ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- σώμα και αίμα Κυρίου: ποια η πραγματική αξία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- σώμα και αίμα Κυρίου: ποια η πραγματική αξία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
10/06/2006, 22:48:15
Όπως γνωρίζουμε, προσερχόμενοι κάθε Κυριακή για το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας (όσοι το θυμούνται..) εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας, επικαλούμαστε το ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, συμμετέχουμε στη ΤΡΑΠΕΖΑ, τρώμε το σώμα του Κυρίου και πίνουμε το αίμα Του.

Παράξενα, έως και αλλόκοτα, ηχητικά ακούσματα για την εποχή μας, την εποχή της Γνώσης, ωστόσο είναι τμήμα της κοινωνίας που ζούμε…..

Εξομολογούμενος ο βιαστής, εξαγνίζεται?

Εξομολογούμενος ο φονιάς, εξαγνίζεται?

Εξομολογούμενος ο αιμομίκτης, εξαγνίζεται?

Εξομολογούμενος ο παιδεραστής, καθίσταται αναμάρτητος?

Εμπαίζουν οι Χριστιανοί τον ίδιο τους τον εαυτό προσερχόμενοι στο Μυστήριο ή τους δημιουργεί ψευδαισθήσεις και εξαρτήσεις το ιερατείο της εκκλησίας?

Γνωρίζουν άραγε οι ΑΝΑΞΙΟΙ χριστιανοί (ανάξιοι σύμφωνα με τις προσταγές της χριστιανοσύνης..) ότι βρισκόμενοι σε ΠΛΑΝΗ ως προς το Μυστήριο αυτό, και άρα ενεργώντας κατά παράβαση και παραβίαση των προϋποθέσεων συμμετοχής στη Τράπεζα, ότι θέτουνε τον εαυτό τους ενδεχομένως σε χειρότερο κίνδυνο ΤΙΜΩΡΙΑΣ από ότι πριν της παράστασης που έδωσαν το παρόν?

Και τελικά, συγχωρεί ο Κύριος όλες τις αμαρτίες που έχουμε διαπράξει άπαξ και εξομολογηθούμε και συμμετέχουμε της Τράπεζας? Είναι τόσο απλή η μετάβαση από αμαρτωλό σε αναμάρτητο?

Τον Χριστό, ποιος τον κρίνει για τις ατελείς Του κρίσεις?

10/06/2006, 23:07:34
quote:
Τον Χριστό, ποιος τον κρίνει για τις ατελείς Του κρίσεις?

κανεις γιατι ειναι υπερ ανω ολων ως ακτιστος
ειναι σαν να θελει η καρεκλα να κρινει των καρεκλοποιο
(συμφωνα παντα με αυτα που μας λεει η εκκλησια)

quote:
Και τελικά, συγχωρεί ο Κύριος όλες τις αμαρτίες που έχουμε διαπράξει άπαξ και εξομολογηθούμε και συμμετέχουμε της Τράπεζας? Είναι τόσο απλή η μετάβαση από αμαρτωλό σε αναμάρτητο?

αν καποιος εχει μετανιωσει για τις πραξεις του οταν μεταλαβει δεν θα παθει τιποτα
αν ομως εχει ανομολογιτες αμαρτιες και η αμετανοητες οταν λαβει την σαρκα και το αιμα του χριστου τοτε αυτο θα τον καψει
(συμφωνα παντα με αυτα που μας λεει η εκκλησια)

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

velialΜέλος
11/06/2006, 02:10:38
quote:

Κοιτα, αν ο βιαστης και ο παιδεραστης ζητουσε συγχωρεση, αν δηλαδη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ, τοτε θα εδενε στο λαιμο του μια πέτρα, και θα ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Συνεπως, ολοι αυτοι που προσευχονται για συγχωρεση, ενω ειναι τοσο αμαρτωλοι, δεν ειναι τιποτα αλλο απο ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Οπως και η πλειοψηφια των πελατων της εκκλησιας...

"...τι μπορει να κατανοησει ενα βακτηριο του παχεος εντερου μας (που το συμπαν του ειναι το σκατο) για τον οργανισμο που το φιλοξενει?

τι γνωριζουν τα βακτηρια σου για σενα ψηλε?"

