- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
MacedonΕίμαι ο εκπρόσωπός του στη γη (ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα).
Ευτυχώς που το διευκρίνισες οτι μιλάς ΜΟΝΟ για την Βόρεια Ελλάδα ( έστω και εντός παρενθέσεων).
Έχω καταθέσει βιογραφικό και πιστοποιητικά αξιολόγησης διεκδικώντας αυτή την αποκλειστικότητα στην Νότια Ελλάδα.
Εύχομαι να πεις και συ κανά ....κακό λόγο, να την πάρω την δουλεία
Έρχονται βλέπεις χρόνια δίσεχτα, και ο ανταγωνισμός σκληρός.
Μόνο τις αιτήσεις που έχουμε από Μητροπολίτες να δεις... φτάνει!

macedon
quote:
Εδώ (μιας και είναι και το θέμα μας) ολόκληρο Άγιο Φως κατεβαίνει από τον ουρανό (είναι φως, δεν είναι φωτιά).
Και μάλιστα σε ώρα ώστε να προλαβαίνει και την πτήση για Αθήνα. Λίγο το'χεις; Θαύμα μέσα στο θαύμα...
quote:
Τα πρώτα λεπτά είναι άφθαρτο
Γιατί, μετά φθείρεται;
quote:
Τα πάντα θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή όταν γίνει η Β' Παρουσία του Χριστού.
Βέβαια ο γιος του Γιαχωβά την είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πριν 2000 χρόνια (και μάλιστα την είχε υποσχεθεί κάμποσες φορές: στους αρχιερείς, στον Πιλάτο, στο πόπολο) αλλά τίποτις. Κομματάκι ψευταράκος, ε; Ακόμη και στ'αδέλφια του ψέματα έλεγε.
quote:
Ίσως να φαίνονται άσχετα όλα αυτά που γράφω
Άμα έγραφες τίποτε σχετικό μέχρι τώρα, θα ανησυχούσαμε...
quote:
όταν ο άνθρωπος γυρίσει από εκεί απ' όπου ξεκίνησε
Προς το παρόν γύρισε ο Ηρακλής από κει που ξεκίνησε... Έπεσε στη Β΄ εθνική. Υποθέτω λόγω του προπατορικού αμαρτήματος.
quote:
θα είναι απαλλαγμένος από αυτόν τον μηχανισμό που αναφέρεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα κυριαρχούν πια τέτοια συναισθήματα, παρότι ο άνθρωπος θα είναι ο ίδιος διατηρώντας τη συνείδησή του.
Αυτά από πού τα γνωρίζουμε; Σου τα είπε ο Γιαχωβάς, ο γιος του, τα είπε σε άλλους κι αυτοί τα μεταφέρουν; Μπορείς να μας διαφωτίσεις;
quote:
Η θρησκεία μας, ο Λόγος του Χριστού, είναι η μόνη που αν ακολουθηθεί με ευλάβεια, μπορεί να δώσει πρόγευση του Παραδείσου από αυτήν τη ζωή.
Ε, καλά. Μην βάζεις και στοίχημα... Άμα είχε πρόγευση του παραδείσου, θα το έκαναν όλοι. Αλλά... φευ. Ούτε οι παπάδες σου το κάνουν... Κι αυτοί, ως επαγγελματίες της πίστης, όσο να πεις ξέρουν κάτι παραπάνω.
quote:
Αυτό το βεβαιώνουν διάφοροι γέροντες ασκητές που έχουν γευτεί αυτήν την πρόγευση.
Δηλαδή για να έχει κανείς πρόγευση του Παραδείσου, πρέπει να ζει στην ερημιά, να τρώει ακρίδες και να κάνει μπάνιο κάθε Πάσχα;
quote:
Αλλά και σε μικρότερο ποσοστό, μπορείς να βιώσεις το Θείο μέσα από τη Θεία Πρόνοια
Άλλο η Θεία Όλγα;
quote:
Όταν συμβαίνει αυτό, ο Θεός δηλώνει Παρών.
Ξέρεις, αν μιλάς στο θεό, είναι προσευχή. Αν σου μιλάει ο θεός είναι σχιζοφρένεια...
quote:
Θα υπάρχει πάντα η Θεία παρηγοριά.
