ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δαίμονες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Δαίμονες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΑΤΜΑ25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/05/2004, 05:45:55
quote:
Όπως βλέπουμε οι δαίμονες /πνεύματα υπάρχουν σαν μοτίβα που παλεύουν πάντα για resources όπου βρούνε ακόμα και αν είναι γουρούνια … (και δεν θέλω βλακείες «μα πνίγηκαν τα γουρούνια άρα πνίγηκαν και οι δαίμονες - ο Ιησούς δεν τους κατάστρεψε ).. βέβαια εδώ για την χριστιανική εκκλησία τα υπόλοιπα πνεύματα που υπάρχουν στον άνθρωπο και δεν συμφωνούν με την γραμμή της εκκλησίας είναι "δαίμονες" (και να πάνε να πνίγουν) …

φως εν σκοτει!

(....με αφορμη ενα παιδακι στο λεωφορειο...*
+ το Γιωργη που....ταυτιστηκε με τους συνειρμους που εφερε η μερα μου:Ρ)

(*ηταν..ενα πιτσιρικι περιπου επταχρονο αφηγουνταν την ....Οδυσσεια..στο μωρο αδερφακι του -δηθεν-...αλλα στην πραγματικοτητα ηθελε επαληθευση απο την σουπερ γιαγια του.../ηξερε ακομη και λεπτομερειες απο την περιληψη/και αηφγουντας τοσο καλα που δεν υπαρχει περιπτωση να ξανα-ξεχασω το κειμενο:)))

ελεγε για την....Μαγισσα Κιρκη..λοιπον..και το γεγονος οτι εκανε τους συντροφους του οΟδυσσεα ...γουρουνακια...
εκτος απο εκεινον..--τον ηρωα δηλαδη-
μετα το πιτσιρικι αναφερθηκε σ'ενα λουλουδι...που ηταν μαγικο και ετσι εγιναν παλι ανθρωποι....

εχμ..αυτο σε σχεση με τους συνειρμους του γιωργου...

με φτανουν στο εξης αυτο συμπερασμα..

τι σχεση εχει η κιρκη....με τα.... ενστικτα...
χμμ..πρεπει να ηταν τοσο ομορφη..που ....
Γιωργη τι λες καλε μου ...γι'αυτον τον.παραλληλισμο..;

Η Κιρκη και η ικανοτητα της μετατροπης ανθρωπων σε γουρουνια...
χμ...+μετα παλι σε ανθρωπους...
εκτος απο τον ΗΡΩΑ..

quote:
Υπάρχει και ο άλλος δρόμος βέβαια Ήρωας - Δαίμονας – Ημίθεος - Θεός
(οπού μετά γίνεσαι κολλητός με τον θιβετιανό που ξέρει την κυρα κατίνα που γνωρίζει … )

-ας μην σχολιασω τη δευτερη προταση....
θα γελασω ομως..:)))-

.....

Technoshamanism
ApollwniosΜέλος
14/05/2004, 22:03:23
Αποδέχομαι αυτά που λέει ο Γιώργος αλλά σε ορισμένα σημεία δεν μπορώ να συντονιστώ.

Και αυτό με τα Άγιο Όρος που κολλάει?

Δηλώνεις Χριστιανός?

Δεν θα ψωνίσω ταξίδι θα το αφήσω να έρθει μόνο του.

Θέλω να γίνω ένας καλός και ισορροπημένος δαιμονακός.

Μπορείς να συνεχίσεις τις συμβουλές ισορροπίας γιατί μου χρειάζονται.

Διακρίνω ότι παίζεται μια ειρωνεία για αυτό θα σας αφήσω να τα πείτε χωρίς να κάνω παρεμβολές. Σας ευχαριστώ παντός για το χαστούκι όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο μου είναι αρκετά χρήσιμο.

Ενα πράγμα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω και ελπίζω να ξέρεται ποιό.

Γιατί αυτό το παιχνίδι με τα υπονοούμενα δεν μου δίνει την δυνατότητα να διακρίνω τι ήταν αυτό που με χτύπησε στο κεφάλι.

Σας εχαριστώ ειλικρινά πάντος.

Edited by - Apollwnios on 14/05/2004 22:07:52

Edited by - Apollwnios on 14/05/2004 22:18:39

ApollwniosΜέλος
15/05/2004, 00:29:41
Δεν θέλω να υποθέσω ότι είσαι τόσο αρνητικός με κάποιον έλληνα πνευματικό και τις θεωρίες του.

Γιατί όλα αυτά είναι θεωρίες έτσι δεν είναι?

Ωραία αυτά που λες για τα μοτίβα και λοιπά, εγώ τα λέω προγράμματα και έχω σκεφτεί σε αρκετά μεγάλο βάθος την προέλευση τους και τον τρόπο που λειτουργούν.

Δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση και μάλλον για να κάνουμε κουβέντα θα πρέπει να συνεχίσω να είμαι προκλητικός.

