- 19/05/06 ξημερώματα. Νιώσατε κάτι περίεργο? (Μερική απώλεια μνήμης) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Σήμερα και πιο συγκεκριμμένα μόλις πριν μερικές ώρες συνέβη κατι που με ώθησε να ανοίξω αυτο το τόπικ.Θα προσπαθήσω να αποδόσω το γεγονός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έτυχε λοιπόν απόψε το βραδυ να μην κοιμηθώ και να γίνω μάρτυρας μιάς είτε απώλειας μνήμης, είτε μιας "στρέβλωσης" του χρονου. Πιο συγκεκριμένα, κατα τις 2.00 τα ξημερώματα περίπου άρχισα μια συζήτηση με τον φίλο μου η οποία κράτησε το πολύ μια ώρα. Και όταν κοιτάξαμε το ρολόι ανακαλύψαμε έκπληκτοι ότι η ώρα ήταν 05.00.
Και εδώ θα μπορούσε καποιος πολύ εύλογα να πει ότι ξεχαστήκαμε και πέρασε η ώρα. Το περίεργο όμως ειναι οτι το συμβάν συνοδεύεται και με κενά μνήμης και τρομερές συμπτώσεις οι οποίες άρχισαν μέρες νωρίτερα. Να σημειωθέι ότι είμαι άτομο με πολύ καλή μνήμη σε σημέίο που θυμάμαι λεπτομερώς γεγονοτα που συνέβησαν χρόνια πριν.Περιέργως δεν μπορώ να θυμηθώ/κατανοήσω τι ακριβώς συνέβη αποψε και πως πέρασαν "απαρατήρητες" 2 ώρες απο τη ζωή μου.
Για να μην περιπλέξω περισσότερο το γεγονός και γίνει δυσνόητο θα ήθελα να μου αναφέρει κάποιος αν παρατήρησε σήμερα αυτή τη διαφορετική ροή του χρόνου, ή γενικά αν παρατήρησε κάτι περίεργο αυτό το βράδυ.
Φιλικά...
20/05/2006
Edited by - Agnostic on 19/05/2006 07:12:04
Το ότι αφερέθηκα και πέρασε η ώρα είναι μία πολύ λογική εξήγηση την οποία-πίστεψέ με- θα ήθελα πολύ να παραδεχτω. Παρ' όλα αυτά θυμάμαι παρα πολύ καλά το περιεχόμενο της συζήτησης που είχα με το φίλο μου και ειλικρινέστατα δεν γίνεται να κρατησε πανω απο μια ώρα.Περιέργως όμως "χασαμε" 2 ώρες παραπάνω!
Τώρα σχετικά με τις συμπτώσεις.Είναι λίγο δύσκολο να της αποδώσω με λόγια καθώς γνωρίζεις πιστεύω ότι κάποια πραγματα πρεπει να γίνουν βίωμα για να κατανοηθούν. Θα κάνω όμως μια προσπάθεια να σε βάλω στο νόημα παραθέτοντας σου κάποια παραδείγματα.
Τύχαινε λοιπόν τις τελευταίες μέρες να σκεφτομαι η να αναφέρω κάποια πραγματα η γεγονότα και σχεδόν αμέσως να συμβαίνουν, να τα βλεπω στην τηλεόραση κτλ. Μπορεί να φανει κωμικοτραγικό αλλα τις τελευταίες δυο μέρες συμβαίνουν αλεπαλληλα γεγονότα που σχετίζονται με αυγα!!Το ξέρω οτι ακούγεται γελοίο αλλα ναι...Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το ότι σκεφτόμουν επίμονα ότι θα γίνει σεισμός και τελικά έγινε και μάλιστα στην Κατερίνη επηρεάζοντας και τη γενέτειρα μου τη Λάρισα όπου κατοικούν οι γονέις μου.
Γενικότερα πρόκειται για μια αλληλουχία συμπτώσεων που καθε μία ξεχωριστά δεν κινει το ενδιαφέρον, όλες μαζι όμως και συνεχόμενες με έβαλαν σε αρκετές σκέψεις.Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το αποψινό συμβάν με την ώρα!
Φιλικά...
Υ.Γ Κάτι ανέφερα πιο πριν για συμπτώσεις με αυγα. Λοιπόν μόλις πριν 5 λεπτά και ενώ έγραφα αυτο το μήνυμα το θηλικό μου καναρίνι γεννησε ένα αυγο....Σύμπτωση;;;;
Είχα διαβάσει κάποτε ότι υπάρχουν 2 μνήμες.Η κοντινή και η μακριά (για να το πω απλά). Εγώ δεν έχω την κοντινή.
