- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η λέξη απαραίτητο είναι πολύ κατάλληλη αν κατάλαβες τι έχω γράψει μέχρι τώρα…
Αγαπητέ μου, άποψή σου. Και ως τέτοια, είναι σεβαστή.
Σχετικά με το αν κατάλαβα τί έχεις γράψει... Θα μπορούσα να ρωτήσω το ίδιο...
Εν πάσει περιπτώσει, το ίδιο το Σύμπαν (διάβαζα πρόσφατα) δεν έχει αρχή, εσύ θεωρείς ότι έχει υπάρξει ποτέ πρωτογενής και συνεπώς αυτόνομη διάνοια; Λίγο δύσκολο.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Για να σοβαρευτώ αγαπητέ «the priest», η ερώτηση σου ήταν
quote:
Πιστεύετε ότι οι θρησκείες , οι φιλοσοφίες , οι αυτοαποκαλούμενες φιλοσοφικές οργανώσεις είναι απαραίτητες για την αυτογνωσία του ανθρώπου και γενικά για την πορεία της ζωής του;
Είναι εμφανές όμως ότι εστιάζεσαι μόνο στις φιλοσοφικές οργανώσεις. Λες
quote:
Με μια πρώτη προσέγγιση βλέπω ότι αρκετοί θεωρούν τους εαυτούς τους …πώς να το πω… ανίκανους να φτάσουν σε συμπεράσματα, στα οποία είχαν φτάσει κάποιοι πριν από πολλά χρόνια.
Το θέμα της γνώσης αγαπητέ όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις είναι γαϊτανάκι.
Οι επόμενοι στηριζόμενοι στην πείρα των προηγούμενων εξελίσσονται. Όλη η ανθρώπινη εξέλιξη εκεί βασίζεται.
Η επιφοίτηση του «άγιου πνεύματος» όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και δεν εμφανίζεται συχνά…Έτσι οι αυτόφωτοι φωστήρες μάλλον σπανίζουν.
Το εάν κάποιος επιλέξει να ανήκει σε κάποια φιλοσοφική οργάνωση ΄η όχι είναι προσωπική του επιλογή.
Στην εποχή μας είναι σχετικά εύκολο για οποίον αναζητά να βρει, έτσι μπορείς να είσαι ένας μοναχικός caw boy, στο παρελθόν όμως δύσκολα εύρισκες…
Καλώς ήρθατε στην εποχή του Υδροχόου…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
Εφ’οσον εσύ ο ίδιος ξέρεις ότι η κοινωνία σε περιορίζει όπως λες για ποιο λόγο δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα δεσμά της και χρειάζεσαι τη βοήθεια μιας οργάνωσης, αφού ξέρεις την αιτία γιατί δεν μπορείς να βρεις μόνος σου το λύση;; μήπως δεν έχεις βρει την πραγματική αιτία;;;
Δυστιχώς δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφύγει κανέις απο την διαμόρφωση του. Δεν έχουμε κάνει συνηδειτά αυτές τις επιλογές παρ'όλο που μας σημαδέυουν κατα την πορεία της ζωής μας μέχρι να το καταλάβουμαι.
Το θέμα για να ξεφύγεις δεν είναι ακριβώς θέμα φιλοσοφικής ομάδας η όχι, αλλά εφόσον θελήσεις να μάθεις και να ξεφύγεις, θα βρείς εργαλεία ώστε να έχεις την δυνατότητα να ελευθερωθείς με την ανάλογη επιμονή και τίμημα φυσικά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμαι αυτή την δυνατότητα και όπως έλεγε ένας σοφός "Απο όλους τους ανθρώπους περνάει μπροστά τους τουλάχιστον μια φορά το πουλί της ελευθερίας, αν δεν το πιάσουν, ίσως να μην το ξαναδούν ποτε. Αν το πιάσουν Όμως, πρέπει να το κρατήσουν" . Τώρα, ανάλογα και με την φιλοσοφική ομάδα και την προέλευσή της, μπορεί να σου δώσει τα κατάλληλα εργαλείά ώστε να σε βοηθήσει. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τον μοναδικό και δικό μας προσωπικό δάσκαλο οποίος να μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη ελευθερία, η μάλλον είναι δύσκολο να τον βρούμε στην κοινωνία που βρισκόμαστε. Έτσι, υπάρχουν ομάδες οποίες μας δίνουν τις γνώσεις και τα εργαλεία που κάποιοι χρησιμοποίησαν. Σε κάθε σύστημα υπάρχει ενάς δάσκαλος ή διδάσκαλος με τον οποίο μπορεί να υπάρξη κάποια διευκρίνηση η κάποια καθοδήγηση εφόσον ζητηθεί, αλλά απο εκεί και πέρα, όπως ακόμα και με το να είχες τον προσωπικό σου δάσκαλο οποίος θα σου έδινε και αυτός κάποια εργαλεία, εξαρτάται μόνο απο εσένα το τι θα τα κάνεις αυτά. Όπως και να το κάνεις τα εργαλεία τα παίρνεις και είτε τα χρησιμοποιείσεις είτε όχι, θα τα μεταφέρεις στον επόμενο ακριβώς όπως τα πήρες, χωρίς παρερμηνίες.