Είμαι τόσο ψωνισμένος που προσπαθούσα από μόνος μου να φτιάξω έναν ελληνικό πνευματικό πυρήνα, επηρεασμένος και εγώ από το Θιβέτ και την μοναξιά μου.

Μέσα σε μια χαολογια μπορεί να λέω ότι θέλω και να υπονοώ ότι θέλω.

Και όπως σας είπα για τον Ιησού τον Απολλώνιο είναι μια πίστη όχι μια βεβαιότητα η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση του χριστιανικού ολέθρου.

Εκτός αν είστε Χριστιανοί, τότε αλλάζει το πράμα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν τελικά ο Γιώργος είναι βουδιστής η αν είναι χριστιανός, γιατί το Θιβέτ από το Άγιο Όρος έχουν μεγάλη απόσταση.

dimitris2Μέλος
15/05/2004, 00:45:26
Χώρια απ τις φιλοσοφίες κουλτούρες κλπ, έχει κανείς εμπειρία, εχει δεί δαίμονα ή αγγελο? Δε θέλω να μας περιγράψει τίποτα, απλά ρωτάω για να ξεφύγουμε απ την κουλτούρα.

15/05/2004, 03:51:38
quote:
Εκτός αν είστε Χριστιανοί, τότε αλλάζει το πράμα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν τελικά ο Γιώργος είναι βουδιστής η αν είναι χριστιανός, γιατί το Θιβέτ από το Άγιο Όρος έχουν μεγάλη απόσταση.

χμ...αβατον/τευχος ιουνιου..διαβασες το αρθρο..;
"o βουδισμος εχει μεγαλη συγγενεια με τα ορφικα μυστηρια"...;
καλα εσυθα μου πεις ρωτησες αν ειμαστε χριστιανοι...
θα ρωτησω κι εγω ομως..:)
-την εξελιξη...και την προσαρμογη...
την λαμβανει κανεις υποψιν..;-

και "στο φιναλε" τι σημασια εχει τι ειναι ο Γιωργης που ειναι απλα ενας μαγος απο αλλο πλανητη;..
σημασια μαλλον εχει να βρεις ...τι θεση εχει ο Γιωργης..εντος σου...
γιατι μονχα ετσι θα οριοθετησεις τα κομματια του παζλ σου..και τα θα τοποθετησεις...σωστα..
ετσι δεν ειναι καλο μου;

-...επειδη ολα ειναι ενα/αρκει να το γνωριζεις.-

psjust4u:*ειμαι η Κιρκη θελεις να γινεις Οδυσσεας../'η διαλεγεις το μπεικον;

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 15/05/2004 04:01:43

ApollwniosΜέλος
15/05/2004, 16:16:12
Και εγώ είμαι από άλλο πλανήτη, από εκεί που δεν υπάρχουν μοτίβα αλλά ούτε συμπτώσεις, σύμπτωση ας πούμε το όνομα μου που είναι συμβατό με την θεωρία μου.

Σύμπτωση και το γεγονός ότι θεωρώ τα προγράμματα ποιο συμβατά από τα μοτίβα για την νέα εποχή, σύμπτωση που πολεμώ μόνος μου για τους ίδιους λόγους που πολεμάνε κάποια καλόπαιδα.

Πιστεύω στις συμπτώσεις αλλά δεν τις θεωρώ βεβαιότητα.

Αυτό που έχω το δίνω δωρεάν σε οποίον εξωγήινο θέλει να το επεξεργαστεί.

Αν δεν θέλει μπορώ να συνεχίσω μόνος μου το ταξίδι του Οδυσσέα γιατί πάντα θεωρούσα ότι μόνο ένας ήρωας μπορεί να μας σώσει, μου αρέσουν οι αμερικανικές ταινίες με τους ήρωες αλλά να μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά είναι έμπνευση του σύμπαν.

Δεν χρειάζομαι resources για να τα βγάλω πέρα σε αυτήν την συζήτηση χρειάζομαι κάποιους να με ακούσουν, είναι απίστευτο να μην υπάρχει κανείς να σε ακούσει προτού να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα σου.

Φτιάχνω εδώ και πολύ καιρό ένα διανοητικό πρόγραμμα για αυτήν την εξέλιξη που λέτε θα ήταν κρίμα να μην ικανοποιήσετε την περιέργεια σας με το να το διαβάσετε, παντός το προσφέρω δωρεάν, εμείς οι εξωγήινοι δεν πληρωνόμαστε.

Δεν θέλω να είμαι τίποτα περισσότερο από ένας ήρωας αν αυτό σας ικανοποιεί, απλά θα ήθελα να ήξερα αν τους ήρωες τους ακούει κάποιος η αν περιμένουν απλά να ξεκινήσουν τις επιθέσεις.

Θέλω να φάω και το μπέικον γιατί πολύ μου αρέσουν τα φαγητά που μου σερβίρεται σε σημείο που θέλω να τα φάω όλα για να ικανοποιήσω την πεινά μου.

