ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Vasiliscm30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VasiliscmΜέλος
01/10/2005, 17:50:27
Αγαπητοί φίλοι,

Ο Nikostheater λέει:

quote:
ΑΥτο να το πεις στους Μηλιους,για διαβασε τι επαθαν απο την δημοκρατικη αθηνα.

Απαντώ:

Οι Μήλιοι ήταν σε πόλεμο με τους Αθηναίους. Επέλεξαν να αμυνθούν και έχασαν.
Ήταν λάθος η καταστροφή της Μήλου από τους Αθηναίους. Όμως Δημοκρατία δεν σημαίνει και Ειρήνη. ΑΚόμη και σήμερα δημοκρατικές χώρες πολεμούν και δεν τηρούν τους κανόνες και την συνθήκη της Γενεύης.

Λέει ο Nikostheater:

quote:
Διαλογος εδω εχει παψει να ιφυσταται εδω και αρκετους μηνες,το μονο που γινεται εδω ειναι να λενε το 90% των συμμετεχοντων για τα εγκληματα του χριστιανισμου,για ιερες εξετασεις και λοιπα,που στην τελικη δεν ηταν πρακτικη της ορθοδοξιας αυτα,χωρις να σημαινει οτι οι ανθρωποι που και αν ανηκουν,σε καθε εποχη δεν κανουν εγκληματα η πραξεις οχι σωστες.

Απαντώ:
Όντως τα εγκλήματα έγιναν από τους Καθολικούς Χριστιανούς και όχι από τους Ορθόδοξους και αυτό έχει την εξήγησή του:

Οι ορθόδοξοι έχασαν την εξουσία με την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Εγκλήματα μπορούν να γίνουν μόνο από τους κατέχοντες την εξουσία, ή μέρος αυτής.

Φιλικά Βασίλης

01/10/2005, 17:53:23
Να σας πώ κάτι, βρέ παιδιά?
Μπαίνω τελευταία στα θέματα του Μύθος & Θρησκεία κι ειλικρινά απογοητεύομαι.
Κόντρες από δώ, κόντρες από κεί και το αποτέλεσμα είναι οτι αυτό δεν καταλήγει πουθενά αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό.
Δεν διαβλέπω κανένα ενδιαφέρον να δώσει η κάθε πλευρά στην άλλη να καταλάβει μερικά πράγματα.
Τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται χρησιμοποιούνται μόνο για να προσβάλλουν τον συνομιλητή με την αντίθετη γνώμη.
Και το πιο άσχημο είναι οτι σε μία κατηγορία που μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος topics με μυθολογικό περιεχόμενο, με πληροφορίες για θρησκείες άλλων κρατών καθόμαστε κι αναμασάμε στοιχεία για τον Χριστιανισμό και τον Δωδεκαθεϊσμό.
Οι απόψεις μου είναι γνωστές και τις έχω διατυπώσει ανοιχτά και με σαφήνεια.
Και θα σας πώ κι ανοιχτά και τις ενστάσεις μου για κάποια άτομα και τον τρόπο που έχουν.
Έχω ενστάσεις για τον Ψηλό και τη συμπεριφορά του.
Έχω ενστάσεις που βλέπω ένα άτομο τόσο μεροληπτικό κι επιλεκτικό να αναλώνεται μόνο σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου και να συμπεριφέρεται σα να περιμένει κάποιο "θύμα"-συνομιλητή για να τον κατακεραυνώσει.
Προσωπικά δεν έχω λάβει καμία απάντηση στα όσα ερωτήματα του έχω θέσει ακόμα και μέσα από την Αγία Γραφή.
Βλέπω ένα άτομο που όπως έχει δηλώσει δεν έχει καλή σχέση με τα Αγγλικά να παραθέτει ιστοσελίδες στα Αγγλικά που απαιτούν καλή χρήση της γλώσσας.
Αυτό μου φαίνεται τουλάχιστον ύποπτο.
Και μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι επέπληξε την toxotis που του παρέθεσε μία ιστοσελίδα με πλήθος στοιχείων και βιβλιογραφία και αμφισβήτησε ακόμα και τους συγγραφείς των βιβλίων.
Στις δικές του βέβαια παραπομπές ούτε λόγος για αμφισβήτηση στους συγγραφείς...
Βλέπω έναν Schwabe που πραγματικά έχει αρκετές γνώσεις επί του Χριστιανισμού και της Ιστορίας να τα παραθέτει και χαίρομαι για αυτό.
Διαφωνώ κάθετα όμως με τον τρόπο που αντιτίθεται στους συνομιλητές του (sorry, φίλε μου).
Διαφωνώ με τον WWalker για τους ίδιους ακριβώς λόγους που καταλογίζω με τον Schwabe.
Διαφωνώ με τον velial που ο τρόπος του απέναντι στους συνομιλητές του είναι άκρως προσβλητικός και με διάθεση εμπαιγμού.
Αλήθεια, περίπτωση σοβαρού και πολιτισμένου διαλόγου σε αυτήν την Κατηγορία συζητήσεων υπάρχει?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

