ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Brie BoyΜέλος
17/06/2005, 01:12:10
quote:
Invader: Μην τον πιάνεις στο στόμα σου αυτόν τον τελευταίο.Κινδυνεύω να εισαχθώ στο νοσοκομείο απο οξύ έμφραγμα λόγω γέλιου και μόνο που τον σκέφτομαι...

Ποιό καλέ? Τον Αρχιεπίσκοπο ή τον Μπάμπη τον Σουγιά ?

ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ?!?

Ξέρεις είναι πρωτοπρεσβυτέριος ολόκληρου φιλοσοφικού τάγματος (Της Τάβλας) μαζί με τον Ρούκουνα και τον Τάσο τον Χάρακα.

INVADER ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ

Εντάξει παιδιά sorry για την πλάκα, συνεχίστε...

Brie BoyΜέλος
17/06/2005, 01:22:12
Φίλε μου Μακεδόνα , μέχρι πριν λίγες μέρες θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Αλλά έλα που είμαι σίγουρη πως οι παπάδες δεν ξέρουν καν τον Manson, και κατά συνέπεια είμαι σίγουρη πως πρόκειται για λαϊκή αντίδραση.

Τέλος πάντων, για να επανέλθω λίγο στο θέμα του τόπικ, εμένα με ενοχλούν πολλά πράγματα στην Εκκλησία, άλλα τόσα στον λαό που υπάρχει γύρω μου, γιατί είμαι και στριμμένη, και για να τα δηλώσω ή να τα αποδείξω, δεν χρειάζεται καν να αποδείξω πως υπήρξε ή δεν υπήρξε Ιησούς.

Ίσα ίσα που αν ζούσε τώρα μάλλον θα έχει νευριάσει και αυτός με τα χάλια τους... Η φιγούρα που περιγράφεται ως Ιησούς μέσα από τα Ευαγγέλια, σιχαινόταν τους πλούσιους, τους δυνατούς και τους υποκριτές. Ότι ακριβώς δηλαδή είναι και οι σημερινοί παπάδες. Θα είχε φρίξει αν έβλεπε τον Χριστόδουλο μέσα στη λιμουζινάρα του.

Άρα και οι σημερινοί πιστοί χριστιανοί, θα έπρεπε να κινηθούν ανάλογα και να τα βάλουν με όλους αυτούς τους Γραμματείς και Φαρισαίους που λυμαίνονται την πίστη τους και το δημόσιο χρήμα...

17/06/2005, 02:10:13
quote:
Brie Boy
Άρα και οι σημερινοί πιστοί χριστιανοί, θα έπρεπε να κινηθούν ανάλογα και να τα βάλουν με όλους αυτούς τους Γραμματείς και Φαρισαίους που λυμαίνονται την πίστη τους και το δημόσιο χρήμα...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

και σε απλά ελληνικά:

Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

macedon

Brie BoyΜέλος
17/06/2005, 02:34:21
Μακεδόνα είσαι κακός

Όπως είναι η κατάσταση σήμερα οι περισσότεροι Χριστιανοί εδώ στην Ελλάδα
δεν έχουν να εξασφαλίσουν ούτε καν τον επιούσιο...Άρα δεν ομοιάζουν με τους ιερείς που τρώνε με χρυσά πιρούνια...

Απλά μου κάνει εντύπωση πως δεν "σκανδαλίζονται" με τα πλούτη της Εκκλησίας, αλλά από απλούς στίχους και βλακείες...

Αλλά ας μας απαντήσουν οι ίδιοι για αυτό...

17/06/2005, 02:50:00
quote:
Brie Boy
Μακεδόνα είσαι κακός

Μόνο κακός; Ο χειροτερότερος

macedon

17/06/2005, 03:26:16
Ε βρε και τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη

Ας προσπαθήσω να συμπεριφερθώ κόσμια και να σεβαστώ την υπόσχεσή μου.
Επαναλαμβάνω, για όποιον νυσταγμένο δεν είδε αυτό που έγραψα: εγώ υπηρέτησα 17 μήνες στον ένδοξο ελληνικό στρατό, και ουδέποτε μου έγινε κατήχηση από παπά!!
Μα καλά πώς πρέπει να το πω για να το καταλάβετε;;
Ειλικρινά, απορώ με την επιμονή σας και τη χωρίς προηγούμενο διαστρέβλωση.

