- Πού ήταν ο Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φιλικά
Ευγένιος
«Εγώ να πω κάτι; Άντε, ο Θεός ο δικός μας δεν ήταν. Ο Αλλάχ και ο Βούδας που ήταν; Γιατί δεν κατηγορούμε κι αυτούς; Φτάνει πια! Όλοι με τον Χριστιανισμό τα βάζετε!»
Φίλτατε μάλλον δεν παρακολουθείς αρκετά. Η κριτική απευθύνεται στον χριστιανισμό μιας και είναι τόσο η…ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!), όσο και το θέμα που απασχολεί κάποιον που είναι Έλλην πολίτης και συνεπώς ζει σε ετούτο τον τόπο και πληρώνει από την τσέπη του τους δημόσιους υπαλλήλους της εκκλησίας της Ελλάδος.
Απλό δεν είναι?
Σίγουρα για τον Αλλάχ και τον Βούδα υπάρχουνε άλλοι να εκφραστούνε, οι οποίοι και να φορτώνονται τις αντίστοιχες πιέσεις και βάρη.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να κατηγορούμε τον Α και τον Β αλλά να αναδείξουμε την πραγματικότητα πίσω από τις σκοπιμότητες και συντεχνίες.
Επομένως, και όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεσαι, δεν τα «βάζουμε» με τον χριστιανισμό αλλά……η κρατικοδίαιτη οργάνωση της εκκλησίας τα βάζει στην κυριολεξία με την ζωή του κάθε Έλληνα!
Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον έχεις κάτι να προσθέσεις, ευχαρίστως να ακούσουμε τα επιχειρήματα σου. Όποια και εάν είναι.
θα ηθελα και εγω να συμπληρωσω κατι ,πανω στο τελευταιο σχολιο
εχεις αναλογιστει αραγε ,η θρησκεια την οποια με τοση θερμη προφυλατεις!!
οταν προυγουμενως που την υπερασπιστηκες με παθος ,κατω απο ποια
ειλικρινη ψυχολογια το επραξες???
μηπως με αυτη του εκβιαστικου διληματος,οτι θα σου ζητηθουν εξηγησεις σε μια αλλη ζωη,γιατι δεν το επραξες![]()
![]()
(ειναι γνωστα τα διληματα του χρ/σμου σ αυτες τις περιπτωσεις)
αυτο υποψιαζομαι!!
εκτος αν εισαι πλυμηρισμενος απο αγαπη για αυτην!!??
μαλλον θα μπορεις να αγαπας και εκεινους τους δεσμοφυλακες που αν
δεν τους κανεις το χατηρι σε ριχνουν παλι στο μπουντρουμι(κολαση)
αν παλι μου πεις, οτι το δογμα σου διδασκει η ενοει (οπως θες πεστο)
τον τροπο της σωστης συμβιωσης μεταξυ των ανθρωπων(αυτο κι αν δεν το κανει)
ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ!! Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ???
μαλλον στην κουτσουρεψαν!!
και μετα απο αυτο σκεψου αν στην απαντηση σου ,επανερχονται
¨ ¨εκβιαστικα διληματᨨ
σκεψου με ειλικρινια ,και απαντησε αν νομιζεις παλι με αυτην!!
δεν σε σαρκαζομαι,ουτε προκαλω,
σε προτρεπω απλα να σκεφτεις, αυτα που σου ανεφερα
χαιρετισμους σε ολους!
sakhs3
EVGENIOS:
«Εγώ να πω κάτι; Άντε, ο Θεός ο δικός μας δεν ήταν. Ο Αλλάχ και ο Βούδας που ήταν; Γιατί δεν κατηγορούμε κι αυτούς; Φτάνει πια! Όλοι με τον Χριστιανισμό τα βάζετε!»
Μα αυτό είναι φυσικό φίλε μου. Ο διάβολος την αλήθεια θέλει να επισκιάσει και μας τυλίγει ωραιότατα!! Να'λεγα οτι ο Χριστός ήρθε στη γη και μας κατέστρεψε και εμείς τα βούρλα τον ακολουθούμε, να πώ εντάξει. Λογικό. Αλλά τί κακό έχει κάνει που να αξίζει όλη αυτή την άρνηση? Δε μπορώ να το καταλάβω αυτό!!!
