ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

beyond59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
beyondΜέλος
28/11/2003, 13:42:46
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

prometheasΜέλος
28/11/2003, 14:42:49
quote:

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Προφανώς,,

NeosΜέλος
28/11/2003, 14:55:01
πολύ κυνικά και απλά, παρατηρώ την ανθρωποτητα και την παρομοιαζω με αρωστεια με εναν καταστροφικο γαλακιακο ιό.
ειμαστε σαν μια αρωστια που κατατρωει τον πλανήτη με τον πανομιοτυπο τροπο που ενας ιος καταστρεφει τα κυταρρα μας.
εξαντλουμε τους φυσικους πορους, καταστρεφουμε εν γνωσει το "σπιτι" μας.

Νιωθω οτι η γη δεν ειναι το πραγματικο "σπιτι" μας.Δεν το σεβομαστε οπως το σεβονται ολα τα ζωα τα οποια μάλλον ΕΙΝΑΙ στο σπιτι τους.
Δεν ταιριαζουμε οπτικά με το περιβάλλον της γης, δεν υπαρχει περιπτωσει να ανταπεξελθουμε μεσα στην φύση παρα μόνο με τεχνητα μεσα και κυρίως δεν εχουμε (ή μπορει να μην γνωρίζουμε) λόγο υπαρξης.
Ισως φτασαμε εδω αφου "κατασπαραξαμε" κι αλλους πλανητες στο παρελθον.

Μηπως εμεις ειμαστε οι εξωγηινοι?

AgentMulderΜέλος
03/12/2003, 23:37:40
ΦΙΛΕ BEYOND,
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 1ου ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Α.Ε.Δ.Α.Φ. TEAM

A.M

beyondΜέλος
04/12/2003, 10:17:03
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ..

AnounakisΜέλος
05/12/2003, 01:33:42
ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ;;;

AngelosΜέλος
05/12/2003, 09:50:40
Υπαρξη ΓΗΙΝΗΣ ευφυίας ???

http://www.zvis.com/images/nuks/pbhood2.jpg

Αγγελος

dimsotΜέλος
05/12/2003, 23:17:40
quote:
Οχι μόνο με την μορφή μικροοργανισμών αλλα και με τη μορφή προηγμένων πολιτισμών. Η ανακάλυψη, και πόσο μάλλον η επικοινωνία με εναν τετοιο εξωγήινο πολιτισμό ειναι βεβαιο οτι θα προκαλέσει ένα τεράστιο πολιτισμικό σόκ στην ανθρωπότητα. Φιλοσοφικές δοξασίες θα αποδειχτούν σκόνη στον άνεμο. Κοινωνικά συστήματα και θρησκευτικά δόγματα που υπάρχουν επι αιώνες θα καταρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

dimsot
ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)

AnounakisΜέλος
06/12/2003, 01:47:54
Αγαπητέ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ , είπες

quote:
Η απεραντοσύνη του γνωστού σύμπαντος με κάνει και μένα να σκέφτομαι και να ΕΛΠΙΖΩ στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Προσωπικά νομίζω ότι η αλήθεια είναι δίπλα μας.

Όπως είπε ο φίλτατος beyond

quote:
ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ
ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ..
ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΖΩΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΛΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ..

Η αλήθεια βρίσκεται μέσα στις μυθολογίες όλων των λαών ,
όπου λίγο πολύ όλες περιγράφουν τα ίδια πράγματα...

Πολέμους εξωγήινων μεταξύ τους για την κυριαρχία της γης
και το κατ εικόνα και ομοίωση της βίβλου.

Και στην Βίβλο υπάρχουν οι ίδιες αλήθειες , αρκεί να θέλει και να μπορεί κανείς να τις δει...

Πεσόντες Άγγελοι

και διάφορα άλλα όπως

Ο΄: Γένεσις 6/στ΄ 4

4. Οι δε γίγαντες ήσαν επί τής γης εν ταις ημέραις εκείναις. και μετ’ εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί τού Θεού προς τας θυγατέρας τών ανθρώπων, και εγεννώσαν εαυτοίς. Εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ’ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί.