11/06/2006, 05:08:26
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που έχει όμως σχέση με το "αίμα" Χριστού και την διαδικασία της "θείας κοινωνίας". Πρόκειται για κάτι διαστροφικό κατ'εμέ.
Αν πέσει το κρασί(αίμα)στο πάτωμα τότε ο ιερέας υποχρεούται να το γλείψει!!!(αν είναι δυνατόν!!!). Μου έχουν αναφέρει 2-3 τέτοια περιστατικά σε εκκλησίες της Αθήνας.
Να το πώ παράνοια? Να το πω παραλογισμό? Να το πω δεισιδαιμονία? Να το πω διαστροφή? Να το πω όλα τα προηγούμενα μαζί??
Ειλικρινά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα μιας τέτοιας πράξης!!Ποιο το νόημα να γλείφει από το δάπεδο ο παπάς ένα κρασί που αγοράστηκε από τη διπλανή κάβα της γειτονιάς???
Οχι ότι και σε άλλες θρησκείες δεν συναντάμε παραλογισμούς βέβαια...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

VasiliscmΜέλος
11/06/2006, 11:37:17
Δηλαδή φίλε Agnostic,

εάν πέσει κρασί (αίμα του Χριστού) στο χέρι σου, έρχεται ο παπάς να σου γλύψει το χέρι;

Εάν πέσει κρασί στο παντελόνι σου; Σου γλύφει το παντελόνι;(Ας αφήσω τις όποιες προεκτάσεις).
Αυτό κι αν είναι αηδιαστικό!!

Βασίλης

TryfieldΜέλος
11/06/2006, 13:54:30
Ψηλά, εκεί στις κορυφές της υπάρξεως παρατηρώ...

Στέκομαι αεικίνητος παρατηρητής στο όλον της ζωής και βλέπω...

Βλέπω την σκληρότητα, βλέπω την κακία, βλέπω την αναισθησία, την υποκρισία, τον εγωισμό, την εσωτερική τυφλότητα, το μίσος, τη χαιρεκακία. Βλέπω τη συνάφεια όλων αυτών να εκδηπλώνονται στο όλον της ζωής που καιρό τώρα παρατηρώ.

Ναι, στέκομαι στην κορυφή του σύμπαντός μου αεικίνητος κινούμενος, και βλέποντας όλα αυτά να διαπερνούν σώματα, λογικές και ψυχές, βλέποντας όλα αυτά, βρίσκομαι χαμηλά. Και ενώ στέκομαι στη κορυφή της υπάρξεώς μου, αυτήν η κορυφή βυθίζεται στα κατώτερα του σύμπαντος. Βύθιζεται στα αδιανόητα βάθη του έσω σύμπαντός μου.

Νιώθω το σύμπαν, νιώθω το όλον της ζωής βουνά ολάκαιρα να σκεπάζουν το είναι μου. Ναι, βλέπω να στέκομαι στην κορυφή, και ενώ είμαι τόσο ψηλά, βλέπω να με διαπερνούν όλα εκείνα που με ρίχνουν στα κατώτερα.

Νιώθω το κενό της πτώσης μου να αναμοχλέυει τα σωθικά μου, χωρίς να κινούμε, χωρίς να πέφτω, χωρίς να περπατατώ, χωρίς να γλιστρώ, απλά αεικίνητος παρατηρητής στην κορυφή, στο βουνό της υπάρξεώς μου, το είναι μου.

Προσπαθώ να μετρήσω το ύψος, προσπαθώ να μετρήσω το πλάτος, προσπαθώ να υπολογίσω την περιφέρεια απ΄ το βουνό του σύμπαντός μου. Μα δε μπορώ, είμαι ακίνητος παρατηρητής. Και ενώ όλα γύρω μου κινούνται εγώ στέκομαι ακίνητος πάνω σε αυτό που είμαι. Στέκομαι στην κορυφή του είναι μου.

Τα πάντα, αυτά που έχω και αυτά που δεν έχω, κι αυτά που φτάνω, κι αυτά που δε φτάνω, κι αυτά που βλέπω, κι αυτά που δε βλέπω, κι ό,τι λέω αλλά κι αυτά που ποτέ δεν είπα, όλα μα όλα καθορίζονται και υπάρχουν πάνω και μέσα και κάτω σε αυτό το βουνό του σύμπαντός μου.

