- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
η ιερά εξέταση είναι δικό σας παιδί το ταΐσατε θέριεψε και έφαγε όλους του λόγιους και επιστήμονες για αιώνες με αποτέλεσμα να προσπαθούμε ακόμη να ξεφύγουμε από την σκιά του
και σταμάτα πια να παριστάνεις το θύμα ένας ψυχρός δολοφόνος είσαι δολοφόνος της γνώσης και της προόδου
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Η μόνη διαφορά μας είναι {σημαντικόταταη βεβαίως}, ότι εγώ το αντιμετοπίζω συμβολικά{όσον αφορά μυθικά πρόσωπα} ή ακόμη και πραγματικά, όταν αναφερόμαστε σε υλικό σύμπαν-ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ}, ενώ η Χριστιανική θρησκεία ομιλεί γιά πραγματική ενσάρκωση μόνον στο πρόσωπο του Ιησού.
Γιά μένα η "ενσάρκωση" του Θεού έχει συντελεστεί από τήν στιγμή που έχουμε "Εκδηλωμένο Θεό" και κατόπιν Δημιουργία{υλικό σύμπαν}, το οποίο και συσχετίζεται στενά, αλλά γιά εμάς "αόρατα" -με τρόπο αδύνατον να το συλάβουμε αισθητά, ή με μεθόδους τής κλασικής φυσικής-, με τόν "άπειρο" χώρο τών κβάντων όπου υπάρχει μόνον καθαρή ενέργεια.
Οι Θρησκείες απλά βοηθούν τήν ανθρωπότητα στήν κατανόηση αυτού με τρόπο απλοικό.
Οι φιλόσοφοι και οι σύγχρονοι φυσικομαθηματικοί, ομιλούν με τρόπο επιστημονικό και δυσνόητο γιά τούς πολλούς λέγοντας τό ίδιο πράγμα.
το παιχνίδι με την,,,κουκούλα και τις ιεροεξεταστικές φωνές...
Όχι ρε φίλε, η δική μου θρησκεία δεν έκανε ιερές εξετάσεις,όσοι ανανε ήταν για να εξουσιάζουν,όπως εσύ,που, διακρίνεις ανθρώπους και αυτό σε κάνει λάθος....
Φίλε μου ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ,δεν ιαφωνούμε, γιατί ο Χριστός μπορεί να ήταν
το υπόδειγμα και ο Υιός του Θεού, όπως έπρεπε να ήταν και ήταν,
αλλά ο άνθρωπος, έχει να κανει πολλά με την έννοια θεός, αφού πιστεύω ότι η φύση του τον κάνει θεό,με ανάλογες εκφράσεις του Θεού,μέσα στην ανθρώπινη ιστορία...
Γιατί και για τον Χριστό ειπώθηκε απο τον Πατηρ"συ ιερεύς εις τον αιώνα, κατά την τάξη Μελχισεδέκ, ανθρώπινο όριο,δειχνοντας που είναι
η θέση του ανθρώπου, κοντά στον Θεό, ως πλάσμα του με πνεύμα...
Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο είμαστε ότι μας έκανε....
Πόσο τιμούμε το δώρο ζωής που μας έκανε και ποσο τιμούμε Αυτόν,
με την ύπαρξη μας...
quote:
Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι
Κάθομαι μια μέρα σε μια θέση στο μετρό.. και απέναντι κάθονται 2 παλικάρια. Η μπλούζα του ενός έγραφε: "Remember my name, you'll be screaming it later"... χιχιχι... εγώ σαν γνήσιο παιδί του Πάνα έκανα και τους ανάλογους συνειρμούς. Δίπλα μου καθόταν μια κυρία η οποία καθώς σηκώθηκε να φύγει μου άφησε ένα φύλλάδιο από τη συγκεκριμένη παραθρησκευτική οργάνωση στα Αγγλικά, όπου έγραφε κάτι για τους αμαρτωλούς. Δεν το διάβασα με προσοχή να πώ την αλήθεια.
Μόνο σε εμένα άφησε φυλλάδιο.
Τί διάολο, το μυαλό μου διάβασε;
Edited by - mimosa on 29/09/2009 05:22:11
quote:Εαρινός γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους και το λες αυτό?
Προσωπικά δεν μπόρεσε κανείς μα κανείς νοήμων άνθρωπος να τοποθετηθεί επί των αρχών και κανόνων του χριστιανισμού και όχι μόνο!
Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
quote:
Κάθομαι μια μέρα σε μια θέση στο μετρό.. και απέναντι κάθονται 2 παλικάρια. Η μπλούζα του ενός έγραφε: "Remember my name, you'll be screaming it later"... χιχιχι... εγώ σαν γνήσιο παιδί του Πάνα έκανα και τους ανάλογους συνειρμούς. Δίπλα μου καθόταν μια κυρία η οποία καθώς σηκώθηκε να φύγει μου άφησε ένα φύλλάδιο από τη συγκεκριμένη παραθρησκευτική οργάνωση στα Αγγλικά, όπου έγραφε κάτι για τους αμαρτωλούς. Δεν το διάβασα με προσοχή να πώ την αλήθεια.
Μόνο σε εμένα άφησε φυλλάδιο.Τί διάολο, το μυαλό μου διάβασε;
Τα πάντα παίζουν.
Σε ποια οργάνωση αναφέρεσαι(έχασα τίποτα επεισόδια?)?
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:quote:Εαρινός γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους και το λες αυτό?
