- Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Μου θυμισε μια ιστορία του μεγάλου Ταοιστή Δασκάλου Chuang Tzu
Η παράδοση λέει πως ο Chuang Tzu κάποτε ονειρεύτηκε ότι ήταν μια πεταλούδα που πετούσε από φυτό σε φυτό. Στο όνειρό του δε είχε συνείδηση ότι ήταν άνθρωπος. Ήταν μόνο μια πεταλούδ. Ξαφνικά, ξύπνησε και βρήκε τον εαυτό του στο κρεβάτι, να είναι άνθρωπος ξανά. Αναρωτήθηκε:
"Ημουν πριν ένας άνθρωπος που ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα ή είμαι τώρα μια πεταλούδα που ονειρεύεται πως είναι άνθρωπος;"
*Per aspera ad astra*
Χρησιμοποιώ την φράση σου Σε κάνει να αναρωτιέσαι στο τέλος αν ο κόσμος που ζούμε είναι στα αλήθεια πραγματικός... Είναι μια σκέψη που προσπαθούν να περάσουν εδώ και καιρό (οι δημιουργοί ταινιών τέτοιου τύπου) στον κόσμο με τρόπο που σε κάνου να συγκλονιστείς και να αναρωτηθείς πραγματικά για το πόσο αληθινός είναι ο κόσμος που ζούμε...
Άραγε κάτι ξέρουν και μας προετοιμάζουν ή είναι της μοδάς πια οι ταινίες με αυτές τις υποθέσεις, φέρνουν κέρδος στην κινηματογραφική βιομηχανία και για αυτό δημιουργείται όλη αυτή η "ξαφνική" διάθεση για ταινίες με παραφυσικά θέματα;
Edited by - lord thor on 21/01/2002 16:02:20
Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός; Αν πιστεύετε ότι έχω άδικο είναι καλοδεχούμενες όλες οι αντίθετες απόψεις.

quote:
δεν μπόρεσε να με κάνει να προβληματιστώ και μου μείνει κάτι πέρα από τον μεταφυσικό τρόμο και έκπληξη
Θα συμφωνήσω δεν με έκανε να προβληματιστώ.
Αλλά όσο αναφορά τον τρόμο
, άστο καλύτερα...
Ντρέπομαι που το λεω κοτζάμ μαντράχαλος αλλά έβαλα να δω την ταινία
κατά τις 2 το βράδυ και σταμάτησα το βίντεο γιατί δεν άντεξα... ![]()
(πριν κανά χρόνο το γεγονός)
Το επόμενο βράδυ πάλι αρκετά αργά το επιχείρησα ξανά αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.![]()
Πρέπει να έχει να κάνει και με την ψυχολογία μου εκείνες της μέρες ,
αφού συνήθως δεν είναι του χαρακτήρα μου να φοβάμαι...![]()
Όμως η ταινία αυτή , όχι τόσο το θέμα της , αλλά μάλλον η σκηνοθεσία της
που σε άφηνε συνέχεια με την αγωνία ότι τώρα θα γίνει κάτι ,
ήταν τρομακτική.![]()
Τελικά την είδα μέχρι τέλους την επόμενη μέρα , και όταν λεω μέρα εννοώ μέρα μεσημέρι…![]()

Ακομα και ενα χρονο μετα την θεωρω μια απο τις πιο δυνατες ταινιες της Κιντμαν,και μια απο τις πιο καλες του ειδους της.
Δεν σε αφησε λεπτο να μπορεσεις να καταλαβεις τι γινεται και το τελος-αποκαλυψη σε εκανε να μενεις με ανοιχτο το στομα,και να λες συνεχεια δεν ειναι δυνατον.
Αν και παρα το γεγονος οτι ειχε πολλα κοινα σημεια με την 6η Αισθηση παρ'ολ'αυτα δεν σου αφηνε το περιθωριο για να σκεφτεις εστω και συνειρμικα το τελος.
Δεν εχω μπορεσει να την δω 2η φορα για τον ιδιο λογο που ο Ανουνακις την ειδε μερα μεσημερι...
Καλο σας βραδυ
Edited by - Το ξωτικό on 26/11/2003 18:31:40
quote:
Το θέμα στην όλη ταινία είναι ότι στο τέλος τα καταννοείς όλα.Είναι όντως συγκλονιστική ειδικά στο τέλος.
Συμφωνώ. Πολύ καλο εργο
Κι ενώ θα συμφωνήσω ότι η "Έκτη Αίσθηση" κερδίζει στο θέμα του συμβολισμού, πιστεύω πως "Οι Άλλοι" είναι ταινία πιο ατμοσφαιρική που σε κρατά καθηλωμένο σε όλη τη διάρκειά της...Ίσως είναι και η εποχή που τοποθετούνται τα γεγονότα, το όλο σκηνικό με το σκοτεινό σπίτι κλπ...Και αν στην "Έκτη Αίσθηση" κάτι αρχίζεις και υποψιάζεσαι για την τελική έκβαση, ομολογώ πως στους "Άλλους" έπεσα από τα σύννεφα (τουλάχιστον εγώ αυτό ένιωσα).
Στην ταινία κυριαρχεί το σκότος, η απόκοσμη ατμόφαιρα, και μπόλικες ανατριχιαστικές στιγμές που σε κάνουν να πεταχτείς από τη θέση σου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν φίλο μου που στο σινεμά όταν το πρωτοείδαμε σχεδόν πετάχτηκε από το κάθισμά του σε μια από τις πιο τρομακτικές σκηνές της ταινίας προς το τέλος. Οι ερμηνείες των παιδιών και της Νικόλ Κίντμαν είναι εξαιρετικές, το σπίτι ιδιαίτερα σκοτεινό όπως αρμόζει και η πλοκή εξελίσσεται τόσο μαεστρικά και απρόβλεπτα προσφέροντάς μας ένα απόλυτα σοκαριστικό φινάλε.
Δε νομίζω βέβαια να υπάρχουν πολλοί στο φόρουμ που να μην έχουν δει ακόμα το "The Others", αλλά όσοι πιθανώς δεν το έχουν κάνει ακόμα και αρέσκονται στις ταινίες ποιοτικού-ατμοσφαιρικού τρόμου, επιβάλλεται να το δουν! Ολο χωρίς δεύτερη σκέψη!