Και εγώ παρατηρητής αεικίνητος στην κορυφή του.

Γυρίζω το βλέμμα μου ψηλά, κοιτώντας τον ουρανό και φωνάζω...

Πατέρα, εσύ που έφτιαξες τον ουρανό και τη γη, εσύ που δημιούργησες τα ορατά και τα αόροτα του σύμπαντος κόσμου, δώσμου τη μεταβολή. Δώσμου τη δύναμη να επιφαίρω τη μεταβολή στο βουνό του σύμπαντός μου.
Αφού καιρό τώρα πατέρα παρατηρώ πως ό,τι κι αν κάνω, ό,τι κι αν προσπαθώ, αεικίνητος είμαι συνέχεια στην ίδια κορυφή.
Αεικίνητος στο βουνό του σύμπαντός μου. Κι ύστερα πήρα το βιβλίο της γραφής στα χέρια μου ανοίγοντάς το. Ήταν αργά το βράδυ, και το σκοτάδι απλωμένο παντού...

Και είπεν ο ενσαρκωμένος Λόγος: Άνθρωποι, αν η πίστη σας ήταν όσο κι αυτός ο μικρός κόκκος συναπιού, θα μπορούσατε να πείτε σε αυτό το βουνό κουνήσου, και το βουνό θα κινούταν...

Το βουνό του σύμπαντος θα κινούταν με την πίστη, γιατί η πίστη είναι το βουνό. Και το βουνό η πίστη. Το ένα και το αυτό.
Με την πίστη σου μπαίνεις, και με την πίστη σου βγαίνεις. Δια της πίστεως κινείσαι στην κορυφή, και δια της πίστεως επιφέρεις τη πολυπόθητη μεταβολή. Μα πάνω από όλες τις κορυφές, ανώτερα όλων αυτών στέκεται ο Λόγος, ο ένσαρκος λόγος μέσα σου. Ο αρχιτέκτονας της κορυφής σου. Ο μορφοποιητής της πίστης σου.

Κι αν ο αρχιτέκτονας γκρεμίζει αντί να χτίζει... Και σκέψου να μην γκρεμίζει απλά σπίτια, αλλά ολόκληρα βουνά σύμπαντος, σκέψου τότε πια άξια τιμωρία για τέτοιου είδους αρχιτέκτονα; Τί τιμωρία περιμένει αυτόν που γκρεμίζει ολόκληρα σύμπαντα; Σκέψου με λογική, πια η αξία να γκρεμίζεις αυτά που η ίδια η ζωή χτίζει; Θέληση ελεύθερη, ελεύθερος είσαι, αλλά για όσο καιρό σου δώθηκε.

Αφού μετά και έξω από το χρόνο, ο καθένας θα μας κριθεί κατά τα έργα του, από τη τέλεια κρίση. Κι αν πλανάσαι για όλα αυτά, σου λέω πλανάσαι θεληματικός στεκόμενος ακίνητος στο βουνό του σύμπαντός σου. Και αυτοί που χτίζουν και αυτοί που γκρεμίζουν....

Αν θες να κουνηθείς, τότε με το λόγο σου κουνήσου. Αν θες να μείνεις ακίνητος στην κορυφή σου, θέλησή σου. Τη σέβομαι απεριόριστα.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά,

11/06/2006, 17:51:36
Ανάξιος, για να λάβει την Θεία Κοινωνία, είναι ο ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που προσέρχεται στο Μυστήριο όντως βρισκόμενος σε αμαρτία.

Αυτό, είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα.

Και ερωτώ:

ΠΟΙΟΙ είναι τότε αυτοί που προσέρχονται ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ του καθαριστικού Μυστηρίου της Χριστιανοσύνης?

ΓΙΑΤΙ κοινωνούν οι παπάδες τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ χριστιανούς? Από συνήθεια ή ένεκα πελατειακής προβολής/ανάγκης?

Πρόκειται για τήρηση του Μυστηρίου ή για μια (πλέον) λαογραφικού περιεχομένου παράδοσης?