Ο Γιώργης είναι ο μεγάλος μου αδελφός. Αλλά εγώ επειδή είμαι ήρωας έχω την δύναμη για να το πω, αυτός κρύβεται πίσω από κάποια μοτίβα δικά του και δικά μου για να προστατεύσει αυτό το ιερό πράγμα.

16/05/2004, 02:23:30
quote:

...so continue

-plus!...i'll take the free courses...

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 16/05/2004 02:28:31

ApollwniosΜέλος
17/05/2004, 14:12:52
Είμαι βιαστικουλης και προκλητικός.

Θα σας πω το όνειρο μου που είναι να δαιμονίσω ολόκληρο τον πλανήτη

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι.

Ο Δαίμονας Απολλώνιος και η εξάπλωση του στο internet :)

Internet resources

Είμαι προγραμματιστής και έχω καινοτομικές ιδέες ως προς την δημιουργία ενός πυρήνα που σκοπό θα έχει να κινηθεί ανέξοδα και αποτελεσματικά σε εκατομμύρια χρήστες.
Όμοιας έμπνευσης κατασκευή δεν υπάρχει.

Το πλάνο που συνοδεύει την κατασκευή είναι πολλαπλή εξάπλωση του πυρήνα πίσω από συγκεκριμένους στόχους.

Για το ιντερνετ ότι άλλο χρειαζόμαστε μπορούμε να το παίρνουμε από τους πυρήνες που θα είναι και σουπερμαρκετ σε εκπτώσεις αλλά και με πολλές δωρεές από resources.

Αν έχουμε άδεια ταμεία είναι ωραία ευκαιρία να τα γεμίσουμε αν υπάρχει η ανάλογη πίστη στις δυνατότητες μας.

Αυτά έτσι για να μην δείτε τον διανοητικό αλγόριθμο που ετοιμάζω ως ένα βιβλίο που μπορεί να χαθεί σε κάποια βιβλιοθήκη.

Το πλάνο είναι αρκετά τεράστιο και όχι άμεσα αντιληπτό.

Αν είχα κάποιους προγραμματιστές να το συζητήσω privet θα ήταν ωφέλιμο, για να καταλάβετε πόσο απλό και πόσο συμβατό είναι με τις ηλίθιες εμπνεύσεις τον αμερικανών.

Αν δεν υπάρχει η ανάλογη περιέργεια θα το επιχειρήσω μόνος μου, δεν υπάρχει περίπτωση να λυγίσω ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τον τρόπο λειτουργίας και με αυτόν τον τρόπο χάνεται η ουσία αλλά παραμένει η ιδέα που είναι προς εξέταση.

Ο Διανοητικός αλγόριθμος είναι ένας πυρήνας που πάνω του μπορεί να δομηθεί μια νέα εξελιγμένη ιδεολογία. Προσφέρει διανοητική ανάπτυξη στον ύψιστο βαθμό και φωσφορικές αρχιτεκτονικές για την επίτευξη του στόχου.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους “διανοούμενους” και είναι απόλυτα συμβατό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται και στην παιδία του new age που μέσα σε αυτήν την νοητική ανάπτυξη και ελευθέρια που προσφέρει η νέα εποχή, χρειάζονται ένα πνευματικό πυρήνα συμβατό με τις ιδέες τους.

Ένα άλλο πρόγραμμα λέγεται αναρχία και προτείνει την πλήρη ελευθέρια του πνεύματος σαν ο δαίμονας που θα αφανίσει από τα τολμηρά νιάτα όλες τις αρνητικές συνέπειες αυτής της φυσικής ανάγκης για αντίδραση.

Ο Ελληνισμός γεννήθηκε ως ένας άναρχος οργανισμός όμοιος με ένα παιδάκι που είναι απόλυτα ελεύθερο να εξελιχθεί ορθά και να ακολουθήσει το κάλεσμα της φύσης.

Το δικό μου σουπερμαρκετ μοιάζει με αλυσίδα από hypermarket και έχει και του πουλιού το γάλα.

Είμαι αισιόδοξος όσο ένα 7 χρόνο παιδάκι που θέλει να μεγαλώσει και να αλλάξει τον κόσμο, όμως σε αυτό τον αγώνα δρόμου που μπήκα με την θέληση μου, είμαι έτοιμος να ματώσω για να τερματίσω πρώτος.

Η σούπερ γιαγιά είναι τόσο θαρραλέα που αν δεν ήμουν 7 χρόνων θα την ερωτευόμουνα γιατί αυτό είναι το μόνο που με νοιάζει, το θάρρος.

Μου θυμίζει την Τζανη όταν βγαίνει στην τηλεόραση και τα χώνει, αυτή και αν είναι σούπερ γιαγιά, ερεθίζομαι όταν την βλέπω να τους ξεφτιλίζει αλλά αυτό έχει να κάνει με την πείνα μου, δεν έχω όρια δεν έχω αρχή.

