ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 83' ΜΥΘΟΣ 'Η ΑΛΗΘΕΙΑ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 83' ΜΥΘΟΣ 'Η ΑΛΗΘΕΙΑ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

psytekk63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
20/04/2005, 10:41:27
Ομολογώ φίλε jonniebegood ,ότι η λογική σου είναι τουλάχιστον συμβατή σε σχέση πάντοτε , με την δημιουργία και λειτουργία του σύμπαντος.
Αν συμψηφίσουμε και το άγνωστο , τότε είναι πολύ πιθανόν να έχεις και πολύ ορθή αντίληψη των πραγμάτων.

Όμως υπάρχει κάτι , που με κάνει να πιστεύω, ότι η ανθρώπινη ύπαρξη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργίας του σύμπαντος.

Αυτό το κάτι είναι η άλλη πλευρά .

Πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια μετά την βιολογική μας λήξη.

Αδυνατώ να παραδεχθώ, ότι όλα τελειώνουνε με τον θάνατο.

Εκτιμώ ,ότι η ουσία των πραγμάτων και ίσως η μία και μοναδική αλήθεια , κρύβεται πίσω από αυτόν.

Αυτή η σκέψη μου ( λογισμός μου), στηρίζεται σε μια αίσθηση.

Έχω την αίσθηση , ότι εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να αντιληφθούμε το νόημα της δημιουργίας.

Αντί να συμβάλουμε σε αυτήν ουσιαστικά και καθοριστικά , φροντίζουμε μονάχα να διαιωνίζουμε το είδος μας.
Αυτό για εμένα είναι κουτό και ανόητο.

Λογικό και σκόπιμο , είναι να διατηρήσουμε ,τουλάχιστον τον πλανήτη γη , όπου φιλοξενούμεθα , έτσι όπως τον παραλάβαμε.
Η να σταματήσουμε να τον καταστρέφουμε.

Καταστρέφουμε κάτι που δεν μας ανήκει και αυτό με κάνει να συμπεράνω ,ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται και διανύει ακόμη την βρεφική ηλικία.

Είμαι σίγουρος ,ότι αν κατορθώσουμε στην μελλοντική μας εξέλιξη , να διαφυλάξουμε το μέρος που μας φιλοξενεί νοικοκυρεμένο , το αίτιο , η τα αίτια που ευθύνονται για αυτήν την δημιουργία , θα το εκτιμήσουνε.

Όλα αυτά βέβαια είναι σκέψεις .

Θα ήθελα όμως να μου γράψεις , αν είναι λογικές οι παράλογες.

Εύχομαι σε όλους μια ξεχωριστή και τελειοποιημένη ημέρα.

20/04/2005, 12:27:52

quote:

η λογική σου είναι τουλάχιστον συμβατή σε σχέση πάντοτε , με την δημιουργία και λειτουργία του σύμπαντος.

μονο μεσα απο τις εκφανσεις του μπορουμε να αντιληφθουμε το Θειον!

quote:

Αν συμψηφίσουμε και το άγνωστο , τότε είναι πολύ πιθανόν να έχεις και πολύ ορθή αντίληψη των πραγμάτων.

προσωπικα θεωρω το Αγνωστο εξισου Φυσικο με το γνωστο.

αρα μια ολιστικη αντιληψη του Συμπαντος εμπεριεχει και το Αγνωστο για να ειναι πληρης!

quote:

Αδυνατώ να παραδεχθώ, ότι όλα τελειώνουνε με τον θάνατο.

και πολυ καλα κανεις!

αν σε ενδιαφερει, γνωριζω πως εχουμε ψυχη (μη ρωτας το πως) αλλα δεν ειναι οπως την φανταζομαστε.

το Θειον ειναι μια θαλασσα ενεργειας που μεσα της εκδηλωνεται το Συμπαν, γνωστο και Αγνωστο.

η ψυχη μας ειναι ενας λιγο πιο πυκνος σβωλος απο το ιδιο "υλικο" που μεσα του κολυμπαει.

αυτο που βιωνει η ψυχη ειναι οτι αποτελει ενα συμπυκνωμα του Τιποτα που την περιβαλλει.

φυσιολογικος προορισμος της ειναι να ενσωματωθει στην θαλασσα απο την οποια προηλθε.

το αν θα χρειαστει να μετενσαρκωθει πολλες φορες πριν το καταφερει, ή γινεται αυτοματα με το που πεθαινουμε, με απασχολει φιλοσοφικα και μονο.

quote:

...Όλα αυτά βέβαια είναι σκέψεις .

