ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΕΡΟΝΤΕΣ ή ΣΤΑΡΕΤΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΓΕΡΟΝΤΕΣ ή ΣΤΑΡΕΤΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

iasonas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
iasonasΜέλος
13/11/2003, 13:46:26
Θα ήθελα σε αυτό το topic να πει ο καθένας την γνώμη του για τους Γέροντες, από συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορα άτομα έχω καταλάβει ότι ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται και δέχεται ή όχι τους Γέροντες με διαφορετικό τρόπο.
Επίσης θα ήθελα να κατατεθούν τυχών μαρτυρίες από άτομα που συνάντησαν κάποιον Γέροντα ή γνώρισαν άτομα που είχαν επισκεφτεί κάποιον Γέροντα.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

13/11/2003, 14:37:31
Να συμπεράνουμε ότι εσύ φίλε Ιάσωνα δεν έχει άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος αν και έχεις παρευρεθεί σε συναντήσεις με άτομα που έχουν άποψη.

Εγώ, δυστυχώς, δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι.

...μάλλον εννοείς ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets)

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

O PisteuonΝέο Μέλος
13/11/2003, 15:43:35
ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ?
ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΕΤΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ

iasonasΜέλος
13/11/2003, 18:33:38
quote:

Να συμπεράνουμε ότι εσύ φίλε Ιάσωνα δεν έχει άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος αν και έχεις παρευρεθεί σε συναντήσεις με άτομα που έχουν άποψη.

Εγώ, δυστυχώς, δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι.

...μάλλον εννοείς ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets)

Με εκτίμηση
--Je^3--

Φίλε Jejeje, έχω κάνει συζητήσεις επί του θέματος με κάποια άτομα και έχω κατασταλαγμένη άποψη για το θέμα αυτό.
Όχι δεν θέλω να πω ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets), δεν ξέρω τι είναι αυτό, η λέξη που θέλω να πω είναι Στάρετς.
Ελπίζω μέσα από αυτό το topic να γνωρίσεις πολλά πράγματα για τους Γέροντες, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
13/11/2003, 18:35:28
quote:

ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ?
ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΕΤΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ

Φίλε Pisteuon, αυτούς ακριβώς εννοώ, τους πνευματικούς γίγαντες που έχουν την χάρη του αγίου πνεύματος.
Στάρετς σημαίνει Γέροντας στα Ρώσικα, όπως το είπες, εγώ απλά το αναφέρω και με τους δύο τρόπους γιατί κάποιοι μπορεί να το γνωρίζουν ή να το έχουν ακούσει έτσι.
Εσύ γνωρίζεις κάτι για αυτό το θέμα; Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

14/11/2003, 10:06:22
quote:

Φίλε Jejeje, έχω κάνει συζητήσεις επί του θέματος με κάποια άτομα και έχω κατασταλαγμένη άποψη για το θέμα αυτό.
Όχι δεν θέλω να πω ΣΤΑΡΛΕΤΣ (starlets), δεν ξέρω τι είναι αυτό, η λέξη που θέλω να πω είναι Στάρετς.
Ελπίζω μέσα από αυτό το topic να γνωρίσεις πολλά πράγματα για τους Γέροντες, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό.

Και εγώ το ελπίζω!! Περιμένω με αγωνία λεπτομέρειες και πληροφορίες.
Φιλικά
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

hrismigΜέλος
14/11/2003, 10:34:06

Φίλε iasonas γειά σου,

πρέπει να σου πω ότι δεν έχω καταλάβει το νόημα της ερώτησής σου.

Γιατί έβαλες εδώ τέτοιο θέμα; Δεν βλέπεις παντού γύρω σου έτοιμους κριτές που σαν θηρία περιμένουν να κατασπαράξουν το πρώτο όνομα που θα εμφανισθεί;

Γιατί δεν πας να αγοράσεις ένα - δύο καλά βιβλιαράκια...έτσι...για να τους μάθεις καλύτερα και να μην φύγουν ποτέ από την καρδιά σου;

14/11/2003, 11:50:08
"Θηρία", "κριτές", "κατασπαραγμοί", ενδεχομένως και βάρβαροι, άπιστοι, άσχετοι, απομακρυσμένοι απο τον δρόμο του Θεού και τέλος πάντων ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί θα το βρεί ως "απάντηση", απο εκφραστές της μισαλλοδοξίας εδώ μέσα.