Και κάτι ουσιαστικό: προσερχόμενος ο αμαρτωλός στο Μυστήριο, και ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για έναν βιαστή που σκότωσε το ανήλικο θύμα μετά την αποτρόπαια του πράξη, καθίσταται (σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία..) αμέσως μετά την συμμετοχή του στην Τράπεζα του Κυρίου ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτό λέει τουλάχιστον η Αγία Γραφή.

Έτσι, όλοι οι υπόλοιποι χριστιανοί, ΟΦΕΙΛΟΥΝ (σεβόμενοι την πίστη τους και τον όρκο με τον Κύριο τους..) να ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ τον βιαστή φονιά, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να του συμπαρασταθούν, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αποβάλλουν το μίσος και την απέχθεια που αισθάνονται.

Είναι εφικτή αυτή η διδασκαλία? Θα το κάνατε εσείς?

Το τελευταίο δε ερώτημα που πλανάται, αναφορικά με τους συγκεκριμένους συσχετισμούς, είναι η επανάληψη της αμαρτίας. Τίποτα δεν περιέχει η Αγία Γραφή σχετικά με την επανάληψη, όχι απαραίτητα της ίδια αμαρτίας, αλλά γενικότερα.

Ο εξαγνισμένος πλέον αμαρτωλός του παραδείγματος μας, με το να διαπράξει μια άλλη αμαρτία, π.χ. μια κλοπή ή μια αισχρή καθύβριση, προσέρχεται και πάλι ως μετανοημένος και καρπούται ξανά το εισιτήριο του αναμάρτητου.

Μυστήριο ή σχέση εξάρτησης τελικά? Μυστήριο ή κολυμβήθρα κάθε παραλογισμού?

KrisnnaΜέλος
11/06/2006, 19:41:19
quote:

Ερωτήματα που η απάντηση κάθε άλλο παρά ΝΑΙ θα μπορούσαν να είναι, κι όμως επιχειρείται να διαστραφεί προκλητικά η πραγματικότητα.
Ο φονιάς, ο αιμομίκτης, ο βιαστής, ο παιδεραστής μονάχα με έναν τρόπο είναι δυνατό να εξαγνιστούν να αποζημιώσουν τα θύματα τους, ώστε να μπορούν να τα κοιτούν κατάματα χωρίς κανένα κόμπλεξ όπως και πρίν απο την πράξη τους.
Διαφορετικά η μόνη λύση που τους απομένει είναι να φουντάρουν ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι τοποθετήσεις σου φίλε Schwabe είναι πολύ σωστές, πραγματικά άν πιστεύουν οτι μόνο με την εξομολόγηση διαγράφονται τα αποτελέσματα ενός κακουργήματος απέναντι στον Θεό και ψευδαισθήσεις έχουν και εμπαίζουν τον εαυτό τους.
Ο όποιος παντοδύναμος Θεός δέν μπορεί με κανέναν τρόπο να είναι τόσο χαζοχαρούμενος ώστε να διαγράψει τέτοιας μορφής αμαρτήματα μόνο με μιά εξομολόγηση κάποια μικρά ας τα δεχτούμε η μετάβαση απο αμαρτωλό σε αναμάρτητο δέν είναι και τόσο εύκολη. Οι περισσότεροι βέβαια και σχεδόν όλοιθ υποσυνείδητα το καταλαβαίνουν αλλά ... προσπαθούν να τηρήσουν κάποια τυπικά με τα οποία τους έχουν εμφυσίσει βαθιά απο τις μικρές ηλικίες και δέν ξεκολάνε εύκολα.
Πιστεύουν απλά οτι η μεγάλη αμαρτία θα μετριασθεί και η μικρή θα σβήσει αλλά δέν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

VELISSARIOSΜέλος
12/06/2006, 12:47:38
quote:
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που έχει όμως σχέση με το "αίμα" Χριστού και την διαδικασία της "θείας κοινωνίας". Πρόκειται για κάτι διαστροφικό κατ'εμέ.
Αν πέσει το κρασί(αίμα)στο πάτωμα τότε ο ιερέας υποχρεούται να το γλείψει!!!(αν είναι δυνατόν!!!). Μου έχουν αναφέρει 2-3 τέτοια περιστατικά σε εκκλησίες της Αθήνας.
Να το πώ παράνοια? Να το πω παραλογισμό? Να το πω δεισιδαιμονία? Να το πω διαστροφή? Να το πω όλα τα προηγούμενα μαζί??
Ειλικρινά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα μιας τέτοιας πράξης!!Ποιο το νόημα να γλείφει από το δάπεδο ο παπάς ένα κρασί που αγοράστηκε από τη διπλανή κάβα της γειτονιάς???