Θα ήθελα όμως να μου γράψεις , αν είναι λογικές οι παράλογες.

δεν θεωρω την λογικη τιποτα περισσοτερο απο ενα εργαλειο.

με αυτην αναλυουμε τα φαινομενα, αλλα δεν τα βιωνουμε!

θα σου πω λοιπον απλα οτι συμφωνω με οσα εγραψες!

ΥΓ. αν η εξελιξη μας ωθει στην δημιουργια ενος νεου ειδους που θα κατακτησει τα αστερια (ειτε Τεχνητη Νοημοσυνη, ειτε cyborgs, ειτε μεταλλαγμενο ανθρωπο), ελπιζω να μην αυτοκαταστραφουμε στην προσπαθεια μας να το κανουμε...

ναστε ολοι καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

AmpereΜέλος
20/04/2005, 13:02:01
Αιτία της ύπαρξής μας είναι ό,τι έχει προηγηθεί από αυτήν.

Σκοπός της ύπαρξής μας, μπορούμε να πούμε πως είναι ό,τι θα ακολουθήσει.

Η ύπαρξή μας είναι αιτία του μέλλοντός της.

Έχουμε δυνατότητα επιλογών για το ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Αν ναι, τότε σκοπός μας είναι αυτό που επιλέγουμε να προσδιορίζει τις επιλογές μας. την κάθε στιγμή.
Αν όχι, ο μόνος σκοπός που μπορεί να έχει νόημα είναι να κερδίσουμε αυτή την δυνατότητα επιλογών.

Μια σπίθα που πετιέται από ένα σίδερο που τροχίζεται έχει σκοπό;

Είναι αποτέλεσμα αιτιών που προηγήθηκαν και ίσως γίνει αιτία νέων αποτελεσμάτων.

Είμαστε μια στιγμή (χρονική και χωρική) στο σχέδιο του παντός.

Είμαστε αποτελέσματα αιτιών. Είμαστε αιτίες αποτελεσμάτων.
Είμαστε Σκοπός. Γινόμαστε Σκοπός. Ανακαλύπτουμε - Δημιουργούμε Σκοπούς.

«Ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον μας είναι να το δημιουργήσουμε.»

21/04/2005, 00:35:50

quote:

να μην χανουμε το τωρα ομως,ε?

γιατι μονο το το Τωρα υπαρχει, η Στιγμη!

το παρελθον ειναι αναμνηση και το μελλον υποθεση...

η πραγματικοτητα ειναι ΤΩΡΑ!

ΥΓ. τι ωρα ειναι ρε παιδια?

21/04/2005, 01:17:37
Κάποιος είχε πει πως η ζωή επάνω στην γη είναι όπως η σκουριά που τρώει το σίδερο.. όμως μήπως η σκουριά δεν έχει και αυτή το νόημά της?
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.. όμως γιατί επιμένουμε να αφήνουμε τους εαυτούς μας έξω από το Όλον...?
Ας το ονομάσει ο καθένας όπως θέλει.. εγώ το ονομάζω φύση (κόσμος).. με την πολύ γενική έννοια του όρου...

Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει ως μονάδα.. μα όλα είναι μοναδικά..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

NeisetiΝέο Μέλος
21/04/2005, 01:38:28
quote:
Από την στιγμή που τα πάντα έχουν ένα αίτιο , θα έπρεπε σύμφωνα με την λογική μου, να έχουνε και ένα σκοπό

Τα Πάντα έχουνε ένα σκοπό,αρκεί να μπορεί ο καθένας μας να αφουγκραστεί την ψυχή του και να ακολουθήσει αυτά τα σημάδια...είναι ο Σκοπός που αγκαλιάζει και ρέει μέσα στη Συμπαντική θάλασσα...

Edited by - Neiseti on 21/04/2005 01:40:08

NeisetiΝέο Μέλος
21/04/2005, 01:50:25
quote:
Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει ως μονάδα.. μα όλα είναι μοναδικά..

Μπορούμε να βιώσουμε τη μοναδικότητα της Ύπαρξης μας...τη μοναδικότητα της κάθε ψυχής στην Ολοκληρώτητα...Χρειάζεται όμως να αφουγκραστούμε την ενέργεια της...

