ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

resuscitated30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/05/2005, 02:25:13
quote:
Ψηλός
Οι πόλεμοι σε αυτό τον πλανήτη έγιναν και γίνονται για θρησκευτικούς λόγους ε;
Αυτό συμπαιρένεις από τους πολέμους που έχει κάνει η φίλη μας Αμερική έως σήμερα ε; (παίρνω το παράδειγμα αυτό μιας που είναι και φρέσκο).

O Μπους πάντως, το χαρακτήρισε "σταυροφορία" (επί λέξει).

macedon

13/05/2005, 02:29:20
Και για την ενημέρωσή σου. Ο Μπους είναι βαθιά θρησκευόμενος Χριστιανός, ενώ σε ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη προεκλογικά, είπε ότι "τον πόλεμο αυτό του τον ζήτησε ο ίδιος ο Θεός".

Δεν είναι να απορεί κανείς.

macedon

teolazΝέο Μέλος
13/05/2005, 02:39:50

Αγαπητε SWHABE απαντω για να σε αναιρεσω.Σε ενα διαλογο με υγεια ακουγονται τα παντα.
quote:
Έχω πολύ καλό φίλο μικροβιολόγο, του οποίου ο πατέρας είναι…..παπάς! Ο ίδιος, ο γιατρός, έχει μια αίθρια άποψη και γνωρίζει άριστα τα εκκλησιαστικά. Γι’αυτό σου λέω……..

Δε διαφωνω οτι σου ειπε οτι για καποιες ισεως ασθενειες.Μιλαμε για φηματιωση.Ξαναρωτα αν παρεις την ιδια παλι απαντηση τι να πω.Διχαζεται η ιατρικη κοινοτητα.Κια μονο αυτο φτανει νομιζω.
quote:
Ορίστε παρακαλώ?? Και γιατί να μην υπήρχε πρώτα η φύση, το Σύμπαν? ΠΟΙΟΣ το αποδεικνύει? Μην μου λες όμως πάλι για την πίστη σου……

εγω δεν μιλησα καθολου για πιστη.Και φυσικα ειναι πιο πιθανο ο Θεος,ο όποιος,εγω λεω ο δικος μου,να εφτιαξε τον κοσμο και να μην εγινε μια απλη παρθενογεννεση.Μην ξεχνας δε οτι και οι αρχαιοι ονομαζαν την ζωη υπαρξη δηλαδη υπο μια αρχη.Δε το λεω ως πειστηριο αλλα ειχαν και αυτοι τη δικια τους υψηλη σοφια.
quote:
Το…..«γεγονός» που το είδες? Μπαίνει σε ένα κουβούκλιο και ΤΕΛΟΣ! Άφησαν ποτέ έναν επιστήμονα να περάσει μέσα? Άφησαν ποτέ ή κάλεσαν έναν από όλους αυτούς που το αμφισβητούνε να εισέλθουνε και να καταγράψουνε το…θαύμα?

Γιατί φίλτατε λοιπόν? ΤΙ έχουνε να φοβηθούνε εάν όντως πρόκειται για θαύμα και δεν καλούνε όσους το αμφισβητουν.

Κατ αρχην με υποτιμας γιατι εχω την τυχη να το εχω παρακολουθησει.Αυτο που εσυ λες μπαινει σε ενα κουβουκλιο εδερφε ειναι μια τελειως μα τελειως απλη ευκολη θεωρηση.Οπως το λεω.Ξερεις για παραδειγμα οτι τα καντηλια εξωθεν του Παναγιου ταφου αναβουν μονα τους λιγο πριν βγει ο Πατριαρχης εξω απο το κουβουκλιο;μαλλον οχι.Για τις αστρπες που εμφανιζονται εσοθεν του τρουλου?οτι το Αγιο φως δεν καιει-ομολογω οτι δεν το πηρα εγκαιρα να το πιστοποιοησω αλλα του χρονου θα το μπω απο τις 9 το πρωι-.Το ελεγαν ομως αλλοι.Δεν εχω λογω να μην τους πιστεψω.Γι αυτο σου λεω.Πηγαινε και μετα πες.Κρινε,αν εχεις φυσικα και την δυνατοτητα,ετσι;
Ειπες πολλα για τον Αποστολο Παυλο Σαουλ.Θετεις ωραια θεματακια γι αυτο μου αρεσει και η ΄΄παρεα΄΄ σου.Κατ'αρχην μιλησες για δουλο του Θεου το οποιο ο Κυριος ειχε προειπει οτι δεν πρεπει να θεωρουντε πλεον.Ευλογη απορια και διπλη απντηση.1.Το δουλος δειχνει την ταπεινωση του πιστου απεναντι στον παντοδυναμο δημιουργο.Δεν θελει να αντιπαρελθει με τον Χριστο,2.Ο Χριστος ειπε, κανενα δε θα καλειται πια πατερα και καθηγητη παρα μονο το πατερα εν τοις ουρανοις;τι δηλαδη να μη λεμε δηλαδη τους πατεραδες μας οπως τωρα τους αποκαλουμε.Κια φυσικα οχι.Απλα θελει και στις δυο περιπτωσεις να δειξει το πνευμα που πρεπει να διακατεχει την σχεση του αθρωπου με το δημιουργο του.
quote:
Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα

ειδες που τα λες μισα.Ο Χριστος δεν ειπε αποδωστε στο Θεο τα του Θεου και στον Καισαρα τα Καισαρος;Τι δηλαδη αυτοαναιρουταν και ο Χριστος.'η μηπως ο Αποστολος Παυλος δεν ειπε οτι,οτι ερχεται σε αντιθεση με τη θρησκεια σας να δινετει και τη ζωη σας;τοτε τι εκανε το επαιζε επαναστατης;Επισης ο Χριστος δεν ειπε στο κατα Ματθαιον Ε'26 τι ακριβως συμβαινει στους ανομουντας;Δηλαδη οτι ακριβως λεει και Αποστολος Παυλος στο εδαφιο που προανεφερες;
[quote Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.

Παντα το εκανα.ευχαριστω για τη συμβουλη .Πολλες φορες ομως μονοι μεσα στην αλλαζονεια μας δε βλεπουμε πολλα.Βλεπεις δε διαφερουμε και πολυ στο υποστηριζουμε την αληθεια που πρεσβευουμε για αυτο και εγω παντα ακουω και προσπαθω να συγκρινω.
quote:
Ο κόσμος εκείνης της εποχής, και ιδιαίτερα το κεφάλαιο (είτε εβραϊκό είτε Ρωμαϊκό), κινδύνευε φίλτατε επικίνδυνα. Οι άπειρες μάζες των εξαθλιωμένων δούλων είχανε πλέον γίνει ένας σοβαρότατος κίνδυνος για την άρχουσα τάξη και η «ειδωλολατρία» των Ρωμαίων δεν είχε να προσφέρει κάποια λύση.
Αλλά, εάν άξαφνα γινόσουνα…ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Και, επιπλέον, όλοι οι δούλοι ΑΔΕΡΦΙΑ? Ενάντια σε ποιόν πλέον να πολεμήσεις? Και ποιος δούλος δεν θα αγαλλίαζε από μία τέτοιας έκτασης «ισότητα»?

Καιρός φίλτατε να
[/quote]
Μ αρεσει αυτη η αναφορα σου.Γιατι αυτη εδω δειχνει μερος του μεγαλειου της Χριστιανοσυνης που καποιοι την καταπατησαν αργοτερα και εκαναν πολεμους στο ονομα του Κυριου.Αυτοι κριθηκαν εμεις τωρα μενουμε και πρεπει να φτιαξουμε ενα κοσμο που ενωνει με γεφυρες και δε χωριζει με τοιχους.Το λεω αυτουσιο οπως μου το ειπε πριν 20 μερες ο Πατριαρχης Βαρθολομοιος στο Φαναρι.Ειμαστε δουλοι του Θεου,αλλα οχι δουλοι της εξουσιας,Εκει προχωρας σε παρερμηνεια,Ξεχνας ποσοι Χριστιανοι σφαγιαστηκαν εκεινες τις εποχες;Ξεχνας οτι ζουσαν αθλια στις κατακομβες;ξεχνας οτι κηνυγηθηκαν με μαζικες εξοντωσεις μεχρι το διαταγμα των Μεδιολανων;δηλαδη δεν τους εφταναν τα βασανα τους,πλεον επαιζαν και την ζωη τους κορονα γραμματα;δεν τα ξεχνας.Το ξερω.Και ναι υπηρχε και αναγκη κατευνασμου των πλουσιων για να μετριαστουν οι σφαγιασμοι,αλλα ποτε συμβιβασμου.Ξεχνας οτι ολοκληρος Νερωνας εκαψε τη μιση Ρωμη για να εξαφανισει τους δουλους Χριστιανους.Δουλους του ΘΕΟΥ και ΑΔΕΡΦΙΑ λογω του κοινου πατερα;ποιο κεφαλαιο κατευναστηκε,ποιοι πλουσιοι ευεργετηθηκαν απο αυτην την θρησκεια.Κανεις,Ο Παυλος ουδεποτε Εβρισε την παλαια θρησκεια.Απλα την καταστρατηγησε φερνοντας την αληθεια του ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ.Και εφταιγε σε αυτους ενω και οπως εσυ λες κανενα δεν πειραζε με αυτα που ελεγε αφου δεν εξειγηρε σε θρησκευτικο φανατισμο.Ρωτας πως τριγυρνουσε ελευθερος.ΛΑΘΟΣ SWHABE.Δεν ηταν ελευθερος.Στην φυλακη ηταν.Απο εκει εκανε το αποστολικο του εργο.Και γιατι τον αφηναν ζωντανο;Πολυ απλα φοβουμενοι την ευθραυστη πολιτικη ισοροπια της Αυτοκρατωριας την εποχη εκεινη.Ξεχνας ομως τελικα το τελος του;

