ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο15!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο15!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Μηδεία60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
03/08/2005, 01:57:27
quote:
Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει η ανιδιοτέλεια και η ειλικρίνεια. Να είσαι πρόθυμος να δώσεις γιατί έτσι γουστάρεις, χωρίς ανταλλάγματα. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να σε αγαπούν, να είσαι αρεστός, να σε θαυμάζουν και να σε αποδέχονται.

Και βέβαια δεν αρκεί.
Αλλά αν έγραψα αυτό το τελευταίο:
quote:
Τί θέλουμε τελικά?
Να μας αγαπούν,να είμαστε αρεστοί,να μας θαυμάζουν,να μας αποδέχονται.

Το έγραψα γιατί ακριβώς γι'αυτά τα τρία πραγματάκια τα κάνουμε όλα.
Ζητάμε την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων.
Δείχνουμε τη καλή μας πλευρά για να τα αποκτήσουμε.
Και όταν δεν το καταφέρουμε?
Παραπονιόμαστε,αδιαφορούμε,νιώθουμε αδικημένοι.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

03/08/2005, 10:06:44
quote:
Το έγραψα γιατί ακριβώς γι'αυτά τα τρία πραγματάκια τα κάνουμε όλα.
Ζητάμε την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων.
Δείχνουμε τη καλή μας πλευρά για να τα αποκτήσουμε.
Και όταν δεν το καταφέρουμε?
Παραπονιόμαστε,αδιαφορούμε,νιώθουμε αδικημένοι.

Συμφωνώ οτι στην αγάπη δεν πρέπει να περιμένεις και να δίνεις επειδή γουστάρεις κι όχι για να λάβεις.
Όμως, είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αποζητούμε την αγάπη και την αποδοχή των άλλων.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

03/08/2005, 23:40:43
quote:
Όμως, είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αποζητούμε την αγάπη και την αποδοχή των άλλων.

ΝΑΙ! Είναι.
Αλλά να είμαστε αληθινοί.
Και αν τελικά δεν βρίσκουμε αγάπη και αποδοχή γιατί να δείχνουμε τα νύχια και τα δόντια μας,και τον κακό εαυτό μας?
Πληγωνόμαστε και πληγώνουμε κατόπιν.

04/08/2005, 02:30:34
quote:
ΝΑΙ! Είναι.
Αλλά να είμαστε αληθινοί.
Και αν τελικά δεν βρίσκουμε αγάπη και αποδοχή γιατί να δείχνουμε τα νύχια και τα δόντια μας,και τον κακό εαυτό μας?
Πληγωνόμαστε και πληγώνουμε κατόπιν.

Κι εμένα δεμου αρέσει αυτό, Ελευθερία μου, αλλά είναι στην αθρώπινη φύση αυτό δυστυχώς...

fantomas3004Μέλος
05/08/2005, 21:11:19
Aφού μας δείχνουν τον χειρότερο τους εαυτό οι άλλοι γιατί να δείχνουμε εμείς τον καλύτερο, κορόιδα είμαστε?
Θα τους απαντήσουμε ομοίως
05/08/2005, 21:59:10
Εμμμ...να οι βεντέτες!
και τελευταία τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ μ'αυτές.
Γιατί πρέπει να ανταποδίδεις με το ίδιο νόμισμα?
Ωστόσο αυτό είναι θέμα χαρακτήρα.
Προσωπικά τηρώ το παρακάτω:<Μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν>

06/08/2005, 13:27:54
Ok, δεν πρέπει να κινούμαστε με αυτό το γνώμονα, οτι δηλαδή αφού κάποιος μας έβλαψε πρέπει να "πάρουμε το αίμα μας πίσω".
Πολλές φορές όλοι το σκεφτόμαστε αυτό, ειδικά όταν κάποιος/α μας πληγώνει.
Δε μπορώ πάντως να κατηγορήσω ένα άτομο που το κάνει αυτό ούτε το θεωρώ κακό.
Προφανώς, όταν το κάνει νιώθει καλύτερα επειδή εκδικήθηκε.