Δεν θα χρειαζόμαστε πλέον να σκεφτόμαστε μόνο ως ανθρώπινα όντα αλλά θα μπορούμε να ακούμε και να δρούμε με την Ψυχή μας...να δρούμε και να σκεφτόμαστε μέσω της Συλλογικής σκέψης και ύπαρξης...Ίσως τότε δεν θα χρειάζεται να μπαίνουμε στις υποκειμενικές υποσυνείδητες σκέψεις, οι οποίες επισκιάζουν την ενέργεια της ψυχής μας...επισκιάζουν τα μάτια της ψυχής μας στο να μπορούμε να δούμε το μονοπάτι της Ψυχής μας...

21/04/2005, 10:40:08
Διαπιστώνω με μεγάλη χαρά , ότι είναι αρκετά τα άτομα , που ψάχνουνε το αίτιο της υπάρξεώς τους-μας.
Αυτή βέβαια η αναζήτηση , μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουνε εκφράσει ακόμη την άποψή τους.

Αναλογίζομαι το εξής :
Μπορούμε να δώσουμε νόημα και σκοπό στην ύπαρξή μας ,αν δεν την αιτιολογήσουμε με επαρκή λογικά επιχειρήματα ;;;

Μήπως ο κοινός μας αγώνας ,που είναι η επιβίωση , δεν είναι στην ουσία κοινός.
Αν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει να αναλογιστούμε την αιτία , που δεν συμβαίνει αυτό.

Η απλή εξήγηση (αν συμβαίνει ) είναι , ότι δεν ανήκουμε όλοι σε μια ενιαία αστική κοινωνική τάξη.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός , ότι όλοι είμαστε άνθρωποι.

Πόσοι όμως από εμάς ( συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου), είμαστε πρόθυμοι , να φτάσουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας ;;;

Πόσοι από εμάς ταυτίζονται με την έννοια της λέξεως ΑΝΘΡΩΠΟς ;;;

Εκτιμώ ,ότι σημασία της λέξεως αυτής , πρέπει να επαναπροσδιορισθεί.

Ποια είναι η δική σας άποψη ;;;

Σας ευχαριστώ όλους , εκ των προτέρων.

Η θετικότερη άποψη της ημέρας , ( σύμφωνα πάντα με την φτωχή διάνοιά μου ) είναι η φράση του φίλου jonniebegood :

τωρα θα ακουστω λιγο Ζεν, ή σουφι, αλλα και σκατα να φτυαριζεις απο τις 4 τα χαραματα εχεις την δυνατοτητα να αυτοσυγκεντρωθεις σε αυτο που κανεις και να το κανεις ΚΑΛΑ![i]

AmpereΜέλος
22/04/2005, 01:35:53
quote:
να μην χανουμε το τωρα ομως,ε?

Ουπς! Πάλι ξεχάστηκα και άργησα! Ή μήπως είναι νωρίς;

Πότε είπαμε είναι η πραγματικότητα;

Τώρα;

Προλαβαίνω;

Να τρέξω ή να μείνω ακίνητος;

Προσοχή στην Προσοχή
22/04/2005, 02:12:33

quote:

Ουπς! Πάλι ξεχάστηκα και άργησα! Ή μήπως είναι νωρίς;

Πότε είπαμε είναι η πραγματικότητα;

Τώρα;

Προλαβαίνω;

Να τρέξω ή να μείνω ακίνητος;

Εγγλεζος στα ραντεβου σου!

ηρθες στην ωρα σου, ακριβως Τωρα!

Τωρα ειναι η στιγμη που διαβαζεις τι εγραψε ενας γεροπαραξενος.

και όποτε θα τα ξαναδιαβαζεις, παλι Τωρα θα ειναι.

θες δε θες ο εγκεφαλος σου αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα μονο Τωρα - το θεμα ειναι εμεις το βιωνουμε αυτο το Τωρα?

την βιωσες πληρως την στιγμη της αμφιβολιας σου να τρεξεις ή να μεινεις ακινητος?

22/04/2005, 04:22:44
Φίλε Ampere με πρόλαβες! Από το στόμα μου τα πήρες? Περίπου αυτά ετοιμαζόμουν να γράψω κι εγώ!
quote:

Έχουμε δυνατότητα επιλογών για το ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Αν ναι, τότε σκοπός μας είναι αυτό που επιλέγουμε να προσδιορίζει τις επιλογές μας. την κάθε στιγμή.
Αν όχι, ο μόνος σκοπός που μπορεί να έχει νόημα είναι να κερδίσουμε αυτή την δυνατότητα επιλογών.

Μια σπίθα που πετιέται από ένα σίδερο που τροχίζεται έχει σκοπό;

Είναι αποτέλεσμα αιτιών που προηγήθηκαν και ίσως γίνει αιτία νέων αποτελεσμάτων.