Μπορώ να σας δώσω τα δώρα μου και να αποχωρήσω από αυτό τον μαραθώνιο γιατί κουράστηκα, αλά έχω ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσω για αυτό αν θέλετε θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτώ πως θα σας πείσω για αυτά τα τρελά που σας ξεφουρνίζω.

17/05/2004, 17:16:59
Take your time...

We are here!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ApollwniosΜέλος
18/05/2004, 16:39:11
Αφού ο δαίμονας Σάκης δεν κατάφερε να βρει το αδύναμο τους σημείο μετά το εντυπωσιακό ανακάτεμα της ουσίας τους νομίζω ότι οι έλληνες δαίμονες του καλλιτεχνικού χορού θα κάνουν κάποια χρονάκια να ξανά δουν την ελληνική ουσία να διεκδικεί πρωτιά.

Εγώ σταματάω εδώ τις δωρεές μου γιατί δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να τις παραλάβει, δεν μπήκα για επίδειξη όπως οι υπόλοιποι, μπήκα πρώτα για μάχες και μετά για αναζήτηση της χαμένης ελληνικής ουσίας.

Που παραμένει στα χαμένα εις τους ένωνες τον αιώνων αμήν.

Ε λληνες είναι αυτοί που ξέρουν να δίνουν και να παίρνουν.
Ε λληνες είναι αυτοί που ξέρουν να δομούν και να τηρούν την ιεραρχία.

Δεν κατηγορώ κανέναν προσωπικά.

Κάποιοι όπως ο Πλωτίνος και ο Γιώργος θα μπορούσαν να ήταν αυτό που ψάχνω.

Οι ιουδαϊκοί δαίμονες της σημερινής πραγματικότητας μας έχουν κάνει πιόνια και μένα αυτό δεν μου αρέσει.

Εγώ είμαι έτοιμος να γίνω ο καφετζής μιας ομάδας Ε που αν δεν υπάρχει στην πράξη θα έπρεπε να υπάρχει στην καρδιά μας.

Άντε και του χρόνου να στείλουμε τον δαίμονα Καλομοίρα μήπως βρει αυτό το ευαίσθητο τους σημείο.

ΓιώργοςΜέλος
26/05/2004, 16:18:05
Πωπω ούτε για «ψώνια» δεν μπορεί να πάει κανείς…

Σε αυτούς που μου με ρωτάνε αν είμαι χριστιανός …τους απαντάω
ΝΑΙ κατά προτίμηση … κάθε Τρίτες και τις Κυριακές… ( λατρεύω την - χριστιανική πλέον - μυρωδιά του ψητού (αρνάκι) με πατάτες την Κυριακή μετά την εκκλησία – αφού κάναμε το θρησκευτικό καθήκον μας πάμε να φάμε και ένα σφαγμένο…) γιάμ....!!!

Τώρα σχετικά με το τι άλλο προτιμάει ο Γιώργος… είναι το μοντέλο του αγνωστικισμού που συνοψίζετε στο Chaos Magic…

Χρησιμότητα του πιστεύω σαν μέσο/εργαλείο για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα…
και
Χρησιμοποιείς την μη οντολογία στο χρηματιστήριο της συμπεριφοράς … επεκτείνοντας την διανόηση ώστε να πληροφορηθείς /ενημερωθείς πριν ψωνίσω στο σούπερ Μάρκετ των πιστεύω /δογμάτων… διαλέγοντας όμως …επεκτείνεις την ικανότητα να χειρίζεσαι την πιθανότητα του γεγονότος/συμβάντος/ πιστευω/περιστάσεων

Νομίζω έτσι είναι και οι Δαίμονες – μοτίβα μη γνωστικιστικά… (δεν έχουν γνώση)

Τώρα για τα resources… ε λοιπόν σε ένα πράγμα δεν μπορούν να αντισταθούν οι Δαίμονες/ μάγοι/ ενδελεχείες/ ενεργοπληροφοριακά παράσιτα (sic)/ ….και αυτό είναι η Αφθονία…. (αμαρτία number one)

…η αλλιώς Ο πόρος (όπως το αναφέρει η Διοτίμα στον Σωκράτη)

Και αυτό είναι που πρόσεξα και στην πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άγιο Όρος …
η έλλειψη της αφθονίας….(γιατί νομίζεις ότι έχουν απαγορεύσει τις γυναίκες)…
και αυτό είναι που έχει ξετρελάνει τα Αγγλάκια (και τον Διάδοχο τους) αν σκεφτείς ότι έχουν μεγαλώσει σε μια κοινωνία αφθονίας….

ο Βig J ο δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο βρε χριστιανόπουλα … απλά ξέροντας την δυναμική πρόσφερε στους δαίμονες την αφθονία (τα 2000 γουρούνια ) …..