rizitisΜέλος
06/08/2005, 16:38:23
quote:
Εμμμ...να οι βεντέτες!
και τελευταία τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ μ'αυτές.
Γιατί πρέπει να ανταποδίδεις με το ίδιο νόμισμα?
Ωστόσο αυτό είναι θέμα χαρακτήρα.
Προσωπικά τηρώ το παρακάτω:<Μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν>

στη ζωη υπαρχουν καποιες αξιες που ειναι πιο ισχυρες απο οποιαδηποτε θρησκεια απο οποιαδιποτε διδασκαλια και απο οποιοδιποτε νομικο συστημα ή πολιτικο καθεστος.
οι αξιες αυτες ονομαζοντε ηθη και μαζι με τα εθιμα περνανε απο γεννια σε γεννια.
η βεντετα δεν ειναι μονο η ανταποδοση του κακου που σου εκαναν ,ειναι και αυτο, αλλα ειναι και το χρεος σου προς την οικογενεια σου και προς την κοινωνια γενικοτερα.
δεν θα πρεπει να το βλεπουμε σαν μια πραξη που σε ωθει μονο το ενστικτο της εκδικισης για να την κανεις.
υπαρχουν κιαλλοι παραμετροι που δεν ειναι της ωρας κι ουτε αφορουν το τοπικ .
απλα με μια λεξη , πρεπει να το κανεις .και δεν ειναι θεμα χαρακτηρα,
κανεις δεν ηθελε να γινει φονιας ποσο μαλλον να παει φυλακη αλλα πρεπει ...

06/08/2005, 19:02:05
rizits κι εγώ Κρητικός είμαι, φίλεμου, αλλά πιστεύω πως το όλο θέμα με τη βεντέττα είναι κάπως άσχημο.
Μπορεί να προξενηθούν βεντέττες από το πιό μικρό πράγμα.
Το βρίσκεις σωστό εσύ αυτό?

07/08/2005, 11:57:35
Όταν αναφέρθηκα στις βεντέτες το έκανα κάπως..χαριτολογώντας!
Σαφώς και είναι πιο πολύπλοκο από μια απλή εκδίκηση.
Έχω ασχοληθεί κάπως,αν και δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα το σκεπτικό.
Ακόμη δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά στις βεντέτες που αφορούν το πανέμορφο νησί μας,αλλά γενικότερα.
Σαν απλή έκφραση.
quote:
δεν θα πρεπει να το βλεπουμε σαν μια πραξη που σε ωθει μονο το ενστικτο της εκδικισης για να την κανεις.
υπαρχουν κιαλλοι παραμετροι που δεν ειναι της ωρας κι ουτε αφορουν το τοπικ .
απλα με μια λεξη , πρεπει να το κανεις

Αγαπητέ riziti,γιατί δεν ανοίγεις ένα θέμα που να αφορά στις βεντέτες?
Εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρον.
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
Πιστεύω είναι θεσμός.Περασε από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Σίγουρα είναι πολύπλοκο.

rizitisΜέλος
07/08/2005, 17:47:39
quote:
rizits κι εγώ Κρητικός είμαι, φίλεμου, αλλά πιστεύω πως το όλο θέμα με τη βεντέττα είναι κάπως άσχημο.
Μπορεί να προξενηθούν βεντέττες από το πιό μικρό πράγμα.
Το βρίσκεις σωστό εσύ αυτό?

ΦΙΛΕ Dying_Incubus Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΜΑΣ ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΕΙΠΕ;
"ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ."

ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΗ,Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ.
Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΠΡΑΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΣΟ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.

quote:
Αγαπητέ riziti,γιατί δεν ανοίγεις ένα θέμα που να αφορά στις βεντέτες?
Εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρον.
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
Πιστεύω είναι θεσμός.Περασε από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Σίγουρα είναι πολύπλοκο.

