- Et in Arcadia Ego - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
File Avatargr,
kairo tora prospatho na grapso me Ellinika gramata
xoris apotelesma,ta paidia tou foroum prospathisan
na voithisoun ala tipota.
Sou yposxome pos otan ta katafero tha thikso to thema.
Kalo apogeuma
Galaxy
ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΩΣ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ..ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ...
ΑΥΤΗ;..ΧΜ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΚΩΔΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ..
ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΗ ...
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ...
Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'
Όπως ξέρεις δεν μπορώ να σου χαλάσω χατήρι.
Αλλά μαζί με την πρό(σ)κλησή σου φοβάμαι ότι θα την...πληρώσουν και τα υπόλοιπα μέλη του forum ![]()
Αφού ο Μπους τελείωσε το θεόπνευστο έργο του στο Ιράκ αναλαμβάνω εγώ να σας "βομβαρδίσω" με μια σειρά μηνυμάτων με θέμα την αρχαία μυθική Αρκαδία σε μορφή serial με επεισόδια. Και αν... σκοτώσω το θέμα θα γίνω απλά ακόμη ένας... serial killer ![]()
Οι τίτλοι στις παραγράφους είναι δικής μου έμπνευσης. Δείξτε κατανόηση
:
Ο Παυσανίας και οι εκδρομές του, στην Αρκαδία
Είχε ως κύριους σταθμούς 9 βασικές πόλεις και από εκεί έκανε περιηγήσεις και στις γύρω γειτονικές πόλεις. Αυτές οι πόλεις ήταν: η Μαντίνεια, ο Ορχομενός, η Φενεός, η Ηραία, η Γόρτυνα, η Μεγαλόπολη, η Λυκόσουρα, η Φιγάλεια, η Τεγέα. Το έργο Αρκαδικά τελείωσε περίπου το 174 μ.Χ.
Πρώτος και καλύτερος
Πρώτος κάτοικος ο Πελασγός. Αυτός έδωσε το πρώτο όνομα στην περιοχή (Πελασγία). Είναι εκπολιτιστής, μαθαίνει στους κατοίκους να φτιάχνουν καλύβες, χιτώνες από δέρμα προβάτου για να ντυθούν.
Στην Αρκαδία ο πρώτος.... λυκάνθρωπος
Γιος του Πελασγού ήταν ο Λυκάονας. Λένε ότι αυτός θυσίασε στον Λυκαίο Δία, στο όρος Λυκαίο, και στην διάρκεια της θυσίας μεταμορφώθηκε σε λύκο. Δημιουργήθηκε ένας θρύλος ότι σε κάθε θυσία προς τιμήν του Λυκαίου Δία, ένας άνθρωπος μεταμορφωνόταν σε λύκο.
Η πατρίδα των... Ποντίων
Υπήρχε η αρχαία πόλη Τραπεζούντα (που αργότερα ίδρυσε αποικία στον Εύξεινο Πόντο), η πόλη πήρε το όνομα από τον γιο του Λυκάονα, τον Τραπεζούντα.
Το Μαίναλο
Η αρχαία πόλη Μαίναλος κι αργότερα το βουνό της περιοχής πήραν το όνομα τους από έναν άλλο γιο του Λυκάονα, τον Μαίναλο.
Η Άρκτος ήταν... ερωμένη του Δία.
Η Καλλιστώ, ήταν κόρη του Λυκάονα. Πλάγιασε με τον Δία και η Ήρα την μεταμόρφωσε σε αρκούδα, και η Άρτεμις την σκότωσε. Ο Ερμής με διαταγή του Δία πήρε το παιδί της Καλλιστώς, τον Αρκά, από την κοιλιά της. Τότε η Καλλιστώ μεταμορφώθηκε, από τον Δία στον αστερισμό της Άρκτου (που στον Όμηρο λεγόταν και «Άμαξα»). Βλέπουμε συνεπώς ότι η ονομασία της Άρκτου υπήρχε στην αρχαιότητα παράλληλα με άλλες ονομασίες.