Ουδεις αναμαρτητος

Brie BoyΜέλος
13/05/2005, 02:52:27
Χμ...
Έχουμε ξεφύγει λίγο έτσι;
Anyway, να πω και γω πάνω σε αυτό που λέει ο φίλτατος Μακεδόνας, μιας και έτυχε να το διαβάζω πρόσφατα.
Είναι η λεγόμενη Αμερικάνικη θρησκευόμενη δεξια η οποία χαρακτηρίζεται ως τα πιο συντηρητικά κινήματα που έχουν περάσει ever από την Αμερική.

Λοιπόν, εκεί γίνεται μια προσπάθει να περαστεί ο Μπους ως άρχων Ελέω Θεου, κάτι που έχει να εμφανιστεί από τις μεγάλες αυτοκρατορίες του 19ου αιώνα...
Και η όλη Αμερική γενικώς αναβιώνει μια θρησκοληψία ανευ προηγούμενου. Θα προσπαθήσω να βρω το άρθρο στο net.

13/05/2005, 03:12:36
και έλεγα, θα αντιδράσει δεν θα αντιδράσει ο Μακεδόνας

quote:
Σταμάτα πια να κατεβάζεις άρθρα από οποιοδήποτε δογματικό site βρίσκεις, χωρίς προηγουμένως να ελέγχεις ποια είναι η αξιόπιστη πηγή που διαθέτεις... Σοβαρέψου λίγο.

ενώ εσύ για τις πηγές σου ανατρέχεις στη αξιόπιστη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου έτσι; Από εκεί βρήκες και τις σχετικές παραπομπές για τα θαύματα στο Ισλάμ;

quote:
Το κείμενο αυτό που κατέβασες από τo site της ["Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής έρευνας"
(http://www.oodegr.com/oode/grafi/kritiki/kritiki1.htm) περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελετίου "Τι είναι ο Χριστός". Το δε site είναι τόσο αξιόπιστο, ώστε ούτε το όνομα του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να γράψει (είναι Γέηλ (Yale), όχι Γιαλ).

γιατί σε πειράζει που υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα και αντικρούει την προπαγάνδα των Νεοπαγανιστών; Εγώ ο φουκαράς που να έχω όλες αυτές τις πηγές;
Καλά ο ισχυρισμός περί αξιοπιστίας (για την αναγραφή του ονόματος εννοώ) είναι εύστοχος.

quote:
Τέλος πάντων. Ο εν λόγω κύριος δεν δούλευε στο Πανεπιστήμιο Γέηλ αλλά σε ένα είδος συνεργαζόμενης σχολής, στην "Αμερικανική Σχολή Ανατολικών Ερευνών", έναν "μη κερδοσκοπικό οργανισμό" ο οποίος όμως χρηματοδοτούνταν από το "Εβραϊκό Κολλέγιο" του Σινσινάτι και είχε την έδρα του στην Ιερουσαλήμ. Ο καθηγητής αυτός, όντας Διευθυντής της σχολής αυτής, βραβεύτηκε από την Ισραηλινή κυβέρνηση για την προσφορά του στο κράτος του Ισραήλ, για τις μελέτες του πάνω στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.

Δηλαδή αυτός ο Εβραίος καθηγητής που χρηματοδοτούταν από το εβραϊκό κράτος (που εναντιώνεται στο Χριστιανισμό), με τα λεγόμενά του επικυρώνει τη γνησιότητα της Καινής Διαθήκης, αυτό δε λες και εσύ; Αυτό λέω και εγώ.

