ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Carmel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
CarmelΜέλος
06/01/2016, 03:24:42
quote:

Carmel

Δεν σε καταλαβαίνω. Θα δεχτείς τη συμφωνία?

Κάνε και κάτι με τη μπανάνα.

Είναι τόσο καλό να αποκτάς καινούριους φίλους που σε αγαπούν.

Έτσι δεν είναι DSM?

Και για να μην ξεχνιόμαστε DSM εσύ έχεις άλλη δουλειά όσο και να θες να την αποφύγεις.

Δύο επιλογές λοιπόν για εσένα DSM.

α) είτε να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις θέσεις σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και τους χαρακτηρισμούς σου περί τσαρλατανισμού, ντριμπλας, ουγκανων κτλ με στοιχεία και πηγές είτε

β) να παραδεχθείς δημόσια το λάθος σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper.

Διάλεξε και πάρε.

Το να το παίζεις τρελίτσα δεν νομίζω να σε τιμά ούτε να σε βοηθά.

06/01/2016, 03:25:06
Κοίτα Carmel. Δεν έχω πρόβλημα με τη σεξουαλικότητα του καθεμιανού. Έχω κι ένα διαζύγιο στην πλάτη μου όμως...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

CarmelΜέλος
06/01/2016, 03:28:31
Οχι DSM μου απλά σε βλέπω πολύ εκνευρισμένο και αγχωμένο γι'αυτό και σε ρωτάω πως θα κοιμηθείς και είναι 3.30 τα ξημερώματα και ακόμα προσπαθείς να ξεφύγεις από τις υποχρεώσεις σου.

CarmelΜέλος
06/01/2016, 03:34:00
quote:

quote:
Μέχρι τότε θα σου φέρνω για τις 3+1 διαστάσεις (άντε και για τον χώρο Μinkowski μιας που είναι και ο πραγματικός μη αντιληπτός Ριμάνειος χώρος των 4 διαστάσεων) και το Big Βang.

Τα είπα εγώ. Όχι, για να μην λέτε πως δεν τα είπα...

Κάτι τέτοια δε σου ξεφεύγουν.

Άλλα σου ξεφεύγουν αλλά είναι κάτι που θα το διορθώσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

DSM εσύ έχεις άλλη δουλειά όσο και να θες να την αποφύγεις.

Δύο επιλογές λοιπόν για εσένα DSM.

α) είτε να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις θέσεις σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και τους χαρακτηρισμούς σου περί τσαρλατανισμού, ντριμπλας, ουγκανων κτλ με στοιχεία και πηγές είτε

β) να παραδεχθείς δημόσια το λάθος σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper.

Διάλεξε και πάρε.

Το να το παίζεις τρελίτσα δεν νομίζω να σε τιμά ούτε να σε βοηθά.

06/01/2016, 03:37:09
Carmel, δεν θέλω να σε προσβάλλω, ούτε και να σε αποπάρω. Μάλλον είσαι καλό παιδί, και γενικά ψάχνεσαι. Το σέβομαι. Μπέσα. Στην ηλικία μου όμως, είναι πλέον αργά. Μην το βάζεις κάτω όμως. Κάπου, κάπως, κάποτε, θα βρεθεί κάποιος και για σένα.

CarmelΜέλος
06/01/2016, 03:46:38
quote:

Carmel, δεν θέλω να σε προσβάλλω, ούτε και να σε αποπάρω. Μάλλον είσαι καλό παιδί, και γενικά ψάχνεσαι. Το σέβομαι. Μπέσα. Στην ηλικία μου όμως, είναι πλέον αργά. Μην το βάζεις κάτω όμως. Κάπου, κάπως, κάποτε, θα βρεθεί κάποιος και για σένα.

Αν όντως είσαι κάποιας ηλίκιας και δεν παραδέχεσαι τα προφανέστατα λάθη σου από κάποιον που όσο και να τον εξύβρισες και χλεύασες δεν σου ανταπέδωσε τίποτα είσαι για λύπηση πραγματικά...

Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε αλλά οποτεδήποτε πέσει στην αντίληψη μου ότι την πέφτεις σε κανέναν αδαή περί λειτουργίας της Επιστήμης θα είμαι εκεί για να σου θυμίζω την ένδοξη σημερινή βραδιά που περάσαμε τα δυο μας δημοσίως μπροστά στους γνωστούς σου.

Κοίτα να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά σου DSM με την τακτική που επίλεξες.

Καλή σου νύχτα DSM και όνειρα γλυκά.

06/01/2016, 03:59:32
Carmel

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ακόμα και προφανέστατα. Μόνο ο θεός είναι αλάνθαστος.

quote:
Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε

Όσο κι αν σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις, με πληγώνεις κατά κάποιον τρόπο. Ας είναι. Θα το αντέξω κι αυτό.
quote:
Καλή σου νύχτα DSM και όνειρα γλυκά.

Καλή σου νύχτα κι εσένα. Μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά ήταν δυνατό...

Υ.Γ. Για να ξέρεις πάντως, δεν συμφωνώ ούτε με τον Πειραιώς, ούτε με τον Θεσσαλονίκης. Κι αν ήμουν βουλευτής, υπέρ θα ψήφιζα. Και μπορώ να φανταστώ το υπαρξιακό σου δίλημμα. Κάνε υπομονή. Η εκκλησία μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμη, αλλά όπως σου είπε κι ο Αιρετικός, με την new age τακτική που σιγά-σιγά ενθυλακώνει, η δικαίωσή σου είναι κοντά.

06/01/2016, 04:07:28
Κοίτα να δεις τώρα, που αισθάνομαι κι ενοχές...

CarmelΜέλος
06/01/2016, 14:23:34
@Heretic

quote:

Carmel, θα κάνω ένα fast forward γιατί η τακτική των αντιπαραθέσεων με quotes είναι πολύ κουραστική, ειδικά με αυτό το κουλό λογισμικό του συγκεκριμένου φόρουμ, και ειδικότερα όταν εσύ ανταπαντάς συστηματικά με σοφιστείες.

Έχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύεις τις σοφιστείες μου ή είναι ένα καθαρό ad hominem?

quote:

Ισχυρίστηκες ότι γνωρίζεις καλά την σύγχρονη επιστήμη και αυτή έχει ήδη αποδείξει την ύπαρξη του Θεού και μάλιστα η αναφορά της Παλαιάς Διαθήκης σε δημιουργημένο σύμπαν με αρχή και τέλος είναι απόδειξη της εγκυρότητάς της. Επίσης, όσοι ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη του Θεού είναι κάτι παντελώς άσχετο, μάλλον ανύπαρκτο, για τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, έχουν μείνει έναν αιώνα πίσω, στην Νευτώνεια φυσική και στο μηχανιστικό σύμπαν.

Θα υποθέσω ότι λόγω υποχρεώσεων και περιορισμένου χρόνου που έχεις δεν διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφω.

Ιδίως αυτό με την Ύπαρξη του Θεού που αποδεικνύεται/σας απέδειξα μέσα από την Επιστήμη που φέρνεις κάθε λίγο και λιγάκι καταντάει εμμονικό.

Μου έγραψες

quote:
Θα σου το διατυπώσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Από καμία επιστημονική αρχή δεν προκύπτει η παρουσία ενός «δημιουργού» για το σύμπαν που ζούμε.

Και σου απάντησα.

(Αν τυχόν κάνεις και κάποια άλλη δουλειά ταυτόχρονα ή δεν έχεις χρόνο μην το διαβάσεις τώρα αλλά να επανέλθεις όταν θα είσαι πιο χαλαρός και συγκεντρωμένος. οκ?)

Σου απαντώ εγώ ο Carmel, επαναλαμβάνω εγώ ο Carmel

quote:
Όχι μόνο δεν προκύπτει αλλά και αν προκύψει έχει γίνει εκ του πονηρού καθώς η μεθοδολογία της Επιστήμης by default δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει (που συμφωνούμε) αλλά και ούτε να απορρίψει (που μάλλον διαφωνείς) τον Θεό όπως αυτός ορίζεται από τις περισσότερες θρησκείες.

Είναι εκτός πεδίου δράσης και εφαρμογής της.