Βρε μπας και τα παίρνεις από το ΔΝΤ?
quote:
Μερικοί ίσως αμφισβητήσουν την ύπαρξη της Θείας Πρόνοιας και παρηγοριάς, ωστόσο εγώ τη νιώθω, τη βιώνω.
Τελικά είχα δίκιο για τον ψυχίατρο. Για έλεγξε, τον καλύπτει το ταμείο σου;
quote:
Κάποιοι βέβαια έχουν φαγωθεί να με πείσουν για το τι δεν βλέπω.
Όχι, όχι... και βλέπεις, κι ακούς, και μυρίζεις... Αλήθεια, μια και βλέπεις, το άγιο πνεύμα είναι όντως σαν περιστέρι;
quote:
Ωστόσο νιώθω αρκετά δυνατός ώστε να θεωρώ πως ο τελευταίος άνθρωπος στον οποίον θα έτρεχα για βοήθεια, είναι κάποιος ψυχολόγος.
Α-κρι-βώς. Το δυσκολότερο πράγμα για έναν ψυχοπαθή είναι να κατανοήσει ότι έχει πρόβλημα και χρειάζεται θεραπεία από ειδικό. Αυτό ακριβώς λένε, που λές κι εσύ...
Πάντως, έχε το τηλέφωνό του πρόχειρο... δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά...
Άντε, περαστικά βρε. Και μην απογοητεύεσαι... Η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα...

macedon
Προσωπικά έθεσα ορισμένα απλά ερωτήματα -και απλά διατυπωμένα- και αντί για απάντησης μου λές ότι "εκείνος γνωρίζει" και στην συνέχεια για "πεταλούδες" και σεισμούς...δηλαδή να υποθέσω ότι και ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα ή του Νώε συνετελέσθη λόγω μιας πεταλούδας τελικά???
Και αν γνωρίζει όπως λές γιατί δεν το λέει και σε κάθε παιδάκι που βιώνει τα εκάστοτε συναισθήματα τα οποία το καθηλώνουν συναισθηματικά και ψυχολογικά δημιουργώντας του συγκινησιακές πειρατείες ικανές τέτοιες που υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να το καθηλώσουν σε πολλά επίπεδα και να το οδηγήσουν σε σκέψεις και συμπεριφορές που σε διαφορετική περίπτωση προφανώς δεν θα υφίσταντο???
Θά'θελα ειλικρινά να μπορούσαμε να θέσουμε βάσεις συζητήσεως αλλα όσο και να προσπαθώ αυτό καθίσταται ανέφικτο όπως διαφαίνεται απο τις απαντήσεις σου!
Θα ξαναρωτήσω κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια να οδηγηθούμε σε μια ροή συζήτησης απ'όπου θα μπορέσουμε απο κοινού να εξάγουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα συμπεράσματα...
Και Ξαναρωτώ:"Να δεχθώ την/τις πτώση/εις...τους μηχανισμούς δόμησης όλων εκείνων των "εν κατηγορία" συναισθημάτων όμως ποιός τους δημιούργησε , εννοώ οργής...θυμού...ζήλειας κλπ...εφόσον όπως ισχυρίζεσαι σε πρωτογενή μορφή δεν υπήρχαν"???
1]Είναι αυτο-δημιούργητοι???
2]Τους εισήγαγε εντός των ανθρώπων ο διάβολος???
Διστάζω βέβαια έστω να σκεφθώ την τρίτη ερώτηση και αυτό διότι το θεωρώ αστείο , δεν θεωρείς ασφαλώς φίλε μου -φαντάζομαι- ...
3]..ότι ο ίδιος ο άνθρωπος δημιούργησε αυτούς τους "μηχανισμούς"...έτσι???
Αν λοιπόν αγνοήσουμε την τρίτη περίπτωση , τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ισχύει μιά εκ των δυό πρώτων...σωστά???
Αν "ναί" ποιά είναι κατα την γνώμη σου η επικρατέστερη???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Stellar
δεν υπάρχει άβατον επειδή οι γυναίκες θεωρούνται ανήθικα πλάσματα, ούτε για το ιερό ισχύει αυτό. Είναι δυνατόν με την Παναγία να βρίσκεται σε τόσο περίοπτη θέση αλλά και πλήθος αγίων γυναικών που μαρτύρησαν για την πίστη τους.Εδώ ολόκληρη ακάθαρτη κι ανήθικη Μαρία Μαγδαληνή και κοίτα πού βρίσκεται και πώς τιμάται!
