- Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο-Εψιλον - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθώ τις συζητήσεις που κάνετε και τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες!
Θα ήθελα να άναφερθώ στο έργο του κυρίου Λευκοφρύδη το Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο-Εψιλον.
Ξέρω πως έχετε αναφερθεί στο βιβλίο αυτό σε άλλα forums αλλά νομίζω πως θα μπορούσαμε να αναφερθούμε αναλυτικότερα.
Είτε είναι αληθινή η θεωρία του ΛΕΥΚΟΦΡΥΔΗ είτε όχι θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες.
Που θα το βρώ στην Αθήνα? Ποιός ήταν ο Λευκοφρύδης?Γενικά όλες οι πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!!
Η έκδοση που βρήκα ήταν ανατύπωση από το πρωτότυπο όπως ισχυρίζεται στον πρόλογο ο εκδότης της Ανέστης Κεραμιδάς και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να αμφιβάλλω..
Τώρα, σχετικά με τον συγγραφέα του έργου..
Ο Γιώργος Λευκοφρύδης ήταν ένας δικηγόρος στο επάγγελμα, ερασιτέχνης όμως ερευνητής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ο οποίος όπως μας πληροφορεί στον πρόλογο του έργου του, στις αρχές του 1960 διαβάζοντας τα έργα του Πλούταρχου, έφτασε και στο «Περί του Έψιλον εν Δελφοίς» το οποίο ήταν μια προσπάθεια του αρχαίου ιστορικού να ερμηνεύσει την σημασία του γράμματος «Ε» στην προμετωπίδα-αέτωμα του Μαντείου των Δελφών. Το γράμμα «Ε» βρισκότανε ανάμεσα στις προτάσεις «Γνώθι σαυτόν» και «Μηδέ άγαν» οι οποίες περικλείονταν σε ένα αμβλυγώνιο ισοσκελές τρίγωνο το οποίο αντίκριζαν όλοι οι επισκέπτες του Μαντείου..
Όταν τελικά κατάφερε να εντοπίσει και να μελετήσει το έργο, απογοητευτικέ καθώς θεώρησε πως οι ερμηνείες του «Ε» πού παρέδιδε ο Πλούταρχος ήταν τουλάχιστον φτωχές ή άστοχες (μετά κατάλαβε πως ήταν «εν μέρει» όλες σωστές αλλά «εν μέρει»!)
Οπότε αποφασίζει ο ίδιος να αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του συνόλου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ώστε να διερευνήσει εάν κάποιο άλλο αρχαίο έργο περιείχε περισσότερες πληροφορίες – ερμηνείες για το περίφημο πια «Έψιλον».
Αυτή η προσπάθεια κράτησε περίπου 10 ολόκληρα χρόνια, όταν έφτασε πια να μελετήσει και τα κείμενα του αρχαίου φιλόσοφου Αριστοτέλη και συγκεκριμένα το πιο δύστροπο από αυτά, το «Οργάνων όργανον», δηλαδή το σύγγραμμα του Αριστοτέλη περί .. «Λογικής».
Το 1969 με 1970 λοιπόν, πάει στην Εθνική βιβλιοθήκη και αρχίζει την μελέτη του τότε τουλάχιστον δυσεύρετου βιβλίου, σύντομα καταλαβαίνει πως το «Οργάνων όργανον» δεν διαβάζετε απλά σε μια βιβλιοθήκη – οπότε ξεκινά επαφές με το Βρετανικό συμβούλιο για να του δοθεί ένα αντίγραφο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (θυμηθείτε το TLG ακόμα δεν υπάρχει όπως επίσης και οι «προσωπικοί Η/Υ») πράγμα που ύστερα από πολύ κόπο, καταφέρνει!
Από το 1970 λοιπόν και για τα επόμενα 4 και πλέον χρόνια, ο Λευκοφρύδης αρχίζει μια συστηματική ή καλύτερα εξαντλητική μελέτη αυτού του βιβλίου (15 φορές ανάγνωση, μετάφραση λέξη προς λέξη, γραμμή προς γραμμή, παράγραφο προς παράγραφο, σελίδα προς σελίδα..) ώστε τελικά να καταφέρει να το μεταφράσει για πρώτη φορά στην Νεοελληνική γλώσσα όπως ισχυρίζεται.