toxotisΜέλος
02/10/2005, 01:11:19
Αν και με αρκετά σημεία στο post σου με βρίσκεις σύμφωνη, όπως δηλαδή πως άσχετα με το θρήσκευμα, παντού υπάρχουν πιστοί=άνθρωποι που εκτρέπονται, με το παρακάτω....τι να πω...είναι σαν να λέμε η δικτατορία και απαξίωση του δικαιώματος της προσωπικής γνώμης:
"Ή πιστεύετε ότι και εγω ή είστε όλοι ηλίθιοι"
Έτσι είναι?

quote:
Αλλα εδω το εχετε κανει καραμελα,λες και ειστε εργαζομενοι στην halls..
Οσες φορες επιχειρησα να συμμετεχω ουσιαστικα σε μια συζητηση το μετανοιωσα γιατι η κουβεντα εκτροχιαζοταν παντα στις γνωστες ηλιθιοτητες.Αν σε ενοχλει ο χαρακτηρισμος συγνωμη,αλλα αυτο ειναι.Οταν κατι ειναι ηλιθιοτητα παραμενει ηλιθιοτητα ακομα και αν του αλλαξεις χαρακτηρισμο.Δεν εχω συνηθισει να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου και δεν θα το κανω εδω μεσα.
Αφου δεν σεβεστε την αλλη αποψη,τοτε μην απαιτειτε σεβασμο.Ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται,δεν ειναι αυτονοητος στην εποχη μας.
Αλλο ανοχη,αλλο σεβασμος.
Αντε πια,με την βλακεια εδω μεσα.

Αγαπητέ Dying Incubus

quote:
Αλήθεια, περίπτωση σοβαρού και πολιτισμένου διαλόγου σε αυτήν την Κατηγορία συζητήσεων υπάρχει?

Πραγματικά το ίδιο αναρωτιέμε κι εγώ συχνά. Άν και τα θέματα με ενδιαφέρουν από ιστορική και φιλοσοφική άποψη, με πραγματική διάθεση για έρευνα και συζήτηση & ανταλαγή απόψεων, το τελευτάιο έχει γίνει άθλημα ιδιαίτερα επικίνδυνο...

02/10/2005, 01:38:53
quote:

Αγαπητέ Dying Incubus

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Πραγματικά το ίδιο αναρωτιέμε κι εγώ συχνά. Άν και τα θέματα με ενδιαφέρουν από ιστορική και φιλοσοφική άποψη, με πραγματική διάθεση για έρευνα και συζήτηση & ανταλαγή απόψεων, το τελευτάιο έχει γίνει άθλημα ιδιαίτερα επικίνδυνο...

Αγαπητή μου, έχω διακρίνει οτι πράγματι σε ενδιαφέρει να αναζητάς θέματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συζητήσεων με διάθεση για έρευνα και συζήτηση.
Ειλικρινά χαίρομαι για αυτό!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

sfrΜέλος
02/10/2005, 13:32:31
Κάποιος επιμένει ότι δεν υπήρχε αντίθεση των "πατέρων" με τον ελληνικό πολιτισμό, Μόνο που τα γραπτά μένουν και άντε να κάνεις τώρα Ερμηνευτική, να κάνεις το άσπρο μαύρο για να ισχυριστείς αυτά που θέλεις:

• Αθανάσιος ο Μέγας, (αποκαλούμενος homunculus δλδ. ανθρωπάκι, μάλλον Αιθίοπας εκ καταγωγής): «Δεν είχε αποκαλυφθεί η μωρία της ελληνικής φιλοσοφίας, παρά μόνο όταν η αληθινή σοφία του θεού φανέρωσε τον εαυτό της στη Γη» (Περί ενανθρωπίσεως, 46.17-19)
  • Ιωάννης Χρυσόστομος, (εκ Δαμασκού Συρίας, αμφιλεγόμενης καταγωγής):

«Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και ιχώρ (έμπυο) και τα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια. Εμείς δε δεν παραιτούμαστε της κατ' αυτών μάχης» (Εις τον 'Αγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, 59, 370, 7-11).