Δηλαδή σηκώνομαι απο τον καναπέ για να πάω να πάρω ένα ποτήρι απο την κουζίνα και με το που φτάνω στην κουζίνα δεν θυμάμαι για ποιο λόγο πήγα.
Πάω στην κρεβατοκάμαρα π.χ να βρω κάτι και δεν μπορώ να θυμηθώ , όσο και να προσπαθήσω για ποιο λόγο΄πήγα...
Θέλω να πω με αυτό, ότι μπορεί και εσύ να μην κατάλαβες πως πέρασε η ώρα, και να ξεχάστηκες ...
(απλά μια άποψη λέω, δεν σημαίνει πως δεν παραδέχομαι ότι μπορεί όντως να συνέβησε και αυτό που λες...)
Νo time to run, no place to hide, when your life is just a lonely ride as the lord of fire and ice. And all your dreams behind your eyes turned out to be just...lies...
Πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντικές αποκαλύψεις λίγο...
quote:
Φοβερό θέμα !
Πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντικές αποκαλύψεις λίγο...
Σ'εφαγε η περιέργεια και μπήκες όμως, ε ???![]()
![]()
![]()
![]()
Λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή ?
εντάξει.
Δεν είπα και τίποτα το ... σοβαρό !
Εντυπψσιάστηκα όμως με την προσέγγιση και την ανάλυση, βήμα-βήμα και τον τρόπο του σκεπτικού !
Είδωμεν...
GaTOuNeL_ καλώς ήρθες στo esoterica και συγνώμη για τα άσχετα ποστ μας....
Θα κλαίει ο Ινκουμπους ! ![]()
Ένα καλοσώρισμα έκανα γιατί "εισέβαλα" στο θέμα της κοπέλας και αρχίσαμε τα άσχετα σχόλια.....
Βριλ θα πεις τίποτα για τα αυγά ή να σταματήσω να κοιτάω ?????
Τι να πώ για τα αυγά ... ?
Αμα τα σπάσουμε, τα κάναμε ... ομελέττα... ![]()
quote:Τύχαινε λοιπόν τις τελευταίες μέρες να σκεφτομαι η να αναφέρω κάποια πραγματα η γεγονότα και σχεδόν αμέσως να συμβαίνουν, να τα βλεπω στην τηλεόραση κτλ.
συγχρονικοτητα
θα την βρεις πολυ ενδιαφερουσα την παρατηρηση της
quote:Μπορεί να φανει κωμικοτραγικό αλλα τις τελευταίες δυο μέρες συμβαίνουν αλεπαλληλα γεγονότα που σχετίζονται με αυγα!!Το ξέρω οτι ακούγεται γελοίο αλλα ναι...
Υ.Γ Κάτι ανέφερα πιο πριν για συμπτώσεις με αυγα. Λοιπόν μόλις πριν 5 λεπτά και ενώ έγραφα αυτο το μήνυμα το θηλικό μου καναρίνι γεννησε ένα αυγο....Σύμπτωση;;;;
κατεληξα στο οτι δεν μας δουλευεις επειδη ανεφερες τα αυγα - οι παραμυθαδες χρησιμοποιουν λαγους με πετραχειλια, οχι αυγα
ειδικα το καναρινι σου, μ εφτιαξε!!!
δεν υπαρχουν συμπτωσεις, υπαρχει συγχρονικοτητα (διαβαστε Αρθουρ Καιστλερ και Καρλ Γιουνγκ)
για την "απωλεια χρονου" δεν εχω να σου πω τιποτα περαν του οτι επειδη συνεβει και στους δυο σας ενω βρισκοσασταν στα σπιτια σας, προφανως εχει σχεση με εσας, την σχεση σας και την συζητηση σας
το πως βιωνουμε τον χρονο ειναι γνωστο οτι ειναι υποκειμενικο και ασταθες - αν περναμε καλα ο χρονος "τρεχει", αν περναμε ασχημα ο χρονος "σερνεται"
καλως ηρθες στο φορουμ!