και ο μάγος Κυπριανός… για μια όμορφη παρθένα χριστιανοπούλα ?… (αυτό και αν είναι αφθονία - big time) … Σημ. εγώ πάντως βολεύομαι και με μια μεζονέτα στα Βόρεια προάστια…

quote:
εκτος απο τον ΗΡΩΑ..

τέλειο Ατμα.. ε λοιπόν … μόλις πρόσφατα είχα διαβάσει για την πρόοδο της Ιατρικής στις μεταμοσχεύσεις καρδίας – και το πόσο μοιάζουν οι καρδίες των ανθρώπων με αυτές των γουρουνιών… χμ.. ….. να που βρήκαμε …και που θα ξανά - «χτυπήσουν» οι Μάγισσες …..

Ο ήρωας όμως αρχίζει και γίνετε δαίμονας (για τους άλλους) όταν αρχίζει και μαζεύει / χρησιμοποιεί τα που διαθέτει resources για να πετύχει το σκοπό του… και κερδίζει μάχες …

ας πάρουμε παράδειγμα τον Μ. Αλέξανδρο ξεκίνησε Ήρωας και ναι ήταν για τους στρατιώτες του και τους έλληνες… για τους άλλους όμως ήταν ένας Δαίμονας……… ένας δαίμονας οπού είχε μαζεψει (resources) έναν στρατό … και επικράτησε εκδηλώθηκε.. ώστε να κυριεύσει σχεδόν όλο το γνωστό κόσμο…. Σφάζοντας – χτίζοντας – εξερευνώντας – κλέβοντας … πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει σχέση πως τα καταφέρνεις … είσαι ένα μοτίβο – οι δαίμονες δεν πάνε "με τον σταυρό στο χέρι"

μετά αν ο Δαίμονας εκδηλωθεί στο «κάτω» και επικρατήσει τότε θα καταφέρει να ελέγξει και το «πάνω» …
και μετά περνάμε στο Ημι- Θεός
Όπως πάνω έτσι και κάτω….

Γιώργος
..είναι πολύ το μπέικον Άρη…

26/05/2004, 20:06:48
quote:

Τώρα σχετικά με το τι άλλο προτιμάει ο Γιώργος… είναι το μοντέλο του αγνωστικισμού που συνοψίζετε στο Chaos Magic…

Χρησιμότητα του πιστεύω σαν μέσο/εργαλείο για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα…
και
Χρησιμοποιείς την μη οντολογία στο χρηματιστήριο της συμπεριφοράς … επεκτείνοντας την διανόηση ώστε να πληροφορηθείς /ενημερωθείς πριν ψωνίσω στο σούπερ Μάρκετ των πιστεύω /δογμάτων… διαλέγοντας όμως …επεκτείνεις την ικανότητα να χειρίζεσαι την πιθανότητα του γεγονότος/συμβάντος/ πιστευω/περιστάσεων

Δηλαδή σα να λέμε ότι φτιάχνεις τη δικιά σου πίστη/πιθανότητα/έργο.

Ενώ αν έχεις ψωνίσει δόγμα (ή μάλλον αν στο έχουν πλασάρει) οι πιθανότητες είναι δεσμευμένες ! Ο παράξενος ελκυστής είναι δεδομένος και η ανθρώπινη συμπεριφορά αν και φαίνεται απρόβλεπτη στην λεπτομέρειά της, είναι ουσιαστικά απολύτως προβλέψιμα τα όρια μέσα στα οποία θα κινηθεί.

CHAOS STRIKES BACK

26/05/2004, 20:42:08
…Παρεμπιπτόντως, κάπου είχες γράψει:

quote:

Υπάρχει μια ιστορία από την Βόρεια μυθολογία.. λέει όταν οι θεοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον Λύκο του «καταστροφικού» χάους Fenris που ήθελε να καταβροχθίσει τον Ήλιο (Φως) .. ο μόνος θεός που ήταν γενναίος αρκετά ώστε να βάλει το χέρι του «στο στόμα του λύκου» ώστε να τον μπορέσουνε οι άλλοι θεοί να τον «δέσουνε» ήταν ο Θεός Tyr…
Από τότε ο θεός είναι αριστεροχέρης… Ο Tyr θυσίασε το δεξί του χέρι για χάρη της τάξης .. (της πραγματικότητας)… είναι η θυσία στην πλάνη (maya) - η πλάνη στο ότι υπάρχει κάποιο είδος «τάξης» στον κόσμο - που συνήθως δημιουργείτε από τους «ικανούς» η επιβάλετε από τους «ισχυρούς» … μιας και ο Tyr είναι ο θεός (πατέρας όλων ) του πολέμου……

Apollwnios, με συγχωρείς, ίσως βγαίνω εκτός θέματος μα μια ερώτηση μόνο προς το Γιώργο.
Γιατί ο θεός Tyr έπρεπε να θυσιάσει το χέρι του και ειδικά το δεξί του χέρι;

ΓιώργοςΜέλος
27/05/2004, 04:09:49
quote:

Apollwnios, με συγχωρείς, ίσως βγαίνω εκτός θέματος μα μια ερώτηση μόνο προς το Γιώργο.
Γιατί ο θεός Tyr έπρεπε να θυσιάσει το χέρι του και ειδικά το δεξί του χέρι;

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Γιώργος
....