Είμαστε μια στιγμή (χρονική και χωρική) στο σχέδιο του παντός.

Είμαστε Σκοπός. Γινόμαστε Σκοπός. Ανακαλύπτουμε - Δημιουργούμε Σκοπούς.

«Ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον μας είναι να το δημιουργήσουμε.»

Με καλύπτεις 100%, το μόνο που ήθελα να προσθέσω στο μεγάλο αυτό θέμα είναι ότι το "ταμείο" πάντα γίνεται στο τέλος, και οι απαντήσεις είναι ενδεχομένως περισσότερες από μία
Σοφή κουβέντα!
Γιατί πήγε η Εθνική Ελλάδας στο EURO?
Ο Α θα έλεγε: Γιατί κατετάγη πρώτη στον προκριματικό όμιλο και προκρίθηκε...
Ο Β θα έλεγε: Για να πάρει την κούπα!
(Ο Ρεχάγκελ έπεισε τους παίκτες για το δεύτερο, αλλά με βάση τη λογική και ο Α και ο Β έχουν δίκιο....)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

silverwhisperΜέλος
23/04/2005, 11:58:33
quote:

για να καταλαβω καλυτερα,Ειμαστε το Επειδη και το Γιατι?

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

23/04/2005, 21:49:34
ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

XaraughΜέλος
08/01/2004, 08:08:22
hrismig γραφεισ:

φίλη Xaraugn, μήπως σου είναι εύκολο να μας διευκιλύνεις; Μπορείς να μας πεις ποιός είναι αυτός ο ιερέας και που μπορούμε να βρούμε το απόσπασμα; (έστω και με mail;)

Φιλε hrismig μου ζητησεs να σου πω πιο ειναι το siet και δεν εχω λογο να μην στο δωσω.
Ναι ειναι το http://www.noula.com

Ο poet μαs γραφει:

<< Επειδή "οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι όσιοι και θεοφόροι πατέρες ημών", το γνωρίζαν αυτό, γι'αυτό το λόγο δεν συμπεριέλαβαν στο λειτουργικό μέρος κάποιας ακολουθίας την Αποκάλυψη, για να δείξουν σεβασμό στην γραφή της και επιφυλακτικότητα στις αυθαίρετες ερμηνείες που ήταν σίγουρο ότι θα εμφανιστούν.>>
Ο poet γραφει:

Θα συμφωνισω μαζι του και θα προσθεσω μεσα απο το βιβλιο
<< Η Αποκαλυψιs εξηγημενη ( Το κατα δυναμιν ) του Αρχιμ. Χαραλαμπου Βασιλοπουλου στον 5 τομο και στην σελιδα 89, που μαs δινει ενα παραδειγμα πωs << Εμμεσα ομωs, αναφερονται και σε καθε αλλη αντιχριστο δυναμι και σε καθε αλλη αντιχριστο πολι, εξουσια και κοσμοκρατορια, οι οποιεs με τα ιδια μεσα καταδυναστευουν τον λαο, τον αποπλανουν η τον οδηγουν σε μαρτυρια, οταν παραμενη σταθεροs στην Χριστιανικη πιστι.
Οι πολειs αυτεs, τα εθνη αυτα, γινονται τοτε Βαβυλωνεs και πεφτει επενω τουs η οργη Του Θεου. Τα εργα τουs γινονται μυλοπετρεs, που δενονται στο λαιμο τουs και καταποντιζονται μ'αυτεs στην αβυσσο. >>

Αυτο στο γραφω φιλε hrismig για να μην βγαζειs τοσο ευκολα συμπερασματα για κατι το οποιο διαβασεs.

Γιατι αμετρητα ηταν τα θυματα Χριστιανων και Κληρικων τηs τοτε κραταιαs Σοβιετικηs Ενωσηs, να μην το ξεχναμε αυτο.
Αλλο τωρα, που ανοιξαν η Εκκλησιεs και πολυs κοσμοs λατρευουν Τον Θεο χωριs φοβο.
Αλλα ισωs να ειναι ενα παραδειγμα, μερικα μονον ο Θεοs τα γνωριζει, γιατι εμειs προσπαθουμε αλλα δεν ειμαστε τελειοι και παντογνωστεs.