Δεν ειναι καθολου μα καθολου παραλογο ειναι το αιμα και το σωμα του Ιησου μας απο την στιγμη που θα διαβασει ο ιερεας τις ευχες πανω στον αρτο και στον οινο.Οσο για τηνεξομολογηση ναι ετσι ειναι γιατι ο Θεος μας ειναι Θεος αγαπης και συγχωρεσης και παντα δινει ευκαιριες ωστε να μετανοησσουμε δεν ειναι Θεος εκδικητικος.Εσυ αν ησουν πατερας και το παιδι σου εκανε κατι κακο και υστερα σου ζηταγε συγνωμη και το ενιωθε δεν θα τον συγχωρουσες,

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

αγνοώνΜέλος
12/06/2006, 13:23:44
Παρομοίως,αν πέσει το κομμάτι φαγητού που δίνεις στο παιδί σου,στο
βρώμικο πάτωμα,εσύ θα σκύψεις να το φας ?
Και μην ξεχνάς ότι και το καθημερινό φαί ευλογημένο είναι
(από την...τσέπη μας !)
VELISSARIOSΜέλος
12/06/2006, 13:31:27
Εαν εξισωνεις τον Θεο με την τσεπη σου τοτε καντο.

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

12/06/2006, 13:38:31
quote:
ειναι το αιμα και το σωμα του Ιησου μας απο την στιγμη που θα διαβασει ο ιερεας τις ευχες πανω στον αρτο και στον οινο

αυτη ειναι η διαφορα με το φαι που πεφτει
το φαι ειναι απλα φαι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

αγνοώνΜέλος
12/06/2006, 13:58:43
Εγώ δεν κάνω τέτοια
πράγματα,φίλε velissarios.
BizarreΜέλος
13/06/2006, 13:00:28
Χαιρετώ και καλημερίζω!

Έχει κι άλλες παραξενιές το συγκεκριμένο μυστήριο...

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή (σε μεγάλη επαρχιακή πόλη), μία φίλη μου (13-14 τότε) πήγε να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει. Εξομολογήθηκε, λοιπόν, ότι είχε σεξουαλική σχέση!!! Ο παπάς (φυσικά!) την θεώρησε αμαρτωλή (παρεμπιπτόντως ας μας υποδείξει κάποιος που αναφέρεται αυτό? Ότι, δηλαδή, οι εξωγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία???!!!) και της όρισε έναν «κανόνα». Τι ακριβώς ήταν δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι προέβλεπε κάποια νηστεία και κάποιον τρόπο ζωής, μέχρι να την κοινωνήσει. Και, ήταν για αρκετό καιρό.

Με το κείμενο μου αυτό, θέλω να θίξω 3 πράγματα.

Πρώτον, ότι για κάποια αμαρτήματα η εκκλησία δεν κοινωνεί και δίνει άφεση έτσι απλά, αλλά έχει κάποια διαδικασία «μετάνοιας». Οπότε και για ένα βιαστή, εφόσον αυτός ακολουθήσει τη σειρά και εξομολογηθεί πριν, δεν θα είναι τόσο απλό να κοινωνήσει. Οπότε, θεωρητικά, όταν έρθει η στιγμή και τον κοινωνήσουν, έχει μετανοήσει και του έχει δοθεί συγχώρεση.

Δεύτερον, ότι η εκκλησία θέτει τα όρια κατά βούληση και χωρίς να βασίζεται κάπου, διώχνοντας έτσι όσους μπορούν να σκεφτούν λίγο κριτικά. Π.χ. ποιος αποφάσισε ότι το να φοράνε (ή άκουσον άκουσον – να κοινωνούν γυναίκες με παντελόνι!!!!) είναι αμαρτία? Ποιος είπε ότι οι εξωγαμιαίες σχέσεις είναι αμάρτημα? Και άλλα πολλά και κουλά!