Brie Boy, από που το γνωρίζεις εσύ ότι στους στρατώνες γίνεται κατήχηση;;; Για το ότι οι παπάδες αποτελούν καλό δόντι για τους στρατευμένους συμφωνώ.

Κάτι σαν και αυτό το: "όχι!!!!!!!! τι είναι αυτά που λες καλέ, άκου εκεί δεν σου έκαναν κατήχηση στο στρατό, αφού ξέρω εγώ τι λέω, εσύ θα μου πεις τι σου έκαναν και τι δεν σου έκαναν"
είναι τελείως για γέλια αν όχι για τίποτα άλλο

Μα καλά τώρα επιμένετε να θεωρείτε τουσ "παπάδες" τελείως αφελείς και να τους παρουσιάζετε ότι ζουν εκτός τόπου και χρόνου;;

Φιλικά όπως πάντα

Brie BoyΜέλος
17/06/2005, 03:57:24
Καλέ μου Ψηλέ, καταρχήν ηρέμησε!

Έχω δηλώσει εξαρχής πως ότι λέω δεν το θέτω ως την απόλυτο αλήθεια ή ως αξίωμα, αλλά προς συζήτηση.

Αφενός νομίζω είμαι το τελευταίο άτομο εδώ μέσα που βάλει πανταχόθεν κατά του Χριστιανισμού, και αν ρίξεις μια ματιά στα προηγούμενα ποστ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Αφετέρου: Εγώ είμαι γυναίκα, όπως όλοι γνωρίζετε, και δεν έχω πάει ποτέ μου στρατό φυσικά. Συνεπώς ότι έχω ακούσει για τον στρατό το έχω ακούσει από άλλους. Αλλά δεν φαντάζομαι πως έχουν λόγο οι Χριστιανοί φίλοι μου να μου πουν ψέμματα πως επισκέφτηκαν για λειτουργία μαζί με το τάγμα τους την τάδε Εκκλησία, και πως στην επακόλουθη λειτανία, τους έβαλαν να σηκώσουν την εικόνα κατά την περιφορά της, ή πως όποιος προλάβαινε να δηλώσει συμμετοχή έπαιρνε κάποιες μέρες τιμητική άδεια.

Ουδέν μεμπτόν θα μου πεις. Αλλά εγώ σε ρωτώ: Τι λόγο έχουν οι φαντάροι να παρίστανται σε τελετές που αφορούν την πίστη τους και μόνο, και μάλιστα να παίρνουν τιμητική άδεια για κάτι που είναι απλά το καθήκον τους, εφόσον είναι χριστιανοί.

Δηλ, για να το κάνω πιο λιανά:
Ο Χ είναι χριστιανός φαντάρος, σηκώνει για μισή ώρα την εικόνα, και πάει σπίτι του για καμιά βδομάδα.
Ο Ψ είναι κάτι άλλο, δεν θέλει να σηκώσει την εικόνα, συνεπώς μένει έγκλειστος την ίδια βδομάδα..

Είναι αυτό αδικία ή όχι?

Βέβαια, θα μου πεις, χαίρω πολύ στον στρατό ούτως ή άλλως γίνονται αδικίες.
Οκ λοιπόν, αφού έτσι θέλετε, εμένα δεν μου πέφτει λόγος και δεν με νοιάζει.

Αλλά αφού φίλε μου Ψηλε, δεν συμφωνείς με τα όσα είπαμε, τι έχεις να πεις για τα υπόλοιπα που παραθέσαμε?