Γενηθήτω... οι Αρκάδες
Ο Αρκάς, γιος της Καλλιστώς, έγινε βασιλιάς, μετά τον Λυκάονα και συνέχισε το εκπολιτιστικό έργο των προγόνων του. Λόγω του σημαντικού έργου που έκανε, (έμαθε στους ανθρώπους να κάνουν ψωμί, κρασί, να υφαίνουν μάλλινα υφάσματα) προς τιμήν του η χώρα μετονομάστηκε από Πελασγία σε Αρκαδία.
Η Αφροδίτη πριν γίνει... λευκή
Η Μαντίνεια (από εκεί κοντά είναι ο δρόμος μας) πήρε το όνομά της από τον Μαντινέα, γιο του Λυκάονα. Υπήρχε ένα ξακουστό ιερό και άγαλμα της Μελαίνιδας Αφροδίτης (Μαύρη Αφροδίτη) που ήταν η σκοτεινή θεά των Νεκρών.
Κι όμως... η Μαντίνεια έχει θάλασσα στην οποία επιπλέουν φελλοί
Στην Μαντίνεια υπάρχει μία περιοχή «Πέλαγος». Εδώ σκοτώθηκε ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας. Λέγεται ότι κάποιος χρησμός τον προειδοποιούσε να αποφεύγει το πέλαγος, κι έτσι αυτός απέφευγε να ταξιδεύει με πλοίο θεωρώντας ότι το πέλαγος αναφέρεται στην θάλασσα. Από ότι φάνηκε όμως, η μοίρα του έπαιξε περίεργο παιχνίδι.
Στο δάσος της Μαντίνειας υπάρχει ένα είδος δένδρου με σπογγώδη και ελαφρύ φλοιό που με αυτόν φτιάχνουν σημάδια για άγκυρες και δίχτυα. Η ονομασία αυτού του δένδρου είναι «φελλός». Από την Αρκαδία ξεκίνησε και καθιερώθηκε αυτή η ονομασία.
Η λογοκρισία του... Ομήρου
Στην Μαντίνεια υπήρχε ένας τάφος που τον είδε και ο Παυσανίας και που είναι ο τάφος της Πηνελόπης. Λέγεται ότι ο Οδυσσέας όταν πήγε στην Ιθάκη είδε ότι η Πηνελόπη ενέδωσε στους μνηστήρες και ο Οδυσσέας την έδιωξε. Αυτή εγκαταστάθηκε στην Μαντίνεια όπου και πέθανε.

"over"
Vande!![]()
- The tomb of god (R. Andrews & P. Shellenberger)
- Genisis, the first book of revelations (D. Wood)
Και τα δύο βιβλία είναι σχετικά ακριβά (περίπου 45€ το ένα), ενώ το τελευταίο είναι και εξαιρετικά δυσεύρετο. Μπόρεσα να το αποκτήσω με 50€ ύστερα από αναζήτηση 4 μηνών στο internet!
Sub rosa
(ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ...
ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ...
+ΗΡΘΕΣ!)
ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ
Vande!![]()
Ευχάριστη έκπληξη η επανεμφάνισή σου "Oculatis Abis". Ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου.
Συνεχίζω την... μίνι-σειρά μου: Γνωρίστε την αρχαία Αρκαδία
Η χελώνα.. ως μουσικό όργανο
Τα νερά της Στυγός: Δηλητηριώδες οξύ.
Η Φενεός βρίσκεται κοντά στο όρος Κυλλήνη, το βουνό στο οποίο γεννήθηκε ο Ερμής, βορειοανατολικά της Αρκαδίας. Λένε ότι τα Ελευσίνια Μυστήρια καθιερώθηκαν πρώτα στην Φενεό πριν μεταφερθούν στην Ελευσίνα.
