- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γνήσια τέκνα της αυτοκρατορίας του "Ουγκ", ξεσπαθώστε ελευθέρως. Και κατά βούληση βεβαίως.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να παρακολουθείς τα γραφόμενά μου. Ούτως ή άλλως, αδυνατείς να τα κατανοήσεις. Τόσο στο παρελθόν, όσο και τώρα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Στα πολύ άκρα, για να υπάρξει και η ταύτιση, να βάλουν ένα "Ε".
quote:
Μαρτυριάρη!
p.s.ξερεις τι ωραια που ειναι να νομιζεις οτι τραβας στην κορυφη ολο κ πιο ψηλα ενω οι γυρω σου καταρρεουν κ εσυ να νομιζεις πως το εχεις φτιαξει το παιχνιδι καλα κ πως δεν επηρεαζεσαι κ οτι οι αλλοι ε κ να πανε στο πατο του γκρεμου ε δεν πειραζει θα σηκωθουν οσοι επιζησουν...εχεις δει αυτο το χαμογελο της κρυφης χαρας???...εχει κ παροιμια η *τανα θελει να κρυφτει κ η χαρα δεν την αφηνει...το βλεπεις στην τηλεοραση οταν μιλανε ορισμενα ληντερ του ευρωζον...το χαμογελο του πανικου κατα την ελευθερη πτωση οταν τραβηξει τελειως το χαλι η μητροπολη γιατι το τραβαει λιγο-λιγο...οταν ομως το τραβηξει εντελως πως θα ειναι???
p.s.2.αν με πεις χαιρεκακο θα σου πω πως ρεαλιστικα πραγματικη δεξια πολιτικη υπαρχει μονο στην μητροπολη...ολα τα αλλα δεξια λαικα κ ελιτιακα στο ελλαδισταν κ στο ευρωζονισταν ειναι φικια για μεταξωτες κορδελες γιατι τα ευρωεδω ειναι ολα κομματικοαναθρεμενα κρατικοδιαιτα σαραντα κ βαλε χρονων κατασκευασματα οπου οι πολιτικοι εκπροσωποι τους ειναι κρατικοβολεμενοι επι δεκαετιες...οι ρεπουμπλικανοι ακομη κ οι δημοκρατικοι τετοιους ευρωπολιτικους λιντερς δεν θα τους επαιρναν ουτε για να μοιραζουν τυροπιτες σε συνοικιες του μποστον η του νιου γιορκ.
Ποιός ήρθε?
Edited by - Κostakourtas on 15/06/2013 18:56:10
α το ξεχασα στο ποστ πριν...
quote:...συμπληρωνω κατι θεμελιωδες:
p.s.2.αν με πεις χαιρεκακο θα σου πω πως ρεαλιστικα πραγματικη δεξια πολιτικη υπαρχει μονο στην μητροπολη...ολα τα αλλα δεξια λαικα κ ελιτιακα στο ελλαδισταν κ στο ευρωζονισταν ειναι φικια για μεταξωτες κορδελες γιατι τα ευρωεδω ειναι ολα κομματικοαναθρεμενα κρατικοδιαιτα σαραντα κ βαλε χρονων κατασκευασματα οπου οι πολιτικοι εκπροσωποι τους ειναι κρατικοβολεμενοι επι δεκαετιες...οι ρεπουμπλικανοι ακομη κ οι δημοκρατικοι τετοιους ευρωπολιτικους λιντερς δεν θα τους επαιρναν ουτε για να μοιραζουν τυροπιτες σε συνοικιες του μποστον η του νιου γιορκ.
η μονη πραγματικη που δικαιουται να λεγεται δεξια πολιτικη ειναι μονο περαν του ατλαντικου...γιατι ολα αυτα τα ευρωδεξια τα κοματικοαναθρεμενα κρατικοδιαιτα πολιτικα κατασκευασματα σαραντα κ βαλε χρονων με ευρωπολιτικους λιντερς κρατικοβολεμενους επι δεκαετιες μιλανε ολη την ωρα για μεταρρυθμισεις κ φιλοδοξουν να μεταρρυθμισουν τα παντα ολα στις ευρωκοινωνιες οταν πρωτα απ ολα δεν μπορουν κ δεν θελουν να μεταρρυθμισουν τους εαυτους τους κ τα κοματα τους παραμενοντας ευρωκρατικοβολεμενα/οι...αν τα πουνε αυτα στον ρεπουμπλικανο Μακειν η στον Μπιλ Γκειτς εκεινοι θα βαλουν τα γελια!..ε γι αυτο οι ρεπουμπλικανοι κ οι δημοκρατικοι περαν του ατλαντικου δεν θα τους επαιρναν ουτε για να μοιραζουν τυροπιτες σε συνοικιες του μποστον η του νιου γιορκ.
amalia...με επαναφερω εις την ταξιν...δεν συνεχιζω...παω οχι με κανο αλλα με τα ποδια για κανα εκπτωτικο σουβλακι οχι στου μπαιρακταρη αλλα με ενα γιουρο στου βαγγελη της γειτονιας.
