ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Open Mind61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
UnseenΜέλος
17/01/2007, 12:14:10
Καλημέρα φίλοι μου, μου επιτρέπετε να αρχίσω ανάποδα;

quote:
Chastity: Ελάτε τώρα ρε παιδιά! Πως είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια επιλογή;;; Παραείναι science fiction αυτή η θεωρία.
Χα χα χα, καταπληκτική αντίδραση! Έλα τώρα βρε Chastity στ' αλήθεια δεν τα έχεις ξανακούσει αυτά; Όταν πεθαίνουμε, λέει η θεωρία, ως συνειδήσεις επιστρέφουμε σε έναν κόσμο που μοιάζει με τον κόσμο του μπάρντο. Εκεί ανασκοπούμε την τελευταία ενσάρκωση και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Η θεωρία αυτή συνήθως δέχεται ότι ανήκουμε σε κάποια "οικογένεια ψυχών", η οποία επίσης επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της φώτισής μας (ή μη), καθώς και όλων των άλλων μελών, και τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται με τα υπόλοιπα μέλη της ψυχικής οικογένειας. Σκοπός πάντα είναι η ατομική και συλλογική μας εξέλιξη και οι όποιες συμφωνίες γίνονται πάντα με γνώμονα αυτό το κριτήριο.

Βεβαίως η θεωρία των "συμφωνιών πριν από τη γέννηση" προϋποθέτει ότι έως έναν βαθμό κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής μας είναι προδιαγεγραμμένα (μας διαβάζεις Open Mind;), όμως ο τρόπος αντίδρασής μας σε αυτά και άρα η συνολική έκβαση δεν είναι. Η θεωρία των ρόλων στην οποία έχω ξανα-αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ μου πρεσβεύει αυτό ακριβώς που περιγράφω, ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για την ίδια θεωρία.

Καλή μου karma,

Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Όσον αφορά αυτό που γράφεις

quote:
Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι για να προσεγγίσει κάποιος την γνώση (εσωτερική ή μη) θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει παρωπίδες και να μην είναι δογματικός.
πράγματι ισχύει μέχρι κάποιου σημείου. Κάποια στιγμή θα πρέπει κανείς να επιλέξει ανάμεσα στο αν θα χάνεται διαρκώς μέσα σε έναν κυκεώνα θεωριών, χάριν πλουραλισμού, ή θα δημιουργήσει ένα λίγο-πολύ κλειστό σύστημα με τις θεωρίες που του ταιριάζουν περισσότερο. Από κει και πέρα, βεβαίως είναι καλό και οφέλιμο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να εγκαταλείψει ή να αναθεωρήσει το σύστημά του, προς όφελος της εξέλιξής του.

Snoopy μου,

quote:
Τα πάντα αυτή την στιγμή επικεντρώνονται για μάς στην παρούσα ζωή.
συμφωνώ μαζί σου.

Αγαπημένε μου φίλε Dying Incubus,

quote:
Καλή μου Unseen, όταν αναφέρθηκα στη λέξη συνύπαρξη των 2 αυτών εννοιών εννοούσα ότι δεν βλέπω το λόγο που αν κάποιος αποδεχθεί τη μία θα πρέπει να απορρίψει την άλλη.
Τουλάχιστον δεν κατανοώ εγώ για ποιό λόγο θα έπρεπε να γίνει αυτό.
Σύμφωνοι, δεν κατάλαβα ότι το εννοούσες έτσι. Στο δικό μου σύμπαν, για παράδειγμα, χωρούν και οι δύο θεωρίες - και τις σέβομαι και τις δύο, δεν απορρίπτω καμιά χάριν της άλλης, μπορεί όμως να ΠΡΟΤΙΜΩ κάποια από τις δυο (αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη ).

Καλέ μου A.Kircher,
Πολύ καλό σημείο, θα διαβάσω και την παραπομπή σου και θα επανέλθω.

Edited by - Unseen on 17/01/2007 12:26:33

UnseenΜέλος
17/01/2007, 12:39:57
Λοιπόν... υποσχέθηκα να γράψω για τα ακασικά αρχεία και τα μορφογενετικά πεδία.

Ο όρος "ακασικά αρχεία" ("Akashik Records") δεν είναι τόσο παλιός όσο πιστεύεται. Η έννοια των ακασικών αρχείων πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αι. στο πλαίσιο του θεοσοφικού κινήματος. Ο συνήθης ορισμός (όπως δίδεται από τους θεοσόφους) μιλά για μια βιβλιοθήκη του ο,τιδήποτε υπάρχει στο βασίλειο της ανθρώπινης συνείδησης. Βρισκόμαστε σε συνεχή αλληλεπίδραση με αυτά τα αρχεία, στα οποία η πρόσβασή μας είναι αυτή του επισκέπτη μιας βιβλιοθήκης.

Μολονότι δηλαδή διαρκώς γράφουμε σε αυτά με καθετί που πράττουμε, σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε, δεν είναι τόσο εύκολο και να διαβάσουμε από αυτά, τουλάχιστον όχι ο,τιδήποτε (φαίνεται να) εκτείνεται πέρα από την προσωπική μας εμπειρία στο τώρα. Υπάρχουν βέβαια διάφορες τεχνικές και μέθοδοι που εκδίδουν "κάρτες επισκέπτη" για τα ακασικά αρχεία, τα οποία έχουν διάφορα επίπεδα πρόσβασης και... μόλις τώρα θυμήθηκα ένα πολύ καλό ποστ σχετικά από ένα άλλο τόπικ, το οποίο ελπίζω να καταφέρω να εντοπίσω ξανά σύντομα και να αντιγράψω εδώ.

Μέσω του channeling π.χ. μπορεί κάποιος να ζητήσει από τον φύλακα των αρχείων να του δείξει ή να του διαβάσει κάποιο κομμάτι. Ο [b]Yngwie[b] πάλι λέει ότι και με την αστρική προβολή μπορεί κάποιος να διαβάσει από τα ακασικά. Δεν ξέρω τι άλλες μέθοδοι μπορεί να υπάρχουν.