«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε ... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ' έκαστη λαμπρότερα γίνονται». (Εις Ιωάννην 59.31.33).

«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων (της Παλαιάς Διαθήκης)». (Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα (690) 641.65).

• Βασίλειος ο Μέγας, (Καππαδόκης εκ καταγωγής):
    «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων». (Εις Προφήτην Ησαϊαν 9.230.8)

«Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» (Εις Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3).

• Ευσέβιος Καισαρείας της Παλαιστίνης, (Παλαιστίνιος εκ καταγωγής):
    « ... Τον φτωχό και πένητα λαό σήκωσες από τα καθόλου ζηλευτά πράγματα και από την ατιμία των παθών και από την κοπριά των ελληνικών βδελυγμάτων και κάθισες αυτόν με τους άρχοντες του Ισραήλ, τον όντως αληθινό λαό του Θεού» (Εκκλησιαστική Ιστορία, 23, 1352, 34-38)

Τίτλοι κεφαλαίων:
    Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης.
    Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν.
    Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των ελληνικών λόγων προτιμήσαμε.
    Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των Εβραίων παραδεχθήκαμε. (Ευσέβιος «Κλείς Πατρολογίας»).

• Τατιανός, μέγας απολογητής, (Tatianus, Αραμαίος εκ Μεσοποταμίας):
    «Οι Έλληνες ούτε είχαν ούτε δημιούργησαν τίποτα δικό τους, αλλά όλα τα παρέλαβαν από τους βαρβάρους, μόνο και μόνο για να προξενήσουν κακό» (Προς Έλληνας).

Αυτά αποτελούν μόνο μικρό τμήμα των ανθελληνικών αποσπασμάτων. Ανάλογα εδάφια από μελέτες και λόγους υπάρχουν πολλές εκατοντάδες στα πατερικά και, γενικότερα, στα εκκλησιαστικά κείμενα των Εφραίμ του Σύρου, Αναστάσιου του Σιναΐτη, Ιωάννη Δαμασκηνού, Κύριλλου Ιεροσολύμων κ.ά. Οι θεωρητικοί του χριστιανισμού, κυρίως οι Σύριοι και οι Αφρικανοί, αλλά λιγότερο οι Αλεξανδρινοί του 3ου αιώνα, καθυβρίζουν με κάθε διαθέσιμο τρόπο τις μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής φιλοσοφίας.

Όχι ότι δεν υπήρχαν και αμιγώς Έλληνες που είχαν απόλυτη σύμπλευση με τους συκοφάντες του Ελληνισμού. Πάντα, σε κάθε ιστορική δυσκολία παρουσιάζονται και δωσίλογοι, στην καθομιλουμένη προδότες ή κουΐσλινγκς (από το όνομα του Νορβηγού που έκαναν πρωθυπουργό οι ναζί). Ένας τέτοιος "πατέρας" ήταν ο Κλήμης Αλεξανδρείας (Clemens Titus Flavius), μάλλον Αθηναίος εκ γενετής, ο οποίος ισχυρίζεται στην αλλαγή από το 2ο στον 3ο αιώνα ότι οι Έλληνες έχουν αντιγράψει τα πάντα από ανατολικούς σοφούς, «Έλληνες κλέπται πάσης γραφής!» (Στρωματείς 1,5). Την ίδια στιγμή καπηλεύεται όμως ο ίδιος, συστηματικά αλλά ανομολόγητα, ιδέες της ελληνικής φιλοσοφίας και τις ενσωματώνει στο κήρυγμα και στα γραπτά του.