"Φίλτατε μάλλον δεν παρακολουθείς αρκετά. Η κριτική απευθύνεται στον χριστιανισμό μιας και είναι τόσο η…ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!), όσο και το θέμα που απασχολεί κάποιον που είναι Έλλην πολίτης και συνεπώς ζει σε ετούτο τον τόπο και πληρώνει από την τσέπη του τους δημόσιους υπαλλήλους της εκκλησίας της Ελλάδος.
Απλό δεν είναι?"
MC:
Νομίζω οτι το έχετε κάνει εσείς να φαίνεται απλό, γιατί τα έχετε απλοποιήσει στην απλή σας λογική. Αν κατάλαβα δηλαδή καλά, απορρίπτουμε τον Χριστό, σαν Υιό του Θεού, την ύπαρξη του Ενός και μοναδικού Θεού, επειδή γεμίζουμε την τσέπη των δημοσίων υπαλλήλων της εκκλησίας. Αμα SCHWABE σπείρεις στο χωράφι σου, μαζί με τα όσα φυτρώσουν δε θα φυτρώσουν και αγκάθια? τί σημαίνει αυτό? Οτι θα αναιρέσουμε τα πάντα? Γιατί βλέπετε μόνο τα αγκάθια και δεν κοιτάζετε τους καρπούς όμως που φυτρώνουν, ή τα άνθη? Ξέρεις πόσοι ασκητές στην έρημο μακρυά από όλα αυτά ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ "ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ", γενικά μακρυά από αυτά τα αγκάθια που αναφέρω, επιβιώνοντας στην έρημο απλώνουν έτσι απλά το χέρι τους και ο Θεός τους στέλνει τροφή ακόμα και με ένα πουλί? Ναί, με ένα πτηνό! Αυτά τα βλέπετε?
SCHWABE:
"Επομένως, και όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεσαι, δεν τα «βάζουμε» με τον χριστιανισμό αλλά……η κρατικοδίαιτη οργάνωση της εκκλησίας τα βάζει στην κυριολεξία με την ζωή του κάθε Έλληνα!"
MC:
Μισό λεπτό γιατί τώρα μπερδεύτηκα. Δεν τα βάζετε με τον Χριστιανισμό? Μα όλο το site εναντίον του είναι.
SCHWABE πες μου ειλικρινά κάτι γιατί ή δεν μπόρεσα εγώ να το καταλάβω ή δεν έχω διαβάσει όλες σου τις απαντήσεις. Εσύ πού πιστεύεις? Δηλαδή πιστεύεις στον Θεό των Ορθοδόξων? Πιστεύεις στον Αλλάχ? (και μη μου πεις οτι το ίδιο είναι, μόνο η ονομασία αλλάζει γιατί όταν το ακούω αυτό γελάω)..Πιστεύεις στο τίποτα? Πιστεύεις στον Βούδα? Πού ακριβώς πιστεύεις? Γιατί δεν μπορώ να διακρίνω και πρέπει οι συνομιλητές να είμαστε ξεκάθαροι ώστε να κάνουμε και την συζήτησή μας
«Νομίζω οτι το έχετε κάνει εσείς να φαίνεται απλό, γιατί τα έχετε απλοποιήσει στην απλή σας λογική. Αν κατάλαβα δηλαδή καλά, απορρίπτουμε τον Χριστό, σαν Υιό του Θεού, την ύπαρξη του Ενός και μοναδικού Θεού, επειδή γεμίζουμε την τσέπη των δημοσίων υπαλλήλων της εκκλησίας.»
Δεν είπα αυτό. Απλά σχολίασα τον λόγο που αποτελεί το αρχικό σημείο εκκίνησης. Από εκεί και πέρα, και εφόσον μια συγκεκριμένη κοσμοθεώρηση, όπως αυτή του δόγματος του ιουδαιοχριστιανισμού, διεκδικεί ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ, διεκδικεί ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, διεκδικεί κυριολεκτική θεοπνευστία και αποκλειστικότητα του Θείου (μονοπώληση δηλαδή..) μέσω της «εξ αποκαλύψεως» απάντησης, τότε θα δεχθεί τα «πυρά» της αμφισβήτησης, του ορθού Λόγου και της κριτικής σκέψης.