Τα μορφογενετικά πεδία πάλι ή απλώς "Πεδίο" ("Field'/"Matrix") χρησιμοποιείται με κάπως ευρύτερη έννοια για να περιγράψει το συλλογικό ασυνείδητο όπου καταγράφεται ο,τιδήποτε υπάρχει, στο παρόν, το παρελθόν, ακόμη και στο μέλλον. Τα δε μελλούμενα είναι γραμμένα ως αρχετυπικές δυνατότητες, τάσεις ή μοτίβα.

Υπάρχουν αναφορές για όλα αυτά και σε άλλους πολιτισμούς. Οι αβορίγινες της Αυστραλίας μιλούν για τη χώρα των ονείρων, όπου όλα υπάρχουν ταυτόχρονα και η γραμμικότητα παύει να ισχύει, δεν υπάρχει τέλος ή αρχή, απλά μια κατάσταση του είναι. Είναι ο τόπος που επισκέπτονται τα μέλη της φυλής για να συναντήσουν τους προγόνους τους, αφού οι πρόγονοι εκεί συνυπάρχουν με τους ίδιους άχρονα ή ταυτόχρονα.

Οι Βουδιστές έχουν τη δική τους ονομασία. Δεν ξέρω πώς προφέρεται στα ελληνικά, αλλά η alaya-vijnana είναι μια βιβλιοθήκη ή αποθήκη συνείδησης όπου φυλάσσονται όλα όσα υπήρξαν και δεδομένου ότι τα γεγονότα τελούν διαρκώς εν εξελίξει, η alaya-vijnana τελεί και αυτή σε διαρκή εξέλιξη.

Έχω υπόψη μου και διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με την εγκυρότητα αυτής της θεωρίας έναντι της θεωρίας της μετενσάρκωσης και προσεχώς θα μεταφέρω ο,τιδήποτε σχετικό.

Εύχομαι μια όμορφη, φωτεινή και λαμπερή μέρα
Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

snoopyΜέλος
17/01/2007, 14:01:18
Φίλη Unseen έχουμε ακούσει όλοι για το "συλλογικό ασυνείδητο" κατα Young. Δέν παρατηρώ καμιά διαφορά με τα ακασικά πεδία.
Μήπως εννοούμε σποραδικές επιφανειακές επισκέψεις μας σε αυτό?
ChastityΜέλος
17/01/2007, 15:41:10
quote:
Unseen
Όταν πεθαίνουμε, λέει η θεωρία, ως συνειδήσεις επιστρέφουμε σε έναν κόσμο που μοιάζει με τον κόσμο του μπάρντο. Εκεί ανασκοπούμε την τελευταία ενσάρκωση και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Η θεωρία αυτή συνήθως δέχεται ότι ανήκουμε σε κάποια "οικογένεια ψυχών", η οποία επίσης επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της φώτισής μας (ή μη), καθώς και όλων των άλλων μελών, και τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται με τα υπόλοιπα μέλη της ψυχικής οικογένειας. Σκοπός πάντα είναι η ατομική και συλλογική μας εξέλιξη και οι όποιες συμφωνίες γίνονται πάντα με γνώμονα αυτό το κριτήριο.

Βεβαίως η θεωρία των "συμφωνιών πριν από τη γέννηση" προϋποθέτει ότι έως έναν βαθμό κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής μας είναι προδιαγεγραμμένα (μας διαβάζεις Open Mind;), όμως ο τρόπος αντίδρασής μας σε αυτά και άρα η συνολική έκβαση δεν είναι.

1ον: Η συνείδηση δεν είναι αυθύπαρκτη οντότητα αλλά αποτελεί μέρος της ψυχής.

2ον: Αν και γενικότερα έχω πολύ ανοιχτό μυαλό και δεν απορρίπτω αβασάνιστα κάποια θεωρία, πάραυτα μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ πως στη μεταθανάτια κατάστασή μας, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ομάδα "ψυχών" και συζητάμε-διαπραγματευόμαστε τα δρώμενα της επόμενης ζωής μας. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε ένα καφέ, να κλείνουμε συμβόλαια και να μιλάμε για τα μέλλοντα! Ως θεωρία τη σέβομαι αλλά μου είναι "δυσκολοχώνευτη"...

3ον: Η μετενσάρκωση (εξ' όσων γνωρίζω) δεν αποσκοπεί στη συλλογική εξέλιξη, παρά μόνον στην ατομική. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως η θεωρία της "οικογένειας ψυχών" συνδέεται με τη μετενσάρκωση.

4ον: Κάτι πρόσθετο που θεωρώ ως πρόβλημα στη θεωρία της μετενσάρκωσης, είναι το ότι η θεωρία αυτή στηρίζει την ύπαρξή της στην μετέπειτα υποχρεωτική γήινη ζωή μας. Ρωτάω λοιπόν, τι θα γίνει με αυτές τις "ψυχές" αν αύριο ο πλανήτης μας πάψει να υπάρχει; Αφού ο κύκλος "γέννηση-θάνατος" είναι άμεσα συνδεδεμένος και δεσμευμένος από τη συνθήκη-παραδοχή της επίγειας (και μόνον) ζωής μας, πως μπορεί η κάθε ψυχή να οριστεί και να συνεχίσει να υπάρχει (και να ενσαρκώνεται) αν η γη δεν υπάρχει; Και αν όντως υπάρχει "πρόβλεψη" για μια τέτοια πιθανότητα (πχ μετοίκιση σε άλλον πλανήτη), τότε γιατί αυτή η επιλογή δεν υλοποιείται ποτέ;

Lux e tenebris
karmaΜέλος
17/01/2007, 22:50:43
Χαιρετώ την όμορφη παρέα !!!!

