- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Τι είναι ο Θεός;
Χρίστος Έλ
1) Το να πιστέψεις ότι η γνώση καθεαυτή σε οδηγεί στην ζωή, είναι απόλυτη άρνηση Εκείνου που σε δημιούργησε και σε συντηρεί. Επομένως αν το κάνεις, στρέφεσαι στο εγώ, δηλαδή στις δικές σου δυνάμεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Όχι ότι είναι κακή η γνώση, αλλά όταν θεωρείται το μέσο για την αθανασία τότε είναι - γιατί την προτιμάς από την πηγή της ζωής. Καλύτερα μωρό στα χέρια του Θεού παρά γνώστης στα χέρια του θανάτου. [Βέβαια για να πιστέψει κάποιος ότι λέω, θα πρέπει να δεχτεί ότι είναι δημιούργημα του Θεού και όχι αυτοδημιούργητος!]
quote:Σε αυτό μπορώ να πω οτι συμφωνούμε, αρκεί να εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε Θεό.
Εν τέλει δεν είναι κακό να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά είναι κακό να πιστεύεις ΜΟΝΟ στον εαυτό σου όταν πρόκειται για το θέμα σωτηρίας.
quote:Η γνώση σώζει, η άγνοια είναι πηγή κάθε κακού. Στην ουσία και ο λόγος της πτώσης, ήταν η άγνοια αν το καλοσκεφτείς. Οι πρωτόπλαστοι είχαν άγνοια του καλού και του κακού και αυτή η άγνοια τους οδηγησε να φάνε από το δέντρο της ζωής. Ή όχι;
Καλή η γνώση, αλλά δεν σώζει.

macedon
Γιατι εγώ εννοώ μάλλον διαφορετικό πράγμα από αυτό που εννοεί ένας ορθόδοξος για το τι ειναι σωτηρία.
Λοιπόν, τι είναι σωτηρία;
Ποιος σώζεται απο τι και γιατί;
quote:
macedonΓιατί να σωθούμε ρε παιδιά και, κυρίως, από τι να σωθούμε; Από την αμαρτία που έκανε ένας τύπος φτιαγμένος από χώμα όταν έφαγε ένα μήλο που του έδωσε μια τύπισσα φτιαγμένη από το πλευρό του χωμάτινου τύπου το οποίο της το έδωσε ένα φίδι που μιλούσε;
Γεια σου Ελληνορθόδοξε εν Χριστώ αδελφέ Κωνσταντίνε (από πολιτική και ΟΧΙ ιδεολογική θέση, για να μην παρεξηγούμαστε τώρα που αρχίζουμε να τα βρίσκουμε τα δυό μας).
Κοίτα, αν τα δεις από ιδεολογική θέση μπορεί να έχεις και τα δίκια σου, αλλά κοιτώντας τα από πολιτική θέση μη μου πεις ότι δεν τα θεωρείς ΚΑΙ εσύ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ όπως ΚΑΙ η Χρυσή Αυγή!
Υ.Γ Μια απορία βρε συ. Όταν πήγες να ακυρώσεις το βάπτισμά σου (τρομάρα σου) τους είπες ότι το κάνεις ΜΟΝΟ από ιδεολογική θέση καθώς από πολιτική θέση είσαι φώλα Χριστιανόπουλο αφού συμφωνείς 100% με τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 04/02/2013 16:18:07
quote:*της Γνώσης
άγνοια του καλού και του κακού και αυτή η άγνοια τους οδηγησε να φάνε από το δέντρο της ζωής*. Ή όχι;
quote:
H κεφαλη-θηριο ειναι ορος(κοσμοκρατορια)ειναι και βασιλειας.
Η μια εξ αυτων πληγωνεται θανασημα και επιστρεφει ως 8η.ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΑ.
Αυτό με την ''αποτυχημένη πρόβα'' δεν το είπε ΠΟΤΕ ο γέροντας Παίσιος!Αλλιώς,πες μου που και σε ποιόν,το είπε ο γέροντας.....