Όχι απλά συμφώνησα μαζί σου αλλά υπερθεμάτισα και σου είπα ότι πρόκειται εκ του πονηρού απ'όποιον και όποτε συμβαίνει!!!!

Ακόμα και ο Ισραηλίτης που το κάνει διαφωνώ κάθετα ασχέτως αν είναι πολύ δημοφιλής και με επιρροή στους επιστημονικούς κύκλους που κινείται και κατάφερε έναν επώνυμο και διάσημο και δηλωμένο άθεο φιλόσοφο Anthony Flew να τον μεταστρέψει σε ένθεο.

Όταν σου έφερα τον Ισραηλίτη ως πηγή ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος

quote:

Κοίτα λίγο σύνδεση Παλαιάς Διαθήκης και Σύγχρονης Φυσικής από έναν κορυφαίο Εβραίο Φυσικό του MIT τον Gerald Schroeder που είναι και ενεργός Ιουδαίος.

Ήταν για την σύνδεση Π.Δ και Σύγχρονης Επιστήμης και όχι περί απόδειξης της ύπαρξης του Θεού!!!!!

Για τον ίδιο λόγο σου έφερα και την επόμενη πηγή του αγνωστικιστή και μη πιστού αστροφυσικού της NASA Robert Jastrow όπου ο άνθρωπος δεν μιλάει πουθενά για απόδειξη Ύπαρξης Θεού.

Αυτές οι δύο πηγές (άλλα και οι Δανέζης-θεοδοσίου σε μετέπειτα μήνυμα) σου δόθηκαν για να ακυρώσουν τη αστήρικτη προσωπική σου θέση και το wishful thinking που μας κατέθεσες ότι η σύγχρονη επιστήμη δεν αιτιολογεί τις θέσεις της Εκκλησίας. (φαντάσου ούτε εσύ προέβαλες ζήτημα απόδειξης ύπαρξης Θεού μέσω της Επιστήμης τότε όπως κάνεις έκτοτε!)

Και εσύ αντί να τοποθετηθείς επί των θέσεων των πηγών μου τι επίλεξες να κάνεις?

Δες εδώ:

quote:

Λοιπόν, πρώτα απ' όλα θέλω να σου πω πως ποτέ και κανένας δεν θα καταφέρει να μάθει οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο με σερφάρισμα στο ίντερνετ. Ακομα και στο επίπεδο του πρώτου έτους, αυτό των μαθημάτων κορμού. Αν μιλήσουμε για σπουδές εξ' αποστάσεως, τότε αυτό είναι κάτι άλλο. Φυσικομαθηματικός δεν είμαι, έχω όμως διδαχτεί μερικά από ανώτερη φυσική και μαθηματικά και μπορώ να κρίνω αρκετά από εκεί. Η ατέλειές του φαίνονται λοιπόν, κυρίως από την αποσπασματική γνώση διαφόρων θεμάτων και κυρίως όταν ερωτάται για κάτι απλό και απαντάει με σχόλια άλλων, και άλλα-αντί-άλλων, που φαίνεται πως δεν κατέχει κάτι γενικά.

Ad hominem σε εμένα επειδή δεν σου φέρνω δικές μου απόψεις αλλά απόψεις επωνύμων και εγνωσμένων Φυσικών!!!

Είμαι σίγουρος ότι αν σου έφερνα τις δικές μου απόψεις θα με κατηγορούσες ότι αυτά είναι παπαδίστικα και ψευδοεπιστημονικά και ότι οι Επιστήμονες τ'απορρίπτουν.

Και μιας που λες ότι δεν ξέρεις Φυσικομαθηματικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο κράτα και καμία πισινή βρε Heretic και μην ξανοίγεσαι μέχρι να καταλάβεις και τι καπνό φουμάρει ο άλλος.

Και συνεχίζεις

quote:

Ανέφερες πρώτα σαν παράδειγμα εκείνον τον Ισραηλίτη που όπως ανέφερες είναι ενεργός ιουδαίος, και μετά τον Αμερικάνο, ο οποίος αν και αγνωστικιστής το γύρισε πρόσφατα στον Δημιουργισμό και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις μετάνοιας στο Christianity Today. Σαν συμπλήρωμα αναφέρεις την γνωστή εφηβική σειρά των Δανέζη-Θεοδοσίου (την οποία έχω δει όλη) και μερικές από τις θέσεις τους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείς να μας πεις; Ότι αυτά που αναφέρουν είναι επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη του θεού; Θα σου αναφέρω κι εγώ με την σειρά μου ότι προσβάλλεις συστηματικά την νοημοσύνη μας. Αυτά βίντεο στο youtube και οι σειρές στην τηλεόραση, όταν δεν είναι εκλαϊκευμένη επιστήμη (και αυτό είναι αμφισβητήσιμο), είναι προσωπικές πεποιθήσεις των παρουσιαστών.

Αd hominem σε ΟΛΟΥΣ τους Φυσικούς από ΜΙΤ, ΝASA, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από κάποιον που δεν ξέρει Φυσικομαθηματικά!!!!!!

Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν χρειάζονται σχολιασμού από εμένα παρά μόνο κάτι παλαιότερο που ξέχασες.

Με χαρακτήρισες Απολογητή και σου ζήτησα τα κριτήρια με τα οποία το έκανες αλλά δεν τα έχω δει.

Μέχρι να με χαρακτηρίσεις είχαμε πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας. Με το που με χαρακτήρισες γύρισες το κουμπί και ακολούθησες την τακτική που μου είναι πανεύκολο να αντιμετωπίσω αλλά....βαριέμαι ρε συ Heretic.

Αν θες να συνεχίσουμε να μιλάμε

α) τοποθετήσου επί των στοιχείων των πηγών μου για να στηρίξεις την προσωπική σου άποψη ή φέρε δικές σου πηγές που να την υποστηρίζουν

β) σταμάτα να διαστρεβλώνεις συστηματικά τα όσα έχω γράψει

γ) γράψε μου τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό του Απολογητή που μου απέδωσες.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μπεις και εσύ στο ευγενές club ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ και DSM με πανηγυρικό τρόπο και εγώ θα συνεχίσω να μιλάω με τους ευπρεπείς (για την ώρα) προς εμέ Dying_Incubus, kost και Julius Caesar που αν και διαφωνούμε κρατάμε (επίσης για την ώρα) ένα υψηλό επίπεδο επικοινωνίας και διαλόγου.

Edited by - Carmel on 06/01/2016 14:33:02

06/01/2016, 15:02:55
--Κάτσε βρε φίλε μου. Ποια ύπαρξη Θεού μέσα από την Επιστήμη? Που τα είδες όλα αυτά?

Εσυ τα αναφέρεις, συστηματικά από την ώρα που ξεκίνησες να γράφεις. Βρήκες και υποτιθέμενα παραδείγματα όπου επιστήμονες επιβεβαιώνουν τα γραπτά εντός της Παλαιάς Διαθήκης. Ποιος την έγραψε κατ' εσάς δηλαδή; Επιστήμονες από το μέλλον; Έκαναν άλμα στο χρόνο, ντύθηκαν άγγελοι και την παρέδωσαν στους βοσκούς; Ο Θεός τους την υπαγόρευσε. Έτσι δεν πάει; Πάμε παρακάτω.

--Έγραψες την αστήρικτη θέση και wishful thinking για να τα έχεις καλά με την κοσμοθεωρία σου και να κοιμάσαι ήρεμος τα βράδυα αυτό

quote:
Η σύγχρονη επιστήμη δεν αιτιολογεί τις θέσεις της εκκλησίας.

carmel, τι παίζει με σένα; Πας να χρησιμοποιήσεις αποκρυφιστικά κολπάκια τρίτης διαλογής; Πρώτα τους ζαλίζουμε τα @ με ασυναρτησίες και μετά αρχίζουμε και ενσταλάζουμε ενοχές, δημιουργώντας κατάλληλα και το άνυσμα των συμπτωμάτων (βλ δεν θα κοιμάσαι ήρεμος τα βράδια από δω και πέρα). Όχι σε τα μας. Ξέρω κόλπα πιο προχωρημένα από σένα, μήπως θα ήθελες μια επίδειξη;

--Σου έφερα δύο σύγχρονους επώνυμους φυσικούς που σε ακυρώνουν. Δε θες να το χωνέψεις? Δικαίωμά σου.