Σε γενικές γραμμές δεν έχω να προσθέσω κάτι, με κάλυψε απόλυτα η αγαπητή Unseen !

Παρακινούμενη, όμως, από τον αγαπητό Chastity περί... ανάλυσης του θέματος... και όλων των άλλων θεμάτων που καλύπτουμε εδώ, σκέφθηκα το εξής....

Μπορούμε να οργανώσουμε μία ωραία φιλοσοφική - μεταφυσική - καρμική συνάντηση (κάτι που έχουμε ξανακάνει με άλλα μέλη του forum, με θέμα τη φιλοσοφία στο παρελθόν και που είχε μεγάλη επιτυχία) και να ανταλλάξουμε απόψεις, με περισσότερες λεπτομέρειες φυσικά !

Όσοι από εσάς δεν μου έχετε στείλει τα στοιχεία σας (ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης) μπορείτε να τα στείλετε για να έχω μαζί μου και τους αστρολογικούς σας χάρτες, να κοιτάξουμε, παράλληλα και τα καρμικά ωροσκόπια.

Περιμένω τις προτάσεις σας για να βρούμε ποια μέρα και μέρος βολεύει όλους !!!

Νομίζω ότι θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση !!!

Φιλικά, http://astro.forumup.com/

η karma

ChastityΜέλος
18/01/2007, 01:07:35
Εγώ είμαι πάντα μέσα σε τέτοιες συναντήσεις. Όμως είμα από κεντρική Μακεδονία, οπότε αν η συνάντηση γίνει στην Αθήνα, δεν θα μπορέσω να έρθω

Lux e tenebris
karmaΜέλος
18/01/2007, 02:50:12
quote:
Chastity

Εγώ είμαι πάντα μέσα σε τέτοιες συναντήσεις. Όμως είμα από κεντρική Μακεδονία, οπότε αν η συνάντηση γίνει στην Αθήνα, δεν θα μπορέσω να έρθω

Στις προηγούμενες συναντήσεις που είχαμε με άλλα μέλη, ήρθαν και παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας (το είχαμε προετοιμάσει έτσι, ώστε να βρεθεί μία κατάλληλη ημερομηνία που να μπορούν όλοι).

Πάντως... Μακεδόνες, απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου, θέλουμε !!!!

Αν δεν μπορέσεις να έρθεις... θα σου πω τα καρμικά σου, έτσι κι’ αλλιώς !!!!

Φιλικά, http://astro.forumup.com/

η karma

18/01/2007, 06:23:16
Παιδιά πολύ καλή η ιδέα της Karma για συνάντηση, εγώ φυσικά δεν θα έρθω, αν και θα το ήθελα πολύ.

quote:
Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι για να προσεγγίσει κάποιος την γνώση (εσωτερική ή μη) θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην έχει παρωπίδες και να μην είναι δογματικός.

Αγαπητή Karma έχεις απόλυτο δίκιο και σε ευχαριστώ και για τα άλλα που έγραψες με τα οποία συμφωνώ επίσης.

Είχα και εγώ σκοπό να γράψω κάποια πράγματα για τα ακασικά αρχεία αλλά ευτυχώς με προλαβε η Unseen. Και λέω ευτυχώς γιατί συνήθως πλατιάζω και θα έγραφα κατεβατά επί κατεβατών.

Πάντως να τονίσω και εγώ ότι η ιδέα των ακασικών αρχείων έγινε κυρίως γνωστή μέσω της θεοσοφικής εταιρείας. Αυτό το γεγονός χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους κριτικούς της θεωρίας ως αδύνατο σημείο. Ο όρος προέρχεται από το σανσκριτικό Ακάσα που στην Ινδική φιλοσοφία αντιπροσωπεύει ένα από τα πέντε στοιχεία και πιο συγκεκριμένα τον "αιθέρα" ή τον ουρανό.
Επίσης στον ροδοσταυρισμό του Max Heindel η θεωρία των ακασικών αρχείων σχετίζεται με αυτό που ο Heindel ονομάζει "Μνήμη της Φύσεως".

Και επειδή μας αρέσει όταν η επιστήμη επιβεβαιώνει τις εσωτερικές θεωρίες (και δεν είναι λίγες φορές που έχει συμβεί αυτό) απλά να προσθέσω ότι η επιστημονική κοινότητα δείχνει αρκετό σκεπτικισμό σε αυτήν την θεωρία. Για την ώρα τουλάχιστον...

UnseenΜέλος
18/01/2007, 08:29:45
Καλημέρα σας φίλοι μου

Καλέ μου snoopy

Έχω την εντύπωση ότι ο Γιουνγκ μίλησε για το συλλογικό ασυνείδητο ως αποθήκης αρχετυπικών εικόνων και όχι ως γενικής αποθήκης των πάντων. Το συλλογικό ασυνείδητο του Γιουνγκ διαμορφώνεται από τα ένστικτα (τα οποία παρουσιάζονται ανεξάρτητα από τη διαδικασία της μάθησης/εξέλιξης) και τα αρχέτυπα.

Φίλε μου Chastity

Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ γιατί έδωσες άλλη πνοή στο τόπικ με την επιμονή σου. Θα αναφερθώ σε ξεχωριστό ποστ στον αντίλογο αυτού που γράφεις. Όμως να πω επί του παρόντος ότι όλες αυτές οι "σύγχρονες" ή "μεταμοντέρνες" θεωρίες της μετενσάρκωσης, όπως η θεωρία των ρόλων, είναι μάλλον μια προσπάθεια επικαιροποίησης της παραδοσιακής θεωρίας ώστε να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη θεώρησή μας του κόσμου. Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα άλλωστε ότι αυτοί οι κόσμοι ΔΕΝ εξελίσσονται καθώς εξελίσσεται η ανθρωπότητα; Ίσως η εξέλιξη του ενός κόσμου να βασίζεται στην εξέλιξη του άλλου, να είναι αλληλένδετες, και ίσως οι δυνατότητες που έχουν πλέον ανοιχτεί να μην υπήρχαν καν την εποχή που ο Πλάτωνας ή οι βουδιστές αναφέρονταν στη μετενσάρκωση.

