- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μια νοικοκυρά όποτε μαγείρευε κρέας στο φούρνο, συνήθιζε να κόβη ένα κομμάτι και να το βάζη στην άκρη. Όταν μια μέρα ο γιός της που την παρακολουθούσε την ρώτησε γιατί το κάνει αυτό,του απήντησε ότι έτσι το βρήκε από τη γιαγιά του. Περίεργος ο νεαρός πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του για να εξακριβώση την αιτία, και την ρώτησε γιατί έκοβε ένα κομμάτι από το κρέας πριν το βάλει στο ταψί για το φούρνο. Η απάντηση της γιαγιάς ήταν, ότι δεν είχε μεγάλο ταψί και ο παππούς του συνήθιζε να αγοράζη μεγάλα κομμάτια κρέας.
Αυτό με απλά λόγια λέγεται αθεμελίωτη πίστη.
αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε αθεμελίωτη παράδοση.
quote:
paroka
αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε αθεμελίωτη παράδοση.
Ποια είναι η διαφορά από την αθεμελίωτη πίστη, αφού ο πιστός δεν εξετάζει ποτέ το πως και γιατί, αλλά δέχεται τυφλά τις γραφές;
*
quote:
Δεν ξέρω τον πατέρα Μάξιμο να με συμπαθάς. Δεν βλέπω τηλεόραση... Από ότι διάβασα όμως στη σελίδα που μου υπέδειξες ήταν καλός αθλητής, μουσικός και συγγραφέας. Και σε ξαναρωτάω. Ποιο είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ του;Να πω εδώ ότι δεν υποτιμώ τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω και προσωπικά, απλά ρωτάω εσένα μιας και δείχνεις να τον γνωρίζεις, και δίνεις βαρύνουσα σημασία στην ΑΠΟΨΗ του για το θέμα του αντίχριστου. Η δεν είναι ΑΠΟΨΗ αλλά ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ και τότε πρέπει να εξετάσουμε αλλιώς το θέμα. Χωρίς προσωπική σχέση δεν μπορώ να έχω σαφή εικόνα για κάποιον Χ. Ορθόδοξε πιστεύω να με καταλαβαίνεις.
Επιπλέον το θέμα που άνοιξες είναι αν ήρθε ο αντίχριστος ή "Η Αποψη του πατήρ Μάξιμου για το αν ήρθε ο αντίχριστος" ; Γιατί ξαναλέω θα ήθελα την άποψη σου επί του θέματος και δεν την παραθέτεις. (δικαίωμα σου φυσικά)
Itale,
ο πατέρας Μάξιμος δεν είναι χθεσινός,η πορεία του καταγράφει 22 χρόνια απο το 1992 σε κανάλια και τηλεοράσεις,πολύ πριν ασχοληθεί με τα εσχατολογικά,πολύ πριν το 2006....Το κοινωνικό του έργο τεράστιο,αλλα αφανές όπως θέλει να είναι και ο Θεός...
Η άποψή μου διαφέρει ελαφρά απο αυτη του πατρός Μαξίμου,θεωρώ οτι έχει πέσει λίγα χρόνια έξω στις απόλυτες ημερομηνίες που δίνει...Και όλο αυτο διότι πήρε σαν δεδομένο οτι ο Αντίχριστος θα εμφανιζόταν στα 30 του έτη, αλλα πλέον δεν είναι εφικτό,διότι προσπέρασε αυτην την ηλικία,ήδη απο περσι το καλοκαίρι....Ωστόσο,νέες εξελίξεις στον θρόνο της Αγγλίας φέρνουν καταματα το ενδεχόμενο να έχουμε ραγδαία γεγονότα ακόμα απο φέτος!Ετσι λοιπόν όσο υπάρχει αυτο το ενδεχόμενο,δεν μπορώ να το απορρίψω εντελώς αν και πλέον δεν τον πιστεύω στον απόλυτο βαθμό που τον πίστευα μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου....
Γλυκιά η γεΥση του θεαθήναι?!
Γιατί αναλώνεσαι σε αναζητήσεις της πιθανής ημερομήνιας της Αποκάλυψης?
