- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Είχες δεν είχες με έβαλες για διάβασμα...Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά στο βιβλίο "Χωνιάτης-απομνημονεύματα", δεν συνάντησα πουθενά το κείμενο της ιστοσελίδας.
H παραπομπή γίνεται σε βιβλίο του Γκούντερ. Δεν γνωρίζω τις πηγές του.
Αν διαβάσεις από την αρχή το θέμα θα δεις ότι έχουμε αναφερθεί στα αντιλατινικά αισθήματα των Βυζαντινών. Δύο ήταν οι κύριοι λόγοι, ο θρησκευτικός που διαμορφώθηκε κυρίως μετά το σχίσμα αλλά και νωρίτερα από την εποχή του Πατριάρχη Φώτιου και ο οικονομικός (εμπορικός), λόγω των "διευκολύνσεων" που παρείχαν αρκετοί Αυτοκράτορες του Βυζαντίου στους Λατίνους εμπόρους.
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι λαϊκές τάξεις της Κων/πολης και οι κάτοικοι των περιχώρων ιδιαίτερα, είδαν την κατάληψη της Πόλης από τους Σταυροφόρους θετικά, επειδή είχαν κουραστεί από την πολιτικο-εκκλησιαστική ιεραρχία. (Αυτό μας λέει ο Χωνιάτης).
Οσο για την σφαγή των Λατίνων
"The populace, incited by Andronicus (Comnenus), now fell upon those Latins, particularly the Genoese and Pisans, who were living in Constantinople or there on business. The Latins abandoned their riches, some seeking refuge in the houses of noblemen whom they could trust, others escaping by galleys, others, less fortunate, falling to the sword. The populace persecuted the Latin clergy especially. Those who took to the sea were not pursued, and they retaliated by sacking those islands they encountered on their journey away from Constantinople." (πηγή: [[15]] Choniates, ed. Van Dieten, pp. 250-1; Eustathius, ed. Melville-Jones, p. 34.)
από το
http://www.roman-emperors.org/alexiicom.htm
Πάρτε και ένα σχετικό κείμενο από ένα άρθρο που βρήκα από τις εκδόσεις της καθολικής εκκλησίας.
www.cathecclesia.gr/gr/ekdoseis/ jesuits/anatolikoi_catholic.pdf
"Τα µεσαιωνικά και σύγχρονα παραδείγµατα θα έπρεπε να συµπεριλάβουν το αντιλατινικό πόγκροµ της Κωνσταντινούπολης στα χρόνια πριν από την 4η Σταυροφορία (1204). Όπως καλά γνωρίζουν όσοι µελετούν την ιστορία, αντί να την παραποιούν, η λατινική εχθρότητα προς τους Έλληνες στη επονείδιστη Τετάρτη Σταυροφορία είχε καλά προετοιµαστεί από την ελληνική σφαγή όλων των Λατίνων της Κωνσταντινούπολης το 1182. ∆εν είναι µυστικό για τους σοβαρούς ιστορικούς ότι οι Σταυροφόροι εγκατέλειψαν τον αρχικό τους στόχο, που ήταν οι µουσουλµάνοικατακτητές και επιτέθηκαν εναντίον της Κωνσταντινούπολης την 1η Αυγούστου του1203, διότι ο Αλέξιος ο ∆΄ ο Άγγελος (1203-1204), γιος του Ισαάκ Β΄ του Αγγέλου(1105-1195), συν – αυτοκράτορα µε τον Αλέξιο τον ∆΄, 1203-1204), τον οποίο ο µεγαλύτερος αδελφός του Αλέξιος ο Γ΄ Άγγελος είχε αποµακρύνει από το θρόνο, αναζητούσε τη βοήθεια των Σταυροφόρων για ν’ ανακτήσει τον αυτοκρατορικό θρόνο. Εποµένως η οριστική αιτία της καταστροφής δεν ήταν µια λατινική συνωµοσία, αλλά οι µηχανορραφίες της βυζαντινής αριστοκρατίας.
Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί τίποτα, αλλά µια δόση αλήθειας θα µπορούσε να θέσει κάτω από ένα πιο σωστό πρίσµα την παραδοσιακή αντιλατινική υστερία των Ορθοδόξων πάνω σ’ αυτότο θέµα και ν’ αποδώσει τις ευθύνες στους υπαίτιους – σίγουρα όµως όχι στην Καθολική Εκκλησία, της οποίας ο τότε Πάπας, Ιννοκέντιος ο Γ΄ (1198-1216), καταδίκασε αυστηρά και µε µη διφορούµενους όρους τις τροµερές βιαιοπραγίες των Σταυροφόρων."