ΓιώργοςΜέλος
30/05/2004, 03:14:25
Χμ.. μία Φώτο χίλιες λέξεις… (από το πρόσφατο ταξίδι μου) - Και για τον φίλο που ρώταγε αν έχουμε δει δαίμονα…

Γιώργος.
..όποιος βρει τον δαίμονα στην φωτογραφία έχει δωράκι…

ApollwniosΜέλος
30/05/2004, 05:18:07
Έλεγα πως το θέμα έχει κλίσει αλλά κάτι με τράβηξε σήμερα να μπω για να δω μήπως ήρθες.

Έχεις δίκαιο στα περισσότερα που λες αλλά εγώ μεταφράζω αυτήν μου την γουρούνια ως ενδιαφέρον.

Με την γουρουνιστικη μου καρδιά μπορώ να αγαπάω αλλά μήπως και τα γουρούνια δεν αγαπάνε?

Με βάζεις σε σκέψεις και ίσως η ο αγνωστικισμός μου σε ότι αφορά τα συναισθήματα τον γουρουνιών να με βάζει σε περιπέτειες.

Θα ήθελα να συνεχίσεις να μου αναλύεις αυτό το ενδεχόμενο.

Έτσι όπως τα λες δίνεις την εντύπωση ότι εσύ ξέρεις κάτι στο οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση.

Εγώ βλέπω ότι ο ιουδαϊσμός κλπ, δημιουργεί μια πραγματικότητα αρνητική ως προς την πνευματική μας κατάσταση.

Θα μπορούσα να το αναλύσω αυτό το θέμα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, αφού πιστεύω ότι είναι ορατό.

Αυτό που δεν είναι ορατό είναι ότι πρέπει να βρεθεί κάτι συμβατό που να ελευθερώνει την συνείδηση να αναζητήσει.

Δεν είμαι θεός για να ξέρω το τέλος της αλήθειας αλλά αυτό δεν μου στερεί την δυνατότητα να βλέπω μια διαδρομή προς την αλήθεια.

Η μήπως τελικά δεν υπάρχει αλήθεια?

Δεν θέλω να γίνω τίποτα, έχω μάθει στην ζωή μου να δίνω και όχι να παίρνω, αν θεωρείς την φιλία αγοραπωλησία τότε είμαι ένοχος που ζήτω κάποιον για να μοιραστώ μαζί του τις σκέψεις μου.

Τι γνώμη έχεις για τα αγαθά μοτίβα?

Λέω να ψωνίσω αυτό μετά από αυτήν την συζήτηση γιατί αυτό ταιριάζει καλύτερα με την ψυχική μου κατάσταση.

Λυπάμαι που είμαι γουρούνι αλλά αν μου δώσεις κάποια διαφορετική ελπίδα για τον κόσμο θα γίνω μουσουλμάνος και θα σταματήσω να τρώω γουρούνια για να μην φάω κανένα συγγενή μου.

Και δεν εννοώ ότι είμαι ο φορέας της ελπίδας ίσως κάποιος άλλος όμως από αυτά τα 2000 γουρούνια θα πρέπει να κάνει ένα τέτοιο βήμα, αν όλοι σκέφτονται τον εαυτό τους και τον κύκλο τους τότε που πάμε?

Έχω διάθεση να πολεμήσω σε αυτόν τον πόλεμο που άνοιξαν άλλοι. Πως το κρίνεις αυτό?

Πιστεύω στην πνευματική αναρχία. Πως το κρίνεις αυτό?

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να δουν τα πράγματα από την οπτική της δικής μας συζήτησης?

Δεν θα ήταν πολύ ποιο τίμιο να μπορούσε να διακρίνει ο κάθε ένας τους δαίμονες που έχει στο κεφάλι του και ανάλογα να επιλέξει η να δημιουργήσει τον δικό του?

Δεν πιστεύω στο δόγμα και στην πνευματική ακινησία και θεωρώ ότι αυτό είναι ιουδαϊκό παραγωγό, κάνω λάθος?

Το πώς βλέπουν οι πιστοί την κάθε θρησκεία δεν έχει άμεση σχέση με το πυρήνα.

Ένας αρχαίος Έλληνας θα μπορούσε να είναι πνευματικά ακίνητος αν αυτό επέλεγε, αλλά ο πυρήνας ήταν πάντα υπό εξέλιξη.

Πιστεύεις ας πούμε ότι ο θεός του πολέμου δεν ήταν χρήσιμος στην Ελληνική πραγματικότητα?

Πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένα ανούσιο γουρούνι?

Δεν έχω σχηματίσει άποψη για τον συγκεκριμένο αλλά μου φαίνεται ότι η συνολική του παρουσία ήταν θετική.

