ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τρωικός Πόλεμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τρωικός Πόλεμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dimitris2Μέλος
18/06/2004, 23:54:32
Ostria αγαπητή,
Κι εγώ έχω τις ίδιες αμφιβολίες και μάλιστα θέλω να γράψω αργότερα για το ότι αρχαίοι έλληνες έχουν εποικήσει στην αυστραλία.
Ομως επειδή δεν είμαι ιστορικός μπερδεύομαι με τις χρονολογίες (τις εποχές).
Προς το παρόν γράφω αυτά τα λίγα, για μια εποχή ας πούμε πολύ παλιά που οι άνθρωποι δεν είχαν μεγάλα πλοία αλλά απλά βαρκάκια.
Δεν ξέρω δηλαδή αν το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε (αν γρατφηκε και δεν ήταν αφηγήσεις) για τον τροικό πόλεμο ήταν σε εποχή που οι στρατοί είχαν την πολυτέλεια να ταξιδεύουν πολλά μίλια με καράβια (αποβιβάσεις στρατού είναι ακόμα και σήμερα δύσκολο) για μια όμορφη γυναίκα "που εκλάπη" .
Μακάρι να βρώ λίγο χρόνο να μελετήσω.

19/06/2004, 14:30:44
quote:

Ostria αγαπητή,
Κι εγώ έχω τις ίδιες αμφιβολίες και μάλιστα θέλω να γράψω αργότερα για το ότι αρχαίοι έλληνες έχουν εποικήσει στην αυστραλία.
Ομως επειδή δεν είμαι ιστορικός μπερδεύομαι με τις χρονολογίες (τις εποχές).
Προς το παρόν γράφω αυτά τα λίγα, για μια εποχή ας πούμε πολύ παλιά που οι άνθρωποι δεν είχαν μεγάλα πλοία αλλά απλά βαρκάκια.
Δεν ξέρω δηλαδή αν το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε (αν γρατφηκε και δεν ήταν αφηγήσεις) για τον τροικό πόλεμο ήταν σε εποχή που οι στρατοί είχαν την πολυτέλεια να ταξιδεύουν πολλά μίλια με καράβια (αποβιβάσεις στρατού είναι ακόμα και σήμερα δύσκολο) για μια όμορφη γυναίκα "που εκλάπη" .
Μακάρι να βρώ λίγο χρόνο να μελετήσω.

Κι όμως φίλε Δημήτρη, τα πλοία εκείνης της εποχής φαίνεται ότι δεν ήταν απλά βαρκάκια.

Δες αυτή την εικόνα από την τοιχογραφία που βρέθηκε στις ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, που καταστράφηκε από σεισμούς και αμέσως μετά καλύφθηκε από την στάχτη της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου τον 17ο αιώνα πΧ (1650 περίπου).
Αυτά τα πλοία είναι αρχαιότερα κατά 400 χρόνια των πλοίων που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία κατά της Τροίας.

Η τοιχογραφία ονομάζεται Flotilla miniature frieze
"Η παράσταση αυτή καλύπτει και τους τέσσερεις τοίχους και περιγράφει ένα μεγάλο θαλασσινό ταξίδι, όπου ο στόλος επισκέπτεται πολλά λιμάνια και πόλεις. Ο τελικός προορισμός του στόλου, δείχνει να είναι το λιμάνι του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι (περιγραφή του πέτρινου τοπίου του λιμανιού, με τα κτίρια με τα πολλά πατώματα)"

Δες και την πόλη όπως ήταν εκείνη την εποχή
http://www.culture.gr/2/21/211/21121a/e211ua08.html

"Τα διάφορα εισαγόμενα αντικείμενα που βρέθηκαν στα κτίρια δείχνουν το άπλωμα του δικτύου των εξωτερικών σχέσεων του οικισμού αυτού. Το Ακρωτήρι ήταν σε επαφή με την Κρήτη, αλλά επίσης με την Ηπειρωτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Συρία και την Αίγυπτο."

Δες και την ανακασκευή ενός Μινωικού πλοίου, που έγινε το 2002, από τις παραστάσεις κυρίως που βρέθηκαν στην Σαντορίνη (κι αυτό από το 1500 πΧ περίπου).