Ο καθένας "βλέπει" αυτά που ο ίδιος έχει φανταστεί.......

lencolasΜέλος
14/11/2003, 12:44:11
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΑΣΟΝΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΔΩΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ....

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

iasonasΜέλος
14/11/2003, 18:46:33
Φίλε hrisming, παράθεσα αυτό το θέμα γιατί με ενδιαφέρει πολύ και πιστεύω ότι ενδιαφέρει και πολλά άτομα που έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Όσο για τους κριτές, τα θηρία και όλους αυτούς που είναι έτοιμοι να εναντιωθούν και να κατακρίνουν αυτό το θέμα, τους περιμένω, ειλικρινά με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη τους, μέσα από την επίθεση και την διαφωνία ελπίζω να βγουν καλά πράγματα (ελπίζω τουλάχιστον).

Σε επόμενο μήνυμα θα αναπτύξω περισσότερο το θέμα μου, δυστυχώς τώρα δεν έχω χρόνο.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

15/11/2003, 00:49:33
καλησπέρα

quote:
πρέπει να σου πω ότι δεν έχω καταλάβει το νόημα της ερώτησής σου.

Γιατί έβαλες εδώ τέτοιο θέμα; Δεν βλέπεις παντού γύρω σου έτοιμους κριτές που σαν θηρία περιμένουν να κατασπαράξουν το πρώτο όνομα που θα εμφανισθεί;

Θα μας βοηθήσεις λίγο hrismig;
τι ακριβώς εννοείς;
Ονόματα γερόντων;
Η τι άλλο;
(μήπως κάποια θέματα θεωρούνται ταμπού; - δεν το πιστεύω, άλλωστε ο καθείς είναι ελεύθερος να διατυπώσει τις απόψεις του)

Πάντως απ'ότι βλέπω, ο φίλος iasonas μέχρι στιγμής το χειρίζεται μια χαρά το θέμα
Αν και θα βοηθούσε να γίνεις λίγο πιο σαφής, μιας και αρκετοί από αυτούς που σε διαβάζουμε, δεν ξέρουμε και πολλά σχετικά.

αυτή...που τα κατάφερε!

CyLightΜέλος
15/11/2003, 00:58:29
εγω ειμαι αρκετα χρονια ρωσσια και δεν εχω ακουσει τπτ για Σταρετς... (δεν εννοω τη λεξη)

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

hrismigΜέλος
15/11/2003, 11:25:13

Αγαπητοί φίλοι Ιάσονας και Αμαλία,

δεν εννοώ κάτι το "παράξενο" ή "μυστικιστικό". Σε κάτι τέτοια - που διεγείρεται η ανθρώπινη περιέργεια - οι άνθρωποι αντιδρούν καλά!

Εννοώ ότι αυτοί οι άνθρωποι της κοινωνίας μας (σημερινοί γέροντες αυριανοί Άγιοι) που με την προσευχή τους "κρατάνε" ζωντανή την ελπίδα θα θυσιασθούν στον βωμό του όποιου υλιστή ανθέλληνα που περιμένει εναγωνίως να ακούσει μία και μόνο μία άποψη υπέρ τους.

Εξ άλλου βλέπετε και μόνοι σας ποιός έτρεξε να απαντήσει αμέσως κάτω από αυτό που έγραψα. Σαν να του τη χάλασα κάτι...

...και τέτοιοι μισάνθρωποι δεν μπορούν και να συγκρατηθούν...έτσι για να δούνε και την γνώμη του άλλου...από περιέργεια ας πούμε!

Μόλις λοιπόν θελήσει ο οποιοσδήποτε να γράψει οτιδήποτε που να αφορά στο θέμα, θα ακούσετε για την Αγία Ελένη, μετά για τον Μίθρα και ποιός ξέρει ακόμα πόσα copy/paste έτσι για να χαλάσει η συζήτηση...

Πρόταση: Θέλετε να κάνουμε την ίδια συζήτηση ανταλλάσοντας mail; Να τους αφήσουμε λίγο μόνους τους με τον πόνο τους;

Όχι ότι δεν γνωρίζω ότι θα ακολουθήσει ΑΜΕΣΗ "απάντηση" σε κάτι που ΔΕΝ ρωτάω...αλλά...αλλά!

Εξ' άλλου φίλη Αμαλία γνωρίζω ότι και εσύ έχεις διαφορετική γνώμη από εμένα σε αυτά τα θέματα, παρ' όλα αυτά όμως είσαι δεκτικός άνθρωπος έτοιμος να βάλεις τη δική σου μοναδική "πινελιά" και όχι έτοιμη να βγάλεις μαχαίρι...

