- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
DyingΑπλώς δε μου αρέσουν οι ... "γαιδαράκοι".
Γιατί φίλε dying (κατά κόσμον .... George) τόση μεγάλη ... “αποστροφή” προς τα άκακα αυτά τετράποδα?
quote:
gianipseftisΓιατί φίλε dying (κατά κόσμον .... George)
Όπως λέμε ... Sotis, Sotis Volanis
quote:Σας έδωσα ένα παράδειγμα που δεικνύει του λόγου μου το αληθές, το οποίο δεν σχολίασες Dying_Incubus.
Η πρώτη σειρά του μηνύματος σου ήταν κατά την δική μου κρίση αρκετά γενικόλογη, με έντονο το χαρακτηριστικό της "τσουβαλοποίησης" και μια πολύ βεβιασμένη κι ατυχής ταύτιση μεταξύ της συγκεκριμένης θρησκείας και των εκπροσώπων της.
Από την άλλη, η απάντηση μου όπου προσπαθώ να σου αναφέρω γιατί αυτό το συμπέρασμα σου μου φάνηκε λανθασμένο, απέσπασε την κριτική την οποία του άσκησες.
Ουδεν παράδειγμα περί του αντιθέτου τού ισχυρισμού μου.
Τι άλλο να πω...
quote:Δεν έχει σημασία.
Απλώς δε μου αρέσουν οι ... "γαιδαράκοι".

Η ερωτηση κατα την γνωμη μου ειναι αντιφατικη,εξεταζοντας την εννοια της θρησκειας και της πιστης,τιποτα δεν βασιζεται στην αληθεια και στην αξιοπιστια,ολα ειναι θεμα προσωπικων πεποιθησεων.θελω να πω οι χριστιανοι δεν περιμενουν καποιον ιστορικο ή καποιον αρχαιολογο να τους επιβεβαιωσει ή οχι αν τα γεγονοτα της παλαιας και κενης διαθηκης ηταν αληθινα.Αντιστοιχα και οι μουσουλμανοι κ.ο.κ

Countess it is your night
You are haunted by your wild desires
Possessed by bestial lust
You are the goddess of the love
quote:
οι χριστιανοι δεν περιμενουν καποιον ιστορικο ή καποιον αρχαιολογο να τους επιβεβαιωσει ή οχι αν τα γεγονοτα της παλαιας και κενης διαθηκης ηταν αληθινα
Από την άλλη φίλε μου, αν τα "γεγονότα" της ΚΔ αποδεικνύεται ότι είναι φανταστικά, τότε δημιουργείται ένα θέμα, δε νομίζεις;
Το επόμενο λογικό συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι οι ευαγγελιστές ήταν εφευρέτες και όχι οι εξιστορητές των συγκεκριμένων συμβάντων και άρα ολόκληρο το θρησκευτικό οικοδόμημα καταρρέει, μια και η ύπαρξή του βασίζεται πάνω στην υποτιθέμενη ιστορική ύπαρξη των ηρώων του μυθιστορήματος.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι χριστιανοί (και υποθέτω και οι οπαδοί άλλων θρησκειών) ιδρώνουν τόσο (και ιδρώνουν πολύ) για να αποδείξουν την ιστορικότητα των περιγραφομένων, μη διστάζοντας να πλαστογραφούν ιστορικά κείμενα για να αποδείξουν τα αναπόδεικτα.

macedon
ηταν πηγη μυθων που καλυπταν ολο το φασμα της ζωης,ιστορια,νομος,φυσικες επιστημες,προσωπικες σχεσεις κλπ,στην σημερινη εποχη αυτο δεν μπορει να συμβει,τοτε τα ιερατεια που κρυβονται απο πισω απο την θρησκεια,πχ οι χριστιανοι,αποφασησαν να πεισουν τους παντες οτι η βιβλος εχει αλληγορικη σημασια,ενω για αιωνες υποστηριζαν οτι η βιβλος ειναι ο αμεπτος λογος του θεου και δεν χωραει αμφιβολια για το αντιθετο.Επισης δεν συγχωρω στη θρησκεια οτι ποτε δεν πηρε το μερος του λαου,αλλα παντα τη θεση της εξουσιας και του κατεστημενου για αυτο κιολας εχει επιβιωσει τοσους αιωνες.