Και άλλο ένα
"Warren Carroll notes:
Horrible and utterly indefensible as the sack was, it should in justice be remembered that it was not totally unprovoked; more than once (as in the massacre of 1182) the Greeks of Constantinople had treated the Latins there as they were now being treated ... Historians who wax eloquent and indignant - with considerable reason - about the sack of Constantinople ... rarely if ever mention the massacre of the Westerners in Constantinople in 1182 ... a nightmarish massacre of thousands [about 2000 Greeks were killed in Constantinople in 1204, according to secular historian Will Durant].... in which the slaughterers spared neither women nor children, neither old nor sick, neither priest nor monk. Cardinal John, the Pope's representative, was beheaded and his head was dragged through the streets at the tail of a dog; children were cut out of their mother's wombs; bodies of dead Westerners were exhumed and abused; some 4,000 who escaped death were sold into slavery to the Turks."
(Carroll, ibid ., pp. 157,131)
Από το
http://www.scripturecatholic.com/orthodoxy.html
υπ. Σόρυ που δεν τα μεταφράζω αλλά δεν έχω χρόνο.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Telekinesis
Έτσι μας φώναζαν οι βυζαντινοί εμάς τους έλληνες, Γραικύλους που στην δημοτική μεταφράζεται ως (ελληνάκι-σκυλάκι).
Καλά, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη εδώ μέσα;;;;;;;;;;
Καλά βρε Telekinesis, δεν νομίζεις ότι το έχεις παρακάνει λίγο με τη διαστρέβλωση;
Μη διαβάζεις φίλε μου πολύ Δαυλό και Ρασιά, κάνουν κακό!!!
Ποιοι είστε εσείς οι έλληνες;;
Εγώ νιώθω έλληνας, είμαι γεννημένος έλληνας και έχω προγόνους βυζαντινούς! Το 99,9% των ελλήνων νιώθουν έλληνες, είναι έλληνες και έχουν προγόνους βυζαντινούς (άφησα το 0,1% για όσους θέλους, σαν κι εσένα, να μην θεωρούν ότι έχουν προγόνους βυζαντινούς).
Με όλα αυτά που γράφεις, δίνεις την εντύπωση ανθέλληνα και όχι φιλέλληνα!!
Ο σωστός έλληνας κοιτά την ιστορία του και έχει το θάρρος να την κρίνει και να παραδεχθεί τα μελανά της σημεία όπως και να θαυμάσει τα κατορθώματα των προγόνων του.
Αυτός όμως που αποκόπτει εσκεμμένα ένα μέγιστο κομμάτι της ιστορίας του και παραποιεί την ιστορία, για εμένα (και πιστεύω πως και για πολλούς άλλους), δεν είναι έλληνας!!!
Καιρός είναι, οι νεοπαγανιστές, εθνικοί, δωδεκαθεϊστές, ..... να πάψουν να πατρονάρουν και να καπηλεύονται τη λέξη Έλληνας, γιατί κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα αυτό, καθώς και να καταφέρονται κατά του Χριστιανισμού (μιας που δεν έχουν τίποτα απολύτως να προσφέρουν πέρα από έναν στεγνό και φτηνό προπαγανδισμό), ψάχνοντας απελπισμένα να δημιουργήσουν εχθρούς, ελπίζοντας έτσι να "διπλαρώσουν" κανένα νεαρό που έχει απογοητευθεί από την κατάντια και την πορεία της κοινωνίας μας.
Καλό είναι λοιπόν φίλε Telekinesis να μην αυθαιρετείς και θεωρείς ότι και το υπόλοιπο 99,9% του ελληνικού λαού συμμερίζονται τις απόψεις σου (περί βυζαντινών, ελλήνων, ....) ή και τον ορισμό του έλληνα όπως εσύ τον δίνεις.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 03/12/2005 03:00:05
quote:
Καλά βρε Telekinesis, δεν νομίζεις ότι το έχεις παρακάνει λίγο με τη διαστρέβλωση;
Για πες μας φίλε Ψηλέ, που βλέπεις διαστρέβλωση εσύ?
quote:
Ο σωστός έλληνας κοιτά την ιστορία του και έχει το θάρρος να την κρίνει και να παραδεχθεί τα μελανά της σημεία όπως και να θαυμάσει τα κατορθώματα των προγόνων του.
