- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πάντως αν μη τι άλλο χαίρομαι που βλέπω πως δεν τα παρατάς και απαντάς σε όλους ανεξαιρέτως... και προσπαθείς. Συνήθως οι χριστιανοί λένε "η σιωπή μου προς απάντησή σου..."
Απαντώ σε όλους αλλά αυτή τη φορά θα μου επιτρέψεις να μη σου απαντήσω. Έχεις έλλειψη βασικών γνώσεων και δεν σκοπεύω να σου αναπληρώσω τα κενά ξεκινώντας να σου μαθαίνω την αλφαβήτα, εξάλλου δεν είμαι εδώ για να κάνω κηρύγματα και κατηχήσεις. Έτσι κι αλλιώς έχεις τη βεβαιότητα για το τι συμβαίνει, δεν έχω λόγο να σου αλλάξω τα μυαλά, αν είναι να σου αλλάξουν θα σου δείξει το δρόμο ο Θεός.
Βλέπεις έχω κι εγώ τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αυτό σχετικά σύντομα. Να είσαι καλά.
quote:
Δεν θέλω να πιστέψεις την ιστορία μου.
Και να θέλω δεν μπορώ...
quote:
Δεν θέλω να πιστέψεις στον Θεό εξαιτίας μου.
... Κι ότι ήμουν έτοιμος...
quote:
Είναι δυνατόν με την Παναγία να βρίσκεται σε τόσο περίοπτη θέση αλλά και πλήθος αγίων γυναικών που μαρτύρησαν για την πίστη τους.
Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι η γυναίκα για τους Χριστιανούς είναι σε περίοπτη θέση; Γιατί τα ιερά σας βιβλία την παρουσιάζουν ένα βήμα πριν τους δούλους, όσον αφορά στα δικαιώματά της. Ακόμη και το κεφάλι της πρέπει να το σκεπάζει, διαφορετικά θα πρέπει να ξυρίζεται ώστε να δείχνει την υποταγή της στον άντρα, ο οποίος, με τη σειρά του, δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει το κεφάλι του γιατί είναι κατ'εικόνα θεού (σε αντίθεση με τη γυναίκα που είναι ... ποιος ξέρει ποιανού εικόνα).
Μέχρι και το ξύλο πρέπει να υπομένει από τον άντρα της και να μη χωρίζει αλλά να το τρώει και να σωπαίνει...
Αυτά και πολλά άλλα λένε οι πατέρες σας...
Ακόμη και η "Αποκάλυψη" τη θεωρεί "μόλυνση".
quote:
Εδώ ολόκληρη ακάθαρτη κι ανήθικη Μαρία Μαγδαληνή και κοίτα πού βρίσκεται και πώς τιμάται!
Αυτό το "ακάθαρτη κι ανήθικη Μαρία Μαγδαληνή", πού το βρήκες; Γιατί στα ευαγγέλια δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό. Μήπως έχεις καμία δική σου έκδοση;
Πάντως, ρίξε μια ματιά να δεις τις ιδέες των χριστιανών πατέρων για τις γυναίκες, και τα ξαναλέμε.
Α, ξέχασα... Εσύ δεν διαβάζεις πολύ...

macedon
Κύριε καθηγητά, θεωρείς ως δεδομένο ότι τα Ευαγγέλια είναι κατασκευασμένα και ότι ο Ιησούς αν υπήρξε, ήταν ένας απλός άνθρωπος (όχι Θεός τέλος πάντων). Για να στηρίξεις την ανθρώπινη φύση Του όμως, παίρνεις τη μελέτη ορισμένων ψυχιάτρων οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ψευδή και κατασκευασμένα κείμενα, βάζεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα τη "λογική" γνωμάτευση κάποιων γιατρών η οποία στηρίζεται σε κάτι που δεν αποδέχεσαι (τα Ευαγγέλια). Καταλαβαίνεις βέβαια το μέγεθος του παραλόγου έτσι;
Κρίνει ο άλλος τον Ιησού ως θεομανή (και πολλά άλλα) στηριζόμενος πάνω σε πλαστά (κατ' εσέ) κείμενα; Αφού αν είναι πλαστά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί. Φέρνεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα την ανάλυση του ψεύδους την οποία και χρησιμοποιείς για να στηρίξεις την αλήθεια σου;
Πραγματικά τα πιστεύεις αυτά ή είσαι βαλτός; Λογικά το δεύτερο, έξυπνος άνθρωπος είσαι, μου φαίνεται απίθανο να μην έχεις προσέξει το μέγεθος της αντίφασης. Μάλλον υπακούς κι εσύ εντολές άλλων που το μόνο που θέλουν είναι να χύσουν το δηλητήριό τους ενάντια στον Χριστό, αδιαφορώντας για το αστήριχτο των ισχυρισμών τους. Θεωρούν πως αν ρίξεις πολλή λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει κι αυτό πράττεις κι εσύ όλη την ώρα ως υπάκουη μαριονέτα.
quote:
Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια γιατί το έχω απορία:
Όσες προσπάθειες και να κάνεις, όσες φορές και να στο εξηγήσω, δεν πρόκειται να το κατανοήσεις, γιατί δεν θέλεις να το κατανοήσεις. Ίσως και να μην μπορείς βέβαια...
quote:
Κύριε καθηγητά, θεωρείς ως δεδομένο ότι τα Ευαγγέλια είναι κατασκευασμένα
Εσύ πιστεύεις ότι τα ευαγγέλια είναι "ακατασκεύαστα"; Μάλλον εννοείς ότι θεωρώ πως τα "συμβάντα" των ευαγγελίων είναι δημιουργήματα των ευαγγελιστών, ναι; Δεν είναι τα ελληνικά η μητρική σου γλώσσα;
quote:
και ότι ο Ιησούς αν υπήρξε, ήταν ένας απλός άνθρωπος (όχι Θεός τέλος πάντων)
Η Ιστορία δεν τον γνωρίζει, ούτε αυτόν ούτε τις υποτιθέμενες ενέργειές του. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε.