Countess it is your night
You are haunted by your wild desires
Possessed by bestial lust
You are the goddess of the love
quote:
Γιατί φίλε dying (κατά κόσμον .... George) τόση μεγάλη ... “αποστροφή” προς τα άκακα αυτά τετράποδα?
..asked the

![]()
![]()
quote:Για αυτούς που παίρνουν στη κυριολεξία τη Καινή διαθήκη πράγματι παίζει σημαντικό ρόλο. Ευτυχώς όχι για μένα
macedon
Από την άλλη φίλε μου, αν τα "γεγονότα" της ΚΔ αποδεικνύεται ότι είναι φανταστικά, τότε δημιουργείται ένα θέμα, δε νομίζεις;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/09/2011 22:56:43
quote:
zip
Για να φτάσει κάποιος στην ουσία των λόγων ενός συνανθρώπου του [ όχι μόνο των συγκεκριμένων λόγων δηλ. αλλά γενικότερα των λόγων που λέγονται έναν άνθρωπο ] δεν θα πρέπει να βλέπει τα λόγια αυτά αποκομμένα από την συνολική "εικόνα" αυτού του ανθρώπου που τα λέει. Αυτό σημαίνει πως η ουσία των λόγων του, έχει άμεση σχέση και βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με : την χρονική στιγμή που τα λέει, σε ποιους τα λέει, πως τα λέει, γιατί τα λέει και τι άλλο εκτός απ' αυτά λέει [δηλ. τα συμφραζόμενα που λέμε] . Εγώ μπορώ να σου γράψω απλά ποια είναι η ουσία των συγκεκριμένων λόγων [ είναι η συνειδητότητα ] αλλά για να κατανοήσεις εσύ το πως εγώ φτάνω σ' αυτό το συμπέρασμα, εγώ θα πρέπει να κάτσω και να σου γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο [ γιατί θα πρέπει να σου εξηγήσω ένα σωρό πράγματα πιο πριν ], κάτι που όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να γίνει σε ένα φόρουμ.
Φίλε zip είσαι απαράμιλλος στο να λές τίποτα με πολλά λόγια !!
*
quote:
SesostrisΦίλε zip είσαι απαράμιλλος στο να λές τίποτα με πολλά λόγια !!
Παρά τούτο, εσύ δεν απαντάς σε τίποτε απ' όσα σε ρωτάω. Ούτε καν με πολλά ή λίγα λόγια ...
Ας ξανα-παραθέσω λοιπόν τις ερωτήσεις μου και ας περιμένω απάντηση [ έστω και με πολλά λόγια ]
quote:Sesostris - Δεν το είπε (σύμφωνα με τους συγγραφείς των ευαγγελίων) φίλε zip για τον εαυτό του , αλλά σαν παρακαταθήκη στους οπαδούς του. Μια ματιά στο κατά Ματθαίον ίσως σε πείσει .
zip - Πως προκύπτει ότι αυτά τα λόγια είναι ... παρακαταθήκη για τους οπαδούς του ;
2) Πως προκύπτει ότι ο Ιησούς μισεί όποιον είναι εναντίον του και όποιον δεν συνάγει μαζί του ;
3) Πως προκύπτει από την φράση "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει", ότι ο Ιησούς αναφέρεται στο ιερατείο και πως προκύπτει ότι υπαγορεύει το ιερατείο να την εφαρμόζει ακόμη και σήμερα, 2000 χρόνια μετά ;
4) Γιατί για ορισμένες φράσεις όπως είναι π.χ η φράση "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει" κάποιοι είναι σίγουροι πως είναι λόγια του Ιησού, ενώ για κάποιες άλλες όπως είναι π.χ η φράση "αγαπάτε αλλήλους" λένε πως είναι τεχνάσματα ανώνυμων συγγραφέων ;
Ξέρω, ξέρω ... "Μια ματιά στο κατά Ματθαίον ίσως σας πείσει" ![]()
![]()
Edited by - zip on 09/09/2011 08:10:28
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.
13/05/2006
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου ! Στο μονοπάτι της πνευματικής μας αναζήτησης, κάποια στιγμή μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να ψάξουμε για έναν πνευματικό οδηγό, για να μας καθοδηγήσει και για να μας συμβουλέψει.... Ίσως, όμως, εδώ να κρύβεται και η παγίδα... Ο πνευματικός οδηγός έρχεται στη ζωή μας, όταν εμείς είμαστε έτοιμοι... όταν το Σύμπαν το αποφασίσει....
Αν τον ψάξουμε από μόνοι μας, χωρίς να έχει έρθει η κατάλληλη ώρα, υπάρχει κίνδυνος να απευθυνθούμε σε λάθος άτομο.... Η υπομονή και η σύνεση είναι χαρίσματα του σκεφτόμενου, σοφού ανθρώπου.... Για τον καθένα μας υπάρχει ένας πνευματικός οδηγός... δεν έχει παρά... να τον περιμένουμε !