Δεν με ακύρωσε κανένας. Άκυρα είναι όλα αυτά που γράφεις εσύ, και πιθανόν όλος ο πρότερος έντιμος βίος σου.
Το κατάλαβα σχετικά αργά ότι θα χάσω την ώρα μου με τον καθοδηγητή του Vassilis_1, αλλά καλό είναι η προπαγάνδα σας να μην μένει αναπάντητη, γιατί όπως και να το κάνεις, κάποιος τρίτος θα περάσει και μπορεί να σε διαβάσει.

--Έχεις αντίθετες πηγές στη διάθεσή σου? Να μας τις δείξεις.
--Τα δεδομένα της Σύγχρονης Επιστήμης συμβαδίζουν με τη Βίβλο.

Να έχω αντίθετες πηγές για ποιο πράγμα; Για τον θρησκευτικό παραλήρημα δυο-τριών τύπων που το μόνο που αιτιολογεί πλέον είναι να απολυθούν από όποια θέση ή έδρα κατέχουν και να πάνε να διδάξουν σε εκκλησιαστικά κολέγια; Έκατσα και παρακολούθησα τα δυο «τεκμήρια» σου.

1) ο Εβραίος. Ο Θεός είναι το κβαντικό πεδίο (Ζήτω!!!) Το γελοίο του πράγματος είναι πως προσπαθείς να μας πείσεις ότι το βιντεάκι αυτό είναι επιστημονική απόδειξη. Να τα παρουσιάσει αυτά επίσημα ενώπιων των συναδέλφων του αν τολμάει. Αλλά δεν είναι τόσο ηλίθιος, τουλάχιστον όσο οι «οπαδοί» που απευθύνεται.
Καμιά ένδειξη νοημοσύνης, περεταίρω παρέμβασης και καθοδήγησης στους «πιστούς» από το κβαντικό πεδίο μήπως σου βρίσκεται; Για την ώρα μόνο βραχύβια σωματίδια έχει αποδειχτεί ότι δημιουργεί. Κι αυτό περι μοντέλου πρόκειται. Αλλά ξέχασα, το περιγράφει ρητά το βιβλίο των βοσκών. Εμφανίστηκε με το άρμα του (merkaba) εξ' ουρανού έχων τα 3 ζώα και τον άνθρωπο σαν ακρογωνιαίους λίθους και παρέδωσε το χρίσμα στον προφήτη Ιεζεκιήλ. Κανένα άλλα κβαντικό πεδίο στον υπερχώρο δεν μπορεί να πάει να βρει να κάνει κατάσταση; Μόνο καραγκιοζιλίκια σε μάς ξέρει να κάνει;

2) Πάμε στον Αμερικάνο. Ο αγνωστικιστής και μη πιστός, που έγινε πιστός χριστιανός και δημιουργιστής. Αλληλούια αδέρφια!! Άλλο ένα απολωλός πρόβατο επέστρεψε. Το ότι δούλεψε στην ΝΑΣΑ δεν μου λέει κάτι, πολλοί κατέληξαν και σε ψυχιατρεία από την πίεση. Αυτός φτηνά την έβγαλε, βγήκε απλά χριστιανόπληκτος. Εξακολουθώ να σου λέω: Δεν καταλαβαίνεις ούτε καν αυτά που διαβάζεις. Κατανοητό και αυτό. Επιστήμη από το ίντερνετ, αντε με όπλο σπουδές θεολογίας ή/και ποιμαντικής, δύσκολο να προσεγγίσεις.
Δεν θα μας παρουσιάζεις όμως τις φακές για κρέας. Τέτοια αλχημική μετάλλαξη πάει πολύ, ακόμα και για εσωτεριστές. Οι προσωπικές ασχολίες του Αμερικάνου ποσώς με ενδιαφέρουν. Δεν μπορούμε να βρούμε επαρκώς την πηγή της ζωής στη Γη, οπότε νάτη η θεία πρόνοια.
Δεν μπορούμε όμως να δούμε πίσω από το υποτιθέμενα big bang, οπότε να ‘σου και…

"This is why it seems to me and to others that the curtain drawn over the mystery of creation will never be raised by human efforts, at least in the foreseeable future. Although I am an agnostic, and not a believer, I still find much to ponder in the view expressed by the British astronomer E. A. Milne, who wrote, "We can make no propositions about the state of affairs [in the beginning]; in the Divine act of creation God is unobserved and unwitnessed."

…το θρησκευτικό παραλήρημα. Θέλεις να σου βρω αποδείξεις λες περι του αντιθέτου; Εσυ θα μας βρεις αποδείξεις. Σοβαρές όμως. Οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί βαρύνουν τον φέροντα. Και αυτά όλα που παρέθεσες δεν είναι επιστημονικές αποδείξεις, είναι θρησκευτικές δηλώσεις επιστημόνων. Εγω είμαι με όλους τους υπόλοιπους. Το 99.999999%. Να πας να μάθεις αυτοί τι λένε, επίσης να πας και να τους ρωτήσεις τι γνώμη έχουν για τα λεγόμενα των άρτι προσηλυτισμένων στον Ιουδαϊσμό και των Χριστιανισμό αντίστοιχα, ομιλητών.

Εγω φυσικός δεν είμαι. Παρόλα αυτά, μετά από δυο βασικά πτυχία στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, ενα MSc και ενα Mphil, σου απαντώ με όλο το βάρος των τίτλων μου ότι οι αποδείξεις σου δεν είναι παρά ξετσίπωτες μπούρδες. Και να υπάρχει η φιλοσοφική ανάγκη για κάποιο έξωθεν εναρκτήριο λάκτισμα, αυτό δεν αιτιολογεί την βίβλο σου. Η βίβλος σου πιθανότατα αντέγραψε άλλα κείμενα πολύ πιο ζουμερά και περιεκτικά και εσύ στέκεσαι στο ένα και τυχερό σημείο που σου έκατσε. Κι αυτό σύμφωνα με την τρέχουσα επιστήμη, αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες βλακείες και αφέλειες που περιέχει μέσα. Στα Ταοϊστικά κείμενα υπάρχει η θεωρία του παλλόμενου σύμπαντος και στα Ινδουιστικά του κυκλικού, πολύ πιο περιεκτικά από την υποτιθέμενη Γένεση σας. Και χωρίς την ανάγκη για ύπαρξη μεγαλοδύναμου.

Το συμπέρασμα είναι ένα: φτιάξατε Θεό «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» δική σας. Είναι προφανές αυτό σε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους. Τώρα επειδή δεν σας πιστεύουμε , πρέπει να ανεχόμαστε όλο το ιερατείο, την αυλή τους και να τους πληρώνουμε τα φαγοπότια τους εσαεί των αιώνων; Αρκετά και μέχρι εδώ. Θα διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος και θα φροντίσετε εσείς οι καλοί χριστιανοί να την συντηρείτε από την δεκάτη σας, κατά τας γραφάς. Και χωρίς καμπάνες, επιταφίους και τυμπανοκρουσίες γιατί κάνετε ηχορύπανση και μου προσβάλλετε την αισθητική.

Edited by - Heretic on 06/01/2016 15:11:55

06/01/2016, 15:40:14
quote:

Και μιας που λες ότι δεν ξέρεις Φυσικομαθηματικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο κράτα και καμία πισινή βρε Heretic και μην ξανοίγεσαι μέχρι να καταλάβεις και τι καπνό φουμάρει ο άλλος.

Πάλι δεν κατάλαβες τι σου γράφει ο άλλος. Αντιθέτως εγώ κατάλαβα τι καπνό φουμάρει ο άλλος.

quote:

Και συνεχίζεις

Αd hominem σε ΟΛΟΥΣ τους Φυσικούς από ΜΙΤ, ΝASA, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από κάποιον που δεν ξέρει Φυσικομαθηματικά!!!!!!