Τέτοιοι άνθρωποι της αγάπης (με αντίθετη ιδεολογία) έχω δει αρκετούς εδώ μέσα κατά καιρούς (Dagon, Ελεύθερος, Jejeje, allzzaro, beyond, Toth, κ.λ.π.) και αυτός είναι ο λόγος που παραμένω σε αυτό το forum.

Όμως να μην μακρυγορώ...ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!!!

Σημ. ΣΤΑΡΕΤΣ είναι ο Άγιος στα Ρώσικα, Βουλγαρικά, Ρουμανικά, Σέρβικα.

Την καλημέρα μου...

15/11/2003, 12:36:45
Εάν ορισμένοι, χάριν εντυπωσιασμού, θέλουνε να αποφεύγουνε τον αντίλογο τότε μπορούνε κάλλιστα να επιδοθούνε σε αποκλειστική ανταλλαγή e-mail.

Κατά τα άλλα, η «έκθεση» ιδεών θα έχει πάντοτε αντίλογο εφόσον οι απόψεις αυτές παρακάμπτουνε τον «υλικό» κόσμο (πλην όμως την καθημερινότητα του κοσμάκη) και προπαγανδίζουν την δοτή «αλήθεια» που ευαγγελίζονται.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η……ηθικοπλαστική «αποστολή» που τους χαρακτηρίζει, έχει αποδειχθεί (στον «υλικό» και «φθαρτό» κόσμο τουλάχιστον…..) ιστορικά ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ.

Κανένα Θρησκευτικό σύστημα δεν γεννήθηκε στο κεφάλι του ΧΥ «δημιουργού» του, αλλά ούτε και είναι καρπός κάποιας «Θεϊκής Αποκάλυψης», όπως θέλουνε να διατυμπανίζουνε οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι.

Τα πάντα σχετίζονται με τις ιστορικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο τον καιρό που έκαναν την εμφάνιση τους το καθένα ξεχωριστά, και στις περιοχές που «ευδοκίμησαν» υπήρχανε οι απαραίτητοι όροι. Ιδιαίτερα τα Μονοθεϊστικά συστήματα δε, στον αγώνα τους ενάντια στις αντίπαλες θεότητες που προηγήθηκαν, παίρνουν από τις λατρείες τους τη μέθοδο και τα πιο δραστήρια μέσα για να κερδίσουν «πιστούς».

Εν προκειμένου το Εβραϊκό κίνημα του «χριστιανισμού» εξελίχθηκε σταδιακά ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ. Κάτι που έως τότε ήτανε άγνωστο στον κόσμο…………..

Οι ξεκάθαρες ομοιότητες του χριστιανισμού με άλλες θρησκείες που προηγήθηκαν, τόσο στους λατρευτικούς τύπους όσο και «μυστηριακά», αποδεικνύουνε πως δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό στην εμφάνιση της χριστιανικής πίστης και πως τα δόγματα της εξηγούνται ολοκληρωτικά από τα περιστατικά που επικρατούσαν κατά την εμφάνιση της.

Η συριακή λατρεία του Μίθρα για παράδειγμα (που ορισμένοι γραφικοί δεν μπορούνε να κατανοήσουνε) έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ με την μετέπειτα λατρεία των χριστιανών. Ήτανε τόση μάλιστα η αποδοχή της στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία που τον καιρό του Αυρηλιανού (270-275) ο Ήλιος ανακηρύχθηκε επίσημα ανώτατος Θεός, προστάτης της αυτοκρατορίας, και ο αυτοκράτορας έγινε ο μέγας αρχιερέας του έκτοτε.

Να σημειώσουμε ότι Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ήταν το σύμβολο του ήλιου στην λατρεία του Μίθρα. Ένας «ΣΤΑΥΡΟΣ», ο οποίος αφού υπηρέτησε την στρατιωτική μηχανή του Φλάβιου Βαλέριου, λίγο αργότερα έμελλε να γίνει (μέσω της «εξήγησης» του……..ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ!) και το σύμβολο της πίστης ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

Περιττό να σχολιάσουμε ότι από το οργανωτικό σχήμα της λατρείας του Μίθρα (Sol Invictus) όπου ο εκάστοτε αυτοκράτορας ήτανε και Μέγας αρχιερέας, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΠΟΤΑ. Στην Α’ οικουμενική σύνοδο της «νέας θρησκείας» των χριστιανών πλέον, ως αρχιερέας πρωτοστάτησε και εκεί ο τότε αυτοκράτορας της Ρώμης: ο μετέπειτα «άγιος» και «Μέγας», Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος.

