- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ελεύθερε φίλε μου...
Χμμμ λοιπόν ας πάμε παρακάτω, ας πάμε πιό ΒΑΘΕΙΑ...
Αναφέρεις ότι για σένα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (να που συμφωνείς μαζί μου και με το στερητικό ΑΛΦΑ) καθώς και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΝ...
Αν αναλύσεις τη λέξη ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ που είναι παράγωγο της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ θα εκπλαγείς φίλε μου και αυτό που θα ανακαλύψεις θα δείς ότι είναι ΕΚΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ με την έννοια ΟΝ!!!
Ψάξε και θα βρείς...
Ενα πολύ πρόχειρο παράδειγμα για αυτό που μου ζητάς, σε σχέση με την ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ή ΑΡΡΝΗΤΙΚΗ "εκδήλωση" του Θεού είναι το εξής:
Στην ΙΝΔΙΚΗ Αγία τριάδα, αυτή του ΒΡΑΜΧΑ, ΒΙΣΝΟΥ, ΣΙΒΑ είναι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
Μπράχμα, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ του Κόσμου
Βίσνου, Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ του Κόσμου
Σίβα, Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ του Κόσμου
Αυτά ως πρός την ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ...
Υπάρχει όμως και το ΠΑΡΑΜΠΡΑΧΜΑΝ...
Και το Παραμπράχμαν στην κυριολεκτική απόδοση της λέξης είναι αυτό που βρίσκεται ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΧΜΑ(!!!)
Μα καλά, πώς γίνεται να υπάρχει ΚΑΤΙ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΑΧΜΑ;;;
Αφού το Μπράχμα είναι που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (κόσμος) πώς γίνεται να υπάρχει ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ;;;
Κατα τους Ινδούς λοιπόν (και το αποδέχομαι πλήρως) το Παραμπράχμαν είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ, το ΑΠΟΛΥΤΟ, το ΑΠΕΙΡΟ, η ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ και ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΡΧΗ...
Αν θέλουμε να μπούμε ακόμα πιό βαθεία σε έννοιες, τότε έχουμε και την ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΟΨΗ αυτού του Παραμπράχμαν(!!!!)
Αυτή η ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΨΗ, έχει το Βεντικό όνομα ΑΝΤΙΤΙ...
Η Αντίτι λοιπόν είναι αυτό που αντιστοιχεί ΚΑΙ στη ΜΟΥΛΑΠΡΑΚΡΙΤΙ των Βεντιστών, εκτός απο το Αφηρημένο Παραμπράχμαν...
Και τα ΔΥΟ ονόματα είναι ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΑ και ΑΓΝΩΣΤΑ...
Στη συνέχεια μου ανέφερες το τί είπε ο Ερμής μας...
Και θα σου επιστήσω την προσοχή στη λέξη που χρησημοποίησε, ΠΗΓΗ...
quote:
Ο Θεός είναι η πηγή αυτών των ιδανικών. Αν στο όνομα της Ελευθερίας, της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Αρετής, της Αγάπης.........
Ξαναλέω λοιπόν ότι ΝΑΙ η ΠΗΓΗ που πηγάζουν όλα αυτά είναι η ΘΕΟΤΗΤΑ, αλλά αυτό που φτάνει σε εμάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...
Εσύ στο σπίτι σου ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΟ, σωστά;;;
Ε, αυτό το "φιλτράρισμα" είναι η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
Θέλεις και σε αυτό παράδειγμα;;;
Μα η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, δεν είναι ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!
Και ποτέ ΔΕΝ ΗΤΑΝ...
Αυτό που σε εμάς είναι "έγκλημα" για κάποιους άλλους είναι "νόμος"...
Σκέψου και θα δείς...
Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα τότε ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
quote:
Μια μορφή που δεν έχει εκδηλωθεί και είναι εκτός τόπου και χρόνου (χωρόχρονου) δεν υπάρχει Κέλσο. Υπάρχει; Εννοείς ότι θα υπάρξει στο μέλλον; Από το μηδέν και το πουθενά; Από που θάρθει; Για να είναι κάτι υπαρκτό χρειάζεται να έχει διάρκεια και θέση, δεν γίνεται να υπάρχει εκτός του χωρόχρονου. Μια άλλη σχολή σκέψης λέει ότι μόνο το τώρα υπάχει και πέραν αυτού ουδέν. Συμφωνώ. Το τώρα είναι αυτό που τα γέννησε όλα και συνεχίζει να γεννάει.