Φον Γκέμπελς, ξέρω πολύ καλύτερη φυσική και μαθηματικά από εσένα. Τα βασικά όμως του Γυμνασίου μου αρκούν. Πως το υποσύνολο της μιας χούφτας θρησκευόμενων απολογητών επιστημόνων ταυτίστηκε με το σύνολο των φυσικών της ΝΑΣΑ, του ΜΙΤ και του ΕΚΠΑ, μόνο εσύ κατέχεις. Θα έχουμε να κάνουμε με τίποτα υπερβατικά σύνολα, κατευθείαν απ' τον Γιαχβέ.

quote:

Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν χρειάζονται σχολιασμού από εμένα παρά μόνο κάτι παλαιότερο που ξέχασες.

Με χαρακτήρισες Απολογητή και σου ζήτησα τα κριτήρια με τα οποία το έκανες αλλά δεν τα έχω δει.

Μέχρι να με χαρακτηρίσεις είχαμε πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας. Με το που με χαρακτήρισες γύρισες το κουμπί και ακολούθησες την τακτική που μου είναι πανεύκολο να αντιμετωπίσω αλλά....βαριέμαι ρε συ Heretic.

γ) γράψε μου τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό του Απολογητή που μου απέδωσες.

quote:

Συνεπώς σαν Ορθόδοξος Χριστιανός έκανα τη σχετική έρευνα και βρήκα περισσότερα απ' όσα περίμενα.

Και δεν είμαστε η μόνη ομάδα.

Edited by - Carmel on 05/01/2016 17:44:07

Μήπως θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για την ομάδα αυτή; Ιδρυτική διακήρυξη, στόχοι, πεπραγμένα του 2015, δείγματα από επιθέσεις σε σελίδες αθέων κτλ.

Μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα τη συζήτηση με τα άλλα μέλη, θα καταλήξεις όμως σε μόνο δυο, εκ των οποίων ο δεύτερος εικάζω ότι θα εμφανιστεί σε λίγο.

06/01/2016, 17:30:27
quote:

Συνεπώς σαν Ορθόδοξος Χριστιανός έκανα τη σχετική έρευνα και βρήκα περισσότερα απ' όσα περίμενα.

Και δεν είμαστε η μόνη ομάδα.

Τι είναι αυτό ρε κακομοίρη Ρωμαίε?

Ανήκεις σε καμία σέχτα? ΜτΙ μήπως?
Επειδή αυτοί συνήθως λένε τόσες μαλακίες, στην προσπάθειά τους να εμπλέξουν την επιστήμη με την παπαρολογία τους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/01/2016, 18:10:07
quote:
Carmel
Για παράδειγμα:
Ο Άγιος Ιουστίνος, στο έργο του Απολογία Α΄, καταγράφει ότι ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος και οι όμοιοι με αυτούς φιλόσοφοι υπήρξαν στην ουσία οι προ Χριστού Χριστιανοί, ενώ ο Άγιος Αυγουστίνος διακηρύττει στο έργο του Εξομολογήσεις ότι η πλατωνική φιλοσοφία και η χριστιανική θεολογία συμπίπτουν «όχι κατά λέξη, αλλά κατά πνεύμα»

Ο άγιος Ιουστίνος όμως στο έργο του “Λόγος Παραινετικός προς Έλληνας”, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι πήραν τα φώτα τους από τον Μωϋσή, και ο επίσκοπος Ιππόλυτος, στο έργο του “Ελεγχος κατά Πασών των Αιρέσεων”, ασκεί πολεμική κατά του Βασιλείδη, καταγγέλλοντας τον ως οπαδό του Αριστοτέλη. Ως γνωστόν, ο Ιππόλυτος ανάλωσε τη ζωή του στην πολεμική κατά του Γνωστικισμού και του Μοναρχιανισμού, στην ίδια γραμμή με τον Ειρηναίο και τον Ωριγένη.

Η προσπάθεια των χριστιανών απολογητών αγαπητέ Carmel , να παρουσιάσουν τους Έλληνες φιλοσόφους, και όχι μόνο αυτούς, ότι υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο πρόδρομοι του Ιησού, και ότι το έργο τους συνέβαλλε στον εκχριστιανισμό των Ελλήνων, είναι τουλάχιστον αστεία, γιατί τα ίδια τα κείμενα των πατέρων της εκκλησίας, με τους φιλιππικούς που εκτοξεύουν κατά των Ελλήνων φιλοσόφων και του ελληνικού τρόπου σκέψης γενικότερα, τους διαψεύδουν περίτρανα. Δεν γνωρίζω από που πρέπει να ξεκινήσω και που να τελειώσω με τις ύβρεις και την απαξίωση που εκτοξεύονται στα έργα τους κατά των φιλοσόφων και των μαθηματικών από τους φωτισμένους χριστιανούς ιεράρχες. Ιδού παρακάτω μερικά παραδείγματα με ονόματα και διευθύνσεις, όπως λένε, ώστε να μπορέσης να τα διαβάσης και ο ίδιος.

«Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τάς πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατο την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον τον Δημιουργού, τον από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξ-ουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρίς».

«Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλό­τριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πά­θος ανθρώπινον  ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρίς». (Αφορισμοί )

Των εθνικών βιβλίων πάντων απέχου. Τι γαρ σοι και αλοτρίοις λόγοις ή νόμοις ή ψευδοπροφήταις , ά δη και παρατρέπει της πίστεως τους ελαφρούς ; Τί γαρ σοι και λείπει εν τω νόμω του Θεού , ίνα επ' εκείνα τα εθνόμυθα ορμήσης ; Είτε γάρ ιστορικά θέλεις διέρχεσθαι , έχεις τας Βασιλείους∙ είται σοφιστικά και ποιητικά , έχεις τους προφήτας , τον Ιώβ , τον Παροιμιαστήν , εν οις πάσης ποιήσεως και σοφιστείας πλείονα αγχίνοιαν ευρήσεις , ότι Κυρίου του μόνου σοφού Θεού φθογγοί εισίν, είτε ασμάτων ορέγη , έχεις τους ψαλμούς ∙ είτε αρχαιογονίας , έχεις την Γένεσιν∙ είτε νομίμων και παραγγελιών , τον ένδοξον Κυρίου του Θεού νόμον. Πάντων ουν των αλλοτρίων και διαβολικών ισχυρώς απόσχου .... (Διαταγαί των αγίων Αποστόλων δια Κλήμεντος, στ' Περί του απέχεσθαι πάντων των έξωθεν βιβλίων .)

