- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
(δηλαδή ο καθένας που βιώνει εντόνως ένα όνειρο παρελθοντικής εποχής δε θεωρείται απαραίτητα πως έζησε και τότε).
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΔΕΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ
ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ.
snoopy ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.
quote:ολα αυτα ειναι πραγματικα πολυ ωραια και ρομαντικαθα ελεγα ,γιατι σιγουρα οκαθενας απο εμας θα ηθελε να μπορει να ζει ακομα κι αν το φυσικο του σωμα εχει γινει σκονη.Ειμαι κι εγω μια απο ολους αυτους που το πιστευουν υπαρχουν ομως και πολλες αναπαντητες ερωτησεις,1 γιτι δεν εχουμε μνημες απο τισ προιγουμενες ζωες μας γιατι δεν γυρισε ποτε ενα αγαπημενω η μας προσωπο να μας πει τι υπαρχει στην απεναντη οχθη?2αν γυσισω θα ειναι επιλογη μου?και μεχρι τοτε που θα ειμαι?πως θα γυρισω πισω με πιων τροπο?θα ξαναγεννηθω θα καταλαβω το κορμι ενος παιδιου την στιγμη που ερχετε στην ζωη? και πιως ειναι αυτος που θα μου δωσει αυτο το δικαιωμα?πως θα κρινει αν το αξιζω?κι αν δεν θελω να γυρισω μπορει να με αναγκαση?πολλεσ ερωτησεις και δεν θα βρουμε ακρη ομως μου αρεσει να αναζητω να ψαχνω να διαβαζω και μερικες φορες αν μπορω και μου το επιτρεπει η μεχρι τωρα γνωση μου να απαντω σε τετοιου ειδους θεματα .Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
Καλημέρα σε όλους!Υπάρχουν διάφορες απόψεις για τη μετεμψύχωση και τη μετενσάρκωση. Κατ' αρχήν, είναι κατανοητή η διαφορά μεταξύ των δύο; Κατά δεύτερο λόγο, υπάρχει κάποια από τις δύο ή και οι δύο;
Το χριστιανικό δόγμα, για παράδειγμα, δεν τις δέχεται. Πρεσβεύει ότι κάθε ζωή είναι μια μοναδική ευκαιρία και ότι η ανθρώπινη ψυχή παραμένει ξεχωριστή και μοναδική μετά τον θάνατό της, οπότε και ανταμείβεται εφάπαξ, ανάλογα με τις πράξεις της, προσδοκά δε "ανάσταση νεκρών".
Υπάρχει και η γνωστή σε όλους θεωρία της μετενσάρκωσης όπου μια ψυχή (ξεχωριστή, ακέραιη και μοναδική) εισέρχεται ξανά και ξανά στον τροχό των ενσαρκώσεων ώσπου να επιτύχει τη φώτιση και να μην ενσαρκώνεται πια.
Υπάρχει και μια τρίτη θεωρία που υποστηρίζουν διάφορα τάγματα και σχολές, καθώς και οι Ινδιάνοι της Αμερικής, η οποία πρεσβεύει ότι η ψυχή ναι μεν μετενσαρκώνεται αλλά δεν μένει ακέραια. Διαλύεται σε επιμέρους τμήματα και σε κάθε μετενσάρκωση γίνεται μια νέα "συρραφή" τμημάτων που συναπαρτίζουν τη νέα "ψυχή".
Θα χαιρόμουν πολύ να συζητούσαμε τι πιστεύετε ότι ισχύει από τα παραπάνω, τι έχετε διαβάσει σχετικά ή τι τέλος πάντων θα προτιμούσατε να ισχύει...