Τρίτον, ότι πολλοί εξομολογούνται για πράγματα που γνωρίζουν ότι θα ξανακάνουν. Π.χ. αυτή η κοπέλα, εννοείται ότι ήξερε ότι θα ξανακάνει σεξ. Παρόλα αυτά, ζητάνε άφεση διότι μετανοήσανε για τα ως τώρα. Οπότε, ποιο το νόημα?

Και, τέλος, να θυμίσω και την άποψη ότι τίποτα δεν κολλάει από το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας..... Εμένα πάντως, η φίλη μου (όχι η παλιά – άλλη τώρα) δεν πάει το μωρό της να το κοινωνήσει. Μετά από γιαγιά 100 χρονών, δεν κοινωνεί το μωρό της. Κι ας λένε για άλλα κουτάλια (αλήθεια γιατί? – αφού δεν κολλάει), κι ας λένε για προτεραιότητες...

VasiliscmΜέλος
13/06/2006, 14:33:58
Αγαπητοί φίλοι,

Όταν πήγαινα στο Δημοτικό σχολείο πριν από λίγες δεκαετίες, παίζαμε στους δρόμους και τις αλάνες.

Όταν πέρναγε Παπάς σταματούσαμε το παιχνίδι και τρέχαμε να του φιλήσουμε το χέρι.

Μια ωραία πρωία που παίζαμε όπως πάντα, πέρασε ένας Παπάς. Όλοι πήγαμε κατά τα ειωθότα να του φιλήσουμε το χέρι. Η αδελφή μου δεν το έκανε διότι της προξενούσε αηδία.
Ο Παπάς κοντοστάθηκε και την ρώτησε "γιατί δεν μου φιλάς το χέρι και εσύ κοριτσάκι;"
Η αδερφή μου του απήντησε : "γιατί δεν μου αρέσει!"
Ο Παπάς εξαγριώθηκε (!). Αμέσως ρώτησε πως την λένε. Τα άλλα παιδιά της παρέας φοβήθηκαν και του είπαν το όνομά της.
Το μικρό αυτό επεισόδιο έφθασε και στα αυτιά της μάνας μου όπου είχε το θράσος να το μεταφέρει ο Παπάς!
Η μάνα μου του είπε: "καλά σού'πε το παιδί !". Ο Παπάς έφυγε αγανακτισμένος.

Αυτό το μικρό περιστατικό δείχνει το απύθμενο θράσος των Εβραιο-Χριστιανών Παπάδων. Όταν είχαν την δύναμη απειλούσαν με αναίδια τα μικρά παιδάκια. Σίγουρα είναι η κατάσταση καλύτερη από την Αμερική όπου οι καθολικοί παπάδες "πηδούν" τα παιδάκια.(υπάρχουν εκατοντάδες καταδικαστικές αποφάσεις των Αμερικανικών δικαστηρίων για τέτοιες περιπτωσεις).

Μην ισχυριστεί κανείς ότι έτυχε ο Παπάς να είναι κακός!
Σας πληροφορώ ότι ήταν ο ευγενέστερος και "γλυκύτερος" Παπάς της περιοχής μας!

Φιλικά Βασίλης

13/06/2006, 14:41:34
VELISSARIOS:
«Δεν ειναι καθολου μα καθολου παραλογο ειναι το αιμα και το σωμα του Ιησου μας απο την στιγμη που θα διαβασει ο ιερεας τις ευχες πανω στον αρτο και στον οινο.»

Θα πρέπει να υπάρχει κοινός νους, ώστε να αντιλαμβανόμαστε την αξία ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ φίλτατε και την ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΤΗΤΑ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ούτε για το σώμα ούτε και για το αίμα του Χριστού, αλλά το Μυστήριο έρχεται να ΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙ μια πράξη, μια αξία, και όχι να προτρέψει σε……….γλείψιμο ή ξύσιμο της όποιας σταγόνας κρασιού έτυχε να πέσει στο πάτωμα!!!

Οι ευχές, έχουνε αξία για ΤΗΝ ΨΥΧΗ του πιστού, όχι για το περιεχόμενο του ποτηριού, η ανάγνωση του ιερέα φέρει ΜΗΝΥΜΑ και όχι πειθαναγκασμό.