«Καὶ ὁ μὲν πολλὰ ληρήσας Πλάτων, σεσίγηκεν· οὗτος δὲ φθέγγεται, οὐχὶ παρ' οἰκείοις μόνοις, ἀλλὰ καὶ παρὰ Πάρθοις, παρὰ Μήδοις, παρὰ Ἐλαμίταις, καὶ ἐν Ἰνδίᾳ, καὶ πανταχοῦ γῆς, καὶ εἰς τὰ πέρατα τῆς οἰκουμένης. Ποῦ νῦν τῆς Ἑλλάδος ὁ τῦφος; ποῦ τῶν Ἀθηνῶν τὸ ὄνομα; ποῦ τῶν φιλοσόφων ὁ λῆρος; Ὁ ἀπὸ Γαλιλαίας, ὁ ἀπὸ Βηθσαϊδᾶ, ὁ ἀγροῖκος, πάντων ἐκείνων περιεγένετο. Οὐκ αἰσχύνεσθε, εἰπέ μοι, ἐπὶ τῷ ὀνόματι τῆς πατρίδος τοῦ νενικηκότος ὑμᾶς; Ἂν δὲ καὶ τὸ ὄνομα αὐτοῦ ἀκούσητε, καὶ ὅτι Κηφᾶς ἐλέγετο, πολλῷ μᾶλλον ἐγκαλύψεσθε. Τοῦτο γὰρ ὑμᾶς, τοῦτο ἀπολώλεκεν, ὅτι τοῦτο ὄνειδος εἶναι νομίζετε, καὶ εὐγλωττίαν ἐγκώμιον, καὶ ἀπειρίαν εὐγλωττίας, ὄνειδος. Οὐκ ἤλθετε ἣν ἐλθεῖν ὑμᾶς ἔδει, ἀλλὰ τὴν βασιλικὴν ἀφέντες ὁδὸν τὴν εὔκολον καὶ λείαν, τὴν τραχεῖαν καὶ ἀνάντη καὶ χαλεπὴν ἐβαδίσατε. Διὰ τοῦτο οὐδὲ ἐφθάσατε πρὸς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. δʹ. Τί οὖν οὐκ εἰς Πλάτωνα ἐνήργησεν ὁ Χριστὸς, οὐδὲ εἰς Πυθαγόραν, φησίν; Ὅτι πολλῷ φιλοσοφωτέρα ἦν ἡ Πέτρου ψυχὴ τῶν ψυχῶν ἐκείνων. Ἐκεῖνοι μὲν γὰρ παῖδες ὄντως ἦσαν, ὑπὸ τῆς κενῆς δόξης περιτρεπόμενοι πανταχοῦ· οὗτος δὲ ἀνὴρ φιλόσοφος, καὶ δεκτικὸς τῆς χάριτος. Εἰ δὲ γελᾷς ταῦτα ἀκούων, οὐ θαυμαστόν· ἐπεὶ καὶ οἱ τότε ἐγέλων, καὶ γλεύκους αὐτοὺς ἔλεγον εἶναι μεστούς· ἀλλ' ὕστερον, ὅτε ἐπεπόνθεσαν τὰ πικρὰ ἐκεῖνα, καὶ πάντων χαλεπώτερα, ὅτε τὴν πόλιν κατερειπομένην εἶδον, καὶ τὸ πῦρ ἀναπτόμενον, καὶ τὰ τείχη ῥιπτούμενα χαμαὶ, καὶ τὰς ποικίλας βακχείας ἐκείνας, ἃς οὐδεὶς παραστῆσαι 60.48 δύναται λόγῳ, οὐκ ἔτι ἐγέλων Οὕτω καὶ ὑμεῖς τότε οὐ γελάσεσθε, ὅταν ὁ τῆς κρίσεως ἐπιστῇ καιρὸς, ὅταν τὸ τῆς γεέννης ἀναφθῇ πῦρ. Ἀλλὰ τί περὶ μελλόντων λέγω; Βούλει δείξω τίς ἐστι Πέτρος, τίς δὲ Πλάτων; Τὰ γὰρ ἤθη τέως αὐτῶν, εἰ δοκεῖ, ἐξετάσωμεν, καὶ ἴδωμεν τίσιν ἐπεχείρησαν ἑκάτεροι. Οὗτος μὲν οὖν πάντα τὸν χρόνον ἀνάλωσε περὶ δόγματα στρεφόμενος ἀνόνητα καὶ περιττά. Τί γὰρ ὄφελος ἐκ τοῦ μαθεῖν, ὅτι μυῖα ἡ ψυχὴ τοῦ φιλοσόφου γίνεται; Ὄντως μυῖα, οὐκ εἰς μυῖαν μετέπιπτεν, ἀλλ' ἐπέβαινε τῇ ἐν Πλάτωνι οἰκούσῃ ψυχῇ. Ποίας ταῦτα οὐ ματαιολογίας; πόθεν δὴ τοιαῦτα ληρεῖν ἐπεβάλετο; Εἰρωνείας μεστὸς ἦν ὁ ἀνὴρ, καὶ ζηλοτύπως πρὸς ἅπαντας διακείμενος.
Ὥσπερ οὖν φιλονεικῶν, μήτε οἴκοθεν, μήτε παρ' ἑτέρου χρήσιμόν τι εἰσαγαγεῖν· οὕτω παρὰ μὲν ἑτέρου τὴν μετεμψύχωσιν ἐδέξατο, παρὰ δὲ ἑαυτοῦ τὴν πολιτείαν εἰσήγαγεν, ἔνθα τὰ πολλῆς αἰσχρότητος γέμοντα ἐνομοθέτησε. Κοιναὶ, φησὶν, αἱ γυναῖκες ἔστωσαν, καὶ γεγυμνωμέναι παρθένοι, ἐπ' ὄψεσι τῶν ἐραστῶν παλαιέτωσαν, καὶ κοινοὶ πατέρες ἔστωσαν, καὶ οἱ τικτόμενοι παῖδες. Ποίαν οὐχ ὑπερβάλλει ταῦτα ἄνοιαν; Ἀλλὰ τὰ μὲν ἐκείνου τοιαῦτα. Ἐνταῦθα δὲ οὐχ ἡ φύσις ποιεῖ κοινοὺς πατέρας, ἀλλ' ἡ Πέτρου φιλοσοφία· ἐπεὶ ἐκεῖνό γε καὶ ἀνῄρει. Οὐδὲν γὰρ ἕτερον ἐποίει, ἀλλ' ἢ τὸν ὄντα ἀγνοεῖσθαι μονονουχὶ, καὶ τὸν οὐκ ὄντα εἰσάγεσθαι. Εἰς μέθην τινὰ καὶ συρφετὸν ἐνέβαλε τὴν ψυχήν. Πάντες, φησὶν, ἀδεῶς κεχρήσθωσαν ταῖς γυναιξί. Διὰ τοῦτο οὐκ ἐξετάζω ποιητῶν δόγματα, ἵνα μή μέ τις εἴποι μύθους ἐξετάζειν· ἀλλ' ἑτέρους λέγω μύθους ἐκείνων πολλῷ καταγελαστοτέρους. Ποῦ τοιοῦτόν τι ἐτερατεύσαντο ποιηταί; Ἀλλ' ὁ κορυφαῖος τῶν φιλοσόφων, ὡς ἐδόκει, καὶ ὅπλα ταῖς γυναιξὶ περιτίθησι, καὶ κράνη, καὶ κνημῖδας, καὶ κυνῶν οὐδὲν διαφέρειν λέγει τὸ ἀνθρώπινον γένος. Ἐπειδὴ γὰρ ἡ κύων ἡ θήλεια, φησὶ, καὶ ὁ ἄῤῥην κοινωνοῦσιν ἐν τοῖς ἔργοις, κοινωνείτωσαν καὶ αἱ γυναῖκες, καὶ πάντα ἀνατρεπέσθω. Ἀεὶ γὰρ δι' αὐτῶν ἐσπούδασεν ὁ διάβολος,»
(Patrologia Graeca Migne. John Chrysostom Acta apostolorum ομιλία Δ' 60.47-48

«Ὁποῖοί εἰσιν οἱ παρὰ τοῖς Ἕλλησι σοφοί, τὸν μὲν βίον ἔχοντες τοῖς αἰσχίστοις τῆς σαρκὸς πάθεσιν ἐγκαλινδούμενον, τὰ δὲ περὶ οὐρανοῦ καὶ ἀστέρων καὶ τῶν αἰθερίων καὶ τῶν περὶ τὸν ἀέρα συμπτωμάτων φυσιολογοῦντες, δόξαν τινὰ ἑαυτῶν τοῖς ὀφθαλμοῖς περιτιθέασιν. (Patrologia Graeca Migne. Basilius Caesariensi Enarratio in prophetam Isaiam. 10.238)

«Εἰ γὰρ ἄνδρες Νινευῗται οἱ ἐπὶ τῷ τοῦ προφήτου κηρύγματι πιστεύσαν τες, ἀναστάντες ἐν τῇ κρίσει κατακρινοῦσι τοὺς παρ ακούσαντας τῶν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ῥημάτων, πάντως που καὶ οἱ τῶν Ἑλλήνων σοφοὶ, οἱ τὴν φιλοσοφίαν ἀσκήσαντες, καὶ τὴν μισογυνίαν ἑλόμενοι, κατακρινοῦσι τοὺς ἐν τῇ ἀληθινῇ σοφίᾳ ὄν τας, καὶ συμπεπλεγμένους γυναικαρίοις ἀσώτοις· ὅτι ἐκεῖνοι διὰ γραμματικὴν ἐμπειρίαν καὶ ῥητορικὴν δεινότητα, ἥτις μωρία παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν, ἐγκράτειαν ἤσκησαν, καίπερ εἰδώλοις ἀψύχοις λατρεύοντες.. (Patrologia Graeca Migne. Basilius Caesariensi Sermo de contubernalibus 30.824)

