και κατοικουσαν στην περιοχη των βαλκανιων της κεντρικης και ανατολικης ευρωπης μεχρι και τον καυκασο.σου κανει η εξηγηση μου??????????????????????????

η συνειδηση παμφωτη...

KrisnnaΜέλος
25/01/2006, 13:14:48
Κοιτίδα εννοώ την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή απο όπου κατάγονται, πχ. Νότια ή Βόρεια Βαλκανική χερσόνησος.
Φυσικά και δέν υπήρχαν τότε κράτη, αυτά είναι δημιουργήματα των δύο τελευταίων αιώνων. Υπήρχαν λαοί με κοινά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά που ξεκινούσαν απο μιά περιοχή και μετακινούνταν συνέχεια.
Πολλοί λαοί που προέρχονταν απο την ίδια περιοχή μετακινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και γι'αυτό μερικές χιλιετίες αργότερα εμφανίζονται με κοινά χαρακτηριστικά.
Όσο για την εξήγηση σου , μου κάνει!!!

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Odysseus_nemoΜέλος
26/01/2006, 01:36:23
Ινδοευρωπαίοι!! Αν δεν απατώμαι βάσει αυτής θεωρίας προσπάθησαν να σχηματίσουν και τις γλώσσες σε οικογένειες και απέτυχαν!! Αλήθεια φίλε homo τι κοινό έχει η αρχαιοελληνική γλώσσα με αυτήν των χετταίων; Πραγματικά δεν ξέρω.
quote:
μπορει να καταγοντε και οι αχαιοι και οι χετεοι απο ανθρωπινους πληθισμους που επιβιωσαν μετα την τελευτεα παγετοδη περιοδο στην ευρωπη και αυτοι ολοι ονομαζοντε συμβατικα ινδοευρωπαιοι χορις αυτο να σημενει οτι ηταν ενας λαος με κεντρικη κυβερνιση .απλα ηταν οργανομενοι σε απλους οικισμους, μηλουσαν την ιδια γλωσσα και κατοικουσαν στην περιοχη των βαλκανιων της κεντρικης και ανατολικης ευρωπης μεχρι και τον καυκασο.

Στις περιοχές που αναφέρεις υπήρξαν και λαοί με διαφορετικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Έπειτα πρέπει να δούμε κατά πόσο νομαδικός ή όχι ήταν ένας λαός (π.χ οι Εβραίοι δρουν από την Μεσοποταμία έως την Αίγυπτο), κατά πόσο μεγάλη ήταν η εξάπλωσή του (π.χ οι Έλληνες και όλοι οι ναυτικοί λαοί της Μεσογείου) καθώς την πολιτισμική τους ανάπτυξη και επίδραση.
Δέχομαι ως ένα σημείο την τυχόν συγγένεια Χετταίων και Αχαιών. Αλλά λόγω των παραπάνω στοιχείων είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στη θεωρία σου. Γιατί αυτή η ¨συγγένεια¨ μπορεί να οφείλεται στην πολιτισμική αλληλεπίδραση των δυο λαών και τίποτα παραπάνω.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

Odysseus_nemoΜέλος
26/01/2006, 01:49:34
quote:
συμφωνω με τισ αποψεις σου,αυτο ακριβωσ λεω κι εγω οτι ναι μεν οι αχαιοι με τους χετεους ηταν διαφορετικοι λαοι,ειχαν ομως πολλα κινα στοιχεια στον πολιτισμο την γλωσσα και την θρησκια.

Αυτό ενισχύει και την πιθανότητα της πολιτισμικής επιρροής. Δες πως επέδρασε ο κάθε λαός την εποχή της Αλεξανδρινής περιόδου. Θα παρατηρήσεις πως τα ίδια φαινόμενα σε διαφορετική κλίμακα, πράγμα που οδηγεί σε διαφορετικές πολιτισμικές εξελίξεις.