Στην Φενεό υπάρχει ένα Ιερό που ονομάζεται Πέτρωμα και αποτελείται από δύο βράχους ενωμένους. Στην διάρκεια του ετήσιου μυστηρίου της θεάς Δήμητρας, ανοίγουν τους βράχους και βγάζουν από μέσα ένα γραπτό μήνυμα. Αφού το διαβάσουν το ξαναβάζουν μέσα στον βράχο. Στο Πέτρωμα κάνουν σημαντικούς όρκους. Εκεί μέσα υπάρχει μία μάσκα της θεάς Δήμητρας την οποία φοράει ο ιερέας στην διάρκεια του μυστηρίου και χτυπάει με ράβδους την γη, για να ξυπνήσουν οι χθόνιες δυνάμεις.
Μετά το όρος Κυλλήνη υπάρχει το όρος Χελυδορέα. Σε αυτό το όρος, ο Ερμής, έβγαλε ένα καβούκι από μία χελώνα κι έφτιαξε την λύρα του.
Στα δυτικά της Φενεού είναι η πηγή της Στυγός, την οποία χρησιμοποιεί ο Όμηρος στον όρκο της Ήρας: «Ας είναι μάρτυρες γι’ αυτό η γη και ο πλατύς ουρανός και το νερό της Στυγός που στάζει κάτω». Λένε ότι το νερό της Στυγός διαλύει τα πάντα. Μερικοί λένε ότι με αυτό δηλητηρίασαν τον Μ. Αλέξανδρο.
Ο ποταμός Λάδωνας είναι στα βόρεια. Ο Λάδωνας έχει πηγές από όπου ξεπηδάει ένα υπόγειο ποτάμι.
Στην βορειοανατολική Αρκαδία υπάρχει η αρχαία Στυμφαλία που είχε την Στυμφαλίδα λίμνη. Σε αυτήν την λίμνη, ο Ηρακλής, σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.
Στα δυτικά της Αρκαδίας υπάρχει ο Ερύμανθος ποταμός. Σε αυτόν τον ποταμό, ο Ηρακλής, σκότωσε τον Ερυμάνθιο κάπρο που τρομοκρατούσε τους κατοίκους.
Στις Καφυές, λίγο πιο πάνω από τον Ορχομενό υπήρχε το ιερό της Απαγχονισμένης Αρτέμιδος. Κάποια παιδιά παίζοντας σε ένα ιερό της Αρτέμιδος βρήκαν ένα σκοινί και το κρέμασαν στο λαιμό ενός αγάλματος της Αρτέμιδος. Οι κάτοικοι λιθοβόλησαν και σκότωσαν τα παιδιά. Τότε οι γυναίκες τους αρρώστησαν κι απέβαλλαν συνεχώς τα αγέννητα παιδιά τους. Η Πυθία έδωσε χρησμό να αποδώσουν τιμές στα παιδιά διότι είχαν πεθάνει άδικα. Τότε ονομάστηκε το ιερό της Απαγχονισμένης Αρτέμιδος.
Η σύγχρονη πρωτεύουσα της Αρκαδίας, η Τρίπολη, στην αρχαιότητα ήταν ένα σύμπλεγμα τριών πόλεων, εξ ου και το όνομα, Η Καλλίς, η Δίποινα και η Νώνακρις.
Η συνομοσπονδία των Αρκάδων δημιούργησαν μία νέα πόλη την Μεγαλόπολη από κατοίκους άλλων χωριών που έπρεπε γι’ αυτόν τον λόγο να εγκαταλειφθούν. Οι Τραπεζούντιοι αρνήθηκαν και γι’ αυτό σφάχτηκαν. Αυτοί που έμειναν πήγαν στην αποικία τους, στην Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου.
To be continued...

Σήμερα τελειώνω την... μίνι-σειρά μου: Γνωρίστε την αρχαία Αρκαδία
Η πόλη Τεύθις, στην θέση της Δημητσάνας, πήρε το όνομά της από την Τεύθιδα, μία κοπέλα, η οποία πλήγωσε την θεά Αθηνά στον μηρό. Η Αθηνά καταράστηκε τότε την πόλη Τεύθιδα και μία θανατηφόρα αρρώστια έπληξε την πόλη κι έγινε άγονη. Η Πυθία είπε να φτιάξουν άγαλμα της Αθηνάς με πληγή στο πόδι για να εξευμενίσουν την θεά. Μόνο έτσι η περιοχή ξανάγινε γόνιμη.