Πολύ πρόχειρα λοιπόν θα σου πώ, πώς πραγματικά ο θεός είναι πολύ πολύπλοκο "όν"
Και πάλι όμως χρησημοποιής την τεχνική που πολέμησε ο Σωκράτης, την ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ!!!
Δηλαδή επειδή ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ;;;
Αυτό υποστηρίζεις;;;
'Η επειδή ΑΚΟΜΑ δεν έχω φτάσει στην Αλάσκα και ΔΕΝ έχω δεί τους πάγους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;
Δηλαδή ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;
Χμμμμ φίλε μου Ελεύθερε, πολύ σοφιστικό αυτό που αναφέρεις, αλλά ακόμα πιό πολύ πρός τον ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ μου κάνει..
Ξέρεις, που χώνει το κεφάλι του η στρουθοκάμηλος στο χώμα, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ άρα λέει πώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!!
Και μιας και φτάσαμε εδώ, ας δούμε τα μαθηματικά και ΕΡΜΗΝΕΨΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΗΔΕΝ...
Τι είναι το ΜΗΔΕΝ;;;
Τι υπάρχει ΠΡΙΝ απο αυτό και τι υπάρχει ΜΕΤΑ απο αυτό;;;
Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ;;;
Και το ΑΠΕΙΡΟ, τι είναι το ΑΠΕΙΡΟ;;;
Μάλλον με τα μαθηματικά θα ανακαλύψουμε ΠΟΛΛΑ...
Εάν υποστηρίζεις ότι ο ο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, τότε θα ήθελα να μου εξηγήσεις ΠΟΥ ή ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ αυτός ο χωροχρόνος;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης

quote:
Και πάλι όμως χρησημοποιής την τεχνική που πολέμησε ο Σωκράτης, την ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ!!!
Δηλαδή επειδή ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ;;;
Αυτό υποστηρίζεις;;;
'Η επειδή ΑΚΟΜΑ δεν έχω φτάσει στην Αλάσκα και ΔΕΝ έχω δεί τους πάγους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;
Δηλαδή ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;Χμμμμ φίλε μου Ελεύθερε, πολύ σοφιστικό αυτό που αναφέρεις, αλλά ακόμα πιό πολύ πρός τον ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ μου κάνει..
Ξέρεις, που χώνει το κεφάλι του η στρουθοκάμηλος στο χώμα, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ άρα λέει πώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!!
Φίλε Κέλσο, αυτά κατάλαβες να είπα, ή μήπως αυτά θα ήθελες να είχα πει;![]()
Η απάντηση σου φίλε μου ξέφυγε απ' αυτά που συζητούσαμε. Αν θες να συνεχίσουμε διάβασε ξανά αυτά που έγραψα και μη βιάζεσαι να απαντήσεις. Αν πάλι δεν μπορείς να πιάσεις καθόλου το νόημα αυτών που λέω ας ακούσουμε και τι έχουν να πουν οι άλλοι για το θέμα.
Δεν έχω καμιά όρεξη να ακούω κουβέντες του τύπου από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.![]()
![]()
![]()
Φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ χρειάζομαι τα φώτα σου. Κατάλαβες εσύ μέσα από τα μυνήματα μου να είπα αυτά που μου αποδίδει ο Κέλσος;![]()
Ελεύθερος
quote:
1)Εγώ ήμουν ξεκάθαρος. Οι αρετές είναι ανθρώπινες. Δεν εντοπίζω θεϊκή παρουσία πουθενά. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΝ και έχει τη μορφή και τις ιδιότητες που του δίνει ο κάθε ένας μέσα στη φαντασία του.
2)Μια μορφή που δεν έχει εκδηλωθεί και είναι εκτός τόπου και χρόνου (χωρόχρονου) δεν υπάρχει Κέλσο. Υπάρχει;
3)Από το μηδέν και το πουθενά; Από που θάρθει; Για να είναι κάτι υπαρκτό χρειάζεται να έχει διάρκεια και θέση, δεν γίνεται να υπάρχει εκτός του χωρόχρονου. Μια άλλη σχολή σκέψης λέει ότι μόνο το τώρα υπάχει και πέραν αυτού ουδέν. Συμφωνώ. Το τώρα είναι αυτό που τα γέννησε όλα και συνεχίζει να γεννάει.
