- Κατάλογος στοιχειωμένων περιοχών - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν και όπως είπα όλα αυτά έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια...
Παντώς ευχαριστώ που προσφέρεσαι...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΩΝΙΑ (2-3) ΑΚΟΥΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΟΝΕΣ ΝΑ ΦΟΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠ΄ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΑΠΟΡΟΦΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΠΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΤΟΙ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΑΜΕ 3-4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΕΟΦΟΡΙΟ Ή ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΑΤΙΣΕ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ.
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?
"ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΗ ΨΟΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ" ΠΟΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΜΕ ΠΟΛΑ ΕΧΩ ΠΑΘΥ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕΙΜΑΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΓΚΟΣΕ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ(ΠΙΣΩ ΟΨΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΑΜΗΣ)ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΞΙ ΤΩΟ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΣΗΜΑΔΙΩΝ.
ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΕΝΑ Σ'ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ(ΠΑΓΚΡΑΤΙ).ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΝΩ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΒΗΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤ'ΑΥΤΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ, ΕΝΙΩΘΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ... ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.. ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΤΥΠΑΓΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. ΜΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;!!! ΕΓΩ ΕΛΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ... ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ... ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΥΡΙΖΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΜΕΝΑ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΟΜΟΥΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΓΥΡΙΖΑ, ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ... ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ... ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ... ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΣΑ... ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ... ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ... ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ... ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ (ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ)ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗΝ ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΑΣΘΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΒΟ... ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.... ΑΥΤΑ!!! ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ... ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΜΩΣ...
Θυμάστε που σας έλεγα για κάτι κουνήματα που έκανε το σύνθετο;
ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!
Προχτές μόλις έπεσα για ύπνο, ήμουν σκεπτικός (για κάποιους λόγους), και καθόμουνα στο σκοτάδι...
Ξαφνικά άκουσα ένα σύρσιμο στο χαλί σαν κάποιος να περπατάει σιγά - σιγά...
Είπα η ιδέα μου είναι... ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΕ Ο ΗΧΟΣ!!!!
Με μισή καρδιά κοίταξα προς το σύνθετο και είδα μέσα στο τζάμι του κάτι να κουνιέται (μιλάμε τι σκέφτομαι και έχω ανατριχιάσει!!!
). Κοιτώντας καλύτερα, πράγματι είδα σαν κάτι να κουνιέται πάνω - κάτω και ή σαν κάπιος να θέλει να μου κάνει νόημα...
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ, ΑΝΑΨΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΕΜΗΣΑ ΛΙΓΟ, ΕΠΕΣΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ... ΑΥΤΑ!!!!!!!!!
τουλάχιστων οταν ακούτε κάποιο θόρυβο θα εχετε δικαιολογία από που προέρχετε, και δεν θα σας πιάνει πανικός !!!!!
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM: ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ!
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Είμαι και γω νέο μέλος στο forum και θα ήθελα να σας πω για μια εμπειρία που είχα πριν από περίπου 4 χρόνια. Τότε έμενα στο πατρικό μου σπίτι στο Βύρωνα. Ένα βράδυ εκεί που κοιμόμουν ένιωσα ξαφνικά να με πλακώνει κάτι και να με καθηλώνει στο κρεβάτι μου. Πάγωσα αμέσως, αλλά μου ήταν αδύνατο να ανοίξω τα μάτια μου λες και κάτι μου τα κρατούσε κλειστά! Δεν μπορούσα να κουνήσω κανένα μέλος του σώματός μου και άρχισα να αισθάνομαι ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ξαφνικά άρχισα να μουρμουρίζω ασυναίσθητα "Φύγε από πάνω μου...φύγε από πάνω μου..." αλλά η αίσθηση εξακολουθούσε να υπάρχει...δεν μπορώ να υπολογίσω για πόσο...όσο ξαφνικά με κυρίευσε αλλό τόσο ξαφνικά εξαφανίστηκε. ΄Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ που με "ακούσατε"
Φιλικά
Nakto ![]()
"Parting is all we know of heaven and all we need of hell"
Τί αισθάνθηκες όταν σου συνέβη αυτό; Μήπως ήταν κάποιο όνειρο;
Φιλικά
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Σ'ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα.
Είμαι βέβαιη ότι η συγκεκριμένη εμπειρία δεν ήταν καθόλου όνειρο!!!! Και αυτό γιατί μου άφησε την αίσθηση ότι ήταν ο παππούς μου που είχε πεθάνει 1 χρόνο πριν. Επίσης ξέχασα στο προηγούμενο μήνυμα να αναφέρω ότι η αίσθηση δεν μου προκάλεσε τρόμο, αλλά έκπληξη και θλίψη...τον λάτρευα και με λάτρευε και εκείνος περισσότερο από όλα τα εγγόνια του. Ίσως γι'αυτό να έκανε σε εμένα αισθητή την παρουσία του.
Φιλικά
Nakto
"Parting is all we know of heaven and all we need of hell"
http://video.msnbc.msn.com/msnbc.com/47804228#47804228
Ναι λοιπόν, τα αγάλματα έχουν και σώμα που είναι θαμμένο αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος. Επίσης βρέθηκαν και ίχνη κόκκινης ''μπογιάς'' που πιθανολογείται πως χρησιμοποιήθηκε για την βαφή των αγαλμάτων.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 22/06/2012 15:21:44
Φαντάσου, μόνο το κεφάλι και σου προκαλούσαν δέος.
Τώρα και με το σώμα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά! Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι το όλο σκηνικό λαμβάνει χώρα στη μέση του πουθενά, εύκολα καταλαβαίνεις πώς μπορούν να δημιουργηθούν ένα σωρό υποθέσεις γύρω από τα αγάλματα αυτά.
(Η φωτό, από το πρώτο Link που παρέθεσε ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ)