Και όπως λέει και ο λαός «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», επομένως προς τι η ενόχληση στην αντιπαράθεση και τον διάλογο?
MC:
«Αμα SCHWABE σπείρεις στο χωράφι σου, μαζί με τα όσα φυτρώσουν δε θα φυτρώσουν και αγκάθια? τί σημαίνει αυτό? Οτι θα αναιρέσουμε τα πάντα? Γιατί βλέπετε μόνο τα αγκάθια και δεν κοιτάζετε τους καρπούς όμως που φυτρώνουν, ή τα άνθη?»
Έχεις δει στο «χωράφι» του χριστιανισμού να φυτρώνουνε πολλά λουλούδια από την ημέρα της πολιτικής επικράτησης του? Μήπως από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το βασίλειο του Χριστού της Καινής Διαθήκης υπήρξε διαχρονικά η πιο αιματοβαμμένη διεκδίκηση βασιλείου που γνώρισε η ανθρωπότητα? Μήπως από την ημέρα που εκκίνησαν οι προσηλυτιστές Του ανά τον κόσμο καταπατήθηκε κάθε θρησκευτική ελευθερία, κάθε έννοια δημοκρατίας ένεκα των ελέω θεού «Αγίων» και «Ισαποστόλων» της υποτιθέμενης αγάπης?
Σε ετούτο το «χωράφι» λοιπόν μεγάλωσαν κυρίως αγκάθια, αγκάθια τα οποία σπανίως άφησαν και λίγο χώρο για κανένα λουλουδάκι!
MC:
«Ξέρεις πόσοι ασκητές στην έρημο μακρυά από όλα αυτά ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ "ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ", γενικά μακρυά από αυτά τα αγκάθια που αναφέρω, επιβιώνοντας στην έρημο απλώνουν έτσι απλά το χέρι τους και ο Θεός τους στέλνει τροφή ακόμα και με ένα πουλί? Ναί, με ένα πτηνό! Αυτά τα βλέπετε?»
Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε ακρίδες αλλά ούτε και απόκοσμα όντα! Και ποιος σου είπε εσένα ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο ο αναχωρητισμός και η δειλία μπροστά στην μοίρα του ανθρώπου? Ποιος σου είπε ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε ως «παραδείγματα» τους κάθε λογής αναχωρητές και αρνητές της ζωής? ΠΟΙΟΣ?
Ποιος σου είπε πως αντικαθιστώντας την υπερηφάνεια από την ταπείνωση, την χαρά της ζωής από την λύπη και τη μελαγχολία, τον αθλητισμό με τον μοναχισμό, τον ήρωα με τον μάρτυρα, την έρευνα από την άλογη πίστη, το θάρρος με τον φόβο, και τη λογική και το κριτικό πνεύμα από την παράνοια, γίνεσαι…..καλύτερος άνθρωπος??
Μήπως θα πρέπει άραγε να μιμηθούμε τον ασκητή της Εν Χριστώ ζωής Όσιο Συμεών? Ο αποκαλούμενος Όσιος Συμεών ο Στυλίτης πέθανε, αφού έζησε επί σαράντα χρόνια ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ, ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΗΡΎΤΤΟΝΤΑΣ….ΤΟΝ «ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»! ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ, δεν απολάμβανε στοιχειώδους υγιεινής, δεν είχε ουδεμία επαφή με γυναίκα, και ο θάνατος του ήταν φρικτός και επήλθε, ΑΦΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ !!!
Θα υπεδείκνυες λοιπόν ετούτο το «παράδειγμα» στα παιδιά σου? Θα ήτανε χρήσιμο για την κοινωνία των ανθρώπων εάν ακολουθούσαμε όλοι τον δρόμο του Στυλίτη? Θα πρόσθετε στην Ευημερία, στην Σοφία, στην Ιατρική, στην Δημοκρατία, η σύσταση μιας τέτοιας απόκοσμης και παράλογης τακτικής αναχωρητισμού?
Για σκέψου λοιπόν λίγο καλύτερα το τι είδους «παραδείγματα» εκθειάζεις θα έλεγα εγώ.
Όσο για το…πουλί και το φαΐ που τους στέλνει ο Θεός (!), απλά αναλογίσου ότι εάν συνέβαινε τότε……μάλλον πολύ μικρή φροντίδα και μερίδα προέβλεψε η χάρη Του για τον καημένο τον ξεκοκαλισμένο Συμεών!!