Επισηs στα γραφω γιατι εισε ετοιμοs να βγαλειs το Ανοιχτο Βιβιο λαοπλανο, αν καταλαβα απο την περασμενη φορα.
Μονο που θα σου πω πωs αυτα εδω τα εχει λαβει η Εκκλησια οχι σημερα, ουτε εχθεs και αν ηταν θα το ειχαν τοποθετησει εδω και καιρο στιs πλανεs και θα ειχαν ενημερωσει τον λαο.
Η Εκκλησια ειναι πολυ δυναμικια και δεν σιωπα οταν δει κατι λαθοs.
Αλλα ισωs να περιμενουν να δουν κατι, η να το μελετουν, αυτο θα δειξει οταν ερθει ο καιροs.

Μεμονωμενα ατομα εχουν παρει θεση, αλλα θετικα και αλλα αρνητικα.
Αs αφησομαι λοιπον την Εκκλησια να δει τουs καρπουs του εργου και να μην βιαζομαστε να βγαλομαι συμπερασματα.
Αλλωστε ο σκοποs του εργου δεν ειναι να μαs δωσει τιs προφητειεs, αλλα το πωs πρεπει να λυτουργαμε σαν ανθρωποι και ειναι παρμενα μεσα απο τον Λογο Του Θεου. Παλαια και Καινη Διαθηκη, Παροιμιεσ, Σοφια κ.λ.π.
Τωρα αν θεs να κανειs εσυ την αρχη κατα του εργου αυτου, εγω δεν θα σου πω να μην πραξειs τα ιδια οπωs την προηγουμενη φορα.

Συγγνωμη για το τι σου γραφω, αλλα δεν μου αρεσε το... << ...Βλέπεις...έχω και εγώ μία σημαντική ένσταση...αλλά θα ήθελα να το δω πρώτα. >>

Δεν θα σου πω το πωs πρεπει να φερθειs, εσυ αποφασιζειs και ευχομαι να εισε παντα καλα οπωs και ολοι σαs.

hrismigΜέλος
08/01/2004, 13:03:05
quote:

Αυτο στο γραφω φιλε hrismig για να μην βγαζειs τοσο ευκολα συμπερασματα για κατι το οποιο διαβασεs.
...εισε ετοιμοs να βγαλειs το Ανοιχτο Βιβιο λαοπλανο, αν καταλαβα απο την περασμενη φορα.

...Μόνο που την περασμένη φορά καλή μου φίλη, ούτε που μπήκες στο κόπο να δεις τις ενστάσεις μου...
Φυσικά και δεν μπορώ να πω τίποτα για την όποια "Νούλα" και δη να κρίνω τα γραφόμενα...(ποιός είμαι εγώ εξ' άλλου).

Παρ' όλα αυτά όμως έχω δικαίωμα στο να έχω ΓΝΩΜΗ (και όχι κρίση όπως λες).

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...Μία ερώτηση προς εσένα. Είσαι Χριστιανή Ορθόδοξη; Απάντησέ μου σε αυτό.

Δεν θέλω να σε εκθέσω αλλά δεν θα ήθελες (αν είσαι χριστιανή) να γνωρίζεις το ποιοί και γιατί είναι οι άνθρωποι της πλάνης;

Αν μου απαντήσεις θετικά, σου υπόσχομαι να συνεχίσουμε την κουβέντα μας με mail και όχι στο forum!

την καλημέρα μου.

08/01/2004, 13:46:00
Λόγια, λόγια, λόγια...

Καλό είναι το δέντρο αλλά ας δούμε και μιά φορά το δάσος που κρύβεται απο πίσω.

Για την ταμπακέρα έχει κανείς να πει τίποτα?

Αϊντε και καλά έτσι το σερβίρανε οι κύριοι του ιερατείου, η έρευνα σας δηλαδή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

Πολλοί θέλουνε απλά να περιορίζονται σε "Αποστολικά λόγια" περί χριστιανοσύνης, αναζητώντας και τους τίτλους, αλλά ως προς την ιστορική διαδρομή και την ουσία απλά εθελοτυφλούν.

Τελικά γνωρίζει κανείς τίποτα για την ταμπακέρα??

hrismigΜέλος
08/01/2004, 17:46:28
quote:

Τελικά γνωρίζει κανείς τίποτα για την ταμπακέρα??

κόψε το κάπνισμα φίλε...άρχισε να σε πειράζει...

09/01/2004, 01:21:10
hrismig,

πάλι βιαστικό σε βλέπω φίλτατε. Παρεμπιπτόντως: δέν κάπνισα ποτέ μου!
Μάλλον αλλού...."καπνίζει" όμως θα'λεγα.

