ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
samuel1974Μέλος
27/10/2008, 13:51:52
@ γιάπετ

quote:
Είδες τι σου είπα;
Αμέσως έσπευσες, εντελώς αυθαίρετα βέβαια, να δικαιολογήσεις την αντίφαση...

Δεν υπάρχει αντιφαση Γιάπετ. Το "ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου" είναι η κατακλέιδα της παραβολής των ταλάντων, για την οποία μιλούσαμε...

Για το πότε θα εκτυλιχθούνε αυτά τα γεγονότα, το λέει στην αρχή της παραβολής: Λουκάς 19. 15 "καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ἐπανελθεῖν αὐτὸν λαβόντα τὴν βασιλείαν" ...Δλδ όταν θα ξαναέρθει να πάρει την βασιλεία. Πότε τοποθετείται χρονικά, σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία, αυτός ο επανερχομός του Χριστού;;; Μήπως πριν την Δευτέρα Παρουσία;;;; Μήπως μετά την Δευτέρα Παρουσία, σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία, θα επιλέγει ο καθένας ελεύθερα αν θα ακολουθήσει ή όχι τον Χριστό;;;;; Αλλά είναι φυσικά η γνωστή παρερμηνεία των Χριστιανομάχων, για να λένε, ότι εδώ ο Χριστός αποκλείει την ελεύθερη επιλογή και ότι δήθεν προτρέπει τους Χριστιανούς να σφάζουνε τους αλλόθρησκους, ακόμα και εάν δεν έγινε ήδη η Δευτέρα Παρουσία... Και η σελίδα:
http://erinya-hellenica.blogspot.com/2006/12/blog-post_2621.html
Ερμηνεύει την παραβολή των ταλάντων ότι δήθεν ο Χριστός προτρέπει τους Χριστιανούς να είναι φιλάργυροι, ενώ ο ίδιος είπε: "Δεν είναι δυνατον να υπηρετείς ταυτόχρονα τον Θεό και τον Μαμωνά". Και το "Πούλα τα υπάρχοντα σου και ακολούθησε με" και το "Πιο εύκολα περνάει η καμήλα απο την τρύπα της βελόνας, παρά ο πλούσιος στη Βασιλεία του Θεού" και άλλα και άλλα. Αλλά η σελίδα αυτή έτσι θέλει να το βλέπει, έτσι το βλέπει.

Αυτή η απομόνωση των εδαφίων, για να δίνονται εσκεμμένες παρερμηνείες, είναι μια τακτική που την ακολουθού(σα)νε οι Χιλιαστές και την συνεχίζουνε οι αρχαιολάτρες. Νομίζω ότι είναι η τρίτη φορά που υπενθυμίζω το τι ακριβώς λέει η Γραφή σε αυτό το εδάφιο, μόνο σε αυτο το φόρουμ. Αλλά ανταπάντηση σε αυτήν την απάντηση δεν υπάρχει ακόμα.

Οι παρερμηνευτές άρχισαν να καταντάνε βαρετοί...

quote:
Αυτό σε ρώτησα, να ερευνηθεί από ποιούς;; Ποιοί είναι αρμόδιοι να ερευνήσουν κάτι τέτοιο;;

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και μια αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.

quote:
Όσον αφορά στο Ρώσο, η ερμηνεία που δίνεις στη στάση του (υπονοώντας ότι λέει αλήθεια), είναι κάτι που βλέπεις εσύ, αδιαφορώντας για το περιεχόμενο των λόγων του και για την παραδοξότητά του.

Ακόμα και τα λόγια μου παρερμηνεύεις;;;

Δεν υπονοώ ότι λέει αλήθεια. Το είπα ξεκάθαρα ότι είναι αληθοφανής. Εάν είναι όμως αληθινός ή ψεύτικος, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

27/10/2008, 15:40:33
Αγαπητέ samuel1974

Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στην ρήση με την καμήλα και την τρύπα της βελόνας
Το ορθό είναι η κάμιλος δηλ. το καραβόσκοινο όχι η καμήλα

27/10/2008, 16:11:00
samuel1974

quote:
Για το πότε θα εκτυλιχθούνε αυτά τα γεγονότα, το λέει στην αρχή της παραβολής: Λουκάς 19. 15 "καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ἐπανελθεῖν αὐτὸν λαβόντα τὴν βασιλείαν" ...Δλδ όταν θα ξαναέρθει να πάρει την βασιλεία.