Όπως όλοι πρέπει να έχουν δει δεν υπογράφω με το Cow Boy αλλά με το κακός λύκος, η φώτο που παρέθεσα ήταν για τον φίλτατο Πλωτίνο αλλά μάλλον η παρέμβαση του Πλάτωνα μπέρδεψε τα πράγματα.
Αγαπητέ Πλωτίνε το copyright είναι δικό σου και δε το διεκδικώ σε καμία περίπτωση.
![]()

Ο κακός λύκος
Ο Βιασμός, ο φόνος, η φυλάκιση, η δουλεία και κάμποσα ακόμα όμοια έχουν τον ίδιο λεκτικό προσδιορισμό, ΕΠΙΒΟΛΗ.
Όλα τα παραπάνω γίνονται χωρίς την εκούσια θέληση του ενός εκ των δύο συμμετεχόντων.
Άρα η θεώρηση του καθένα είναι το θέμα, διότι όπως λες «Ο κανίβαλος δεν θα το χαρακτηρίσει ανήθικο ούτε βίαιο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ……..», για σένα είναι για τον άλλο όχι και όπως σου είπα αυτή η θεώρηση διαμορφώνετε από το περιβάλλον το οποίο έχεις μεγαλώσει, διότι αυτό σε γαλούχησε και σου έδωσε τις αρχές που πιστεύεις.
Παρακάτω μου λες ότι διαφωνείς ΚΑΘΕΤΑ, αυτό σημαίνει πως κατέχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ γνώση επί του θέματος το οποίο και πραγματεύεσαι.
Εγώ όμως επειδή δεν κατέχω την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ απλά διαφωνώ και παραθέτω τα δικά μου συμπεράσματα προς συζήτηση.
Γι αυτό και σου είπα πως για να μπορείς να έχεις την απόλυτη γνώση και έτσι να μπορείς να έχεις και την απόλυτη κρίση θα πρέπει να γνωρίζεις αν μη τι άλλο το πώς λειτουργεί κάτι και έπειτα να το κρίνεις. Αλλιώς η όποια κρίση δεν είναι απόλυτα σωστή και δε μπορείς να διαφωνείς με κριτήρια καθαρά προσωπικά.
Όσο για το «αποκομμένος» στο παρέθεσα για να σου δείξω πως το απόλυτο έτσι όπως το εκφράζεις μόνο έτσι υλοποιείται. Αλλιώς υπάρχουν πάντα οι παράγοντες της παρέμβασης και της διαμόρφωσης γνώμης, άσε που πλέον είτε σου αρέσει είτε όχι είσαι μέλος μιας ομάδας που ενίοτε την λένε κοινωνικό σύνολο.
Λέω :
quote:
Αν εσένα δε σου αρέσει να ανήκεις σε κάποια φιλοσοφική ομάδα είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου, όπως δικαίωμα και του άλλου είναι να ανήκει σε κάτι τέτοιο.
Όμως δε μπορείς, δε δικαιούσαι να κρίνεις αν η επιλογή του είναι σωστή ή όχι.
Ακόμα δε περισσότερο δε μπορείς να χαρακτηρίζεις ως ανελεύθερη μια τέτοια επιλογή και να καταδικάζεις το όποιο έργο παράγει αυτός ή η ομάδα στην οποία ανήκει.
Απαντάς :
quote:
Και βέβαια φυσικά και δικαιούμαι να κρίνω τι είναι σωστό και τι όχι και να είμαι και ο υπεύθυνος τόσο των λόγων μου, τόσο των πράξεων μου, όσο και των συνεπειών.