Αφού λοιπόν ψάχνεις και βρίσκεις τις πηγές μου (πράγμα που δεν το κρύβω ότι ανατρέχω σε πηγές) ψάξε τότε στις ιστοσελίδες αυτές και θα βρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Μπορώ να σε βοηθήσω αν θες παραθέτοντάς σου την απευθείας σύνδεση:
http://www.oodegr.com/neopaganismos/syxrono_xali/Xardavela1.htm

Φιλικά όπως πάντα

13/05/2005, 03:30:27
....
quote:
Και για την ενημέρωσή σου. Ο Μπους είναι βαθιά θρησκευόμενος Χριστιανός, ενώ σε ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη προεκλογικά, είπε ότι "τον πόλεμο αυτό του τον ζήτησε ο ίδιος ο Θεός".

Δεν είναι να απορεί κανείς.

macedon

ε τι να σου πω, αν αυτό πιστεύεις και το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα στις απόψεις σου, καλά να πάθεις

νομίζεις ότι και άλλοι πολλοί το βλέπουν σαν και σένα;

Φιλικά όπως πάντα

13/05/2005, 04:33:05
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν μου απάντησες στις ερωτήσεις όμως. Στις ξαναγράφω:

1. Τι σχέση έχουν τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας με τα Ευαγγέλια;
2. Πώς η γλώσσα των παπύρων είναι ίδια με τα Ευαγγέλια, αφού τα μεν είναι εβραϊκα, τα δε ελληνικά;
3. Το βιβλίο αυτό το έχεις διαβάσει ή απλά παραθέτεις μια αναφορά που βρήκες σε ένα site που βρήκε κάποιος άλλος από μια άλλη αναφορά ενός άλλου που την ανέφερε στο βιβλίο του που είχε βρει από ένα άλλο βιβλίο;
4. Τι είναι κώδικες;

Αν δεν μπορείς να απαντήσεις, πες μου.

macedon

Brie BoyΜέλος
13/05/2005, 04:43:28
Αλήθεια, τι είναι οι κώδικες?

Δεν ειρωνεύομαι Μακεδόνα, (το διευκρινίζω για τους κακόπιστους), ειλικρινά δεν γνωρίζω, και αν μπορούσες εσύ ή οποιοσδήποτε να μου παραθέσει κάποια στοιχεία, θα ήμουν υπόχρεη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

13/05/2005, 05:54:09
Ιδέα δεν έχω καλή μου φίλη τι μπορεί να εννοεί με τη λέξη κώδικες. Άλλωστε και η σελίδα αυτή είναι αντίγραφο αγγλόφωνης σελίδας. Γι'αυτό ζητάω από τον Ψηλό, που το αναφέρει, να μας εξηγήσει όχι μόνο τι είναι αλλά και τι θέλει να αποδείξει εκεί πέρα. Άλλωστε, δικό του επιχείρημα είναι, δεν είναι δικό μου.

macedon

13/05/2005, 05:55:12
Φίλε Ψηλέ

Πριν ξεκινήσω να σου θέσω τρεις ρητορικές απαντήσεις. (Ρητορική ερώτηση είναι αυτή που η απάντησή της είναι γνωστή ήδη και απαντάται από τον ερωτώντα).

1. Ξέρεις να διαβάζεις;
2. Καταλαβαίνεις ό,τι διαβάζεις;
3. Μπορείς να σταματήσεις να βάζεις λόγια στο στόμα ανθρώπων που ποτέ δεν τα είπαν;

Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου να αποδείξεις τα αναπόδεικτα και συμπάσχω. Ενίοτε καταλαβαίνω και τον πανικό σου να απαντήσεις ντε και καλά, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από κείμενα που ούτε καταλαβαίνεις ούτε μπορείς να κρίνεις τόσο ως προς το περιεχόμενο ως και προς την αξιοπιστία τους, τα οποία αλιεύεις σε όποιο χριστιανικό site βρεις (χριστιανικό να είναι κι ό,τι νάναι). Και γι'αυτό δεν απαντάς επί της ουσίας αλλά άρες μάρες κουκουνάρες.

quote:
Ψηλός
Δηλαδή αυτός ο Εβραίος καθηγητής που χρηματοδοτούταν από το εβραϊκό κράτος (που εναντιώνεται στο Χριστιανισμό), με τα λεγόμενά του επικυρώνει τη γνησιότητα της Καινής Διαθήκης, αυτό δε λες και εσύ; Αυτό λέω και εγώ.

