- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Οι μεγάλες κόντρες φαίνεται να γίνονται μεταξύ χριστιανών ορθόδοξων και των υπόλοιπων. Απουσιάζει παντελώς η κριτική των διαφόρων σχολών από τους νυν και πρώην μαθητές τους.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ούτε η γνώμη των χριστιανών, που ακολουθόντας το δόγμα τους πολύ σωστά θεωρούν όλους τους υπόλοιπους αιρετικούς, αλλά ούτε κι οι ελληνιστές που χωρίς μύστες, ιέρειες κι ουτε καν κάποια τελετικά της προκοπής προσπαθούν να κάνουν το ανέφικτο να επαναφέρουν δηλ. μια νεκρή θρησκεία. Νεκρή επειδή κανείς πια δεν ξέρει τα τότε μυστήρια.
Ανοίγω κατ' αρχήν αυτό το θέμα με την ερώτηση ενδιαφέρεται κανείς άλλος να συζητήσουμε την πορεία μας, τις εμπειρίες μας, καλές και κακές??????????
Από ότι ξέρω υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι με κακές εμπειρίες στον χώρο, όπως επίσης και με πολύ καλές.
Αφήνοντας απ' έξω τους χριστιανούς λοιπόν, και τους ελληνιστές, εκτός κι αν απέκτησαν κάποια μορφή εσωτερικού δρόμου, απευθύνομαι στους υπόλοιπους, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους καλής θέλησης που κατανάλωσαν όπως κι εγώ για χρόνια, χρόνο και χρήμα ψάχνοντας για κάτι που να τους οδηγήσει στην αυτογνωσία.
Περιμένω απαντήσεις και προτάσεις
quote:
Αφήνοντας απ' έξω τους χριστιανούς λοιπόν, και τους ελληνιστές, εκτός κι αν απέκτησαν κάποια μορφή εσωτερικού δρόμου, απευθύνομαι στους υπόλοιπους,
Εσύ όταν αποκλείεις από την συζήτηση κάποιες κατηγορίες συνομιλητών δεν συμπεριφέρεσαι...δογματικά?
Αυτός ο χώρος που αμέσως κατέταξες τον εαυτό σου δεν λειτουργεί ως δόγμα?
quote:
που κατανάλωσαν όπως κι εγώ για χρόνια, χρόνο και χρήμα ψάχνοντας για κάτι που να τους οδηγήσει στην αυτογνωσία
Παρατήρησα και τα γραφόμενά σου περί δασκάλων στο άλλο θέμα και τώρα αρχίζω να βγάζω κάποια άκρη.
Ωστόσο θα περιμένω να δω που θα οδηγηθεί αυτή η κουβέντα και μετά θα πάρω θέση.
Φιλικά και καλώς ήρθες
Edited by - DAGON on 20/08/2005 22:59:46
Αλλά μην νομίζεις ότι περιφρονώ τους χριστιανούς, έχω ένα καλό φίλο που ακολουθεί έναν πνευματικό στο άγιο όρος, και που τον θεωρώ από τους καλύτερους και ευγενέστερους ανθρώπους που γνώρισα σ' αυτή τη ζωή. Απλά εγώ΄έτυχε να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τις σχολές διαφόρων "φωτισμένων" και να διαπιστώσω από κοντά τι δώρα και τι προβλήματα φέρνουν στους μαθητές.
Βγαίνοντας από μια ιστορία που έκανε κακό σε διάφορους ανθρώπους και ψάχνοντας στο ίντερνετ για το αν υπάρχουν κι άλλα παράπονα βρήκα ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τα παρατράγουδα που μπορούν να δημιουργηθούν σε μια σχολή είναι οι φανατικοί χριστιανοί, δίχως καν να τους ενδιαφέρει το τι πραγματικά γίνεται εκεί παρά μόνο το ότι τους θεωρούν pure evil.
Οι άλλοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι διάφοροι ψυχολόγοι και ψυχίατροι του εξωτερικού που μετά από κάποιες παρατραβηγμένες περιπτώσεις αναζήτησαν κι έφτιαξαν ένα γενικό σκελετό που δίνει το στίγμα αυτών των σχολών.
Αυτό που πουθενά δεν βρήκα είναι αφηγήσεις ανθρώπων που να περιγράφουν μέσα από την δικιά τους οπτική το τι τους συνέβη.