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

In anticipation of my resurrection...
Το τίμημα της αληθινής γνώσης είναι η ίδια η ζωή ενός ανθρώπου. Η γνώση που ψάχνεις μπορεί να αποκτηθεί μονάχα όταν έχεις αφιερώσει τη ζωή σου α’ αυτήν.
Δεν μπορεί να βαδίζεις στο Μονοπάτι της Γνώσης δίχως να ζεις αυτήν τη γνώση. Έτσι, η αφοσίωσή σου πρέπει να είναι ολοκληρωτική. Το βάδισμα στο Μονοπάτι της Γνώσης δεν είναι κάτι φυσικό για τον άνθρωπο. Συνεπώς όλη η μάθηση είναι μια πιεστική διαδικασία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να γνωρίζουν, αλλά θα προτιμούσαν να αγοράσουν τη γνώση από κάπου, παρά να πρέπει να εργαστούν γι’ αυτήν. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που υπάρχουν τόσες πολλές σχολές σήμερα οι οποίες προσφέρουν τη φώτιση, και είναι εύκολο να βρει κανείς εκείνους τους γκουρού, οι οποίοι έναντι κάποιας αμοιβής επωμίζονται την ευθύνη σας να μορφωθείτε. Αλλά όπως ήδη τονίσαμε, η αληθινή γνώση είναι η γνώση του εαυτού και αυτή δεν μπορεί να μας τη δώσει κανένας ούτε μπορούμε να την αγοράσουμε με όλα τα λεφτά του κόσμου.
Το μόνο που μπορεί να δώσει ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος στους μαθητές του είναι η απαραίτητη καθοδήγηση χάρη στην οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα κρυμμένα τους προσόντα. Ο πνευματικός δάσκαλος προκειμένου να το καταφέρει αυτό πρέπει να πιέσει τους μαθητές του να μάθουν ποιοι και τι είναι στην πραγματικότητα. Δίχως αυτήν τη γνώση δεν μπορεί να γίνει χρήση του δυναμικού κάποιου. Ωστόσο, το να δούμε τους εαυτούς μας, να εκτιμήσουμε ποιοι είμαστε και να παραδεχτούμε τις αδυναμίες μας, δεν είναι ποτέ ευχάριστο και το μεγαλύτερο διάστημα είναι τρομαχτικό.
Απ’ αυτήν την άποψη δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τους δασκάλους εκείνους που τους κάνουν να αισθάνονται ωραία και υπόσχονται να δουλέψουν στη θέση τους. Ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος ποτέ δε μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, μας προκαλεί σταθερά να δούμε τις διάφορες όψεις μας, τις οποίες προσπαθούμε να κρύψουμε σ’ όλη μας τη ζωή από τους άλλους κι από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Ένας τέτοιος δάσκαλος δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέπτονται οι μαθητές του γι’ αυτόν, ούτε αν τους είναι αρεστός ή όχι, γιατί η μόνη του έγνοια είναι να τους δώσει τη γνώση που ψάχνουν και για την οποία άλλωστε έχουν έρθει σ’ αυτόν. Προφανώς τέτοιοι δάσκαλοι είναι πολύ λίγοι και δύσκολο να τους βρει κανείς, γιατί απλούστατα σπανίζουν οι άνθρωποι εκείνοι που βάζουν στοίχημα την υπόληψή τους και είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τους μαθητές τους περισσότερο από την επιθυμία τους για αναγνώριση.
Theun Mares: ΤΟΛΤΕΚΟΙ - Η επιστροφή των πολεμιστών
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Το τίμημα της αληθινής γνώσης είναι η ίδια η ζωή ενός ανθρώπου. Η γνώση που ψάχνεις μπορεί να αποκτηθεί μονάχα όταν έχεις αφιερώσει τη ζωή σου α? αυτήν.
Δεν μπορεί να βαδίζεις στο Μονοπάτι της Γνώσης δίχως να ζεις αυτήν τη γνώση. Έτσι, η αφοσίωσή σου πρέπει να είναι ολοκληρωτική. Το βάδισμα στο Μονοπάτι της Γνώσης δεν είναι κάτι φυσικό για τον άνθρωπο. Συνεπώς όλη η μάθηση είναι μια πιεστική διαδικασία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να γνωρίζουν, αλλά θα προτιμούσαν να αγοράσουν τη γνώση από κάπου, παρά να πρέπει να εργαστούν γι αυτήν. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που υπάρχουν τόσες πολλές σχολές σήμερα οι οποίες προσφέρουν τη φώτιση, και είναι εύκολο να βρει κανείς εκείνους τους γκουρού, οι οποίοι έναντι κάποιας αμοιβής επωμίζονται την ευθύνη σας να μορφωθείτε. Αλλά όπως ήδη τονίσαμε, η αληθινή γνώση είναι η γνώση του εαυτού και αυτή δεν μπορεί να μας τη δώσει κανένας ούτε μπορούμε να την αγοράσουμε με όλα τα λεφτά του κόσμου.