Γιατί δεν κοιτάς να ζήσεις τα όσα χρόνια σου έχουν μείνει να ζήσεις, όπως θες (ή οπως πρεπει).
Αν είναι να έρθει η Αποκάλυψη θα το μάθουμε όλοι την ίδια μέρα.
quote:
Κοινωνικο έργο αλλά οι εμφανίσεις σε τηλεοράσεις και κανάλια και οι εκδόσεις βιβλίων καλά κρατούν.
Γλυκιά η γεΥση του θεαθήναι?!Γιατί αναλώνεσαι σε αναζητήσεις της πιθανής ημερομήνιας της Αποκάλυψης?
Γιατί δεν κοιτάς να ζήσεις τα όσα χρόνια σου έχουν μείνει να ζήσεις, όπως θες (ή οπως πρεπει).
Αν είναι να έρθει η Αποκάλυψη θα το μάθουμε όλοι την ίδια μέρα.
Ε,ναι,το θεαθήναι είναι δέλεαρ,να είσαι γνωστός και αναγνωρίσιμος είναι και αυτό θελγητρο δεν αμφιβάλλω...
Σοφία,
έχω τους προσωπικούς μου λόγους που ασχολούμαι τόσο έντονα με αυτη την ιστορία,δεν το κάνω επειδή δεν έχω λόγους΄,είναι λόγοι ύπαρξης ή μη....
ΕΛΠΙΖΕΙΣ να βγουν αληθινες οι προφητείες.
Τόσο κουράστηκες με την ζωή σου που απλά θες να κατεβει ο Θεος να σε κρίνει και να τελειώνει η ιστορία?
Ή τοσο βαρετή είναι η καθημερινότητα σου που τετοιου είδους ιστορίες της δίνουν χρωμα?
quote:
Δεν ασχολεισαι απλα.ΕΛΠΙΖΕΙΣ να βγουν αληθινες οι προφητείες.
Τόσο κουράστηκες με την ζωή σου που απλά θες να κατεβει ο Θεος να σε κρίνει και να τελειώνει η ιστορία?
Ή τοσο βαρετή είναι η καθημερινότητα σου που τετοιου είδους ιστορίες της δίνουν χρωμα?
Δεν θα ήθελα να μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες,ένα χωρος δημόσιος φόρουμ δεν είναι το καταλληλο μέρος για κάτι τέτοιο...Κράτα μόνο οτι είναι υψιστο ζήτημα ζωής για μένα,να είναι αληθινά αυτα που λέει ο πατέρας Μάξιμος....
quote:Αυτά που (λες ότι) λέει αυτός ο "πατέρας Μάξιμος" είναι σε γενικές γραμμές λάθος ή ψέματα - αποδείχθηκαν λάθος ήδη - καλοπροαίρετα ή όχι - λάθος πάντως. Ξεπέρασέ το.quote:
Δεν ασχολεισαι απλα.ΕΛΠΙΖΕΙΣ να βγουν αληθινες οι προφητείες.
Δεν θα ήθελα να μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες,ένα χωρος δημόσιος φόρουμ δεν είναι το καταλληλο μέρος για κάτι τέτοιο...Κράτα μόνο οτι είναι υψιστο ζήτημα ζωής για μένα,να είναι αληθινά αυτα που λέει ο πατέρας Μάξιμος....

quote:
Αυτά που (λες ότι) λέει αυτός ο "πατέρας Μάξιμος" είναι σε γενικές γραμμές λάθος ή ψέματα - αποδείχθηκαν λάθος ήδη - καλοπροαίρετα ή όχι - λάθος πάντως. Ξεπέρασέ το.
Aποδείχτηκαν ''λιγο'' λάθος,έπεσε έξω για ''λιγο'',''ανεπαίσθητα''....Πάντως απ'οτι φαίνεται και όπως το υπολογίζω εγω,δεν προλαβαίνει να μην εκτεθεί,θα εκτεθεί στο θέμα της ενθρόνισης δίοτι μάλλον θα περάσει το κρίσιμο όριο που έχει δώσει και αυτη δεν θα γίνει....
quote:ποτέ. Δεν θα γίνει ποτέ. Άστον αυτόν, βάλε για σένα πλαίσιο - πιο περιθώριο λάθους επιτρέπεις;quote:
Αυτά που (λες ότι) λέει αυτός ο "πατέρας Μάξιμος" είναι σε γενικές γραμμές λάθος ή ψέματα - αποδείχθηκαν λάθος ήδη - καλοπροαίρετα ή όχι - λάθος πάντως. Ξεπέρασέ το.