Γεια σου karma μου

Είμαι παραδοσιακά μέσα σε τέτοιου είδους συναντήσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές έχουν αποδειχθεί πολύ καλές. Ας οργανωθούμε.

Καλέ μου A. Kircher

quote:
Και επειδή μας αρέσει όταν η επιστήμη επιβεβαιώνει τις εσωτερικές θεωρίες (και δεν είναι λίγες φορές που έχει συμβεί αυτό) απλά να προσθέσω ότι η επιστημονική κοινότητα δείχνει αρκετό σκεπτικισμό σε αυτήν την θεωρία. Για την ώρα τουλάχιστον...

Έχω υπόψη μου ένα βιβλίο του εκλιπόντος φιλοσόφου Paul Edwards, το "Reincarnation: A Critical Examination" στο οποίο ο συγγραφέας ασκεί κριτική στην υπόθεση της μετενσάρκωσης. Το βασικό του επιχείρημα δεν αφορά τα ίδια τα στοιχεία (π.χ. τα στοιχεία του Stevenson) αλλά το ότι η θεωρία της μετενσάρκωσης καταρρίπτει τις κρατούσες υποθέσεις. Ο Edwards γράφει ότι η μετενσάρκωση συγκρούεται με πάρα πολλά από τα επιστημονικά δεδομένα για να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αποκαλύπτοντας τη λεγόμενη "ανικανότητα να ξεπεράσει κανείς την ανυπέρβλητη αρχική υπόθεση κατά της μετενσάρκωσης".

Αντίθετα, η επιστήμη αρχίζει να συνηγορεί ως προς την ύπαρξη του Πεδίου, της θάλασσας ενέργειας που περιβάλλει και περικλείει τα πάντα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να αναφέρομαι στο "The Field" της Lynne McTaggart (Chastity, θα σου αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο).

Βεβαίως, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο οι νόμοι που διέπουν τον μη υλικό κόσμο να φαίνονται μυστηριώδεις επί του παρόντος, όπως συνέβαινε π.χ. και με τους κβαντικούς νόμους πριν από 200 χρόνια.

Edited by - Unseen on 18/01/2007 08:37:48

another starΜέλος
18/01/2007, 08:37:38
αγαπητή unseen μου

αν και δεν έχω πάρει μέρος στο τόπικ, ενώ το παρακολουθώ, αν γίνει τέτοια συνάντηση υπολόγισέ με μέσα
και γώ κόρη του Αλέξανδρου είμαι καλέ (και κυριολεκτικά αφού τον μπαμπα μου τον λένε έτσι αλλά και του μέγα)

ευχαριστώ

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
KaizerΜέλος
22/08/2004, 02:25:47
Σύμφωνα με μια θεωρία τα πάντα σε αυτό τον κόσμο έχουν το αντίθετο τους. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι αυτό ισχύει για τους δύο πολιτισμούς που κατά γενική ομολογία έχουν επηρεάσει περισότερο απο όλους την ανθρωπότητα, δηλαδή τον Ελληνικό και τον Εβραικό πολιτισμό. Είναι ο ένας το αντίθετο του άλλου? Η γνώμη μου είναι πως απο τη μία έχουμε φως,ελευθερία,γεναιότητα και τέχνη στην υψηλότερη μορφή που έχουν όλα αυτά εκφραστεί σε όλους τους πολιτισμούς. Απο την άλλη έχουμε σκοτάδι, αρρωστημένη και ανελεύθερη θρησκοληψεία, δειλία και συνωμοσίες. Αν ανατρέξουμε στη Βίβλο θα βρούμε αρκετά παραδείγματα μαχών μεταξύ Ελληνισμού και Εβραισμού. Μαχών όμως πνευματικών και όχι με τη συμβατική ένοια του όρου. Επίσης, υπάρχουν και δηλώσεις Εβραίων πολιτικών, όπως π.χ. του Δαβίδ Μπεν Γκουριον, πρώτου πρόεδρου του Ισραήλ και κάποτε αρχηγού του Διεθνούς Σιωνισμου, καθώς και συστηματικές προσπάθειες του Εβραιοκρατούμενου Hollywood να δυσφυμήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό (με αποκορύφωμα τις επέσχυντες ταινίες που ετοιμάζονται για το Μέγα Αλέξανδρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Μέγιστος των Ελλήνων παρουσιάζεται ως μεθύστακας και ομοφυλόφιλος). Όλα αυτά με κάνουν να αναρωτιέμαι μήπως αυτοί οι δύο πολιτισμοι έχουν δημιουργηθεί απο μια Ανώτερη Δύναμη με σκοπό να μάχονται μεταξύ τους αδιάκοπα ανα τους αιώνες. Είναι άραγε έτσι? Δεν θα ήθελα το παρόν topic να αναλωθεί σε ανούσιες συνομωσιολογικές συζητήσεις περι προσπαθειών των Εβραίων να κυριαρχήσουν στον κόσμο (εξάλου απο όσο είδα αυτό αποτελεί ήδη θέμα άλλου topic) Το ερώτημα μου είναι συγκεκριμένο. Αποτελούν ο Ελληνισμός και ο Εβραισμός τα δυο Αντίθετα, προορισμένα απο μια Ανώτερη δύναμη να αντιμάχονται αιώνια? Περιμένω τις γνώμες σας.

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ' ΑΙΔΗΣ

junk95Μέλος
22/08/2004, 03:23:52
quote:
Αποτελούν ο Ελληνισμός και ο Εβραισμός τα δυο Αντίθετα, προορισμένα απο μια Ανώτερη δύναμη να αντιμάχονται αιώνια?

Όχι.