Το μόνο που μπορεί να δώσει ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος[ στους μαθητές του είναι η απαραίτητη καθοδήγηση χάρη στην οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα κρυμμένα τους προσόντα. Ο πνευματικός δάσκαλοςπροκειμένου να το καταφέρει αυτό πρέπει να πιέσει τους μαθητές του να μάθουν ποιοι και τι είναι στην πραγματικότητα. Δίχως αυτήν τη γνώση δεν μπορεί να γίνει χρήση του δυναμικού κάποιου. Ωστόσο, το να δούμε τους εαυτούς μας, να εκτιμήσουμε ποιοι είμαστε και να παραδεχτούμε τις αδυναμίες μας, δεν είναι ποτέ ευχάριστο και το μεγαλύτερο διάστημα είναι τρομαχτικό.
Απ αυτήν την άποψη δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τους δασκάλους εκείνους που τους κάνουν να αισθάνονται ωραία και υπόσχονται να δουλέψουν στη θέση τους. Ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος ποτέ δεν μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, μας προκαλεί σταθερά να δούμε τις διάφορες όψεις μας, τις οποίες προσπαθούμε να κρύψουμε σ όλη μας τη ζωή από τους άλλους κι από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Ένας τέτοιος δάσκαλος δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέπτονται οι μαθητές του γι αυτόν, ούτε αν τους είναι αρεστός ή όχι, γιατί η μόνη του έγνοια είναι να τους δώσει τη γνώση που ψάχνουν και για την οποία άλλωστε έχουν έρθει σ αυτόν. Προφανώς τέτοιοι δάσκαλοι είναι πολύ λίγοι και δύσκολο να τους βρει κανείς, γιατί απλούστατα σπανίζουν οι άνθρωποι εκείνοι που βάζουν στοίχημα την υπόληψή τους και είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τους μαθητές τους περισσότερο από την επιθυμία τους για αναγνώριση.»
quote:
ΤΟΛΤΕΚΟΙ - Η επιστροφή των πολεμιστών
![]()
MOZ_EN
quote:
ειναι γεγονος πως στην δυσκολη διαδρομη σε αυτο το μονοπατι καποια στιγμη αναγκαζομαστε εκ'των πραγματων να αναζητησουμε καποιον δασκαλο ειτε γιατι νοιωθουμε πωσ η εργασια μας εχει φτασει σε αδιεξοδο,ειτε γιατι οι κινδυνοι που ανακυπτουν,απαιτουν ανωτερη καθοδηγηση και αντιμετωπιση.θα ηθελα να δω τις εμπειριες σας και τις αποψεις σας γιατι οπως καταλαβαινετε ειναι ενα θεμα που καιει.
Ή να γίνεις μαθητής της Εμπειρίας - (Leonardo da Vinci) ![]()
Γιώργος ![]()
Or .. "just having fun"
quote:
Μηπως να υποθεσω πως τελικα θα πρεπει να γινουμε δασκαλοι του εαυτου μας,χωρις να υπολογιζουμε σε εξωτερικη καθοδηγηση?
περίπου ... να πως το βλέπω …
Ψάξε για Εμπειρίες (κινδύνους?)
, και άσε να γίνουν αυτές ο Δασκαλός σου.
Ειναι τουλάχιστον το ποιο κοντινό που έχεις σε “αληθινό” … (ακόμα και εαν προέρχονται απο καλές ή κακές ή ψεύτικες εξωτερικές “καθοδηγήσεις” – δεν λέω να τις υπολογίσεις (οπου θα πρέπει να μπείς στην διαδικασία να κρίνεις .. ειναι καλές? είναι κακές? έχουν "διαδοχή"?
) αλλά να τις χρησιμιοποιήσεις και να δείς τι αποτελέσματα έχουν για σένα…
Γιώργος![]()
Just because I don't care , doesn't mean I don't Understand -
Στο κείμενο που παραθέτει η Amalia αναφέρεται σε μια σχέση Δασκάλου - μαθητή πάρα πολύ ιδανική -κατά την γνώμη μου-.
Ομως αυτή η σχέση προυποθέτει πολλά πράγματα. Σίγουρα χρειάζεται να έχουμε ήδη σκεφτεί και αναζητήσει απαντήσεις μόνοι μας, να έχουμε αναπτύξει ένα κριτήριο -ώστε να μην είμαστε εύπιστα θύματα του οποιουδήποτε αυτοονομάζεται δάσκαλος- να έχουμε τις δικές μας εμπειρίες όπως λέει και ο Γιώργος για να μπορούμε να έχουμε ξυπνήσει τον "εσωτερικό δάσκαλο" ή τη φωνή της δικής μας συνείδησης.
... και τότε θα μπορούμε ίσως να ξέρουμε αν πράγματι χρειαζόμαστε ένα Δάσκαλο, αν είμαστε σε θέση να τον αναγνωρίσουμε όταν θα έρθει στη ζωή μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικό νομίζω είναι να έχουμε αποφασίσει οτι θέλουμε να γίνουμε μαθητές.
Τι σημαίνει μαθητής;