Δες και αυτή τη παράσταση από βάζο της Θήβας, που αναφέρεται στην απαγωγή της Ελένης από τον Πάρη.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 19/06/2004 14:34:27

κώσταςΜέλος
21/06/2004, 16:02:29
Έτυχε να δω ένα ενδιαφέρον άρθρο "Why Scholars Lied About Ulysses' Transatlantic Crossing" (Γιατί οι ερευνητές είπαν ψέματα για την διέλευση του Ατλαντικού από τον Οδυσσέα) του Lyndon H. LaRouche, Jr.
quote:
In Classical European literature, the Transatlantic voyage of Ulysses , putatively datable to the period of the Trojan wars, serves as a benchmark of reference. By comparing the initial outward voyages of Columbus, in a craft comparable in performance to craft used by Ulysses (or, of Captain Rata of the Egyptian Pacific expedition of 233-231 B.C.), the Odyssey describes a route beyond the Straits of Gibraltar along the same currents later used by Columbus. The return of Ulysses to his home describes a complementary journey, by similar means, from the Caribbean, up the Gulf Stream , to the northern coast of continental Europe, and across continental Europe, to a relatively short sail to his home. One would have thought anyone rooted in English maritime culture would have recognized such obvious evidence. Certainly, the extensive other evidence of Greek awareness of an Atlantic civilization , should have been taken into account in reading the Homeric epics. One ought to have asked, why are the British anthropologists and others so all-damned fanatical about insisting upon a contrary view, upon their arbitrary opinion which is willfully conjectural at its least worst?
http://www.larouchepub.com/lar/1998/lar_go_with_flow_2546.html

Από το παραπάνω άρθρο, είναι φανερό πως τους τελευταίους τρείς αιώνες υπάρχει ηθελημένη συγκάλυψη από τους δυτικούς ιστορικούς αναλυτές, του πραγματικού ταξιδιού του Οδυσσέα

Πάντα είχα την εντύπωση, και χωρίς να γνωρίζω τη συγκάλυψη, πως το νησί της Κίρκης θα πρέπει να βρίσκεται στην Καραϊβική.

Από την περιγραφή του Ομήρου:

quote:
Αυτά είπα, κι η πανέμορφη θεά μου απολογιέται·“Διογένητε του Λαέρτη γιε, πολύτεχνε Οδυσσέα, για οδηγητή μη νοιάζεσαι του μαύρου καραβιού σου·στήσ' το κατάρτι, τέντωσε τ' άσπρα πανιά, και κάθου θα σου φυσήξη μια ο Βοριάς, κι εκεί το πλοίο θα φέρη, Μα τό βαθύ καθώς διαβείς Ωκεανό και φτάσεις στον άγριο όχθο και στ' αχνά της Περσεφόνης δάσια, με τις ιτιές τις άκαρπες και τις ψηλές τις λεύκες, άραξ' εκεί τό πλοίο σου στου Ωκεανού την άκρη,και στου Αδη κίνησε να πάς τ' αραχνιασμένο σπίτι,Εκεί ο Πυριφλεγέθοντας στου Αχέροντα τό ρέμα κυλιέται με τόν Κωκυτό που πέφτει από τη Στύγα,κι ο βράχος που βαρύβροντα τα δυό ποτάμια σμίγουν.
Σα φτάσης, ω ήρωα, κοντα στόν τόπο που σου ιστορώ, σκάψε ως μια πήχη λάκκο εκεί του μάκρου και του πλάτου και χύσε ολόγυρα σταλιές στους πεθαμένους όλους, πρώτα μελόνερο, ύστερα γλυκό κρασί, και τρίτο πάλε νερό· και με λευκό πασπάλιζέ τα αλεύρι·

Οδύσσεια, Ραψωδία κ, 500 - 515

Αν ακολουθήσει ο Οδυσσέας τις οδηγίες της Κίρκης, και από την Καραϊβική διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό με βόρειο άνεμο και πολλές μέρες ταξίδι, θα φτάσει στο σημείο που ενώνονται δύο μεγάλα ποτάμια.

Δυο παραπόταμοι του Αμαζονίου;
Εκεί η είσοδος του Άδη;

gnothe seauton

Edited by - κώστας on 21/06/2004 20:23:03

22/06/2004, 19:03:01
Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις έρευνες DNA που κάνει ο Δρ Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, ψάχνοντας να βρει την γεανολογική συνέχεια των Ελλήνων (ξεκινώντας από τους Μινωίτες και του Μυκηναίους).

Μοριακοί αρχαιολόγοι διερευνούν την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων

"Οι συνεχιζόμενες έρευνές του έχουν ήδη δείξει ότι οι 'Eλληνες ζουν στο χώρο της Μεσογείου από το 2.900 π.Χ., περίπου 1.000 χρόνια περισσότερα από ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα."