Τα ΦΤΩΧΑ ΜΥΑΛΑ των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των παπάδων, χρεώνονται αυτές τις ανούσιες ακρότητες.

Και τέλος πάντων, ας μας δείξει και κανένας από όλους εσάς ΠΟΥ αναγράφει η Αγία Γραφή ότι δεν πρέπει να……μας πέσει ούτε σταγόνα!

VELISSARIOS:
«Οσο για τηνεξομολογηση ναι ετσι ειναι γιατι ο Θεος μας ειναι Θεος αγαπης και συγχωρεσης και παντα δινει ευκαιριες ωστε να μετανοησσουμε δεν ειναι Θεος εκδικητικος.»

Κάνεις τεράστιο λάθος εάν φαντάζεσαι το Θείο ως μια λευκή επιταγή για να ξεπλένεις τις ανομίες και τις φρικαλεότητες που ενδεχομένως έχεις διαπράξει. Διότι αυτό δεν φαντάζει με Θείο αλλά με μηχανικό μενού απαλλαγής προβλημάτων!

Διότι ο ίδιος ο Θεός για τον οποίο ΕΣΥ ομιλείς ορίζει πως όποιος ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ (στην αιώνια καταδίκη), αλλά ταυτόχρονα μας λες ότι….άσχετα με το εάν έχουμε σκοτώσει, βιάσει, ληστέψει, θα μας χαρίσει το εισιτήριο της ανομίας και τον τίτλο του αναμάρτητου, αρκεί….ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!!

Η έχετε φανταστεί ότι η συζήτηση με τον ληστή υπήρξε απαραίτητα και αλήθεια?

Και ΠΟΙΟΣ μας λέει ότι ο ληστής ήταν όντως ληστής και όχι απλά ένας ανεπιθύμητος που τον φορτώσανε με κατηγορίες? Και ΠΟΙΟΣ μας λέει ότι ο Χριστός είπε τελικά αυτά που του αποδίδουνε οι γραφιάδες?

ΠΟΙΟΣ μας διαβεβαιώνει ότι απλά, ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ?

VELISSARIOS:
«Εσυ αν ησουν πατερας και το παιδι σου εκανε κατι κακο και υστερα σου ζηταγε συγνωμη και το ενιωθε δεν θα τον συγχωρουσες..»

Εάν ξέραμε φίλτατε ότι το παιδί μας ΦΟΝΕΥΣΕ άλλα παιδιά μας, εάν ξέραμε ότι το παιδί μας ΒΑΣΑΝΙΣΕ άλλα παιδιά μας, τότε το λιγότερο που ΟΦΕΙΛΑΜΕ να κάνουμε είναι να ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ, ώστε να αντιληφθεί και το βάρος των αδικημάτων που διέπραξε, και όχι να το «ξεπλένουμε» με μια ομολογία.

Αλλά κάπως έτσι δικαιολόγησε ο χριστιανισμός και κάτι «Αγίους» όπως τον Κωνσταντίνο και άλλα γνωστά μπουμπούκια που έχουνε αναρτηθεί στις εκκλησιές ως «παραδείγματα» για τους πιστούς……..

VELISSARIOSΜέλος
13/06/2006, 14:49:09
Για εμενα αγαπητε το μυστηριο της Θ.Κ δεν ειναι απλα ενας συμβολισμος πιστευω οτι εκεινη την ωρα ο αρτος γινεται σαρκα και ο οινος αιμα αλλα αυτο ειναι το δικο μου πιστευω.Οσο για το μυστηριο της εξομολογησης ειναι σημαντικο και εχει σημασια οταν εχεις μετανιωσει ειλικρινα και ταπεινωνεσαι στον συνανθρωπο σου λεγοντας αυτα τα οποια εχεις διαπραξει.

13/06/2006, 16:01:28
VELISSARIOS:
«Για εμενα αγαπητε το μυστηριο της Θ.Κ δεν ειναι απλα ενας συμβολισμος πιστευω οτι εκεινη την ωρα ο αρτος γινεται σαρκα και ο οινος αιμα αλλα αυτο ειναι το δικο μου πιστευω.»