Μερικές ακόμα αποστροφές από λόγους και γραπτά "πατέρων" που έχουν διασωθεί: Όλοι οι μεγάλοι (Έλληνες και Ρωμαίοι) φιλόσοφοι ήταν καταρχήν «τυφλοί που διδάσκουν κωφούς», ο Πλάτων είχε αντιγράψει τις ιδέες του Μωϋσή, ο στωικός Ζήνων ήταν φαιδρός και προπαγανδιστής του κανιβαλισμού (!), ο Ηράκλειτος αυτοδίδακτος (άρα άνευ αξίας!) και αλαζών, ο Αριστοτέλης δε χαμερπής, αυλοκόλακας κ.ά. Ιδιαίτερα οι συκοφαντίες και ύβρεις του Ιωάννη Χρυσοστόμου κατά των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος θεωρούσε τους Έλληνες φιλόσοφους συνολικά ως «δειλούς, αλαζόνες φιλόδοξους που ποτέ δεν έκαναν το σωστό», γεμίζουν εύκολα ένα ολόκληρο βιβλίο. Και ήταν και "επιστήμονες" όλοι αυτοί, φανταστείτε τί θα έλεγαν και έγραφαν αν δεν ήταν.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους "πατέρες" ήταν οι διανοούμενοι γύρω από το γεωγραφικό πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού που περιέγραψα σε προηγούμενη τοποθέτησή μου, οι οποίοι (από εθνικής σκοπιάς δικαίως μεν, αλλά στηριζόμενοι στα όπλα των Ρωμαίων μισθοφόρων δε) διεκδικούσαν ρόλο στην κεντρική εξουσία. Συκοφάντησαν και κατέστρεψαν όσο μπορούσαν τον ελληνικό πολιτισμό για να μειώσουν τους Ελληνίζοντες και για να αναδείξουν το ανύπαρκτο πολιτισμικό παρελθόν τους. Όταν μερικούς αιώνες αργότερα, οι διάδοχοι στις εθνικές ηγεσίες, δεν είδαν αξιόλογη βελτίωση του ρόλου τους, οδήγησαν τους λαούς τους στη νέα ισχυρή θρησκεία, τον Ισλαμισμό που τους έταζε κι αυτός σημαντικό ρόλο στην κεντρική εξουσία.

Το ίδιο έγινε μερικούς αιώνες αργότερα στη Μικρασία με τους Τούρκους: πρώτοι και καλύτεροι προσχωρούσαν οι εκπρόσωποι αυτών των λαών (που είχαν εξελληνιστεί και εκρωμαϊστεί βέβαια σταδιακά) στο νέο καθεστώς για να παίρνουν αξιώματα, αγροτικές εκτάσεις και για να απαλλάσσονται από φόρους. Ο χριστιανισμός ήταν παλιά ένα όχημα που θα τους οδηγούσε ψηλά στην κρατική εξουσία. Όταν ξέμεινε αυτό το όχημα από ιδέες και πρόσωπα, ανέβηκαν οι αναρριχητές στο διάδοχο σχήμα ... Σε μας εδώ άφησαν τον εκκλησιαστικό μηχανισμό που αξιοποιείται μέχρι σήμερα λόγω της περιουσίας που έχει μαζέψει, από διάφορους αναρριχητές και μακρυχέρηδες, τύπου Βαβύλη, Γιοσάκη και του άντρακλα Παντελεήμονα.

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 14:00:23
Σιγα τα αυγα.
02/10/2005, 16:40:39
«Σιγα τα αυγα.»

Εάν δεν έχουμε τίποτα να καταθέσουμε, τότε καλύτερα να σιωπούμε. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γράφει, και επομένως γνωρίζει και να απαντήσει.

Με…………«αυγά» και άλλες δήθεν εξυπνάδες, απλά υποτιμάμε τον συνομιλητή και αναδεικνύουμε την βαθύτερη μας άποψη σε σχέση με την αντίθετη γνώμη.

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 17:11:31
Εχω κουραστει να αναφερω τα αυτονοητα.Οποιος δεν καταλαβαινει πραγματα αυτονοητα δεν ειμαι εγω αυτος που θα του τα διδαξω..
VasiliscmΜέλος
02/10/2005, 18:08:52
Αγαπητοί φίλοι,

Όσοι δεν έχουν τίποτε να πουν λένε : "σιγα τ'αβγά"

Έκανα τον κόπο να απαντήσω με επιχειρήματα στον NikosTheater.

Όμως ο φανατισμός δεν καταλαβαίνει από τίποτα.