ΑΓΑΠΗΤΗ Ελευθερία ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΑΜΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ "ΨΥΧΗ"
ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΥΧΥΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΜΙΓΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΛΟΥΚΙ- ΛΟΥΚ:
"ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΪ..."
ΚΛΙΚ

Υ.Γ:ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΕΛΑΒΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΓΚΙΛΟ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΜΕ EMAIL ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΗΔΗΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΣΥΓΝΩΜΗ Αστροψυχή!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

Odysseus_nemoΜέλος
08/08/2005, 03:17:23
ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΑ ΤΟ ΣΕΞ ΩΣ "ΕΦΗΜΕΡΗ ΑΓΑΠΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΩΣ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΘΑ ΞΟΡΚΙΖΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ;

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑ; ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΕΞ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΆ;
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ¨ΑΓΑΠΗ¨ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΖΟΥΝ;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

09/08/2005, 21:27:41
Αγαπητοί φίλοι ,
Νομίζω ότι δώθηκε μια αυτόματη απάντηση γιατί οι άνθρωποι έχουν προσανατολιστεί καθαρά στο σεξ και γιατί η αγάπη είναι κάτι που ψάχνομε όλοι με τα κιάλυα......
Δεν θεωρώ τυχαίο που το γυρίσατε στο τέλος στην εκδικητικότητα. Πιστεύω ότι αυτό είναι βασική αιτία του γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε τα φύλα μεταξύ μας. Βγάζομε τα απωθημένα μας εκεί που μπορούμε και δεν αξιολογούμε τις καταστάσεις σύμφωνα με την πραγματική τους διάσταση αλλά με ένα κράμα παρελθόντος τραυματικού και επιθυμιών σε φαντασιακή σφαίρα.

Εγώ συμφωνώ με την τοποθέτησή σου Αστροψυχή (apropos άντρας είσαι ή γυναίκα;) και πιστεύω ότι στις σχέσεις δεν πρέπει να απαιτεί κανείς από τον άλλο αλλά να ωθεί. Ωστόσο όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης αμοιβαιότητα υπάρχει πρόβλημα......και η σχέση κουτσαίνει έως παραλύει...

Ένα άλλο σημείο: Χρειαζόμαστε πραγματικά κάθαρση από τις προκαταλήψεις, τα κατεστημένα και τα κόμπλεξ που έχομε αποκτήσει στη διαχρονική μας ιστορία. Μόνο έτσι κερδίζει κανείς τη δυνατότητα να εισχωρήσει στη "μέθεξη" μιας σχέσης που ο Θεός είναι παρών και δεν κλείνει τα μάτια.

Έχεις δίκιο που η δική μας η γενιά ήταν κάπως αλλιώς κάποτε.... αλλά μην ξεχνάς που εκείνη κατάφερε σε 1-2 δεκαετίες να χαράξει την ακριβώς αντίθετη πορεία: όπως έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω τη ..........διαπολιτισμική επικοιωνία ανάμεσα στα φύλα (δηλαδή τη Βαβέλ).

Άρα.... τι κάνομε έστω και εμείς που μας απασχολεί το θέμα (ως φαίνεται αρκετά;)

Είτε τον καλέσεις είτε όχι ο Θεός είναι παρών.

09/08/2005, 22:27:34
Θα συμφωνήσω και εγώ οτι οι νέοι είναι προσκολλημένοι στο σέξ και αγνοούν την πραγματική αγάπη. Έχουν φτάσει στο λανθασμένο σημείο την οποιαδήποτε μορφή αγάπης με το σέξ. Αυτό οφείλεται σε λανθασμένες μορφές ανατροφής τους, που γίνεται συνήθως με αυστηρούς κανόνες και οδηγίες απαγόρευσης του σέξ συνταυτιζόμενο σάν κάτι το απόλυτα κακό. Και όμως δυστυχώς οι επιπλήξεις αυτές φέρνουν αποτελέσματα αντίθετα απο τα αναμενόμενα διότι η δράση δημιουργεί αντίδραση. Το σέξ όπως και να το κάνουμε είναι μιά φυσική ανάγκη συνυφασμένη με την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Είναι απαράδεκτο να του δίνουμε αρνητική σημασία γιατί κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Στο τέλος καταντάμε λόγω όλων αυτών των απωθημένων να θυσιάζουμε όλες τις μορφές αγάπης στον βωμό του σέξ.
10/08/2005, 01:18:42
quote:
Το σέξ όπως και να το κάνουμε είναι μιά φυσική ανάγκη συνυφασμένη με την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Είναι απαράδεκτο να του δίνουμε αρνητική σημασία γιατί κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας.