KAYAΝέο Μέλος
18/10/2004, 02:43:17
GIA THN APODIKOPOIHSH TOY ARISTOTELI SE ALLH ERWTEISH NOMIZW OTI MIA KALH EREYNA THA HTAN H ANAGNOSH TOY BIBLIOY POY EGRAPSE GIA TO THEMA O K. LAYKOFRIDHS POY PAREPIPTONTOS STAMATISAN TO BIBLIO THN EPOMENH APO THN KYKLOFORIA TOY.O K.LEYKOFRIDHS KATEKEIKSE STO TRELADIKO GIA EYNOOI TOYS LOGOYS.PANTWS KAPIOI PROLABAN NA PAROYN TO BIBLIO

beyondΜέλος
18/10/2004, 07:57:59
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΝΤΩΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ? Η ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ?

23/03/2004, 02:39:17
...
διαβασα αυτο το αρθρο
+σκεφτηκα πως θα ενδιεφερε καποιους εδω εσω,
αφου πριν λιγο καιρο ειχαμε ασχοληθει
με τον αποσυμβολισμο γνωριμων
αρχετυπικων παραμυθενιων μορφων...

23/03/2004, 06:12:59
Υπάρχει μία τάση να ελέγχουμε τα πάντα.. ή να ελέγχουνε τα πάντα....

αλλά δεν είναι μόνο τα παραμύθια... ένα σωρό κινούμενα σχέδια βλέπουν τα παιδιά σήμερα, με ρομπότ και μάχες και τα υπόλοιπα συναφή.... τα παραμύθια τους πείραξαν?
Τουλάχιστον τα παραμύθια έχουνε ένα υπόβαθρο,την παράδοση αλλά και κάποιο ηθικό δίδαγμα, εφόσον θέλουνε να το δούμε έτσι...
Φίλη Άτμα κάτι θέλεις να πεις φαντάζομαι πέραν αυτού.. ..
Αναμένω...

Ευχαριστώ πάντα με φίλική διάθεση..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

23/03/2004, 08:46:45
Καλημέρα , πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Και θα συμφωνήσω, αλλά και θα διαφωνίσω (κυρίως)...
Ναι μεν οι πρωταγωνίστριες - πρότυπα είναι πολύ όμορφες, αλλά δεν είναι μόνο πολύ όμορφες! Εχουν κι άλλα πολύ καλά στοιχεία προσωπικότητας, όπως απλότητα, υπομονή, αφοσίωση, φροντίδα, γλυκήτητα, κ.λ.π. Είναι με λίγα λόγια, παραδείγματα προς μίμηση από πολλές σκοπιές. Ετσι όμως δεν πρέπει να είναι κι ένα πρότυπο;

Ειδικά σχετικά με την ομορφιά των ηρωίδων στα παραμύθια αυτά, η περιγραφή που δίνεται, τονίζει ιδιαίτερα τη φυσική καλαισθησία κι όχι την επιτιδευμένη και την τεχνητή (παράδειγμα οι αδελφές της σταχτομπούτας, που στολίζονταν και καλωπίζονταν για ώρες πριν από το χορό, αλλά και που η εξωτερική εμφάνιση αποτελούσε βασική ασχολία στην καθημερινότητά τους). Περιγραφές όπως "ροδοκόκκινα μάγουλα", "χρυσά μαλλιά", "κρινοδάκτυλα" και άλλα, δεν παραπέμπουν μόνο σε μία πολύ όμορφη κοπέλα, αλλά σε ένα πλάσμα, που για να είναι τόσο παραμυθένια όμορφο, δεν μπορεί παρά να αποπνέει και μία εσωτερική λάμψη!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

23/03/2004, 09:55:30
quote:
Περιγραφές όπως "ροδοκόκκινα μάγουλα", "χρυσά μαλλιά", "κρινοδάκτυλα" και άλλα, δεν παραπέμπουν μόνο σε μία πολύ όμορφη κοπέλα, αλλά σε ένα πλάσμα, που για να είναι τόσο παραμυθένια όμορφο, δεν μπορεί παρά να αποπνέει και μία εσωτερική λάμψη!