Το «Οργάνων όργανον» όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ήταν ένα δύσκολο βιβλίο, βλέπετε ανά 10 με 15 στοίχους ο Αριστοτέλης φαίνεται πως τοποθετούσε ορισμένες προτάσεις που δεν είχαν νόημα. Οι φιλόλογοι θεωρούν ότι επρόκειτο για διαλείψεις λόγο γήρατος ή εξυπηρετούσαν διδακτικούς σκοπούς προς τους μαθητές του φιλόσοφου -για τον Λευκοφρύδη αυτές ακριβώς οι προτάσεις λόγο τις συχνής τους επανάληψης (10 – 15 στοίχους την φορά) υποδείκνυαν την ύπαρξη κάποιου μυστικού κώδικα που ηθελημένα είχε τοποθετήσει στο έργο αυτό ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος!
Αυτή η ιδέα του Λευκοφρύδη, μετατράπηκε σταδιακά σε «μανία» και για αυτό αφιέρωσε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην μελέτη και αποκρυπτογράφηση αυτού του έργου ή κώδικα όπως ο ίδιος πλέον πίστευε, ξεχνώντας πια την ερμηνεία του «Έψιλον εν Δελφοίς» από την οποία είχαν όλα ξεκινήσει μια δεκαετία πρωτύτερα -στο τέλος βέβαια, ο Λευκοφρύδης δίδει και την δικιά του πια ερμηνεία αυτού του συμβόλου όπως προκύπτει από την υποτιθέμενη αποκωδικοποίηση του Αριστοτέλη
..
Η αποκωδικοποίηση βασίζεται σε ένα πολύπλοκο και αμφίβολο αμάλγαμα διαφόρων μεθόδων, άλλοτε ερμηνεία του αυθεντικού κειμένου, άλλοτε αναδιάταξη των λέξεων, απαρίθμηση τους, σχεδιασμούς επί χάρτου (κυριολεκτικά), εφαρμογή μαθηματικών κανόνων που θεωρεί ότι δίδει ο Αριστοτέλης, ελεύθερη ερμηνεία συμβόλων της Γραμμικής, ερμηνεία χιαστή, λογικούς πρωτότυπους συνειρμούς όπου δεν μπορεί να συνεχίσει, αλληγορία (με βάση τις μεθόδους του Ντένικεν) κ.α.
--
Ο γνωστός από την υπόθεση των Έψιλον (και παραμυθάς όπως δεν θα βαρεθώ να υπενθυμίζω) Γκίολβας ισχυριζότανε όσο ζούσε, πως γνώριζε τον Λευκοφρύδη. Έλεγε πως ο τελευταίος ήταν δικηγόρος των "Έψιλον" και πως ότι έγραψε στο «Στα-Γύρο» ήταν ουσιαστικά γνώση των "Έψιλον".
Δυστυχώς απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς ο πραγματικά συμπαθέστατος και ενθουσιώδης από τον τρόπο γραφής του Λευκοφρύδης, δεν θα άρθρωνε αντίλογο καθώς στο μεσοδιάστημα από την συγγραφή του βιβλίου του μέχρι την δημοσιότητα που θα λάμβανε στις μετέπειτα δεκαετίες συμπαρασυρόμενο στην δύνη της «Εψιλολογίας», από ότι πληροφορούμαστε, «έχασε τα λογικά του» και απομονώθηκε οπότε ο καθένας μπορούσε να σκυλεύει το «Στα-γύρο» κατά το δοκούν.. ![]()
Ήταν πράγματι λοιπόν ο Λευκοφρύδης «Έψιλον» -όλοι ερίζουν πως το «Στα-Γύρο» είναι δικό τους; (γιατί τέτοια «πρεμούρα κύριοι»;)
Για εμένα ΟΧΙ! Καθώς δεν μίλησε ποτέ στο έργο του για ομάδα Έψιλον (άλλο η «Εψ» ενέργεια του «Στα-Γύρο», η φύση της είναι καθαρά Ατομική/Πυρηνική) και ακόμα χειρότερα για τους επίδοξους καπηλευτές του, μέσα στο ενθουσιασμό του ο ίδιος φροντίζει να υποδείξει τις επιρροές του που δεν είναι άλλες από τα έργά και τις θεωρίες του γνωστού και ιδιαίτερα δημοφιλούς τότε (1965-1977) Έριχ Φον Νταίνικεν στην Ελλάδα.