Πιστεύω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω την αλυσίδα άνθρωπος ήρωας δαίμονας σε άνθρωπος ήρωας γουρούνι αν είναι να απεγκλωβίσω κάποιους από την ανοησία, ας γίνω μπέικον.

Τελικά και η αγάπη είναι ένα μοτίβο?

Τότε γιατί να αγαπάω και να μην επιλέξω ένα ποιο συμφεροντολογικό μοτίβο σαν αυτά που κυκλοφορούν στις μάζες?

Και φυσικά μέσα στους ανόητους είμαι και εγώ, μήπως και εσύ δεν είσαι?

Δεν θα υπήρχαμε νομίζω αν είχαμε ξεπεράσει την ανοησία μας, θα ήμασταν μάλλον κάτι ανώτερο σε κάποιο άλλο αστέρι.

Ο διανοητικός αλγόριθμος είναι κάτι που έχει την ικανότητα να μεταβάλατε σύμφωνα με την δική μας μεταβολή σε μια πηγαία σύγκρουση νοημάτων, όπου όλοι οι δαίμονες θα μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις τους μέχρι να βρεθεί το ποιο χαμηλά.

Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα το τι θεωρείς χαμηλά.

Εγώ θεωρώ ότι χαμηλά βρίσκεται η ουσία. Πες μου την άποψη σου.

Πιστεύω ότι βλέπω αρκετά χαμηλά και θα ήθελα αυτό το πράγμα που φαντάζομαι να υπήρχε για να μπορώ να δω πόσο χαμηλά είμαι και να μπορώ να βρω το ποιο χαμηλά κάποιου αλλού για να το δεχθώ.

Αυτό φυσικά υπήρχε στην αρχαιότητα μόνο που ήταν αναλογικό και όχι ψηφιακό.

Υπήρχε ο αρχαιοελληνικός πυρήνας όπου μέσα εκεί μπορούσε να δομηθεί και να τηρηθεί ιεραρχία.

Δεν θεωρώ αγνωστικισμό την σύνδεση όλον τον θρησκειών.

Αυτό δεν είναι ένα όμορφο όνειρο?

Edited by - Apollwnios on 31/05/2004 05:12:19

Edited by - Apollwnios on 31/05/2004 05:18:17

31/05/2004, 05:50:30
quote:
Πιστεύω στην πνευματική αναρχία. Πως το κρίνεις αυτό?

quote:
Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα το τι θεωρείς χαμηλά.

Πιστεύω ότι βλέπω αρκετά χαμηλά και θα ήθελα αυτό το πράγμα που φαντάζομαι να υπήρχε για να μπορώ να δω πόσο χαμηλά είμαι και να μπορώ να βρω το ποιο χαμηλά κάποιου αλλού για να το δεχθώ.

Αυτό φυσικά υπήρχε στην αρχαιότητα μόνο που ήταν αναλογικό και όχι ψηφιακό.

Υπήρχε ο αρχαιοελληνικός πυρήνας όπου μέσα εκεί μπορούσε να δομηθεί και να τηρηθεί ιεραρχία.

με μπερδεψες/πιο απο α δυο πιστευεις τελικα;
πνευματικη αναρχια..η ιεραρχια..

..καλημερα Απολλωνιε:))

..η πνευματικη αναρχια ειναι καλη μεσα στο κεφαλι επειδη επιφερει πολλη "σπιντα"+ερωτησεις! που δεν χρειαζονται απαραιτητα απαντησεις, αλλα την αυτοματη γραφη μιας διανοιας που οχι μονο 'χοιρινη' δεν ειναι..αλλα εχει + προεκτασεις ελιτιστικης γκουρμε...αποψης...
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...
(τελικα το καταλαβες αυτο με τα γουρουνια τον ηρωα και τη μαγισσα η κολλησες στη μυρουδια του μπεικον καθως ψηνεται..

quote:
εκτος απο τον ΗΡΩΑ..
)

-..Γιωργη, πεσμου το δωρο να ψαξω κι αλλο...αν +γινεται φανερο υπο τον ηλιο

Technoshamanism
ApollwniosΜέλος
31/05/2004, 05:55:43
Για να μπορέσεις να κινηθείς ανάμεσα στα μοτίβα πρέπει να είσαι άναρχος γιατί δυστυχώς πρόκειται για έναν πόλεμο.

Όμως κάπου πρέπει να καταλήξεις.

Είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τα νιάτα μας που είναι μακριά από την έννοια της ανοχής.

Η πνευματική δουλεία και το καραγκιοζιλίκι πρέπει να σταματήσει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συμμετέχουμε στον πόλεμο.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε έναν κόσμο από το μηδέν και να είναι όλα καλά και άγια.

Είναι ένα μέσον και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Εγώ είμαι άναρχος γιατί δεν υπάρχει πουθενά λιμανάκι να αράξω.

Άρα χρειαζόμαστε λιμάνι και βάρκες ικανές να αντέξουν στις φουρτούνες.