Υ.Γ Είναι προσθήκη άλλων,που σκοπό έχει να ''μπερδέψει'' τον κόσμο σχετικά με την εμφάνιση του Αντιχρίστου,ΤΩΡΑ!
quote:
Panos T
Κοίτα, αν τα δεις από ιδεολογική θέση μπορεί να έχεις και τα δίκια σου, αλλά κοιτώντας τα από πολιτική θέση μη μου πεις ότι δεν τα θεωρείς ΚΑΙ εσύ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ όπως ΚΑΙ η Χρυσή Αυγή!
Κάτι τέτοια γράφεις και περιμένεις μετά να σε πάρει κανείς στα σοβαρά!!
Τι διαφορά νομίζεις πώς έχεις απο τον άλλον που λέει:
quote:
Αυτό με την ''αποτυχημένη πρόβα'' δεν το είπε ΠΟΤΕ ο γέροντας Παίσιος!Αλλιώς,πες μου που και σε ποιόν,το είπε ο γέροντας.....Υ.Γ Είναι προσθήκη άλλων,που σκοπό έχει να ''μπερδέψει'' τον κόσμο σχετικά με την εμφάνιση του Αντιχρίστου,ΤΩΡΑ!
Θεωρητικά τουλάχιστον αδελφέ Πάνο, είσαι καλύτερος απο τον άλλον με το...διαμπερές ρετιρέ!!!
Ομως αυτή η παιδαριώδης εμπάθεια με τον macedon, έχει "εξολκύσει" τους οφθαλμούς ημών και αποδεικνύει ένα πράγμα:
Ανήκεις κι εσύ περίτρανα στους...Η.Χ.Σ.
Αν καταφέρεις κι ερμηνεύσεις τα αρχικά, θα καταλάβεις πόση απο την νοημοσύνη σου, πάει χαμένη !!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣquote:
Panos T
Κοίτα, αν τα δεις από ιδεολογική θέση μπορεί να έχεις και τα δίκια σου, αλλά κοιτώντας τα από πολιτική θέση μη μου πεις ότι δεν τα θεωρείς ΚΑΙ εσύ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ όπως ΚΑΙ η Χρυσή Αυγή!Κάτι τέτοια γράφεις και περιμένεις μετά να σε πάρει κανείς στα σοβαρά!!
Άσε ΝΙΚΟΜΑΧΕ, έχεις χάσει επεισόδια με το macedon σ'άλλο thread (Προς Δ.Ο)!
Για την ιστορία πάντως το παραπάνω ποστ εμπεριέχει ΑΚΡΙΒΩΣ την παράνοια του macedon όπως τη διατύπωσε στο άλλο thread και απλά εγώ του την αναμεταδίδω ΚΑΙ εδώ καθώς όπως ήδη διαπίστωσες βγάζει τρελό γέλιο.
Τα παράπονά σου στο macedon λοιπόν και όχι σε μένα... ![]()
![]()
![]()
Υ.Γ Όσο με πληρώνουν οι ΙΔΙΩΤΕΣ αφεντικά μου και μάλιστα σε συνάλλαγμα για τη νοημοσύνη μου μπορείτε να λέτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι επ'αυτής! Ξέρετε που τα γράφω άλλωστε... ![]()
![]()
![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:Τι είναι ο Θεός;
Χρίστος Έλ
1) Το να πιστέψεις ότι η γνώση καθεαυτή σε οδηγεί στην ζωή, είναι απόλυτη άρνηση Εκείνου που σε δημιούργησε και σε συντηρεί. Επομένως αν το κάνεις, στρέφεσαι στο εγώ, δηλαδή στις δικές σου δυνάμεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Όχι ότι είναι κακή η γνώση, αλλά όταν θεωρείται το μέσο για την αθανασία τότε είναι - γιατί την προτιμάς από την πηγή της ζωής. Καλύτερα μωρό στα χέρια του Θεού παρά γνώστης στα χέρια του θανάτου. [Βέβαια για να πιστέψει κάποιος ότι λέω, θα πρέπει να δεχτεί ότι είναι δημιούργημα του Θεού και όχι αυτοδημιούργητος!]
quote:Σε αυτό μπορώ να πω οτι συμφωνούμε, αρκεί να εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε Θεό.