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Αγαπητή ΑΡΙΑ ΜΚΜ,
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσφέρω τη γνώμη μου ως απάντηση στις ερωτήσεις σου χωρίς να γράψω ένα δοκίμιο εδώ πέρα, οπότε συγχώρεσέ με αν προς το παρόν περιοριστώ μόνο σε κάποια:
quote:Σύμφωνα με τις θεωρίες που γνωρίζω, δεν είναι κάποιο ον αλλά ένας μηχανισμός, ένα σύνολο φυσικών νόμων που σου παρέχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να μη σταματήσεις αν δεν εξελιχθείς. Βεβαίως, κάθε σταθμός του μηχανισμού, κάθε νόμος σύμφωνα με εμάς τους ανιμιστές μπορεί να εκπροσωπείται και από μια οντότητα, αλλά δεν είναι ότι κάποιος αποφασίζει. Είναι ο νόμος που αποφασίζει και τα πράγματα γίνονται λίγο-πολύ αυτόματα.
και πιως ειναι αυτος που θα μου δωσει αυτο το δικαιωμα?πως θα κρινει αν το αξιζω?κι αν δεν θελω να γυρισω μπορει να με αναγκαση?
"Το ίδιο πηγαίνει στο ίδιο" λέει ο νόμος και ό,τι είναι ελαφρύτερο, βελτιωμένο, τελειότερο πηγαίνει στο μέρος που όλα είναι ελαφρύτερα, βελτιωμένα, τελειότερα, αντίθετα ό,τι είναι βαρύτερο, χαμηλότερης δόνησης και ατελές πηγαίνει στο αντίστοιχο μέρος. Και το "μέρος" αυτό μπορεί να είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ ενσαρκώσεων ή η επόμενη ενσάρκωσή μας...
O James Leininger στις ΗΠΑ ήταν ένα παιδάκι με μια αφύσικη εμμονή για τα αεροπλάνα. Όταν έγινε δύο ετών άρχισε να βλέπει εφιάλτες, από τους οποίους πάντα ξυπνούσε ουρλιάζοντας «το αεροπλάνο έπιασε φωτιά, το ανθρωπάκι δεν μπορεί να βγει». Καθώς περνούσε ο καιρός, ο James μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα για τους εφιάλτες που έβλεπε και με αυτόν τον τρόπο να σκιαγραφεί την προηγούμενη ζωή του. Είπε λοιπόν στους γονείς του ότι κάποτε ήταν πιλότος αεροσκάφους που επέβαινε στο αεροπλανοφόρο πλοίο Natoma και ανέφερε μάλιστα και το όνομα ενός φίλου του στο καράβι, του Jack Larson. Ο πατέρας του, ο οποίος δεν πίστευε στη μετενσάρκωση, αποφάσισε να κάνει τη σχετική έρευνα και με μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι το Natoma Bay πράγματι ήταν αεροπλανοφόρο που διέπλεε τον Ειρηνικό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπήρχε σε αυτό και πιλότος με το όνομα Jack Larson.
Αυτή και πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του μικρού Τούρκου που προανέφερα (βρήκα το όνομά του, ως μυλωνάς λεγόταν Mehmet Beckler και ζούσε στο Εκμπέρ, ενώ ως παιδάκι με τις σχετικές αναμνήσεις Suleyman και ζούσε σε ένα χωριό 50 χλμ. μακριά), συλλέγονται από το University of Virginia που εδρεύει στο Charlottesville. Εκεί το Division of Personality Studies (Τμήμα Μελέτης της Προσωπικότητας) που είναι κλάδος της Ψυχιατρικής Σχολής, συλλέγει τέτοιου είδους περιπτώσεις από το 1967. Πρωτεργάτης ήταν ο Ian Stevenson, ο οποίος έγινε θρύλος στην κοινότητα της ψυχολογίας εξαιτίας των 40ετών διεξοδικών μελετών του σε παιδιά που ισχυρίζονταν ότι θυμούνταν προηγούμενες ζωές τους. Σήμερα ο Stevenson, στα 80 του, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά το έργο του συνεχίζει ο Δρ. Jim Tucker.
Καλέ μου Snoopy, αυτό που αναφέρεις λέγοντας
quote:είναι το φαινόμενο της κρυπτοαμνησίας στο οποίο θα αναφερθώ προσεχώς, γιατί πρέπει να κοιμηθώ κι εγώ κάποτε…
σε κάποιον τόπο τον οποίο υποσυνείδητα θαυμάζουμε (απο τηλεοράσεις ή βιβλία) ή έχει σχέση με αγαπημένο μας πρόσωπο.