Έχω δυνατή τόσο τη μακροπρόθεσμη όσο και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη μου. Θυμάμαι λοιπον ολόκληρη τη συζήτηση και αν την επαναλάβω τώρα όσο πιο λεπτομερώς γινεται δε θα διαρκέσει πανω απο μια ώρα.Όσο ενδιαφέρουσα και αν ήταν (που δεν ήταν) ώστε να μας απορροφήσει και να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου, δεν ειναι αρκετα παραξενο να χαθούν 2 ολόκληρες ώρες "μέσα απο τα χέρια μας";
Και να αναφέρω άλλο ενα πειστήριο για όποιον μπορεί να το δεχτεί.Το βιολογικό μου ρολόι-αρκετά συνεπές οφείλω να ομολογήσω- "χτυπάει" με την ένδειξη του ύπνου γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα. Αντιθέτως χτες η ώρα είχε φτάσει 5.00 και ένιωθα σαν να ήταν 12.00. Δεν είναι κατι που μου συμβαίνει συχνα αυτό, μπορώ να πω και πως δε μου συμβαίνει σχεδόν ποτέ.
Μελέτησα όλα τα ενδεχόμενα πριν αναφέρω το θέμα στο φόρουμ.Ακόμα και αυτά που μου παραθέτετε εσείς.Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως απορριπτονται ένα-ένα (δυστυχώς;;;) !!Δεν γνωρίζω πολλα περι του θέματος της στρεβλωσης του χρόνου κτλ ώστε να εκφέρω πιο εμπεριστατωμενη αποψη.
Τελικά συνέβη κάτι περιεργο και σε κάποιον απο εσάς χτες το βραδυ; Η μήπως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τις ώρες που ο περισσοτερος κοσμος κοιμάται η διασκεδαζει σε κάθε είδους "μπουζουκλερι" έχοντας τους αισθητήρες του "περίεργου" απενεργοποιημένους, ώστε να περνάνε απαρατήρητα;;;
jonniebegood σχετικά με τη συγχρονικότητα γνωρίζω κάποια πραγματα μέσες-άκρες. Θα σε παρακαλούσα να με παραπέμψεις κάπου ώστε να αποκτήσω πιο ολοκληρωμένη άποψη, θα με βοηθήσει αυτό πιστεύω...
Τώρα με όσα ξερω γύρω από την έννοια της συγχρονικότητας έχω να πω ότι μία πολυ λογική εξήγηση για τις αλεπαλληλες συμπτώσεις.Γιατί όμως να συμβαίνει μόνο τις τελευταίες μέρες και όχι γενικότερα;; Επίσης έχω την πεποίθηση πως όσο συζητάω γι αυτό το θέμα τόσο θα περιορίζονται οι παραξενες συμπτώσεις.Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν σταματήσει...
"κατεληξα στο οτι δεν μας δουλευεις επειδη ανεφερες τα αυγα - οι παραμυθαδες χρησιμοποιουν λαγους με πετραχειλια, οχι αυγα
ειδικα το καναρινι σου, μ εφτιαξε!!!"
Χαίρομαι με την προσέγγιση σου.Μπορεί όντως να φαίνεται όπως είπα κωμικοτραγικό το όλο θέμα με τις "αυγοσυμπτώσεις" σε όλους σας, σκεφτείτε πόσο κωμικοτραγικό φαίνεται σε μένα που το ζω κιόλας!! Όσο για τα καναρίνια μου, ναι πήραν κι αυτά μέρος στην όλη διαδικασία όσο περίεργο και αν φαίνεται (έχω δύο καναρίνια και ένα γατουνελ)!!
Ελπίζω να βγάλετε εσείς κάποια άκρη στο όλο θέμα και ίσως να με βοηθήστετε και εμένα να βρω τελικά το μίτο της Αριάδνης...
Φιλικά...
"People who know little are usually great talkers, while men who know much say little."(Jean Jacques Rousseau)
Είπες
quote:
Και να αναφέρω άλλο ενα πειστήριο για όποιον μπορεί να το δεχτεί.Το βιολογικό μου ρολόι-αρκετά συνεπές οφείλω να ομολογήσω- "χτυπάει" με την ένδειξη του ύπνου γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα.
Μήπως αυτό που σου συνέβη δεν ήταν "στρέβλωση" του χρόνου αλλά απλά "απορρύθμιση" του δικού σου "βιολογικού ρολογιού"?
quote:
Τύχαινε λοιπόν τις τελευταίες μέρες να σκεφτομαι η να αναφέρω κάποια πραγματα η γεγονότα και σχεδόν αμέσως να συμβαίνουν, να τα βλεπω στην τηλεόραση κτλ. Μπορεί να φανει κωμικοτραγικό αλλα τις τελευταίες δυο μέρες συμβαίνουν αλεπαλληλα γεγονότα που σχετίζονται με αυγα!!Το ξέρω οτι ακούγεται γελοίο αλλα ναι...Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το ότι σκεφτόμουν επίμονα ότι θα γίνει σεισμός και τελικά έγινε και μάλιστα στην Κατερίνη επηρεάζοντας και τη γενέτειρα μου τη Λάρισα όπου κατοικούν οι γονέις μου.