Βλέπουν ότι όλο και περισσότεροι απορρίπτουν το παπαδαριό και τον Χριστιανισμό και τρελλένονται.
Σε μερικά χρόνια θα αγωνίζονται να κρατήσουν τα προνόμιά τους με νύχια και με δόντια.

Φιλικά Βασίλης

toxotisΜέλος
02/10/2005, 19:00:57
quote:
Εχω κουραστει να αναφερω τα αυτονοητα.Οποιος δεν καταλαβαινει πραγματα αυτονοητα δεν ειμαι εγω αυτος που θα του τα διδαξω..

Αγαπητέ Nikostheater,
δεν νομίζω πως μέχρι τώρα έχεις δείξει πως είσαι ικανός να διδάξεις οποιονδήποτε, αλλά ούτε και είναι αυτός ο σκοπός του forum...

Φιλικά Τοξότης

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 19:07:34
Δεν πειραζει αγαπητη μου,μην διδαχτειτε τιποτα.Τουλαχιστον ομως ας γνωριζουν καποιοι τα αυτονοητα,θα βοηθηθει αρκετα το φορουμ.Εξαλλου οι περισσοτεροι εδω δεν μπαινουν για να μαθουν,οποτε οποιαδηποτε προσπαθεια διδασκαλιας πεφτει στο κενο.
02/10/2005, 20:14:30
«Αγαπητέ Nikostheater,
δεν νομίζω πως μέχρι τώρα έχεις δείξει πως είσαι ικανός να διδάξεις οποιονδήποτε…»

Δεν θα το’λεγα, δεν θα το’λεγα……

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 20:36:12
Μην το πεις,μην το πεις...
02/10/2005, 20:49:43
«Μην το πεις,μην το πεις.»

Ο κόσμος το’χει σούσουρο και’μεις……..

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 21:23:05
ωωωωωωω ναι;
VasiliscmΜέλος
02/10/2005, 21:40:32
Dear Nikostheater,

Νομίζω ότι το userid σου τα λέει όλα: Nikos Theater

Φιλικά Βασίλης

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 21:45:00
Το ξερω.Φυσικα δεν ξερεις τι σημαινει η τι εννοω..οποτε μπορει η καλπαζουσα φαντασια σου σκεφτει διαφορα.Δεν σε κατηγορω.Ειναι ωραιο να βγαζεις συμπερασματα!Δεν θα σου κοψω αυτο το σπορ!

Α,και δωσε χαιρετισματα στους Ελ!
VasiliscmΜέλος
02/10/2005, 22:25:13
Aγαπητέ sfr,

Ωραία η ανάλυσή σου για τα "θεία" λόγια των πατέρων της εκκλησίας "μας".

Αυτά ακριβώς θα έπρεπε να διδάσκουν στα σχολία. Να ανοίξουν τα μάτια της νεολαίας μας.

Είναι πάντως λάθος να αντιπαρατίθεται ο Ελληνικός Πολιτισμός στον Χριστιανισμό.

Για να το πω πιο λαϊκά δεν μπορεί να παίξει μπάλα η Μπάγιερν με την Κολοπετινίτσα.

Φιλικά Βασίλης

orfeas7Μέλος
02/10/2005, 22:32:57
Φιλόθρησκοι ακροδεξιοί, άθεοι ακροαριστεροί, σοβινιστές ελληνοκεντρικοί και μέσα σ'αυτόν τον αχταρμά κάποιοι ηλίθιοι σαν και του λόγου μου που προσπαθούν να βρούν την αλήθεια μέσα απο την αλήθεια των άλλων.

Τελικά δεν θα οδηγήσει πουθενά. Ο καθένας που παίρνει μέρος στην συζήτηση αυτή ισχυροποιεί μονο τα πιστεύω του και θεωρεί τους άλλους πλανεμένους.

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους όσο δίκιο ή άδικο μπορεί να έχουν.

Αυτά είχα να πώ. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.

ΥΓ Τουλάχιστον μεσα σε όλη αυτή την φαγωμάρα μαθαίνουμε μερικά ιστορικά στοιχεία.

Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!

nikostheaterΜέλος
02/10/2005, 22:43:29
Μα αν η κολοπετινιτσα νικησε την Μπαγιερν παει να πει οτι στο συγκεκριμενο παιχνιδι η Κολοπετινιτσα ηταν καλυτερη!
Ποσο μαλλον οταν η Μπαγιερν κερδιζει και πεναλτι