Εσύ όμως με το να μου λες ότι δεν έχω το δικαίωμα που στηρίζεσαι και το λες αυτό ; γιατί δεν το έχω;; καταλαβαίνεις βέβαια ότι είναι μεγάλη ανευθυνότητα αυτό που λες και σχεδόν αντιδημοκρατικό…
Αν θέλεις σε παρακαλώ, δείξε μου που ακριβώς είναι η αντιδημοκρατικότητα στο λόγο μου.
Όσο για την ανευθυνότητα την οποία αναφέρεις θεωρώ ότι είναι πολλάκις ποιο ανεύθυνο να θέλω να κρίνω χωρίς να γνωρίζω, να θέλω να διαφωνώ κάθετα χωρίς να μπορώ να έχω την απόλυτη γνώση, να θέλω να ανήκω στο περιθώριο και να αντιδρώ απλά για να αντιδρώ, παρά να λέω αποδέχομαι την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.
Βέβαια αν θέλεις ανέφερε μου μερικά ονόματα ανθρώπων που δημιούργησαν μόνοι τους όπως π.χ. σου ανέφερα εγώ μερικούς που έδρασαν μέσα από ομάδες.

Ο κακός λύκος
Zadok,
Δεν χρειάζεται να αντιδράς, υπονόησα ότι δεν κατάλαβες ορμώμενος από το πρώτο μήνυμα που έστειλες στο οποίο λες ότι δρόμος είναι προσωπική επιλογή, ενώ εγώ ρώτησα κατά πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχουν δρόμοι που υποδεικνύονται από αυτούς που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα. Νομίζω τώρα να αντιλήφθηκες τη διάφορα.
Πλωτίνε,
Εγώ εστιάζομαι στις φιλοσοφικές οργανώσεις;;; εγώ απαντώ σε μηνύματα που μου στέλνουν τα οποία όλα αυτές αναφέρουν, εγώ που να ανέρθω δηλαδή ;;
και επίσης οποιαδήποτε θρησκεία είναι εν γένη μια φιλοσοφική οργάνωση όποτε που το κακό;;
λες «Το θέμα της γνώσης αγαπητέ όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις είναι γαϊτανάκι.
Οι επόμενοι στηριζόμενοι στην πείρα των προηγούμενων εξελίσσονται. Όλη η ανθρώπινη εξέλιξη εκεί βασίζεται.
Η επιφοίτηση του «άγιου πνεύματος» όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και δεν εμφανίζεται συχνά…Έτσι οι αυτόφωτοι φωστήρες μάλλον σπανίζουν.»
αυτό είναι μια δική σου πεποίθηση, το να πιστεύεις δηλαδή ότι χρειάζεσαι κάποια επιφοίτηση για να φτάσεις κάπου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι έτσι... επίσης σίγουρα δεν μπορείς να γνωρίζεις όλους τους αυτόφωτους φωστήρες που υπάρχουν τώρα ανάμεσα σε 6 δισεκατομμύρια κόσμο και που υπήρχαν παλιότερα όποτε το να λες ότι σπανίζουν στηρίζεται μόνο στο ότι ο αριθμός αυτών που έγραψαν κάποιο βιβλίο ή ιδρύσαν κάποια οργάνωση-ομάδα είναι μικρός….
Λες «Το εάν κάποιος επιλέξει να ανήκει σε κάποια φιλοσοφική οργάνωση ΄η όχι είναι προσωπική του επιλογή.»
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το γράφεις αυτό, μα το ερώτημα που θέτω είναι ακριβώς αν πρέπει να ανήκει κάποιος σε κάποια φιλοσοφική οργάνωση ή μάλλον καλύτερα αν πρέπει να υπάρχει κάποια φιλοσοφική οργάνωση, μπορείς να απαντήσεις χωρίς να λάβεις εσύ τώρα υπ’οψη τις δικές σου επιρροές από τον κοινωνικό σου περίγυρο;;;
Και για τον Ραμογλου,
Άρα λοιπόν αυτός που βιάζεται και σκοτώνεται από τον κανίβαλο το δέχεται με χαρά, χωρίς δισταγμό επειδή η κοινωνία που ζει δεν θεωρεί ότι ο βιασμός και η δολοφονία είναι κάτι κακό. . .νομίζω ότι ή υποτιμάς τη δική σου νοημοσύνη ή τη δική μας με αυτά που λες. Σου ξανάλεω, η πράξη έχει σχεδόν παντού τις ίδιες συνέπειες, οι κοινωνίες επιλέγουν ποιες συνέπειες θα δουν και πως θα την χαρακτηρίσουν.