Το σώμα ήταν πλήρως ορατό όταν κατασκευάστηκαν και ανέβηκε τόσο πολύ το επίπεδο του εδάφους με το πέρασμα των χρόνων, ή εξαρχής τα δημιούργησαν τόσο βαθιά στη γη;
Αυτή είναι η πρώτη απορία που μου περνάει απ' το νου...

Edited by - fishfemale on 27/06/2012 03:04:35

In anticipation of my resurrection...
quote:
Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση.
Το σώμα ήταν πλήρως ορατό όταν κατασκευάστηκαν και ανέβηκε τόσο πολύ το επίπεδο του εδάφους με το πέρασμα των χρόνων, ή εξαρχής τα δημιούργησαν τόσο βαθιά στη γη;
Αυτή είναι η πρώτη απορία που μου περνάει απ' το νου...
Σωστή η απορία. Νομίζω ότι ένα μέρος σίγουρα θα έπρεπε να είναι εξαρχής στη γη, ως "θεμέλιο" και βάση στήριξης, αλλά το πόσο ήταν αυτό μάλλον είναι δύσκολο να το υπολογίσουμε.
Τα υπόλοιπα στρωματα χώματος θα καλυψαν σταδιακά τα αγάλματα, μη ξεχναμε και ότι το νησί είναι ηφαιστειακό.
Το δικό μου ερώτημα είναι ότι
"τώρα ανακάλυψαν την ύπαρξη του σώματος?"
Δεν είχε πάει κανενός το μυαλό εκεί νωρίτερα?
Εθεωρείτο δηλαδή αυτονόητο ότι είναι απλώς κάποια τεραστια κεφάλια φυτεμένα στο χώμα, τόσον καιρό?
Και βαριόταν κάποιος να ασχοληθεί, ή του'πεφτε μακριά το νησί του Πάσχα....???

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Αν δεν υπάρχει υποψία σούπερ αρχαιολογικής ανακάλυψης ή "θησαυρού",συμβαίνει αυτό.Και στην προκειμένη περίπτωση, τα μεγέθη με την προσθήκη του σώματος έγιναν εντυπωσιακότερα μεν,αλλά ήταν αναμενόμενο αφ' ενός,και δεν προσθέτει κάτι στο ερώτημα -ποιος τα έφτιαξε-
Εκτός αν στη βάση του αγάλματος βρούν και την υπογραφή του γλύπτη-κατασκευαστή.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Ήδη από τον 19ο αιώνα είχαν βρει σχετικά αγάλματα από τη νήσο του Πάσχα και πλέον εκτίθενται στο κοινό εδώ και πολύ καιρό όπως π.χ. στο Βρετανικό Μουσείο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hoa_Hakananai%27a
![]()
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι θεωρίες για το πώς τα μετακίνησαν στις τελικές θέσεις τους (π.χ. όρθια με σχοινιά σα να "περπατούν" ή ξαπλωτά σε ξύλα με τον παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης ογκόλιθων?) και τι σκοπούς ακριβώς εξπηρετούσαν παρά η ύπαρξη "σώματος" που όπως είπε κι ο φίλος PY8AGORAS θα έπρεπε να υπάρχει έτσι κι αλλιώς για λόγους στήριξης.
Δείτε και ένα σύντομο άρθρο με συνοδεία βίντεο για τη θεωρία της όρθιας μετακίνησης.

Οι ιθαγενείς ονομάζουν αυτα τα αγάλματα mata kita rane !!
Ενα πράγμα σαν...<< Μάτια κοιτούν τον ουρανό >>!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.