Κάτι το οποίο δεν βλέπω να κάνεις εσύ, σε εντίθεση με μένα.
quote:
Καιρός είναι, οι νεοπαγανιστές, εθνικοί, δωδεκαθεϊστές, ..... να πάψουν να πατρονάρουν και να καπηλεύονται τη λέξη Έλληνας, γιατί κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα αυτό, καθώς και να καταφέρονται κατά του Χριστιανισμού (μιας που δεν έχουν τίποτα απολύτως να προσφέρουν πέρα από έναν στεγνό και φτηνό προπαγανδισμό), ψάχνοντας απελπισμένα να δημιουργήσουν εχθρούς, ελπίζοντας έτσι να "διπλαρώσουν" κανένα νεαρό που έχει απογοητευθεί από την κατάντια και την πορεία της κοινωνίας μας.
Βλέπω πονάει πολλύ η αλήθεια ε? Σε ενοχλεί αφάνταστα Ψηλέ...![]()
Να διπλαρώσουμε νεαρό, ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΣ ΨΗΛΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?
quote:
Καλό είναι λοιπόν φίλε Telekinesis να μην αυθαιρετείς και θεωρείς ότι και το υπόλοιπο 99,9% του ελληνικού λαού συμμερίζονται τις απόψεις σου (περί βυζαντινών, ελλήνων, ....) ή και τον ορισμό του έλληνα όπως εσύ τον δίνεις.
Αυθαιρετώ???!!!
Αυθαιρεσία είναι αυτό που κάνεις εσύ φίλε μου, όχι εγώ, παρουσιάζεις τα πράγμματα όπως θέλεις εσύ, αναιρείς την ιστορία, υοθετείς απ' αυτήν ό,τι σε βολεύει και κατα' τα άλλα έρχεσαι πιό πολλύ για να κάνεις κριτική σε ό,τι δεν σου αρέσει παρά για να συμετέχεις στην συζήτηση.
quote:
Φιλικά όπως πάντα
Βέβαια, πιό φιλικά δεν γίνεται._
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
Έχεις καταλάβει σε τι ατόπημα έχεις υποπέσει;;;
Εσύ φίλε μου πετσοκόβεις την ιστορία μας για να την προσαρμόσεις στα μέτρα σου για να περάσεις τα μηνύματά σου!!
Εσύ ξαναγράφεις ιστορία εδώ μέσα (και άλλοι προσπαθούν άλλωστε να το κάνουν)!!
Άκου εκεί Βυζαντινοί και Έλληνες!
Μα τόσο πολύ μίσος και ανθελληνισμό σε έχουν ποτίσει φίλε μου;;;;;;;;
Η όλη φιλολογία των νεοεμφανισθέντων εραστών του Δωδεκάθεου, στηρίζεται στην απαξίωση της Πίστης του ελληνικού λαού!!
Έτσι ελπίζουν να μαυλίσουν νεαρά κυρίως άτομα και να τα διαποτίσουν μίσος για την ιστορία του έθνους τους!!!
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
Τίποτα μα τίποτα δεν έχετε να προσφέρετε φίλε παρά μόνο παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των γεγονότων!!!
Δεν θα μπω καν στον κόπο να σου παραθέσω το πλήθος, δυστυχώς, των διάφορων ιστοσελίδων όπου διαφημίζετε το τι είστε ακριβώς.
Όποιος θέλει, δεν έχει παρά να ψάξει στο google και να διαπιστώσει από μόνος του την πραμάτεια σας που προσπαθείτε να πουλήσετε!!!
Για να καταλάβεις εσύ αλλά και οι άλλοι, μια και καλή:
Οι πρόγονοί μου αλλά και οι πρόγονοι των συμπατριωτών μου έχουν μεγάλη ιστορία και θα τους συναντήσεις παντού, στη ροή της ιστορίας (από την αρχαιότητα ως σήμερα), να μάχονται και να αμύνονται για την ελευθερία αλλά και για τα ιδανικά made in Greece!![]()
Υπέστησαν πολλά δεινά αλλά ποτέ δεν έσκυψαν το κεφάλι. Ήθελαν (και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να θέλουν) να αποφασίζουν αυτοί για την πορεία της χώρας τους καθώς και να επιλέγουν συνειδητά το τι τους αρέσει και τι όχι (άσχετα με το αν οι επιλογές τους ήταν σωστές ή επέβησαν μοιραίες).
400 χρόνια απάνθρωπης σκλαβιάς κατάφεραν να τα στείλουν στον αγύριστο! Πριν ξεκινήσουν τον αγώνα τους αλλά και κατά τη διάρκειά του, δεν ξεκινούσαν τη μάχη ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.
Όπως βλέπεις, ο ελληνικός λαός διαθέτει και κρίση και διάκριση αλλά και κότσια έχει να αντιστέκεται όπου πρέπει!!