H γενεαλογία του Αγαμέμνονα
http://tech.pathfinder.gr/tech/13682.html

Φίλε Κώστα, πολύ διαφωτιστικό το κείμενο!
Εχεις διαβάσει το βιβλίο του Mattievich "Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση";

Από την άλλη, δεν αποκλείω η Οδύσσεια να είναι μία συρραφή γνώσεων από διάφορα ταξίδια εντός και εκτός της Μεσογείου που είχαν γίνει (τυχαία ή με σκοπό -εμπορικό ή εξερευνητικό-) από τους Ελληνες, κατά την προϊστορική εποχή.

Προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποια ταξίδια τους έφτασαν μέχρι τα νησιά του Ατλαντικού και από κει στην Αμερική (κεντρική και νότια).
Επίσης πιστεύω ότι από άλλο δρόμο (πιθανόν μέσω της Ασίας), έφτασαν μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AZΩΕΛΜέλος
22/06/2004, 21:27:38
EΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΤΙ.
ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ". ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΣΛΗΜΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 3.200 Π.Χ. ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ, ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙ" ΚΑΙ "ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ".
ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ" ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΡΟΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ...
ΟΝΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΙΕΣ... ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΗΙΝΕΣ... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΤΡΟΙΑ" ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ.
ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ ΕΔΩ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (!..?). ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ... ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΠΗΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ "ΕΛΕΑΝΑ"... ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ. ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΕΝ ΠΛΩ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ... ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟ.
...ΜΥΣΤΙΚΟ...; ΧΜ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...

kynikosΜέλος
23/06/2004, 18:59:42
quote:
ΟΝΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΙΕΣ... ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΗΙΝΕΣ... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΤΡΟΙΑ" ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ.

Αγαπητή ΑΖΩΕΛ,

Επειδή τα Ελληνικά μου δεν είναι και τόσο καλά, μπορεις να μου εξηγησης τί ακριβώς σημαίνει η λέξη "ΟΝΤΩΣ";

Και αν σημαίνει αυτό που νομίζω, το "ΟΝΤΩΣ" κολλάει και στην ύπαρξη της εξωγήινης Τροίας;

Κ

"Yup, there IS one born every minute"

κώσταςΜέλος
24/06/2004, 21:19:19
Φίλη Ostria

Έχω δει αναφορές για το βιβλίο του Mattievich "Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση" αλλά δεν το έχω διαβάσει.

Άλλα πιθανά ταξίδια στον Ατλαντικό είναι

Το ταξίδι των αργοναυτών μέσα από τους ποταμούς της Ευρώπης όπως περιγράφεται στα Αργοναυτικά
http://www.greece.org/poseidon/work/argonautika/argo.html
http://www.greece.org/poseidon/work/argonautika/
http://www.greece.org/poseidon/work/argonautika/maps.html

Δες και στο: ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet - Αποστολή στη Ν. Αμερική (232 π.Χ.)

Μήπως έχω χάσει επεισόδια για "τα πλοία των Φαιάκων";

Από την Κέρκυρα στην Ιθάκη μπορεί να πάει κάποιος με βάρκα ή καΐκι.
Ποιοι είναι αυτοί οι Φαίακες που διαφήμιζαν τα τόσο εξελιγμένα τους πλοία που θα μετέφεραν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη, ενώ ένα καΐκι θα ήταν αρκετό;

φαιός = σκούρος, σταχτής, γκρίζος
Κέρκυρα: ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας. Ιδέα μου είναι, ή οι κάτοικοί της δεν θα έπρεπε να έχουν την προσονυμία "μελαμψοί";

Και γιατί δεν πήραν μέρος στον Τρωϊκό πόλεμο;

Αγαπητή AZΩΕΛ

quote:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΣΛΗΜΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 3.200 Π.Χ. ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ, ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙ" ΚΑΙ "ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ".

Τα διάφορα στρώματα των πόλεων είναι αυτά

Τροία I 2920-2450
Τροία II 2600-2450
Τροία III 2390-2200
Τροία IV 2200-2000
Τροία V 2000-1870
Τροία VI 1700-1250
Τροία VII 1250-1020
Τροία VIII 800-85
Τροία IX 85 π.Χ -500 π.Χ

Ο Σλήμαν πίστευε πως η Ομηρική Τροία είναι η Τροία ΙΙ.