Προσωπικά δεν μπόρεσε κανείς μα κανείς νοήμων άνθρωπος να τοποθετηθεί επί των αρχών και κανόνων του χριστιανισμού και όχι μόνο!Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
quote:
Μόνο σε εμένα άφησε φυλλάδιο.Τί διάολο, το μυαλό μου διάβασε;
Τα πάντα παίζουν.
Σε ποια οργάνωση αναφέρεσαι(έχασα τίποτα επεισόδια?)?"..The Matrix can't tell you who you are"
Mην αποκόβεις μια πρόταση του όλου κειμένου , διότι τότε παραποιούνται τα λεγομενά μου -δεν λέω , ότι σκοπίμως ενήργησες- αλλα δες την όλη επιχειρηματολογία μου!
Αν πάλι δεν μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοώ...ρωτησέ με που ακριβώς διαφωνείς και ευχαρίστως θα τοποπθετηθώ!!!
soul
"..The Matrix can't tell you who you are"
α! ναι! χριστιανικές αιρέσεις και ομάδες...
η ορθοδοξία κατά την άποψη μου, αποτελεί την κυριότερη αίρεση στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι αιρετικός είναι ο 'αποκλίνων'
και η ορθοδοξία αποκλίνει τα μάλα, και από τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού, αλλά και στη πράξη ουδείς ορθόδοξος τηρεί αυτά που παρέδωσε στους αληθινούς χριστιανούς ο κύριος μας Ιησούς Χριστός.
ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, αποτελεί την έκφραση του Θεού για
τους ιεχωβάδες; Τον πιστεύετε σαν Θεό,σαν Υιό,Δημιουργό;
Όσον αφορά την ορθοδοξία,εσύ που την ξέρεις για να την ανγνωρίζεις;
Εσείς οι ιεχωβάδες, δεν είστε χριστιανική αιρεση,αλλά εβραική αίρεση....
Γι αυτό δεν έχουν ίδιο δογμα...
Μιλάμε για ΤΟ επίπεδο...
το τι πιστεύουν οι Μ. το ξέρουν αυτοί καλύτερα από εσένα.
Πάψε λοιπόν να κάνεις το τιμητή των πάντων.
το ότι η Βίβλος ξεχωρίζει τον Ιησού ως Γιο του Θεού, είναι πολύ γνωστό σε αυτούς που μελετούν τη Βίβλο...
κατάλαβες τι έγραψα; για αυτούς που μελετούν τη Βίβλο λέω, όχι για κάτι τύπους σαν εσένα που μεσοβέζικα ομιλούν για όλους και για όλα...
Άρα, δέν στέκει ώς απαξιωτικό επιχείρημα, γιά τούς Θεούς-φυσικούς νόμους, αυτό που τόσο απαξιωτικά αναφέρεις. Πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ, υπάρχει μόνον στό επίπεδο τής καθαρής ενέργειας{κβαντικό} και όχι στό σύμπαν, το οποίο εμείς αισθανόμαστε ώς δημιουργία.
Άρα οι "ιδιότητες" τών Θεών καλώς και περιγράφονται ώς αυτές.
μην χαίρεσαι...
quote:
γιαπετμην χαίρεσαι...
Πώς σου πέρασε κάτι τέτοιο απ' το "μυαλό";;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
1.Η Ορθοδοξία, δέν είναι αίρεση.Είναι το κετεξοχήν ορθό δόγμα του Χριστιανισμού και σ'αυτό συμφωνούν και οι άθεοι ακόμη.
2.Τουλάχιστον στό ορθόδοξο δόγμα {εγώ δέν δέχομαι κανένα δόγμα, αλλά δέν είμαι και πολέμιος κανενός}, υπάρχει η μεγάλη επιρροή τών Πατέρων τής εκκλησίας, ιδίως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου και του Ιωάννου, οι οποίοι ήταν ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, βαθείς μελετητές τής Πλατωνικής και νεοπλατωνικής φιλοσοφίας και επομένως "γνώστες" τής φύσεως......και όχι αγράματοι ιεροκύρηκες πουριτανικών και αντιφυσικών ανοησειών, όπως έκαμαν αργότερα διάφοροι αμαθέστατοι, οι οποίοι κακοποίησαν τήν αρχαία γνώση η οποία ήταν κωδικοποιημένη απλοικά στά ιερά βιβλία {και στήν βίβλο}, μήν έχοντας ιδέα από Ελληνική φιλοσοφία και Ορθόν τρόπον του Σκέπτεστε.
Βέβαια εδώ υπάρχουν οι ειδικοί να αποφανθούν, αλλά έχω αυτήν την εντύπωση.......
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
επειδή νεοτερίζοντες, αλλοιώνετε το δόγμα και βοηθάτε την έλευση
του Υιού της Απωλείας, έχει σημασία ότι χαρακτηρίζεστε διαβολείς,
οπότε, υπάρχει ένα πρόβλημα...
Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, υπάρχει διαφορά, του να υπακούει ο Θεός στους νόμους και το να ζούν μέσα στο νόμο οι πνευματικές οντότητες, που
καλούνται θεοί,ψευδόμορφα, αφού Εις μόνος ο Θεός...
Αν χρειάζονταν πολλοί, δεν θα ήταν Θεός....
Επλσης, ότι φθείρεται, δεν μπορεί να είναι Θεός, αιώνιος ο Θεός,
δεν έχει αρχή και τέλος...
ΒΑΣΙΚΆ ΣΗΜΕΙΑ...
Γιάπετ, χαίρεσαι....
quote:
Γιάπετ, χαίρεσαι....
Και δεν... χαίρεσαι που ένας συνάνθρωπός σου, ένα πλάσμα του θεού, είναι χαρούμενο;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