Για κοίταξέ το καλλίτερα και πες μου, αν μιλάει για τον εαυτό του (ο χριστός) ή για τον βασιλέα του παραδείγματός του. Βέβαια είναι δυσδιάκριτη η σαφήνια των λόγων του, αλλά στο εν λόγω χωρίο, φαίνεται πού τελειώνει η παραβολή και πού αναφέρεται στον εαυτό του...

quote:
Ερμηνεύει την παραβολή των ταλάντων ότι δήθεν ο Χριστός προτρέπει τους Χριστιανούς να είναι φιλάργυροι

Αυτό μπορεί να το κληρονόμησε απ' το μπαμπά του, το Γιαχβέ που καθόριζε και τα ποσοστά απ' το πλιάτσικο...

quote:
Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και μια αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.

Επομένως η επιστήμη δεν μπορεί να συμμετάσχει σ' αυτήν τη διαδικασία (αν ήταν δυνατό να χρήζει κάτι τέτοιο επιστημονικής έρευνας), αλλά μόνο οι παπάδες που κρίνουν βέβαια με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια και με βάση την όποια πίστη τους, δηλαδή θα δογματίσουν, όπως κάνουν και με τους "άγιους".

quote:

Ακόμα και τα λόγια μου παρερμηνεύεις;;;

Δεν υπονοώ ότι λέει αλήθεια. Το είπα ξεκάθαρα ότι είναι αληθοφανής. Εάν είναι όμως αληθινός ή ψεύτικος, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Δεν παρερμήνευσα τίποτε, όταν λες το παραπανω, αφήνεις αιχμές περί τέτοιας δυνατότητας, κάτι που είναι αδύνατον και το γνωρίζεις.

Σε ρωτάω λοιπόν ευθέως, υπάρχει περίπτωση, κατά την άποψή σου, να πεθάνει κάποιος (μη μου πεις για νεκροφάνεια) και για οποιονδήποτε λόγο και με τη μεσολάβηση οποιουδήποτε να γυρίσει στη ζωή, για να μεταφέρει αυτά που είδε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/10/2008, 16:13:59
pyramid

quote:
Αγαπητέ samuel1974

Σωστά φίλη pyramid, είναι κι αυτή μια απ' τις παρερμηνείες των γραφών...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/10/2008, 16:16:14
Ως γνωστον, με τη δυναμη του θεου ολα γινονται.
samuel1974Μέλος
27/10/2008, 16:23:09
@ pyramid

quote:

Εγώ έτσι το ξέρω:

Ματθαίος 19
24 πάλιν δὲ λέγω ὑμῖν, εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυπήματος ραφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.

Μάρκος 10
25 εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.

Λουκάς 18
25 εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.

Ο Χριστός όταν το έλεγε αυτό το είπε προφανώς στα Αραμαϊκά, και έχω ακούσει ότι το jamal που σημαίνει καμήλα δεν απέχει πολύ απο το jamala που σημαίνει καραβόσχοινο.

Ίσως το καραβόσκοινο να είναι το σωστό, αλλά το να χωρέσει ένα καραβόσκοινο απο την τρύπα μιας βελόνας δεν είναι ευκολότερο και δεν αλλάζει και πολύ το νόημα της φράσης...

Σε σημείο που ο Γιάπετ να λέει:

quote:
Σωστά φίλη pyramid, είναι κι αυτή μια απ' τις παρερμηνείες των γραφών...

Γιάπετ, σε προτρέπω να κάνεις ένα επιστημονικο πείραμα, μιας και θέλεις και επιστημονικές αποδείξεις για τα όσα αναφέρει ο Ρώσος:

Πάρε ένα καραβόσχοινο και προσπαθησε να το περάσεις απο την τρύπα της βελόνας, εάν περάσει το καραβόσκοινο και εφόσον είναι δεδομένο ότι δεν περνάει απο μέσα η καμήλα, τότε θα μιλήσεις για παρερμηνεία των Γραφών...

Γιατί τότε θα σήμαινε ότι το καραβόσκοινο περνάει δύσκολα, αλλά η καμήλα καθόλου.

Ο Λάζαρος Γιάπετ ήτανε τρεις μέρες νεκρός, και όταν ανοίξανε τον τάφο του, μύριζε άσχημα. Εάν τώρα ο κόσμος που ήτανε εκεί αηδίασε απο τη μυρωδιά του Λαζάρου, επειδή έμεινε τρεις μέρες άπλυτος καθώς αυτουποβλήθηκε σαν Γιόγκι σε νεκροφάνεια (αφού τον είχανε πλύνει, όπως πλένανε τους νεκρούς και του είχανε βάλει τα αρωματικά έλαια και τα σχετικά) ή εάν τους ήρθε αναγούλα επειδή τους κτύπησε η μπόχα της πτωμαϊνης (αποσύνθεσης του σώματος), το αφήνω στην κρίση σου...