Εσύ σε ποια Τροία αναφέρεσαι;

gnothe seauton
24/06/2004, 22:19:31
Φίλε AZΩΕΛ και γω δεν κατάλαβα τι θες να πεις με την "τροία" εκτος του πλανητικού μας χώρου.
Και αν μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το επεισόδιο με τα ευρήματα και την ανατίναξη του κότερου που λες... πότε εγινε αυτό; Και πώς το έμαθες;

Η αλήθεια είναι ότι και γω έμαθα τυχαία για κάποια πιθανή ανακάλυψη κάποτε, και μετά σιωπή... δυστυχώς δεν έχω τρόπο να μάθω τι απέγινε αυτή η περίπτωση.

Αγαπητέ Κώστα,
αν το βρεις πάρτο, έχει ενδιαφέρον! Οπως έχει ενδιαφέρον και το βιβλίο του Λάζου "το ταξίδι του Πυθέα στην Αγνωστη Θούλη".

Το θέμα που έβαλες στα ΝΕΑ το είδα! Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Δες εδώ: Νομίσματα των Πτολεμαίων βρέθηκαν στην Νέα Ζηλανδία.

Το πρώτο στο Bay Island, ένα νόμισμα του Πτολεμαίου VI που κυκλοφορούσε από το 181-145 πΧ. To δεύτερο βρέθηκε στο Auckland, και χρονολογείται από το 221-204 πΧ.

http://www.zealand.org.nz/history.htm

Οσο για τα πλοία των Φαιάκων, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το νησί των Φαιάκων πρέπει να ήταν πολύ πιό μακριά (κάπου στον Ατλαντικό). Το συζητήσαμε και πιό πριν. Του έστρωσαν να κοιμηθεί και φόρτωσαν προμήθειες. Ασε που δεν γνώριζαν προς τα πού πέφτει η Ιθάκη...

-Arthur C. Clarke-

dimitris2Μέλος
30/06/2004, 22:38:07
quote:

Κι όμως φίλε Δημήτρη, τα πλοία εκείνης της εποχής φαίνεται ότι δεν ήταν απλά βαρκάκια.

Αγαπητή 'Οστρια , τα πλοία της φωτογραφίας δε θυμίζουν πλοία που μπορούν να ταξιδέψουν σε ωκεανούς.
Ακόμη και τα πλοία του Κολόμβου πολύ μεγαλύτερα δεν κατάφεραν να περάσουν τα κύματα του Ατλαντικού.
Αυτά που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία, πως μπορούν να μετακινήσουν στρατό τρόφιμα και πολεμοφόδια, και δούλους κωπηλάτες μέχρι την Τροία?
Λογικό είναι να υπάρχει φυσιολογική εξέλιξη στην κατασκευή πλοιαρίων απ το 17ο αιώνα π.χ. μέχρι αυτά που ξέρουμε στην κλασική Ελλάδα.
Αλλά ακόμα και στην κ. εποχή δεν έχουμε πλοία κατάλληλα για ωκεανούς.
Και στις 3 φωτογραφίες βλέπουμε ότι δεν έχει ανακαλυφθεί το πηδάλιο αλλά αντί γι αυτό ένας με ένα κουπί έστριβε το σκάφος.
Μπορεί έτσι να πάει κάποιος Αυστραλία?
Τα νομίσματα στη Ν. Ζηλανδία υπάρχει πιθανότητα να τα μετέφερε κάποιος πολύ αργότερα.
Εκτός κι αν τα χρησιμοποιούσαν για... εμπορικές συναλλαγές.

AZΩΕΛΜέλος
02/07/2004, 18:59:59
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Kyniko...
ΟΝΤΩΣ = ΕΠΙΡΡΗΜΑ [ < αρχ.ΟΝΤΩΣ<ΟΝ ] ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΑΛΗΘΙΝΑ.....

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ "ΠΟΛΕΜΟ", ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΤΟΓΑΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ.
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΡΕΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕ ΧΡΟΝΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ "ΕΛΕΑΝΑ", ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1967. ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΤΟ "ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ", ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ.
ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΗΤΑΝ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ... ΚΙ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ "ΔΕΣΙΜΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ...
1) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
2) Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΔΕΝ "ΕΚΛΕΨΕ" ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ "ΕΛΕΝΗ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΘΗΣΑΥΡΟ... ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΕΙ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΟΥΝ... ΘΑ ΤΟΥΣ "ΒΟΗΘΗΣΕΙ" ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.
ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ... ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΛΙΓΗ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΔΕΙ...

ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ "ΤΙΣ ΤΡΟΙΕΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ "ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ", ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ 9.800πχ.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ... ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ... ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΟΛΛΟΙ "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ" ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ) ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ! ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ, ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.
Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙ ΑΥΤΟ!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...