Γενικότερα πρόκειται για μια αλληλουχία συμπτώσεων που καθε μία ξεχωριστά δεν κινει το ενδιαφέρον, όλες μαζι όμως και συνεχόμενες με έβαλαν σε αρκετές σκέψεις.Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το αποψινό συμβάν με την ώρα!
Δώσε μας και άλλα παραδείγματα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει...Η μάνα μου έχει φοβία με τους σεισμούς και "προβλέπει" σεισμούς και καταστροφές 10 φορές το μήνα.Ε, κάποτε πέφτει και μεσα.Λογικό είναι...Τι άλλα περιστατικά έχουν γίνει με "αυγά"? Τι άλλο είπες και μετά το είδες στην τηλεόραση?
Εγώ πάντως ήμουν ξύπνιος τις ώρες που ανέφερες και δεν παρατήρησα τίποτα παράξενο...
Χαιρετισμους.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Ο Χρόνος σαν αυγό...

Χρονοστρέβλωση...
Φαντάσου ότι ακόμα και ο φίλος μου πλεον με αποκαλεί "αυγο"!!!! Και εγω χαριτολογώντας του είπα "σιγα μην είμαι και δικροκο"!! Και σε διάστημα μισής ώρας βράσαμε ένα αυγό το οποιο ήταν τι αλλο...δικροκο!!!
Μπαίνοντας αργότερα στο ίντερνετ και συγκεκριμένα σην ιστοσελίδα yahoo τι βλεπω φάτσα καρτα;;;Mια διαφήμιση με τη φωτογραφία ενός αυγου...
Γράφοντας χτες εδώ στο φόρουμ τι έκανε ταυτόχρονα το ΄καναρίνι μου;Γέννησε αυγο...
Διαβάζοντας το μήνυμα σου mercury και βλέποντας συγχρόνως μια αστυνομικη ταινία στην τηλεόραση σε τι αναφέρθηκαν οι πρωταγωνιστές;; Σε αυγο...
Τα αυγά συνεχίζονται...![]()
Το μόνο που μένει είναι να με πάρετε και εσείς με τα αυγά!!Δε θα μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση πλέον!!!
Τώρα σχετικά με το σεισμό που με ρώτησες mercury και μου ανέφερες τη μητέρα σου έχω να σου ΄πω ότι δεν είμαι προληπτική ούτε και σκέφτομαι συχνά το ενδεχόμενο του σεισμού.Τυχαία εντελώς το σκεφτηκα και τελικά έγινε ο σεισμός στην Κατερινη...
Για το αν απορρυθμίστηκε το βιολογικό μου ρολόι τι να πω...ίσως! Πιστεύω όμως ότι για να απορρυθμιστεί το βιορολόι ενος ανθρώπου πρέπει να γίνει σταδιακά και μακροπρόθεσμα η διαδιακασία και όχι σε ένα βραδυ ξαφνικα...Επιπροσθέτως δεν ήμουν η μόνο ο δικός μου οργανισμός που επηρεάστηκε από την "απορρύθμιση" έτσι απρόσμενα αλλά και του φίλου μου.Αυτό ήταν που μας έκανε να σκεφτουμε περι "στρέβλωσης" του χρόνου. Δεν είναι άξιον απορίας;;
Ελπίζω mercury να σε έχω καλύψει! ![]()
Φιλικά...
"People who know little are usually great talkers, while men who know much say little."(Jean Jacques Rousseau)
Θα πεις εσύ τώρα "σιγά μην είμαι και εκατομυριούχος" και θα πας να παίξεις JOKER και να'σου το ΤΖΑΚ ΠΟΤ !!!
Θα με θυμηθείς ελπίζω την ώρα που θα διαβάζεις τα μηδενικά στον βιβλιάριό σου ![]()
Τετοια πραγματα συμβαινουν συνεχεια αν και ορισμενες ωρες (και τοποι!) μας κανουν ευεπιφορους: αν λειτουργουμε διαφορετικα, θα μας συμβαινουν αλλοιωτικα πραγματα!