Το σέξ είναι πολύ όμορφο, αρκεί να ξέρεις γιατί το κάνεις.
Να βλέπω δηλαδή μικρά παιδιά στα 14-15 να επιδίδονται σε αυτό επειδή το έκαναν κι άλλοι/ες συμμαθητές/τριες είναι βλακεία και με εξαγριώνει.
Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει σύντομα αλλά θα αλλάξει...?

rizitisΜέλος
10/08/2005, 03:04:33
Θα συμφωνήσω και εγώ οτι οι νέοι είναι προσκολλημένοι στο σέξ και αγνοούν την πραγματική αγάπη. Έχουν φτάσει στο λανθασμένο σημείο την οποιαδήποτε μορφή αγάπης με το σέξ. Αυτό οφείλεται σε λανθασμένες μορφές ανατροφής τους, που γίνεται συνήθως με αυστηρούς κανόνες και οδηγίες απαγόρευσης του σέξ συνταυτιζόμενο σάν κάτι το απόλυτα κακό. Και όμως δυστυχώς οι επιπλήξεις αυτές φέρνουν αποτελέσματα αντίθετα απο τα αναμενόμενα διότι η δράση δημιουργεί αντίδραση. Το σέξ όπως και να το κάνουμε είναι μιά φυσική ανάγκη συνυφασμένη με την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Είναι απαράδεκτο να του δίνουμε αρνητική σημασία γιατί κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Στο τέλος καταντάμε λόγω όλων αυτών των απωθημένων να θυσιάζουμε όλες τις μορφές αγάπης στον βωμό του σέξ.

Μηδενιστής

ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΑ ΛΕΕΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

10/08/2005, 10:08:29
Αυτό που με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα στην εποχή μας είναι η εχθρότητα ανάμεσα στα 2 φύλα! Οι 15χρονοι π.χ. σήμερα ξεκινούν με πολύ καλές προοπτικές σε επίπεδο σχέσεων, αφού όλα τα γυμνάσια - λύκεια είναι πλέον μεικτά, τα φροντιστήρια το ίδιο και παντού (στις καφετέριες κ.λ.π. βλέπεις μιξ αγόρια - κορίτσια, Αυτό θάλεγες ότι θα έδινε την ευκαιρία στα αγόρια και τα κορίτσια να γνωριστούν καλύτερα και να οικειοποιηθούν οι μεν τους δε. Και σε μία αρχική φάση έτσι είναι, αφού στα 15,16,17 χρόνια τους τα αγόρια και τα κορίτσια κινούνται σε ένα υποτιθέμενο επίπεδο "κολλητιλικιού". Ωστόσο, όσο έρχονται πιο κοντά τα αγόρια και τα κορίτσια και επειδή βέβαια οι ορμόνες "χτυπάνε" και τα οδηγούν στην προαιώνια ανάγκη ένωσης μεταξύ τους, μπαίνουν στη φάση της πρώτης ερωτικής εμπειρίας και της δημιουργίας σχέσεων . Και ενώ όλα υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κυλάνε ομαλά, σε αυτή τη φάση σα να "αγριεύονται" τα παιδιά και βγαίνοντας από αυτή την ηλικία και φτάνοντας π.χ. στα 24-25 αλλάζει ριζικά το σκηνικό. Τα ίδια τα παιδιά που κάνανε κολλητιλίκι με τα μέλη του άλλου φύλου "διασπώνται" και αρχίζουν π.χ. μόνο τις γυναικοπαρέες. Ενα εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό νέων γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία (20-35 χρονών) είναι -σύμφωνα με μελέτη του Σεξολογικού Ινστιτούτου Αθηνών νομίζω - χωρίς σχέση, επί μήνες ή ακόμη και επί χρόνια. Προσωπικά, συγκρίνοντας την εποχή μας με προηγούμενες δεκαετίες τη βρίσκω φοβερά αντιερωτική. Γύρω μας κυριαρχεί το άγχος, η ανασφάλεια, ο "κλειστοφοβισμός", η έλλειψη επικοινωνίας, το "πλαστικό" σεξ, τα κενά ή ταραγμένα βλέμματα στους ανθρώπους, και όλες αυτές οι συνθήκες δεν ευνούν την ανάπτυξη ερωτικών ατμόσφαιρων. Σαφώς και τα παιδιά σήμερα δεν το καταλαβαίνουν το σε πόσο αντιερωτική εποχή ζούν. Σύμφωνα με τις θεωρίες κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, φιλοσόφων κ.λ.π. το είδος της κοιωνίας μέσα στην οποία ζούμε τώρα (υπερκαταναλωτική, με έμφαση στην απόκτηση πληθώρας υλικών αγαθών, χρήματος, υψηλής κοινωνικής θέσης, με έμφαση στο άτομο, στην εγωιστική ανάδειξη του ατόμου - έτσι ώστε αυτό να έχει διαρκώς καταναλωτικές "ανάγκες" κ.λ.π.) δημιουργεί όχι απλά αντιερωτικό κλίμα αλλά οδηγεί τους ανθρώπους και σε αυνανιστικές/αυτιστικές συμπεριφορές (καθαρά αντιερωτικές δηλαδή)!
10/08/2005, 10:59:46
Αστροψυχή, είσαι αρκετά σωστή σε όλα όσα παρατήρησες.
Το θέμα είναι αν θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση σε όλα αυτά.