Ας βλέπουνε λοιπόν όσοι θέλουνε φαντάσματα, και copy paste. Η –ιστορική τουλάχιστον-αλήθεια πρέπει καποτε να ακουστεί.

hrismigΜέλος
15/11/2003, 13:08:17

KATANOHTO

CyLightΜέλος
15/11/2003, 14:44:50
quote:

Σημ. ΣΤΑΡΕΤΣ είναι ο ’γιος στα Ρώσικα, Βουλγαρικά, Ρουμανικά, Σέρβικα.

Σιν ειναι ο γιος στα ρωσσικα. Σταρετς ειναι ο γεροντας.

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

hrismigΜέλος
15/11/2003, 14:52:57
quote:

Σιν ειναι ο γιος στα ρωσσικα. Σταρετς ειναι ο γεροντας.

Άγιος βρε, όχι γιός!

iasonasΜέλος
15/11/2003, 15:18:34
Φίλε/η CyLight δεν είναι καθόλου “περίεργο” το γεγονός ότι είσαι πολλά χρόνια στην Ρωσία και δεν έχεις ακούσει τίποτα για Σταρετς, για σκέψου αυτό, όσα χρόνια ήσουν στην Ελλάδα είχες ακούσει τίποτα για Γέροντες; Μάλλον όχι, όπως δεν έχουν ακούσει και δεν γνωρίζουν τίποτα πάρα πολλά άτομα που έχουν γεννηθεί και έχουν ζήσει στην Ελλάδα και την Ρωσία. Όπως και εγώ αγνοούσα κάτι τόσο σημαντικό πριν κάποια χρόνια.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
15/11/2003, 15:19:10
Φίλε hrismig, για τα βιβλία που λες, το έχω ήδη κάνει εδώ και καιρό, γι’ αυτό και ανοίγω αυτό το topic. Με την ευκαιρία που μου δίνεις μέσω του μηνύματος σου, θα ήθελα μέσα σε αυτό το topic άτομα που έχουν διαβάσει ή γνωρίζουν κάποιο καλό βιβλίο για το θέμα αυτό να το παραθέσουν, το ίδιο θα κάνω και εγώ.

Όσο αφορά τώρα την πρόταση σου για συζήτηση μέσω mail. Εγώ είμαι πρόθυμος, όχι να συζητήσω μέσω mail αλλά, να λάβω mail από άτομα που πιστεύουν ότι θα τους είναι πιο εύκολο και θα μιλήσουν πιο ανοικτά για αυτό το θέμα και αυτό γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν και άτομα που θέλουν και περιμένουν να μάθουν για το θέμα αυτό, έτσι με μια συζήτηση μέσω mail ουσιαστικά θα παραγκωνίσουμε αυτά τα άτομα και κάτι τέτοιο το θεωρώ άδικο. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα το θέλαμε ούτε εγώ ούτε και εσύ.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
15/11/2003, 15:19:43
Πριν αρχίσουμε την συζήτηση γύρω από τους Γέροντες θα ήθελα να πω ότι δεν θα μπω σε καμία περίπτωση στην διαδικασία να απαντάω σε πράγματα που θεωρώ ανούσια και εκτός του θέματος. Πράγματα του στυλ “Τέσσερα καρφιά φτάνουν για να σταυρωθεί ο Χριστός, πως εξηγείς το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους καρφιά από την σταύρωση Του, αν όλοι αυτοί λένε αλήθεια τότε ο αριθμός τους πρέπει να ξεπερνά τα 412”, “Θεωρείς ότι ο Χριστός ήταν Προφήτης ή Θεός;”, “Μα καλά πόσοι τόνοι ήταν το Τίμιο Ξύλο, που κόβουν ακόμα και σήμερα από αυτό και δεν έχει τελειώσει;”. Σε τέτοιες ερωτήσεις δεν θα απαντήσω γιατί πιστεύω ότι είναι εκτός θέματος του συγκεκριμένου topic, επίσης αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα σκεφτούν να απαντήσουν στα γραφόμενα του topic με τέτοιου είδους ερωτήσεις (έχει ξανασυμβεί άλλωστε).

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"