ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Εαρινός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
09/06/2011, 20:07:04
quote:
Αφού έχασε την ψυχραιμία του και ο Εαρινός.... Μπορεί και να γίνω χριστιανή.

Nαι,είδες πως είναι? Δεν είναι πολύ άσχημος έτσι? Μπλιαχ.

Edited by - alex22 on 09/06/2011 20:07:31

09/06/2011, 22:30:07
quote:

Αφού έχασε την ψυχραιμία του και ο Εαρινός.... Μπορεί και να γίνω χριστιανή.

Καλησπέρα φίλη μου , τι κάνεις???
Αναφέρεσαι σε απώλεια της ψυχραιμίας του Εαρινού...
Κατ'αρχάς θα ήθελα με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό σου -το γνωρίζεις ότι σε συμπαθώ- να σου πώ το εξής:"Οι θέσεις μου πάνω στα πράγματα γενικά είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες και αποτελούν το εργαλείο με το οποίο προσεγγίζω το περιβάλλον αλλα και τον εαυτό μου τον ίδιο".

Ωστόσο....

Στην ζωή μας , όταν υπάρχουν τριγύρω μας διάφορες κακοτοπιές έχουμε επιλογή...
Να φύγουμε μακριά απο αυτές...
Και δώ ασφαλώς τα περιθώρια για κάτι αντίστοιχο ασφαλώς είναι μεγάλα και σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να σου πώ ότι δεν μου καίγεται καρφάκι και αδιαφορώ , ενίοτε γελάω...

Όμως...

Όταν βλέπω κάποια μηρυκαστικά να επιτίθενται σε φίλους και συνδικτύους με αηθέστατο τρόπο και κατ'επανάληψη...αντί απλά να πούν την άποψή τους , εκεί "ναί" υπάρχει πάντα -έχω και γώ αίμα μέσα μου- η περίπτωση να αντιδράσω όπως αρμόζει σε αυτά τα ανθρωπάκια...ανθρωπάρια θα έλεγα , δεν μπορεί να θεωρούν αυτοί οι "μάγκες" δικό τους ρπονόμιο να βρίζουν...να ειρωνεύονται και να λοιδορούν....

Για μένα -με αυτά τα ανθρωπάρια- πλέον υπάρχει "ανοικτός πόλεμος" και αυτό διότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...
Ηρεμούν λιγάκι και μετά πετάγονται απο το λαγούμι τους λέγοντας ΟΛΟ ΜΛΚΣ και τις θεωρούν ΚΑΙ ΣΟΦΙΕΣ...και σαν κάποιος πεί την άποψή του , αρχίζουν τα τρελλά τους..!!!
Τέλος πάντως , την καλησπέρα μου και νά'σαι καλά...

ΥΓ:"Να γίνεις ότι εσένα σου αρέσει Ναρκίσσα"...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/06/2011, 22:30:24
Που εισαι Αμοθεν να δείς το θέμα σου!!

Ούτε με το αστρόπλοιο του Μενέλαου δεν τους μαζεύεις!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/06/2011, 23:23:05
quote:
Που εισαι Αμοθεν να δείς το θέμα σου!!

Ούτε με το αστρόπλοιο του Μενέλαου δεν τους μαζεύεις!!!

Tι θα γίνει Νικόμαχε,θα απαντήσεις? Για ποιό λόγο μιλάς περι 4πλών λογαριασμών και μετά σωπαίνεις?Μάλλον επειδη δεν έχεις επιχειρήματα,χαίρω πολύ τότε.

09/06/2011, 23:42:07
quote:
Κατ'αρχάς θα ήθελα με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό σου -το γνωρίζεις ότι σε συμπαθώ-......ΥΓ:"Να γίνεις ότι εσένα σου αρέσει Ναρκίσσα"..

Έ βέβαια,μην ξεχάσουμε το γλύψιμο,πάνε μαζί αυτά,εαρινός και γλύψιμο.

Narkissa πρόσεξε τα σάλια του.