Δεν ξέρω αν έχεις κάποια παρόμοια εμπειρία κι αν με καταλάβαίνεις. Αν έχεις θα αναγνωρίσεις τον πρώτο "κανόνα" που εφαρμόζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Ο μαθητής δεν παίρνει όλες τις πληροφορίες, έτσι δεν μπορεί πλέον να κρίνει, από την στιγμή που σταματά να μπορεί να κρίνει μεταφέρει αυτή την λειτουργία στον "δάσκαλο" ή στα ανώτερα μέρη της σχολής. Αυτοί πλέον γνωρίζουν, ενώ αυτός όχι.
[b]Σας θυμίζει τίποτα???????
Αν ναι γράψτε μου, και για να ξεκαθαρίσω ακόμα περισσότερο την θέση μου, μην σκεφτείτε ότι κατακρίνω όλες τις σχολές ή όλους τους δασκάλους, απλά με ενδιαφέρει να αποκτήσω μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα, αυτά...
Το θέμα είναι τι ρόλο παίζει ο μαθητής και πώς τον παίζει.
Δηλαδή ανάλογα με την προσωπικότητα του μαθητή,την πνευματική και ψυχοσυναισθηματική του υπόσταση, την κρίση και την καθαρότητα της σκέψης και της λογικής του, την αυτοπεποίθηση, την αυτογνωσία και τα δικά του ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, ο μαθητής είναι αυτός που "διαμορφώνει" το affect των άλλων επάνω του...
Και συμφωνώ με το φίλο DAGON που σου τη λέει για την εκ προοιμίου προκατάληψη και "αφορισμό" των χριστιανών και των Ελληνιστών και όποιων άλλων ενδεχομένως... Έχω την εντύπωση ότι θεωρείς πως κάθε χριστιανός είναι περίπου σαν τη Λουκά, ενώ κάθε ελληνιστής τρέχει με χιτώνες και φωτιές να βρει τους Θεούς του Ολύμπου. Σίγουρα αυτοί δεν είναι οι original εκπρόσωποί τους, αλλά μάλλον οι πιο ξεπεσμένοι, ξεφτισμένοι και ξεστρατημμένοι. Μάθε να βάζεις τον άνθρωπο πάνω από τις ταμπελίτσες...
και να θυμάσαι ότι ο καθένας μας δέχεται τον δάσκαλο ή τον κυβερνητη που του αξίζει, διότι αν δε μας αρέσει, απλώς τον αλλάζουμε...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Απλά εγώ΄έτυχε να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τις σχολές διαφόρων "φωτισμένων" και να διαπιστώσω από κοντά τι δώρα και τι προβλήματα φέρνουν στους μαθητές.
Καλημέρα & καλώς ήλθες.
Δεν μας το κάνεις λίγο πιο λιανά αυτό : Από ποιες σχολές ?
Κατ' αρχήν μιλάω για σχολές που λειτουργούν ενεργειακά και νομίζω ότι αυτό αφορά τις σχολές που έχουν κάποιο δάσκαλο της ανατολικής ή δυτικής προσέγγισης. Εδώ όλοι θα μπορούσαν να μου πουν ότι όλα λειτουργούν ενεργειακά κι όπως λέει η Μπέιλι εγρηγορότα, ενεργειακά κανάλια κλπ υπάρχουν για τα πάντα, ακόμα και για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Και αυτό σωστό είναι, αλλά εγώ μιλάω για ενεργειακές σχολές που δίνουν κάποιου τύπου μύηση.
Η δική μου κατανόηση είναι ότι οι μαθητές χρειάζονται κάποιου είδους μύηση, δηλαδή μια ένωση με κάποιο συγκεκριμένο ενεργειακό πεδίο, ( βλέπε ρέικι) για να είναι πιο συγκεκριμένη η πορεία τους.
2ον ότι όταν κάποιος άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ του τίποτα ενεργειακά δυναμικό πάει σε κάποιο τέτοιο χώρο και μπορέσει να νοιώσει την ενέργεια της σχολής είναι μετά πιο εύκολο να καταπιεί αμάσητη την οποιαδήποτε διδασκαλία που την συνοδεύει, σωστή ή λάθος ή σωστή και λάθος μαζί.
Στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει να πω κάτι με ενδιαφέρει να ακούσω, γιατί όπως έγραψα και στην αρχή πιστεύω ότι αυτό που λείπει παντελώς και από παντού είναι μια κριτική αυτών των σχολών από ένα σημείο που να μην έχει σχέση ούτε με τους φανατικούς θρησκόληπτους, αλλά ούτε και να είναι καθαρά ψυχολογικό.
Όσο για τους χριστιανούς και τους ελληνιστές, αν πίστευα ακριβώς αυτά που λες δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα γράψω. Απλά βαριέμαι τους δογματικούς.
Θα κάνω πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις λοιπόν.
Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος που όλοι αυτοί οι "φωτισμένοι" που διδάσκουν χιλιάδες ανθρώπους είναι ανίκανοι να συνεργαστούν μεταξύ τους?
Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος για τον οποίο ελάχιστοι έως κανένας μαθητές φτάνουν το επίπεδο των δασκάλων, και πριν μου πείτε ότι πάντα έτσι ήταν, όχι δεν ήταν κι αν διαβάσουμε λίγο παλιότερα κείμενα, ανατολίτικα περισσότερο, συνήθως το κείμενο περιγράφει τον μαθητή που βρίσκει τον δάσκαλο και που φτάνει τελικά να κατακτήσει κι αυτός κάτι που τον μεταμορφώνει, κι όχι απλά να έχει μερικές βιωματικές εμπειρίες.
Αυτά καληνύχτα,
quote:
και για να το κάνω πιο λιανά στην φίλη μας
αν αναφέρεσαι στον Deva_Parinito πρόκειται για φίλο και όχι φίλη από όσο ξέρω...
Επί του θέματος τώρα:
quote:
Και αυτό σωστό είναι, αλλά εγώ μιλάω για ενεργειακές σχολές που δίνουν κάποιου τύπου μύηση.
Η δική μου κατανόηση είναι ότι οι μαθητές χρειάζονται κάποιου είδους μύηση, δηλαδή μια ένωση με κάποιο συγκεκριμένο ενεργειακό πεδίο, ( βλέπε ρέικι) για να είναι πιο συγκεκριμένη η πορεία τους.
Στα της "μύησης" έχεις δίκιο, γιατί ο καθένας αν και έχει εγγενώς κάποιες δεδομένες δυνάμεις και χαρίσματα πρέπει να τις "φορμάρει" με κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να τις ελεγχει και να τις χρησιμοποιεί καλύτερα. Κάποιοι αυτό το κάνουν και μόνοι τους (κάτι σαν αυτομύηση) ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζονται πολύ καιρό και κόπο. Είναι όπως στο σχολείο, άλλοι τα "παίρνουν" εύκολα και άλλοι όχι τόσο...
quote:
2ον ότι όταν κάποιος άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ του τίποτα ενεργειακά δυναμικό πάει σε κάποιο τέτοιο χώρο και μπορέσει να νοιώσει την ενέργεια της σχολής είναι μετά πιο εύκολο να καταπιεί αμάσητη την οποιαδήποτε διδασκαλία που την συνοδεύει, σωστή ή λάθος ή σωστή και λάθος μαζί.
Σε αυτό εδώ που γράφεις δίνεις μια τεράστια αλήθεια!
Πρόκειται για το λεγόμενο "στοιχείο εντυπωσιασμού" που είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα για τους υποψήφιους μαθητές που είναι "σκληρά καρύδια".
Τι εννοώ...Πάρε για παράδειγμα τον Παύλο πριν να γίνει Απόστολος του Χριστού.Ήταν Ρωμαίος πολίτης και φανατικά ενάντιος στη νέα τότε θρησκεία του "Ναζωραίου". Πετροβολούσε μάλιστα και τον "πρωτομάρτυρα" Στέφανο μαζί με άλλους Εβραίους και Ρωμαίους. Όταν όμως του συνέβη ένα προσωπικό "θαύμα" τότε στη Δαμασκό, μεταστράφηκε και έγινε από τους πλέον κορυφαίους μαθητές του Χριστού.