Aποδείχτηκαν ''λιγο'' λάθος,έπεσε έξω για ''λιγο'',''ανεπαίσθητα''....Πάντως απ'οτι φαίνεται και όπως το υπολογίζω εγω,δεν προλαβαίνει να μην εκτεθεί,θα εκτεθεί στο θέμα της ενθρόνισης δίοτι μάλλον θα περάσει το κρίσιμο όριο που έχει δώσει και αυτη δεν θα γίνει....

είναι γραμμένο οτι θα γίνει,και θα γίνει!Απλως όχι τότε που λέει ο πατέρας Μάξιμος.....Περιθώρειο λάθους;Λίγα χρόνια!
http://www.youtube.com/watch?v=aSoM7y6g-TM&feature=player_embedded
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
Πολλές ερμηνείες σηκώνει το θέμα!
Αν το ειχα τραβήξει εγω θα ηξερα τι να πω,τώρα μπορεί να είναι
οτιδήποτε!!
Γιατι το μεταδίδει η TV?
Σκοπιμότητα?
Ελειψη θεμάτων?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Προφανώς, κάποιος το ανέβασε με ελληνικό τίτλο και ελληνικούς υπότιτλους στις 10 Ιουνίου του 2011. Δεν πρόκειται για νέο γεγονός. Δε χρειαζόταν να ανοιχτεί νέο τόπικ για το θέμα αυτό, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένα σχετικό θέμα: UFO no2 .
Ακόμα περιμένουμε βέβαια να δούμε αυτό που προαναγγέλεται στο βίντεο (όπως αναφέρεται στην ελληνικά υποτιτλισμένη έκδοσή του):
Ένας τοπικός διοικητής του ΝΑΤΟ είπε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι "Κάτι μεγάλο έρχεται".
αθεε αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο θα ήθελες να συζητήσουμε το περιστατικό αυτό σε νέο θέμα, μπορείς να αναρτήσεις το βίντεο στο τόπικ για τα UFO και το παρόν θέμα να απενεργοποιηθεί.

quote:
To συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube στις 15 Οκτωβρίου 2008. Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από τότε...Προφανώς, κάποιος το ανέβασε με ελληνικό τίτλο και ελληνικούς υπότιτλους στις 10 Ιουνίου του 2011. Δεν πρόκειται για νέο γεγονός. Δε χρειαζόταν να ανοιχτεί νέο τόπικ για το θέμα αυτό, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένα σχετικό θέμα: UFO no2 .
Ακόμα περιμένουμε βέβαια να δούμε αυτό που προαναγγέλεται στο βίντεο (όπως αναφέρεται στην ελληνικά υποτιτλισμένη έκδοσή του):
Ένας τοπικός διοικητής του ΝΑΤΟ είπε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι "Κάτι μεγάλο έρχεται".
αθεε αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο θα ήθελες να συζητήσουμε το περιστατικό αυτό σε νέο θέμα, μπορείς να αναρτήσεις το βίντεο στο τόπικ για τα UFO και το παρόν θέμα να απενεργοποιηθεί.
δεν το είχα δει άλλη φορά και γι αυτό το έβαλα
διέγραψε αφού είναι τόσο παλιό και από την στιγμή που υπάρχει σε άλλο θέμα
νόμιζα ότι ήταν προχθεσινή είδηση
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

αθεε δεν ξέρω εάν το συγκεκριμένο βίντεο το έχει βάλει κανείς στο θέμα για τα UFO το οποίο πρότεινα ως σχετικό. Αν θες πάντως, μπορείς να το παραθέσεις κι εκεί, αν όχι για να συζητηθεί, τουλάχιστον για να υπάρχει ως καταγραφή ή στοιχείο.