Και το κερασάκι στην τούρτα που καταδεικνύει την εκτίμηση των χριστιανών προς τις επιστήμες, είναι η εγκύκλιος του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου, για την διδακτέα ύλη στα σχολεία, όπου μεταξύ άλλων γράφει:

«...επειδή εκείνη (η Γραμματική) συμβάλλει γενικώς εις όλα, ή τα περισσότερα επαγγέλματα, της δε, εις άλλα θεωρείται το χρήσιμον, διο και όσον απαιτεί η προκειμένη του Γένους κατάστασις πρέπει να παραδίδηται εις τα σχολεία, και όχι το έργον να γίνεται πάρεργον, και το πάρεργον (οι επιστήμες) έργον, και να λαμβάνη το χρήσιμον του αναγκαίου την προτίμησιν επειδή τις ωφέλεια προσκολλώμενοι οι νέοι εις τας παραδόσεις αυτάς, να μανθάνωσι αριθμούς, και αλγέβρας, και κύβους, και κυβοκύβους, και τρίγωνα, και τριγωνοτετράγωνα, και λογαρίθμους, και συμβολικούς λογισμούς, και τας προβαλλομένας ελλείψεις, και άτομα, και κενά, και δίνας, και δυνάμεις και έλξεις και βαρύτητας, και φωτός ιδιώματα, και βόρεια σέλα, και οπτικά τινα, και ακουστικά, και μυρία τοιαύτα, και άλλα τερατώδη, ώστε να μετρώσι την άμμον της θαλάσσης, και τας σταγόνας του υετού και να κινώσι την γην εάν αυτοίς δοθή πη στώσι κατά τον Αρχιμήδην, έπειτα εις τας ομιλίας των βάρβαροι, εις τας γραφάς των σόλοικοι, εις τας θρησκείας ανίδεοι, εις τα ήθη παράφοροι και διεφθαρμένοι, εις τα πολιτεύματα επιβλαβείς, και άσημοι πατριώται, και ανάξιοι της προγονικής κλήσεως;»

Αυτά τα ολίγα φίλτατε, για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, σχετικά με τον (θαυμασμό) των χριστιανών προς τους Έλληνες φιλοσόφους. Επειδή όμως το θέμα πραγματεύεται παρερμηνείες, δεν προτίθεμαι να συνεχίσω με υποατομικά σωματίδια και big bang theory, αλλά με το αλαλούμ και τον ιστορικό αχταρμά των ευαγγελίων, και τους ανιστόρητους άγνωστους κατασκευαστές τους, αποδεικνύοντας με στοιχεία μέσα από τα ίδια τα ευαγγέλια, ότι μόνο θεόπνευστα δεν είναι.

*

CarmelΜέλος
06/01/2016, 18:24:33
@Heretic

Καθώς δεν κατάφερες να ανταπεξέλθεις σε κανένα από τα 3 απλά πραγματάκια που σου ζήτησα πάμε για τον επίλογο και την τελετή εισόδου σου στο περισπούδαστο club των ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ-DSM.
Το κέρδισες με την αξία σου τελικά και αρκετά άνετα θα τολμούσα να πω αν και στην αρχή μου έδειξες ότι δεν θα τα κατάφερνες τόσο εύκολα.

Εύγε Heretic!

quote:

Εγω φυσικός δεν είμαι.

Αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά αλλά δυστυχώς άλλο είναι το πρόβλημά σου.

quote:

Παρόλα αυτά, μετά από δυο βασικά πτυχία στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, ενα MSc και ενα Mphil, σου απαντώ με όλο το βάρος των τίτλων μου

Ε καλά, μην υπερβάλεις εαυτόν από το πολύ βάρος και πάθεις και τίποτα!

quote:

ότι οι αποδείξεις σου δεν είναι παρά ξετσίπωτες μπούρδες.

Ποιες σου φάνηκαν ως "αποδείξεις" καλέ μου επιστήμονα που μιλάς με το βάρος των τίτλων σου?

Πότε μου ζήτησες αποδείξεις?
(εκτός αν είσαι ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ διότι μόνο αυτός ζήτησε αποδείξεις....της Πίστης μου)

Πότε σου έφερα αποδείξεις και δεν το κατάλαβα?

Ήταν δικές μου αποδείξεις?

Είχαν μήπως και μαθηματικά ή φυσική και σε μπέρδεψαν?

Ήταν πανεπιστημιακού ή σχολικού επιπέδου?

Είχαν δημοσιευτεί και σε journal με peer review ή σε κανένα πιο παρακατιανό άνευ?

....άντε τυχερός είσαι, βαρέθηκα να το συνεχίσω.

Πάμε να θυμηθούμε το απλό (και ντροπιαστικό) που σου συνέβη τελικά στην πεζή πραγματικότητα.

Έγραψες μια προσωπική και αστήρικτη άποψη ή απλά ένα wishful thinking που ήταν αυτό

quote:
Η σύγχρονη επιστήμη δεν αιτιολογεί τις θέσεις της εκκλησίας.

και πήρες από τον Robert Jastrow βραβευμένο και κορυφαίο Αστροφυφικό της NASA που είναι αγνωστικιστής, επαναλαμβάνω αγνωστικιστής και μη πιστός, επαναλαμβάνω μη πιστός αυτό εδώ:

The details differ, but the essential elements in the astronomical and biblical accounts of Genesis are the same: the chain of events leading to man commenced suddenly and sharply at a definite moment in time, in a flash of light and energy ... For the scientist who has lived by his faith in the power of reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountain of ignorance; he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a band of theologians who have been sitting there for centuries. God and the Astronomers (1992) pp.106-107

Ούτε αποδείξεις ούτε τίποτα από τους ανεμόμυλους που φαντασιώνεσαι σαν γίγαντες (τους οποίους και....κατατρόπωσες μάλιστα Δον Heretic!!!).

Αυτό που πραγματικά έχουμε είναι η άποψη ενός πληροφορικάριου με βάρος τίτλων (κατά δήλωσή του), σε μετωπική σύγκρουση με την άποψη ενός αγνωστικιστή και μη πιστού Αστροφυσικού της ΝΑSA.

Το αποτέλεσμα δεν εκπλήσσει ούτε μαθητές Δημοτικού.

Για να τελειώνουμε:

Όσο ad hominem και να κάνεις σε εμένα και στους εγνωσμένους Φυσικούς του ΜΙΤ της NASA και του ΕΚΠΑ, όσες διαστρεβλώσεις και να κάνεις στα γραπτά μου όσες συκοφαντίες και ψευτιές για το πρόσωπό μου να γράφεις, όσους ατεκμηρίωτους και αστήρικτους χαρακτηρισμούς και να μου αποδώσεις την πραγματικότητα που σε/σας πληγώνει και προσπαθείτε να την αποφύγετε δεν θα τα καταφέρετε.
Μπορείτε βεβαίως να την αποκρύπτετε από τους αδαείς (πιστούς και μη) αλλά αυτό έχει ημερομηνία λήξης με πικρό τέλος.

Πήγαινε και εσύ στο περίφημο club ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ-DSM και συνέχισε από εκεί τις τακτικές του ad hominem και της μη εμφάνισης επιστημονικών πηγών κύρους με πραγματικό βάρος τίτλων που να υποστηρίζουν τις προσωπικές σου και αστήρικτες προτάσεις και τα wishful thinking που σε νανουρίζουν τα βράδυα για να ηρεμείς και να κοιμάσαι.