Και εφόσον, αν το πάρουμε και αλλιώς, είμαι γυναίκα και μαθαίνω για τον στρατό από άλλους γιατί να μου λέει ψέμματα ο φίλος μου όταν μου λέει ότι πάνε εκκλησία με τον στρατό και να μην μου λέει ψέμματα όταν μου λέει ότι οι παππάδες αποτελούν δόντι στον στρατό, κάτι το οποίο παραδέχεσαι και σύ? Και γιατί να αποτελούν καλό δόντι στην τελική οι παπάδες σε κάτι καθαρά κρατικό όπως είναι ο στρατός?

Brie BoyΜέλος
17/06/2005, 04:02:35
quote:
Μα καλά τώρα επιμένετε να θεωρείτε τουσ "παπάδες" τελείως αφελείς και να τους παρουσιάζετε ότι ζουν εκτός τόπου και χρόνου;;

Και επιδή όπως έχω ξαναπει θέλω να λέω συνέχεια την γνώμη μου, ουδείς κατηγόρησε του παπάδες ως αφελείς και ότι ζουν εκτός τόπου και χρόνου.
Το αντίθετο ακριβώς είπαμε, ότι είναι παμπόνηροι και ότι ξέρουν να επωφελούνται της κάθε εποχής, για να πλουτίζουν τα μέγιστα.

17/06/2005, 12:03:20
quote:
Αν δεν γνωρίζεις ένα θέμα, γιατί καταπιάνεσαι;

quote:Ψηλός
Φίλε Μακεδόνα, μπορείς να δηλώσεις άθεος/αλλόθρησκος και να πάρεις απαλλαγή από το μάθημα.

Αυτό ακριβώς λέω. Το να υποχρεώνομαι να δηλώσω οτιδήποτε είναι παραβίαση της ελευθερίας μου. Δεν έχω υποχρεώση να δηλώνω οτιδήποτε γιατί δεν έχει κανείς δικαίωμα να με ρωτά (σύμβαση του Ελσίνκι).

quote:
Η καταπάτηση του δικαιώματός μου, σαν Έλληνας πολίτης, να δηλώνω αν θέλω το παιδί μου να πάρει ή όχι θρησκευτική κατήχηση στο σχολείο κι αν δεν θέλω, ποιός είναι ο λόγος.

Ψηλός
Αχέμ. Σου είπα πιο πάνω. Δεν είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά αν δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

quote:
Η Αρχιεπισκοπή δεν έχει λόγο στις επισκοπές των Καθολικών αν εννοείς αυτό, ούτε στο τι κάνουν οι μουλάδες πάνω στη Θράκη. Κατά τα άλλα, μιλάμε για 130.000 Χριστιανούς Καθολικούς, οι οποίοι και υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή (νομίζω Αρχιεπισκοπή) των Επτανήσων και για 70.000 Μουσουλμάνους στην Θράκη για τους οποίους να εύχεσαι η Αρχιεπισκοπή να μπορούσε να τους ελέγξει στο ποιον θα βάλει Μουλά ή Ιμάμη.

Προκειμένου να ανεγερθεί ναός οποιουδήποτε άλλου δόγματος πρέπει να δώσει άδεια η οικεία Μητρόπολη. Αυτό εννοώ.

quote:
Η συνεκτίμηση των προβλημάτων της εκκλησίας ως προβλήματα της πολιτείας.

Ψηλός
Δηλαδή η Εκκλησία δεν είναι μέρος της κοινωνίας, οι παπάδες "φύτρωσαν" δεν "γεννήθηκαν" έτσι;
Η Εκκλησία και η κάθε Εκκλησία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Εγώ είπα "της πολιτείας" εσύ το μετατρέπεις σε "προβλήματα της κοινωνίας" για να απαντήσεις.

Της πολιτείας Ψηλέ. Της πολιτείας. Του κράτους. Της νομικής έκφρασης του ελληνικού λαού. Πώς να στο πώ αλλιώς;

quote:Ψηλέ
Εσύ ορκίσου στο κοράνι όταν σου το ζητήσουν. Δήλωσε μουσουλμάνος και ορκίσου όπως θες. Τον όρκο γενικότερα δεν τον αποφεύγεις.

