ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πως μπορώ ... (Για edit στον τίτλο θέματος) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- πως μπορώ ... (Για edit στον τίτλο θέματος) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

T-SEEKER34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
T-SEEKERΜέλος
17/01/2003, 22:44:26
πως μπορώ να αλάξω τον τίτλο ενός θέματος του οποίου εγώ είμαι ο συγγαραφέας?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

thothΙδρυτικό Μέλος
17/01/2003, 22:56:11
Γεια σου T-Seeker.

Πάνω από το αρχικό σου μήνυμα υπάρχει μια γραμμή εργαλείων με εικονίδια. Το εικονίδιο με την "σελίδα-μολύβι" είναι αυτό που πρέπει να κλικάρεις για να επεξεργαστείς το θέμα σου και μετά να σώσεις τις αλλαγές σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

T-SEEKERΜέλος
18/01/2003, 20:57:53
ευχαριστώ . ήσουν κατατοπιστικός

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

AINEIAN06Μέλος
11/08/2007, 14:38:02
Εχω παρατηρησει οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι οι οποιοι - δηλωνουν οτι- ασπαζονται μια θρησκεια ... την ασπαζονται για λογους συμπαθειας προς αυτη , η οποια συμπαθεια βασιζεται σε λογους τελειως ασχετους με τα δογματικα θεματα αυτης της θρησκειας παρα του οτι πιστευουν - υπο την εννοια της θρησκευτικης πιστης - σε αυτη την θρησκεια .....
11/08/2007, 16:50:47
Φίλε AINEIAN06, καλώς ήλθες και πάλι!
Καιρό είχαμε να σε δούμε!

Οφείλω να πω ότι μου αρέσει πολύ το θέμα που ανοίγεις γιατί μπορούμε να το εξετάσουμε από αρκετές σκοπιές!

Νομίζω πως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ασπαστεί ένας άνθρωπος μια συγκεκριμένη θρησκεία είναι οι επιδράσεις που έχει από το οικογενειακό/κοινωνικό/πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει.
Εάν πχ ένα παιδί γεννηθεί σε μια ισλαμική οικογένεια, πάει στο σχολείο όπου διδάσκεται το αντίστοιχο θρησκευτικό μάθημα κλπ είναι πολύ πιθανόν να ασπαστεί τον Ισλαμισμό επειδή ακριβώς έχει ανάλογες παραστάσεις.
Με τον καιρό μπορεί να ανακαλύψει κι άλλες αιτίες οι οποίες να τον κάνουν να κλίνει προσ την συγκεκριμένη θρησκεία.
Είναι πιθανόν να του δίνει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως πως δημιουργήθηκε ο κόσμος μας, ποιός τον δημιούργησε, τι γινόμαστε μετά τον θάνατο μας, αν υπάρχει ψυχή, τι είναι αυτό που αποκαλούμε "κόσμος".

Μπορεί πάλι μια θρησκεία να αποτελεί για τον πιστό ένα "καταφύγιο" σε δύσκολες στιγμές που περνάει και προσπαθεί εναγωνίως να βρει λίγη ελπίδα για να συνεχίσει να πορεύεται.
Πιστεύω ότι είναι μια ανθρώπινη ανάγκη μας και την βρίσκω πολύ κατανοητή.

Από κει και πέρα, θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην πίστη - ή συμπάθεια, όπως λες - σε μια θρησκεία.
Σε τι βαθμό δηλαδή μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με παρωπίδες.
Αν μας επιτρέπει να δούμε και τα ερεθίσματα που μπορεί να μας προσφέρουν οι άλλες θρησκείες.
Αν μπορούμε να αντιληφθούμε και να σεβαστούμε την επιλογή και των συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν διαφορετική θρησκευτική πίστη από την δική μας.
Ποιοί λόγοι μας οδηγούν να νιώθουμε ότι η δική μας πίστη είναι η σωστή κι όλες οι υπόλοιπες είναι λανθασμένες.

Σε τι βαθμό δηλαδή η θρησκευτική πίστη μας σκλαβώνει αντί να μας απελευθερώνει?

In anticipation of my resurrection...

