ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησους Χριστος-Χριστιανισμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησους Χριστος-Χριστιανισμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/12/2010, 15:24:41
Νικόμαχε, από περιέργεια τι συμβολίζει το 2233 που παραθέτεις?

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

25/12/2010, 15:47:21
Απολυτως τιποτα φιλε δεν ηθελα να παραθεσω καποιο ρητο που να με προσδιοριζει ως προς την σκεψη μου.
Εβαλα απλα τυχαια νουμερα και μονο.

2233

25/12/2010, 18:22:37
Ρε Νικόμαχε δεν έχεις ιδέα από "χριστιανική επιστήμη".

Αν τα 150 χρόνια ΒΟΛΕΥΕΙ να είναι λίγα τότε είναι ΛΙΓΑ. Τελεία και παύλα.

Αν τα 15 χρόνια ΒΟΛΕΥΕΙ να είναι ΠΟΛΛΑ τότε είναι ΠΟΛΛΑ. Τελεία και παύλα.

Αν ένα έργο γράφει για Χριστιανούς (όρος που ΔΕΝ υπήρχε λίγο μετά το Χριστό...) τότε αυτό αποδεικνύει πολλά, όπως πχ την ύπαρξη Χριστιανών...Μην απορείς, χριστιανική λογική....

Ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, αμφισβήτησε ποτέ κανένας ότι υπήρχαν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;;;;;;; Υπήρχαν και υπάρχουν, καμαρώνουμε κάθε μέρα το δείκτη ευφυΐας τους... Και ευαγγέλια υπήρχαν την εποχή του Κέλσου και Χριστιανοί. Απλώς υπήρχαν περισσότερα από τα 4 που έχουμε σήμερα(κάποια διασώθηκαν) και κάθε χριστιανική ομάδα πίστευε τα δικά της...

Α και το έργο του Κέλσου δεν είναι "αληθής λόγος κατά Χριστιανών" αλλά "αληθής λόγος" ΣΚΕΤΟ.

Άντε και Καλά Χριστούγεννα...(και καλή χώνεψη από τη γαλοπούλα).

Edited by - IndustrialAngel on 25/12/2010 18:39:01

25/12/2010, 18:28:02
Όπως βλέπεις Ψηλέ.....τα επιχειρήματα δίνουν και παίρνουν!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

25/12/2010, 18:52:13
quote:

Όπως βλέπεις Ψηλέ.....τα επιχειρήματα δίνουν και παίρνουν!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Κοίτα ευρωπαίε (χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία)
ο πανεπιστήμονας τουλάχιστον το δήλωσε ευθαρσώς πως είναι χριστιανομάχος, τι περίμενες εσύ να κάνει;

Ούτε 150 χρόνια είναι. Θα ήταν 150 αν ο Κέλσος έγραφε το έργο αυτό μόλις γεννήθηκε ....... κομματάκι δύσκολο ε;

***Αλλά κοίτα να δεις με τι ασχολήθηκαν, από τι πιάστηκαν, αλλά για την ταμπακιέρα ..... τζιζζζζζζζζζζζ
Όχι, άμα θέλουν, ας αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του Κέλσου ..... που θα πάνε να κρυφτούν από τους αρχαιο.....;

25/12/2010, 19:19:25
χαχαχα... Ήθελα να ήξερα ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, το βιβλίο για το οποίο έδωσες λινκ, το έχεις διαβάσει;

Μέσα ο Κέλσος λέει ότι ο Χριστός ήταν γιος ενός Πάνθηρα και μιας άσημης και φτωχής. Για αυτήν της την πράξη ο σύζυγός της ο μαραγκός την έδιωξε.

Εγώ μπορεί να δεχθώ την...εγκυρότητα του Κέλσου...Εσύ τι δέχεσαι; Ήταν μπάσταρδος ο Ιησούς, Ψηλέ;;;;;;; Να ξέρουμε τι λέμε...

Η ύπαρξη ενός Γιέσουα (συχνότατο όνομα) που δήλωνε Μεσσίας τον πρώτο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί...Το θέμα είναι αυτός (ή αυτοί) ταυτίζονται ως προς το σύνολο των ιδιοτήτων με τον Ιησού των 4 Ευαγγελίων.

Ο Ιησούς που γνωρίζει ο Κέλσος είναι μπάσταρδος. Ο Ιησούς των Ευαγγελίων δεν είναι. Άρα τι δεν έχω πει ακριβώς για την ταμπακιέρα;

25/12/2010, 19:53:11
quote:

χαχαχα... Ήθελα να ήξερα ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, το βιβλίο για το οποίο έδωσες λινκ, το έχεις διαβάσει;

Μέσα ο Κέλσος λέει ότι ο Χριστός ήταν γιος ενός Πάνθηρα και μιας άσημης και φτωχής. Για αυτήν της την πράξη ο σύζυγός της ο μαραγκός την έδιωξε.

Εγώ μπορεί να δεχθώ την...εγκυρότητα του Κέλσου...Εσύ τι δέχεσαι; Ήταν μπάσταρδος ο Ιησούς, Ψηλέ;;;;;;; Να ξέρουμε τι λέμε...

