- Ανθρωπινη Αιώρηση με 5 ατομα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
Εδώ οι περισσότεροι δεν μπορούν να αιωρηθούν μόνοι τους, να αιωρηθούν και με 5 άτομα παρέα;
Και γιατί με 5 κι όχι με 7; Που είναι και συμβολικός αριθμός;
...
κι άλλες παρόμοιες απορίες θα μπορούσε να έχει κάποιος που διαβάζει το θέμα αυτό φίλε Sagaviper, αν δεν μας εξηγήσεις τι εννοείς με τον τίτλο του θέματος.
Ε καλά, κάποιοι μπορεί να το έχουμε κάνει το συγκεκριμένο κολπάκι. Κάποιοι όμως - όχι.
Δεν θα έπρεπε να ξέρουν σε τι αναφέρεσαι;
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Το έχω κάνει το συγκεκριμένο κολπάκι κάποια χρόνια πριν...Το "αιωρούμενο" άτομο μάλιστα ήταν 110 κιλά και ίσως ένα από τα πιο δύσπιστα άτομα που έχω γνωρίσει--μάλιστα το "πείραμα" τον έκανε να χάσει τον ύπνο του για καμιά βδομάδα.
Η εξήγηση; Δεν την ξέρω...
...Πάντως είχε πλάκα!
Ειναι οτι καλυτερο (και σχετικα ευκολο να το κανεις) για να εντυπωσιασεις και τους πιο δυσπιστους!
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
DONT WORRY BE HAPPY
Χρειάζονται 5 άτομα.
Το πιο βαρύ από όλους, κάθεται σε μία καρέκλα και οι υπόλοιποι πλέκουν μεταξύ τους τα δάκτυλά τους όλα εκτός από τους δείκτες, τους οποίους κρατούν τεντωμένους και ενωμένους (σαν ένα τρίγωνο μπροστά από τα πλεγμένα δάκτυλα).
Βάζουν ο καθένας το τρίγωνο αυτό (των δύο δεικτών) κάτω από τον μεσαίο που κάθεται στην καρέκλα ως εξείς:
Οι δύο πιάνουν κάτω από τις μασχάλες και οι άλλοι δύο κάτω από τον κάθε μηρό.
Προσπαθούν να σηκώσουν σε μία συντονισμένη προσπάθεια τον κεντρικό που κάθεται...συνήθως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.
Μετά...
Βάζει ο δεξιά στεκόμενος τη δεξιά του παλάμη σε ύψος 5 περίπου εκατοστών πάνω από το κεφάλι του καθισμένου. Μετά ο διπλανός του κάνει το ίδιο πάλι σε απόσταση τέτοια ώστε να μην ακουμπάνε τα χέρια και μόλις φτάνουνε στον τέταρτο γίνεται η ίδια διαδικασία πάλι με τον πρώτο από τους τέσσερεις αλλά τις υπόλοιπες παλάμες. Ετσι, δημιουργείται ένας "πύργος" από παλάμες πάνω από το κεφάλι του καθισμένου.
Οι τέσσερεις συγκεντρώνονται και φαντάζονται πως οι ενέργειές τους αλληλοενδυναμώνονται ενώ συγχρόνως ο καθισμένος γίνεται πολύ ελαφρύς. Μπορούν αν θέλουν να μετρήσουν από μέσα τους μέχρι το 30. Μετά, με το που λέει ο πρώτος "ΠΑΜΕ!" βγάζουν ένας - ένας τα χέρια τους (με τη σειρά να φεύγουν οι παλάμες, από πάνω προς τα κάτω) και πλέκοντας τα δάκτυλα σχηματίζοντας και το τρίγωνο των δύο δεικτών, επανατοποθετούν τα πλεγμένα χέρια κάτω από τα σημεία που τα είχαν τοποθετήσει στην αρχή του πειράματος και σηκώνουν τον καθισμένο ψηλά στον αέρα!
Σε γενικές γραμμές πετυχαίνει. Προσέξτε μόνο, μην αφήσετε τον κεντρικό να "σκάσει" απότομα κάτω (μετά το σήκωμα)- ειδικά αν είναι βαρύς - και χτυπήσει.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ολα ειναι θεμα θελησης...ή βλακειας -χεχε- ποιος ξέρει ?