AINEIAN06Μέλος
13/08/2007, 00:34:21
Φιλε μου , ως προς το θεμα εχω να παρατηρησω το εξης
Οταν λεμε οτι πιστευουμε σε μια θρησκεια αυτο σημαινει οτι αποδεχομαστε τα δογματικα της μερη κατα γραμμα τοις μετρητοις και με αυστηρη ερμηνεια.
Πχ ενας πραγματικος οπαδος του χριστιανισμου πιστευει πραγματικα οτι υπαρχει ως υπερφυσικη οντοτητα ο Χριστος η η Παναγια κι που αν δεν κανει το θελημα τους θα τιμωρηθει στην αλλη ζωη πηγαινοντας στην κολαση
Εαν δεν τα πιστευει αυτα αλλα δηλωνει χριστιανος .. σημαινει οτι το κινητρο που δηλωνει χριστιανος ειναι καποιο αλλο πχ . θεωρει την χριστιανικη θρησκεια σαν κατι αγαπητο το οποιο εχει σχεση με την οικογενειακη η την εθνικη του παραδοση , κι αυτο ειναι κατι το διαφορετικο με το εαν αποδεχεται την ορθοτητα των θρησκευτικων δογματων της χριστιανικης θρησκειας η οχι .
Διαχωριζω λοιπον εδω το ρημα πιστευω απο το ρημα συμπαθω ως αναφορα μια θρησκεια .... μπορει να συμπαθω μια θρησκεια αλλα να μην πιστευω σε αυτην [ ως προς το υπερφυσικο μεταφυσικο της σκελος ]
13/08/2007, 10:44:43
Φίλε AINEIAN06, νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείς!

Συμφωνώ ότι η πίστη ενός ατόμου σε ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα είναι συνδεδεμένη με την αναγνώριση κι αποδοχή των βασικών του θέσεων.
Η συμπάθεια που αναφέρεις δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένη με την πίστη και μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους.
Μεταξύ των λόγων αυτών μπορεί να είναι κι ένα "συναισθηματικό δέσιμο" με μια θρησκεία λόγω της επιρροής που αυτή άσκησε στα παιδικά του χρόνια από τους φορείς που μπορεί να εκφράστηκε (οικογένεια, σχολείο κλπ).
Μπορεί να είναι η παραδοχή κι η πεποίθηση του ατόμου αυτού ότι η θρησκεία αυτή έχει κάποια ψήγματα Αλήθειας, έχει κάποια σωστά ηθικά διδάγματα και μπορεί να ωφελήσει γενικότερα έναν άνθρωπο ο οποίος την ερευνά.

Αυτή την στιγμή σκέφτομαι εάν είναι περισσότερο πιθανό ένας άνθρωπος να περάσει από την συμπάθεια σε μια θρησκεία στην πίστη ή το αντίστροφο...

Impious VarmintΜέλος
13/08/2007, 12:13:08
quote:
Αν μας επιτρέπει να δούμε και τα ερεθίσματα που μπορεί να μας προσφέρουν οι άλλες θρησκείες.
Αν μπορούμε να αντιληφθούμε και να σεβαστούμε την επιλογή και των συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν διαφορετική θρησκευτική πίστη από την δική μας.

Αγαπητέ Dying_Incubus πιστεύεις ότι ορισμένα άτομα με παρωπίδες,όπως λες και εσύ μπορούν πραγματικά να συμμεριστούν κάποιες αντίθετες απόψεις από αυτές που τους υποβάλλει η τυφλή τους πίστη,τις περισσότερες φορες,στις εκάστοτε θρησκείες?

quote:
Οταν λεμε οτι πιστευουμε σε μια θρησκεια αυτο σημαινει οτι αποδεχομαστε τα δογματικα της μερη κατα γραμμα τοις μετρητοις και με αυστηρη ερμηνεια.

Αγαπητέ AINEIAN06 πεποίθηση μου από προσωπική εμπειρία είναι πως όταν λέμε ότι πιστεύουμε σε μια θρησκεία εννοούμε ότι μάθαμε να πιστεύουμε σ'αύτη.Ή καλύτερα μας έμαθαν...Ετσι γαλουχηθήκαμε...Στο να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο.Και από ότι καταλαβαίνω με την χαμηλή μου νοημοσύνη είναι πως η πίστη αποτελεί πλέον συνήθεια.