Από το Μεθύδριο, περνάνε δύο ποτάμια, ο Μυλάοντας και Μαλοίτας. Το Βουνό που στέκει απέναντι στο Μεθύδριο (πολύ πιθανά η περιοχή του Μαίναλου στην οποία βρίσκεται ο Αι Μάμας, λέγεται Θαυμάσιο. Σε αυτό το βουνό ήρθε η Ρέα, έγκυος στον Δία, κυνηγημένη από τον Κρόνο για να προστατέψει τον Δία.
Στο νοτιοδυτικό μέρος υπάρχει το Λύκαιο όρος. Εκεί υπάρχει η πηγή «Αγνώ», όπου αν υπήρχε ξηρασία, ο ιερέας του Λύκαιου Δία, ανακατεύει με ένα κλαδί βελανιδιάς τα νερά της πηγής και τότε σηκώνεται ατμός. Από τον ατμό μαζεύονται σύννεφα και αρχίζει να βρέχει. Εκεί υπάρχει ένα τέμενος του Λυκαίου Δία. Αν οι άνθρωποι μπουν εκεί μέσα, σε ένα χρόνο, το πολύ, θα έχουν πεθάνει. Εκεί τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι δεν κάνουν σκιά ποτέ.
Από το Λύκαιο όρος πηγάζει το ποτάμι Νέδα. Στο ποτάμι αυτό οι έφηβοι συνήθιζαν να κόβουν τα μαλλιά τους και να τα πετούν. Γεγονός που συμβόλιζε την μετάβασή τους από την παιδική στην ώριμη ηλικία (διαβατήριο έθιμο).
Εκεί που ενώνεται η «Νέδα» με το ποτάμι Λύμακα υπάρχουν θερμά λουτρά και το ιερό της Ευρυνόμης. Η Ευρυνόμη θεωρείται από τους Αρκάδες μία επωνυμία της Αρτέμιδος, αλλά μάλλον ήταν κόρη του Ωκεανού. Το άγαλμά της ήταν ξύλινο και δεμένο με χρυσές αλυσίδες. Μέχρι τους γλουτούς ήταν γυναίκα κι από εκεί και κάτω ήταν ψάρι {γοργόνα}.
Στην Φιγαλεία στο νοτιοδυτικό άκρο της Αρκαδίας υπήρχε μια σπηλιά με το άγαλμα της Μέλαινας Δήμητρας. Σε αυτήν την σπηλιά λένε ότι είχε καταφύγει η Δήμητρα πικραμένη από την αρπαγή της Περσεφόνης. Οι Φιγαλείς έφτιαξαν ένα ξύλινο άγαλμα της Δήμητρας και το έβαλαν στην σπηλιά. Η Δήμητρα καθόταν σε έναν βράχο. Είχε σώμα γυναικείο και κεφάλι αλόγου από το οποίο έβγαιναν φίδια κι άλλα θηρία. Φορούσε μαύρο χιτώνα και κρατούσε στα δύο χέρια ένα περιστέρι και ένα δελφίνι. Λέει ο Παυσανίας: «Για όποιον διαθέτει σύνεση και μνήμη είναι φανερό γιατί δόθηκε τέτοια μορφή στο ξόανο».
Στην Τεγέα στο ανατολικό μέρος υπάρχει ένα ιερό της Αθηνάς όπου φυλάσσεται ένα μέρος από τα μαλλιά της Μέδουσας που τα έδωσε στην Τεγέα, η Αθηνά. Κάθε πόλη είχε ένα ιερό αντικείμενο που αποτελούσε το φυλαχτό της πόλης και έπρεπε να θαφτεί και να μείνει κρυμμένο για να μη το δει κανένας {αντίστοιχο του πολιούχου Αγίου}.
Μια γεύση από ένα παρελθόν μαγικό και παραδοσιακό.