ΠάνοςΜέλος
22/08/2004, 03:29:38

quote:
Αποτελούν ο Ελληνισμός και ο Εβραισμός τα δυο Αντίθετα, προορισμένα απο μια Ανώτερη δύναμη να αντιμάχονται αιώνια? Περιμένω τις γνώμες σας.

Ίσος ναι, ίσος όχι

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ

junk95Μέλος
22/08/2004, 03:35:07
quote:

Ίσος ναι, ίσος όχι

Μπα, όχι . Με τίποτα.

kynikosΜέλος
22/08/2004, 04:47:55
quote:
Αποτελούν ο Ελληνισμός και ο Εβραισμός τα δυο Αντίθετα, προορισμένα απο μια Ανώτερη δύναμη να αντιμάχονται αιώνια? Περιμένω τις γνώμες σας.

Πρώτον, φίλε μου, θα πρέπει να διαπιστώσεις ΤΙ είναι ο Ελληνισμός, και ακόμα ΑΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Αν, λέγοντας "Ελληνισμό", εννοείς ένα τσούρμο υπανάπτυκτους, διανοητικής ηλικίας 11-14 χρονών, που περιμένουν τον Μεγαλέξανδρό να έρθει με το διαστημόπολοιο των "Ε", να τους σώσει από τους Εβραίους, με τον αρχιστράτηγό του, τον Χίτλερ (ή τα είπα αντίστροφα;), μάλλον δεν πρέπει καν να βρίσκεσαι στο esoterica.gr.

Αν αυτό που προσδιορίζει τον "φωτεινό, ελεύθερο και γενναιο" Ελληνισμό - όπως τον αποκαλείς - είναι κάτι άλλο, τοτέ θα πρέπει να προσδιορίσεις τί ακριβώς είναι.

Πώς αντιλαμβάωεσαι εσύ οτι είσαι φωτεινός, ελεύθερος και γενναίος (και όχι π.χ. το αντίθετο) και πώς συνδέεται αυτό με ο,τι αποκαλείς "Ελληνισμό";;

Κάτα τον ίδιο τρόπο πρέπει να προσδιορίσεις πώς αντιλαμβάνεσαι τον Εβραϊσμὀ σαν σκοτεινό, ανελεύθερο, και δειλό.

Προσωπικά νομίζω οτι δεν υπάρχει ούτε "Ελληνιστικό" πνευμα, ούτε "Εβραϊστικό", υπάρχουν όμως πολλά παραμύθια, για τυφλούς ακόλουθους που δεν μπορούν να σκεφτούν για τον εαυτό τους.

Το φώς, η ελευθερία και η γενναιότητα είναι παράγοντα προσωπικής εργασίας ατόμων πού ζούν στο ΠΑΡΟΝ, και όχι των θλιβερών αρρωστημένων που μυξοκλάίνε για το παρελθόν.

Με άλλα λόγια οι αξίες αυτές ΔΕΝ είναι για θύματα.

Τον μόνον ανταγωνισμό που βλέπω μεταξύ του αξιοθρήνητου δήθεν "Ελληνισμού" και του εξ ίσου αξιοθρήνητου δήθεν "Εβραΐσμού" αφορά ποιός από τους δύο ήταν το μεγαλύτερό θύμα.

-Με άλλα λόγια, αν θες να προχωρήσεις στον δρόμο της εσωτερικής σου ανάπτυξης, πρέπει να αφήσεις κατά μέρους τα δεκανίκια των "-ισμών".

Κ.

junk95Μέλος
22/08/2004, 15:11:34
Ακριβώς .

Και επίσης ο Ιουδαϊσμός συχνά εκπλήσσει:
http://www.nkusa.org/AboutUs/Zionism/opposition.cfm

Edited by - junk95 on 22/08/2004 15:13:54

KaizerΜέλος
22/08/2004, 16:12:06
Φίλε kynikos
Όταν μιλάω για Ελληνισμό δεν αναφέρομαι βέβαια στο αξιοθρήνιτο νεοελληνικό κράτος της τσιφτελολογίας και της ταζτζικοσουβλακολογίας. Αναφέρομαι στον Ελληνισμό σαν ιδέα. Στο Ελληνικό πνεύμα. Το πνεύμα αυτό που γένησε μεγάλους μαθηματικούς, αστρονόμους, φυσικούς, ζωγράφους, γλύπτες, ποιητές ,στρατηλάτες κτλ. Το πνεύμα που γέννησε τη Δημοκρατία(την αληθινή δημοκρατία και όχι το τωρινό αξιολύπητο υποχείριο της Νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων). Ο Δυτικός πολιτισμός οφείλει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτιστικού του υπόβαθρου στην Ελληνική κουλτούρα. Εμείς, σαν Έλληνες σήμερα, πρέπει βέβαια να κοιτάμε μπροστά, αλλά χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν μας. Υπάρχουν όμως και σύγχρονοι Έλληνες που έχουν κάνει μεγάλες ανακαλύψεις και όμως αυτές όχι μόνο δεν τους αναγνορίζονται αλά αντίθετα αποδίδονται σε Εβραίους! Ως πιο τρανταχτό παράδειγμα θα σου αναφέρω το παράδειγμα του μεγάλου έλληνα φυσικομαθηματικού Καραθεωδορή, του μέντορα του Einstein. Η Θεωρία της σχετικότητας αποδείχτηκε απο τον Καραθεωδορή, ενώ ο Einstein προέβη απλώς σε κάποιες ασήμαντες διορθώσεις και συμπληρώσεις.Απόδειξη? Η αλληλογραφία μεταξύ Καραθεωδορή και Einstein είναι σήμερα υπο την κατοχή του κράτους του Ισραήλ, το οποίο έπευσε να την χαρακτηρίσει ως <<απόρητα έγγραφα>> και δεν επιτρέπει σε κανένα να τη μελετήσει!!! Τα συμπεράσματα δικά σας... Σκέφτείτε φίλοι μου... Ποιός είναι ο συγγραφέας του κατάπτυστου βιβλίου <<περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων>>? Ο Falmerayer, Εβραίος. Το ίδιο ισχύει και για τον συγγραφέα του βιβλίου <<η Μαύρη Αθηνά>>, επίσης Εβραίος. Αμφιβάλεται ακόμα για την επίθεση του Εβραισμού προς τον Εβραισμο? Φίλε junk 95, ενδιαφέρον το site που μας παρέθεσες αλλά δεν μου λέει και πολλά πράγματα... Τι περίμενες, δηλαδή, να παραδεχτούν οι Εβραίοι τη συμπάθεια τους για το Σιωνισμό? Μα αν διαβάσεις τη Βίβλο θα καταλάβεις μόνος σου... Σύμφωνα με αυτή, είναι ο εκλεκτός λαός του θεού, με δικαίωμα ζωής και θανάτου σε όλους τους αλλόθρησκους <<κατώτερους>> λαούς!!!(μα τι μου θυμίζει αυτό... Α ναι, τους Ναζί,τους χειρότερους εχθρούς του Εβραισμόυ, σωστά?) Ακόμα περιμένουν το Μεσσία που θα τους κάνει να κυριαρχήσουν πάνω στους <<κατώτερους>> λαούς!!! Α και κάτι άλλο... Φίλε kynice, αν κατάλαβα καλά (συγχώρα με αν κάνω λάθος, είμαι βλέπεις και λιγάκι αργόστροφος...) συγκρίνεις τον Χίτλερ με το Μέγα Αλέξανδρο!!!Θα ενδιαφερόμουν πολύ να δώ που βασίζεις αυτή σου τη σύγκριση, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ TOPIC...