Impious Varmint

14/08/2007, 08:18:04
quote:
Αγαπητέ Dying_Incubus πιστεύεις ότι ορισμένα άτομα με παρωπίδες,όπως λες και εσύ μπορούν πραγματικά να συμμεριστούν κάποιες αντίθετες απόψεις από αυτές που τους υποβάλλει η τυφλή τους πίστη,τις περισσότερες φορες,στις εκάστοτε θρησκείες?

Αγαπητέ Impious Varmint, νομίζω ότι ένα άτομο με παρωπίδες δε μπορεί εύκολα να συμμεριστεί τις αντίθετες θρησκευτικές απόψεις επειδή για διάφορους λόγους δε μπορεί να αντιληφθεί το νόημα που έχουν αυτές, το όποιο σπέρμα Αλήθειας εμπεριέχεται σ΄ αυτές αλλά και το νόημα που έχουν για αυτούς που τις συμμερίζονται.

Πιστεύω ότι ο δογματισμός/φανατισμός είναι κάτι διαφορετικό από την συμπάθεια προς μια θρησκεία ακόμη κι από την ίδια την πίστη, η οποία όμως σου επιτρέπει να προσεγγίσεις κάποιες άλλες θρησκείες με σκοπό να τις κατανοήσεις και να τις εξετάσεις.
Σ' αυτήν την περίπτωση λοιπόν, οι λόγοι που οδηγούν ένα άτομο στον φανατισμό μπορεί να είναι διάφοροι.
Υϊοθέτηση μιας ίδιας στάσης από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε αυτό το άτομο (κοινωνικό, οικογενειακό κλπ περιβάλλον), προσκόλληση σε μια θρησκεία συγκεκριμένη σε μια ανάγκη του ατόμου να πιστέψει σε κάτι που θα του δώσει σιγουριά κλπ.
Όταν λοιπόν συντρέχουν κάποιοι τέτοιοι λόγοι, είναι πιθανή η εμφάνιση μιας φανατικής τάσης αυτού του ατόμου όταν νιώσει να απειλείται το υπόβαθρο στο οποίο έχει βασίσει τις ελπίδες και τις πεποιθήσεις του, όταν δηλαδή έρθει σ' επαφή με άτομα που πιστεύουν σ' άλλη θρησκεία.

eidosΜέλος
14/08/2007, 09:02:33
στην Ελλαδα οι πληστοι γεννηθηκαν ορθοδοξοι. ποσοι ωστοσο, τηρουν κατα γραμμα το πιστευω της Ορθοδοξης εκκλησιας; οι περισσοτεροι εχουν σχεση με την εκκλησια μονο το Πασχα η τα Χριστουγενα. επομενως μαραμενουν Ορθοδοξοι μονο για να βρισκονται με τα υπολοιπο μελη της οικογενειας, αυτες τις συγκεκριμενες μερες του ετους.

Χριστιανοι τετοιου ειδους, δεν μπορουν να υποστηριξουν αυτο που υποτιθεται οτι πιστευουν, οστωσο μπορει και να ειναι οι πιο φανατικοι απο ολους.
συναισθηματικοι λοιπον λογοι, οικογενεια, κοινωνια γενικοτερα, περιγυρος, κανουν καποιους να υπερασπιζονται κατι που στην ουσια δεν ξερουν.
αυτοι ειναι οι επικυνδυνοι, γιατι οταν καποιος τους λεει κατι διαφορετικο, μισσαλοδοξουν, και συνηθως οχι οσοι με αποδειξεις μπορουν να αποδειξουν αυτο που πιστευουν.

στο κατω-κατω ολοι σε αυτη τη ζωη κατι πιστευουμε. ειτε το Θεο, ειτε τον ανθρωπο, ειτε τη φυση. η αναγκη να πιστευουμε καπου δεν μας κανει οπωσδηποτε φανατικους.
γιατι αν το θεσουμε ετσι, τοτε ολοι μας ειμαστε φανατικοι.