Ο Λευκοφρύδης είχε διαβάσει Ντένικεν αλλά και ΜΠΑΛΑΝΟ (το «Ιπτάμενοι Δίσκοι – Εισβολείς;»), μας το λέει συνέχεια, θαυμάζει «αυτό το χαρούμενο παιδί» από την Ελβετία, πιστεύει στην έλευση αρχαίων αστροναυτών-θεών στην Γη, εξωγήινων, και είναι πεπεισμένος πως ο Αριστοτέλης έρχεται από το «α-Λαγος» τόσο όσο και ότι η θέα Δήμητρα ήταν αρχαία Βιολόγος (τελευταίο κεφάλαιο).
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν κινήθηκε ο Λευκοφρύδης. Μελέτησε, πίστεψε, ενθουσιάστηκε, οργάνωσε εκδηλώσεις για τις «ανακαλύψεις» του και στο κλίμα εκείνης της εποχής (Ντένικεν, ΑΤΙΑ, Θεωρεία των Αρχαίων Κοσμοναυτών..) βρήκε ακροατήριο και μια μικρή αναγνώριση, καταχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του (δίνονται τα 163/18-3-1977 Ε.Β.Ε. και 184/24-3-1977 *Ε.Β.Ε.) και πικράθηκε λίγο αφού τα ΜΜΕ της εποχής τον ειρωνεύτηκαν..
Στο τέλος .. έσβησε άδοξα - αλλά ο Χρόνος εκτίμησε τον κόπο (16 χρόνια αδιάκοπης μελέτης!) αυτού το μοναχικού ανθρώπου, έτσι σήμερα όλοι μιλούν για αυτόν και τον θυμούνται
.
Τα υπόλοιπα θα τα δείτε μόνοι σας όταν το διαβάσετε..
Αυτά!![]()
Υ.Γ.
1ον) Διαβάστε την άποψη του Παντελή Γιαννουλάκη που έζησε την νέο-μυθολογία "Ομάδα Ε" από την γέννηση της, για το "Στα-Γύρο" και τον Λευκοφρύδη εδώ: http://www.antidogma.gr/vb/showpost.php?p=40019&postcount=8
2ον) Από όσο γνωρίζω η έκδοση του βιβλίου από τον Κεραμιδά δεν είναι πια διαθέσιμη.
---
*Ε.Β.Ε = Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Edited by - XD on 14/09/2007 09:39:50
Ομολογώ πως μου έλυσες κάθε απορία!!
Θα σου ήταν εύκολο να μου πεις και σε πιο βιβλιοπωλείο βρήκες το βιβλίο γιατί το βρήκα μόνο σε ένα βιβλιοπωλείο στην Κύπρο!
Εγώ είμαι από Αθήνα.
Σε ευχαριστώ και πάλι. Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα σαν και έσενα να αναβαθμίζουν το Esoterica.
Δυστυχώς το βιβλιοπωλείο που βρήκα δεν έχει άλλο αντίτυπο καθώς μερικές μέρες μετά πήγε ένας γνωστός μου που ήθελε και αυτός μια κόπια, καθ΄ υπόδειξη μου, στο ίδιο βιβλιοπωλείο
. Ψάξανε από ότι μου είπε το μαγαζί μήπως είχε ξεμείνει πουθενά κανένα άλλο ξεχασμένο αντίγραφο αλλά μάταιος καθώς είχε τελειώσει (δεν είχα δει άλλο έτσι και αλλιώς..) -ουσιαστικά είχα αγόρασα την τελευταία κόπια του καταστήματος, η οποία τους είχε ξεμείνει πολλά χρόνια στα ράφια τους οπότε φαίνεται πως με περίμενε τόσο καιρό να του δώσω σημασία! ![]()
Παρ’ όλα αυτά ο γνωστός μου επικοινώνησε με τον εκδότη, οπότε έμαθε πως το βιβλίο ήταν εδώ και αρκετά χρόνια «εκτός κυκλοφορίας» (out of print)
.. εξ’ ου και η 2η διευκρινιστική υποσημείωση στο αρχικό μήνυμα.