Αυτό χρησημοποιεί ο εαρινός για να κάνει φίλους εδω μέσα,τα σάλια του.Δεν έχει αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του και αναγκάζεται να γλύψει.Γιατί αλλιώς, φανταστείτε μόνο να μην ήταν ευγενικός μαζί σας,ποιός θα ήθελε να μιλάει μαζί του με τις ασυναρτησίες που πετάει?

Edited by - alex22 on 09/06/2011 23:44:31

11/6/2011

09/06/2011, 23:52:23
Eαρινε σε θελω ψυχραιμο στην απαντηση σου

10/06/2011, 00:24:10
quote:

Eαρινε σε θελω ψυχραιμο στην απαντηση σου

Ψυχραιμότατος...
Το παιδί είναι πολύ πιο μαλακισμένο και κομπλεξικό απ'οσο όντως δείχνει...το ξανάπα δεν φτάνει που είναι άσχετο-ς- είναι και κομπλεξικός μαλάκας...ποτέ δεν λέει απόψεις -διότι δεν έχει και όταν έχει λέει μαλακίες..τις έχεις/ετε δεί όλοι- αλλα ασχολείται με του άλλους..επισημάνσεις του κώλου...

Ψυχραιμότατος Σταύρο...

11/6/2011

10/06/2011, 00:29:54
Και άλλο γλύψιμο ,στον stiv αυτη τη φορά.

Δεν υπάρχει μέλος που να μην έχεις γλύψει.Είσαι αξιολύπητος.

Edited by - alex22 on 10/06/2011 00:31:09

11/6/2011

10/06/2011, 00:33:10
Καλησπέρα μαλακάκο...καλησπέρα ασχετοσύνη...καλησπέρα κάφρε...
Κι'αλλο γλύψιμο..στο μαλάκιο...

11/6/2011

10/06/2011, 00:36:11
alex22 μηπως ζηλευεις που με εχει φιλο ο Εαρινος!

Εαρινε μη μασας ζηλευουν που εχεις φιλους

Edited by - stiv on 10/06/2011 00:39:26

25/03/2014, 12:35:24
quote:
Οταν δινεις μισος θα παιρνεις μισος.
Οταν διαμαρτυρεσαι για τους αλλους ,οι αλλοι θα
σε δειχνουν με το χερι.
Οταν φωναζεις στους αλλους,οι αλλοι θα σου φωναζουν.

Αρα το ολο σκηνικο ειναι ανευ νοηματος.

Αγαπατε ρε γαμωτο.Μπας και γινει τιποτα.
Το ξερω το να λεω κατι ειναι πολυ πιο δυσκολο
απο το να το κανω τροπο ζωης.

Αλλα μια ζωη εχουμε ,ας δουμε που μπορει να φτασει.
Δεν ειναι φυλακη αυτος ο πλανητης.Εμεις τον κανουμε ετσι.
Εμεις διαβαζουμε ατομα που πιστεουν σε φυλακες.Γιατι δεν εχουν κανει την προσπαθεια ανελιξης.Και ειναι εκει και περιμενει.

25/03/2014, 12:36:53
quote:
Οταν δινεις μισος θα παιρνεις μισος.
Οταν διαμαρτυρεσαι για τους αλλους ,οι αλλοι θα
σε δειχνουν με το χερι.
Οταν φωναζεις στους αλλους,οι αλλοι θα σου φωναζουν.

Ετσι ακριβως!!

quote:
Αρα το ολο σκηνικο ειναι ανευ νοηματος.

Επισης και αυτο ειναι ετσι , αλλα το να ''διαφωνησεις ''απλα με καποιο απο τα μερη του εαυτου σου ειναι απο την μια, η αρχη σου

Ο πονος που φερνει η συγκρουση, είναι αναγκαιος ,γιατι θα καθορισει την σταση σου

Εγω αντι για την λεξη διαφωνια ομως, θα μου προτιμουσα καλυτερα την λεξη ΑΝΑΡΩΤΗΣΗ

Η εσωτερικη διαφωνια – συγκρουση βεβαια ,δεν θα παψει να υπαρχει ,ομως απαιτει και σωστους χειρισμους ,για να μην ειμαστε σε συγκρουση με τον εαυτο μας !!