Το ίδιο ισχύει και για τη συζήτηση περί ακασικών που είναι πράγματι πολύ μεγάλη.
Με αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Εγώ ισχυρίστηκα την πιθανότητα της μετανσάρκωσης σε συνδυασμό με το ταξίδι στο παρελθόν. Ίσως είναι μνήμες προηγούμενων ζωών αλλά και ίσως να είναι μιά βίωση απο το ονειρικό ταξίδι στο παρελθόν ... αντίστοιχα με ότι στο μέλλον ... και τίποτα περισσότερο ένα απλό χρονικό ταξίδι δηλαδή, βάζοντας τον εαυτό μας σε κάποια θέση.
Μερικοί άνθρωποι έχουν τόσο γερή μνήμη ώστε να θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ονόματα που άκουσαν στο όνειρο.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ισχυρίστηκαν μνήμες προηγούμενων ζωών όπως αυτές οι δύο που αναφέρεις αλλά δέν είναι αρκετές να παγιώσουν μιά κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι λίγες και μεμονωμένες, μήν ξεχνάς και την περίπτωση του Έντγκαρ Κεύσυ και τις μνήμες του για την Ατλαντίδα αλλά οι περισσότεροι έχουν πάρει τα λεγόμενα του στην πλάκα.
quote:
Unseen: είναι το φαινόμενο της κρυπτοαμνησίας στο οποίο θα αναφερθώ προσεχώς, γιατί πρέπει να κοιμηθώ κι εγώ κάποτε…
Περιμένουμε ... βλέπω έχεις καί όρεξη και χρόνο![]()
quote:
είναι το φαινόμενο της κρυπτοαμνησίας στο οποίο θα αναφερθώ προσεχώς, γιατί πρέπει να κοιμηθώ κι εγώ κάποτε…Το ίδιο ισχύει και για τη συζήτηση περί ακασικών που είναι πράγματι πολύ μεγάλη.
Χμμμ!
Καλή μου Unseen, αν και κάπου πάει το μυαλό μου για την κρυπτοαμνησία, ειλικρινά θα άκουγα με μεγάλο ενδιαφέρον τι είναι αυτή γιατί μπορεί και να φαντάζομαι κάτι λάθος.
Όσον αφορά τώρα τα Ακασικά, η συζήτηση όντως είναι μεγάλη αλλά καλό θα ήταν να κάνουμε μια αναλυσούλα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Τώρα σχετικά με τα ακασικά αρχεία, όπως προανέφερα, αποτελούν στοιχεία του αιθερικού πεδίου, ως ένα αόρατο στρώμα που περιβάλλει τον πλανήτη μας. Ως προσέγγιση πάνω στο θέμα των προηγούμενων ζωών τη θεωρώ πληρέστερη, καθώς πιο πάνω έχω αναλύσει το γιατί (και σε συνδυασμό με τη θεωρία της εγκεφαλικής επιλεκτικότητας πληροφοριών).
Και πάλι λέω πως τάσσομαι υπέρ της θεωρίας των ακασικών αρχείων απλά γιατί τη θεωρώ πληρέστερη και αν θέλετε ελιναι και πιο συναρπαστική από αυτή της μετενσάρκωσης, καθώς η πρώτη μας δίνει τη δυνατότητα της ενεργούς και θεωρητικά απεριόριστης πρόσβασης σε απίστευτες πληροφορίες, ενώ η δεύτερη λειτουργεί περιοριστικά και αφορά μόνον στο άτομό μας.
Τώρα θα μου πείτε, διαλέγεις κάτι ως αληθινό βάσει του πόσο συναρπαστικό είναι σε σχέση με κάτι άλλο; Όχι απαραίτητα, απλά στην περίπτωση αυτή συνυπάρχει και μια λογική βάση ![]()

Lux e tenebris

Lux e tenebris
Αποκλείεται να ισχύουν κι οι 2 παράλληλα?

