- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το βλέπω ότι θα τσακωθούμε εδώ πέρα.
οχι για τους μασσώνους.
ούτε για τον Χριστιανισμό.
μηδέ για την ύπαρξη Θεού.
Αλλά για τα μαθηματικά.
Που κυριότερος νόμος τους, είναι η ακρίβεια.
Δηλαδή όταν λέμε λιγότερα τηλεφωνήματα, εννοούμε λιγότερα.
Δεν με νοιάζει εάν το site προτείνει τη λύση του 2ν-4 ως σωστή.
Αν με ένοιαζε, θα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος σε περίπτωση που ζούσα στην εποχή που το υποστήριζαν.
Πες μου, εκτός από τη λύση που δίνει το site.
Εσύ, σαν Ωρίωνας και σαν σκεπτόμενο άτομο, τη θεωρείς πιο σωστή; Κι αν ναι, γιατί; Επειδή προβλέπει και για περιττούς αριθμούς μια απάντηση, που είναι εκ των προτέρων λανθασμένη;
Τότε θα μπορούσα κι εγώ να αντιπροτείνω 2ν. Χωρίς το -4. Θα έκανε και για μονούς και για ζυγούς! Με ένα μικρό κόστος 4 τηλεφωνημάτων.
Αυτό όμως δεν θα ήταν μαθηματικά...
Ούτε το να δεχτώ τη λύση τους είναι!
Αγαπητέ TaKeIT or LeaveIT.
Για τον αριθμό 3, ο τύπος με αντικατάσταση των αριθμών είναι:
ν-2+(ν+1)/2 (η διαίρεση ισχύει για το "ν+1" μόνο.
Αρα, 3-2+(3+1)/2...ισοδυναμεί...1+4/2...ισοδυναμεί... 1+2=3
Στην αντικατάσταση του τύπου, προφανώς και κατά λάθος, πρόσθεσες το 4 με το 1 και μετά διαίρεσες, αλλά η διαίρεση αφορά μόνο το 4.
Και για ν=2, ν-2+ν/2...0+2/2...0+1=1
Ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 12/04/2003 02:29:37
quote:
Άρα για να συμπληρωθεί ο μισός λάκκος θέλουμε να γίνουν τα 50/100
χιχιχι!
την πάτησες!
Δεν υπάρχει μισός λάκκος!
Οσο και να σκάψεις, ο λάκκος θα είναι μεγάλος, μικρός, μεγαλύτερος, μικρότερος...
Οχι όμως μισός.![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Ναι,ναι, το ξέρω. Εχω λυσσάξει.
Ναι, ναι, το ξέρω, το έχω πάρει πολύ στα σοβαρά το ζήτημα.
Και βγάζω τον "κολημμένο" μου εαυτό...![]()
Αλλά, μιας και όλο το βράδυ, έβλεπα εφιάλτες με ν που με κυνηγούσανε, να προσθέσω και κάτι άλλο:
1η περίπτωση: 2ν-4
για ν=1, 2*1-4= -2
2η περίπτωση: ν-2+ν/2 και ν-2+(ν+1)/2
για ν=1, 1-2+(1+1)/2= -1+2/2=-1+1=0
Εφαρμόζεται για όλες τις περιπτώσεις. Και από ότι ξέρω, ένας μαθηματικός τύπος, έτσι πρέπει να κάνει.
Ουφ! το είπα και ξεθύμανα...![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Δίκιο έχεις Αμαλία..βλέπεις, η κούραση...
Εαν εξαιρέσουμε το παράδειγμα με το ν = 1 που έκανες το οποίο αποδεικνύεται μόνο με τον τύπο μας
( διότι πιθανόν να απαντήσει ο φίλος ότι π.χ. η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα ) ας πάρουμε κάποια χειροπιαστά παραδείγματα..να δούμε ποιός θα..χρεωθεί περισσότερο...ο Ωρίωνας ή εμείς..
Έχω να τελειώσω ένα paper αλλά μετά θα δοκιμάσω ορισμένα παραδείγματα και θα τα αποστείλω..
Όσο για το μισό λάκκο...έχεις δίκιο...όντως μισός λάκκος δεν υπάρχει..απλά επειδή όλα τα προβλήματα εως τώρα ανάγονταν στα μαθηματικά δεν το σκέφτηκα από την άλλη πλευρά.
Για να μην κολλάμε...ένα αρκετά εύκολο :
Ένα σαλιγκάρι ανεβαίνει σε ένα στύλο με ταχύτητα 8 m τη μέρα. Το βράδυ που κοιμάται ( lol
) πέφτει 4 μέτρα.
Σε πόσες μέρες θα έχει ανέβει τον στύλο αυτόν, ύψους 140 μέτρων...?
( Για να βοηθήσω..δύο διαφορετικές λύσεις..)
**Take It or Leave It**
Καταρχάς συγνώμη, ο στύλος έχει ύψος 160 μέτρα..
quote:
Εαν επροκειτο να σε ρωτησω εαν το δεξι μονοπατι οδηγει στη πολη θα ελεγες ναι;
Όχι μεγάλο το λάθος...
Εαν ρωτούσες : " Εαν επρόκειτο να σε ρωτήσω εαν το αριστερό μονοπάτι οδηγεί στην πόλη θα έλεγες ναι? " και οι δύο θα έλεγαν όχι
Ενώ στη δική σου ερώτηση, και οι δύο θα απαντούσα ( θεωρητικά ) ναι..
Υποτείθεται ότι δεν γνωρίζεις τίποτα για τα δύο μονοπάτια άρα δεν ξέρεις τι από τα δύο να ρωτήσεις..
Εσύ γνωρίζοντας ότι το μονοπάτι στα δεξιά οδηγεί στην πόλη, εξ'ορισμού, έκανες την ερώτηση που ήθελες για να πάρεις την απάντηση που θέλεις..
Ο οδηγός που δεν γνωρίζει τίποτα όμως...??
**Take It or Leave It**
Εξακολουθώ να έχω δικιο
quote:
amalia- Take IT or Leave IT
Εξακολουθώ να έχω δικιο
Γιατί μόνο εσύ Ωρίωνα; Μία λύση η δική σου - μία λύση και των φίλων Αμαλία + Take IT or Leave IT (αντε παλι το κατεβατο...
ναναι καλα το copy-paste
)
Αν θέλεις να αποκλείσεις την μία άλλαξε την διατύπωση του προβλήματος.
Μια πιο εύκολη λύση στον γρίφο με τον δρόμο:
Ρωτάς τον πρώτο μια ξεκάθαρη ερώτηση, π.χ. Είσαι άντρας; Ανάλογα με την απαντησή του ξέρεις αν είναι ο ψεύτης ή όχι. Οπότε όταν ρωτήσεις τον άλλο ποιός είναι ο σωστός δρόμος ξέρεις αν θα πάς από κει που θα σου πει ή αντίθετα.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"