Υπάρχει νεκρανάσταση, σύμφωνα με τις διδαχές της Εκκλησίας. Και όπως σου είπε και ο Dr. Jekyll Mr. Hyde, Θεός είναι ότι θέλει κάνει. Ανέστησε μια φορά τον Λάζαρο, μπορεί να αναστήσει και τον οποιονδήποτε.

Για τα υπόλοιπα που λες για το ότι δήθεν εγώ θέλω να το παρουσιάσω σαν θαύμα, μετά απο τόσα που σου έγραψα, τότε εντάξει Γιάπετ, σου λέω: ΝΑΙ! Εγώ το θεωρώ μεγάλο θαύμα απο τον Θεό το ότι δεν έχω αυτοπυροβοληθεί ακόμα με αυτά που καταλαβαίνεις...

“Why do my eyes hurt?”

Edited by - samuel1974 on 27/10/2008 16:52:59

27/10/2008, 17:53:30
samuel1974

quote:
Πάρε ένα καραβόσχοινο και προσπαθησε να το περάσεις απο την τρύπα της βελόνας, εάν περάσει το καραβόσκοινο και εφόσον είναι δεδομένο ότι δεν περνάει απο μέσα η καμήλα, τότε θα μιλήσεις για παρερμηνεία των Γραφών...

Να σου απαντήσω με ερώτηση.

Αν για τις ανάγκες του... πειράματος που με προτρέπεις να κάνω, φτιάξω μια βελόνα που μέσα από την οπή της χωράει το καραβόσχοινο, θα χωρέσει και η... καμήλα;;;

Όσα λοιπόν, καραβόσχοινα χρειάζονται για να συμπληρωθεί ο όγκος μιας καμήλας, τόση είναι και η υπερβολή της ερμηνείας των γραφών απ' τους χριστιανόπληκτους.

quote:
Ο Λάζαρος Γιάπετ ήτανε τρεις μέρες νεκρός, και όταν ανοίξανε...

Ο Λάζαρος samuel1974, είναι μια ιστοριούλα συμπαθητική μεν φανταστική δε και δεν μπορούμε να παίρνουμε, αυτήν την περίπτωση σα δεδομένο και να την χρησιμοποιούμε και σαν παράδειγμα σε διάλογο που περιέχει έστω και ψήγματα λογικής...

Αν θέλεις να συζητήσουμε επί φανταστικού, αποκλειστικά μέσα απ' την κ. διαθήκη, ευχαρίστως να το κάνουμε, μην το μπερδεύουμε όμως με φυσικές νομοτέλειες και λογικές συζητήσεις.

Το ότι ο θεός δεν ξαναποφάσισε ποτέ να αναστήσει άνθρωπο, είναι μάλλον κάλυμμα για να κρύψεις (εσύ και όποιος πιστεύει το ίδιο) την αφέλειά σου και δεν στέκει σαν λογικό επιχείρημα, όπως και το "θεός είναι ότι θέλει κάνει", που βολεύει αυτούς που θέλουν να ερμηνεύουν τη θεϊκή βούληση (κάτι που γίνεται συνεχώς απ' τους χριστιανόπληκτους) κατά το δοκούν και προς όφελός τους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/10/2008, 20:14:30
Aγαπητέ γιαπετ..........συνεχίζεις να εκτίθεσαι!!!!!!

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

27/10/2008, 21:55:58
europaios2

quote:
Aγαπητέ γιαπετ..........συνεχίζεις να εκτίθεσαι!!!!!!

Σε ποιόν;;

Σ' εσάς;;;

Και γιατί;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
27/10/2008, 22:57:18
@ γιάπετ

quote:
Αν για τις ανάγκες του... πειράματος που με προτρέπεις να κάνω, φτιάξω μια βελόνα που μέσα από την οπή της χωράει το καραβόσχοινο, θα χωρέσει και η... καμήλα;;;

Α ρε Πειραιώτη!!

Εδώ δεν μπορέσανε οι δικοί σου να περάσουνε μια μπάλα σε ένα τέρμα, το καραβόσκοινο απο τη βελόνα θα περάσεις;;;

Τουλάχιστον εμείς βάλαμε τρια.

“Why do my eyes hurt?”

Edited by - samuel1974 on 27/10/2008 22:58:58