Είναι προφανές ότι ο ίδιος ο Χριστός ΟΥΔΕΠΟΤΕ άφησε να εννοηθεί ότι ο άρτος είναι η βρώση του σώματος Του και ο οίνος η πόση του αίματος Του. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ας μην παρανοούμε λοιπόν παραποιώντας το νόημα του μηνύματος.

Ο Χριστός είπε ότι αυτό γίνεται για την ΑΝΑΜΝΗΣΗ στον Ίδιο, και είναι προφανέστατο ότι μιλούσε μια έναν ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, για μια ΜΕΤΑΦΟΡΑ. Εάν ήθελε κάτι άλλο, τότε ΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ? Μήπως…τον κανιβαλισμό επί της σαρκός Του??

Οπότε, καλή η πίστη σου, αλλά μάλλον ΛΑΘΟΣ εννόησες αγαπητέ.

VELISSARIOS:
«Οσο για το μυστηριο της εξομολογησης ειναι σημαντικο και εχει σημασια οταν εχεις μετανιωσει ειλικρινα και ταπεινωνεσαι στον συνανθρωπο σου λεγοντας αυτα τα οποια εχεις διαπραξει.»

Και λοιπόν???

Με μια «ταπείνωση» ξεπλένουμε φόνους και φρικαλεότητες? Με μια «ταπείνωση» γινόμαστε αρεστοί στα μάτια του Θεού? Με μια «ταπείνωση» μας καθιστά ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΥΣ ο Κύριος?

Ε τότε λοιπόν, και βάση της λογικής που ασπάζεσαι, ΟΛΟΙ έχουνε ευθύς αμέσως ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της επιλογής και της μετάνοιας-κάθαρσης! Με άλλα λόγια, ο καθένας μπορεί να σφάξει όποιον ΤΩΡΑ μισεί (και άρα δεν τον «ενοχλεί» τίποτα άλλο πλέον..), ο καθένας μπορεί να ενδώσει στην άσβεστη επιθυμία που έχει ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ μια ή έναν ανήλικο (και έτσι έχει «βιώσει» για μια και μοναδική φορά την φαντασίωση του..), και όλοι αυτοί μπορούν αργότερα να μετανοήσουνε με ειλικρίνεια, να κοινωνήσουνε έχοντας εξομολογηθεί, και έτσι να……περάσουνε στο πάνθεο των χριστιανών αναμάρτητων!!

Τέλειος κόσμος ε Βελισάριε?

VELISSARIOSΜέλος
13/06/2006, 16:19:41
ΤΟ ΕΑΝ ΕΝΝΟΗΣΑ ΛΑΘΟΣ Η ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ .ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ .

13/06/2006, 17:13:14
VELISSARIOS:
«ΤΟ ΕΑΝ ΕΝΝΟΗΣΑ ΛΑΘΟΣ Η ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ»

Από την στιγμή που ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ σχετικά με την πίστη σου και τους ειδικούς λόγους/τεκμήρια που στηρίζουν τα όσα ασπάζεσαι, και επιπροσθέτως οικιοθελώς προσέρχεσαι ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς κριτική και ερωτήσεις/αμφισβητήσεις ως προς τις απόψεις που εκφράζεις.

Διάλογος σε καθεστώς ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ διεξάγεται αλλού αγαπητέ.

Έτσι, και συγκεκριμένα όταν τα όσα λες έρχονται σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τα όσα μας μεταφέρουνε τα λόγια του Χριστού, όταν ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν τεκμαίρεται ότι αιτιολογείται Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ συσχέτιση μεταξύ των όσων ΕΣΥ πιστεύεις και των όσων η Γραφή αναλύει, τότε είναι επόμενο να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝΕ τα γραφόμενα σου και να χαρακτηριστούνε ως ΛΑΘΗ οι τοποθετήσεις/πεποιθήσεις σου.

Αυτός και ο λόγος που σου είπα ότι, καλή η πίστη σου αλλά ΛΑΘΟΣ ΕΝΝΟΗΣΕΣ.

Μην το παίρνεις ως προσβολή, εξέλαβε το ως πρόκληση.

VELISSARIOS:
«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ .»

Αυτό, είναι μια αλήθεια…….