Πάλι μιλάω γενικά για τον θρησκευτικό όρκο. Όχι για τον χριστιανικό.

quote:
Να μην μιλήσουμε για το πόσα κτήματα της Εκκλησίας έχουν καταπατηθεί από το κράτος για ανέγερση κτηρίων ή διάνοιξη δρόμων.

Το κράτος απαλλοτριώνει. Άλλο απαλλοτρίωση, άλλο καταπάτηση. Και εν πάσει περιπτώσει, η αρμοδιότητα έκδοσης αδειών και ελέγχου των οικημάτων σε όλη την επικράτεια είναι αρμοδιότητα της πολεοδομίας που υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ελληνικής πολιτείας σε μη κρατικές οργανώσεις, όπως είναι η νεοδομία, είναι αυτό που σημειώνω.

quote:Ψηλός
Αυτό το κάνει η Εκκλησία; Και με ποιο τρόπο καταπατάει την ισονομία παρακαλώ; Τους στέλνει μετάθεση στον Έβρο; Ή μήπως στο Αλκατράζ;

Με το να μην τους επιτρέπει να αναγείρουν ναούς για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, παραβιάζοντας έτσι ένα βασικό τους δικαίωμα.

Βλέπω όμως ότι δεν σχολίασες το οικονομικό θέμα... Όχι ότι σχολίασες τα υπόλοιπα, αλλά τουλάχιστον προσπάθησες...

Αν αποφασίσεις αν με λένε ψηλό ή WWalker, να'ρθεις να μου το πείς.

quote:

Βλέπω όμως ότι δεν σχολίασες το οικονομικό θέμα... Όχι ότι σχολίασες τα υπόλοιπα, αλλά τουλάχιστον προσπάθησες...

Όλα τα απάντησα. Και μια χαρά σου τα σχολίασα και τα υπόλοιπα, αν θεωρείς ότι οι μπαρούφες κατηγορίες που πετάς είναι άξιες σχολιασμού επιπέδου πανεπιστημίου, τότε τράβα σε κάναν δόκτωρα όπως ήθελες πριν.

quote:
Αν δεν γνωρίζεις ένα θέμα, γιατί καταπιάνεσαι;

Είμαι πολυτεχνίτης άνθρωπος και καταπιάνομαι με ότι βρω μπροστά μου, understand?

quote:
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

Το μυαλό σου και μια λίρα που θα με ειρωνευτείς κιόλας.

quote:
Της πολιτείας Ψηλέ. Της πολιτείας. Του κράτους. Της νομικής έκφρασης του ελληνικού λαού. Πώς να στο πώ αλλιώς;

Κολλάς στις λέξεις ως συνήθως, μήπως και κάνεις την δουλειά σου. Κολλάς που κολλάς στις λέξεις, δεν κοιτάς κιόλας ποιος τις γράφει, και γίνεσαι και ρεζίλι των σκυλιών στην προσπάθειά σου να την πεις στον Ψηλό.
Τα γυαλιά τα φοράμε όταν διαβάζουμε κάτι.

quote:
Το κράτος απαλλοτριώνει. Άλλο απαλλοτρίωση, άλλο καταπάτηση.

Μωρέ εσύ την έκτρωση πες την και "διακοπή κύησης", η ουσία δεν αλλάζει.

Και συμμαζέψου. Δεν έχω την όρεξή σου.

Edited by - WWalker on 17/06/2005 14:49:26

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
amalia

17/06/2005, 13:32:19

Brie Boy,
Για το λόγο ακριβώς ότι, με βάση τις απόψεις σου γενικότερα, και διότι σε θεωρώ άτομο που δεν φτάνεις σε ακραίους ισχυρισμούς προκειμένου να υποστηρίξεις την όλη προσπάθεια απαξίωσης του Χριστιανισμού, παραξενεύτηκα όταν, μολονότι εξέθεσα τη δική μου εμπειρία της θητείας μου στο στρατό, επιβεβαίωσες και εσύ τα όσα είπε ο Μακεδόνας στην απέλπιδα προσπάθειά του να λασπώσει κι άλλο οτιδήποτε έχει σχέση με το Χριστό.