Συμβουλή μου: Ψάξε στο δίκτυο για «ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑ-ΓΥΡΟ ΕΨΙΛΟΝ» μήπως το βρεις σε κάποιο e-Βιβλιοπωλείο, εγώ με μια τυχαία αναζήτηση στο Google, πέτυχα αυτό: http://www.kyknos.com/inventory.asp?code=0000020255 εσύ μπορεί να τα καταφέρεις καλύτερα
.
Υ.Γ.
Εγώ από την άλλη που και που, ψάχνω σε παλιά ράφια βιβλιοπωλείων το «Έλληνες Πράκτορες της CIA & KGB: Ντοκουμέντα από το ανέκδοτο αρχείο των Χέντρυ Τάσκα – Τομ Καραμεσινη» εκδόσεις «Ισοκράτης». Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως κάποτε το είχε ο πατέρας μου, ύστερα όμως το δάνεισε και δεν το ξανά είδαμε ούτε ξανά ακούσαμε για αυτό ποτέ
-που θα πάει, σαν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα .. βρεθεί ![]()
Καλή τύχη!
Edited by - XD on 14/09/2007 20:02:00
Ρίξε λοιπόν μια ματιά εδώ ![]()
R+C
AMPA forum
Ο Αριστοτέλης ήταν μεγάλος φιλόσοφος βέβαια, γίγαντας της λογικής σκέψης αλλά ζούσε σχεδόν 2.5 χιλιετίες πριν, σε μια εποχή που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή από άποψη τεχνολογικών μέσων και συμπαντικής γνώσης και έτσι λόγω ελλείψεως τεχνικών μέσων δεν είχε καταφέρει ακόμα να κατανοήσει καλά καλά τους βασικούς νόμους της κίνησης τη σχετικότητα του χώρου ενώ πίστευε ακράδαντα ότι η Γη είναι ακίνητη στο κέντρο του κόσμου! Πως είναι δυνατόν να μπορέσει να σχεδιάσει έστω ένα πύραυλο ή αστρόπλοιο? Είναι σαν να θέλετε να κατασκευάσετε έναν υπολογιστή χωρίς να γνωρίζετε καν τους βασικούς νόμους που διέπουν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα!
Αν θέλετε να μάθετε πάντως τι γνώριζε και τι όχι ο Αριστοτέλης καλό θα είναι να διαβάσετε το κοσμολογικό του έργο "περι ουρανού" και να μην αναλώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας με μυθιστορήματα.
Edited by - r00t on 15/09/2007 00:03:19
Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως πολλά από αυτά που λέει μέσα, τα βρήκα κάπως….παρατραβηγμένα .
Ελπίζω να το βρεις για να μας πεις την γνώμη σου .

Trithemius μου βρήκε ένα στην Θεσαλλονίκη. Οπότε σε λιγο καιρό θα μπορέσω να εκφράσω γνώμη περί του ΄κοσμογράφου.
Όσο για το βιβλίο που ψάχνεις δεν μπόρεσα να το βρω για να το αγοράσεις Online. Κατά την διάρκεια της ανάζήτησης βρήκα μόνο το εξώφυλο.
http://www.iranon.gr/PENTELI/PenteliBibliography.htm.