Πολλοί λοιπόν θέλουνε να βλέπουνε τα θρησκευτικά συστήματα ως "Θεόσταλτα" ή ενίοτε και ως "εξ αποκαλύψεως" δοσμένα εις τους εκάστοτε επιτελάρχες. Πώς αλλιώς να εξηγήσει άραγε ένα ιερατείο την ίδια του την παρουσία??

Η κριτική όμως, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, δίνει τον αναγκαίο χώρο για να αναπτυχθεί Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. Μία ελευθερία που για τα (όποια αυτά και να'ταν) θρησκευτικά ιερατεία υπήρξε ανέκαθεν ΑΝΑΘΕΜΑ.

Η κριτική σκέψη όμως φίλτατε απλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Και επιβάλλεται, διότι χρησιμοποιώντας "ειρηνικά μέσα" (το "όπλο" είναι Η ΠΕΝΝΑ) καταδικάζει και απομυθοποιεί κάθε διαστρέβλωση της αλήθειας, απο οποιονδήποτε και εάν αυτή προέρχεται.

Συμβαίνει δε πολλές φορές, και εδώ θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, απο αυτούς που προέρχεται η διαστρέβλωση να γίνεται απο άγνοια ή ιδιοτέλεια ή και ενίοτε απο σκοταδιστικές προθέσεις.

Επειδή προσωπικά δέν θέλω να ψαρεύω στα θολωμένα νερά της πνευματικής αναζήτησης των ανθρώπων, ανιχνεύοντας για τις ερμηνείες της "εξ αποκαλύψεως αλήθειας" είτε της μεταθανάτιας σωτηρίας των ψυχών, θα προτιμήσω την αδογμάτιστη έρευνα ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Το ψάρεμα και η εμπορευματοποίηση των ψυχών ανήκει αλλού.

Αναφορικά δε με το θέμα της ΠΛΑΝΗΣ του "Αποκαλυπτικού λόγου" δια στόματος του υποτιθέμενου Ευαγγελιστή Ιωάννη, ευχαρίστως να δούμε ΟΛΟΙ τα επίσημα στοιχεία που κατέχεις....

XaraughΜέλος
09/01/2004, 06:39:53
hrismig γραφειs:

<< Μόνο που την περασμένη φορά καλή μου φίλη, ούτε που μπήκες στο κόπο να δεις τις ενστάσεις μου...
Φυσικά και δεν μπορώ να πω τίποτα για την όποια "Νούλα" και δη να κρίνω τα γραφόμενα...(ποιός είμαι εγώ εξ' άλλου).>>

Δεν απαντησα γιατι 1) δεν μου αρεσε το θεμα να παρει αρνητικη εκταση πριν αποφανθει η Εκκλησια.
2) Δεν θελω να ερχομαι σε συγκρουσειs που το εκμεταλλευονται αλλοι
3) Αν διαβασειs την απαντηση σου απο την αρχη, ισωs καταλαβειs τον λογο.

<< Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...Μία ερώτηση προς εσένα. Είσαι Χριστιανή Ορθόδοξη; Απάντησέ μου σε αυτό. >>

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ!

<< Δεν θέλω να σε εκθέσω αλλά δεν θα ήθελες (αν είσαι χριστιανή) να γνωρίζεις το ποιοί και γιατί είναι οι άνθρωποι της πλάνης;>>

Οποτε θεs σε ακουω!

Εχειs και την δικη μου καλημερα και ο Θεοs να σε προστατευει.

hrismigΜέλος
09/01/2004, 12:08:51
quote:

Το ψάρεμα και η εμπορευματοποίηση των ψυχών ανήκει αλλού.

όχι φίλε μου δεν ανήκει αλλού. Σε εσένα ανήκει...δεν θα εκπλαγώ καθόλου (τουναντίον μάλιστα) αν σε λίγα χρόνια μπαίνεις σε αυτό το forum και μας μιλάς σαν "μάρτυρας του Ιεχωβά"! (...και έλεγα "τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει").

quote:
Αναφορικά δε με το θέμα της ΠΛΑΝΗΣ του "Αποκαλυπτικού λόγου" δια στόματος του υποτιθέμενου Ευαγγελιστή Ιωάννη, ευχαρίστως να δούμε ΟΛΟΙ τα επίσημα στοιχεία που κατέχεις....

Από πέννα καλά πας αλλά από αυτιά...λίγο τα γεράματα...λίγο η κώφωση...Ο έχων ώτα δια να ακούη ας ακούη...αλλά εσύ...χλωμό το βλέπω!