Ad astra per Aspera
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
Το σίγουρο είναι ότι μετά, κάνεις μία απότομη κίνηση προς τα πάνω για να σηκώσεις τον άλλο. Μήπως τότε βάζεις όλη την δύναμη σου και γι αυτό τον σηκώνεις;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
έχω δοκιμάσει και το άλλο, εξίσου αποτελεσματικό!
όταν κάποιο βαζάκι με καπάκι δεν ανοίγει με τίποτε,
όσο σκληρά κι αν έχω προσπαθήσει και εγώ και άλλοι γύρω μου,
τότε 2 άτομα βάζουμε τις παλάμες των χεριών μας τη μια πάνω από την άλλη
να κοιτούν προς τα κάτω,
μετράμε αυτοσυγκεντρωμένοι 1 λεπτό και μετά
ταυτόχρονα πιάνουμε το βαζάκι και το ανοίγουμε!
πάντα πετυχαίνει!
δεν έχει μείνει άπό τότε που ανακάλυψα αυτό το κόλπο κανένα
βαζάκι κλειστό στο σπίτι μου!
Πρώτα απο ολα θα ηθελα να πω πως εγω και κατι φιλοι μου το κολπο το καναμε και εποιασε και μαλιστα σε ενα ατομο που ηταν κατι παραπανω απο 100 κιλα.
Το παρααξενω ειναι οτι δεν ειμασταν 4 αγορια αλλα δυο κοριτσια και δυο αγορια που οπως καταλαβαινετε κανει τα πραγματα πιο δυσκολα απο πριν.
Τα κοριτσια που δεν ειναι καθολου γυμνασμενα σηκωσανε το παιδι πολυ ανετα απο οτι μας ειπαν (δεν ειπαν ψεματα).
Εγω κατι πιστευω οτι παιζει με το κεντρο βαρους και με τα χερια αλλα δεν ειμαι σιουρος τι!
A critical view of Linear Apocalyptic Thought, and how Linearity makes a sneak appearance in Timewave Theory's fractal view of Time...
Ενα αλλο παραδειγμα ,ασχετο με το εν λογω θεμα,αλλα σε σχεση με κεντρο βαρους ανθρωπινου σωματος αφορα τις τεχνικες αλματος υς υψος.Η τελευταια(ισως και η μονη με ελαχιστοτατες σχεδον μηδενικες εξαιρεσεις)τεχνικη αλματος ειναι η ΦΟΛΣΜΠΕΡΗ(ονομασια αυτου που τη χρησιμοποιησε πρωτος).Σ αυτην οταν ο αθλητης περναει πανω απο τον πηχυ το κεντρο βαρους του βρισκεται χαμηλοτερα απο το υψος του πηχυ.Αυτο εχει ως αποτελεσμα με λιγοτερη παραγωγη καταναλωση ενεργειας να παραγουμε το καλυτερο δυνατο εργο.Η αλλη τεχνικη ΟΜΠΡΑΙΑΝ για να περασει καποιος καποιο συγκεκριμενο υψος πρεπει το κεντρο βαρος σωματος να ειναι πανω απο τον πηχυ.Οποτε αντιλαμβανεστε τη διαφορα.Μαλλον σας κουρασα και σταματω.
Αν πάντως δεχτούμε ότι το άτομο στο κέντρο γίνεται ελαφρύτερο αυτό δεν θα μπορούσε άραγε πολύ απλά να διαπιστωθεί με μία μηχανική ζυγαριά;
Θέλω να πω, αν το άτομο αυτό καθόταν πάνω σε μια ζυγαριά, τότε με την απλή επίθεση των χεριών των υπολοίπων τεσσάρων θα έπρεπε να βλέπουμε τη βελόνα της ζυγαριάς να μετακινείται σε μικρότερες ενδείξεις!
Αυτό νομίζω θα αρκούσε, και θα ήταν πολύ πιο πειστικό.
Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να αρκεστούμε μόνο στην εφαρμογή που προτείνει η φίλη λίλιθ για τα βαζάκια...
Μη φοβάσαι, Μη κολλάς, Μη τρελαίνεσαι