Φίλε Ελεύθερε θα προτιμούσα να μην αναλάβω τον ρόλο του "μεσολαβητή" ανάμεσα σε εσένα και τον φίλο μου Κέλσο. Τα πράγματα δεν είναι εξάλου και τόσο πολύπλοκα...Επέτρεψε μου να σχολιάσω το παραπάνω "κολλάζ" που έκανα με τα γραφώμενα σου.
Η άποψη δεν βλέπω, δεν μπορώ να αντιληφθώ τον Θεό άρα δεν υπάρχει, είναι μία άποψη. Και η ανθρώπινη ακοή όμως δεν είναι ικανή να αντιλαμβάνεται όλους τους ήχους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, υπάρχουν και απο κάπου προέρχονται και για κάποιο λόγο ύπαρξης έχουν...σίγουρα πάντως όχι για να τους ακούει ο άνθρωπος.
Τώρα το ότι εφόσον η πηγή του Θέος είναι "άρρητος" και "αδιάγνωστος" και η προσσέγιση του μπορεί να γίνει μόνο αφαιρετικά για το άνθρώπινο πνέυμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αλλά ότι όπως σωστά αναφέρεις, ανάλογα με τις ανάγκες μας και την αντίληψη μας μπορούμε να του προσδώσουμε ότι ποιότητες και ιδιότητες θέλουμε αναλόγως αν είμαστε καλοπροαίρετοι ή κακοπροέραιτοι...Και του εχουμε αποδώσει πολλές πλαστές ιδιότητες και αδυναμίες .. Αλλά βλέπεις οι άνθρωποι είμαστε αγέλη και χρειαζώστε ποιμένα.Ο ΠΟΙΜΈΝΑΣ όμως ΔΕΝ εκτρέφει το κοπάδι του πρός ώφελος του κοπαδιού...Εγώ δεν πιστέυω ότι ο ΚΟΣΜΟΣ φτιάχτηκε για τον άνθρωπο αλλά ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε απο τον κόσμο...
Για τον ορισμό του ΜΗ(ΟΥ)ΔΕΝ έχω γράψει την άποψη μου, απο το τίποτα μπορεί να προκύψει κάτι..? Εγώ δέχωμαι πως ναί...
Στο τελευταίο που αναφέρεις -ζούμε μόνο το ΤΩΡΑ- φιλοσοφικά συμφωνώ, αλλά αντικειμενικά και ως πρός την αντίληψη της ύπαρξης μας δεν μπορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ να ισχύει αυτό χωρίς να μας οδηγήσι στο Δαφνή..Και αυτό διότι η ύπαρξη μας σήμερα είναι αποτέλεσμα των δράσεων μας του χθές...
Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι έυκολο να πεί κάποιος γνωρίζω τι πραγματικά είναι ο Θεός..Εγώ πιστέυω σε αυτό που είπε ο Πρωταγόρας
«Για τους Θεούς δεν μπορώ να ξέρω να υπάρχουν ή όχι ούτε πως είναι, γιατί πολλά με εμποδίζουν να το μάθω, μεταξύ αυτών και το σκοτεινό του πράγματος και η συντομία της ζωής..»
Και συμπληρώνω προσπαθώ όμως να μάθω ότι μπορώ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Είναι παραλογισμοί οι οποίοι προσπαθούν να διασώσουν τους "θεολόγους" από μια ξεκάθαρη ήττα. Είμαι σίγουρος ότι από μέσα τους το σκέφτονται αλλά απόξω τους δεν μπορούν να το παραδεχτούν. Η μόνη πραγματικότητα είναι ο χωρόχρονος και ότι περικλείεται σ' αυτόν. Πέραν αυτού δεν υπάρχει τίποτε γιατί αν υπήρχε θα ήταν πάλι μέρος αυτού.
Γι' αυτό λέω ότι όταν ο άνθρωπος "κοιμόταν" ο θεός έβγαινε κάθε μέρα περίπατο. Τώρα που ο άνθρωπος ψευτοξύπνησε ο θεός υποχώρησε στο πουθενά(εκτός χωρόχρονου). Όστις έχει ώτα διά να ακούει ας ακούει λέει μια εντολή.