MC:
«SCHWABE πες μου ειλικρινά κάτι γιατί ή δεν μπόρεσα εγώ να το καταλάβω ή δεν έχω διαβάσει όλες σου τις απαντήσεις. Εσύ πού πιστεύεις? Δηλαδή πιστεύεις στον Θεό των Ορθοδόξων? Πιστεύεις στον Αλλάχ? (και μη μου πεις οτι το ίδιο είναι, μόνο η ονομασία αλλάζει γιατί όταν το ακούω αυτό γελάω)..Πιστεύεις στο τίποτα? Πιστεύεις στον Βούδα? Πού ακριβώς πιστεύεις? Γιατί δεν μπορώ να διακρίνω και πρέπει οι συνομιλητές να είμαστε ξεκάθαροι ώστε να κάνουμε και την συζήτησή μας»
Το άγνωστο Θείο είναι διανοητικό και όχι κανένας προσωπικός Θεός τιμωρός ή τιμητής «καλών και κακών» σύμφωνα με το εκάστοτε Menu που αφειδώς προσφέρουνε τα ιερατεία.
«Τι εστί Θεός? Άνθρωπος αθάνατος.»
«Τι εστί άνθρωπος? Θεός θνητός.»
Αυτά τα λόγια του Ηράκλειτου νομίζω πως λένε πολλά για το θέμα της πίστης από την σκοπιά που την έμαθες και την αναζητάς.
«Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων ούτε τις Θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα»
(Τον κόσμο αυτόν που είναι ο ίδιος για όλους, και ο ίδιος παντού στην ατομική του σύσταση, ούτε κάποιος Θεός ούτε άνθρωπος τον έκανε, αλλά υπήρχε πάντα ως άχρονος και αυθυπόστατος, και θα υπάρχει πάντα ως ενεργειακή φωτιά, που πάντα θα γεννά ζωή και που θα πειθαρχώντας στη νομοτέλεια της θα μετασχηματίζεται συνεχώς κατά χρονικά διαστήματα)
Ελπίζω να έχεις εντοπίσει μέσα στα λίγα κείμενα που σου παραθέτω τον Θεό που ερωτάς.
Καλησπέρα σε όλους.
Αγαπητέ φίλε ZOIROS , υποθέτω ότι πάνω κάτω λυπάσαι περίπου ,όπως και Εγώ κάποτε ,όταν ήμουν άθεος.
Ενώ είχα θεό ( …….. ) μέσα μου , δεν έκανα απολύτως τίποτε για αυτόν.
Ήμουν ένα κοινό ζώο. Άνθρωπος εν πνευματική λήθη.
Τώρα έχω πίστη.
Δεν είναι της ώρας να σου γράψω για το πιστεύω μου. ( θα μου πάρει πολλές σελίδες και θα χρειαστούμε συμπίεση δεδομένων ).
Αυτό που θέλω να σου βάλω καλά μέσα στην ψυχή σου ( αν μου το επιτρέπεις και αν μπορώ ), είναι ένα και μοναδικό πράγμα.
Πίστεψε επειγόντως κάπου.
Εσύ θα διαλέξεις το προσωπικό σου πιστεύω και μόνο εσύ.
Δεν γνώρισες ακόμη ( συνειδητοποίησες ) ,ότι η πίστη , είναι η ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη μας ;;;
Κοίταξε τους εβραίους.
Η πίστη τους είναι το χρήμα.
Κατάφεραν να μας κάνουν σχεδόν όλους μας φιλάργυρους .
Η πίστη τους είναι ακόμη τόσο δυνατή , που μας έκανε να ανταλλάξουμε τον θεό ( ……..) , με το χρήμα.
Πάρε αν θες και εσύ το χρήμα και κάντο θεό σου.
Ψάξου καλά , μην μένεις άπιστος.
Βάλε την δύναμη σου αυτήν ,μέσα στην ψυχή σου και ενεργοποίησέ την .
Όσο όμως το πιστεύω σου ,δεν σε ικανοποιεί ψυχοσωματικά ,μην χάνεις χρόνο .
Άλλαξε το .