Εν τέλει δεν είναι κακό να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά είναι κακό να πιστεύεις ΜΟΝΟ στον εαυτό σου όταν πρόκειται για το θέμα σωτηρίας.
quote:Η γνώση σώζει, η άγνοια είναι πηγή κάθε κακού. Στην ουσία και ο λόγος της πτώσης, ήταν η άγνοια αν το καλοσκεφτείς. Οι πρωτόπλαστοι είχαν άγνοια του καλού και του κακού και αυτή η άγνοια τους οδηγησε να φάνε από το δέντρο της ζωής. Ή όχι;
Καλή η γνώση, αλλά δεν σώζει.
Γεια. Απ'ότι βλέπω είσαι της θεοσοφικής γνωστικής άποψης πάνω σε τέτοια θέματα. Θα αντικρούσω τα γνωστικά επιχειρήματα, όχι για να βγω νικητής, αλλά για να παροσουσιάσω πιστεύω τα οποία μπορείς να εξετάσεις.
1)Λοιπόν. Τί είναι ο Θεός; Μια οντότητα με συγκεκριμένη προσωπικότητα όπως είμαστε και εμείς οντότητες και προσωπικότητες, και όχι κάτι απρόσωπο και ουδέτερο δίχως βούληση, ούτε το παν και το όλον που εξελίσσεται και διαχωρίζεται από την μονάδα. Δεν πρέπει να συγχέεται ο δημιουργός Θεός με το παν, δηλαδή τα κτίσματα. Δεν μπορώ να καταλάβω την άποψη που λέει ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί ως συγκεκριμένη προσωπικότητα, γιατί ο Θεός πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα σπέρματα και τις μορφές. Το ότι ο Θεός είναι παντογνώστης δεν σημαίνει ότι είναι και τα πάντα, δηλαδή και καλός και κακός κτλ... Η Βίβλος είναι αντίθετη με άλλες θεωρίες, δείχνοντας ότι ο Θεός που δημιούργησε τον υλικό κόσμο, ΔΕΝ ήταν μέρος του υλικού κόσμου.
Τί λέει η Βίβλος; Το ίδιο. Αν ο Αδάμ και η Εύα ήταν ήδη θεοί και μέρος του Θεού, δεν θα διαβάζαμε ότι μετά την πράξη τους γίνανε θεοί(όχι βέβαια αθάνατοι). "Ιδού, γίνανε σαν και εμάς, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.." Τέλος πάντων, η Βίβλος αυτό λέει.
2)Από τι να σωθούμε; Από την φθορά και τον θάνατο. Είπαμε ότι το σώμα δεν καταδικάζεται στη Γραφή. Η Βίβλος μιλάει για την ανάσταση του φθαρτού σε άφθαρτο. Όσο και να φαίνεται απεχθές στον γνωστικισμό ή στον πλατωνισμό, αυτό λέει. Τώρα, για την φύση του ανθρώπου ας το αφήσουμε καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι η Γραφή μιλάει για ανακαίνιση και μεταμόρφωση του φθαρτού σε άφθαρτο, μέσω θανάτου και ανάστασης. Δίνει για παράδειγμα τους σπόρους στην 1η επιστολή προς Κορινθίους κεφάλαιο 15.
3)Γνώση και άγνοια.