Ποιός ήρθε?
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να παρακολουθείς τα γραφόμενά μου. Ούτως ή άλλως, αδυνατείς να τα κατανοήσεις. Τόσο στο παρελθόν, όσο και τώρα."
Η αδυναμία κατανόησης, είναι αμφίδρομη
Το δήθεν;
Επειδή το πραγματικό "προϊόν" της Ελλάδας (όπου και αν αυτή βρίσκεται) ήταν και θα πρέπει πάντα να είναι ο Πολιτισμός, αυτή τη στιγμή στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης συντελείται για μία ακόμη φορά μία μοναδική συνεύρεση. Μουσικών, αλλά κυρίως ιδεών. Των ιδεών του παγκόσμιου πολιτισμού που μέσα από τις συγκρούσεις τους ξεπερνούν εντέλει τις επιφανειακές ή βαθύτερες διαφορές και αποδίδουν τη δημιουργική τους σύνθεση πίσω στα χέρια της ίδιας της ανθρώπινης κοινωνίας που τις γέννησε.
19 χρόνια από την αποχώρηση του Μάνου Χατζιδάκι και μουσικός φόρος τιμής στον μεγάλο συνθέτη.
Λαϊκό ορατόριο "Άξιον Εστί" του έτερου ύψιστου Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, ερμηνευμένο από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και την χορωδία της ΕΡΤ
Εμείς οι "Έλληνες" -όπου πάνω στη γης και αν έχουμε γεννηθεί- πρώτα απ'όλα ένα οφείλουμε στους υπόλοιπους πάντα να φροντίζουμε:
να κρατάμε ζωντανά τα Σύμβολα που οι "πατέρες" μας έχουν δημιουργήσει και με αυτόν τον τρόπο να τα αναγεννούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο διηνεκές.
Και ένα από αυτά τα σύμβολα -ένα από τα πλατύτερα και υψηλότερα- είναι και η Ελευθερία της Έκφρασης...
Αποδείξεις πάντως που να μας πείθουν για το πού θα "πρέπει ο καθένας μας να σταθεί" δεν υπάρχουν.
Είναι θέμα επιλογής!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
να κρατάμε ζωντανά τα Σύμβολα που οι "πατέρες" μας έχουν δημιουργήσει και με αυτόν τον τρόπο να τα αναγεννούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο διηνεκές.
Το βέλτιστο είναι, σε κάποιες εποχές,να δημιουργούνται και νέα σύμβολα.
Δυστυχώς δεν ζούμε σε τέτοιου είδους εποχή για τον Ελληνισμό.
Το να κρατήσουμε σώα τα υπάρχοντα,ώστε να συνεχιστεί στο διηνεκές η λάμψη τους, είναι όντως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
Επικροτώ ολόκληρη την ανάρτηση.
Φοβάμαι όμως ταυτόχρονα, μήπως δεν τα καταφέρουμε.
Αυτοί που βλέπουν μόνο το κοντά,και το προσεχώς, κυριαρχούν.
Με άλλα λόγια,Οι πίθηκοι γύρω μας πολλοί...(εντός των συνόρων..για τους εκτός,ούτε λόγος..)
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Το βέλτιστο είναι, σε κάποιες εποχές,να δημιουργούνται και νέα σύμβολα.
Δυστυχώς δεν ζούμε σε τέτοιου είδους εποχή για τον Ελληνισμό.
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ, μήπως όμως και κάποιες στιγμές πέφτουμε άθελά μας "θύματα" των δυσκολιών της εποχής;
Χιλιοειπωμένο βέβαια και μοιάζει και κάπως "φθαρμένο" το παρακάτω, αλλά η γνώμη μου είναι πως διαθέτει όντως αυθεντική αλήθεια η οποία αναδεικνύεται στην ιστορική του διάσταση:
Στις δύσκολες εποχές, στις στιγμές κρίσης των λαών, στα σημεία καμπής της Ιστορίας, τότε είναι που ανακύπτουν εκείνες οι "εξελικτικές" προκλήσεις που δίνουν τη δυνατότητα να αναδυθούν ή να δημιουργηθούν νέες μεγάλες κατανοήσεις, ιδέες, τάσεις, αξίες, ιδεώδη και ιδανικά και οτιδήποτε άλλο ανήκει στην κατηγορία των ιστορικών οντοτήτων οι οποίες μας συνοδεύουν στην πολιτισμική μας εξέλιξη.