Η μη θεότητά του αποδεικνύεται από τους ίδιους τους ευαγγελιστές και καταγράφεται μέσα στα ευαγγέλιά σας.
quote:
Για να στηρίξεις την ανθρώπινη φύση Του όμως, παίρνεις τη μελέτη ορισμένων ψυχιάτρων
Είσαι παντελώς ηλίθιος.
1. Η μελέτη των ψυχιάτρων παρατίθεται για να δείξει πως ο Ιησούς των ευαγγελίων ήταν διαταραγμένος.
2. Η ανθρώπινη φύση του Ιησού των ευαγγελίων στηρίζεται (σε άλλο κεφάλαιο) από τα ίδια τα λεγόμενα των ευαγγελιστών.
3. Το ότι ήταν ψεύτης, στηρίζεται σε επόμενο κεφάλαιο, πάλι με βάση αυτά που γράφουν οι ευαγγελιστές.
... και πάει λέγοντας.
quote:
οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ψευδή και κατασκευασμένα κείμενα
Οι οποίοι κρίνουν τον Ιησού όπως αυτός παρουσιάζεται στα ευαγγέλια, ανεξάρτητα από την αυθεντικότητα ή τη γνησιότητα των ευαγγελίων.
quote:
βάζεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα τη "λογική" γνωμάτευση κάποιων γιατρών η οποία στηρίζεται σε κάτι που δεν αποδέχεσαι (τα Ευαγγέλια).
Ούτε την ύπαρξη της μητριάς της Σταχτοπούτας παραδέχομαι, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να την κρίνω ως "κακιά".
quote:
Καταλαβαίνεις βέβαια το μέγεθος του παραλόγου έτσι;
Ο μόνος παράλογος (και τελείως αμαθής αλλά και γελοίος) εδώ μέσα είσαι εσύ.
quote:
Κρίνει ο άλλος τον Ιησού ως θεομανή (και πολλά άλλα) στηριζόμενος πάνω σε πλαστά (κατ' εσέ) κείμενα;
Όπως σου απάντησα στην ίδια ερώτηση που διατυπώνεις 2 γραμμές παραπάνω, οι ψυχίατροι κρίνουν τον Ιησού με βάση αυτά που γράφουν οι ευαγγελιστές γι'αυτόν. Η μη αυθεντικότητα των συμβάντων δεν αφορά το θέμα.
quote:
Αφού αν είναι πλαστά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί.
Δεν κατηγορείται κανείς και δεν έχουν προσκομισθεί τα ευαγγέλια σαν αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο, προκειμένου να κατηγορηθεί κανεις. Κριτική γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα κείμενα.
Άλλωστε, αν δεν γίνει κριτική, πώς θα αποδειχτεί ότι είναι "πλαστά" (ό,τι κι αν εννοείς με τον όρο "πλαστά", που μάλλον τον χρησιμοποιείς λανθασμένα);
quote:
Φέρνεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα την ανάλυση του ψεύδους την οποία και χρησιμοποιείς για να στηρίξεις την αλήθεια σου;
Δεν φέρνω κανένα λογικό επιχείρημα εν προκειμένω. Απλά παραθέτω την άποψη ορισμένων επιστημόνων, για να φανεί τι άνθρωπος ήταν ο Ιησούς των ευαγγελίων. ΠΑΡΑΘΕΤΩ απλά.
quote:
Πραγματικά τα πιστεύεις αυτά ή είσαι βαλτός;
Για το ότι οι ιστορίες του Ιησού είναι εφευρέσεις των ευαγγελιστών; Δεν τα πιστεύω. Το αποδεικνύω!
quote:
Λογικά το δεύτερο, έξυπνος άνθρωπος είσαι, μου φαίνεται απίθανο να μην έχεις προσέξει το μέγεθος της αντίφασης.
Ποιά αντίφαση άνθρωπέ μου; Είσαι με τα καλά σου; Έχω ένα κείμενο και με βάση τους ήρωες που εμφανίζονται σ'αυτό, γράφω την κριτική μου.
Όσο για το λόγο που τα γράφω, δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά ίσως να παίζει ρόλο ένα σημάδι που έχω στο σβέρκο μου, ακριβώς πάνω από την πλάτη μου και δείχνει τρία εξάρια. Το έχω από τη γέννησή μου.
quote:
Μάλλον υπακούς κι εσύ εντολές άλλων
Μπορεί να παίζει κι αυτό. Ο Σατανάς, ο πατέρας μου (ας είναι δοξασμένο το όνομά του), μου έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές...
quote:
το μόνο που θέλουν είναι να χύσουν το δηλητήριό τους ενάντια στον Χριστό, αδιαφορώντας για το αστήριχτο των ισχυρισμών τους.
Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς όταν κρίνει ένα βιβλίο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ και πού δεν ξέρει τι γράφει μέσα; Αν είναι αστήριχτοι οι ισχυρισμοί μου, ορίστε να τους καταρρίψεις, αντί να γεμίζεις τους σκληρούς δίσκους του forum με χοντρομαλακίες.
quote:
Θεωρούν πως αν ρίξεις πολλή λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει
Προσωπικά θεωρώ πως ο πιο ασφαλής τρόπος για να απορρίψει κανείς τα ευαγγέλια είναι να τα διαβάσει. Λυπάμαι που καταρρίπτω τα πιστεύω σας, αλλά κι εσείς θα έπρεπε να πάρετε σαν βάση της θρησκείας σας ένα πιο αξιόπιστο βιβλίο. Τον "παπουτσωμένο γάτο", ας πούμε. Τουλάχιστον αυτόν ξέρουμε ποιος τον έγραψε, τα ευαγγέλια όχι.
quote:
αυτό πράττεις κι εσύ όλη την ώρα ως υπάκουη μαριονέτα.
Εσύ, ο δούλος, το πρόβατο, που κολλάς τα μούτρα σου στο χώμα από φόβο για έναν ασιάτη θεό, που προσομοιάζεις τον σκύλο (αυτό σημαίνει "προσκυνώ") κρίνεις τους άλλους σαν "μαριονέτες"; Βρε Φαρισαίε, στην Κόλαση θα πας και θα πω του πατέρα μου του Σατανά (ας είναι δοξασμένο το όνομά του) να σε περιποιηθεί ιδιαιτέρως...

macedon
quote:
Η μελέτη των ψυχιάτρων παρατίθεται για να δείξει πως ο Ιησούς των ευαγγελίων ήταν διαταραγμένος.
Ο Ιησούς των κατασκευασμένων όπως λες Ευαγγελίων είναι κι αυτός κατασκευασμένος, ο ήρωας στην ουσία ενός μυθιστορήματος. Βγήκαν λοιπόν οι ψυχίατροι κι έβγαλαν ψυχοπαθή τον Ιησού με τα κατασκευασμένα χαρακτηριστικά, έβγαλες κι εσύ ένα βιβλίο με τον τίτλο η απάτη των Ευαγγελίων. Άντε και καλή συνέχεια. Μπορείς να πιάσεις την επόμενη φορά τον σούπερμαν και να βγάλεις ένα βιβλίο που θα μιλά για την απάτη του σούπερμαν, θα φιλοξενείς μάλιστα και ανάλογες δηλώσεις ψυχιάτρων όπου θα αναλύουν τα διάφορα σύνδρομα του σούπερμαν και θα καταλήγει στο φοβερό συμπέρασμα πως ο σούπερμαν δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά ήρωας κόμικ! Κι όλα αυτά με αποδείξεις, όχι αστεία, και με βούλα ειδικών ψυχιάτρων!
Και μετά πιάνεις και τη σταχτοπούτα. Αλλά ακόμη καλύτερα στον Άγιο Βασίλη. Να το γράψεις όμως σε μορφή παιδικού βιβλίου, όπου και θα εξηγείς στα παιδάκια πως δεν υπάρχει αυτός ο κυριούλης με τα κόκκινα ρούχα και τα άσπρα γένια. Νομίζω πως πρέπει να μάθουν την αλήθεια, δεν νομίζεις κι εσύ;
Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς, τι έγινε, έχασες την ψυχραιμία σου; Εγώ ακούω τα μπινελίκια, εσύ τσαντίζεσαι; Τόσο πολύ σε πείραξε που αποκάλυψα πως είσαι βαλτός; Και στην τελική πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με έναν άλλον ηλίθιο; Μάλλον πανηλίθιος! Αν δεις έναν καθηγητή να προσπαθεί να εξηγήσει την κβαντική θεωρία σε έναν γάιδαρο, με ποιον γελάς, με τον καθηγητή ή τον γάιδαρο;
Και συγγνώμη για τις χοντρομαλακίες που γράφω, είδα εσένα και ζήλεψα και είπα να σου πάρω τα πρωτεία. Με τη διαφορά ότι εγώ τις γράφω από μόνος μου ενώ εσένα σου τις σφυρίζουν άλλοι.
quote:
Για το ότι οι ιστορίες του Ιησού είναι εφευρέσεις των ευαγγελιστών; Δεν τα πιστεύω. Το αποδεικνύω!
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA... Τι είπε το άτομο! Τώρα σοβαρά, αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που ενώ πίστευε στον Χριστό να άλλαξε γνώμη μόλις διάβασε τα επιχειρήματά σου, να μου τον στείλεις να του πάρω αυτόγραφο και να τον στείλω και για κανένα ψυχογράφημα. Θα έχεις έτσι μπόλικη ύλη για επόμενο βιβλίο σου.
quote:
Βρε Φαρισαίε, στην Κόλαση θα πας και θα πω του πατέρα μου του Σατανά (ας είναι δοξασμένο το όνομά του) να σε περιποιηθεί ιδιαιτέρως...
Επιτέλους αναφέρεις τον αφέντη σου! ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Μάθαμε και ποιος σε βάζει να γράψεις όσα γράφεις. Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Αλλά είσαι σίγουρος πως με θέλεις στην κόλαση; Θα πρέπει να με ανέχεσαι για μια αιωνιότητα! Όλη την ώρα θα σου πιάνω τη μουρμούρα, χαχαχαχα!
quote:Εαρινέ, έφερες ένα σωρό παραδείγματα. Πράγματι οι περιπτώσεις που αναφέρεις χρήζουν ψυχολογικής (ή και ψυχιατρικής) υποστήριξης. Σε όλα όμως ανεξαιρέτως υπάρχει η απουσία του Θεού. Αν κάπου υπήρχε το θείο στήριγμα είτε δεν θα συνέβαιναν οι περιπτώσεις αυτές είτε η στήριξη που θα παρείχε το θείο στήριγμα θα έδινε την ανάλογη παρηγοριά που θα καθιστούσε την ψυχολογική υποστήριξη μη απαραίτητη.