Αυτό είναι γεγονός και συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Αν μου τάζεις λαγούς με πετραχήλια θα θέλω τουλάχιστον κάποιες ενδείξεις-αποδείξεις ότι είσαι σε θέση να κάνεις έστω μέρος από αυτά που μου τάζεις. Πχ είσαι ένας δάσκαλος που ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να ελέγξεις τη μπίλια της ρουλέτας τηλεπαθητικά και να τα κονομάς στα καζίνο.Αν δε σε δω 5-10 φορές να το κάνεις μπροστά μου και να βγάζεις φράγκα ε, δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω. Αν όμως το κάνεις, τότε μπορεί να μου λες να τρώω πρωί-βράδι χορτοσουπα και να κάνω τούμπες και θα το κάνω...Άρα μπορεί να μου λες και αρλούμπες αλλά πλέον θα έχεις την πίστη μου σε σένα.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το σημείο "κλειδί" σε όλους τους "δασκάλους" και τις "διδασκαλίες"...
quote:
Θα κάνω πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις λοιπόν.Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος που όλοι αυτοί οι "φωτισμένοι" που διδάσκουν χιλιάδες ανθρώπους είναι ανίκανοι να συνεργαστούν μεταξύ τους?
Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος για τον οποίο ελάχιστοι έως κανένας μαθητές φτάνουν το επίπεδο των δασκάλων, και πριν μου πείτε ότι πάντα έτσι ήταν, όχι δεν ήταν κι αν διαβάσουμε λίγο παλιότερα κείμενα, ανατολίτικα περισσότερο, συνήθως το κείμενο περιγράφει τον μαθητή που βρίσκει τον δάσκαλο και που φτάνει τελικά να κατακτήσει κι αυτός κάτι που τον μεταμορφώνει, κι όχι απλά να έχει μερικές βιωματικές εμπειρίες.
Το πρώτο συμβαίνει λόγω της ανθρώπινης φύσης και του ανταγωνισμού, αλλά επίσης και λόγω του ότι ο κάθε δάσκαλος ακολούθησε το δικό του δρόμο μέχρι να γίνει δάσκαλος και έτσι αυτόν ξέρει και αυτόν διδάσκει στην ουσία.
Στη δέυτερη και πολύ σωστή σου επισήμανση-ερώτηση, είναι γεγονός πως κανονικά ο ιδεατός δάσκαλος θα έπρεπε να φτάνει το "μαθητή" του στο επίπεδό του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλιώς κατά τη γνώμη μου είναι αποτυχημένος δάσκαλος. Εκτός και αν υπάρχουν "πονηροί σκοποί" δηλαδή σκόπιμα ο δάσκαλος δεν θέλει οι μαθητές του να τον φτάσουν, γιατί ως γνωστόν "η γνώση είναι δύναμη"...
Δεν ξέρω κατά πόσο σε κάλυψα μέχρι εδώ, αλλά θα επανέλθω αργότερα...
Τα λέμε

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
ΦΙΛΗ sara11 ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ..
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ..
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...
ΠΡΙΝ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑ....
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ.....
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ....
ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ..
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ...
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ...
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΑΕΙ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ, Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ.
ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι αυτό που λέει ο Πυθαγόρας, ότι η γνώση είναι δύναμη, αλλά δεν νομίζω ότι "πουλάει" αν δεν συνοδεύεται με κάποιου είδους ενεργειακή κατάσταση.
Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν κάποιο είδος διδασκαλίας, ακόμα κι αν είναι οι γνωστές διδασκαλίες των μεγάλων Όντων που κατέβηκαν να μας διδάξουν, Χριστός Βούδας κλπ μαζί με μια "εντυπωσιακή" ενέργεια που να δημιουργεί διάφορων ειδών εμπειρίες αρχίζουν να γίνονται μικροί θεοί στο περιβάλλον τους, και για μένα η τέλεια υποδούλωση του μαθητή γίνεται όταν όλα αυτά συνοδεύονται και από μια καλή δόση διόρασης.
Θυμάμαι μια ομιλία του Όσο, τον οποίο δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αλλά έχω κάνει διάφορες από τις τεχνικές του και τον αγαπώ πολύ, εκεί μια μαθήτρια τον κατηγόρησε λέγοντας του ότι ήρθε κοντά του για να βρει έλεύθερους ανθρώπους κι αυτό που βρήκε είναι πάλι πρόβατα.