Impious VarmintΜέλος
14/08/2007, 12:18:41
quote:
Πιστεύω ότι ο δογματισμός/φανατισμός είναι κάτι διαφορετικό από την συμπάθεια προς μια θρησκεία ακόμη κι από την ίδια την πίστη, η οποία όμως σου επιτρέπει να προσεγγίσεις κάποιες άλλες θρησκείες με σκοπό να τις κατανοήσεις και να τις εξετάσεις.
Σ' αυτήν την περίπτωση λοιπόν, οι λόγοι που οδηγούν ένα άτομο στον φανατισμό μπορεί να είναι διάφοροι.

Και η προσωπική σου γνώμη αγαπητέ Dying_Incubus είναι πως σε μια "εκσυγχρονισμένη" (θεωρητικά τουλάχιστον) εποχή σαν την δική μας,πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά φανατισμένα άτομα που να αντιτίθενται καθέτως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή κίνηση που να αντικρούει τα δικά τους πιστεύω?Νομίζω πως τέτοια άτομα,χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους,αυτοαναιρούν την ελευθερία,την οποία συνεχώς επικαλούνται ως γνώμονα σκέψης και δράσης τους.
Εχω τόσο άδικο αγαπητέ?

Impious Varmint

another starΜέλος
14/08/2007, 12:31:25
άρα το θέμα ουσιαστικά δεν είναι αν συμπαθείς ή πραγματικά πιστεύεις σε μία θρησκεία.
το θέμα είναι κατά πόσο έχεις ανοιχτό μυαλό όχι για να πιστέψεις κάτι άλλο, αλλά να ακούσεις απλά κάτι διαφορετικό.
αυτό είναι και κάτι που με πειράζει πολύ. Από τη στιγμή που δεν έχεις διαβάσει κάτι διαφορετικό από τη δική σου θρησκεία, δεν έχεις αφήσει καν να μιλήσουν για αυτό, πως κατευθείαν το κρίνεις?
και το λέω από προσωπική μου εμπειρία που μου έχει κανει εντύπωση

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Μιλάμε για τη πίστη μίας θρησκείας όπως τη νιώθουμε εμείς στο μυαλό μας και στη καρδιά μας ή τη πίστη της εκκλησίας (αν μιλήσουμε για ορθοδοξία) που οι νόμοι έχουν γραφτεί από ανθρώπους ??

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
el.elyonΜέλος
14/08/2007, 12:53:52
quote:
eidos: στην Ελλαδα οι πληστοι γεννηθηκαν ορθοδοξοι. ποσοι ωστοσο, τηρουν κατα γραμμα το πιστευω της Ορθοδοξης εκκλησιας; οι περισσοτεροι εχουν σχεση με την εκκλησια μονο το Πασχα η τα Χριστουγενα. επομενως μαραμενουν Ορθοδοξοι μονο για να βρισκονται με τα υπολοιπο μελη της οικογενειας, αυτες τις συγκεκριμενες μερες του ετους.

Χριστιανοι τετοιου ειδους, δεν μπορουν να υποστηριξουν αυτο που υποτιθεται οτι πιστευουν, οστωσο μπορει και να ειναι οι πιο φανατικοι απο ολους.
συναισθηματικοι λοιπον λογοι, οικογενεια, κοινωνια γενικοτερα, περιγυρος, κανουν καποιους να υπερασπιζονται κατι που στην ουσια δεν ξερουν.
αυτοι ειναι οι επικυνδυνοι, γιατι οταν καποιος τους λεει κατι διαφορετικο, μισσαλοδοξουν, και συνηθως οχι οσοι με αποδειξεις μπορουν να αποδειξουν αυτο που πιστευουν.

Να είναι καλά το Στρασβούργο για σας και τα χρήματα του Ελληνικού λαού!!!!!!!

Με ποιον Χριστιανό Ορθόδοξο μίλησες???????
Και τι του είπες ότι είσαι????????
Ποιο είναι το δόγμα σου????????
Ποια είναι η θρησκευτική σου ομάδα???????

Δεν ντρέπεσαι, που συνεχίζεις να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου και να κατηγορείς έναν ολόκληρο λαό???????!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Impious VarmintΜέλος
14/08/2007, 12:55:35
quote:
εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Μιλάμε για τη πίστη μίας θρησκείας όπως τη νιώθουμε εμείς στο μυαλό μας και στη καρδιά μας ή τη πίστη της εκκλησίας (αν μιλήσουμε για ορθοδοξία) που οι νόμοι έχουν γραφτεί από ανθρώπους ??