Το σημείο αυτό, είναι όπως το απεικονίζει ο Πουσσέν στον πίνακά του, χωρίς όμως τον επιβλητικό τάφο, ο οποίος τάφος έχει προφανώς αλληγορική σημασία (ας θυμηθούμε όμως ότι και άλλοι ερευνητές υποστήριζαν ότι ο τάφος του πίνακα είχε εντοπιστεί όπως ακριβώς απεικονιζόταν στον πίνακα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει πια).
Σε μια μικρή πλαγιά κάτω ακριβώς από το σημείο που αναφέρει ο Μπλέικ, σε ένα περιβάλλον ανέγγιχτης φυσικής ομορφιάς που "πραγματικά μοιάζει σαν την ειδυλλιακή Αρκαδία", ο ίδιος ερευνητής ανακάλυψε μια μικρή σπηλιά όπου η ανθρώπινη παρέμβαση είναι εμφανής. Η σπηλιά περιλαμβάνει δυο πολύ μικρούς χώρους, σαν κενοτάφια, που οδηγούν εύκολα τη σκέψη στο ότι κάποτε δυο άτομα ήταν θαμμένα εκεί. Ποια άτομα; Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί και παραπάνω, ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή.
Να λοιπόν, κατά τον Μπλέικ, η λύση του αινίγματος, το μυστικό του Σωνιέρ και η κατάληξη όλων των παράξενων γρίφων.
http://www.geocities.com/xmorfos/genea1.htm#7
προς το κάτω μέρος της σελίδας.
η ελληνικη τηλεοραση κατα καιρους δειχνει κινουμενα σχεδια,ενα απο αυτα ευρωιαπωνικης παραγωγης,(αν δεν κανω λαθος),αναφερεται στην αρκαδια και ως περιοχη αλλα καισε διαστημοπλοιο με το ονομα αρκαδια,αν εχετε ακουσει η δει κατι,θα ηθελα την αποψη σας ,τις γνωμες σας και αν αυτη η σειρα κινουμενων σχεδιων εχει η οχι ενα μηνυμα-νοημα που δεν μπορω να καταννοησω.
μου αρεσουν τα κινουμενα σχεδια και αυτο μου ειχε κανει ιδιεταιρη εντυπωση:)))))
με σεβασμο και αγαπη,ο φιλος σας μανος
Το ενδιαφέρον αυτού του ξεχασμένου cartoon βρίσκεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί κατα βάση ελληνορωμαικούς μύθους στη πλοκή του.
τωρα για το αν η σειρά αυτή είχε κάποιο βαθυτερο νόημα ή σημασία μάλλον όχι, τουλαχιστον με την αυστηρή έννοια.Η χρήση της Αρκαδίας μάλλον βασίζεται στην αντίληψη της ως ιδανική πόλη αλλά πέρα από αυτό δεν νομίζω να σημαίνει τίποτε περισσότερο. Τεσπά πάει πολύς καιρός από τότε που την πρόβαλε η τηλεοραση οπότε μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. όταν με το καλό μου έρθει ο πρώτος κύκλος σε DVD (από Γαλλία) ίσως να έχω περισσότερα...
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω
morph σε ευχαριστω,,νιωθω πανευτυχης οταν ξερω πως και σε αλλα παιδια αρεσουν τα κινουμενα σχεδια:))))))
δεν ξερω αν ειναι κομματι της ιδιας σειρας,λεω για την υποθεση,οπου εξωγηινοι απειλουν το μελλον της γης και συγκεκριμενα την περιοχη που ονομαζεται αρκαδια,οι γηινοι προς τον φοβο μιας μελλοντικης ισωπεδωσης δινουν την αρκαδια στα χερια των εξωγηινων.ομως οι αρκαδες ,οσοι ειναι στρατιωτες ,φευγουν με το διαστημοπλοιο αρκαδια για να μπορεσουν να δωσουν οταν ερθει η στιγμη τον αγωνα τους.στην γη μενουν καποιες επαναστατικες ομαδες απο πολιτες και δινουν την δικη τους μαχη με κεντρο τον επονωμαζομενο "ραδιοφωνικο σταθμο της ελευθερης αρκαδιας",μεχρι να πεσει στα χερια των εξωγηινων εισβολεων.