quote:
Αλλά δεν φαντάζομαι πως έχουν λόγο οι Χριστιανοί φίλοι μου να μου πουν ψέμματα πως επισκέφτηκαν για λειτουργία μαζί με το τάγμα τους την τάδε Εκκλησία, και πως στην επακόλουθη λειτανία, τους έβαλαν να σηκώσουν την εικόνα κατά την περιφορά της, ή πως όποιος προλάβαινε να δηλώσει συμμετοχή έπαιρνε κάποιες μέρες τιμητική άδεια.

Όπως είπες "οι Χριστιανοί φίλοι σου". Άλλο πράγμα η συμμετοχή στη θεία λειτουργία και άλλο η κατήχηση. Στους τόπους όπου υπηρέτησα εγώ, είχαμε πάντα παιδιά μουσουλμάνους. Ποτέ δεν τους υποχρέωσε κανείς να παρευρεθούν σε καμία λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στο κέντρο όπου παρουσιαστήκαμε, οι μουσουλμάνοι ορκίστηκαν στο κοράνι τους.
Όπως και να έχει, όταν έχεις να κάνεις είτε με την πολιτική ζωή του τόπου, είτε με την ευρύτερη κοινωνική και εργασιακή ζωή του τόπου, είσαι υποχρεωμένος σε κάτι να ορκιστείς, όπως πολύ σωστά ανέφερε και πριν ο WWALKER.
Ο όρκος είναι μια μορφή δέσμευσης απέναντι σε αυτό που καλείται ο άνθρωπος να υπηρετήσει.
Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει τον άνθρωπο και να τον κάνει συνεπή στο έργο του.
Η θρησκεία μας, τουλάχιστον μας ενώνει ως Έλληνες περισσότερο από κάθε τι άλλο ακόμη και πέρα από τα στενά όρια των γεωγραφικών συνόρων μας.
Δεν είναι άλλωστε και τίποτα καινούργιο, υπήρχε και καλό είναι να συνεχίσει να υπάρχει.

Εγώ δεν θα αναφερθώ σε αυτό που αναφέρεις σχετικά με αν είναι σωστό ή όχι ο φαντάρος που θα σηκώσει την εικόνα για μισή ώρα και πάει σπίτι του για μια εβδομάδα. Αφορά την όλη λειτουργία του στρατού μας και δεν είναι του παρόντος θέματος.
Να ξέρεις όμως πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τσάτσοι, που ούτε εικόνα σηκώνουν αλλά και ούτε τίποτα προσφέρουν στο στράτευμα, οι οποίοι δεν ξέρουν τι χρώμα έχει η σκελέα.
Ένα παράδειγμα, είχα ένα συνάδελφο όταν παρουσιαστήκαμε στο κέντρο, που ήταν ή γιος ή ανιψιός στρατηγού (δεν θυμάμαι καλά). Ξέρεις τι ειδικότητα του έδωσαν;; Τραπεζοκόμος στο σπίτι του στρατηγού!!
Οπότε άσε τα περί βυσμάτων, δεν τελειώνουν, και ας μην κατακρίνουμε το δόντι που μπορεί να έχει κάποιος αν γνωρίζει κάποιον παπά.

Θα ήταν χαζό να μην παραδέχομαι τα κακώς κείμενα των όποιων αντιπροσώπων της Εκκλησίας μας.
Αυτό όμως που δεν ανέχομαι είναι η προσπάθεια εξευτελισμού όλου το πληρώματος της Εκκλησίας (μέλος της οποίας θεωρώ και τον εαυτό μου) αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας, με αφορμή κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.
Τα άτομα που επιχειρούν κάτι τέτοιο, εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία, ξέρουν καλά να γκρεμίζουν παρά να χτίζουν.
Τα κίνητρα αυτών των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με τις δήθεν ανησυχίες τους για την «κατάντια» της κοινωνίας μας.

Φιλικά όπως πάντα