- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑΛΕΣ ΣΟΦΙΑΣ.
ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΔΕΙΞΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
στην φιλοσοφία υπάρχει πάθος και ένταση....έσω...σαν τον έρωτα....που διαΙωνίζεται....στο μυαλό....στις φαντασιώσεις....
ο έρωτας χρειάζεται δύο...για τον σκοπό του....ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ....ίσως τον ίδιο σκοπό έχει να επιτελέσει και η φιλοσοφία.....
πύρ και ύδωρ.....σκέψη-αποτέλεσμα.....
αν μάθουμε να κοιτάμε ψηλά,θα δούμε τα άστρα/ονοματά μας.....
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 07/06/2005 23:17:01
quote:
στην φιλοσοφία υπάρχει πάθος και ένταση....έσω...σαν τον έρωτα....που διαΙωνίζεται....στο μυαλό....στις φαντασιώσεις....
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ...ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ.
quote:
ο έρωτας χρειάζεται δύο...για τον σκοπό του....ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ....ίσως τον ίδιο σκοπό έχει να επιτελέσει και η φιλοσοφία.....
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ.
quote:
πύρ και ύδωρ.....σκέψη-αποτέλεσμα.....
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ...Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ.
ΦΙΛΙΚΑ...ΤΟ PIXEL... .
λυπάμαι μα έχασες το δάσος (δεν σε λέω φίλε μου,δεν σε ξέρω).....
στην φιλοσοφία υπάρχει πάθος και ένταση....έσω...
σαν τον έρωτα....που διαΙωνίζεται....στο μυαλό....στις φαντασιώσεις....
εσύ σαν pixeldream,δεν σκέφτεσαι δηλαδή...δεν φιλοσοφείς...?
δεν περνάει η μιά σκέψη σου στην άλλη....?..ο ρυθμός σκεψεών σου στο μυαλό σου.....δεν έχει αμφιταλαντεύσεις θετικές-αρνητικές...δεν υπάρχει ένταση...?
ο έρωτας δεν υπάρχει στο δικό σου μυαλό...? δεν έχεις ερωτευτεί κάτι σε αυτόν τον κόσμο που θές να διαιωνίζεται έσω σου....?
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ...ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ
η φιλοσοφία ναί γεννιέται ,μα διαιωνίζεται ανά τους ανθρώπους.....και ίσως εξελίσσεται ή είναι κάτι που μοιράζεται για να εξελλίσει....
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ.
μήπως ο έρωτας προϋπήρχε του ανθρώπου....?
μήπως η οντότητα που μας δημιούργησε δεν είχε έρωτα για τα δημιουργηματά του....?
το ύφος σου σε παρακαλώ με πιό μικρά γραμματάκια......
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ...Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ
δεν μας δίνεις την δική σου φιλοσοφία...?
δηλαδή σου αρέσει να διαιωνίζεται η αντιπαράθεση...μεταξύ άντρα-γυναίκα...και να υπάρχει αντίθεση απόψεων....σκέψεων...συναισθημάτων...?
την φωτιά σβήνει το νερό...έχουμε το αποτέλεσμα της ύφεσης.....η φωτιά είναι η σκέψη...το αποτελεσμά της είναι η κατάληξη....
λυπάμαι που δεν εμβαθύνεις και σου είναι εύκολο μέσα απο πρόχειρες σκέψεις σου να την "λές" τόσο εύκολα στους συνανθρώπους σου.....
μάθε να κάνεις διάλογο εμπεριστατωμένων σκέψεων.....
δεν μου άρεσε το ύφος σου....μακάρι να μην ήταν τόσο επιθετικό όσο έδειξε......
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
υ.γ Είμαι ερωτευμένος με την φιλοσοφία και θέλω να διαιωνίζεται έσω μου......
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 08/06/2005 10:38:33
quote:
Ολα ειναι πιθανα,Allzaro δεν ετυχε ποτε να εχεις καποια φιλη?
Εννοείς γυναίκα φίλη.. τρελός είμαι.. ![]()
Θα με πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία..![]()
quote:
ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ [ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ] ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Αλλο τα βρίσκουν .. συνυπάρχουν ΑΦΡΟΔΙΤΗ και αλλο φιλία.. η φιλία είναι παντοτινή.. ακόμα και μετά θάνατον..