Τώρα βέβαια ο Θεός δεν είναι απών (αφού είναι πανταχού παρών) όμως το κακόμοιρο το παιδάκι βιώνει τον εγωισμό των τρίτων τον οποίον μεγαλώνοντας ενδεχομένως και θα κληρονομήσει και θα κληροδοτήσει στα δικά του τα παιδιά. Αν μέσα σε αυτή τη συνέχεια εμφανιστεί ο Θεός με κάποιον τρόπο τότε ενδεχομένως και να σπάσει η αρνητική αυτή αλυσίδα.
Γιατί ο Θεός αποφασίζει να μην παρέμβει δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, όταν όμως ένα παιδάκι βιάζεται ψυχικά ή σωματικά, σίγουρα δεν είναι δουλειά του Θεού. Ο Θεός αν παραχωρεί το κάνει για τους δικούς Του λόγους τους οποίους δεν μπορούμε να κρίνουμε αφού αγνοούμε τα βαθύτερα αίτια και αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα μόνο επιφανειακά χωρίς να προγνωρίζουμε το μέλλον όπως ο Θεός.
@Νικόμαχε, έπραξα όπως μου είπες κι έβγαλα το πανί από τα μάτια. Το πρώτο πράγμα που είδα όμως είναι να φοράς ένα πανί στα μάτια σου. Πάντως δεν σε υποχρεώνει κανείς ούτε να κάνεις διάλογο μαζί μου ούτε να αποδεχθείς τις θέσεις μου ούτε καν να διαβάσεις τις δημοσιεύσεις μου. Ακόμη δεν κατάλαβες ότι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να σε πείσω; Εδώ ολόκληρος Παΐσιος σε πήρε είδηση και δεν ασχολήθηκε μαζί σου, θα ασχοληθώ εγώ;
Καλημέρα φίλε μου , διάβασα όλα όσα είπες και θα τοποθετηθώ αργότερα!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ο Ιησούς των κατασκευασμένων όπως λες Ευαγγελίων είναι κι αυτός κατασκευασμένος, ο ήρωας στην ουσία ενός μυθιστορήματος.
Ναι
quote:
Βγήκαν λοιπόν οι ψυχίατροι κι έβγαλαν ψυχοπαθή τον Ιησού με τα κατασκευασμένα χαρακτηριστικά
Ναι
quote:
έβγαλες κι εσύ ένα βιβλίο με τον τίτλο η απάτη των Ευαγγελίων.
Ναι
quote:
Άντε και καλή συνέχεια.
Ευχαριστώ
quote:
Μπορείς να πιάσεις την επόμενη φορά τον σούπερμαν και να βγάλεις ένα βιβλίο που θα μιλά για την απάτη του σούπερμαν
Εάν υπάρξουν ηλίθιοι που θα πιστεύουν ότι ένας ήρωας ενός κόμικ είναι θεός, τότε γιατί όχι;
quote:
Κι όλα αυτά με αποδείξεις, όχι αστεία, και με βούλα ειδικών ψυχιάτρων!
Μην τους αποπαίρνεις τους ψυχιάτρους... Ειδικά στην κατάστασή σου... ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς έναν από δαύτους...
quote:
Και μετά πιάνεις και τη σταχτοπούτα. Αλλά ακόμη καλύτερα στον Άγιο Βασίλη. Να το γράψεις όμως σε μορφή παιδικού βιβλίου, όπου και θα εξηγείς στα παιδάκια πως δεν υπάρχει αυτός ο κυριούλης με τα κόκκινα ρούχα και τα άσπρα γένια. Νομίζω πως πρέπει να μάθουν την αλήθεια, δεν νομίζεις κι εσύ;
Ισχύει η παραπάνω απάντησή μου
quote:
Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς, τι έγινε, έχασες την ψυχραιμία σου;
Καθόλου. "Διασκεδάζω" είναι η σωστή λέξη. Οι χαρακτηρισμοί απλά αποδίδουν την πραγματικότητα. Όταν κάποιος είναι ηλίθιος, τον προσφωνείς ως τέτοιο. Οποιαδήποτε άλλη προσφώνηση είναι ενδεχομένως διαστροφή της πραγματικότητας.
quote:
Τόσο πολύ σε πείραξε που αποκάλυψα πως είσαι βαλτός;
Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια "αποκάλυψη" με συγκλόνισε αλλά ελπίζω ότι δεν θα το κυκλοφορήσεις παρά έξω, ναι;
quote:
Και στην τελική πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με έναν άλλον ηλίθιο;
Το να ασχολείσαι με έναν ηλίθιο δεν σε κάνει ηλίθιο, με τον ίδιο τρόπο που με το να ασχολείται ο γιατρός με έναν ασθενή δεν κάνει ασθενή τον ίδιο.
quote:
Αν δεις έναν καθηγητή να προσπαθεί να εξηγήσει την κβαντική θεωρία σε έναν γάιδαρο, με ποιον γελάς, με τον καθηγητή ή τον γάιδαρο;
Συγνώμη, σε πέρασα για άνθρωπο. Αν μου το έλεγες από την αρχή, δεν θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω τίποτε. Δικό μου το σφάλμα.
quote:
Και συγγνώμη για τις χοντρομαλακίες που γράφω
Μπα, δε βαριέσαι. Διασκεδαστικές είναι.
quote:
είδα εσένα και ζήλεψα και είπα να σου πάρω τα πρωτεία.
Ουάου! Αυτό σίγουρα το σκέφτηκες μόνος σου; Δεν το είδες πουθενά γραμμένο;
quote:
Με τη διαφορά ότι εγώ τις γράφω από μόνος μου ενώ εσένα σου τις σφυρίζουν άλλοι.