Κατι που απαιτει δουλεια η καλυτερα βιωματικη αντιληψη αυτου που ειμαστε

Η συγκρουση ειναι ενεργοβορο συναισθημα , και επειδη ειναι μηχανικοτητα ,εμποδιζει την αντυιληψη

Συνηθως δε , η κυρια ενταση της εκδηλωνεται την στιγμη που διαδραματιζονται τα γεγονοτα

Κατι που είναι ανωφελο εάν θελουμε να αναπτυχθει η συνειδηση

Στα λεω αυτά ,επειδη για πολλα χρονια κανω κυκλους ανευ σημασιας ,γυρω από αυτό ,και συνεχιζω ακομα

Αντιθετα η αναρωτηση μπορει ,να μας οδηγησει πιο γρηγορα, σε αποτελεσματα

Η αναρωτηση, εάν εχει συνεχεια και δυναμη , ουτε εμποδιζει την αντιληψη ,αλλα ενεργοποιει μαθησιακους μηχανισμους ,και βεβαια η δυναμη της , είναι πιο ηπια μεν αλλα αποδοτικοτερη

quote:

Το ξερω το να λεω κατι ειναι πολυ πιο δυσκολο
απο το να το κανω τροπο ζωης.

Δυστυχως η ευτυχως , ετσι εναι δεν εχουμε άλλο ,από το να προσπαθησουμε

quote:
Εμεις διαβαζουμε ατομα που πιστεουν σε φυλακες.Γιατι δεν εχουν κανει την προσπαθεια ανελιξης.Και ειναι εκει και περιμενει.

Όλα εξαρτωνται από τους δικους μας χειρισμους

Όχι μονο διαβαζουμε τετοια ατομα ,αλλα και επηρεαζομαστε από τις συμπεριφορες

Η αγκυρα μας είναι ο ιδιος μας ο εαυτος !!

Αν βαδιζουμε συμφωνα με τις δικες μας αξιες και θελω ,θα προχωραμε

Αν δρουμε συμφωνα με τα ερεθισματα που λαμβανουμε , τοτε θα παραμενουμε στην ιδια θεση

25/03/2014, 14:28:54
quote:

Αν δρουμε συμφωνα με τα ερεθισματα που λαμβανουμε , τοτε θα παραμενουμε στην ιδια θεση

Στην ίδια θέση θα παραμείνετε, μέχρι να πεθάνετε.

και η θέση σας είναι...κάτω από την μυγοσκοτώστρα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/03/2014, 16:28:40
quote:
η θέση σας είναι...κάτω από την μυγοσκοτώστρα!

Εχεις δικιο αδελφε ημων ΝΙΚΟΜΑΧΕ

Τι θα ηθελες να κανω για σενα [σε λογικα πλαισια ]

25/03/2014, 22:38:03

Έλα Νικόμαχε εμετός με αυτά τα αηδιαστικά μηνύματα...μήπως να πάρεις καμιά άδεια για κανά μήνα??? όχι όμως από αυτές που παίρνεις από μόνος σου και μετά από λίγο ξαναεπιστρέφεις...

panosfromlydianΜέλος
25/03/2014, 23:26:40

quote:
Η συγκρουση ειναι ενεργοβορο συναισθημα , και επειδη ειναι μηχανικοτητα ,εμποδιζει την αντυιληψη

Συνηθως δε , η κυρια ενταση της εκδηλωνεται την στιγμη που διαδραματιζονται τα γεγονοτα

Κατι που είναι ανωφελο εάν θελουμε να αναπτυχθει η συνειδηση

quote:
Αν βαδιζουμε συμφωνα με τις δικες μας αξιες και θελω ,θα προχωραμε

Mας δινονται πολλες ευκαιριες την ημερα να κανουμε αυτη την αναρωτηση.
Να πουμε απο μεσα μας ''αξιζει οντως να νευριασουμε ή να λυπηθουμε για εκεινο ή το αλλο/αξιζει να φωναξουμε σε ενα ατομο κτλ.''...