πολυ ομορφη και βοηθητικη.[εξαιρω την περιπτωση επαγγελματικου ανταγωνισμου ομως]
[/quote]
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ...ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ.
---P I X E L D R E A M,
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΓΑ, ΦΩΤΙΑ, ΑΣΒΕΣΤΗ, ΚΑΥΤΗ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ.
ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ.
[/quote]
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
quote:quote:
Ολα ειναι πιθανα,Allzaro δεν ετυχε ποτε να εχεις καποια φιλη?Εννοείς γυναίκα φίλη.. τρελός είμαι..
Θα με πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία..
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ (ναι πολλές) ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ? ΧΜΜΜ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΔΟΥΠΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΕ ΜΙΑ [ΦΙΛΗ] ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
quote:
ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ
Θεωρητικώς αλλά και ως φιλοσοφημένη σκέψη gretel ακούγεται ωραία..
Πρακτικώς ομως είναι αδύνατον.
quote:
ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ (ναι πολλές) ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ.
Και εγώ εχω γνωρίσει.. ολες ομως είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης..
quote:
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.
Θα μου επιτρέψεις gretel .. δεν άφησα υπονοούμενα ωστε να εννοηθεί οτι παρομοιάζω τις γυναίκες με κάποιο είδος ζώου.. απορώ γιατί το κάνεις εσύ..??![]()
Όσο κι αν φαινεται, όπως κι αν φαίνεται, ΘΈΛΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ....
Αλλά, σε μια εποχή που ο άνθρωπος δογματίζει,λετε να διαβάζει κι ότι έχει ...ξεπεραστεί;
Νεότερα!!!!!
Καλυτερα, όχι...
Αίολε, τι φυτιλιά ήταν αυτή;...
quote:Ποιά φυτιλιά;
Αίολε, τι φυτιλιά ήταν αυτή;...
γιατί, όντως, η ημιμαθεια, είναι χειρότερη της αμάθειας...
Για να μην πούμε για κείνη την ..ασθένεια, που όταν γίνει κανεις ειδικός σε κάτι, χρήζεται ειδήμων, εις πάντα...
Άλλο το να έχεις άποψη και να επιχειρηματολογείς κι άλλο να αποκλείεις, να δογματίζεις εναντιόν ατόμων, μια καθαρά αντιδιαλογική και αντιδεολογική ενέργεια...
Αλλά και αυτή την απροσεξία σου με το 30 χρονών,στον Νικόδημο,απο τον Χριστό, πως σου ξέφυγε;
Τοτε ξεκίνησε το κήρυγμα, καλέ μου, γεννήθηκε σαν δάσκαλος, όχι ως άνθρωπος...
quote:Δηλαδή αν δεν είσαι μαθηματικός, είναι κακό να κσέρεις την προπαίδεια;
η ημιμαθεια, είναι χειρότερη της αμάθειας...
Αυτός που το λέει, το λέει για να σε προτρέψει ή να σε αποτρέψει από την γνώση;
Diego :
quote:
Αν η Σελήνη βρισκόταν πιο μακριά από ότι είναι σήμερα, τότε η Γη όλη θα σκεπαζόταν από τα νερά, θα εξαφανιζόταν. Ποιός το έχει συντονίσει αυτό. Τύχη ή’ δημιουργία;
Αυτη την μπουρδα που την διάβασες ?
quote:
Η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Μήπως σκέφτηκες ποτέ τι θα γίνει αν και για δευτερόλεπτα σταματούσε η γη τι θα γινόταν;
Τι θα γινόταν ?
quote:
Αν πούμε ότι ο Ήλιος δημιουργήθηκε από το αυτόματο, είναι σαν κάρβουνο στο μπάρμπεκιου.
Πως αυτό το κάρβουνο μέσα στους αιώνες αυτό το κάρβουνο δεν έγινε στάχτη δεν έλιωσε ακόμη όπως λιώνει στο μπάρμπεκιου το κάρβουνο ; Τύχη η δημιουργία;
ο ηλιος αποτελείται απο ΚΑΡΒΟΥΝΟ .
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Το ΚΑΡΒΟΥΝΟ ειναι δυστυχώς μέσα στο κεφάλι σου .
Αν θέλεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση μελέτησε πρώτα σοβαρά αυτά που γραφεις γιατί γράφεις ανοησίες .