Φίλε Πλωτίνε μελέτησα πολλούς φιλόσοφους και πολλούς μεγάλους δασκάλους. Ο βίος των πιο πολλών φανερώνει ότι ήσαν άθεοι. Μίλησαν όμως έτσι όπως μίλησαν για να μη τεντωθεί πολύ το σχοινί και σπάσει. Σαν μεγάλοι που ήταν, ήξεραν τι χρειάζονται και πόσα μπορούσαν να ακούσουν οι άνθρωποι της εποχής τους. Έβαζαν το θεό μπροστά για να αποκτήσει απλά βαρύτητα ο λόγος τους. Μιλώ για την αθώα πλευρά της υπόθεσης. Για την πονηρή της πλευρά άστα να πάνε..όλοι πλέον γνωρίζουν.
Το ανθρώπινο πνεύμα και η λειτουργία της φύσης γιατί να μη μας είναι αρκετά; Το να χρειαζόμαστε και ένα θεό για βοήθεια μας από τη μια είναι καταναλωτική πλεονεξία. Από την άλλη φανερώνει εσωτερική κακία αν αυτό το θεό τον θέλουμε για να τιμωρήσει αυτούς που δεν μας αρέσουν. Τους άλλους ξέρεις.....τους εχθρούς μας. Γνώθι σ' αυτόν είπαμε.
Ελεύθερος
Έξω απο τον χωροχρόνο...Δεν είναι μόνο «δικαιολογία» των θεολόγων πιστέυω,
αλλά το σημειό αναφοράς. Η λογική και το πνεύμα μας λειτουργεί με λογικούς συνειρμούς στον γνωστό και περιορισμένο χωροχρόνο μας. Για αυτό και όταν ο ρώτησαν τον Δημόκριτο τι δημιουργήθηκε στον κόσμο πρώτα η μέρα ή η νύχτα, είπε:
«Η νύχτα μία μέρα νωρίτερα».!!!Αιντε….
Όλα έχουν μία αρχή, εγώ όμως δεν μπορώ να παώ πιό πίσω από αυτή την αρχή, άρα την δεχομαι a prioiri, κάτι σαν το αξίωμα των μαθηματικών, από το «τίποτα» γεννήθηκε αυτό που μπορώ να αναγνωρίσω.
Συμφωνώ ότι οι μεγάλοι φιλόσοφοι σίγουρα δεν είχαν-έχουν την ίδια αντίληψη για τον Θεό με αυτή που οι «πολλοί» πιστεύουν. Άθεοι όμως..? Και ή ένωση, με το θείο που επιδίωκαν ο Πλάτωνας ο αγαπημένος μου Πλωτίνος (που την «βίωσε» τέσσερις φορές σύμφωνα με τον Πορφύριο), και τόσοι άλλοι? Επιθυμούσαν την ένωση με το τίποτα?
Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι το σύμπαν χωρίς συνειδητά ΟΝΤΑ που θα το αντιλαμβάνονται απλά δεν έχει λόγω ύπαρξης…., εκτός και εάν το ίδιο έχει συνείδηση του ευτού του.
Ωρες - Ώρες σκεύτωμαι ότι ίσως είμαστε κάτι σαν μικρόβια σε ένα κύταρο, στο σώμα ένος τεράστιου οργανισμού.. Εδώ που τα λέμε η ανθρωπότητα έχει τα χαρακτηριστικά του ιού, διαρκώς πληθαίνει, και καταστρέφει….Ε ΘΕΟΣ λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση είναι η δύναμη αυτή που στρέφει τον άνθρωπο όχι στην καταστροφή αλλά στην δημιουργία και στη πνευματική άνοδο..Για αυτό και εάν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, όπως έγραψε κάποιος μεγάλος… Για την ανάβαση της εξελικτικής κλίμακας.
Τέλος πάντων προσωπικά κλίνω όπως σου είπα προς μία Πανθειστική αντίληψη του Θείου. Προσπαθώ να εξηγώ τον κόσμο, κοιτώντας την φύση. Όλα είναι σοφά ιεραρχημένα. Η φύση γέννησε το σώμα μου, και αυτή μου προσφέρει τα πάντα. Σε αυτήν οφείλω την ύπαρξη μου, μου δίνει χωρίς να ζητά και οφείλω να την σέβωμαι Χάρη στο σώμα μου λειτουργεί το πνεύμα μου, το οποίο προφανώς και αυτό από κάπου προέρχεται…Οι Ορφικοί έλεγαν σχετικά «Είμαι παιδί της Γης και του Έναστρου Ουρανού. Το γένος μου όμως είναι μόνο Ουράνιο»..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Ας πούμε πως με ενδιαφέρει να ανακαλύψω τι είναι Θεός, μπορώ να το πάρω σαν δεχόμενο, τη στιγμή που δεν γνωριζω τι είναι?