Θεωρώ λοιπόν πως η θεωρία του ακασικού πεδίου είναι πληρέστερη και υπερκαλύπτει αυτή της μετενσάρκωσης. Κατά συνέπεια η θεωρία της μετενσάρκωσης, αφού δεν μπορεί να δώσει όσα εκείνη των ακασικών αρχείων, πιστεύω πως δεν μας χρειάζεται. Τι μπορούμε να αποκομίσουμε ως σκεπτόμενες οντότητες από τη θεωρία της μετενσάρκωσης; Ίσως μια υπερηφάνεια που κάποτε είχαμε ξαναζήσει και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει πιστεύω κάτι πέραν από την εμπειρία αυτή, δεν προσθέτει κάτι περισσότερο στην αντίληψη και την κοσμοθέασή μας.
Αντίθετα η θεωρία του ακασικού πεδίου είναι πιστεύω πληρέστερη γιατί δεν μας αποπροσανατολίζει σε στείρες αναδρομές στο παρελθόν (και δεν υπολογίζω τους τρελούς που λένε πως αποτελούν ενσάρκωση του Ναπολέοντα, του Βούδα ή του John Dee...) αλλά αντίθετα μας δίνει την ώθηση να βρούμε τρόπους και τεχνικές συνειδητής πρόσβασης σε μια βιβλιοθήκη απίστευτων γνώσεων και πληροφοριών.
Αλλά και πάλι αυτή είναι απλά δική μου γνώμη ![]()

Lux e tenebris
Edited by - Chastity on 15/01/2007 22:36:45
Κρυπτοαμνησία ή κρυπταμνησία, δεν έχω δει τον όρο στα ελληνικά για να είμαι ειλικρινής, ο αγγλικός είναι “cryptoamnesia” και εννοεί την ανάδυση στο συνειδητό πραγμάτων που έχει δει κανείς σε βιβλία, στην τηλεόραση, στις εφημερίδες κτλ., τα οποία έχει ξεχάσει. Η ανάδυση αυτή λαμβάνει τη μορφή «αναμνήσεων» και οφείλεται στην ικανότητα του νου να δημιουργήσει κάτι που δίνει την εντύπωση της ανάμνησης αλλά είναι μια συρραφή ξεχασμένων εξωγενών ερεθισμάτων.
Περισσότερα για τον σκεπτικισμό που συνδέεται με την μετενσάρκωση μπορεί κανείς να δει (στα αγγλικά) στη διεύθυνση http://www.ial.goldthread.com/skeptics.html
Ένα από τα ζητήματα που θίγονται εκεί είναι και αυτό της συναισθηματικής έντασης κατά την ανάκληση, καλέ μου snoopy. Λέει λοιπόν ο συγγραφέας του κειμένου ότι η συναισθηματική ένταση μιας ανάμνησης που θεωρείται ότι προέρχεται από προηγούμενη ζωή δεν σημαίνει ότι όντως υπήρχε μια τέτοια ζωή, όπως ακριβώς η συναισθηματική ένταση που βιώνουμε όταν παρακολουθούμε μια ταινία δεν πιστοποιεί ότι η ταινία είναι πραγματικότητα.
Αυτά ως δικηγόρος του... έξω από δω, γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω επαρκούν να εξηγήσουν το σύνολο των περιπτώσεων ανάκλησης περασμένων ζωών, αν και μπορεί να ισχύουν για κάποιες απ'αυτές.
quote:Βλέπω τη λογική σου καλέ μου Chastity και σέβομαι απεριόριστα τη γνώμη σου, όπως και κάθε άλλη, πιστεύω όμως ότι η χρησιμότητα της θεωρίας της μετενσάρκωσης πρέπει να προσδιοριστεί μόνο βάση της ίδιας της θεωρίας. Εννοώ αν σκέφτεσαι τη μετενσάρκωση, όπως την αντιλαμβανόμαστε στη Δύση, δηλαδή ως διαιώνιση του εγώ, πραγματικά ούτε κι εγώ βλέπω κάποια χρησιμότητα σε αυτήν.