Έχω επιφοίτηση...
quote:
Τι είπε το άτομο!
Ότι αποδεικνύω στο βιβλίο μου πως τα αναφερόμενα στον Ιησού-Μανώλη "συμβάντα" είναι φαντασιοπληξίες των ευαγγελιστών. Εσύ τι άκουσες;
quote:
Τώρα σοβαρά, αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που ενώ πίστευε στον Χριστό να άλλαξε γνώμη μόλις διάβασε τα επιχειρήματά σου
Δεν ήταν ο αντικειμενικός σκοπός του βιβλίου μου αυτός.
quote:
Επιτέλους αναφέρεις τον αφέντη σου!
Ο Σατανάς (ας είναι δοξασμένο το όνομά του) δεν είναι αφέντης μου. Πατέρας μου είναι και γω είμαι σαν κι αυτόν. Αυτό είναι γνωστό στο forum και απορώ πώς δεν το ήξερες. Ίσως θα έπρεπε να έρθεις σε καμία από τις σατανιστικές τελετές που οργανώνουμε... Αν ενδιαφέρεσαι, απευθύνσου στον γιαπετ για τα διαδικαστικά. Αυτός είναι υπεύθυνος
quote:
Μάθαμε και ποιος σε βάζει να γράψεις όσα γράφεις.
Δεν με βάζει. Απλά μου τα υπαγορεύει. Είμαι ο εκπρόσωπός του στη γη (ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα).
quote:
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Μα, δεν το έκρυψα ποτέ μου.
quote:
Αλλά είσαι σίγουρος πως με θέλεις στην κόλαση;
Γενικά τους ηλίθιους τους στέλνουμε στον Παράδεισο, αλλά μπορώ να κάνω μια εξαίρεση για σένα.

macedon
quote:
StellarΑν δεις έναν καθηγητή να προσπαθεί να εξηγήσει την κβαντική θεωρία σε έναν γάιδαρο, με ποιον γελάς, με τον καθηγητή ή τον γάιδαρο;
macedon
Συγνώμη, σε πέρασα για άνθρωπο. Αν μου το έλεγες από την αρχή, δεν θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω τίποτε. Δικό μου το σφάλμα.
Εγώ νευριάζω με τον καθηγητή επειδή ενοχλεί τον γάιδαρο.
quote:
StellarΕπιτέλους αναφέρεις τον αφέντη σου!
macedon
Ο Σατανάς (ας είναι δοξασμένο το όνομά του) δεν είναι αφέντης μου. Πατέρας μου είναι και γω είμαι σαν κι αυτόν. Αυτό είναι γνωστό στο forum και απορώ πώς δεν το ήξερες. Ίσως θα έπρεπε να έρθεις σε καμία από τις σατανιστικές τελετές που οργανώνουμε... Αν ενδιαφέρεσαι, απευθύνσου στον γιαπετ για τα διαδικαστικά. Αυτός είναι υπεύθυνος
Μέχρι τέλη Οκτωβρίου δεν υπάρχει θέση, όλα τα στασίδια είναι πιασμένα.
Ωστόσο, αυτό είναι καλό διότι υπάρχει χρόνος να έρθεις προετοιμασμένος.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα για τους μη μυημένους, τους αρχάριους:
"Οι δαίμονες προς αρχάριο μάγο:
- Μη φοβάσαι. Είσαι δικός μας. Αυτά, πού διαβάζεις, (διάβαζε «ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ») εμείς τα βάζομε στο μυαλό εκείνων, πού τα τυπώνουν σε βιβλία. Αυτά τα συνεχή μαγικά, πού δείχνουν οί τηλεοράσεις, τους μάγους καί τίς μάγισσες, εμείς τα υποδεικνύαμε, για να δαιμονίζουμε τα βρέφη καί όσους τα βλέπουν..."
Επίσης θα πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
"- Εγώ κάνω ακατάπαυστα το καθήκον μου καί σας πολεμώ. Εσείς κάνετε το καθήκον σας να με καταπολεμείτε Όπως εγώ σας καταπολεμώ;
- Το όνομα μου είναι διάβολος. Αυτό σημαίνει, ότι τίποτε άλλο δεν μπορώ να κάνω, ειμή μόνον να διαβάλλω. Δεν αναγκάζω κανένα. Εσείς διατί έρχεσθε μόνοι σας σε μένα;"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Παρακάτω δεν άντεξα να διαβάσω απ' την σελίδα που απευθύνεται στους ομόσταυλούς σου.
Αν εσύ βρεις εκεί μέσα διάφορα θεόπνευστα, διαβασέ τη μόνος σου.
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/05/oi-daimones-omologoyn-sygklonistikes-martyries-a.html
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
- Μη φοβάσαι. Είσαι δικός μας. Αυτά, πού διαβάζεις, (διάβαζε «ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ») εμείς τα βάζομε στο μυαλό εκείνων, πού τα τυπώνουν σε βιβλία. Αυτά τα συνεχή μαγικά, πού δείχνουν οί τηλεοράσεις, τους μάγους καί τίς μάγισσες, εμείς τα υποδεικνύαμε, για να δαιμονίζουμε τα βρέφη καί όσους τα βλέπουν..."Επίσης θα πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
"- Εγώ κάνω ακατάπαυστα το καθήκον μου καί σας πολεμώ. Εσείς κάνετε το καθήκον σας να με καταπολεμείτε Όπως εγώ σας καταπολεμώ;
- Το όνομα μου είναι διάβολος. Αυτό σημαίνει, ότι τίποτε άλλο δεν μπορώ να κάνω, ειμή μόνον να διαβάλλω. Δεν αναγκάζω κανένα. Εσείς διατί έρχεσθε μόνοι σας σε μένα;"[/i]
Παρακάτω δεν άντεξα να διαβάσω απ' την σελίδα που απευθύνεται στους ομόσταυλούς σου.