Χμμ... Αυτό κατάλαβες; Άντε να σε βοηθήσω...

1. Ο Burrows ΔΕΝ είναι εβραίος. Είναι αμερικανός.

2. Ο Burrows ΔΕΝ μιλάει για την Καινή Διαθήκη στο συγκεκριμένο βιβλίο, μιλάει για την Παλαιά. Το πώς μεταφράστηκε ό όρος "Bible" σε "Καινή Διαθήκη" θα πρέπει να ρωτήσεις τον Μητροπολίτη που το πέρασε στο βιβλίο του. Ο Burrows αναφέρεται στην δυσπιστία που ανέκυψε με την μετάφραση των εβδομήκοντα και προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα περί μεταγενέστερων προσθηκών στην ΠΑΛΑΙΑ Διαθήκη.

3. Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας ΔΕΝ έχουν γραφεί στην ίδια γλώσσα με τα (4) Ευαγγέλια, όπως ισχυρίζεται το άρθρο που παρέθεσες. Για το λόγο αυτό, δεν θα μπορούσε να βρεθεί ότι οι "δύο γλώσσες είναι ίδιες", όπως αναφέρει το απόσπασμα που παράθεσες από το απόσπασμα που βρήκες από το site που το βρήκε σε απόσπασμα ενός βιβλίου που ο συγγραφέας του το είχε βρει σε άλλο βιβλίο (και το μετέφρασε και λάθος).

Μια απλή ανάγνωση από μέρους σου θα αρκούσε να σε κάνει να σκεφτείς "Μα, πώς τα εβραϊκά χειρόγραφα και τα ευαγγέλια γράφτηκαν στην ίδια γλώσσα"? Εσύ ούτε αυτό δεν έκανες. Είδες το site ότι γράφει "Ορθόδοξο", γράφει και "δογματικό", εδώ είμαστε! Κατευθείαν copy-paste. Κατάπιες το δόλωμα μαζί με το αγκίστρι.

Τώρα, για την ενημέρωσή σου: Ο ίδιος συγγραφέας, ο Millar Burrows, στο ίδιο βιβλίο που αναφέρεις, της ίδιας έκδοσης (1956) και στη σελίδα 42 λέει: "Όσα περισσότερα ευρήματα βρίσκουμε σχετικά με την εικόνα του παρελθόντος μέσα από τη Βίβλο, αν και δεν μπορούν να επικυρωθούν και να θεωρηθούν γνήσια, εντούτοις φαίνεται γενικά να είναι συμβατά μ'αυτά που ξέρουμε ήδη."

και στη σελίδα 133 λέει: "...η γνώση μας σχετικά με την Καινή Διαθήκη ούτε αυξήθηκε ούτε άλλαξε από οποιοδήποτε χειρόγραφο που έχει βρεθεί.".

quote:
Ψηλός
ε τι να σου πω, αν αυτό πιστεύεις και το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα στις απόψεις σου, καλά να πάθεις

Δεν ήταν επιχείρημα όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Ήταν μια πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που βλέπει ο Μπους τα πράγματα. Άλλωστε αν ήταν επιχείρημα, δεν θα απαντούσες, όπως δεν απάντησες στις ερωτήσεις που σου έθεσα. Εγώ σου ανάφερα αυτά που ακούω στις ειδήσεις εδώ στην Αμερική. Απλή πληροφορία είναι. Πλη-ρο-φο-ρί-α! Ούτε ανάλυση, ούτε ερμηνεία, ούτε φιλοσοφικός στοχασμός, ούτε φυσικά επιχείρημα γιατί δεν αποδεικνύει τίποτε. Η Brie Boy το έγραψε με λεπτομέρειες, έτσι ακριβώς είναι. Εγώ απλά στο ανάφερα.

Όπως βλέπεις, σου απάντησα στις 3 από τις 4 ερωτήσεις που σου είχα θέσει, για να βγεις από τη δύσκολη θέση. Την τέταρτη, επειδή σχετίζεται με πολλές σειρές από το κείμενό σου "περί κωδίκων", θα ήθελα να μας απαντήσεις εσύ (σε όλους εδώ μέσα)

Τι είναι κώδικες και τι θέλεις να αποδείξεις εκεί;

Μην το περάσεις σε παρακαλώ πάλι στο ντούκου γιατί θα υποθέσω ότι δεν ξέρεις τι λες και ότι τα γραπτά σου είναι στείρα αναμασήματα.

macedon