06/01/2016, 18:53:34
Carmel, ίσως το ανέφερες αρχικά αλλά πιθανόν να μη το πρόσεξα. Ξέρεις, μπρός το άγχος μου, στο οτι εχω αρχίσει να μην κοιμάμαι καλά τα βράδια, δεν με βάζουν και στο club τους οι dsm & nikomaxos κτλ κτλ. Είσαι κάτοχος κάποιου τίτλου σπουδών; Δεν σε ρωτάω για να σου κουνηθώ, θέλω να ξέρω το επίπεδο των γνώσεων σου για να υποθέσω τι μπορεί να καταλαβαίνεις απο αυτά που διαβάζεις απο εμάς. Τους δικούς μου στους ανέφερα για να πάρεις μια ιδέα οτι έχω κάνει δυο έτη ανώτερα (πανεπιστημιακά) μαθηματικά και ενα έτος ανώτερη φυσική. Αυτό είναι αρκετό για να μπορώ να συζητήσω γενικά με φυσικούς, και να κρίνω αν αυτά που μου λένε είναι μλκιες ή οχι. Θα σε πειραζε αν καταδεχόσουν να μοιραστείς τα δικά σου μαζί μας;

Α, και για να στο τεκμηριώσω για άλλη μια φορά. Τα δυο-τρία βιντεάκια του youtube, και οι συνεντεύξεις στο christianity today δεν αποτελούν επιστημονικές αποδείξεις. Είναι θρησκευτικές πεποιθήσεις των ομιλητών. Οπως αυτή:

The details differ, but the essential elements in the astronomical and biblical accounts of Genesis are the same: the chain of events leading to man commenced suddenly and sharply at a definite moment in time, in a flash of light and energy ... For the scientist who has lived by his faith in the power of reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountain of ignorance; he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a band of theologians who have been sitting there for centuries. God and the Astronomers (1992) pp.106-107

Αρα παραμένει ως έχει, ότι η σύγχρονη επιστήμη έχει καταρρίψει όλους τους ισχυρισμούς της χριστιανικής εκκλησίας. Εψαξαν αδερφέ παντού, "Δημιουργό του σύμπαντος" δεν βρήκαν, ούτε Αδάμ και Εύα απο πηλό, ούτε θαύματα στην Παλαιστίνη. Αν βρήκε ο μπαγλαμάς που αναφέρεις, θέλω να δω τις δημοσιεύσεις του, περί του αντιθέτου. Κι ασ' τα ad hominem, θα έρθουν κι αυτά με την ώρα τους. Ψήνεται ο ζωμός.

Edited by - Heretic on 06/01/2016 19:10:50

CarmelΜέλος
06/01/2016, 19:03:02
Φίλε Sesostris αυτά που ποστάρεις, εμφανώς από copy-paste, έχεις κάτσει ποτέ να καταλάβεις τι λένε?

Μην το κάνεις.

Το αντί-πάθος σου για οτιδήποτε Χριστιανικό που αναβλύζει από μέσα σου δεν θα σου επιτρέψει και πολλά πράγματα.

Οπότε ας το πάμε αλλιώς.

α) Ποιος σου κατέστρεψε την Αρχαία Ελληνική Γνώση.

β) Ποιος σου διέσωσε την Αρχαία Ελληνική Γνώση.

Με ονόματα και διευθύνσεις μόνο από ανεξάρτητες πηγές εγνωσμένης επιστημονικής επάρκειας.

Οι δικές μου πηγές είναι εδώ

http://www.portaaurea.gr/istoria_meletes/byzgram.htm

Προσωπικές σου απόψεις και wishful thinking δεν θα απαντώνται από εμένα.

06/01/2016, 19:28:30
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Ενας αδαής διαταραγμένος, τύπου Ελένης Λουκά, προσπαθεί να στήσει συζήτηση, με τα αστέρια του esoterica.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.Κατραπακιές άνευ οίκτου.

Το ωραίο είναι, πως ο τύπος θεωρεί εαυτόν ειδήμονα στις μαλακίες, αλλά...δεν το ξέρει ακόμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

CarmelΜέλος
06/01/2016, 19:55:46
@ευγενές Club

Θερμή παράκληση.

α) Μάθετε να ξεχωρίζετε τι είναι απόδειξη (πολλώ δε μάλλον επιστημονική) και πότε κάποιος σας φέρει μια τέτοια. Προσωπικά δίνω μηδενικές πιθανότητες να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο εδώ μέσα.

β) Μάθετε να ξεχωρίζετε τι μπορεί να αποδειχθεί από την Επιστήμη και τι ξεφεύγει από το αυστηρώς καθορισμένο πεδίο δράσης της και από την επιστημονική της μεθοδολογία με συνέπεια να μην μπορεί να αποδειχθεί. (Σημείωση και φιλική συμβουλή: ad hominem στον Karl Popper θα περιπλέξει τα πράγματα προς το χειρότερο ως προς την διάκριση που σας επισήμανα)

γ) Βίντεο και quotes εγνωσμένων Επιστημόνων ούτε αποτελούν επιστημονικές αποδείξεις ούτε σας φέρονται ως τέτοιες. Αποτελούν παράθεση τρέχοντων επιστημονικών δεδομένων και θέσεις βαρύτητας βασισμένες ρητά και κατηγορηματικά στις Επιστήμες που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι εν λόγω Επιστήμονες απέναντι σε τσαρλατανισμούς, διαστρεβλώσεις, ντριμπλες, σοφιστείες, άρες μάρες κουκουνάρες, και τακτικές που απευθύνονται σε ούγκανους (συγγνώμη αν ξεχνάω κάτι).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by - Carmel on 06/01/2016 19:57:27

06/01/2016, 20:02:43

Ξεπέρασες την Λουκά.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/01/2016, 20:59:01
quote:
Carmel
Φίλε Sesostris αυτά που ποστάρεις, εμφανώς από copy-paste, έχεις κάτσει ποτέ να καταλάβεις τι λένε?

Αυτά που γράφω Carmel, προέρχονται απ'εδώ. Εκτός όμως από την ηλεκτρονική μορφή τους τα έχω και σε έντυπη έκδοση προ πολλών ετών. Όσο για το αν κατανοώ το περιεχόμενό τους, σε πληροφορώ ότι αν και απλός μουτζούρης, υπερηφανεύομαι για δύο πράγματα. Το μέγεθος της βιβλιοθήκης μου που είναι συνέχεια από τις βιβλιοθήκες του παππού και του πατέρα μου, και την γνώση της ελληνικής γλώσσας. Οπότε μην ανησυχείς για το κατά πόσον είναι καταληπτό σε μένα το περιεχόμενό τους.
quote:
Carmel
Το αντί-πάθος σου για οτιδήποτε Χριστιανικό που αναβλύζει από μέσα σου δεν θα σου επιτρέψει και πολλά πράγματα.

Δεν υπάρχει κανένα (αντι-πάθος). Απλούστατα σαν άθρησκος σκεπτικιστής εξετάζω όλες ανεξαιρέτως τις θρησκείες από καθαρά ιστορικής και όχι μεταφυσικής πλευράς. Για παράδειγμα δεν μπορεί να με πείση ο κάθε κατηχητής ότι καλώς γράφεται στο κατά Ιωάννη 1,28 ότι "Ταύτα εν Βηθανία εγένετο, πέραν του Ιορδάνου", όταν η Βηθανία ήταν προάστιο που απείχε 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ιερουσαλήμ, κανένα ποτάμι δεν περνάει από την Βηθανία, και ο Ιορδάνης απέχει γύρω στα 30 χιλιόμετρα. Εκτός αν έγινε κανένα θαύμα που δεν καταγράφηκε στα ευαγγέλια, και την μεταφέρανε.
quote:
Carmel
Οπότε ας το πάμε αλλιώς.

α) Ποιος σου κατέστρεψε την Αρχαία Ελληνική Γνώση.

Οι χριστιανοί με τις βιβλιοπυρές τους! Πάρε ένα απτό παράδειγμα για να μαθαίνης και λίγο ιστορία. Γιατί μπορεί να είσαι καλός στην φυσική και την αστρονομία, όμως απ' ότι καταλαβαίνω από ιστορία υστερείς.

Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΑΠΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ
Ο Θεόφιλος εθεωρείτο από τους συγχρόνους του ως εις των μεγαλυτέρων θεολόγων, αλλά και ως εις από τους περισσότερον κακούς ανθρώπους της εποχής εκείνης. Προικισμένος με ευρείας γνώσεις, τας οποίας κατόπιν πολλών μελετών, εν τη θεολογική σχολή της Αλεξανδρείας είχεν αποκτήσει, ενεργητικός, νοήμων ευφυής, επιδέξιος, εις το να υπερνικά τας δυσκολίας, όπως και εις το να διεξάγη μίαν επίθεσιν, συνεδύαζε προς τας ιδιότητάς του ταύτας και ελαττώματα, άτινα μετέβαλλον τα προτερήματά του αυτά εις μάστιγας. Η επιστήμη και αι γνώσεις διά τον Θεόφιλον δεν ήσαν παρά εν μέσον δια να ικανοποιή την φιλοδοξίαν του, η οξύνοιά του δεν ήτο παρά εν όργανον δια σκευωρείας κακοποιούς, η δραστηριότης του δεν ήτο παρά μια απειλή κατά παντός ανθρώπου ή πάσης διδασκαλίας, άτινα θα παρουσιάζοντο επισκιάζοντα τον εγωισμό του. Το συμφέρον του ήτο ο μόνος κανών της θελήσεώς του, η θέλησίς του ο μόνος νόμος της εκκλησίας του ....... Εις την παραμικράν αντίστασιν των ιερέων του ή των μοναχών του, εζήτει την βοήθειαν των των κοσμικών τιμωριών, των αλύσεων, της φυλακής, της εξορίας, και οι πολιτικοί άρχοντες δεν ετόλμων να του αρνηθώσι την συνδρομήν των, διότι ήτο ισχυρός πλησίον του αυτοκράτορος και εξυπηρετήτο πολύ από τους αυλικούς, των οποίων την υποστήτηριξιν και την φιλίαν απέκτα διά δωροδοκιών.

«Εμισθοδότει εις την Κωνσταντινούπολιν , αναφέρει σύγχρονός τις , κατασκόπους , διά μέσου των οποίων εμάνθανε παν ό,τι εγένετο εκεί»

Αυτός ως επί το πλείστον διώριζε τον έπαρχον της Αλεξανδρείας και ο έπαρχος αυτός δεν ελησμόνει ποτέ καθ’ όλην την διάρκεια της υπηρεσίας με ποίον αρχιεπίσκοπον είχε να κάμη. Δια την επιρροήν του αυτήν τόσον εις τα εκκλησιαστικά, όσον και στα πολιτικά πράγματα ωνομάσθη ο Θεόφιλος χριστιανός Φαραώ και ούτω η φιλαρχία του ικανοποιήθη. Ήτο άπληστος. Ηγάπα το χρήμα πολύ, το ηγάπα δια να ζη πολυτελώς και εχρειάζετο να εξοδεύη συνεπώς, το ηγάπα δια να έχη τα μέσα να δωροδοκή, να διαφθείρη, να βλαπτη, να επεκτείνη την εξουσίαν του.
Και είχεν εφεύρει περίεργα μέσα, δια να αποκτά χρήματα όχι μόνον χωρίς να δίδη αφορμήν τινα μομφής , αλλά του’ναντίον να αποσπά συγχρόνως και την εκτίμησιν των χριστιανών κατορθώνων να σκεπάζη τας κλοπάς του με ποικίλα προσχήματα ευσεβείας και κοινωφελούν δράσεως.*Η πολιτική των Ρωμαίων αυτοκρατόρων από του μεγάλου Κωνσταντίνου υπήρξε να αφίνωσι τους ναούς των ειδωλολατρών, όπως κλείνωσι μόνοι τους σιγά- σιγά δια της ερημώσεως μη υπαρχόντων πλέον προσκυνητών και οπαδών της ειδωλολατρικής θρησκείας. Νόμοι σοφοί μάλιστα είχον καθορισθή, ίνα προστατεύσωσι τους αρχαίους τούτους βωμούς κατά πάσης καταστροφής και διαρπαγής. Ούτω είχον διατηρηθεί οι ναοί της Αιγύπτου, των οποίων οι μυθώδεις θησαυροί διετηρούντο σχεδόν ανέπαφοι. Οι θησαυροί διήγειραν την την επιθυμίαν του Θεοφίλου. Υπήρξεν ο πρώτος, μας λέγει συγγραφεύς τις ειδωλολάτρης, όστις κατεπάτησε τους αυτοκρατορικούς τούτους νόμους περί ανεξιθρησκείας ………
Εξέλεγε κυρίως ο Θεόφιλος τους ναούς τους περισσότερον εξακουστούς δια τα πλούτη των, με τα οποία ηδύνατο αρκετά καλά να αποζημιωθή ο επιδεικνυόμενος ζήλος του. Ούτω προηγήθη αυτοπροσώπως μιάς λεηλασίας εναντίον του περιφήμου ναού της Κανόπης. Ωσαύτως ενήργησε κατά του Σεραπείου της Αλεξανδρείας, το οποίον μετά το Καπιτώλιον της Ρώμης, ήτο το σπουδαιότερον και πλουσιότερον κέντρον του πολυθεϊσμού.
Ήτο εξ ολοκλήρου εκτισμένον με μάρμαρα και εσωτερικώς είχεν επενδυθεί με τρία μεταλλικά ενδύματα, το έν κάτωθι του άλλου. Το πρώτον ήτο χάλκινον, το επ’ αυτού επικαθήμενον δεύτερον αργυρούν και το τρίτον χρυσούν. Χρυσά αγάλματα, αφιερώματα πολύτιμα με λίθους πολυτίμους, με τεμάχια χρυσού ευρίσκοντο εκεί εν αφθονία.
**Ο Πατριάρχης το επολιόρκησε, συνοδευόμενος από τον έπαρχον και από στρατηγόν, των οποίων εχρειάσθη την βοήθεια , διότι οι ειδωλολάτραι εφαίνοντο αποφασισμένοι να προστατεύσωσι το τελευταίο τούτο άσυλον της πίστεώς των. Ολόκληρον το Σεράπειον διηρπάγη και ο πατριάρχης συνήθροισεν όλα τα χρυσά είδωλα. Τα είδωλα αυτά αν πιστεύση τις τους συγχρόνους συγγραφείς δεν τα εβδελύσσετο ο Θεόφιλος, αλλά συνήγαγεν εξ αυτών μεγάλας συλογάς, τας οποίας έχωσεν εις τα υπόγεια του αρχιεπισκοπικού του μεγάρου. Τοιουτοτρόπως ετροφοδοτούντο οι θησαυροί του Θεοφίλου. Οι χριστιανοί δεν εφώναζον δια τας διαρπαγάς και λεηλασίας ταύτας , αίτινες εκαλύπτοντο υπό το πρόσχημα του θρησκευτικού ενθουσιασμού …………

Απόσπασμα από το «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» σελίς 65 κ..ε Έκδοσις αδελφότητος θεολόγων «η Ζωή» Αθήνα 1932.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
*Η παράγραφος αυτή απηχεί τις απόψεις των θεολόγων που συνέταξαν αυτό το βιβλίο , και δεν έχουν σχέση με την ιστορική πραγματικότητα , όπως την κατέγραψαν οι χρονογράφοι της εποχής (βλέπε Ιωάννη Μαλάλα “ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ” σελ.251 κ.επ.)
**Στην προσπάθειά τους βέβαια να απαλύνουν κατά το δυνατόν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα του Θεοφίλου οι συγγραφείς του βιβλίου , αναφέρουν μόνο ότι :
«Ο Πατριάρχης το επολιόρκησε , συνοδευόμενος από τον έπαρχον και από στρατηγόν , των οποίων εχρειάσθη την βοήθειαν , διότι οι ειδωλολάτραι εφαίνοντο αποφασισμένοι να προστατεύσωσι το τελευταίο τούτο άσυλον της πίστεώς των .»
Δίχως να αναφερθούν καθόλου στη σφαγή των εθνικών που ακολούθησε την λεηλασία και την πυρπόληση του Σεραπείου ..

quote:
Carmel
Ποιος σου διέσωσε την Αρχαία Ελληνική Γνώση.

Κυρίως οι Άραβες, προ του Ισλάμ.
quote:
Carmel
Με ονόματα και διευθύνσεις μόνο από ανεξάρτητες πηγές εγνωσμένης επιστημονικής επάρκειας.

Δεν θεωρείς αξιόπιστα τα κείμενα των πατέρων της εκκλησίας και των θεολόγων?
quote:
Carmel
Οι δικές μου πηγές είναι εδώ

http://www.portaaurea.gr/istoria_meletes/byzgram.htm

Να τις χαίρεσαι!
quote:
Carmel
Προσωπικές σου απόψεις και wishful thinking δεν θα απαντώνται από εμένα.

Να υποθέσω ότι με αυτόν το τρόπο προσπαθείς να αποφύγης τα δύσκολα?

*