Άλλαζε το ,ώσπου να νιώσεις ,ότι είσαι ικανός να πεθάνεις , για κάτι που θα πιστέψεις .
Εσύ μονάχα θα κρίνεις , αν υπάρχει κάτι ,για το οποίο , θα μπορούσες να θυσιάσεις την ζωή σου.
Μην χάνεις χρόνο ,ρίχνοντας ευθύνες , σε δυνάμεις και πνεύματα , των οποίων κρατάς κλειστή την πόρτα.
Βρες πίστη και αν χρειαστεί , θυσίασε την ζωή σου για να την ικανοποιήσεις.
Μην κλαις για τις αδικοχαμένες ψυχές που έφυγαν άδικα και πολύ βάναυσα, αφού δεν γνωρίζεις που πήγαν.
Ψάξε και βρες που πήγαν.
Αν είναι καλά εκεί που είναι τώρα , τι κάθεσαι και κλαις ακόμη.
Ο θεός φίλε τον οποίο φαντάζεσαι , χρειάζεται την πίστη σου , για να ενεργήσει.
Αν δεν σου αρέσει η λέξη θεός , άλλαξέ την , βρες και πίστεψε σε κάποια άλλη ένια .
Θα μου πεις τώρα και εσύ ρε φίλε τι κάνεις ;;;
Όταν νιώθω και αισθάνομαι ζωντανό τον θεό μέσα μου , του λέω να με πάρει από αυτόν τον κόσμο ,γιατί εμείς
Οι άνθρωποι τα ( σκάτώ….με), σχεδόν όλα.
Δεν μπορώ θεέ του λέω να βλέπω αυτήν την κατάντια μας.
Πονάει η ψυχή και δεν αντέχει αυτήν την κτηνωδία.
Ξέρεις τι κάνει ;;;
Ενώνεται μαζί μου για μια μονάχα στιγμή αιωνιότητας .
Μέσα σε αυτήν την ένωση χάνουν τα πάντα το νόημά τους.
Το μόνο που μπορώ να πω για αυτές τις στιγμές , ( όταν έρχονται και κατακλύζουν την ψυχή μου ), είναι ότι νιώθω
την τελειότητά του .
Και μου ψιθυρίζει μετά.
Δεν είσαι έτοιμος ακόμη ,παιδί μου .
Ξέρεις τι εννοεί με αυτό ;;;
Να συνεχίσω τον αγώνα της πίστεώς μου , για έναν κόσμο καλύτερο .
Έναν κόσμο γεμάτο με θεϊκή αγάπη.
Ίδια με αυτήν που νιώθω και αισθάνομαι ,όταν ενώνεται μαζί μου.
Καλή τύχη στην αναζήτηση σου φίλε .
Αν είπα κάτι που δεν συμβιβάζεται με τον χαρακτήρα σου , ζητώ συγνώμη .
Όλα όσα εγράφησαν είναι καλοπροαίρετα.

quote:
Πριν δύο εβδομάδες, η Νατάσα Πάβλοβα, ένα 11χρονο παιδάκι, πιάστηκε αιχμάλωτη στην αυλή του σχολείου της, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, μαζί με άλλα περίπου 500 παιδιά της ίδιας ηλικίας, από μερικά ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με ανθρώπινο δέρμα.Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι την κράτησαν ζωντανή για αρκετές ώρες προτού την βιάσουν και την στραγγαλίσουν (κανείς δεν μπορεί να φανταστεί της την εμπειρία). Κατόπιν πέταξαν το άψυχο κορμάκι της πάνω σε ένα σωρό από άλλα άψυχα κορμιά παιδιών.
Μερικές ημέρες πριν έγινε η κηδεία της. Η εικόνα της μητέρας της πάνω στο φέρετρό της με εκείνη την έκφραση απόγνωσης στο πρόσωπό της δεν αντέχεται. Έκλαψα.
Στο μέρος που έγινε το μακελειό, τις επόμενες μέρες, οι άνθρωποι άφηναν ένα λουλούδι και ένα μπουκάλι νερό. Μπορείτε να το φανταστείτε; Ένα μπουκάλι νερό. Ένα μπουκάλι νερό για μια ζωούλα 11 ετών!
Τα παιδιά επί τρεις ημέρες έπιναν τα ούρα τους, δεν τους έδιναν νερό.