Ο Όσο δεν αρνήθηκε ότι αυτό είναι πράγματι έτσι, και της είπε - με μια Δον Χουανική λογική - ότι ο δάσκαλος είναι υποχρεωμένος να παραπλανήσει τον μαθητή γιατί κανείς δεν θα δεχόταν αλλιώς να λάβει μέρος σε μια τόσο επόδυνη διαδικασία - κι όποιος την έχει ξεκινήσει ξέρει τι εννοώ.
Ίσως να είναι και έτσι. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου, όπως έγραψα και πριν είναι ότι δεν υπάρχει κανενός είδους κριτική, και μιλάω για επικοδομητική κριτική, από κανέναν.
Τα περισσότερα μέλη κάποιας σχολής θα απαντούσαν αυτά που είπες εσύ, αγαπητέ Avatargr και χειρότερα. Ποιοί είμαστε εμείς για να κρίνουμε τους καλύτερούς μας? Κι αν τελικά κάποτε φτάσουμε εκεί που αυτοί είναι θα κάνουμε το ίδιο με αυτούς, θα δημιουργήσουμε το προσωπικό μας κόσμο και θα είμαστε οι θεοί του, και κανείς δεν θα μπορεί να μας κρίνει... Είναι άραγε αυτός ο δρόμος, αναρωτιέμαι...
Κι όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά θα γυρίζουμε στον εαυτό μας και θα τον κατηγορούμε, κι όταν δεν προχωρούμε θα είμαστε τεμπέληδες, κι όταν τολμούμε να θέλουμε θα είμαστε αλλαζόνες.
Αλλά ποιός ξέρει μπορεί και να έχουμε συναντήσει έναν δάσκαλο που πραγματικά βαστά κλειδιά και μπορεί να τα μοιράζει γύρω του, άλλά αναρωτιέμαι πάλι, όταν μας δοθούν αυτά τα κλειδιά που άλλοι του τα δίνουν για να τα δώσει, κι όταν βρούμε την πόρτα και την ανοίξουμε, θα τολμήσουμε να εισέλθουμε, ή θα περιμένουμε πρώτα το Ο.Κ. από τον παντογνώστη και σωτήρα διδάσκαλο?
Και πάλι δεν ξέρω ίσως απλώς να περνάω την φάση κατά την οποία "ο μαθητής πρέπει να φονεύσει τον διδάσκαλο εντός του" και να σας ζαλίζω δίχως λόγο.
Αλλά πάλι, αυτή είναι μια εποχή συλλογικότητας κι ελευθερίας, νομίζω λοιπόν ότι είναι καιρός οι μαθητές να αρχίσουν να κρίνουν δίχως ενοχές και τύψεις, φιλάκια, καληνύχτα.
ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ sara11 ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ...
quote:
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑ....
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....
ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Ο εχθρός γι' αυτή την σχολή ήταν το μυαλό. Έκανα 5 χρόνια για να αντιληφθώ ότι ο δικός μου εχθρός ήταν το μυαλό του Σούπερ Δάσκαλου. Στα χρόνια αυτά έκανα οικογένεια ακολουθώντας τις οδηγίες του πολύτεκνου διδασκάλου και άπειρες ώρες διαλογισμού.
Απολογισμός αυτών των 5 χρόνων: Έμαθα να κάνω διαλογισμό και να μπαίνω στη σιωπή, έκανα το λιγότερο 3 ώρες την ημέρα, και έκανα τη ζωή μου μαντάρα.
Πιο ισοροπημένοι άνθρωποι από εμένα πέρασαν από εκεί δίχως μεγάλες απώλειες, άλλοι του δικού μου τύπου έκαναν τα ίδια και χειρότερα.
Τι φταίει η σχολή θα ρωτήσετε.
Λοιπόν, μάλλον θα τα έκανα μαντάρα έτσι κι αλλιώς, όμως πήγα σε μια σχολή δίχως να έχω καμία γεύση του τι θα πει ενέργεια και διαλογισμός, άρχισα να έχω εμπειρίες, και να βλέπω το πρόσωπο του Σούπερ στον διαλογισμό μου.
Τώρα ξέρω ότι όταν ανέβεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξεις ένα εγρηγορός και να εκπέμπεις ότι θέλεις.
Όσοι μαθητές είναι ανοιχτοί και δεχτικοί και μπορούν να βλέπουν και να θυμούνται και τι βλέπουν θα έχουν όνειρα, οράματα κλπ.