Άρα εκείνο που ανακαλύπτω, γεννιέται από ΑΓΝΟΙΑ!!! Και η οποία αναζήτηση… έχει τη ρίζα της…. στην ΑΓΝΟΙΑ!!
*(Αναρωτιέμαι πόσοι είναι σοβαροί στη ζωή, να πούνε δεν ξέρω τι είναι… αυτά που λένε τα βιβλία….ίσως είναι σωστά….. μα ίσως είναι και μπαρούφες!)
Δεν ξέρω λοιπόν!
Τότε σας βάζω μια πολύ σοβαρή ερώτηση…. διαβάζοντας ότι μέχρι τώρα γράψατε…
Μπορείτε να αναζητήσετε το ΘΕΟ?
Κοιτάτε λίγο πιο πέρα από τις λέξεις….
Αυτό η Αυτός που ψάχνει…. είναι πάντα το διαμορφωμένο (ΕΓΩ) Ότι και αν βρει….είναι μια προέκταση του ΓΝΩΣΤΟΥ….
εκτός και πάψει αυτό το ΕΓΩ….
....τότε ίσως όλα αυτά τα παραπάνω....ειναι…βιώσιμα, μη θεωρητικα….πραγματικα...
Εσύ, χωρίς εγώ….
Επαψες ποτε σου να υπαρχεις ΕΣΥ*(Το ΕΓΩ) ωστε να υπαρξει οτι ΕΙΝΑΙ?
Τι ειναι οτι ΕΙΝΑΙ?
Τα ιδια θα λεμε? ![]()
Θα σας πω και μια αληθινή ιστορία… για κάποιο ΙΝΔΟ ΘΕΟ….που ζει στα βάθη της Ινδίας....
Ένας γνωστός….ποιος ξέρει πόσα χρήματα χάλασε σε ταξίδια και δωρεές…μου έδειξε εδώ και πολλά χρόνια, ένα ρολόι! Κοιτά…είναι….θαυμα.. Δώρο από τον ζώντα Θεό!
Έκανε λέει θαύματα… Παρουσίαζε ρολόγια από το πουθενά! Μάζευε και μαζεύει….ένα σωρό πιστούς!!!! Από τα θαύματα… κάποιος μπορούσε να καταλάβει…. τι κρυβόταν…
Δεν ασχολήθηκα ποτέ….Σκέφτηκα και του είπα τότε.. είναι κόλπα!
Με είπε ΑΘΕΟ…!!!!
Πριν χρόνια λοιπόν, η ινδική κυβέρνηση έβαλε φόρο για τα εισαγόμενα ρολόγια… στην Ινδία….400% ΠΑΝΩ!!!Ξαφνικά ο Θεός….από τα ελβετικά ορολογία που έκανε Δώρο….δια μαγείας….. έγιναν ινδικής μάρκας!!!!![]()
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, φτιάχτηκαν τα τελευταία χρόνια και μικροκαμερες…με πολύ καλά ρεπλαυ!!!! Πριν γινόταν πάντα έλεγχος για τέτοια…μιας και επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε πραγματικούς πιστούς….
Κάποιος έκανε ένα φιλμ…. μια materialisation
, και φαίνεται καθαρά πως είναι ΤΑΧΥΔΑΚΤΙΛΟΥΡΓΟΣ…ο Θεός ο Ινδός!!!
Χμμμ ο γνωστός μου στεναχωρεθηκε αφάνταστα μετά από αυτό, έπεσε σε περισυλλογή….μου είπε πόσο δίκαιο είχα τότε κλπ κλπ…
Πριν λίγο καιρό τον είδα να τρέχει….. πίσω από ένα άλλο Θεό!
ΠΛΩΤΙΝΕ και ΠΛΑΤΩΝΑ. Πολύ ωραία αυτά που γράφετε. Μάλιστα! Αυτές είναι φιλοσοφικές αναζητήσεις. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ![]()
Γιατί φίλε Πλωτίνε δέχεσαι α priori ότι τα πάντα έχουν μια αρχή; Η απάντηση του Δημόκριτου κάθε άλλο εννοεί παρά αυτό.