kynikosΜέλος
22/08/2004, 17:43:16
Καιζερ,
quote:
Όταν μιλάω για Ελληνισμό δεν αναφέρομαι βέβαια στο αξιοθρήνιτο νεοελληνικό κράτος της τσιφτελολογίας και της ταζτζικοσουβλακολογίας. Αναφέρομαι στον Ελληνισμό σαν ιδέα. Στο Ελληνικό πνεύμα. Το πνεύμα αυτό που γένησε μεγάλους μαθηματικούς, αστρονόμους, φυσικούς,

Τα μαθηματικά, η αστρονομία και η φυσική, δεν είναι παράγωγα "Ελληνικού" πνεύματος, είναι παράγωγα ανθρώπινου πνεύματος. Τί σε κάνει να νομίζεις οτι ο Karatheodory ήταν εμπνευσμένος από "Ελληνισμό"; Η ιδέα είναι αστεία.

Αν πραγματικά πιστεύεις οτι το Ελληνικό πνεύμα δημιουργεί "μαθηματικά", θα πρέπει ΕΣΥ ο ίδιος να μελετας μαθηματικά, τουλάχιστον 10 ώρες τη βδομάδα, αντί να εκτονώνεις φανατισμούς στο esoterica. Το κάνεις άραγε;;

Επίσης αν αληθινά πιστεύεις οτι ο Ελληνισμός είναι ανώτερος του Εβραϊσμού, τί χάνεις το χρόνο σου με την Βίβλο;; Κάνε κάτι πιο παραγωγικό, π.χ., προσπάθησε να προσδιορίσεις ΠΩΣ το πνευμα του Ελληνισμού εκδηλώνεται μέσα από ΕΣΕΝΑ.

Η ερώτησή μου για το πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ τον Ελληνισμό, εδώ και τώρα, χωρίς να ανατρέχεις στο παρελθόν, ακόμα στέκει.

Όσο για την σύγκριση Μεγαλέξανδρου και Χίτλερ, δεν είναι δική μου ιδέα, είναι ιδέα κάποιοων φαιδρών που αυτοαποκαλούνται κι όλας Ελληνιστες, και οπαδοί της Ελληνικής θρησκείας. Γιατί, λέει, ακολουθούσαν και οι δύο τον Αριστοτέλη. Δεν ασχολούμαι με τέτοιους καραγκιόζηδες πια, αν σε ενδιαφέρουν κάνε αναζήτηση στο esoterica με το κατάλληλο λήμα και θα βρείς ποιοί είναι. Οπότε μπορεις να τους ρωτήσεις μόνος σου.

quote:
Ποιός είναι ο συγγραφέας του κατάπτυστου βιβλίου <<περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων>>? Ο Falmerayer, Εβραίος.

Πρώτα, ο Fallmerayer δεν θεωρείται έγκυρος σχολιαστής πιά, από κανέναν εκτός από κάποιούς κομπλεξικούς "Ελληναράδες", που είναι δυο αιώνες πίσω. Ακόμα και τον "Αφροκεντρισμό" του Bernal έχουν αρχίσει να τον πέρνουν στο ψιλό.

Αν βλέπεις συνομωσίες πίσω από κάθε διανοουμενίσκο, φίλε μου, έχεις φοβερό πρόβλημμα ανασφάλειας, που ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με τον "Ελληνισμό" που λες οτι ασπάζεσαι. Ξέρεις άραγε πόσοι Bernal και Fallmerayer υπάρχουν στον κόσμο, ο καθένας γράφοντας το μακρύ του και το κοντό του;

Τί θα γίνει δηλαδή; Θα πρέπει οι "Έλληνες" να τα κάνουν επάνω τους κάθε φορά που ο "έτσι" είπε αυτό ή ό "τάδε" είπε εκείνο. Άν σου αρέσει ο Ελληνισμός, μάθε να καλιεργείς το νηφάλιο ΟΛΥΜΠΙΟ πνεύμα και να αγνοείς τέτοιες χαζομάρες, αντι να πανικοβάλλεσαι!