Σταμάτα λοιπόν, εσύ αλλά και οι άλλοι που συμμερίζονται τις απόψεις σου, να προσβάλλετε το πνευματικό επίπεδο όλου του ελληνικού λαού, εξισώνοντάς τον με το άλογο ζώο που το σέρνει όποιος θέλει από εδώ και από εκεί!!!
Οι δικοί μου λοιπόν πρόγονοι τέτοιοι είναι!! Τους βλέπω, τους διαβάζω από την αρχαιότητα έως σήμερα και ΔΕΝ θεωρώ ότι κάπου στο διάβα της ιστορίας έσβησαν, έπαψαν να υπάρχουν!!
Για τους δικούς σου προγόνους δεν ξέρω!!!
Λοιπόν, για να μην μακρηγορώ, άνοιξε κανένα σωστό βιβλίο ιστορίας του έθνους μας και παράτα τις φυλλάδες τύπου Δαυλού και Ρασιά που κακό μόνο σου κάνουν!!!
******Κάπου, σε κάποιο μήνυμά σου διάβασα κάποια πικρόχολα σχόλιά σου για τον Ανώνυμο Απολογητή. Γιατί;; τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει;; Ποια είναι τα πράγματα που δεν σου άρεσαν;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 03/12/2005 14:03:30
«Οι πρόγονοί μου αλλά και οι πρόγονοι των συμπατριωτών μου έχουν μεγάλη ιστορία και θα τους συναντήσεις παντού, στη ροή της ιστορίας, να μάχονται και να αμύνονται για την ελευθερία…»
Αλήθεια ρε Ψηλέ, στους «προγόνους» σου εντάσσεται για παράδειγμα και ένας….Θεοδόσιος ας πούμε?? Ένας Ιουστινιανός?? Ένας Φλάβιος Βαλέριος?? Ένας Κωνστάντιος??
Για πες μας λοιπόν, τους θεωρείς όλους αυτούς «προγόνους» σου?? Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να κατανοήσουμε με τι κριτήρια συγχωνεύεις αλλά και με τι ποιοτικά χαρακτηριστικά κατηγοριοποιείς τους Έλληνες από τους Ελλαδίτες!
Η μήπως εντάσσεις τους «προγόνους» στους Ελλαδίτες??
Ψηλός:
«..δεν ξεκινούσαν τη μάχη ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.»
Το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ για «αναγνώριση» και σβήσιμο της μνήμης μας! Το ότι προσεύχονταν, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Είναι γνωστό ότι ΕΛΛΗΝΕΣ παπάδες διαφοροποίησαν την στάση τους από τους Βυζαντινούς που τους έβλεπαν ως ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ (και έτσι τους βλέπουνε ως σήμερα!!) κατά τον αγώνα του ’21, όπως και είναι γνωστό ότι δεν είναι λίγοι οι αγωνιστές που ήρθαν σε σφοδρότατη ρήξη με τις ανθελληνικές τάσεις του Πατριαρχείου, αποτέλεσμα και του ότι ο Ανδρούτσος ΕΣΦΑΞΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ!
Ψηλός:
«Κάπου, σε κάποιο μήνυμά σου διάβασα κάποια πικρόχολα σχόλιά σου για τον Ανώνυμο Απολογητή. Γιατί;;»
Διότι πρόκειται για μια ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΖΗΛΩΤΩΝ-ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Διότι πρόκειται για έναν ΛΑΟΠΛΑΝΟ, όργανο ημιμαθών και αμαθών, με απώτερο σκοπό να παρουσιάσει την «σύγχρονη» απολογητική του δόγματος απέναντι στην αποκάλυψη των ολοένα και διογκούμενων σκοτεινών σελίδων της χριστιανοσύνης.
Εάν ήταν ΕΝΤΙΜΟΣ, εάν είχε ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΥΤΕΛΟ, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, αλλά θα ήταν επώνυμος!
quote:
Για πες μας λοιπόν, τους θεωρείς όλους αυτούς «προγόνους» σου?? Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να κατανοήσουμε με τι κριτήρια συγχωνεύεις αλλά και με τι ποιοτικά χαρακτηριστικά κατηγοριοποιείς τους Έλληνες από τους Ελλαδίτες!Η μήπως εντάσσεις τους «προγόνους» στους Ελλαδίτες??
Ποιοι είναι αυτοί οι έλληνες κα ποιοι οι ελλαδίτες βρε Σβάμπε;;
Δώσε μου κατάλογο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως τα εννοείς εσύ, για να διαλέξω.