Edited by - Apollwnios on 31/05/2004 06:39:25

ΓιώργοςΜέλος
01/06/2004, 16:59:51
Εχμ.. και εγώ το πέρασα αυτό το στάδιο .. Αναρχικός …επαναστάτης .. πρόκειται για πόλεμο… να σταματήσει το ένα και το άλλο
εμείς …οι αντίπαλοι… οι άλλοι.. και οι Άλφα βήτα οι Έψιλον που μας δίνουν πάντα την εικονική σιγουριά υπάρχει κάποιος έλεγχος …και ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα …. I guess είναι φυσικό επακόλουθο σε αυτή την ηλικία..κρίμα τόση αφθονία.. και την δίνουν σε σώβρακα και φανέλλες…

αλήθεια γιατί τόσες πολλές ερωτήσεις.. ? του διανοητικού αλγόριθμου σου..?

quote:
Ο διανοητικός αλγόριθμος είναι κάτι που έχει την ικανότητα να μεταβάλατε σύμφωνα με την δική μας μεταβολή σε μια πηγαία σύγκρουση νοημάτων, όπου όλοι οι δαίμονες θα μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις τους μέχρι να βρεθεί το ποιο χαμηλά.

Θα παραθέσω ..«Και στο Τέλος η παντοδύναμη Απλότητα» .. A.O. Spair

quote:
Για να μπορέσεις να κινηθείς ανάμεσα στα μοτίβα πρέπει να είσαι άναρχος γιατί δυστυχώς πρόκειται για έναν πόλεμο.

Το άναρχος προϋποθέτει και το αρχικός .. είναι όλα μέσα στην δυαδικότητα…
Αλήθεια ο αλγόριθμος σου πως λειτουργεί μέσα στην δυαδικότητα?… έχεις κανένα παράδειγμα να μας δώσεις…

Για να μπορείς να κινηθείς ανάμεσα στα μοτίβα πρέπει να είσαι χαοτικός έχοντας όποιο λιμάνι ( χριστιανοεβραίκο, μουσουλμανικό, μασονικό, αρχαιοελληνικό) θες στην διάθεση σου… εκτός και αν σε ενδιαφέρει να κερδίσει η ομάδα σου ....από το μάθεις πως λειτουργούν τα μοτίβα…?

Γιώργος
Σαν πάς στο πηγεμό προς την Ιθάκη να εύχεσαι να μην δεις άλλα καράβια που πάνε σε ποιο μακρινούς η εξωτικούς τόπους....

ApollwniosΜέλος
02/06/2004, 01:23:43
Μου αρέσει το χαοτικός είναι δική σου έμπνευση?

Το αναρχικός είναι συμβατό στους αντιδραστικούς αλλά το χαοτικός θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα η ένας δρόμος παράλληλος, είναι παντός ελκυστικό.

Ναι έχει σχέση η ηλικία, είναι πολύ απλό αντί να παίζω τα παιχνίδια τον άλλον με εικονικούς πρωταγωνιστές φτιάχνω ένα άλλο εικονικό παιχνίδι με αληθινούς πρωταγωνιστές.

Η ερώτηση για την δυαδικότητα είναι αυθαίρετη καθότι γνωρίζεις και μια αυθαίρετη απάντηση δεν οδηγεί στην κατανόηση αλλά εδώ είμαι αν νομίζεις ότι έχει ενδιαφέρον.

Ο χαοτικός είναι σίγουρα ένα διανοητικό επίπεδο ποιο πάνω από το αναρχικός και πολύ γουστάρω να το επεξεργαστώ.

Φυσικά ο αναρχικός είναι καλύτερος μαχητής γιατί όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ομάδες και η νίκη της ομάδας έρχεται από τον πολλαπλασιασμό.

Αν επέλεγα για μένα θα έπαιρνα το πρώτο για το όνειρο μου λέω να πάρω τον πόλεμο.

Είναι και η ηλικία τέτοια και ξέρεις δεν μου αρέσει να βολεύομαι

Όσο για το τελευταίο μου αρέσει να ταξιδεύω για πρότεινε μου κανένα πνευματικό ταξίδι να πάμε έστω για λίγο παρέα.

Θα ήταν ωραίο φυσικά να μπορούσες η να μπορούσαμε να φτιάχναμε έναν τέτοιο δαίμονα αλλά δεν είναι καθόλου συμβατός γιατί είναι πολύ ψηλά ενώ ο αναρχικός είναι ασανσέρ, ανεβοκατεβαίνει με ευκολία και προσαρμόζεται στον ουρανοξύστη με τα μοτίβα πολύ ποιο εύκολα, αλλά αν βάζαμε το χάος στο τέλος του ουρανοξύστη θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον λιμάνι και με έτοιμη την ιεραρχία στους ποιο κάτω ορόφους. Χαλάει ολόκληρο το σύστημα μου αυτήν σου την σκέψη παντός θα την μελετήσω