Τέλος, θα σου πώ οτι εχώ γνωρίσει πολλούς Εβραίους, και Ισραηλινούς και Αμερικάνους, και δεν τούς χωρίζει σχεδόν τίποτα από τους Έλληνες στην νοοτροπία. Ίδιες δεισιδαιμωνίες, ίδιες νευροτικές οικογένειες, ίδιος κλικισμός, ίδια φανατίλα, ίδιο αίσθημα κατατρεγμού, το μόνο που θα έλεγα οι Εβραίοι είναι λίγο πιο σεξουαλικά απελευθερωμένοι, όχι και σπουδαία πράγματα δηλαδή.

Αν λοιπόν πραγματικά σε εμπνέι ο "Ελληνισμός", φίλε, τράβα άνοιξε κανα βιβλίο, μάθε κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ - κάθε μέρα, αν μπορείς, και άσε τις εθνικιστικές εξάψεις για τους ανοήτους που ξευτιλίζουν την Ελλάδα στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου.

Κ.

ΥΓ. Μου φάνηκε κάπως περίεργο το nick σου. Το "Κεζέρ" είναι Ελληνιστικό όνομα; Κάπως τούρκικο μου ακούγεται...

KaizerΜέλος
22/08/2004, 23:24:12
Αγαπητέ kynicos,
Θα σου αναφέρω τα λόγια δύο σημαντικότατων Εβραικών προσωπικοτήτων και θα μου πεις τη γνώμη σου
Χένρι Κίσινγκερ
<Οι Έλληνες είναι ένας πολύ δυσκολοκυβέρνητος λαός. Πρέπει να τους κάνομε να ξεχάσουν την ιστορία τους, τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους>>.
Δαυίδ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του Διεθνούς Σιωνισμού και πρώτος πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ(πρόεδρος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένος, κυβερνούσε δηλαδή με την έγκριση του εβραικού λαού, όπως άλλωστε και ο χασάπης Σαρόν)<<Δύο φυλές συμαντικές υπάρχουν στον πλανήτη, οι Έλληνες και οι Εβραίοι, απο αυτούς προέρχονται όλες οι άλλες υποφυλές. Οι Έλληνες στο παρεθόν ήταν κοσμοκράτορες και μας είχαν νικήσει πολλές φορές. Τώρα όμως έχουν αποδυναμωθεί και σχεδόν κατατροπωθεί. Τώρα είναι οι δική μας ώρα!>> Δεν είναι τα λόγια ενός φανατικού Σιωνιστή. Είναι τα λόγια του μεγαλύτερου εθνικού ήρωα του σύγχρονου Εβραισμου.
Σε πληροφορώ, kynicos, οτι εάν οι θεωρίες του Falmerayer δεν έβρισκαν τόση απήχηση, δεν θα έκανα τον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους. ΒΡΗΙΣΚΟΥΝ, όμως, γιατί παρόλο που όπως πολύ σωστά λες οτι έχει αποδειχτεί οτι είναι λανθασμένες, εξακολουθούν να υποστηρίζονται απο πολλούς επιφανείς επιστήμονες, επι το πλήστον Εβραίους. Συμφωνώ απόλυτα οτι εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε ανάξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων. Εάν όμως επιτρέψουμε στους Εβραίους να μας κάνουν ότι είπε ο Κίσινγκερ, να ξεχάσουμε δηλαδή την Ιστορία μας θα χαθεί και η ψυχή του Έθνους μας. Τι λες φίλε kynicos? Τίνουμε σήμερα να ξεχάσουμε την ιστορία μας? Στα σχολεία η Ιστορία διδάσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει γίνει το πιο μισητό μαθημα για τους μαθητές. Αν εξακολουθείς να μην πείθεσαι, σου συστήνω να πας και να δείς την ταινία Troy. Οι Έλληνες παρουσιάζονται ως πολεμοχαρείς, αλαζόνες, τυρανικοί, ενώ ο μεγάλος Αχιλλέας παρουσιάζεται ως ένα φανατικό, αιμοχαρές και ανώριμο παιδαρέλι. Για να μην μιλήσω για την πλήρη παραποίηση της Ιλιάδας στο εν λόγω σκουπίδι, το οποίο ωστόσο έκανε ρεκόρ εισητηρίων, κυρίως λόγω των φοβερών εφε! Οι δύο ταινίες με τον Μέγα Αλέξανδρο που έρχονται, θα τον παρουσιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σαν ένα μεθύστακα ομοφυλόφιλο. Γιατί όλα αυτά? Γιατί αυτή η εσκεμένη παραποίηση της ιστορίας? Γιατί, φίλε kynicos, οι κολλοσοί του Hollywood Ελέγχονται απο εβραίους ιδιοκτήτες. Πιο αναλυτικα-Walt disney pictures, Touchstone Pictures, Miramax Pictures, Viacom, Paramount Pictures, Time Warner, Dreamworks, Univesal pictures, Sony Pictures kai Twentieth Century Fox, όλες διευθύνονται σήμερα απο Εβραίους. Οι παραπάνω εταιρίες κόβουν το 90% των εισιτηρίων παγκοσμίως. Περνάν δηλαδή όποιο μύνημα θέλουν. Θα σου αναφέρω και μερικούς διάσημους Εβραίους ηθοποιούς. Woody Allen, Mel Brooks, Sandra Bullock, Harrison Ford, Paul Newman, Steven Seagal, Alicia Silverstone, Peter Ustinov, Robin Williams, Elizabeth Shue, Rita Hayworth, Walter Matthau, Dustin Hoffman, Robert RedfordRowan Atkinson, Kirk Douglas,Christofer Lambert Pamela Anderson.Τα ήξερες όλα αυτά? Οχι, υποθέτω. To ίδιο ισχύει και για τη μεγάλη μάζα των ανθρώπων. Δεν σε ανυσηχούν κάπως όλα αυτά?
Το γιατί μελετάω τη Βίβλο η οτιδήποτε άλλο είναι δικός μου λογαριασμός.
Περιμένω την απάντηση σου φίλε kynicos!