Προσωπικά πιστεύω πως η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκκλησία.Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να δηλώνει χριστιανός χωρίς να θεωρεί τις εκκλησίες τόπο λατρείας.Οπως είπα και παραπάνω θεωρώ πως η πίστη σε θρησκευτικά πρότυπα είναι πέρα για πέρα αποτέλεσμα ανατροφής και μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων ασπάζεται κάποια θρησκεία γιατί πραγματικά του ταιριάζει στην προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση του.Άλλωστε η εκκλησία είναι αυτή που υποβάλλει τις περισσότερες φορές τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Πάντως όπως και εσυ τονίζεις another star η πίστη μπορεί να μελετηθεί σε διαφορετικά υπόβαθρα.

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
14/08/2007, 13:30:11
Τι είναι ο άνθρωπος?

Τι είναι η γέννηση του ανθρώπου?

Τι είναι ο θάνατος του ανθρώπου?

Τι είναι η ζωή του ανθρώπου?

Η θρησκεία ήταν και είναι καρπός των ερωτήσεων για τον άνθρωπο!

Επίσης η φιλοσοφία είναι καρπός των ερωτήσεων για τον άνθρωπο!

Σαφώς και η επιστήμη είναι καρπός των ερωτήσεων για τον άνθρωπο!

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με μια θρησκεία! Κανένας δεν μπορεί να απορρίπτει την θρησκεία του από την αρχή και οι περσότεροι δεν το κάνουν πότε!

Άρα γιατί κάποιος να απορρίπτει την θρησκεία του?
Και γιατί οι περσότεροι δεν απορρίπτουν την θρησκεία τους?

Γιατί να υπάρχουν πολλές θρησκείες?
Γιατί να υπάρχουν πολλές φιλοσοφίες?

Επειδή υπάρχουν οι ερωτήσεις για των άνθρωπο και ο άνθρωπος ψάχνει να βρει απάντηση, την Αλήθεια!

Άρα είτε συμπάθεια είτε πίστη το ζητούμενο είναι αν υπάρχει Απάντηση στην Θρησκεία!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
14/08/2007, 18:19:11
El. elyon
συνεχιζεις να με προπηλακιζεις.
σου εξεθεσα την αποψη μου για πολλα ζητηματα
δεν ασχολεισαι με την ουσια, ακομα σε τρωει το σε ποια θρησκευτικη ομαδα ανηκω.
και ακομα λες οτι κρυβομαι!
οποια βλακεια!!
χαλας ολα τα θεματα οπου συμετεχεις με αυτη τη χειριστη συμπεριφορα σου νομιζω!
γιατι δεν μας λες τι ακριβως εγινε στο Στρασβουργο που συνεχως επικαλεισαι;

και βεβαια αν καταλαβα καλα, εισαι δικηγορος,
ολου του ερμου του ελληνικου λαου, τον οποιο εγω κατηγορω.
ευφυεστατε, εσυ με τη φωσφοριζουσα συμπεριφορα σου μας βαζεις σε ενα
καζανι ολους.

I.V
εκκλησια δεν ειναι ο ναος, το κτιριο, ειναι μια συναξη ανθρωπων για οποιοδηποτε σκοπο, και σε οποιοδηποτε χωρο.

Impious VarmintΜέλος
14/08/2007, 19:02:54
Αγαπητέ eidos όταν λέω εκκλησία εννοώ την θρησκευτική ηγεσία στο σύνολο της.Ασχετα αν την συνδέουμε και με την έννοια του ναού.

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
14/08/2007, 23:05:38
quote:
eidos: σου εξεθεσα την αποψη μου για πολλα ζητηματα

Μάλιστα, ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία και ούτε μερικά αλλά πολλά τα ζητήματα, για τα οποία μου είπες την άποψη σου…….???????!!!!!!!