Θα το έχω υπόψην μου σε μελλοντικές αναζητήσεις
Trithemius σε ευχαριστώ.Από αυτό το βιβλιοπωλείο θα το παραγείλω.Πόία η γνώμη σου σχετικά με αυτά που αναφέρει ο Λευκοφρύδης?
keep up the good work!!!
quote:
XD σε ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά. Πράγματι ΄το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις έχει πέσει στην αντίληψη μου αλλά είναι στην Κύπρο. Ο
Trithemius μου βρήκε ένα στην Θεσαλλονίκη. Οπότε σε λιγο καιρό θα μπορέσω να εκφράσω γνώμη περί του ΄κοσμογράφου.Όσο για το βιβλίο που ψάχνεις δεν μπόρεσα να το βρω για να το αγοράσεις Online. Κατά την διάρκεια της ανάζήτησης βρήκα μόνο το εξώφυλο.
http://www.iranon.gr/PENTELI/PenteliBibliography.htm.
Θα το έχω υπόψην μου σε μελλοντικές αναζητήσειςTrithemius σε ευχαριστώ.Από αυτό το βιβλιοπωλείο θα το παραγείλω.Πόία η γνώμη σου σχετικά με αυτά που αναφέρει ο Λευκοφρύδης?
keep up the good work!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πράγματι είναι το μοναδικό site που το παρουσιάζει - συνεργάτες του ΜΠΑΛΑΝΟΥ γαρ
.
quote:
Αυτά είναι μύθοι.
Ο Αριστοτέλης ήταν μεγάλος φιλόσοφος βέβαια, γίγαντας της λογικής σκέψης αλλά ζούσε σχεδόν 2.5 χιλιετίες πριν, σε μια εποχή που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή από άποψη τεχνολογικών μέσων και συμπαντικής γνώσης και έτσι λόγω ελλείψεως τεχνικών μέσων δεν είχε καταφέρει ακόμα να κατανοήσει καλά καλά τους βασικούς νόμους της κίνησης τη σχετικότητα του χώρου ενώ πίστευε ακράδαντα ότι η Γη είναι ακίνητη στο κέντρο του κόσμου! Πως είναι δυνατόν να μπορέσει να σχεδιάσει έστω ένα πύραυλο ή αστρόπλοιο? Είναι σαν να θέλετε να κατασκευάσετε έναν υπολογιστή χωρίς να γνωρίζετε καν τους βασικούς νόμους που διέπουν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα!
Αν θέλετε να μάθετε πάντως τι γνώριζε και τι όχι ο Αριστοτέλης καλό θα είναι να διαβάσετε το κοσμολογικό του έργο "περι ουρανού" και να μην αναλώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας με μυθιστορήματα.Edited by - r00t on 15/09/2007 00:03:19
Σωστά, δεν χωρά αμφιβολία περί αυτού άλλωστε..
Επ’ ευκαιρίας..
Ας έχουμε υπόψη μας πως η δημόσια αμφισβήτηση του Γεωκεντρικού μοντέλου στην αρχαία Αθήνα συνήθως οδηγούσε σε σοβαρές κυρώσεις τους αμφισβητίες καθώς ο «Γεωκεντρισμός» ήταν στενά συνδεδεμένος με την κραταιά αρχαιοελληνική θρησκεία η οποία (όπως αργότερα και ο Χριστιανισμός) αρεσκότανε να αναγνωρίζει ως Κέντρο του Κόσμου την Γη καθώς σε αυτήν ζούσε το Δωδεκάθεο..
Κάθε διαφορετική δημόσια τουλάχιστον, φωνή κινδύνευε να καταδικαστεί εις θάνατον από την Πόλη προς ασέβεια στους Θεούς συνεπικουρούμενη φυσικά και από το «Επιστημονικό Ιερατείο» το οποίο εθελοτυφλούσε στις αστοχίες του Γεωκεντρικού μοντέλου εφευρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες (πχ. Επίκυκλοι) για να το διατηρεί -η καταδίκη του «ενόχου» λειτουργούσε κατευναστικά σε μια ενδεχόμενη τιμωρία της Πόλεως που τον ανεχότανε από τους οργισμένους Θεούς που έστω και έμμεσα (σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής) αμφισβητούσε..