Δίνω πολλή σημασία στη σωστή ταξινόμηση των σκέψεων και των ερωτημάτων μας. Παράδειγμα. Τη μια στιγμή λέμε ότι τα πάντα πρέπει να έχουν μια αρχή. Την άλλη στιγμή όμως λέμε ότι τα πάντα προήλθαν από μια ανώτερη δύναμη που ονομάζεται θεός. Αυτός ο θεός είναι η αρχή. Αυτός δεν χρειάζεται αρχή. Είναι λογικό αυτό; Χρειάζονται όλα μιαν αρχή ή δεν χρειάζονται; Με ποιά λογική αποφασίζουμε ότι όλα χρειάζονται αρχή αλλά ο θεός όχι;
Οι μεγάλοι φιλόσοφοι την έννοια θεός την κατανοούσαν πολύ διαφορετικά ο ένας από τον άλλο. Γι’ αυτό και πολεμήθηκαν από τα θρησκευτικά κατεστημένα.
Η ένωση με το θείο κατά τη γνώμη μου δεν είναι θεολογία. Είναι κατάσταση του εσωτερικού κόσμου των ανθρώπων και επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους.
Συμφωνώ απόλυτα στο υπόλοιπο του μυνήματος σου. Όταν σκέφτεται κάποιος έτσι έχει ήδη μπει στον προθάλαμο της ελευθερίας και της ευτυχίας![]()
Φίλε Πλάτωνα μου δίνεις ωραία ερεθίσματα.
Ναι όλοι μιλούν με το εγώ τους, για το εγώ τους. Υπήρξε ποτέ το εσύ δίχως εγώ; Νομίζω όχι. Όλοι χρησιμοποίησαν ρήματα στο πρώτο πρόσωπο ενικού. Άρα; Εγώ... Θα υπάρξει ποτέ το εσύ δίχως το εγώ; Δεν νομίζω. Θα γινόμασταν τότε όλοι ένας. Ένας μάρτυρας=κανένας![]()
Ελεύθερος
Εσύ, χωρίς εγώ = Ελεύθερος!!!![]()
ΕΣΥ…ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…![]()
Βρε... Θέλεις το Θεό δεμένο? ![]()
love for what is comming and forgivness for the past...
Να ευχαριστήσω πρώτα τον Πλωτίνο που'πεσε πάνω μου σε κάποιο άλλο topic και μου "τράβηξε τ'αυτάκι" γιατί εξαφανίστηκα αφότου άνοιξα το θέμα αυτό. Η εξήγηση είναι απλή και την δίνω γιατί οι καλοί λογαρισμοί κάνουν τους καλούς φίλους...
1) ξέχασα να κάνω subscribe στο θέμα
2) Ο αγαπητός "απανταχού παρών και τα πάντα πληρών" μετακόμισε το θέμα αλλού και δεν το έβρισκα
3) Μετά την παρατήρηση του αγαπητού AVATARGR ότι το θέμα προυπάρχει, νόμιζα ότι θα πάει στα αζήτητα και κανείς δε θα το τιμήσει.
Ομολογώ ότι με εξέπληξε η συμμετοχή σας στο θέμα και αν και διάβασα το θέμα "στα πεταχτά" (κάτι που δεν του αρμόζει) επιφυλλάσομαι να το ξαναδιαβάσω αύριο με ησυχία γιατί νυστάζω ![]()
Είπατε τόσα πολλά και τόσα μεγάλα που η σκέψη η δική μου είναι τόση λίγη...ας είναι όμως, νοιώθω ότι οφείλω να την μοιραστώ μαζί σας.
Για μένα λοιπόν Θεός είναι η ενέργεια που απορρέει από τις σκέψεις των ανθρώπων (κάτι σαν το συλλογικό ασυνείδητο για το οποίο μίλησε ο Γιούνγκ ή ο Φρόυδ, συγχωρέστε με δεν είμαι καλή στη ψυχολογία). Ανάλογα με τις σκέψεις (καλές-κακές) έχουμε και την έκφανση του Θεού (καλός-κακός) Νομίζω έτσι εξηγείται και η θεωρία της δυαδικότητας του Θείου... Είναι δηλαδή η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, η άλλη πλευρά του ευαυτού μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο υπάρχει αρμονία γιατί μόνο με την ύπαρξη του φωτός αντιλαμβάνεται κανείς το σκοτάδι...