***Το ότι προσευχόταν αυτοί οι Ελληναράδες, οι αληθινοί Ελληναράδες, σημαίνει πάρα πολλά, μα πάρα πολλά Σβάμπε!!!
Τώρα, για κάτι Ελληναράδες της φακής, μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα. Και κάτι τέτοιοι ελληναράδες της φακής, σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ από τη μια διαλαλούσαν ότι αυτοί ήταν οι γνήσιοι έλληνες με υψηλό εθνικό φρόνημα, από την άλλη δήλωναν την υποταγή τους και την υποτέλεια σε συμφέροντα που απαιτούσαν το ξεπούλημα της χώρας μας.
Οπότε, αγαπητέ Σβάμπε, άσε σε κανένα άλλο να μιλήσει για πραγματικούς Έλληνες και για έλληνες μαϊμού.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 03/12/2005 19:38:40
quote:
Ψηλός:
«Κάπου, σε κάποιο μήνυμά σου διάβασα κάποια πικρόχολα σχόλιά σου για τον Ανώνυμο Απολογητή. Γιατί;;»Διότι πρόκειται για μια ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΖΗΛΩΤΩΝ-ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Διότι πρόκειται για έναν ΛΑΟΠΛΑΝΟ, όργανο ημιμαθών και αμαθών, με απώτερο σκοπό να παρουσιάσει την «σύγχρονη» απολογητική του δόγματος απέναντι στην αποκάλυψη των ολοένα και διογκούμενων σκοτεινών σελίδων της χριστιανοσύνης.
Εάν ήταν ΕΝΤΙΜΟΣ, εάν είχε ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΥΤΕΛΟ, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, αλλά θα ήταν επώνυμος!
Καλά λέω εγώ ότι δεν πας καθόλου καλά!!
Ειλικρινά, συνεχίζεις να με εκπλήσσεις με επιχειρήματα της δεκάρας που χρησιμοποιείς βρε Σβάμπε!!
Δηλαδή και εσύ που είσαι ανώνυμος εδώ μέσα έχεις ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΥΤΕΛΟ και για το λόγο αυτο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ;;
(Ρε τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα ακόμη...........)
Σβάμπε, δεν αρέσει ούτε και σε εσένα ο Απολογητής διότι ξεσκεπάζει το ψέμα και μιλάει με στοιχεία και παραθέτει πηγές, πράγμα που ούτε εσύ γνωρίζεις τι πάει να πει (πρόσφατο παράδειγμα με τα στοιχεία που σου ζητούσε ο WWalker) αλλά ούτε και οι ομόσταβλοί σου και ειδικότερα όσοι διαθέτουν και ιστοσελίδα στο διάδίκτυο!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ!!!!
Ο απολογητής δεν προσβάλλει συνειδήσεις, ούτε παραποιεί την ιστορία πετσοκόβοντάς την, αλλά ούτε και του αρέσει να χαϊδεύει αυτιά!!
Όποιος είναι αντίθετος με τον Απολογητή, ας τολμήσει να του αντιπαρατεθεί με στοιχεία (και όχι με κραυγές και αλλαλγμούς, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάποιες γνωστές αντίθετες ιστοσελίδες), παραθέτοντας, χωρίς φόβο και πάθος (Σβάμπε, για σένα χτυπά η καμπάνα), τις πρωτόγονες πηγές!!
Απλό Σβάμπε μου, όποιος διαφωνεί με τον Απολογητή, ας αφήσει στην άκρη τους στομφώδεις λόγους και τον κοπανιστό αέρα, και αν τολμά, ας τον διαψεύσει παραθέτοντας στοιχεία και πηγές που να καταδεικνύουν το φάουλ του Απολογητή!!
Φιλικά όπως πάντα
«Δώσε μου κατάλογο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως τα εννοείς εσύ, για να διαλέξω.»
Σου έδωσα ΗΔΗ ορισμένα ονόματα (…εντάσσεται για παράδειγμα και ένας….Θεοδόσιος ας πούμε?? Ένας Ιουστινιανός?? Ένας Φλάβιος Βαλέριος?? Ένας Κωνστάντιος??) και αναμένω απαντήσεις.
Τους θεωρείς ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ σου, ναι ή όχι. Και εάν ναι, τότε ΠΟΙΟ είναι το κριτήριο σου?
Και πάλι, αναμένω.![]()
![]()
Ψηλός:
«Οπότε, αγαπητέ Σβάμπε, άσε σε κανένα άλλο να μιλήσει για πραγματικούς Έλληνες και για έλληνες μαϊμού.»