Ο Σούπερ που ήταν γκουρού σε όλη του τη ζωή και ζούσε και ζει πλουσιοπάροχα από τους μαθητές του δεν μπορούσε να με καθοδηγήσει να βρω τον εαυτό μου, ούτε να εξελιχτώ.
Κι από όσο ξέρω δεν το έχει κάνει αυτό για κανέναν, μιλάω για τους Έλληνες μαθητές του φυσικά, γιατι τους άλλους δεν τους ξέρω.
Επίσης το ότι τους ανοίγει πάρα πολύ το τρίτο μάτι δίχως να τους δίνει καμία έλογη εξήγηση για το τι συμβαίνει και πως να το αντιμετωπίσουν νομίζω πως είναι εις βάρος τους.
Το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί με ψυχολογικούς όρους, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται σε ενεργειακό επίπεδο.
Πως να διαχωρίσω λοιπόν, φίλε, αυτό που εγώ πραγματικά ήθελα κι αυτό που εκείνος προσέφερε, με τι κριτίρια? Ο Σούπερ μας ένωνε όντως με ένα σημείο κάπου στο ανώτερο αστρικό, όπου πραγματικά νοιώθαμε έκσταση, προστασία και αγάπη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό είχε βάλει και υποβολές μέσα σ' αυτό και όταν τελειώναμε τον διαλογισμό νοιώθαμε ότι "αυτή είναι η εμπειρία", ότι το "έχουμε βρει".
Μου πήρε μερικά χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι αν όντως "αυτή ήταν η εμπειρία" ότι αν όντως "το είχα βρει" η ψυχή μου κι η καρδιά μου δεν θα με έσπρωχναν να φύγω από εκεί και να ψάξω να βρω κάτι άλλο.
Δεν τα γράφω αυτά για να γκρινιάξω, ούτε γιατί πιστεύω πως μου κατέστρεψε τη ζωή, αυτό το οποίο με ενοχλεί είναι ότι δεν έχω βρει κανέναν να λέει μέχρι τώρα: Παιδιά προσέξτε γιατί με αυτούς τους τρόπους μπορεί κάποιος να σας παραπλανήσει και να σας βγάλει από την αναζήτησή σας. Αυτές τις ικανότητες έχουν οι διδάσκαλοι και έτσι τις χρησιμοποιούν, έτσι τις χρησιμοποιούν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν και έτσι αυτοί που θέλουν να σας βλάψουν.
Και τελικά τι θα ήταν όλοι αυτοί δίχως εμάς? Να τους τρέφουμε το εγώ τους, να τους ταϊζουμε και να δικαιολογούμε τον λόγο υπαρξής τους?
Ποιόν από αυτούς συμφέρει να πει τι πραγματικά κάνει, τι εμπειρίες έχει, και πως αυτός έφτασε εκεί που έφτασε?
Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν σχολές για όλες τις κατηγορίες, ότι για κάποιους ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι κάτι καλό, ενώ για άλλους να είναι απλά αποπροσανατολισμός.
Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω, μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί όμως κι όχι, γιατί με αυτή την λογική ίσως δείχνουμε απόλυτη περιφρόνηση στους αδελφούς μας.
Καληνύχτα
Απορία ένα: έκανες οικογένεια επειδή το προτείνει ο δάσκαλος;
Απορία δύο: έφυγες αμέσως μόλις κατάλαβες οτι τον ταϊζετε τον δάσκαλο (είναι σημαντικό αυτό!);
Απορία τρία: αφού άνοιξες το τρίτο μάτι, γιατί δεν το χρησιμοποιείς για να συνεχίσεις μόνη σου; Απ’ό,τι κατάλαβα βγαίνεις και αστρικό. Γιατί δεν το χρησιμοποιείς? Ξέρεις, μετά απο κάποιο σημείο μπορείς να προχωρήσεις μόνη σου με την βοήθεια ανώτερων πιά δασκάλων. Και ασφαλώς δεν χρειάζεται να κάνεις τρείς ώρες διαλογισμό την ημέρα Ειδικά όταν έχεις οικογένεια, απορώ πώς τα καταφέρνεις. Εγώ ένα παιδί έχω και δεν προλαβαίνω ούτε το μισάωρο που έχω συνηθίσει!