Κατά συνέπεια η θεωρία της μετενσάρκωσης, αφού δεν μπορεί να δώσει όσα εκείνη των ακασικών αρχείων, πιστεύω πως δεν μας χρειάζεται.
Αν όμως σκεφτεί κανείς τη μετενσάρκωση όπως την εννοούσαν οι εισηγητές της θεωρίας και την ανέφερα σε προηγούμενη σελίδα, ως αλλαγή μορφής δηλαδή, μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη. Αν σκεφτούμε μια μεταφορά, ότι σε όλο το σύμπαν το μόνο που υπήρχε ήταν ένας ποταμός και ο ποταμός αυτός ήθελε να βιώσει κι άλλους τρόπους ύπαρξης ώστε ένα μέρος του μετατράπηκε σε σύννεφα, και δούμε ότι τα σύννεφα είναι ο κόσμος των μορφών και εντέλει εμείς οι ίδιοι, τότε θα αντιληφθούμε ότι η αλήθεια μας είναι άλλη από αυτή που φαίνεται ότι είναι, όπως και η αλήθεια του σύννεφου είναι αναπόδραστα το νερό. Θα αντιληφθούμε ότι είμαστε πρωτίστως πνευματικά όντα και αυτή η επίγνωση μπορεί να δημιουργήσει μια ακατάλυτη αίσθηση ασφάλειας, να φέρει εσωτερική γαλήνη και αρμονία, να αποκαταστήσει τον άνθρωπο ως πνευματικό ον. Με αυτά τα δεδομένα, η θεωρία της μετενσάρκωσης, για μένα τουλάχιστον, είναι απείρως σημαντική.
Οπωσδήποτε δεν θέλω να μειώσω την ομορφιά της δικής σου θεώρησης και μάλιστα σε άλλα τόπικ του φόρουμ είμαι ένθερμος υπέρμαχος της θεωρίας του "Πεδίου", των μορφογενετικών πεδίων που μας περιβάλλουν και των οποίων η αντίληψη είναι θέμα δυνατότητας συντονισμού με την εκάστοτε επιθυμητή πληροφορία. Άλλωστε στη ΘΕΠΑ (θεραπεία πνευματικής απόκρισης), την οποία εφαρμόζω, ο θεραπευτής αλληλεπιδρά με αυτά ακριβώς τα πεδία και απομακρύνει τον θόρυβο, καθαρίζει αν θες τον δρόμο προς την πραγματική ουσία του θεραπευόμενου.
Καλέ μου Dying Incubus δεν νομίζω ότι είναι εφικτή (ή επιθυμητή) η συνύπαρξη των δύο θεωριών, πρόκειται για δύο πολύ δυνατές θεωρίες που μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικό όραμα στον άνθρωπο. Η συνύπαρξή τους απλά θα τις αποδυνάμωνε, πιστεύω.
Θα επανέλθω για τα ακασικά αρχεία και τα μορφογενετικά πεδία αύριο.
Καληνύχτα.
Με αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Είχα στο παρελθόν μια συζήτηση με κάποιο φίλο μου εσωτεριστή που όμως ταυτόχρονα έτρεφε αρκετό μίσος (ίσως αυτή να μην είναι η καλύτερη λέξη, ας πούμε απέχθεια) για την Χριστιανική θρησκεία.
Θυμάμαι λοιπόν πως συζητάγαμε για την αναγκαιότητα της μετανσάρκωσης.
Ένα από τα επιχειρήματα του ήταν και το ότι η ύπαρξη της μετανσάρκωσης όχι μόνο αναιρεί την ύπαρξη ενός προσωπικού θεού-τιμωρού αλλά επιπλέον και την ύπαρξη ενός μετα-κόσμιου Παραδείσου και Κολάσεως. Η έννοια μιας τελικής κρίσεως και μιας αιώνιας καταδίκης ή ανταμοιβής έρχεται σε αντίφαση με την έννοια της μετανσάρκωσης.
Δεν είμαι σίγουρος αν συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω θεώρηση, ίσως εν μέρει, πάντως την βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα.