Έμαθες βλέπω καλά τα πατήματα της εκκλησίας φίλτατε! Σας αρέσει να το παίζετε πλειοδότες σε θέματα πατριωτισμού, όταν σας αποκαλύπτουνε ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ όμως, τότε βγάζετε την μούγκα.
Λυπάμαι που σου χαλάω το «ειδύλλιο», αλλά καιρός να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.
Ψηλός:
«Ειλικρινά, συνεχίζεις να με εκπλήσσεις με επιχειρήματα της δεκάρας που χρησιμοποιείς βρε Σβάμπε!!»
Ενώ……ΕΣΥ μας έχεις «κατατρομάξει» με τις αποκαλύψεις έ???![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Δηλαδή και εσύ που είσαι ανώνυμος εδώ μέσα έχεις ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΥΤΕΛΟ και για το λόγο αυτο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ;;»
Εγώ εάν ανέβαζα σελίδα, εάν το έπαιζα τιμητής της ιστορίας ενός λαού, τότε θα ΟΦΕΙΛΑ να είχα και επίσημη αναφορά σε ονόματα και διευθύνσεις!
Το πιάνεις το άσχετο σου σχόλιο?![]()
![]()
Ψηλός:
«Σβάμπε, δεν αρέσει ούτε και σε εσένα ο Απολογητής διότι ξεσκεπάζει το ψέμα και μιλάει με στοιχεία και παραθέτει πηγές..»
Ο Απολογητής που χαριεντίζεστε, αναπαράγει συχνότατα ΨΕΥΔΗ και ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία, όπως και αποφεύγει να σχολιάσει και την ύπαρξη τεκμηρίων που ΑΝΑΙΡΟΥΝΕ τα όσα συχνά πυκνά προβάλλει ως «συνταρακτικές αποκαλύψεις».
Γενικά, και έχω σειρά στοιχείων, στηρίζετε στην ΑΜΑΘΕΙΑ του αναγνώστη καθώς και στον θρησκευτικό φανατισμό των «υπέρ-χριστιαναράδων» αυτού του τόπου.
Κάνε μας την χάρη λοιπόν με τα σκοταδιστικά θρησκευτικά σας παρακλάδια!
Ψηλός:
«Ο απολογητής δεν προσβάλλει συνειδήσεις, ούτε παραποιεί την ιστορία πετσοκόβοντάς την, αλλά ούτε και του αρέσει να χαϊδεύει αυτιά!!»
Μπα, είδες σε καμία σελίδα του να μιλάει για ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 3ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ??? Είδες μήπως να μιλάει ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ «ΑΓΙΩΝ» ΣΑΣ??
Θέλεις να απαριθμήσουμε και ένα σωρό άλλα ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τα οποία ούτε ως επικεφαλίδες ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ από τον Κακο-λογητή σας?
Εάν δεν είναι προσβολή και έντεχνη παραπληροφόρηση με προφανή οφέλη όλα αυτά, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ????
Μήπως…..πλουραλιστική ενημέρωση ενός ανώνυμου??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Όποιος είναι αντίθετος με τον Απολογητή, ας τολμήσει να του αντιπαρατεθεί με στοιχεία..»
Το έχουνε πράξει πολλοί εδώ και πάρα πολύ καιρό αγαπητέ! Προσωπικά, έχω αντιπαρατεθεί με αυτή την θλιβερή παρουσία σε άλλο forum, όπου και αφού κούρασε με τις αυτιστικές του αναπαραγωγές, αποχώρησε.
Έχω αρκετά για την καμπούρα του, επομένως σε λάθος πόρτα χτυπάς Ψηλέ!
Ψηλός:
«Απλό Σβάμπε μου, όποιος διαφωνεί με τον Απολογητή, ας αφήσει στην άκρη τους στομφώδεις λόγους..»
Έτσι λες έ? Άντε λοιπόν ρε Ψηλέ να σου κάνω την χάρη.
Μιας και μιλάς για ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, και προφανώς εννοείς όσους τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουνε, άντε να δώσουμε στην δημοσιότητα ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο «ΕΓΚΥΡΟΣ» ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΑΣ, και όταν Ψηλέ τα διαβάσεις καλά, τότε……κοιτάξου στο καθρέφτη και πες ΠΟΙΟΣ είναι τελικά ο…αέρας ο κοπανιστός!
Πάμε λοιπόν μια βόλτα στην παραπληροφόρηση που κόπτεσαι συνεχώς φίλτατε:
Πάμε λοιπόν να απολαύσουμε, αλλά και να καταλάβουμε, ΠΩΣ ο σκοταδιστής Απολογητής δημιουργεί πλάνη και παραπληροφόρηση, και…σαγηνεύει κάτι σαν και την αφεντιά σου αγαπητέ.