Σ’ευχαριστώ για την προσοχή σου και τις απαντήσεις σου,
Φιλικά,
Πέγκυ
ΥΓ Ζήτα και θα σου δωθεί...
αλλά έχω μια μικρή απορία.
![]()
![]()
Άντε και βγαίνεις αστρικό.
Άντε και είσαι συνειδητός εκεί.
Πως μπορείς να είσαι σίγουρος/η,
πως οι δάσκαλοι που συναντάς εκεί είναι όντως δάσκαλοι του αστρικού,
σου επέτρεψαν να τους προσεγγίσεις,
πιθανώς να μπεις και σε κάποιους ιερούς χώρους,
και δεν είναι άλλα όντα του αστρικού
που προσποιούνται ότι είναι αυτό που δεν είναι,
ή ακόμα πως παίζεις με δικές σου μορφές,
που δημιούργησες και άφησες να μπλεχτούν με άλλες του εκεί χώρου
και που μόνο αποτέλεσμα θα έχουν να σε παραπλανήσουν;
Εάν η εκπαίδευση που έχεις πάρει,
αφορά την διάνοιξη του τρίτου ματιού (ποτέ δεν φανταζόμουν πάντως,
πως μπορεί να γίνει τόσο εύκολα)
και όχι την συνολική καλλιέργειά σου στα ψυχονοητικά (πράγμα το οποίο απαιτεί κόπο, θυσίες της προσωπικότητας και εν γένει δουλειά, για πάρα πολλά χρόνια),
πως μπορεί κάποιος τότε
να κάνει σίγουρα βήματα εκεί;
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΦΙΛΗ sara11 ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ.
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ...
ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ/ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ....
******ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....******
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
Ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος που όλοι αυτοί οι "φωτισμένοι" που διδάσκουν χιλιάδες ανθρώπους είναι ανίκανοι να συνεργαστούν μεταξύ τους?
Απλά δεν είναι και τόσο φωτισμένοι όσο θέλουν να δείχνουν ή να λένε. Ο κόσμος διψά για κάτι "εξωκοσμικό" και αυτοί του καλύπτουν αυ΄τοή την ανάγκη.Για την υπηρεσία τους αυτή πληρώνονται με τις προσφορές των οπαδών τους. Όσοι θέλουν κάτι περισσότερο, την αλήθεια δηλαδη, τότε θα βάλλουν σε λειτουργία το μυαλό τους που του έδωσε ο θεός και θα ψάξουν αλλού. Το να μη βάζουμε σε λειτουργία το μυαλό μας είναι βλασφημία οπρος το θεό. Γιαυτό και έχουμε τις συνέπειες αυτής μας της στάσης.
quote:
Πάντα υπάρχουν όντα που είναι πραγματικοί δάσκαλοι , αλλά αυτά τα όντα δεν είναι αυτοί που διαφημίζονται ως τέτοιοι. Οι μαθητές αυτών των άγνωστων δασκάλων , φτάνουν στην ίδια επίτευξη με τους δασκάλους τους και τους αντικαθιστούν επάξια. Αυτό όμως δεν απαιτεί να βρίσκονται κοντά καθημερινά ή και να γνωρίζονται, εξ αρχής. Ο θεός έχει πολλούς τρόπους να ενεργεί που δε μπορούμε να τους φανταστούμε.
Δε χρειάζεται πάντα η παρουσία των ανθρώπων για να διδαχτεί ένας άλλος άνθρωπος.
Η επίτευξη του καθενός δεν είναι για την ακριβεια από δική του αποκλειστικά προσπάθεια, αλλά το θέλημα του παντός που πραγματοποιείται μέσω του επιτυγχάνοντος.
Αν δεν έρθει το πλήρωμα του χρόνου τίποτα δε μπορεί να γίνει.
Όλα είναι τέλεια
Εξάλλου, το να μάθεις να περπατάς στο αστρικό δεν είναι κάτι που δίνεται σαν μασημένη τροφή. Θα φάς και λίγο τα μούτρα σου. Φαντάσου δηλαδή τα μωρά με το πρώτο πέσιμο να μήν ξανασηκώνονταν!
