- Φρέσκα και λαχταριστά αναβιωμένα ξανά ΛΥΚΑΙΑ 2005! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τα αναβαθμισμένα και πανηγυρικά Λύκαια 2005 που σκοπός τους είναι να εμπνεύσουν πανανθρώπινα ιδανικά και που θέλουν να τιμήσουν επάξια τη χώρα μας, την Αρκαδία μας, την περιοχή μας και τον περίφημο διαχρονικό πολιτισμό μας θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου μέχρι και 7 Αυγούστου 2005.
Τα Λύκαια 2005 θέλουν να προβάλλουν το ηλιογέννητο βουνό της πελοποννήσου το Λύκαιον Ορος που εθεωρείτο ο Ολυμπος των Αρκάδων, την ιερή και φωτεινή κορυφή του, τους περίφημους αρχαιολογικούς χώρους του, με το μεγάλο στάδιο και το μοναδικό ιπποδρόμιο, τον παγκοσμίως θαυμαζόμενο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, την πανάρχαιη Λυκόσουρα, που ως πρώτη πόλη του κόσμου ανέπτυξε τον πολιτισμό, την αρχαία Μεγαλόπολη με τον φωτοβόλο φάρο της το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας και το μοναδικό Θερσίλειο Βουλευτήριο των Μυρίων που ήταν και πρωτοποριακή δημοκρατική κατάκτηση, καθώς και όλους τους εξαίρετους και ιστορικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.
Στο φωτεινό και λαμπερό Λύκαιον Ορος τα Πανάρχαια Λύκαια χάρισαν στην ανθρωπότητα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό , φωτοβόλησαν ευγενικά ιδανικά και γέννησαν το πρώτο δάφνινο στεφάνι.
Εχουμε στα χέρια μας σαν Πελοποννήσιοι και σαν Αρκάδες ένα θησαυρό ιστορίας και μυθολογίας, αθλητισμού και πολιτισμού, που ζητάει επίμονα εδώ και πολλά χρόνια την ανάλογη αξιοποίησή του και θα ήταν μεγάλο ευτύχημα να αγκαλιάσετε την ιδέα αυτή και να μπορέσετε να συλλάβετε την σημασία, την αξία, το εύροςμ την δυναμική και την παλαιότητα τηων αναβιωθέντων στις ημέρες μας Λυκαίων αγώνων και εορτών που είναι αγώνες Στεφανίτες και όχι Χρηματίτες και ξαναφέρνουν τις μυριάδες φωνές από τα βάθη των αιώνων και από το αθάνατο λαμπερό παρελθόν μας.
Τα Λύκαια περικλείουν όμορφα και αγνά ιδανικά από τα οποία τόση ανάγκη έχουμε σήμερα και κυρίως ανήκουν σε όλους μας γενικά και σαν τέτοια πρέπει να τα υποστηρίζουμε και να τα προβάλλουμε με θέρμη και ανυπόκριτη αγάπη.
Τα Λύκαια 2005, αθλητικοί, πνευματικοί και μουσικοί αγώνες και παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρέπει να είναι σοβαρή και υπεύθυνη υπόθεση όλων μας γενικώς, περιμένουν και την δική σας θετική ανταπόκριση, την παντοειδή και έμπρακτη βοήθειά σας και την ολόθερμη παρουσία σας...
Να προσθέσω τέλος κι εγώ ότι ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όμορφες και εκπαιδευτικές εξορμήσεις.
Για παράδειγμα ένα τριήμερο στην περιοχή μπορεί να σας προσφέρει τη χαρά να γνωρίσετε από κοντά την ιστορική Καρύταινα, και την Ανδρίτσαινα ή τη γραφική Στεμνίτσα και τη Βυτίνα.
Οι επιλογές σας ποικίλες αφού μπορείτε να περιοριστείτε σε κρεπάλες στα γραφικά ταβερνεία της περιοχής ή να αφεθείτε να λιαστείτε απλά δίπλα στο Λούσιο...
Οι πιο αθλητικοί τύποι μπορούν να κάνουν υπέροχες πεζοπορίες ή ράφτινγκ στον Λούσιο και στον Λάδωνα.
Φυσικά όσοι το αποφασίσετε και το προγραμματίσετε από τώρα μην παραλείψετε να επισκευτείτε τον Ναό του Επικούριου Απόλλων στις Βάσσες και να θαυμάσετε την προηγμένη του αρχιτεκτονική καθώς και την καλή του κατάσταση.
Είναι ο μοναδικός για λόγους προστασίας και αναστήλωσης σκεπαστός Ναός του οποίου το στέγαστρο έχει στοιχίσει ένα πραγματικά αστρονομικό ποσό
Κανονίστε λοιπόν την πορεία σας από τώρα για το καλοκαίρι και δεν είναι ανάγκη να είστε Πελοποννήσιοι... αρκεί να είστε Ελληνες...
Noμίζω ότι αξίζει να είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και μόνο με την παρουσία μας... Αφήστε τον διαγωνισμό για τους πιο τολμηρούς.

(μην πεις για χάρτη, γιατί ούτε χαρτί για σημειώσεις δεν έχω εδώ!)
quote:
H Γνώση είναι δύναμη...1234"
Ξέχασες το 5!! Αλλά σε συγχωρώ... (χαχαχα!)
Avallon, να είσαι καλά!
Shukran JAZZilan (Thank you very JAZZ)
Moz

Από το πολύ καλό site που έχει και ιστορικό χάρτη της περιοχής.
http://corinth.sas.upenn.edu/lykaion/ly-map.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 11/03/2005 22:47:35
quote:
Για παράδειγμα ένα τριήμερο στην περιοχή μπορεί να σας προσφέρει τη χαρά να γνωρίσετε από κοντά την ιστορική Καρύταινα, και την Ανδρίτσαινα ή τη γραφική Στεμνίτσα και τη Βυτίνα.
Ελπιζω να βρω το χρονο να τα επισκεφτω,μολις βγω απο την φυλακη.![]()
quote:Οι πιο αθλητικοί τύποι μπορούν να κάνουν υπέροχες πεζοπορίες ή ράφτινγκ στον Λούσιο και στον Λάδωνα.
Εγω που ειμαι αθλητικος τυπος
Edited by - VIKING on 11/03/2005 22:55:47
Καλή σου μέρα!
Υγεία και χαρά σε όλους.
Moz
quote:
Εγω που ειμαι αθλητικος τυποςθα ερθω να κανω καγιακ.
Μπορείς να κάνεις και hot dog ή rappel...Oλα τα΄χει ο μπαξές...![]()
Ολα τα έχει η συγκεκριμένη περιοχή ακόμη και μουσεία...
Αρκαδία και πάσης Ελλάδος...![]()
![]()

Avallon, καλώς μας ήρθες!!