Ας δούμε τις δήθεν κατηγορίες του ότι……………..οι Στωικοί ήταν λέει κανίβαλοι!!
Στην σελίδα του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ "Ανώνυμου Απολογητή" διαβάζει κανείς μια πολύ ύποπτη θεωρία, ότι τάχα ο Ζήνων, ο Κλεάνθης και ο Διογένης δίδασκαν ότι... τα παιδιά πρέπει να τρώνε τους γονείς τους.
Ως πηγή η σελίδα αυτή φέρνει έναν Χριστιανό απολογητή ονόματι Θεόφιλο, ο οποίος λέει τα εξής:
" Επειδή λοιπόν ανέγνωσες πολλά. Πως σου εφάνηκαν τα λεγόμενα από τον Ζήνωνα ή τον Διογένη και τον Κλεάνθη, τα οποία περιέχουν τα βιβλία αυτών, τα διδάσκοντα ανθρωποφαγία, να τρώγωνται οι πατέρες από τα τέκνα των και αν κανείς δεν ήθελε ή απέρριπτε μέλος της μυσαράς τροφής, να καταβροχθίζεται αυτός ο μη φάγων; (1). Ευρίσκεται μάλιστα και μια αθεωτέρα από αυτά φωνή, η του Διογένους, ο οποίος
διδάσκει τα τέκνα να οδηγούν τους γονείς τους εις θυσία και να τους κατατρώγουν.
Τώρα, ως αποδεικτικά στοιχεία, οι... σύγχρονοι απολογητές της χριστιανικής παραπληροφόρησης παραθέτουν κάποιες παραπομπές.
Συγκεκριμένα:
(1) Βλ. Σέξτου Εμπειρικού, Πυρρώνειοι Υποτυπώσεις 3, 24. Διογένους Λαέρτιου,Περί βίου φιλοσόφων 7, 121-903; 128
(2) Διογένους Λαέρτιου, Περί βίου φιλοσόφων 6, 73
Το κείμενο του Θεόφιλου μιλά για κάποια διδασκαλία σύμφωνα με την οποία... ο Ζήνων, ο Κλεάνθης και ο Διογένης δίδασκαν
α) τα παιδιά να τρώνε τους γονείς τους
β)ότι αν κάποιος αρνηθεί να το κάνει θα θυσιαστεί και θα φάνε αυτόν
αλλά, ΠΟΥΘΕΝΑ "παραπομπές" δεν αναφέρεται αυτή η "διδασκαλία"!!![]()
Ας δούμε τι λέει όμως Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προτρέπουν οι... φιλόσοφοι αυτοί σε ανθρωποφαγία γονέων! Απλά, τα «στοιχεία» αυτά είναι ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ «ΕΓΚΥΡΟΥ» ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ (επίσης σκόπιμα) αγαπητέ Ψηλέ.
Συγκεκριμένα, η πρώτη "παραπομπή" στο κείμενο του Σέξτου ειναι παντελώς άσχετη με το θέμα. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ο Σέξτος ότι οι Στωικοί είχαν ΔΟΓΜΑ να τρώνε τα παιδιά τους γονείς τους!!!!![]()
Πάμε στις άλλες δύο στον Δ. Λαέρτιο, τώρα.
Στην παράγραφο 7, 128 ο Διογένης ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για παιδιά που τρώνε τους πατέρες τους. Oύτε φυσικά αναφέρει τις συκοφαντίες ότι... "αν κανείς δεν ήθελε ή απέρριπτε μέλος της μυσαράς τροφής, να
καταβροχθίζεται αυτός ο μη φάγων". Στην δε παράγραφο 6, 74, ο Διογένης απλώς αναφέρεται στα "αλλότρια έθιμα", σύμφωνα με τα οποία δεν είναι "ανοσια" η βρώση ανθρώπινου κρέατος. Και πάλι, ΤΙΠΟΤΑ δεν λέγεται για παιδιά που πρέπει να φάνε τους πατέρες τους και άλλα τέτοια άθλια και ψευδή!!
Με άλλα λόγια, ο Ανώνυμος Κακολογητής και η παρέα του παραπέμπουν σε άσχετα κείμενα, κοινώς, κοροϊδεύουν τον κόσμο, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΨΗΛΕ, οι οποίοι και πρόθυμοι θα παραλάβουνε την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ώστε να «αναδείξουνε» το…………..χριστιανικό τους ήθος!