Ορθόν!

23/03/2004, 12:53:45
θα συμφωνήσω με αυτό που περιγράφει η Αμαλία

πιστεύω όμως ότι τα συγκεκριμένα παραμύθια χρησίμευσαν λανθασμένα ως μήτρες παραγωγής σύγχρονων κουκλών -όπως η μπάρμπυ- όπου τελικά χάνεται η ουσία της εσωτερικής ομορφιάς και παραμένει το όμορφο περιτύλιγμα...

βέβαια, υποστηρίζουν κάποιοι ότι μιά κούκλα είναι απαραίτητο να είναι γλυκιά και όμορφη, όχι γιά να κομπλεξάρει το κοριτσάκι που την έχει, αλλά γιά να το συνδέσει με το ιδανικό της ομορφιάς και της γλυκύτητας.
από την άλλη πλευρά όμως, τα πρότυπα που προβάλλονται στις κούκλες πλέον δεν είναι απλά η ομορφιά αλλά και πολλά άλλα στοιχεία, που η επιθυμία γιά ταύτηση που επιφέρουν στα παιδάκια μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.
άλλο είναι δηλαδή να ταυτιζόμαστε με το ωράιο, και άλλο με τα αξεσουάρ της κούκλας...

σχετικά με τα σύγχρονα παραμύθια, τα βασισμένα στα παλιά και αγαπημένα όπως η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα κ.α. πιστεύω ότι διατηρούν τα στοιχεία "αγνότητας" τους, τουλάχιστον πολλά από αυτά.

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

23/03/2004, 14:47:31
μάλιστα....χμ...2 πράγματα θα σχολιάσω
Οι ιστορίες αυτές περιέχουν καταστρεπτικά στερεότυπα τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα δημιουργώντας εντυπωσιακά σεξουαλικά σύμβολα που περιλαμβάνονται και σε πολλά δημοφιλή μουσικά βίντεοκλιπ, υποστηρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Kοίτα τι βρήκαν να υποστηρίξουν οι ειδικοί επιστήμονες!! Mάλλον πιο πολύ ασχολούνται με τα δημοφιλή μουσικά βίντεοκλιπ παρά με την έρευνα...

Γκρόερχολζ: "Είμαι πολύ ανήσυχη για τα μηνύματα που διοχετεύω στα παιδιά μου"
...το βάζω κ γω έτσι κραυγαλέο όπως ήταν...Eμένα πάλι μ'ανησυχεί το γεγονός ότι άτομα σαν την Λιζ Γκρόερχολζ αναπαράγονται//H μαντάμ Γκρόερχολζ, επίκουρος καθηγήτρια κοινωνιολογίας δηλώνει: τα παραμύθια όπως ''η Χιονάτη και οι 7 νάνοι'' και η ''Σταχτοπούτα'' επικεντρώνονται στην εξωτερική εμφάνιση των πρωταγωνιστριών τους και μόνο.
K να φανταστείς ότι "μελέτησε" 168 παραμύθια!!
Παρακαλείται η κ. Γκρόερχολζ να μας φέρει τη μύγα πίσω....

23/03/2004, 15:13:44
H "Σταχτοπούτα" μέσα από τα "Πολιτικώς ορθά παραμύθια" του Τζέημς Γκάρνερ.

---Η σκηνή όταν η Σταχτοπούτα μένει σπίτι ενώ οι άλλες έχουν ήδη φύγει για τον χορό.