Και μιας που έκανα λόγο για εσωτεριστές που απεχθάνονται το χριστιανισμό παραθέτω ένα άρθρο της μαθήτριας της Μπλαβάτσκυ Άννι Μπεζάντ (την οποία και σέβομαι απεριόριστα), που μιλάει για την αναγκαιότητα της μετανσάρκωσης.
Αξίζει να το διαβάσετε αν έχετε χρόνο.
http://www.anandgholap.net/Necessity_For_Reincarnation-AB.htm

Αν και με κάλυψε η αγαπητή μου Unseen σε αρκετά σημεία στην απάντηση της, πιστεύω ακράδαντα πως η έννοια της μετενσάρκωσης δε μπορεί να περιοριστεί στην επιθυμία του ανθρώπου για αιωνιότητα, ή υπερηφάνεια ότι έχει ζήσει ξανά σε κάποια άλλη εποχή.
Αν την “ενδύαμε” με έναν τέτοιον τρόπο θα χάναμε ένα μεγάλο κομμάτι του νοήματος της.
Αυτό που εκλαμβάνω εγώ από τη μετενσάρκωση είναι μια διαδικασία εξέλιξης της ψυχής μας στην προσπάθεια της να ενωθεί με το Όλον.
Για να πραγματωθεί αυτή η ένωση απαιτείται Γνώση η οποία είναι μια υπόθεση πολύ δύσκολη κι ίσως αδύνατη να αποκτηθεί στο σύντομο χρονικό διάστημα της φυσικής μας παρουσίας εδώ.
Ο άνθρωπος διδάσκει και διδάσκεται, βιώνει κι αποκομίζει τα αποτελέσματα των πράξεων του.
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα αντιληφθούμε ότι τα πάντα υπάρχουν για κάποιον σκοπό, τίποτα δεν υπάρχει άσκοπα κι άδικα.
Η ενέργεια του Όλου το υλοποίησε ή το πραγματοποίησε για κάποιον σκοπό.
Στη μετενσάρκωση λοιπόν αποδίδω την σκοπιμότητα της ψυχής την οποία ενδεχομένως κι η ίδια να αντιληφθεί μετά από μια μεγάλη κι αδιάκοπη πορεία.
Λυπάμαι που δεν γράφω περισσότερα αυτή την στιγμή για αυτό αλλά σε όλο το θέμα έχω γράψει τόσα σχετικά μ’ αυτό που νιώθω ότι έχω στερέψει! ![]()
Καλή μου Unseen, όταν αναφέρθηκα στη λέξη συνύπαρξη των 2 αυτών εννοιών εννοούσα ότι δεν βλέπω το λόγο που αν κάποιος αποδεχθεί τη μία θα πρέπει να απορρίψει την άλλη.
Τουλάχιστον δεν κατανοώ εγώ για ποιό λόγο θα έπρεπε να γίνει αυτό. ![]()

quote:
Chastity: Αντίθετα η θεωρία του ακασικού πεδίου είναι πιστεύω πληρέστερη γιατί δεν μας αποπροσανατολίζει σε στείρες αναδρομές στο παρελθόν (και δεν υπολογίζω τους τρελούς που λένε πως αποτελούν ενσάρκωση του Ναπολέοντα, του Βούδα ή του John Dee...) αλλά αντίθετα μας δίνει την ώθηση να βρούμε τρόπους και τεχνικές συνειδητής πρόσβασης σε μια βιβλιοθήκη απίστευτων γνώσεων και πληροφοριών.
Καλό!!!! ...![]()
![]()
Πώς και δέν το είχα σκεφτεί?
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΚΑΙΣΑΡΑΣ, ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΚΑΡΟΛΟΜΑΓΝΟΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΑΙΝΣΤΑΙΝ ...
Φίλε Dying_Incubus πάρε θέση![]()
quote:
Unssen:Ένα από τα ζητήματα που θίγονται εκεί είναι και αυτό της συναισθηματικής έντασης κατά την ανάκληση, καλέ μου snoopy. Λέει λοιπόν ο συγγραφέας του κειμένου ότι η συναισθηματική ένταση μιας ανάμνησης που θεωρείται ότι προέρχεται από προηγούμενη ζωή δεν σημαίνει ότι όντως υπήρχε μια τέτοια ζωή, όπως ακριβώς η συναισθηματική ένταση που βιώνουμε όταν παρακολουθούμε μια ταινία δεν πιστοποιεί ότι η ταινία είναι πραγματικότητα.
Αγαπητή Unseen τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε έχουν σχέση με την παρούσα ζωή, θα έλεγα τα 9 στα 10 τουλάχιστον.
Στο λέω αυτό τόσο απο την δική μου εμπειρία όσο και απο εμπειρίες γνωστών και φίλων ιδιαίτερα τα συναισθηματικά φορτισμένα, με κάποιο πρόσωπο της παρούσας ζωής, με κάποιο πρόβλημα θα συνδέεται.
Δέν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε φορτισμένη με όνειρα αναμνήσεων προηγούμενων ζωών ... ακόμα και άν υπήρξαν αυτή την στιγμή για μας είναι ξεχασμένο άγνωστο παρελθόν, δέν είναι τίποτα. Τα πάντα αυτή την στιγμή επικεντρώνονται για μάς στην παρούσα ζωή.
quote:
Dying_Incubus:
Αν και με κάλυψε η αγαπητή μου Unseen σε αρκετά σημεία στην απάντηση της, πιστεύω ακράδαντα πως η έννοια της μετενσάρκωσης δε μπορεί να περιοριστεί στην επιθυμία του ανθρώπου για αιωνιότητα, ή υπερηφάνεια ότι έχει ζήσει ξανά σε κάποια άλλη εποχή.
Αν την “ενδύαμε” με έναν τέτοιον τρόπο θα χάναμε ένα μεγάλο κομμάτι του νοήματος της.
Αυτό που εκλαμβάνω εγώ από τη μετενσάρκωση είναι μια διαδικασία εξέλιξης της ψυχής μας στην προσπάθεια της να ενωθεί με το Όλον.
Φίλε Dying_Incubus και βιολογικά άν το πάρουμε το θέμα εγώ θα έλεγα οτι στον τρόπο συμπεριφοράς μας μεγαλύτερο ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα γονίδια και οι κληρονομικές τάσεις.
Τί έχεις να πείς για αυτό?
Πώς συνδέονται με την μετανσάρκωση?
quote:
snoopyquote:
Chastity: Αντίθετα η θεωρία του ακασικού πεδίου είναι πιστεύω πληρέστερη γιατί δεν μας αποπροσανατολίζει σε στείρες αναδρομές στο παρελθόν (και δεν υπολογίζω τους τρελούς που λένε πως αποτελούν ενσάρκωση του Ναπολέοντα, του Βούδα ή του John Dee...) αλλά αντίθετα μας δίνει την ώθηση να βρούμε τρόπους και τεχνικές συνειδητής πρόσβασης σε μια βιβλιοθήκη απίστευτων γνώσεων και πληροφοριών.Καλό!!!! ...
Πώς και δέν το είχα σκεφτεί?
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΚΑΙΣΑΡΑΣ, ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΚΑΡΟΛΟΜΑΓΝΟΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΑΙΝΣΤΑΙΝ ...
Τώρα αν σας πω... ότι έχω γνωρίσει κάποιους από αυτούς τι θα μου πείτε ;;;;;;;;
quote:
snoopyΦίλε Dying_Incubus και βιολογικά άν το πάρουμε το θέμα εγώ θα έλεγα οτι στον τρόπο συμπεριφοράς μας μεγαλύτερο ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα γονίδια και οι κληρονομικές τάσεις.
Τί έχεις να πείς για αυτό?
Πώς συνδέονται με την μετανσάρκωση?
Αγαπητέ snoopy
Απαντώ στην ερώτησή σου γιατί το έχω ψάξει λίγο το θέμα....