Τώρα για τους "πίθηκους" που λες, μάλλον πάντα είναι περισσότεροι. Τώρα απλά ακούγονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη δυναμικότητα και ορμή από άλλες εποχές. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι "δυστυχώς"(αυτό το δυστυχώς με πολλά εισαγωγικά) τα πράγματα για χιλιετίες πιθανώς ακόμη. Κάποιοι όμως "Πίθηκοι" θα γίνουν "Άνθρωποι" όπως και κάποιοι "Άνθρωποι" θα μετατραπούν σε "Πιθήκους".
Όλοι παίζουν το ρόλο τους, αναπόφευκτα...
Σημασία όμως μεγάλη έχει, για μένα, η Συνείδηση της συμμετοχής...

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ AVATARGR. ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΩ, ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ simori ME ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΑΦΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΝΟΗΣΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑVATARGR! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ simori! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
ΣΚΛΗΡΗΝΑ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ... ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ. ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ.
ΟΜΟΛΟΓΩ, ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΟΚ, ΤΟ ΕΠΑΘΑ!
ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΝΑΙ... ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. ΤΙ ΕΥΘΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;
ΚΑΙ ΝΑΙ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΦΟΒΟΣ.
ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΟΣ, ΤΙΜΗ, ΑΡΕΤΗ, ΣΟΦΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΗ ΧΡΗΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΝΟΗΣΗ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Mano...
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΟΧΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.
ΜΙΚΡΗ, ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ..." ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ! ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΝΑΣ!"
ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ. ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ..." ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ. ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ!"
ΜΕ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ-ΕΑΥΤΟ. ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΡΝΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΩ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ.
ΜΕ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΩ.
ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ, ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΩ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
.....ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ!
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
quote:
ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ.
Φίλη ΑΖΩΕΛ,
Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω το εξής :
Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ακριβής και έχει πολύ πλούσιο λεξιλόγιο. Έχει τόσες πολλές λέξεις που νομίζω πως μπορούμε χρησιμοποιώντας αυτές να εκφραστούμε με ακρίβεια. Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες οι οποίες έχουν μία λέξη με πολλές ερμηνείες και ανάλογα με τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί κανείς το νόημα ποικίλλει.
Το πρόβλημα όμως δεν παύει να υφίσταται. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρουμε καλά την Ελληνική γλώσσα και δεν χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις μιας και αγνοούμε πολλές φορές τη σημασία τους. Αυτό έχει να κάνει με την μόρφωση του καθενός και με το κατά πόσο έχει ασχοληθεί με την γλώσσα.
Αυτός λοιπόν που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με το ασχοληθεί περισσότερο θα καταφέρει να μειώσει τον τυχόν φόβο που μπορεί να έχει, γιατί πλέον θα είναι πιο σίγουρος πως εκφράζεται σωστά αποφεύγοντας τις διαστρεβλώσεις.
Είναι τραγικό όμως που η ύπαρξη τους να μας στερεί την ψυχική ισορροπία, την γαλήνη και την εσωτερική ηρεμία και τέλος την ευτυχία.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΕΣ, ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΛΕΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.
ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΠΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΧΝΑ, (ΚΑΤ ΕΜΕ) ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΕΙΤΕ ΚΑΛΑ, ΕΙΤΕ ΚΑΚΑ) ΣΥΧΝΑ ΩΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ "ΕΙΠΕ-ΕΚΑΝΕ", ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕ-ΝΟΟΥΣΕ. ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΠΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΚΑΙ ΝΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
Εχεις παρατηρήσει πως τώρα πια τα γραπτά έχουν αξία και όχι ο προφορικός λόγος? Γιατί ? Πολύ εύκολα αναιρείται και ο καθένας υποστηρίζει αυτό που εκείνος αντιλαμβάνεται.
Ισως εάν όλοι μιλούσαμε πιο σωστά να είχε και μεγαλύτερη ισχύ ο λόγος μιας και δεν θα υπήρχε λόγος για τόσο μεγάλη αμφισβήτηση.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ" ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΟΓΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΗ AZΩΕΛ.
ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.... (ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.... (ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ).
Φίλε μου AVATAR,
Πιστεύω πως ο δογματισμός είναι αυτός που σκοπό έχει να σταματήσει την όποια έρευνα η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αλήθεια η οποία μπορεί να μην συμφέρει μερικούς.
Ο φόβος πάλι λειτουργεί ανασταλτικά - όπως έχουμε είδη πει - σε κάθε εξέλιξη και αυτό είναι που πρέπει να καταπολεμηθεί και να αρκεστούμε μόνο στα ... τυχόν καλά του.
ΦΟΒΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ...
ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΦΕΡΑΜΕ" ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
ΑΡΑΓΕ, ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΓΩΓΗ" ΤΗΣ;
ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...
Στο θεμα σου τωρα. Να υποθεσω πως μιλας για μετενσαρκωση και πως κουβαλαμε καποιους φοβους μεσα στα κυτταρα και την ψυχη μας απο προηγουμενη ζωη;
ΝΕΜΕΣΙΣ