Αν εσύ βρεις εκεί μέσα διάφορα θεόπνευστα, διαβασέ τη μόνος σου.
Δεν ήξερα ότι ο macedon έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα που παραθέτεις, ευχαριστώ για την πληροφορία.
Πρόσεξες πώς τελειώνει η θεοπνευστία της σελίδας;;;;
"«Πίνετε αγιασμό. Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά. Είναι το καλλίτερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο. Αυτό δεν το λέγω σαν παπάς, το λέγω σαν γιατρός. Από την Ιατρική μου πείρα».
(Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βοϊνογιασινέτσκι, 1961)"
Φαντάζεσαι να τον έχεις αυτόν... θεράποντα;;;;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:
Πάντως αν μη τι άλλο χαίρομαι που βλέπω πως δεν τα παρατάς και απαντάς σε όλους ανεξαιρέτως... και προσπαθείς. Συνήθως οι χριστιανοί λένε "η σιωπή μου προς απάντησή σου..."
Απαντώ σε όλους αλλά αυτή τη φορά θα μου επιτρέψεις να μη σου απαντήσω. Έχεις έλλειψη βασικών γνώσεων και δεν σκοπεύω να σου αναπληρώσω τα κενά ξεκινώντας να σου μαθαίνω την αλφαβήτα, εξάλλου δεν είμαι εδώ για να κάνω κηρύγματα και κατηχήσεις. Έτσι κι αλλιώς έχεις τη βεβαιότητα για το τι συμβαίνει, δεν έχω λόγο να σου αλλάξω τα μυαλά, αν είναι να σου αλλάξουν θα σου δείξει το δρόμο ο Θεός.Βλέπεις έχω κι εγώ τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αυτό σχετικά σύντομα. Να είσαι καλά.
Α σε ευχαριστώ Stellar που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου...Έθεσα τόσα ερωτήματα και δεν έχεις απάντηση σε κανένα. Κοινώς "πίστευε και μη ερεύνα..." Και κατα τα άλλα εγώ έχω έλλειψη βασικών γνώσεων.. Κοίτα το να έχω έλλειψη γνώσεων για την εβραική θρησκεία που με τόσο ζήλο υπερασπίζεσαι δεν με απασχολεί και τόσο να ξέρεις... Εσύ όμως έχεις την απαίτηση να λέγεσαι Έλληνας με αυτά που μας λες??????
Ποια αλφαβήτα θα μου μάθεις την ελληνική ή την εβραική?
Έγινες και προφήτης βλέπω.. γιατί θα μου δείξει ο Θεός σύντομα το δρόμο και έχεις και τη βεβαιότητα? Νιώθεις εκπρόσωπός του και τα λες αυτά?
quote:
Παντού βρίσκεται αυτός ο macedon, τελικά.Πρόσεξες πώς τελειώνει η θεοπνευστία της σελίδας;;;;
"«Πίνετε αγιασμό. Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά. Είναι το καλλίτερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο. Αυτό δεν το λέγω σαν παπάς, το λέγω σαν γιατρός. Από την Ιατρική μου πείρα».
(Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βοϊνογιασινέτσκι, 1961)"Φαντάζεσαι να τον έχεις αυτόν... θεράποντα;;;;;;
Πάντως μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ο macedon δεν ακολουθεί την θεραπεία. Λες να την ακολούθησε και να έχει αυτά τα αποτελέσματα; Η αλήθεια είναι πως αν ρίξεις αγιασμό σε δαιμονισμένο, o δαιμονισμένος αφιονίζεται και πάει μετά και γράφει μαλακίες στα φόρα.
Τρείς φορές την ημέρα πίνουμε αγιασμό και οι δύο.
Αγιασμό ααα' από αρχιμανδρίτη όχι απλό ιερέα.
Εσύ κάθε πότε πίνεις;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Και αν η απάντηση είναι ας πούμε της Γ' Δημοτικού, πώς θα την κατανοήσεις αν εσύ δεν έχεις περάσει ούτε από την Α', εν τούτοις νομίζεις πως έβγαλες Πανεπιστήμιο;
Δεν καίγομαι να σε πείσω για κάτι. Αν δεν έχεις βρει τον δρόμο σου, θα τον βρεις με τη βοήθεια του Θεού. Αν πάλι νομίζεις πως τον έχεις βρει, τότε κάθε απάντησή μου είναι άσκοπη.
quote:
Black Swan γιατί να σου απαντήσω; Αφού δείχνεις να τα ξέρεις όλα. Για ποιον λόγο να μπω σε μια διαδικασία να σου δώσω απαντήσεις τις οποίες από πριν έχεις απορρίψει με τις τοποθετήσεις σου απαντώντας στην ουσία η ίδια στα ερωτήματά σου;Και αν η απάντηση είναι ας πούμε της Γ' Δημοτικού, πώς θα την κατανοήσεις αν εσύ δεν έχεις περάσει ούτε από την Α', εν τούτοις νομίζεις πως έβγαλες Πανεπιστήμιο;
Δεν καίγομαι να σε πείσω για κάτι. Αν δεν έχεις βρει τον δρόμο σου, θα τον βρεις με τη βοήθεια του Θεού. Αν πάλι νομίζεις πως τον έχεις βρει, τότε κάθε απάντησή μου είναι άσκοπη.