Τα γονίδια και οι κληρονομικές τάσεις συνδέονται με τη μετενσάρκωση με τον εξής τρόπο : Όταν αποφασίζεται η ενσάρκωση μίας ψυχής, επιλέγονται και οι ανάλογοι γονείς, με τα ανάλογα γονίδια κ.λ.π. ώστε η ψυχή να λάβει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξελικτική της πορεία (αν π.χ. στα μαθήματά της υπάγεται μία αρρώστια, θα επιλεχθούν γονείς, φορείς του γονιδίου αυτού).
Αγαπητέ A. Kircher
Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι για να προσεγγίσει κάποιος την γνώση (εσωτερική ή μη) θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει παρωπίδες και να μην είναι δογματικός. Ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία, όπως την έχουν τροποποιήσει στις εκάστοτε Οικουμενικές συνόδους, τείνει να απορριφθεί. Όμως, η διδασκαλία του Χριστού και των Σοφών Δασκάλων που κατά καιρούς έχουν κατέβει στη γη θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψη και να μας ανοίγουν το δρόμο προς τη δική μας καλυτέρευση και πνευματική ανάπτυξη... Ο Θεός και βέβαια δεν είναι τιμωρός και σαν έννοια δεν μπορούμε να τη προσεγγίσουμε μια και το πνεύμα - ψυχή μας είναι εγκλωβισμένο στην ύλη....

Φιλικά, http://astro.forumup.com/

η karma
quote:
Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι για να προσεγγίσει κάποιος την γνώση (εσωτερική ή μη) θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει παρωπίδες και να μην είναι δογματικός.
![]()
![]()
![]()
Καλή μου karma, έχεις απόλυτο δίκιο!
Πιστεύω πως οι παρωπίδες κι ο δογματισμός δε μπορούν να συνυπάρξουν ποτέ με την Γνώση κι αντί να ελευθερώσουν το άτομο το σκλαβώνουν με δεσμά...
Τώρα οι λόγοι για τους οποίους έχουμε μια φανατική ή πολύ "κλειστή" προσέγγιση της Γνώσης είναι διάφοροι... ![]()
quote:
Όμως, η διδασκαλία του Χριστού και των Σοφών Δασκάλων που κατά καιρούς έχουν κατέβει στη γη θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψη και να μας ανοίγουν το δρόμο προς τη δική μας καλυτέρευση και πνευματική ανάπτυξη...
Η γνώμη μου είναι οτι πίσω από τα λόγια που έχει πει ο κάθε φωτισμένος άνθρωπος από όλους αυτούς που ενσαρκώθηκαν στην ανθρωπότητα, στην ουσία κρύβεται το ίδιο νόημα.
Δυστυχώς όμως στεκόμαστε να κοιτάμε το δάχτυλο καθεαυτό κι όχι αυτό που μας δείχνει...

quote:
Τα γονίδια και οι κληρονομικές τάσεις συνδέονται με τη μετενσάρκωση με τον εξής τρόπο : Όταν αποφασίζεται η ενσάρκωση μίας ψυχής, επιλέγονται και οι ανάλογοι γονείς, με τα ανάλογα γονίδια κ.λ.π. ώστε η ψυχή να λάβει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξελικτική της πορεία (αν π.χ. στα μαθήματά της υπάγεται μία αρρώστια, θα επιλεχθούν γονείς, φορείς του γονιδίου αυτού).
Ελάτε τώρα ρε παιδιά! Πως είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια επιλογή;;; Παραείναι science fiction αυτή η θεωρία. Η karma αναφέρει πως επιλέγονται οι ανάλογοι γονείς. Ποιός "αποφασίζει" να γίνει μία μετενσάρκωση; Ποιός κάνει την επιλογή των γονέων; Υπάρχει κάποιος ή κάποια δύναμη που εμπλέκεται σε διαδικασίες γενετικής από την έναρξη της ανθρωπότητας; Νομίζω πως αυτό που αναφέρει η karma χρειάζεται να μας το αναλύσει λίγο παραπάνω (μιας και το έχει ψάξει).

Lux e tenebris