rizitisΜέλος
10/08/2005, 16:24:10
quote:
Αστροψυχή Απεστάλη: 10/08/2005, 10:08:29

Αγαπτη Αστροψυχη

συμφωνω με τις διαπιστωσεις σου θα ηθελα ομως να τις εμβαθηνω ως προς τα αιτια λιγο.

Νομιζω οτι εκτος απο την τερατοποιηση των σχεσεων των δυο φυλλον πραγμα που στην ελληνικη κοινωνια ξεκιναει απο την οικογενεια οπως σχολιαζει παραπανω ο μηδενηστης, και εκτος απο τους ρυθμους και τις προτερεοτητες που παρατασουν οι συγχρονοι ρυθμοι ζωης , υπαρχουν και αλλοι παραμετροι .

Πιστευω οτι καταλιτικο ρολο στις σχεσεις των δυο φυλλων εχει παιξει η παρεξηγημενη εννοια της ισοτητας. ενας αντρας και μια γυναικα ειναι ισοι ως προς την ουσια . δεν ειναι ομως ισοι και δεν μπορουν να ειναι ισοι σε καποιους σιγγεκριμενους ρολους που καλουνται να παιξουν στο σανιδι της ζωης. αν παρατηρησουμε και την ιδια την φυση γυρω μας θα δουμε τον ξεκαθαρο ρολο δυο ισων ουσιων και εννοιων που συμπληρωνουν ο ενας τον αλλον.

τι θελω να πω ; ( πριν παρεξηγηθω!)

ειμαστε και οι δυο ανθρωποι , εχουμαι τα ιδια δικαιοματα στην ζωη,
τις ιδιες ευαισθησιες , τους ιδιους προβληματησμους κτλ.

ομως εσυ σαν γυναικα εχεις καποια προτεριματα ,που σου τα εχει δωσει η φυση για να συμπληρωνεις τον αντρα.
και εγω σαν αντρας εχω καποια αλλα που μου τα εδωσε η φυση για να συμπληρωνω εσενα.
δεν αναφερωμε στο ποιος θα πλυνει τα πιατα...

νομιζω οτι η εληψη ρομαντισμου στις σχεσεις των δυο φυλλων αρχισε απο τοτε που , οχι αρχισαν να καθοντε μαζι στις καφετερειες , αλλα οταν αρχισαν να πολυκαθοντε μαζι στις καφετερειες τα δυο φυλλα.

το κολιτιλικι μεταξυ των δυο φυλλον αφερει την μαγεια της σχεσης των δυο φυλλον. απο την μια ο τροπος σκεψης εγινε ιδιος και ταφτοσημος, απο την αλλη ο ενας λεει μαλακα τον αλλο οποτε χαθηκε και οσεβασμος μεταξυ τους, αλλα και η ηδονη.