Συγκεκριμενα σημερα μου συνεβησαν παρα πολλες τετοιες στιγμες.Στην πλειοψηφια τους απετυχα ή νομιζω πως απετυχα. Σαν να εκτονωνομαι και μετα να μετανιωνω.Γιατι ξερω θα μπορουσα να ημουν καλυτερος.
Σαν να βγαζω μαυρη ενεργεια και στη συνεχεια η ψυχη να θελει να δρασει οπως πραγματικα ξερει.

Και εκεινη τη στιγμη,αν μπορεσεις οντως να κανεις το αλμα μεσα απο την αναρρωτηση,τοτε ενα ομορφο περιεργο συναισθημα ερχεται.Σαν αγαπη ειναι ...και τη καταλαβαινεις αυτη τη δυναμη στα ματια.
Και καπου εκει ξερεις την αληθεια των πραγματων.

26/03/2014, 00:17:45
quote:
Να πουμε απο μεσα μας ''αξιζει οντως να νευριασουμε ή να λυπηθουμε για εκεινο ή το αλλο/αξιζει να φωναξουμε σε ενα ατομο κτλ.''...

Το να κανεις κατι παρομοιο ειναι η αρχη της ερευνας

Το να πω ας πουμε εγω,''ενταξει τα παιδια εδω στο φορουμ ,[με τα οποια εδω και καιρο εκτυλισεται μια οχι ευχαριστη κατασταση ,στην οποια ολοι μας εχουμε συμβαλει ]εχουν ενα ορισμενο τροπο θεασης της πραγματικοτητος ''

Εγω εχω καποιον αλλο !!

Το να συνειδητοποιησει κανεις κατι παρομοιο , ειναι κατι !!

Μικρο μεν αλλα κατι !!

Μια συνειδητοποιηση !!

Ειμαι σιγουρος ομως, οτι αν θα ξαναμπουμε σε μια κατασταση αντιπαραθεσης ,και ειδικα οταν εκτος απο την ''διαφωνια'' που προλιγου ανεφερα , θιχτουν και συντρεξουν, και αλλα ψυχολογικα δεδομενα ,που ειναι και το συνηθες ,παλι η ιδια κατασταση θα δημιουργηθει !!!

Τι ΦΤΑΙΕΙ ;;;;;;

Το πρωτο που θα μπορουσα να διακρινω , ειναι οτι εκτος απο την προφανη αιτια που ανεφερα [την διαφορετικη θεαση μιας πραγματικοτητος δηλαδη , θιγονται και ενα σωρο αλλα δεδομενα !!!

Δεδομενα που αν θα ψαξουμε λιγακι δεν θα ειναι δυσκολο να εντοπισουμε!! !!!

Ας πουμε συμφωνα με την δικη μου θεαση , θιχτηκε και ενας αλλος κωδικας δικος μου ,δυο τρεις ,δεκα [κωδικες]

Και ωραια ,διανοητικα ,καταφερα , και εκανα με ολους ,μια αναλυση διανοητικη ,και ειπα οτι δεν αξιζει να βαζουμε τους εαυτους μας σε παρομοιες καταστασεις

Και παλι ομως την καταληλη στιγμη [αν και θα εχει προηγηθει μια επιπονη εργασια ]αν βρεθουμε σε μια παρομοια κατασταση ,σιγουρα θα εκτιλυχθουν παρομοια συναισθηματα !!!

Ασθενεστερα μεν υπαρχοντα δε !!!

Παρατηρωντας λοιπον καποιος λιγακι πιο προσεκτικα , ισως διαπιστωσει ,οτι η κυρια αιτια ,για αυτο που συμβαινει βρισκεται λιγο μακρυτερα απο τα προαναφερθεντα

Βρισκεται στην λεξη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαδικασια που λαμβανει χωρα δευτερολεπτο προς δευτερολεπτο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

Και για σκεφτειται !!!