Αν αμφιβάλει κανείς, μπορεί να μελετήσει την τύχη του αστρονόμου και μαθηματικού Αρίσταρχου του Σάμιου (310-230 π.χ), ο οποίος μεταξύ άλλων δίδαξε το Ηλιοκεντρικό μοντέλο κάποτε στην Αθήνα, επηρεασμένος ως έναν βαθμό από τον δάσκαλο του, τον πυθαγόρειο Φιλόλαο, κατά άλλες πηγές τους επίσης πυθαγορείους Ικέτα και Έκφαντο που ήσαν ήδη «Ηλιοκεντρικοί». Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε πως κάποιοι θέλουν τον Αρίσταρχο μαθητή και του γεωμέτρη Ευκλείδη.
Τα ίχνη λοιπόν, του Αρίσταρχου χάνονται στην Αθήνα και η τύχη του άγνωστη, το τελευταίο πράγμα που μαθαίνουμε είναι πως είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του για βλασφημία (τι πρωτότυπο
) στο Αθηναϊκό Δικαστήριο όπως μας ενημερώνει ο Πλούταρχος..
Άραγε την γλίτωσε ο Ηλιοκεντρικός φίλος μας; Τράπηκε σε φυγή από την πόλη; Οδηγήθηκε εις θάνατον; Πλήρωσε βαρύ χρηματικό πρόστιμο; του δόθηκε η συμβουλή να σωπάσει και σώπασε; Ανασκεύασε; Αθωώθηκε; Δικαιώθηκε; .. ουδείς έμαθε ως τώρα!
Εσείς τι λέτε
(ρητορικό το ερώτημα).
Υ.Γ.
Το ίδιο τίμημα της έννομης τιμωρίας παραλίγο να πλήρωνε αιώνες μετά ο Γαλιλαίος σε ένα «άλλο δικαστήριο».. ![]()
Edited by - XD on 15/09/2007 09:34:01
γιατί δεν τους προτείνουμε για διαχειριστές ?![]()
(XD ο Γιαννουλάκης πολλά ισχυρίζεται αλλά λίγα θα έχει κάνει κι αυτός...)
quote:
γιατί δεν τους προτείνουμε για διαχειριστές ?![]()
Νομίζω ότι πριν από 2 χρόνια έλεγες κάτι παρόμοιο για εμένα, σωστά? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Άραγε την γλίτωσε ο Ηλιοκεντρικός φίλος μας; Τράπηκε σε φυγή από την πόλη; Οδηγήθηκε εις θάνατον; Πλήρωσε βαρύ χρηματικό πρόστιμο; του δόθηκε η συμβουλή να σωπάσει και σώπασε; Ανασκεύασε; Αθωώθηκε; Δικαιώθηκε; .. ουδείς έμαθε ως τώρα!
Εσείς τι λέτε (ρητορικό το ερώτημα).
Έχω την εντύπωση ότι τελικά αυτοεξορίστηκε στην Αλεξάνδρεια διότι κινδύνευε να φυλακιστεί ή να θανατωθεί στην ελλάδα..
Ο Κλεάνθης στωικός φιλόσοφος της εποχής τον κατηγόρησε για βλασφημία προς τους θεούς διότι ο Αρίσταρχος τόλμησε να μετακινήσει την εστία του κόσμου από τη Γη στον ήλιο! Η Γη(Γαία) θεωρούνταν τότε μέρος ιερό η κατοικία των θεών όπως σωστά ειπώθηκε.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Περί Γιαννουλάκη θα πω απλά πως είναι ένας καλός συγγραφέας, έχει πένα που λέμε, από εκεί και πέρα, το πόσο καλός ερευνητής είναι, φυσικά ελέγχεται
-του αναγνωρίζω πάντως πως δείχνει τουλάχιστον από τα γραπτά του στο Strange (το διάβαζα κάποτε..) συγγραφικά πως βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο
.
@r00t:
Πράγματι, είναι πολύ πιθανό..