Θα επανέλθω για κρίσεις και επικρίσεις μόλις τα ξαναδιαβάσω...
Να'στε όλοι καλά.
Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Είναι μια «απρόσωπη δύναμη» ή ένα «Λογικό Ων» ;
Έχει λογική, προσωπικότητα, συναισθήματα; Ο Θεός είναι υπαρκτός ή απόρροια της φαντασίας μας; Πολλά ερωτήματα, λίγες όμως οι απαντήσεις.
Θα προσπαθήσω όμως να γράψω κάποια πράγματα που νομίζω ότι στέκουν ως συλλογισμός:
Οι άνθρωποι δημιουργούν, και μάλιστα πράγματα αρκετά εντυπωσιακά πολλές φορές, και αν κάποιος αρνηθεί ότι κάτι κατασκευασμένο ανήκει σε κάποιον δημιουργό, το ποιο πιθανό είναι να μην στέκει και πολύ στα λογικά του. Παρόλαυτα εμείς ως άνθρωποι αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει κάποιος δημιουργός ανώτερος μας και την κατασκευή που ονομάζεται άνθρωπος ή γη την αποδίδουμε σε «τυχαία» γεγονότα.
Χρησιμοποίησα εσκεμμένα τον όρο «κάποιος» απλά για να έρθει σε αντιπαραβολή με το "κάτι". Με τον όρο «κάτι» χάνονται έννοιες – ιδιότητες που μπορούν να αποδοθούν σε πρόσωπο ενώ με τον όρο «κάποιος», κατά κάποιο τρόπο «δίνουμε»
υπόσταση στην δημιουργό αυτή δύναμη.
Και εδώ έρχεται μια άλλη λέξη η «υπόσταση».
Αλλά νομίζω ότι ήδη έχω γράψει πολλά και πιθανόν να είμαι και εκτός θέματος ...![]()
Θεός είναι «Ο Δημιουργός» ![]()
Heaven
quote:
ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Θα έλεγα πως η ολική ενέργεια του συμπαντος ειναι ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ
νομίζω ότι μιλάμε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύμματος. Βρίσκω να λείπει από τον Ελληνισμό του σήμερα ένας οργανωμένος σύνδεσμος ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων (αυτό που οι άλλοι αποκαλούν "άθεους"). Ξέρεις τίποτα; Ένα site ίσως; Θα σου στείλω με email το μανιφέστο μου για το θέμα. Κυκλοφόρησε κι' εδώ στο esoterica ως ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ. Σε χαιρετώ και χαίρομαι για το μύνημα σου.
Ελεύθερος
Γιώργος
**(Never too old to learn, always too old to be taught)**![]()
ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΕΧΕΙ ?
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Η ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ?
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ?
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗ..ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ.ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ 5ΔΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ BIGBANG..
ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΥΠΑΡΞΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ-ΘΕΟ-ΙΔΕΑ
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ "ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ"
ΑΝ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ,ΑΘΑΝΑΣΙΑ,ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ?
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΗΔΕΝ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ,ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ?
ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΑ "ΟΡΓΑΝΩΝΑΜΕ" ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΚΕΙ ?
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ??
Ο Θεος ο δημιουργος λεμε οτι εφτιαξε τον ανθρωπο, ΕΑΝ ο ανθρωπος φτιαξει τεχνητα και αυτος "ανθρωπο", θα ειναι και αυτος θεος για εκεινον...??
Και εκεινος ο "ανθρωπος" θα εναποθετει τις ελπιδες του στον ανθρωπο.
Καπως ετσι το βλεπω...
![]()
...open minds are better minds!
Στον ελλαδικο χωρο δραστηριοποιουνται διαφορες -οργανωσεις- που ως σκοπο τους εχουν τις φιλοσοφικες συζητησεις κυριως στην αθηνα και οχι μονο τα φρονιματα τους διαφερουν ομως σιγουρα υπαρχουν και αυτοι τους οποιους καποιοι αποκαλουν "αθεους"ΔΕν γνωριζω καποια ιστιοσελιδα να σου προτινω δυστηχως που θα σε ενδιαφερει αν και δεν εχω ψαξει εκτενως το ελληνικο διαδυκτιο για το συγκεκριμενο.Ακομα δεν νομιζω οτι θα αποκαλουσα τον εαυτο μου αθεο (αν και πολλοι θα το εκαναν)καθως πιστευω στον θεο μεσα μου που υπαρχει οσο υπαρχω