Αφού δεν έχεις απαντήσεις για να μου δώσεις βρε Stellar...άστο μην το κουράζουμε άλλωστε είπες μόνος σου χθες αν είχες απαντήσεις θα είσουν Θεός...ξεκουράσου λίγο γιατί σε ξέκανε ο Macedon.
quote:Εαρινέ, έφερες ένα σωρό παραδείγματα. Πράγματι οι περιπτώσεις που αναφέρεις χρήζουν ψυχολογικής (ή και ψυχιατρικής) υποστήριξης. Σε όλα όμως ανεξαιρέτως υπάρχει η απουσία του Θεού. Αν κάπου υπήρχε το θείο στήριγμα είτε δεν θα συνέβαιναν οι περιπτώσεις αυτές είτε η στήριξη που θα παρείχε το θείο στήριγμα θα έδινε την ανάλογη
Καλησπέρα σε όλη την παρέα , μηδενός εξαιρουμένου!
Φίλε Stellar...έθεσα κάποιες ερωτήσεις και κατα την άποψή σου απαντησες...μέλλεται να δούμε βεβαίως και κατά πόσον αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , όπως και σε κάθε περίπτωση ασφαλώς και για τον καθένα μας!
Μολονότι αναφέρεις ότι "Πράγματι οι περιπτώσεις που αναφέρεις χρήζουν ψυχολογικής (ή και ψυχιατρικής) υποστήριξης"...στην συνέχεια λές "Σε όλα όμως ανεξαιρέτως υπάρχει η απουσία του Θεού".
Δηλαδή εννοείς ότι ένα παιδάκι 2 ετών π.χ πως χτυπάει κάποιο άλλο εν ώρα παιχνιδιού , διότι ο Θεός απουσιάζει προφανώς...και γι'αυτό φταίει το κάθε παιδάκι των μόλις δυό ετών???
Απο την άλλη μεριά αυτό το παιδάκι πολύ πρίν σηκώσει το χέρι ή το πόδι για να χτυπήσει , προφανώς έχει αισθανθεί ορισμένα συναισθήματα και μάλιστα άσχημα έναντι του άλλου παιδιού απέναντί του...σωστά???
Αλήθεια αυτόν τον μηχανισμό προώθησης και δόμησης αυτών των συναισθημάτων , ποιός τον δημιούργησε???
Ακόμα δε φαντάζομαι -ακόμα και σύ- ότι τα όποια άσχημα συναισθήματα δεν θα ενεργοποιούσαν αυτόν τον εν΄χαρακτης μορφής μηχανισμό που τα προωθεί ΕΦΟΣΟΝ δεν υπήρχε κάποιο ερέθισμα εξωτερικό που θα τον ενεργοποιούσε αυτόν τον μηχανισμό...σωστά!!
Ποιός λοιπόν τον ενεργοποίησε στο παιδάκι αυτόν τον μηχανισμό , το παιδάκι απέναντί του με διάφορες συμπεριφορές του ή ο διάβολος???
Φαντάζομαι ότι δέχεσαι την ύπαρξή τους -αυτών των μηχανισμών εντός του- και την οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανένα παιδί -και ενήλικος ακόμα- δεν δημιούργησε το ίδιο , διότι αν δεν υπήρχε ενχάρακτος αυτός ο μηχανισμός , κανένα απο τα "εν κατηγορία" συναισθήματα δεν θα υφίστατο!!!
Έχω και άλλα ερωτήματα αλλα θα αναμένω την τοποθέτησή σου και θα συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων...χρόνο έχουμε!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Δηλαδή εννοείς ότι ένα παιδάκι 2 ετών π.χ πως χτυπάει κάποιο άλλο εν ώρα παιχνιδιού , διότι ο Θεός απουσιάζει προφανώς...και γι'αυτό φταίει το κάθε παιδάκι των μόλις δυό ετών???
Είπαμε δεν απουσιάζει, απλά γίνεται κατά θεία παραχώρηση για λόγους που μόνον Εκείνος γνωρίζει.
Εδώ οι Κινέζοι δεν λένε ότι αν πετάξει μια πεταλούδα εδώ, γίνεται σεισμός στην άλλη άκρη της γης; Δεν είμαστε σε θέση όμως να συνδυάσουμε την αλληλουχία των γεγονότων που θα προκαλέσει τον σεισμό, έτσι δεν είναι; Να στο θέσω πιο απλά: Για μένα προσωπικά δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν γνωρίζω αν η πεταλούδα προκαλέσει σεισμό αλλά το πέταγμά της δεν είναι τυχαίο. Άλλες συμπτώσεις αφορούν εμάς, άλλες τους άλλους. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε πολλές περίεργες συμπτώσεις να συμβαίνουν και οι οποίες αποκαλύπτουν τη Θεία Πρόνοια ωστόσο και πάλι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλο το σχέδιο του Θεού, μπορούμε όμως να δούμε ένα μέρος του. Άλλες φορές μάλιστα μπορεί να περάσουν και χρόνια για να αποκρυπτογραφήσουμε μια τέτοια σύμπτωση.
quote:
Αλήθεια αυτόν τον μηχανισμό προώθησης και δόμησης αυτών των συναισθημάτων , ποιός τον δημιούργησε???
Είναι μέρος της κληρονομιάς που κουβαλάμε από το προπατορικό αμάρτημα. Μάλιστα βλέπουμε ότι το προπατορικό αμάρτημα επηρέασε όλη τη φύση. Κάποτε ο άνθρωπος ζούσε ειρινικά με όλα τα ζώα, μετά την πτώση αυτά απέκτησαν τα άγρια ένστικτά τους διότι συμπαρεσύρθησαν σε έναν κόσμο φθαρτό. Εδώ (μιας και είναι και το θέμα μας) ολόκληρο Άγιο Φως κατεβαίνει από τον ουρανό (είναι φως, δεν είναι φωτιά). Τα πρώτα λεπτά είναι άφθαρτο και δεν καίει, μετά όμως κι αυτό παίρνει φθαρτή μορφή. Τα πάντα θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή όταν γίνει η Β' Παρουσία του Χριστού.