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ' ΑΙΔΗΣ

Υ.Γ. Το nick ήταν ένα δικό μου λαθάκι όταν εγγραφόμουν στο Forum. Ενοούσα kaiser,όχι kaizer, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τη ΄σχέση έχει αυτό με το θέμα...

kynikosΜέλος
23/08/2004, 01:33:12
quote:
Θα σου αναφέρω τα λόγια δύο σημαντικότατων Εβραικών προσωπικοτήτων και θα μου πεις τη γνώμη σου
Χένρι Κίσινγκερ / ... / Δαυίδ Μπεν Γκουριόν

Αν και γενικά δεν μου αρέσει να κάνω πολιτικά σχόλια, και εξ άλλου αυτό ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ απο την θεματολογια του esoterica, θα σου απαντήσω σύντομα μπας και δεις οτι δείνεις σημασία σε μια ιδεολογία που δεν το αξίζει.

- Αν ο Μπεν Γκούριον όντως πίστευε οτι οι μόνοι δυο σημαντικοἰ λαοί είναι οι Έλληνες και οι Εβραιοι τότε ήταν πράγματι και χαζός και τυφλός. Ο κόσμος πιστεύει ένα κάρο ανυπόστατες βλακείες - δεν είναι ανάγκη να τις πιστεύουμε και εμείς. Εσύ που λες οτι δεν σου αρέσει η Εβραϊκή σκέψη, θες να μου πείς οτι ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με τον Μπεν Γκούριον στο θέμα "δύο λαών"; Σκέφτεσε δηλαδή με "Εβραϊκό" πνεύμα;

- Για τον Κίσσιγκερ έχω την ίδια γνώμη που έχω για όλους τους κερδοσκόπους πολιτικούς, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

quote:
Σε πληροφορώ, kynicos, οτι εάν οι θεωρίες του Falmerayer δεν έβρισκαν τόση απήχηση, δεν θα έκανα τον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους. ΒΡΗΙΣΚΟΥΝ, όμως, γιατί παρόλο που όπως πολύ σωστά λες οτι έχει αποδειχτεί οτι είναι λανθασμένες, εξακολουθούν να υποστηρίζονται απο πολλούς επιφανείς επιστήμονες, επι το πλήστον Εβραίους. Συμφωνώ απόλυτα οτι εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε ανάξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων.

Άρα, σε αυτό συμφωνείς με τον Φαλμεράγερ!!
Οι Νεοέλληνες είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ άξιοι απόγωνοι. Ποιό το προβλημμά σου;;

quote:
Εάν όμως επιτρέψουμε στους Εβραίους να μας κάνουν ότι είπε ο Κίσινγκερ, να ξεχάσουμε δηλαδή την Ιστορία μας θα χαθεί και η ψυχή του Έθνους μας.

Αν όντως υπάρχει αυτή η Ψυχή, δεν θα χαθει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ακόμα και αν ξεχάσεις ΟΛΗ την ιστορία που έμαθες ποτε σού. Η "ιστορία" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την "Ψυχή".

quote:
Οι Έλληνες παρουσιάζονται ως πολεμοχαρείς, αλαζόνες, τυρανικοί, ενώ ο μεγάλος Αχιλλέας παρουσιάζεται ως ένα φανατικό, αιμοχαρές και ανώριμο παιδαρέλι.

Άν και συμφωνώ οτι η ταινία ήταν άχρηστη (βλ. τα σχόλιά μου στο φορουμ "Κινιματογράφος"), μην ξεχνάς οτι και ο Όμηρος έτσι τους παρουσίαζε τους Αχαιούς. Ή δεν το πρόσεξες αυτό;;

Εξ άλλου, αν νομίζεις οτι μία σαχλή ταινία, που δήθεν παρουσιάζει ένα μυθικό γεγονός σε μια απροσδιόριστη αρχαία εποχή, που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με έσενα προσωπικά - αν νομίζεις οτι αυτή η ταινία σε θίγει ψυχικά, τοτέ σκεφτεσαι με πνεύμα όχι "Ελληνιστικό" αλλά "Αταβιστικό", δηλαδή πρωτόγωνο και δεισιδαιμονικό.

Πρέπει να μάθεις να μην εξαρτάσαι τόσο πολυ από τις γνώμες των άλλων. Μόνο η δική σου γνώμη για τον εαυτό σου έχει σημασία.
Ή μήπως δεν ειναι έτσι, σύμφωνα με τον "Ελληνισμό" σου;

Ὀσο για τους ηθοποιούς που ανέφερες, πολλοί από αυτους είναι αξιολοgότατοι (όχι όλοι, βέβαια) και αν, σαν "Έλληνας", εκτιμάς τους καλλούς ηθοποιούς, θα τούς εκτιμούσες περισσότερο. Ιδίως τον Matthau, τον Redford και τον Newman.

========================

Αυτό που δεν έχεις απαντήσει ακόμα, ίσως αυτό που δεν έχεις ΣΚΕΦΤΕΙ ακόμα, είναι τό εξής:

ΤΙ σημαίνει για εσένα Ελληνιστικό πνεύμα ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, χωρίς να ανταρέχεις στην ιστορία και στην παράνοια για τις "αδικίες" που φαντάζεσαι.

Αυτό είναι βασική αφετηρία για την δόμηση εσωτερικής στασης, και άν δεν είσαι διατεθιμένος να το κάνεις, τότε ίσως να βρείς πιο προσοδοφόρα εδάφη σε κανένα "πολιτικό" φόρουμ. Η θεματολογία του esoterica δεν καταπιάνεται με τέτοια "πολιτικά" θέματα.

Εξ άλλου μόνος σου ζήτησες γνώμες για την σύγκριση του Ελληνισμού και του Εβραϊσμού σαν πνευματικές θέσεις (Αιώνιοι Αντίπαλοι προορισμένοι από Ανώτερη δύναμη, είπες), και όχι σε σχέση με πολιτικά δρώμενα και συνομωσίες.

ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ", ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;

Κ.

Edited by - kynikos on 23/08/2004 01:48:08