Τις επιστολές Παύλου που αναφέρονται στη γυναίκα τις έχεις διαβάσει καμιά φορά φίλε Stellar;;;; Και όταν λέω διαβάσει εννοώ στο πρωτότυπο κείμενο αριστερά , και όχι ενδεχομένως δεξιά στις παρ-ερμηνείες των επαγγελματιών χριστιανών .
*
Προσπαθείτε να συνενοηθείτε με τον Stellar!!!
Ρε σείς,μήπως χρειάζεστε ψυχίατρο?
Αφου είναι <<νταμάρι>> ο άνθρωπος,τι ασχολείστε?
Εαρινέ είσαι σοβαρός?Απευθύνεις ερωτήματα στον Stellar?
Δεν βαρέθηκες τους Ψηλούς,τούς Αζαελ,τους Ευρωπαίους,
τόσο καιρό?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σωτήρη βρήκα την καθημερινή μου προσευχή................
Πολύ καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Και αν γνωρίζει όπως λές γιατί δεν το λέει και σε κάθε παιδάκι που βιώνει τα εκάστοτε συναισθήματα τα οποία το καθηλώνουν συναισθηματικά και ψυχολογικά δημιουργώντας του συγκινησιακές πειρατείες ικανές τέτοιες που υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να το καθηλώσουν σε πολλά επίπεδα και να το οδηγήσουν σε σκέψεις και συμπεριφορές που σε διαφορετική περίπτωση προφανώς δεν θα υφίσταντο???
Θέλεις να μου εξηγήσεις ποια είναι η διαφορετική περίπτωση; Να μην βιώνει καν τα συναισθήματα ή αν είναι να τα βιώσει να πάρει την πληροφορία από τον Θεό;
quote:
Θά'θελα ειλικρινά να μπορούσαμε να θέσουμε βάσεις συζητήσεως αλλα όσο και να προσπαθώ αυτό καθίσταται ανέφικτο όπως διαφαίνεται απο τις απαντήσεις σου!
Πολύ πιθανό, διότι δεν μιλώ για ανθρώπινη αλλά για θεϊκή βοήθεια την οποία πρέπει να δεχθείς ως δεδομένη στις απαντήσεις μου.
Ποια είναι η δουλειά του ψυχολόγου; Προφανώς να ανακαλύψει ποια είναι τα εξωτερικά ερεθίσματα που οδηγούν τον άνθρωπο σε διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις, η γνώση των οποίων είναι απαραίτητη για να τον καθοδηγήσουν σε κάποια λύση του προβλήματος. Μού κάνεις τρεις ερωτήσεις για την πηγή των ερεθισμάτων. Αν απορρίψουμε την δεύτερη και τρίτη (φαντάζομαι απορρίπτεις και τη δεύτερη) τότε θα πρέπει οι μηχανισμοί να είναι αυτοδημιούργητοι.
Η ερώτηση η δική μου: είναι αυτοδημιούργητοι από το πουθενά ή και αυτοί υπόκεινται σε κάποια εξωτερικά ερεθίσματα, την αλληλουχία των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε; Αν είναι αυτοδημιούργητοι, υπάρχει περίπτωση εκεί που κάθεται ο άνθρωπος να βιώσει από το πουθενά διάφορα συναισθήματα; Φαντάζομαι πως η απάντηση είναι όχι αλλιώς θα ήταν συχνό το φαινόμενο εκεί που προχωράμε στο δρόμο να αρχίσουμε να σεληνιαζόμαστε ή να πλακώνουμε τον άλλον στο ξύλο για παράδειγμα.