Ίσως να φαίνονται άσχετα όλα αυτά που γράφω όμως όταν ο άνθρωπος γυρίσει από εκεί απ' όπου ξεκίνησε, θα είναι απαλλαγμένος από αυτόν τον μηχανισμό που αναφέρεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα κυριαρχούν πια τέτοια συναισθήματα, παρότι ο άνθρωπος θα είναι ο ίδιος διατηρώντας τη συνείδησή του. Άρα αυτά αφορούν τον φθαρτό αυτό κόσμο και είναι συνέπειες διαφορετικών εξωτερικών ερεθισμάτων, την "σύμπτωση" των οποίων δεν είμαστε σε θέση να καθορίσουμε.
Η θρησκεία μας, ο Λόγος του Χριστού, είναι η μόνη που αν ακολουθηθεί με ευλάβεια, μπορεί να δώσει πρόγευση του Παραδείσου από αυτήν τη ζωή. Αυτό το βεβαιώνουν διάφοροι γέροντες ασκητές που έχουν γευτεί αυτήν την πρόγευση. Αλλά και σε μικρότερο ποσοστό, μπορείς να βιώσεις το Θείο μέσα από τη Θεία Πρόνοια που αποκαλύπτεται σε διάφορες στιγμές της ζωής. Όταν συμβαίνει αυτό, ο Θεός δηλώνει Παρών. Αν νιώσουμε την παρουσία του, τότε όχι δεν θα μας πτοεί οποιαδήποτε δυσκολία αλλά αντιθέτως θα χαιρόμαστε γι' αυτήν. Θα υπάρχει πάντα η Θεία παρηγοριά. Και τη Θεία παρηγοριά δεν μπορεί να την αντικαταστήσει καμία ανθρώπινη παρηγοριά.
Μερικοί ίσως αμφισβητήσουν την ύπαρξη της Θείας Πρόνοιας και παρηγοριάς, ωστόσο εγώ τη νιώθω, τη βιώνω. Κάποιοι βέβαια έχουν φαγωθεί να με πείσουν για το τι δεν βλέπω. Ωστόσο νιώθω αρκετά δυνατός ώστε να θεωρώ πως ο τελευταίος άνθρωπος στον οποίον θα έτρεχα για βοήθεια, είναι κάποιος ψυχολόγος.
quote:
Είπαμε δεν απουσιάζει, απλά γίνεται κατά θεία παραχώρηση για λόγους που μόνον Εκείνος γνωρίζει.
Μάλιστα.
Η απάντηση πασπαρτού!!! Απαντά σε όλα...
quote:
Εδώ οι Κινέζοι δεν λένε ότι αν πετάξει μια πεταλούδα εδώ, γίνεται σεισμός στην άλλη άκρη της γης;
Δεν το λένε οι Κινέζοι αυτό, αλλά ας μην τι κάνουμε θέμα.
quote:
Είναι μέρος της κληρονομιάς που κουβαλάμε από το προπατορικό αμάρτημα.
Απ’ αυτό δεν μας έσωσε ο γιός του γιαχβέ ή όχι;;;
quote:
Κάποτε ο άνθρωπος ζούσε ειρινικά με όλα τα ζώα, μετά την πτώση αυτά απέκτησαν τα άγρια ένστικτά τους διότι συμπαρεσύρθησαν σε έναν κόσμο φθαρτό.
Να υποθέσω ότι τα ζώα κρατάνε κακία μόνο στον άνθρωπο που έκανε την πατάτα ή και στον γιαχβέ που τον τιμώρησε τόσο απάνθρωπα;;;
quote:
Εδώ (μιας και είναι και το θέμα μας) ολόκληρο Άγιο Φως κατεβαίνει από τον ουρανό (είναι φως, δεν είναι φωτιά).
Άσχετο, αλλά επίκαιρο λόγω θέματος,που λες κι εσύ....
quote:
Τα πάντα θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή όταν γίνει η Β' Παρουσία του Χριστού.
Αυτά τα "σε λίγο" και "πολύ σύντομα" που λες, σ' αυτό αναφέρονται;;;;
quote:
Αν νιώσουμε την παρουσία του, τότε όχι δεν θα μας πτοεί οποιαδήποτε δυσκολία αλλά αντιθέτως θα χαιρόμαστε γι' αυτήν. Θα υπάρχει πάντα η Θεία παρηγοριά. Και τη Θεία παρηγοριά δεν μπορεί να την αντικαταστήσει καμία ανθρώπινη παρηγοριά.
Αν το διαβάσει αυτό ο Στρος Κάν θα το κάνει σλόγκαν του ΔΝΤ.
Θα απαιτήσει να του έχουμε και υποχρέωση που μας σπρώχνει πιο γρήγορα προς τον παράδεισο.
quote:
Ωστόσο νιώθω αρκετά δυνατός ώστε να θεωρώ πως ο τελευταίος άνθρωπος στον οποίον θα έτρεχα για βοήθεια, είναι κάποιος ψυχολόγος.
Σε γιατρό, γενικώς, έχεις πάει ποτέ ή αρκείσαι στον αγιασμό, που λέει και ο παπαγιατρός;;;;
Μα είναι δυνατόν να θεωρείς όλα αυτά που λες σωστά και βεβαιότητες;;;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