Τι να σου πω, εν είναι έτσι τότε σε ευχαριστώ!!!!!!!

quote:
eidos: δεν ασχολεισαι με την ουσια,

Σωστά, για να δούμε ποια η ουσία για την οποία μιλάς:
eidos
«στην Ελλαδα οι πληστοι γεννηθηκαν ορθοδοξοι. ποσοι ωστοσο, τηρουν κατα γραμμα το πιστευω της Ορθοδοξης εκκλησιας; οι περισσοτεροι εχουν σχεση με την εκκλησια μονο το Πασχα η τα Χριστουγενα. επομενως μαραμενουν Ορθοδοξοι μονο για να βρισκονται με τα υπολοιπο μελη της οικογενειας, αυτες τις συγκεκριμενες μερες του ετους.
αυτοι ειναι οι επικυνδυνοι, γιατι οταν καποιος τους λεει κατι διαφορετικο, μισσαλοδοξουν, και συνηθως οχι οσοι με αποδειξεις μπορουν να αποδειξουν αυτο που πιστευουν.»

Όχι αγαπητέ αυτή την “ουσία” την αφήνω σε σένα και στους αντί - χριστιανούς!!!!!!!

quote:
eidos: ακομα σε τρωει το σε ποια θρησκευτικη ομαδα ανηκω.
και ακομα λες οτι κρυβομαι!
οποια βλακεια!!

Θα πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για το πλούσιο ρεπερτόριο που διαθέτεις!!!!!!!

Θα πρέπει να είσαι ειδικός στους χαρακτηρισμούς, άραγε ο Θεός σου συμφωνεί με το πλούσιο ρεπερτόριο και τους χαρακτηρισμούς??????

Άραγε ο Θεός σου είναι περήφανος που δεν τολμάς να ομολογήσεις ότι είσαι μάρτυρας Του??????

Ναι, συνεχίζεις να κρύβεσαι, σαφώς και είναι δικαίωμα σου να νομίζεις ότι κρύβεσαι!!!!!!!

Όχι αγαπητέ μου, το αν θα πεις σε ποια θρησκευτική ομάδα ανήκεις, για μένα δεν έχει σημασία. Για σένα έχει μεγάλη σημασία και δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Οποιαδήποτε και να είναι η θρησκεία σου, οι ομόθρησκοι σου θα ντρέπονται για λογαριασμό σου! Εσύ δεν είσαι άξιος σε καμία επίσημη θρησκεία, αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος, να είσαι μέλος! Μπορεί να διαφωνήσω θεολογικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, με τους Μορμόνους κ.τ.λ. -με όσους από αυτούς έχω γνωρίζει- αλλά τους παραδέχομαι ότι δεν ντρέπονται και δεν κρύβονται για αυτό που πιστεύουν αλλά έχουν ζήλο για την πίστη τους! Εσύ είσαι εντελώς το αντίθετο!!!!!!!

quote:
eidos: χαλας ολα τα θεματα οπου συμετεχεις με αυτη τη χειριστη συμπεριφορα σου νομιζω!

Αφού το λες εσύ, καμία αμφιβολία!!!!!!!

quote:
eidos: γιατι δεν μας λες τι ακριβως εγινε στο Στρασβουργο που συνεχως επικαλεισαι;

Γιατί θα πρέπει το Στρασβούργο να είναι παρελθόν, αν το θέλεις να είναι παρελθόν.......

quote:
eidos: και βεβαια αν καταλαβα καλα, εισαι δικηγορος,
ολου του ερμου του ελληνικου λαου, τον οποιο εγω κατηγορω.

Εσύ δεν έχεις τσίπα επάνω σου, ελπίζω να σεβαστείς την αυριανή μέρα!!!!!!!

quote:
eidos: ευφυεστατε, εσυ με τη φωσφοριζουσα συμπεριφορα σου μας βαζεις σε ενα
καζανι ολους.

Ποιους όλους???????

Εννοείς τους αντί – χριστιανούς??????

Αγαπητέ δεν βάζω κανέναν πουθενά. Ο καθένας τοποθετεί τον εαυτό του!

Και εσύ τοποθέτησες τον εαυτό σου και είπες την “ουσία” σου!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

15/08/2007, 16:21:11
quote:
Και η προσωπική σου γνώμη αγαπητέ Dying_Incubus είναι πως σε μια "εκσυγχρονισμένη" (θεωρητικά τουλάχιστον) εποχή σαν την δική μας,πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά φανατισμένα άτομα που να αντιτίθενται καθέτως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή κίνηση που να αντικρούει τα δικά τους πιστεύω?Νομίζω πως τέτοια άτομα,χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους,αυτοαναιρούν την ελευθερία,την οποία συνεχώς επικαλούνται ως γνώμονα σκέψης και δράσης τους.
Εχω τόσο άδικο αγαπητέ?