Μου φαίνεται περίεργο ότι αντί να εστιάζεις στους λόγους για τους οποίους διαφωνώ εστιάζεις, στο αν έχω απόλυτη γνώση και διάφορα αλλά, σε παρακαλώ σχολίασε το γιατί διαφωνώ , αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον εσύ είσαι πολύ επηρεασμένος από τον κοινωνικό σου περίγυρο σε σημείο ώστε να μην μπορείς να παρακολουθήσεις κάποια πράγματα . . .
Την αντιδημοκρατικότητα στην ανάφερα και στο προηγούμενο μήνυμα, ξανάλεω λοιπόν όταν μου λες ότι δεν έχω δικαίωμα να κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος , ε, είναι λίγο αντιδημοκρατικό τι να κάνουμε…
Τι θα κερδίσεις αν σου πω μερικά ονόματα ανθρώπων που δημιούργησαν μόνοι τους, τον Γιώργο τον ξέρεις;;(αστειεύομαι) πήγαινε στο άγιο όρος, πήγαινε στο Θιβέτ, πήγαινε στην Ιαπωνία, στην Ινδία… Όπως καταλαβαίνεις πάλι υποτιμάς και την δική σου νοημοσύνη και των άλλων
Ευχαριστώ. . .
πιστεύω ότι βρίσκουμε, ότι αναζητάμε... Άρα διαλέγουμε τον δρόμο, που έχουμε προετοιμαστεί γι' αυτόν και έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε.
Αυτό δε σημαίνει ότι άλλοι δρόμοι δεν οδηγούν στο αυτό αποτέλεσμα.
Πάντως, κανένας φυσιολογικά δεν ξεκινάει απ' το μηδέν.
Όλοι έχουμε ένα σημείο αναφοράς (αυτό αισθάνομαι ότι περιγράφει κι ο φίλτατος Ramoglou). Από κει και πέρα ο δρόμος χαράσσεται από μας, είτε ανήκουμε σε συλλόγους, ομάδες, θρησκείες, την ίδια την κοινωνία ή όπου αλλού, είτε όχι. Τον δρόμο που χαράσσουμε δεν τον χαράσσουμε για να τον ακολουθήσουν άλλοι, αλλά είναι η πορεία της ζωής μας. Αν αποτελέσει αφετηρία για άλλους, δεν παίζει ρόλο.
Οι οργανώσεις, ομάδες κλπ. προσφέρουν κάποια κλειδιά και αρχέτυπα, τα οποία είναι δεδομένα και βοηθούν στην πορεία, δεν τη δημιουργούν, ούτε την ολοκληρώνουν αντ' αυτού.
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα:
Λατρεύεις τα μαθηματικά και προσπαθείς να λύσεις μία εξίσωση, ενώ δεν έχεις τις απαραίτητες μαθηματικές γνώσεις.
Στο βιβλιοπωλείο στη γωνία υπάρχει το βιβλίο που θα σε βοηθήσει ν' αποκτήσεις τις γνώσεις που σου λείπουν (δε μιλώ για λυσάρι).
Δε θα πας να το πάρεις; Θα προτιμήσεις να παιδεύεσαι ασκόπως (το πιο πιθανό);
Αν πάρεις το βιβλίο, θα βρεις τη λύση και ίσως πληθώρα λύσεων της εξίσωσης. Και το σημαντικότερο: θα εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου για να προχωρήσεις ακόμα παρακάτω (αφού σ' ανδιαφέρουν τα μαθηματικά)
Οι λύσεις (εφόσον τις βρεις) θα είναι το αποτέλεσμα της δικής σου προσπάθειας και πιθανά θα είναι πρωτότυπες.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ.
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ _ThePriest_ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ "ΕΣΥ" Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ????
ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ...
quote:
Νομίζω ότι η επιλογή του δρόμου... είναι καθαρά προσωπική επιλογή
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ _ThePriest_
ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ??
ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ??????
XPEIAΖΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Λοιπόν, μέχρι τώρα όλοι, αυτό που λενε είναι ότι είναι προσωπική επιλογή ο δρόμος που θα επιλέξει ο καθένας , αισθάνομαι ότι μάλλον μιλάω σε τοίχους…
Εσείς δέχεστε ότι πρέπει να υπάρχουν θρησκείες, οργανώσεις κτλ αλλά το γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχουν δεν το έχετε απαντήσει,
Όταν λετε ότι είναι προσωπική επιλογή ο δρόμος που θα επιλέξει ο καθένας αυτομάτως δέχεστε ότι δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη φιλοσοφικών οργανώσεων, θρησκειών κτλ αλλά εναλλακτική, είναι μια απλή λογική συνέπεια της φράσης που χρησιμοποιείτε και μάλλον παπαγαλίζετε γιατί δεν καταλαβαίνετε το νόημα της.