οταν πηγαινω σε μια ταβερνα με μια κοπελα δεν της ανοιγω την πορτα να μπει για πλακα. αλλα γιατι την σεβομε σαν ανθρωπο , γιατι θεωρω τιμη μου που την συνοδευω και γιατι την γουσταρω.

θα μου πεις δεν εχει αναγκη καμια γυναικα να της ανοιξουν καμια πορτα , χερακια εχει να την ανοιξει μονη της ή οτι με αλλους τροπους δειχνουν την εκτιμιση και τον σεβασμο.
συμφωνω και επαυξανω. αλλα και αυτο χριαζετε για να υπαρχει το αλατακι σε μια σχεση.και μην μου πειτε οτι δεν αισθανεται ομορφα μια γυναικα με τετοιες κηνισεις!. πως να το κανω ομως εγω αυτο οταν πριν μια ωρα ειμασταν ολοι μαζι σε μια καφετερεια και κουβεντιαζαμε τα ιδια που κουβεντιαζαμε και εχθες
και μου την ειπε και καμια δεκαρια φορες.

το ιδιο και απο την αναποδη βεβαια. οταν εγω δεν αναλαμβανω καποιες ευθηνες που πρεπει να αναλαβω οταν θεωρω την γυναικα κατωτερη απο εμενα οταν την αφηνω μονη της τοτε που χριαζετε μια βοηθεια ( γιατι το προβλημα ειναι δικο της) πως να με σεβαστει αυτη, πως να με τοποθετησει στον εκεφαλο της σαν εννοια και οχι σαν ουσια μονο;

θελω να πω οτι η μαγκια δεν παει στις κοπελες ουτε στους αντρες το πολυ το πιτσι πιτσι.
χριαζετε λεπτοτητα , σεβασμο κατανοηση ,αλλα και φαντασια ο ρομαντισμος.
ο ενας να συμπληρωνει τον αλλο.

μπριζοσε με να σκεφτω πως θα σου μιλισω , η χυλοπητα κανει καλο, σε μαθενει πως πρεπει να μιλας και να σιμπεριφερεσε.
αν σου αρεσω τοσο πολυ μπορεις να μου το διξεις (εμεσα), μην μου το πρωτο πεις ομως!

εχεις το μητρηκο ενστικτο μεγαλο πραγμα που εγω δεν θα το αποκτισω ποτε, πρεπει να παραμηνεις γυναικα.

ισως ο αντρας εχει πιο πολυ θαρος στα προβληματα της ζωης. αναλαβε τις ευθηνες σου ,πρεπει να παραμεινεις αντρας.

πιστευω οτι μεγαλο ρολο εχει παιξει στην ελειψη ερωτισμου αυτο το πραγμα. στο ονομα της σωστης ισοτητας καπου χαθηκε η μπαλα και τωρα τρεχουμε να την βρουμε.

και φυσικα επομενο ηταν να γινει και το κρεβατι των ζευγαριων φτωχωτερο σε παθος. διοτι αλλο φαντασια στο σεξ και αλλο παθος.
το παθος μπορει να το νιωσεις με μια ματια την σιγκεκριμενη στιγμη , με ενα κατι ρε παιδι μου, ακομα και με το τσιγαρο που δεν θα αναψεις π.χ

τωρα γινεται σεξ ,αλλες φορες καλο αλλες ,οχι δεν πειραζει.
αυτο που πειραζει ειναι οτι δεν γινεται ερωτας και ο ερωτας ειναι το τελειωμα του νου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

10/08/2005, 22:44:33
rizitis, πάνω-κάτω σε όσα είπες με βρίσκεις σύμφωνο κι ίσως έχω τις ίδιες αντιλήψεις για τα όσα μας είπες.
Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα....

quote:
τωρα γινεται σεξ ,αλλες φορες καλο αλλες ,οχι δεν πειραζει.
αυτο που πειραζει ειναι οτι δεν γινεται ερωτας και ο ερωτας ειναι το τελειωμα του νου...

Τι θές να πείς με την τελευταία σου φράση?