Άρα υπάρχει κάποιος διακόπτης ο οποίος τίθεται σε λειτουργία με το πάτημά του. Η ψυχολογία όμως πιάνει και προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα από τη στιγμή που άνοιξε ο διακόπτης και προσπαθεί να βρει την αλληλουχία των γεγονότων από εκείνη τη στιγμή και μετά κι όχι πιο πριν. Εξετάζει το παραγόμενο αποτέλεσμα κι όχι το κίνητρο, προσπαθεί να βρει γιατί ο Γιωργάκης αισθάνεται άσχημα που τον χτύπησε ο Γιαννάκης κι όχι γιατί τον χτύπησε ο Γιαννάκης. Εξετάζουμε την περίπτωση του Γιωργάκη, μήπως όμως θα έπρεπε να εξετάζουμε εκείνη του Γιαννάκη; Κι αν εξετάζαμε τον Γιαννάκη, μήπως τελικά θα βλέπαμε πως υπεύθυνος τελικά είναι ο Γιωργάκης;
Υπάρχουν λοιπόν πειρασμοί (ποικίλουν ανάλογα τον άνθρωπο) που τους εισάγει στον άνθρωπο ο διάβολος (κατά παραχώρηση Θεού) και προκαλούν μια αλληλουχία γεγονότων την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αλλά και δεν εξετάζει ούτε η ψυχολογία. Η αλληλουχία των γεγονότων μάλιστα μπορεί να μην έχει και τέλος και να κληροδοτηθεί μετά από τον Γιωργάκη στον Κωστάκη, μετά στον Δημητράκη κλπ κλπ. Όλα αυτά δεν τα εξετάζει η ψυχολογία η οποία εστιάζει μόνο στο "εγώ" του Γιωργάκη.
Κάπου εδώ θεωρώ πως πρέπει να παρεμβαίνει ο Θείος Λόγος. Να μπει ο λεγόμενος καλός λογισμός, να συγχωρήσουμε τον συνάνθρωπό μας αν φταίει ή ενδεχομένως να διαπιστώσουμε πως τελικά ίσως υπεύθυνοι είμαστε εμείς που προκαλέσαμε την αντίδρασή του με κάτι που του είπαμε κλπ.
Βέβαια επειδή πιάσαμε τα παιδιά που είναι περισσότερο ευάλωτα υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Θα μου πεις δεν φταίει το τάδε παιδάκι που το βίασε ο παπάς της ενορίας. Εκεί δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από το παιδάκι και σίγουρα θα χρειαστεί έναν παιδοψυχολόγο αφού σε μικρή ηλικία δεν έχει διαμορφώσει τη συνείδησή του σε επίπεδα ικανοποιητικής αυτοάμυνας ούτε σε προσωπικό ούτε σε θρησκευτικό επίπεδο. Όμως θα πρέπει μεγαλώνοντας να διδαχθεί και να διαμορφωθεί η συνείδησή του μέσα από το εμείς, Όσο μένει στο εγώ, τόσο το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και θα κληροδοτείται.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι η ψυχολογία είναι μια σύγχρονη επιστήμη η οποία βλέπουμε πως όσο πιο πολύ απομακρύνεται ο άνθρωπος από τον Θεό (κι όχι το αντίθετο) τόσο περισσότερο αυξάνει τους ασθενείς της. Άρα η (ειλικρινής) πίστη στον Θεό δίνει ένα είδος ανοσίας ή αυτοθεραπείας, είναι μάλιστα σε θέση πολλές φορές να καταπνίξει εν τη γενέσει τους την ενεργοποίηση των μηχανισμών.
Κατ'αρχάς καλησπέρα τόσο σε σένα φίλε μου , όσο και στην υπόλοιπη παρεούλα...συμμετέχουσα και μή...![]()
Επί του θέματος τώρα..
Λές :"....τότε θα πρέπει οι μηχανισμοί να είναι αυτοδημιούργητοι."
Πριν προχωρήσω και για να μην υπάρχει η ευχέρεια τόσο απο μένα , όσο και απο σένα της "αποφυγής" και το λέω ευθέως , θα ήθελα να μου δώσεις μια ορίστική απάντηση...
Ή είναι ή ΔΕΝ είναι...τι είναι τελικά???
Είναι αυτοδημιούργητοι?
ΣΗΜ:"Πρόσεξε μόνο κάτι , αν όντως οριστικοποιηθεί απο σένα μια απάντηση , τότε -το ξαναλέω- δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης..και οι ανταλλαγή απόψεων -μας- θα στηριχθεί με βάση αυτήν την απάντησή σου , που πλέον θα θεωρείται ως δεδομμένο στοιχείο και μη επιδεχόμενου οποιασδήποτε κριτικής ή άρσης του"
Νομίζω ότι είναι δίκαιο..έτσι???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...