Αυτό που λές για την περαιτέρω εκπαίδευση ως προς τα ψυχονοητικά είναι εκ των ούκ άνευ, αλλά ακόμα και στραβάδι να ξεκινήσει κάποιος (με εμπείριες που δεν τις ελέγχει πχ, ασχέτως σχολών), αν ΘΕΛΕΙ θα βγάλει άκρη. Αν απλά ΒΙΑΖΕΤΑΙ και ψάχνει για ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ δεν θα πάει πουθενά...
Κι αυτό το λέω εκ πείρας. Κι εγώ για δεκανίκια έψαχνα κι έπεσα σε έναν αρνητικό δάσκαλο. Αλλά στα δύο χρόνια τον κατάλαβα, παρόλο που καμμία ψυχονοητική εκπαίδευση δεν μου έκανε, μόνο και μόνο γιατί είχα βάλει τουλάχιστον στόχο να ανέλθω. Η ελάχιστη εμπειρία στο αστρικό που είχα με βοήθησε. Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση όλο αυτό (αν και δεν είναι και τόσο ασύνηθες)...
Τέλος πάντων, καλό κουράγιο να έχεις Σάρα. Αν θές την γνώμη μου είναι κρίμα να αφήσεις αυτό που αποκόμισες (ουδέν κακό αμιγές καλού άλλωστε). Να το χρησιμοποιήσεις και να προχωρήσεις μόνη σου. Κάποια στιγμή θα μάθεις να ξεχωρίζεις το θετικό απο το αρνητικό και απο το ουδέτερο...
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
Για μένα ένα παράδειγμα που έδωσε ο Δον Χουάν στον Καστανέτα είναι και ο τρόπος με τον οποίον είμαι σίγουρη για κάποια από αυτά.
- Πως θα ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που συνέβη? τον είχε ρωτήσει ο Καστανέτα.
- Πες ότι κοιμάσαι και βλέπεις ένα όνειρο του απάντησε ο Δον Χουάν στο όνειρό σου είσαι ο εαυτός σου και είσαι στο σπίτι σου και κάνεις δουλειές. Όσο ονειρεύεσαι δεν ξέρεις ότι αυτό είναι όνειρο, και όταν ξυπνήσεις είσαι πάλι ο εαυτός σου και στο σπίτι σου, υπάρχει μια διαφορά, το σώμα σου ξέρει ότι ξύπνησες.
Αυτό λοιπόν είναι το μόνο κριτίριο που έχω φίλη μου, σε κάποια από όλα αυτά που βιώνω απλά ξέρω ότι είναι αλήθεια, υπάρχει μια σιωπήλή γνώση.
Όμως αυτό αφορά συνήθως βιώματα που έχουν να κάνουν με την Ύπαρξη, με την Αγάπη την Βούληση κλπ, κι όχι με το ποιοι είναι οι άλλοι και τι κάνουν.
Σε αυτό με βοήθησε το να έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους που έχουν διόραση, και να συγκρίνουμε αυτά που βλέπουμε, και μετά να βλέπουμε και το πως επιβαιώνονται στη ροή του χρόνου ή ρωτόντας τον άλλο άνθρωπο.
Απλά ένα επίπεδο διόρασης, μην φανταστείς ότι όλα τα βλέπω κι όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω.
Αυτό που είπα με τον Σούπερ ότι δηλαδή είχε συνδέσει μια υποβολή με την εμπειρία των μαθητών του, το συμπαίρανα με απλή λογική.
Δηλαδή σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να έχω βρει αυτό που ψάχνω και να νοιώθω τόσο ανικανοποίητη, και μετά όταν εξέτασα μέσα μου αυτή την βεβαιότητα που είχα μετά από κάποιους δικούς του διαλογισμούς, διαπίστωσα ότι δεν αφορούσε καθόλου το συναίσθημά μου, ήταν σαν κάποιος να μου το είχε υποβάλει.
Όσο για το αν έχω πάρει κάποια ειδική εκπαίδευση, θα σου τα γράψω κάποια άλλη στιγμή πιο εναλλακτικά, νομίζω όμως ότι αυτές τις ικανότητες, ειδικά αυτή την εποχή τις έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και όλοι όσοι ασχολούνται με την αναζήτηση του εαυτού τους και του Θεόυ έχουμε πάνω κάτω τις ίδιες ικανότητες και τις έχουμε όλοι μας.