Όχι, φίλε μου!
Στην ουσία συμφώνησα μαζί σου με το τελευταίο μου μήνυμα!
Απλά προσπάθησα να εξηγήσω λίγο τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν ένα άνθρωπο στον φανατισμό.
Επίσης, του στερεί την δυνατότητα να προσεγγίσει σφαιρικά κι αμερόληπτα τις υπόλοιπες θρησκείες ώστε να αντιληφθεί τα πιθανά οφέλη από την επαφή μαζί τους, σε αντίθεση με την συμπάθεια ή την απλή πίστη που μπορεί να αφήνει στον άνθρωπο αυτό το περιθώριο να αναζητά.

Σχετικά με αυτό που ρωτάς, αγαπητή μου another star:

quote:

Νομίζω πως θα έπρεπε να εξετάσουμε και τις δύο περιπτώσεις της πίστης σε μια θρησκεία.
Μπορεί πχ ένας πιστός να πηγαίνει τακτικά στους τόπους λατρείας του Θεού του δόγματος του αλλά να μην αισθάνεται τόσο πολύ την παρουσία του στην ζωή του.
Μπορεί πάλι κάποιος άνθρωπος να πηγαίνει σπάνια στους τόπους λατρείας αλλά η πίστη του να είναι πολύ μεγαλύτερη από τον πρώτο άνθρωπο.

Τείνω να πιστεύω λοιπόν ότι η θρησκευτική πίστη ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη σχέση όσο νομίζουμε με το πόσο συχνά κι εάν πηγαίνει ο πιστός συχνά στους τόπους λατρείας.
Η θρησκευτική πίστη κατά την δική μου άποψη έχει να κάνει με τον βαθμό που ανταποκρίνεται η Καρδιά σ' αυτήν, με το κατά πόσο ενεργοποιεί την Βούληση του ανθρώπου, με το αν του δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψει αγνά ιδανικά κι Αλήθειες και με τα αποτελέσματα που έχει αυτή η επαφή του ανθρώπου - πίστης στον ίδιο τον άνθρωπο.

Υ.Γ. Αγαπητέ el.elyon, θα σε παρακαλέσω να σεβαστείς τον θεματοθέτη, και τους συνομιλητές σου που συζητούν γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα.

eidosΜέλος
15/08/2007, 20:04:18
D.I.
σεβομαι την αποψη σου, επετρεψε μου να σου εκθεσω τη δικη μου.

οσον αφορα την πιστη καποιου, η πιστη δεν ειναι κατι νεκρο, δεν ειναι μονο μεγαλα λογια,
και αυτο σημαινει οτι οποιος εχει πιστη, αυτο μπορει να το βεβαιωσει μονο με τα εργα του.

αν καποιος λοιπον λεει οτι πιστευει στο Θεο, αλλα δεν εκτελει τα εργα που θελει ο Θεος απο αυτον, (για παραδειγμα δεν εκκλησιαζεται) τι πιστη ειναι αυτη; πως μπορει να πιστευει περισσοτερο απο τον αλλο; (που για παραδειγμα δεν εκκλησιαζεται;)
και βεβαια η εκκλησια ειναι ενα ελαχιστο απο αυτα που πρεπει να κανει καποιος για να αποδεικνυει τη πιστη του. (υπαρχουν πολλοι περισσοτερα)

η πιστη ειναι τροπος ζωης, καθημερινα καποιος με τον τροπο που ζει και που σκεφτεται δειχνει αν εχει πιστη η οχι. (και δεν αναφερομαι μονο στη πιστη σε ενα Θεο, θα μπορουσε να ειναι πιστη σε οτιδηποτε)

αν η καρδια καπου ανταποκρινεται θετικα στο πιστευω του, το πρωτο που θα κανεις αυτος ειναι τα αναλογα εργα.

οσον αφορα την πιστη στον ανθρωπο, πεσμου αν θελεις γιατι καποιος θα πρεπει να θεσει τη πιστη του οπωσδηποτε στον και μονο στον ανθρωπο; με ποια προοπτικη; με ποια ελπιδα υποψιν;