Η ύπαρξη ενός Γιέσουα (συχνότατο όνομα) που δήλωνε Μεσσίας τον πρώτο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί...Το θέμα είναι αυτός (ή αυτοί) ταυτίζονται ως προς το σύνολο των ιδιοτήτων με τον Ιησού των 4 Ευαγγελίων.

Ο Ιησούς που γνωρίζει ο Κέλσος είναι μπάσταρδος. Ο Ιησούς των Ευαγγελίων δεν είναι. Άρα τι δεν έχω πει ακριβώς για την ταμπακιέρα;

Εσύ πρόλαβες και το διάβασες όλο;
Τελικά, πρέπει να έχεις πολλά απωθημένα παλικάρι μου, ..... πάρα πολλά.

Μακάρι να ήξερες τι λες και τι σου γίνεται.

25/12/2010, 20:04:17
quote:
Εσύ πρόλαβες και το διάβασες όλο;
Τελικά, πρέπει να έχεις πολλά απωθημένα παλικάρι μου, ..... πάρα πολλά.
Μακάρι να ήξερες τι λες και τι σου γίνεται.

Ναι το διάβασα, διαβάζω γρήγορα είναι μια παρενέργεια της... μόρφωσης...88 σελιδούλες είναι, εδώ έχω βγάλει βιβλίο 500 σελίδες σε μια νύχτα με 2 φραπέδες (έναν στις 12 τη νύχτα και έναν στις 4 το πρωί). Δεν είναι απωθημένο απλώς μπορώ να διαβάζω γρήγορα...

Εγώ δεν ξέρω τι λέω Ψηλάρα; Στο βιβλίο που έδωσες, σελίδα 21

"Η γέννηση του Ιησού από μια παρθένο είναι δική του επινόηση, για να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή: γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ιουδαίας από μια ντόπια, άπορη χειρωνάκτα που ο άντρας της, ένας μαραγκός, την έδιωξε από το σπίτι όταν έμαθε ότι τον απατούσε μ' έναν στρατιώτη που τον έλεγαν Πάνθηρα. Και διωγμένη και ταπεινωμένη περιπλανήθηκε και γέννησε κρυφά. Ο ίδιος επειδή ήταν φτωχός, πήγε να δουλέψει εργάτης στην Αίγυπτο όπου έμαθε μερικά από τα τεχνάσματα για τα οποία περηφανεύονται οι Αιγύπτιοι,και με τη βοήθεια αυτών των τεχνασμάτων, όταν ξαναγύρισε ανακήρυξε τον εαυτό του θεό"...

Απορίες; Εν συντομία αυτός ο Γιέσουα (του Κέλσου) είναι μπάσταρδος (στα απλά ελληνικά). Ο Ιησούς των 4 Ευαγγελίων δεν είναι. Τι ακριβώς αποδεικνύει ο Κέλσος (εκτός από αυτά που έχουμε ξαναδιαβάσει από το Μακεδόνα εδώ στο φόρουμ);;;;;;;

25/12/2010, 20:22:48
o Kελσος ηταν μεγαλογιατρος και προφανως τα οσα εγραψε για τον Ιησου τα δανειστηκε απο τις ταλμουδιστικες ιστοριες που προπαγανδιζαν καποιοι Εβραιοι μεγαλοπελατες του...

στην Αλεξανδτρεια εκ των πεντε μεγαλων συνοικιων, οι δυο ηταν εβραικες...

οσα λεει ο Κελσος εχουν μια ανατριχιαστικη ομοιοτητα με οσα λεει το Ταλμουδ...

οποτε το θεμα δεν ειναι εαν πρεπει να πιστεψουμε τον Κελσο η οχι αλλα εαν πρεπει να εμπιστευθουμε το Ταλμουδ..

25/12/2010, 20:52:01
quote:

o Kελσος ηταν μεγαλογιατρος και προφανως τα οσα εγραψε για τον Ιησου τα δανειστηκε απο τις ταλμουδιστικες ιστοριες που προπαγανδιζαν καποιοι Εβραιοι μεγαλοπελατες του...

στην Αλεξανδτρεια εκ των πεντε μεγαλων συνοικιων, οι δυο ηταν εβραικες...

οσα λεει ο Κελσος εχουν μια ανατριχιαστικη ομοιοτητα με οσα λεει το Ταλμουδ...

οποτε το θεμα δεν ειναι εαν πρεπει να πιστεψουμε τον Κελσο η οχι αλλα εαν πρεπει να εμπιστευθουμε το Ταλμουδ..

Aριστο,ειλικρινα με αυτο που εγραψες,με απογοητευσες.Οποιος διαβασει τον αληθη λογο,(αξιζει να το κανει ακομα και καποιος χριστιανος),θα διαπιστωσει οτι ο κελσος χρησιμοποιει την ορθη λογικη,δηλαδη τον ελληνικο τροπο σκεψης.Ολος του ο λογος ειναι το επιστεγασμα της ελληνικης σκεψης αιωνων πριν απο αυτον.Με μια λεξη ο κελσος ηταν ΕΛΛΗΝΑΣ,και δεν εννοω στη καταγωγη.

Τωρα αν αναφερεσαι σε αυτο που γραφει για το πανθηρα,δεν νομιζω αυτη η πληροφορια να μην ηταν μια διαδεδωμενη,υποθεση θα τη πω εγω,στην εποχη του.Δεν χρειαζεται να την αντεγραψε απο καπου.