Τώρα, η ερώτηση που πρέπει να ρωτήσει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι, "πού ήταν ο Θεός; " Με αυτό, εννοώ τον Θεό των εβραιοχριστιανών που βρίσκουμε στην εβραϊκή Βίβλο - τον ελεήμονα και φιλεύσπλαχνο Θεό που είναι σε θέση να μετρήσει κάθε τρίχα στα κεφάλια μας, τον πανταχού παρόντα Θεό στον οποίον προσευχόμαστε κάθε στιγμή. Τον παντοδύναμο, αγαθοεργό, μεγαλοπρεπή, στοργικό και δίκαιο Θεό που βρίσκουμε στον Ιησού, που κάλεσε τα μικρά παιδιά να έρθουν σ’ αυτόν.
Πού βρισκόταν αυτός όταν αυτή η ανήκουστη πράξη συνέβαινε;
Στο μονο που διαφωνω ειναι που εστιαζεις μονο στον Θεο των Χριστιανων.Ειτε λεγεται Αλλαχ,ειτε Γιαχβε,ειτε Διας ειτε οτιδηποτε αλλο το ιδιο ερωτημα προκυπτει.Που βρισκοταν αυτος οταν η ανηκουστη αυτη πραξη συνεβαινε;(ρητορικο ερωτημα βεβαια)
Υπάρχουν κάποιες ανώτερες δυνάμεις, είναι η πιο πιθανή εκδοχή, μια και δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε το κορυφαίο ένζωο δημιούργημα του Σύμπαντος, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να επιβλέπουν με ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ τα διαδραματιζόμενα μέσα στον "πειραματικό σωλήνα" που έχει την αυτοκόλλητη ετικέττα ΓΗ.
Όσο θα ενδιέφερε εμάς και όσο θα μας συγκλόνιζε ψυχικά η αλληλεξόντωση ομάδων μικροβίων σε κάποιο πείραμα, άλλο τόσο συγκλονίζει ψυχικά το εναρκτήριο δράμα του topic και τους διάφορους "Θεούς"...
Εμένα, προσωπικά, με έλκει το Δωδεκάθεο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαιρείται της "ευθύνης" του από τα διαδραματισθέντα.
Απλά ας ξεφύγουμε λιγάκι από τη θέση της ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ των διαφόρων ιερατείων... Επαγγελματίες είναι ρε παιδιά...πελάτες ψάχνουν για να μην οδηγηθεί το μαγαζί σε αρνητικό αποτέλεσμα ισολογισμού και κινδυνέψει με πτώχευση... οπότε θα έχουμε και αύξηση της ανεργίας !...
Ήμαρτον!...που λέει κι ο Γεωργίου...
Τώρα βέβαια η όλη κουβέντα καλή είναι, οι απόψεις καθενός έχουν ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα είναι η πνευματική γυμναστική.
Φτάνοντας όμως μπροστά σε μερικά παρόμοια γεγονότα το μόνο που μπορείς να πεις και να είναι σοβαρό σαν απάντηση στο ερώτημα "που ήταν ο Θεός;" είναι το ότι...
ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΑΚΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ.
Χαίρετε και καλό Σαββατοκύριακο.
...In your life you may choose desolation
And the shadows you build with your hands
If you turn to the light
That is burning in the night
Then the Journeyman's day has begun...
IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN
Μια θρησκεια που ανταμοιβει την ανηθικοτητα και το εγκλημα, εφοσον ο δραστης ειναι οπαδος της εχει φυσικα μεγαλη ευθυνη, ποσο μαλλον οταν παρακινει στη βιαιη επιβολη της.
Το Γιαχβε ομως δεν μπορω να τον δικασω (οι χριστιανοι πιστευουν οτι οι φυσικοι νομοι αναιρουνται με την επεμβαση του δικην θαυματων) εφοσον ειναι μια ανυπαρκτη σκεπτομορφη, η οποια θα σβυσει αμα τη ελαττωσει των πιστων του.
Τελος για τους Θεους δεν τιθεται θεμα αφου δεν συγχωρουν το εγκλημα οπως δεν συγχωρει η Φυση. Ο κοσμος (ολος ο κοσμος) πληρωνει τις επιλογες του. Η υβρις επιφερει τη Νεμεση
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!