με σεβασμο και απεραντη αγαπη ,ο φιλος σα μανος
Edited by - manos on 17/07/2003 23:43:12
Μοιάζει και η λέξη Arcade που παραπέμπει σε «φανταστικά» παιχνίδια,
Ar*cade" (#), n. [F. arcade, Sp. arcada, LL. arcata, fr. L. arcus bow, arch.]
1. (Arch.) (a) A series of arches with the columns or piers which support them, the spandrels above, and other necessary appurtenances; sometimes open, serving as an entrance or to give light; sometimes closed at the back (as in the cut) and forming a decorative feature. (b) A long, arched building or gallery.
2. An arched or covered passageway or avenue.
3. An amusement center having coin-operated games
Μοιάζει και η λέξη Αrcana που στη μυστικιστική γλώσσα σημαίνει περίπου «μαγικά μυστικά»,
Καμμία σχέση λοιπόν του διαστημοπλοίου «Arcadia» με κάτι συγκεκριμένο, απλά «δανεισμός» μιας λέξης – σύμβολο.
atma![]()

At the end of the journey, all men think that their youth was Arcadia..." -Goethe
Edited by - ΑΤΜΑ on 25/10/2003 14:15:47
ARC, ARC... Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει ???

Να προσθέσω ότι η άποψη ότι ο Ιησούς ήταν ο νυμφίος του γάμου της Κανά υποστηρίζεται δεδομένου του ότι απεκαλείτο Ραβί και η εβραϊκή παράδοση θέλει τους Ραββίνους νυμφευμένους.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Έχω να γράψω πολύ καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα .
Μιας και είμαι ΑΡΚΑΣ και κατοικώ στην Αρκαδία από την μέρα της γέννησης μου νιώθω ντροπή που δεν γνώριζα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρετε όλοι εσείς και σας ευχαριστώ γι’ αυτό .
Μια χάρη μόνο έχω να σας ζητήσω .
Αν μπορεί κάποιος ας μου πει τίτλους βιβλίων που αναφέρονται στην Αρκαδία και συγκεκριμένα για τα Αρκαδικά παράξενα φαινόμενα που λέτε πιο πάνω .
Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί και πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ όλα τα μέρη που έχουν αναφερθεί αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι τοποθεσίες πλέον θα έχουν αλλάξει πια όνομα και πολύ πιθανό είναι το να μην ξέρουν πολλοί γι’ αυτά .
Ξέρετε μήπως υπάρχει κάποιος χάρτης της περιοχής που να έχει τοπογραφημένη την Αρκαδία αλλά με τις παλιές ονομασίες ?
Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα .
Υ.Γ.
Αλήθεια όταν λέτε ότι υπάρχουν παράξενα φαινόμενα στον χώρο τι εννοείτε ?
Edited by - MoHe-L on 15/01/2004 16:22:25
quote:Συγνώμη, αλλά απο ποιά πλευρά;
Από μια άλλη πλευρά, θεωρείται ότι ο πίνακας του Πουσσέν αναφέρεται στην οικογένεια των Μεροβίγγειων (υποτίθεται ότι ήταν οι απόγονοι του Ιησού Χριστού και της Μαρίας Μαγδαληνής) από την οποία κατάγονται όχι μόνο οι μονάρχες της Ευρώπης, αλλά και ο Τζορτζ Μπους!
Διάβασα και τις δύο σελίδες, αλλα δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω την σχέση <<Αρκαδίας - Μεροβίγγειων - Χριστού>>
Προς το πάρον τείνω να πιστεύω οτι το "Et in Arcadia Ego", ειναι μάλλον εκφυλισμός της Ελληνικότατης φράσης απο την ταινία "My Big Fat Greek Wedding":
Ε! ΤΡΙΑ ΑΡ**ΔΙΑ ΕΧΩ
Αν κάτι μου διέφυγε, πρακαλώ εξηγήστε μου.
Κ
Edited by - kynikos on 08/02/2004 10:27:09