ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποια είναι η θέση της γυναίκας στο Χριστιανισμό; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποια είναι η θέση της γυναίκας στο Χριστιανισμό; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Bokken27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/06/2004, 11:03:47
Καλέ μου Schwabe μακάρι όλοι οι Ιουδαίοι να αγαπούσαν την Ελλάδα όσο εγώ. ΜΑΚΑΡΙ !

Καλή μέρα.

Ο κακός λύκος

fatboy51Νέο Μέλος
01/06/2004, 13:47:49

Βρε άνθρωποι,γιατί βασανίζεστε; Η θέση της γυναίκας στο χριστιανισμό είναι σαφής, σαφέστατη μάλιστα: Ανάσκελα και με τα μπούτια ανοιχτά, εκτός νηστειών, και αφού έχει τελειώσει την κουζίνα, το σπίτι και τα παιδιά... Και περίπου το ίδιο ισχύει για τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τις γυναίκες πιό ελεύθερες, με την έννοια πως τις είχαν οριοθετήσει σε ένα χώρο και τις αγνοούσαν. Δεν τις εμπόδιζαν όμως να μορφωθούν, αν το ήθελαν. Οι Ρωμαίοι; Εκεί να δεις καλοπέραση!! Η γυναίκα κατάληξε περίπου res, πράγμα δηλαδή.

Αυτά τα ολίγα. Α, και μην ψάχνετε τι είπε ο ένας και ο άλλος θεολογοφιλοσοφοιατροκλαπαρχίδαμος... Ματάκια έχετε, κοιτάξτε γύρω σας, πόσες γυναίκες υπάρχουνε στην εξουσιαστική πυραμίδα του χριστιανισμού και των άλλων θρησκειών, και βγάλτε μόνοι και μόνες τα συμπεράσματά σας...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!

dimitris2Μέλος
01/06/2004, 19:18:10
quote:

dimitris2,

Δηλαδή ΤΙ φαντάστηκες ότι κάνω φίλτατε? Εφευρίσκω και επινοώ δικές μου «πηγές» και «ερμηνείες»? Κάνε μου την χάρη ρε Δημήτρη τέτοια ώρα που’ναι!

Υπ’όψιν πάντως πως ο «Παιδαγωγός» (search: Clemens Alexandrinus Paedagogus) ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ και όχι από ένα. Δεν είμαι επομένως σε θέση να γνωρίζω ΤΙ και ΠΟΥ κοιτάς, αλλά να’σαι 100% σίγουρος πως γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω.

Καλή μελέτη φίλτατε!

Εχεις μανία να αντιστρέφεις τα λόγια του συνομιλιτή σου.
Εγραψα : "Αν σου είναι εύκολο γράψε τα σωστά εδάφια ή ακόμη καλύτερα το αρχαίο κείμενο. Γιατί το δεύτερο βιβλίο του Κλίμη "Παιδαγωγός" δεν έχει 33 κεφάλαια. που το βρήκες το 2:33 ?"

Μιλάμε συγκεκριμένα για το δεύτερο βιβλίο , όχι αν ο παιδαγωγός αποτελειται από 300 βιβλία αλλά ότι στο δεύτερο δεν υπάρχει κεφάλαιο 33.
Αν γράψεις και μια γραμμή αρχαίο κείμενο δεν είναι και κακό.

01/06/2004, 19:34:25
dimitris2,

Λες:
"Αν γράψεις και μια γραμμή αρχαίο κείμενο δεν είναι και κακό."

Σου έχω δώσει μια πηγή που εάν την μελετήσεις θα βρεις ότι αγαπάς. Ακόμη και αυτό που σου γράφω!!

Κατα τα άλλα, ισχύουνε όσα έχω ήδη πει.

Να'σαι καλά.

dimitris2Μέλος
01/06/2004, 23:57:48
Μα που στο καλό θα διαβάσω κάτι που δεν υπάρχει? Το έχω το βιβλίο μπροστά μου (που να τα κάψω τα ρημάδια). Το δεύτερο βιβλίο παιδαγωγού τελειώνει ΧΙΙ 15 , τελευταίες λέξεις <ο οφθαλός ουκ ειδεν ουδε ους ήκουσε> πρότερον. (πέσαμε στην περίπτωση γιατί κι εγώ δε βλέπω τίποτα). Σελ.188 Αθήνα 1956, έκδοση ΒΕΠ

02/06/2004, 08:47:41
dimitris2,

..........

06/01/2006, 00:51:22
το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

παραμένει ενεργό το παρόμοιό του:

Γυναίκα και Εκκλησία