Το πως και το γιατί συντηρέιται η ζωή στην γή εξηγείται πολύ απλοικά χωρίς στην προσφυγή σε κανένα ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟ .
Βλέπεις παντού θαύματα γιατί αγνοείς τις επιστημονικές εξηγήσεις .
Μόνο και μόνο που λές οτι όλα έγιναν στην ΤΥΧΗ δείχνει οτι αγνοείς τι λέει η επιστήμη επι του θέματος .
quote:
Αυτό το αυτόματο αυτή η τύχη που έτυχε τότε. Γιατί δεν επαναλαμβάνεται; Γιατί τα πάντα είναι δημιουργία Θεού. Και θα πιστέψω ότι τα πάντα έγιναν από το αυτόματο αν το ρολόι που φοράς στο χέρι σου έγινε μόνο΄του, και όχι από κάποιον τεχνίτη.
ΑΝΟΗΣΙΕΣ .
Τι σχέση έχει ένα ρολόι με το φαινόμενο της ζωής ?
Εξελίσεται το ρολόι ?
Αναπαράγεται το ρολόι ?
Ανταλλάσει το ρολόι υλη και ενέργεια με το περιβάλον του ?
Εκτελεί το ρολόι χημικές διεργασίες στο εσωτερικό του ?
Την επόμενη φορά να συγκρίνεις καλυτερα το μήλο με το αεροπλάνο . Αυτά μπορεί να μοιάζουν περισσότερο .
quote:
Τυχαίο?Δεν νομίζω,ξεκίνα τα ατάκες σου τώρα λοιπόν οπαδέ του πίθηκου..
Το ποιός πιθηκίζει φαίνεται απο αυτά που γράφει .
ΟΧΙ άλλο κάρβουνο .
μας φτάνει αυτό που υπάρχει ... στον ηλιο .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Αγαπητοί φίλοι, θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω, με τον συνδίκτυο,diego
Τι έκπληξη κι αυτή!
quote:
όταν δεν διαβάζεις κατι,πόσο μάλλον την Αγία Γραφή, σύνολο βιβλίων κι εννοιών, υποθετεις,αναπτύσεις την ....φαντασια σου, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν το κατανοείς....
Δηλαδή εσύ κατανοείς την Καινή Διαθήκη; Καταλαβαίνεις για παράδειγμα αυτά που διαβάζεις;
quote:
η ημιμαθεια, είναι χειρότερη της αμάθειας...
Για να δούμε...
quote:
Αλλά και αυτή την απροσεξία σου με το 30 χρονών,στον Νικόδημο,απο τον Χριστό, πως σου ξέφυγε;
Τοτε ξεκίνησε το κήρυγμα, καλέ μου, γεννήθηκε σαν δάσκαλος, όχι ως άνθρωπος...
Ο Ιησούς ξεκίνησε το κήρυγμα το 29, σύμφωνα με το Λουκά. Τότε ήταν 35 ετών, σύμφωνα με το Ματθαίο ή 22 ετών σύμφωνα με το Λουκά.
Το "30 ετών" πώς προκύπτει; Για ρώτα και το φίλο σου τον diego, μια και μελετάτε την ΚΔ να μας φωτίσετε και μας...
ΥΓ. Εσύ τώρα τι είσαι; Αμαθής ή ημιμαθής;

macedon
Αλλά, θέλει πρόθεση και προσπάθεια, κατάλαβες;...
quote:500m/s!
Η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Edited by - Αίολος on 19/07/2010 11:14:46
quote:quote:500!
Η Γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της με ταχύτητα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
το ίδιο είναι για τον χριστιανικό εγκέφαλο
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:Τρέχα μου, το ζητάει ο οργανισμός σου το zip
Εγώ Κώστα ΜΟΥ είμαι γνώστης της Αγίας Γραφής, κάτι που δεν μπορείς να πεις εσύ....Και το λέω αυτό,διότι,η ηλικία που γεννήθηκε,άρχισε το έργο του και σταυρώθηκε ο Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός,καλέ μου, είναι συγκεκριμένες..Αν θέλει κανείς μπερδεύεται,δεν λέω...
Αλλά, θέλει πρόθεση και προσπάθεια, κατάλαβες;...
άρισμα...