Ξαφνικά άστραψε ένα φως και εμφανίστηκε μπροστά στην Σταχτοπούτα ένας άντρας με ευρύχωρα βαμβακερά ρούχα και ένα πλατύγυρο καπέλο...

"Γειά χαραντάν, Σταχτοπούτα, είμαι το πρόσωπο με τις μαγικές ικανότητες που σε βάπτισε ή, αν προτιμάς, ο προσωπικός σου διαιτολόγος.
Ωστε έτσι, λοιπόν, θέλεις να πας στον χορό ε;!
Δηλαδή θέλεις να γίνεις και συ θύμα των πατριαρχικών απόψεων περί ομορφιάς; Να συμπιεστείς σε κάποιο στενό και άβολο φόρεμα, που θα σου σταματήσει την κυκλοφορία του αίματος; Να στριμώξεις τα πόδια σου σε ψηλοτάκουνα παπούτσια που θα σου δημιουργήσουν κάλους και κότσια; Να βάψεις το πρόσωπό σου με χημικές ουσίες και μακιγιάζ που έχει δοκιμαστεί σε μη ανθρώπινα ζώα;"

"Και βέβαια το θέλω" είπε αμέσως η Σταχτοπούτα. Ο μάγος νονός της έβγαλε έναν βαθύ αναστεναγμό και αποφάσισε να αναβάλει την πολιτική της καθοδήγηση, για κάποια άλλη μέρα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

lostris_aΝέο Μέλος
23/03/2004, 15:44:59
Καλησπέρα

Διάβασα και εγώ το άρθρο και δεν πιστεύω ότι τα παραμύθια κάνουν κακό.
( οτι χρειάζεται έλεγχος και μέτρο, σίγουρα)
Από μικρή διάβαζα παραμύθια (μου άρεσαν και μου αρέσουν
αλλά τώρα και λόγω του γιου μου) και ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι πρέπει μόνο να είμαι όμορφη για να πετύχω και να αρέσω.
Πριν από λίγο καιρό πήρα στον γιο μου (3 χρόνων) την πεντάμορφη
και το τέρας, με εξέπληξε ευχάριστα όταν τον ρώτησαν γιατί ο πρίγκιπας έγινε τέρας και ο μικρός τους απάντησε
έγινε τέρας << γιατί η μάγισσα είναι έξυπνη και είδε μέσα ότι είναι κακός >> αλλά τώρα δεν είναι << αγαπάει τα πουλάκια και έχει πλάκα >>
Απλοϊκή απάντηση από ένα 3 χρόνο παιδί που κατάλαβε το νόημα του
παραμυθιού.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι τα παραμύθια κάνουν κακό το αντίθετο περνούν άλλα μηνύματα (απλοϊκότητα, ζεστασιά, εξυπνάδα, συντροφικότητα, αγάπη κ.λ.π.).
Ότι αφορά βέβαια τα παλαιότερα γιατί τα σύγχρονα βία και μόνο βία.

Μήπως όμως η ΑΤΜΑ θέλει να μας πει για την κινδυνολογία και τον κυνισμό που διακατέχει την εποχή μας για την ισοπέδωση των αξιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον άσχημο αποσυμβολισμό κατά την γνώμη μου που δέχονται τα παραδοσιακά παραμύθια ????

Τη ρίχνει ο ουρανός και δεν το τραβάει η γης ……………?????

Φιλικά Μαίρη

Edited by - lostris_a on 23/03/2004 15:50:43

23/03/2004, 16:13:08
quote:
Μήπως όμως η ΑΤΜΑ θέλει να μας πει για την κινδυνολογία και τον κυνισμό που διακατέχει την εποχή μας για την ισοπέδωση των αξιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον άσχημο αποσυμβολισμό κατά την γνώμη μου που δέχονται τα παραδοσιακά παραμύθια ????

*Aλήθεια...τι ρίχνει ο ουρανός κ δεν το τραβάει η γη;