Edited by - XD on 15/09/2007 20:44:03
Δεν κάνω για διαχειρίστρια καρντιά μου, με πιάνουν τα νεύρα μου, δεν έχω την υπομονή του Dying. Θα τρώγατε όλοι ban και δεν θα έμενε κανένας. χαχαχα
Για το κοσμοσκάφος, κάπου το έχω σε φωτοτυπίες. Οταν προσπάθησα να το διαβάσω μπερδεύτηκα περισσότερο, επειδή δεν μπορούσα να ακολουθήσω την σκέψη του συγγραφέα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
στην πορέια βέβαια έγινες λίγο μέρος του συστήματος κι εξαφάνισες μεγάλο κομμάτι από εκείνο τον καλό εαυτό σου προς χάριν της διαχείρισης
νομίζω δε πως δεν είναι κακό να προτείνουμε χρήστες που νομίζουμε ότι το αξίζουν ως διαχειριστές...αυτοί πρέπει μετά να αποδείξουν ότι ορθώς πιστέψαμε σ'αυτούς
πάρε μια ματιά κι από μένα λοιπόν![]()
ή μάλλον,δύο![]()
![]()
![]()
αν δε θες να γίνεις διαχειρίστρια δε θα σου βάλουμε και το μαχαίρι στο λαιμό...μη βαράς![]()
![]()
quote:
Πόία η γνώμη σου σχετικά με αυτά που αναφέρει ο Λευκοφρύδης?
Κοίταξε, αν είσαι λάτρης της προγονολατρείας αλα Ομάδα Ε, Φουράκης κλπ θα σου αρέσει πάρα πολύ. Έχει πολλά στοιχεία για την εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων (διατείνετια ότι ο Αριστοτέλης και πατέρας του Νικόμαχος ήταν εξωγήινοι και ήρθαν στη Γη από τον αστερισμό "Μ του Λαγού"...), συνέντευξη του Γιώργου Γκιόλβα (τον οποίο στη συνέχεια "λούζει" κάποιος Κύρος Ζαφειρίου), πλανητικούς πολέμους, "ανάληψη" (κι όχι θάνατο) του Αριστοτέλη κλπ. Υποστηρίζει πως το σχήμα του σκάφους μας εδόθη από το τριάκτινο Δελφικό "Ε". Χρησιμοποιεί αριθμολογικές αναλύσεις επί του αλφαβήτου και άλλων κειμένων για να τα συνδυάσει με την κατασκευή τμημάτων του σκάφους ενώ παράλληλα αναλύει και τον τρόπο λειτουγίας του. Φυσικά τα συμπεράσματα και οι αναλύσεις (ακραία χαοτικές) έχουν μεγάλη δόση "έμπνευσης" και αυθαίρετης σκέψης αλλά είναι δεδομένος ο "οίστρος" του συγγραφέα σε αυτή το πόνημα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι πως ο Λευκοφρύδης ορίζει ως απώτατο στόχο του βιβλίου την κατασκευή του εν λόγω κοσμοσκάφους προς συνάντηση με τους προγόνους μας που πλέον ζούνε σε άλλες διαστάσεις (στο Ε του Λαγού) και την επιτέλεση του "παγκόσμιου προγράμματος" που είναι η μεταλαμπάδευση της επιστήμης σε "διαγαλαξιακό επίπεδο"...
Η γνώμη μου είναι πως το βιβλίο δεν άπτεται της γήϊνης πραγματικότητας.
Τα σχόλια δικά σας...
A - Lux e Tenebris - Ω
AMPA forum
quote:
Trithemius - Κοίταξε, αν είσαι λάτρης της προγονολατρείας αλα Ομάδα Ε, Φουράκης κλπ θα σου αρέσει πάρα πολύ. Έχει πολλά στοιχεία για την εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων (διατείνετια ότι ο Αριστοτέλης και πατέρας του Νικόμαχος ήταν εξωγήινοι και ήρθαν στη Γη από τον αστερισμό "Μ του Λαγού"...),
Trithemius αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος .
Δυστυχώς η άλλη όψη είναι ότι αντί να γνωρίσουμε το πραγματικό έργο αυτών των σπουδαίων φιλόσοφων, και να προβληματιστούμε μέσα από κάθε λέξη που μας χαρίσανε, εστιάζουμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και σε ομάδες Ε που θα μας σώσουνε από υποτιθέμενους εξωγήινους εχθρούς…..