Προσπάθησα να σας προφυλάξω από το να σχολιάσω αυτή την άποψη αλλά είναι πραγματικά κουραστικό να την επαναλαμβάνετε θεωρώντας ότι λετε κάτι σημαντικό που ενισχύει την άποψη σας. . .
Σας παρακαλώ λοιπόν η αναθεωρήστε τον τρόπο που υποστηρίζετε ότι είναι απαραίτητες οι θρησκείες, οι φιλοσοφικές ομάδες και όλα τα συναφή ή αναθεωρήστε τις απόψεις σας.
Τώρα,
Καλό το παράδειγμα με το βιβλίο, όμως το βιβλίο δε σε περιορίζει από το να αγοράσεις ένα άλλο βιβλίο, δε σε περιορίζει στο να αναπτύξεις τρόπο σκέψης διαφορετικό από το συγγραφέα, δε σε υποχρεώνει να το διαβάζεις όποτε θέλει αυτό, δε σε τιμωρεί αν δεν κατάλαβες το περιεχόμενο του. . .και δεν προκαταλαμβάνεται αν έχεις κάνει ένα . . .λάθος . . .
Δεν έδωσα αυτή την απάντηση, μάλλον παρανόησες, μάλλον δεν κατάλαβες, έγραψα κάτι άλλο. Αν θέλεις ξαναδιάβασε προσεκτικότερα και θα δεις τι έχω γράψει.
Το σχολείο, σου προσφέρει γνώση για την Υλίκη μεριά του εαυτού σου, μιλάω φυσικά για όλα τα σχολεία του κόσμου σήμερα που είναι προσανατολισμένα , ορθά κατά τη γνώμη μου, στη μεταφορά επιστημονικών γνώσεων.
Θεωρητικά, κάνοντας πειράματα, γράφοντας κείμενα κτλ, μπορεί να μορφωθεί μόνος του κάποιος αλλά θα χάσει χρόνο, ο σκοπός του σχολείου δεν είναι η πνευματική εξύψωση. Μπορεί να προωθήσει άξιες και πνευματικές αρετές σε περιορισμένο εύρος, ο σκοπός όμως είναι η Υλίκη, αν το θες, πλευρά…
Τώρα αντιπαραβάλλοντας το διδάσκαλο του σχολείου με το να έχεις διδάσκαλο στα πνευματικά θέματα, βλέπουμε ένα σημείο στο οποίο δεν συμπίπτουν…
Ποιο είναι αυτό;; Το ότι η κοινωνία δεν θέτει χρονικό περιορισμό στο πότε κάποιος θα πραγματοποιήσει την πνευματική του εξύψωση, αυτό τι σημαίνει ,
ότι όσο δύσκολος και να είναι ο δρόμος ,όσο χρόνο και να χρίζεσαι τον έχεις και μπορείς να διαβείς μόνος και καλύτερα το μονοπάτι, ανεξάρτητος και ανέγγιχτος, με δική σου επεξεργασία των δικών σου βιωμάτων, χωρίς αναμάσημα και υπαγόρευση.
Ευχαριστώ. . .
quote:
Καλό το παράδειγμα με το βιβλίο, όμως το βιβλίο δε σε περιορίζει από το να αγοράσεις ένα άλλο βιβλίο, δε σε περιορίζει στο να αναπτύξεις τρόπο σκέψης διαφορετικό από το συγγραφέα, δε σε υποχρεώνει να το διαβάζεις όποτε θέλει αυτό, δε σε τιμωρεί αν δεν κατάλαβες το περιεχόμενο του. . .και δεν προκαταλαμβάνεται αν έχεις κάνει ένα . . .λάθος . . .
Έχεις γνωρίσει όλες τις φιλοσοφικές ομάδες, οργανώσεις και θρησκείες και ξέρεις σίγουρα ότι σε περιορίζουν, σε ποδηγετούν και σε τιμωρούν;;;
Σοβαρολογείς; Γιατί άνοιξες άραγε αυτό το θέμα; Για να δεις με ποιούς συμφωνείς και σε καταλαβαίνουν;