Συμπερασματικά, από τις 4 παραπομπές, οι 2 είναι τελείως ΨΕΥΔΕΙΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ. Οι άλλες αφορούν κείμενα που τόσο ο Θεόφιλος όσο και οι απολογητές παραχαράσσουν, με σκοπό ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ.
Βέβαια, στον αντίποδα αυτής της άθλιας προπαγάνδας, υπάρχουνε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ, και δη από….ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!
Θέλεις μήπως να τις δούμε φίλτατε ή σου φτάνουνε ΤΑ ΨΕΥΔΗ που σπέρνει ο κολλητός σου Απολογητής??![]()
![]()
![]()
Στο άλλο θέμα πρέπει να καταλάβουμε ότι το Βυζαντινός ΔΕΝ ταυτίζεται με το Ελληνας. Διάφορες φυλές αποτέλεσαν τους Βυζαντινούς, μεταξύ αυτών και οι Ελληνες. Ας πούμε, οι Παφλαγόνες ήταν Ελληνες; Οι αυτοκράτορες που καταγόντουσαν από την Παφλαγονία ήταν Ελληνες Αυτοκράτορες;!
Αν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτά, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.
Είναι σαν να λέμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν Τούρκοι! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Όσο και να προσπαθείς να μειώνεις ή να μεγεθύνεις, ανάλογα με τις ορέξεις σου, ιστορικά γεγονότα, άλλο τόσο θα δείχνεις το μεγαλείο, ΌΧΙ της ημιμάθειάς σου, αλλά της ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΟΥ που, ομολογουμένως, την ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!
Σβάμπε, πρέπει να αλλάξεις βιολί τώρα. Τα περί πλαστών στοιχείων και περί προσθηκών, τα έχουμε βαρεθεί ρε μεγάλε!!!!
Αυτά να πας να τα πεις σε καμιά συγκέντρωση των οπαδών ιστοσελίδων σαν και της hellenicreligion!! Εδώ δεν περνάνε!!!
Τα στοιχεία είναι εκεί για να σε διαψεύδουν!!! Φέρε στοιχεία εσύ που να διαψεύδουν αυτά που παραθέτει ο Απολογητής!!
Τα στοιχεία σου όμως είναι από πηγές σαν και αυτές που ΕΠΛΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ που ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ο WWalker!!
Κι αν καίγεσαι να μάθεις ποιοι είναι οι πρόγονοί μου, ΝΑΙ, είναι και αυτοί που κυνήγησαν και σκότωσαν τους αρχαίους φιλοσόφους, αυτοί που έκαψαν τα συγγράμματά τους, αυτοί που ισοπέδωσαν τη Θήβα, αυτοί που από όπου περνούσαν δεν άφηναν πέτρα πάνω σε πέτρα, αυτοί που κατεδάφιζαν έως και τους ναούς των ίδιων των θεών τους στα μέρη που κατακτούσαν, αυτοί που βάσιζαν την ευημερία τους πάνω στους δούλους και δεν υπολόγιζαν καθόλου την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ...... (θέλεις κι άλλα;), ήταν αυτοί που έκαναν τη χώρα μου ξακουστή στον κόσμο όλο, .... ήταν, επίσης, και οι ισχυροί αυτοκράτορες που δεν λογάριαζαν τίποτα εμπρός στην ισχύ και την κυριαρχία τους ......... ήταν αυτοί που ΠΡΩΤΑ ΕΥΛΟΓΟΥΣΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ και ύστερα ριχνόταν στη μάχη για να μας απελευθερώσουν και να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα!!!
Σε κάλυψα;;;
Απαιτείς από τον Απολογητή να δηλώσει την ταυτότητά του, γιατί;; Για να βρουν την ευκαιρία κάποιοι «Ελληναράδες νεοπαγανιστές» να του «υποδείξουν», και από κοντά, το πώς αντιλαμβάνονται αυτοί τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης;;
Άσε δεν χρειάζεται!!!! έχουμε τη «χαρά» να βλέπουμε από τις ιστοσελίδες τους, τις προτροπές και τα μαθήματα ανθρωπιάς που «ευαγγελίζονται» (δες σελίδα hellenicreligion και άλλες συναφείς).
Και μια που βλέπω πως την επισκέπτεσαι και εσύ, και καλά κάνεις, κάτι θα κερδίσεις και εσύ, θα έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος το πόσες επιθέσεις έχει δεχθεί από πολλούς «Έλληνες» και «Ελλαδίτες» που τόσο πολύ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ να σώσουν τον ελληνικό λαό, με τρόπους βέβαια που αποτελούν «λαμπρό παράδειγμα Ελληνικού Αρχαίου Πνεύματος!!!»
Φιλικά όπως πάντα