Εδω στο φορουμ ,σε παρομοιες διενεξεις η διαδικασια αυτη ,ειναι πολυ περιορισμενη

Δεν βλεπουμε τα ματια του ''αντιδικου ,αλλα ουτε και ακουμε την φωνη του !!!

Πολυ σοβαρους παραγοντες εναρξης διαδικασιων !!!

Εχουμε μονο να κανουμε , με τα λογια που διαβαζουμε , και κατοπιν με την αισθηση του σωματος μας [αφη]

Και βεβαια οσο συνεχιζουμε να ειμαστε ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ το θερμομετρο θα ανεβαινει !!!!

Προλιγου μαλιστα ειχα μια συζητηση με καποια φιλη ,'' γνωστη ''και συμφωνησαμε , οτι ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Συμφωνησαμε επισης, οτι για να προχωρησουμε λιγακι, θα πρεπει να αποδομησουμε τις αισθησεις ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΙΣ

Και ολο αυτο , αρχικα , για να εχουμε καποια κατανοηση απο αυτο που ειμαστε, και κατοπιν ''θεου θελοντος'' να μπορεσουμε να διαφοροποιησουμε και λιγο τις καταστασεις

26/03/2014, 00:29:29
Και συνεχιζοντας τον ειρμο μου ,λεω

Ωραια σε μια οποιαδηποτε διενεξη , μπορω να βρω ισως ενα πατημα ,και να πω !!

Ελα μωρε !!!αυτος εχει την δικη του θεαση και εγω την δικη μου

Σε μια οκνηρια, σε μια λαγνεια ,σε μια λαιμαργια τι θα αντιπαραθεσουμε ,προκειμενου να μην γινουμε ερμαια παρομοιων τασεων !!!!!!!!

Πραγματικα , το μονο που βλεπω μπροστα μπου ειναι ,η συνειδητοποιηση των αισθησεων απο την μια ,η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ δηλαδη .........

Και απο την αλλη ,η διαδικασια που εκτυλισεται, και παλι με πρωταγωνιστες τις αισθησεις !!!!

Με μια λεξη ΕΠΙΓΝΩΣΗ

26/03/2014, 10:19:44
quote:

...Με μια λεξη ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Νομίζω πως για την επίγνωση θα ταίριαζε στο άλλο θέμα αλλά μια και το ανέφερες - και σε σχέση με το που έθιξες λίγο πιο πάνω ("ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ... ασυνείδητη") - να σχολιάσω ότι η ΕΠΙΓΝΩΣΗ είναι κάτι που επέρχεται (ως συνειδητοποίηση πχ) μέσα από διαδικασίες κι αυτή... πρακτικές, θα έλεγα, και όχι πάντα "λογικές" διεργασίες. Προηγείται μια απόφαση που δείχνει την προαίρεσή μας (ως πρόθεση) και σειρά πρακτικών που τελικά (ασυνείδητα επίσης;) καταλήγουν σε επιγνώσεις!

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

26/03/2014, 10:31:51
quote:
panpam
να σχολιάσω ότι η ΕΠΙΓΝΩΣΗ είναι κάτι που επέρχεται (ως συνειδητοποίηση πχ) μέσα από διαδικασίες κι αυτή... πρακτικές, θα έλεγα, και όχι πάντα "λογικές" διεργασίες. Προηγείται μια απόφαση που δείχνει την προαίρεσή μας (ως πρόθεση) και σειρά πρακτικών που τελικά (ασυνείδητα επίσης;) καταλήγουν σε επιγνώσεις!
Βασικά ο xristosxatz όταν λέει "επίγνωση", μεταφράζει την αγγλική λέξη awareness, που είναι λίγο διαφορετική απο τη δική μας "επίγνωση", και απο την άλλη απουσιάζει και κάποια καλύτερη μετάφραση της λέξης.