Odysseus_Nemo

lamogioΜέλος
26/01/2006, 17:19:26
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ" λοιπόν, όπως θα 'λεγε κι ο αναρχικός της εποχής...
26/01/2006, 23:52:59
quote:

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ" λοιπόν, όπως θα 'λεγε κι ο αναρχικός της εποχής...

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν οι ομοιότητες που αναφέρει ο homo.

Πάντως βρήκα άλλο ένα μικρό άρθρο για την Τροία, τους Αχαιούς και τους Χετταίοι, του καθηγητή J.D. Hawkins, του πανεπιστημίου του Λονδίνου.
http://www.archaeology.org/0405/etc/troy3.html

Για τις ομοιότητες ή μη στην τέχνη, ψάχνω στο internet.
Για την θρησκεία δεν το συζητάω καθόλου, επειδή οι Χετταίοι είχαν δανειστεί τους θεούς των Βαβυλωνίων κυρίως.

Χετταίοι:
http://www.anatolia.luwo.be/index.htm?Ankara3.htm&1
http://makeashorterlink.com/?M2961298C

Μυκηναίοι:
http://classics.uc.edu/prmainland/Lectures/JohnYounger/MycArt01.html

Τώρα αν θεωρήσουμε ομοιότητα ότι και οι δύο έχουν λιοντάρια στην πύλη των πρωτευουσών τους (Μυκήνες και Χαττούσα) δείτε τις εικόνες

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

homoΜέλος
27/01/2006, 02:14:09
η ομοιοτητες των γλωσσων των δυο λαων(χετεων και αχαιων)αν και δεν ειμαι οποσδηποτε ειδικος επι του θεματος θα πρεπει να εντοπιζονται στην συνταξη,τον τροπο σχηματισμου των χρονων των ρηματων και σε αλλα γλωσσολογικα ζητηματα τα οποια βεβαια μονο ενας γνωστης των δυο γλωσσων και της γλωσσολογειας μπορει να επιβεβαιωσει.προσωπικα νομιζω οτι αυτο ισχυει

η συνειδηση παμφωτη...

Odysseus_nemoΜέλος
27/01/2006, 02:49:24
quote:
η ομοιοτητες των γλωσσων των δυο λαων(χετεων και αχαιων)αν και δεν ειμαι οποσδηποτε ειδικος επι του θεματος θα πρεπει να εντοπιζονται στην συνταξη,τον τροπο σχηματισμου των χρονων των ρηματων και σε αλλα γλωσσολογικα ζητηματα τα οποια βεβαια μονο ενας γνωστης των δυο γλωσσων και της γλωσσολογειας μπορει να επιβεβαιωσει.προσωπικα νομιζω οτι αυτο ισχυει

homo θαυμάζω την ειλικρίνειά σου!! Όμως φίλε τι σε οδηγεί σε αυτήν την πεποίθηση;

Odysseus_Nemo

homoΜέλος
28/01/2006, 08:14:44
προσ οδυσσεα..........το πιστευω διοτι ειναι πολυ πιθανο......το ειδιο συμβενει με πολους αλλους λαους στην περιοχη ....οπως τους λατινους,τους ιλλυριους,τους θρακες,τους δαρδανους κλπ.ειδικα με τα λατινικα (οσοι εχουν ασχολιθει) ειναι παραπανω απο βεβαιο οτι εχουν κοινη καταγωγη με τα ελληνικα και δεν ενοω τις τυχων ελληνικες λεξεις που δανιστικαν απο την ελληνικη ,αλλα τις λατινικες ριζες των λεξεων, την γραμματικη τους και την συνταξη που δεν μπορει να τα πειραν απο τα ελληνικα γιατι παντα μια γλωσσα υιοθετει μονο μεμονομενες λεξεις και οχι γραμματικη.ε λοιπον μου φαινεται εντελως πιθανο να συμβενει και εδω με τους χεττεουσ το ειδιο πραγμα....................................δεν θεορω τοι η μυθολογια ειναι ικανο επιχειρημα αλλα και αυτη συνηγορει με την αποψη μου αυτη.....οι λατινοι καταγωντε απο την τροια.

η συνειδηση παμφωτη...