Ιωάννης
17:3 Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και
εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό
Δηλαδή, δεν λέμε όχι στην γνώση. Αλλά για να σωθεί κάποιος από την φθορά και τον θάνατο χρειάζεται την γνώση του 17:3, όχι την γνώση της λειτουργίας του σύμπαντος ή των μυστικών της γλώσσας του DNA. Με κανένα τρόπο δεν είναι κακές οι γνώσεις, αλλά δεν μπορούν να σώσουν. Αυτή είναι η τιμωρία του ανθρώπου της τεχνολογίας. Ποτέ δεν θα βρει εκείνο που θα τον κάνει ανεξάρτητο θεό. Αντίθετα, θα επιταχύνει την καταστροφή του.
Τουλάχιστον, ακόμη και αν όλοι οι αναγνώστες του esoterica διαφωνούν καθέτως, αυτή είναι η άποψη της Βίβλου. Κάτι διαφορετικό, είναι οπωσδήποτε όχι αυθεντικό αλλά μίξη ιουδαϊσμού και χριστιανισμού με άλλες δοξασίες και γενικά μια προσπάθεια τοποθέτησης του Ιησού στο ίδιο επίπεδο με άλλες σωτήριες μορφές. Π.χ όπως διάβασα στο βιβλίο Μεγάλοι Μύσται που λέει για τον Ράμα, Κρίσνα, Ερμή κ.ά
Ευχαριστώ για το διάβασμα Jekyll n Hyde
quote:quote:quote:
Χριστο,ουτως ή αλλως πρεπει να βρουμε πρωτα, ποια ειναι η 7η.Μετα ξεκιναμε να βρουμε ποια πληγωθηκε θανασημα και επανηλθε.Για να θαυμασουν οι ανθρωποι για την θεραπεια της πληγωμενης κεφαλης, πρεπει να ειναι κατι σχετικα αμμεσο.Δηλαδη πληγωθηκε (αποτυχημενη προβα κατα τον γερ,Παισιο)και καταφερε σχετικα γρηγορα, να ξανασταθει στα ποδια της σαν 8η,δηλαδη του τελικου αντι.321
Επαναλαμβάνω,οι κεφαλές-αυτοκρατορίες είναι 7 όχι 8!Μην σας μπερδεύει που λέει οτι ο Αντίχριστος θα είναι 8ος και θα προέρχεται απο τις 7.....
H κεφαλη-θηριο ειναι ορος(κοσμοκρατορια)ειναι και βασιλειας.
Η μια εξ αυτων πληγωνεται θανασημα και επιστρεφει ως 8η.ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΑ.321
Ωπ, τώρα κατάλαβα τι λες. Δηλαδή εννοείς ότι πρέπει να είναι κάτι πρόσφατο. Ακούγεται λογικό. Χρειάζομαι περισσότερη σκέψη τώρα.
Πάντως, σχετικά με την εποχή μας, αυτό που πέθανε και αναστήθηκε ήταν τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία θαυμάζουν οι άνθρωποι ως παγκόσμιο ειρηνοποιό. Αλλά αυτοί μου φαίνονται ως τα 10 κέρατα και όχι ως το Θηρίο. Τέλος πάντων, όλα σχετίζονται και θα ήταν κάποιος τρελός αν κλείσει τα μάτια στην εβραιοαμερικάνικη δημιουργία του ΟΗΕ που συνασπίζει τα έθνη και είναι το νο1 μοχλός της παγκοσμιοποίησης. Αν δεν είναι το τελικό στάδιο, είναι ένα στάδιο και μάλιστα πολύ σημαντικό στην περαιτέρω εξέλιξη των παγκόσμιων γεγονότων. Για να δούμε...
quote:
Θεωρητικά τουλάχιστον αδελφέ Πάνο, είσαι καλύτερος απο τον άλλον με το...διαμπερές ρετιρέ!!!
Νικόμαχε,περίμενε πρώτα να μην βγω αληθινός,και μετά πες οτι θές για μένα.....
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Αποφάσισες να ασχοληθείς μαζί μου?
Δόξα τώ Θεώ...!!!![]()
![]()
Πάντως φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε,οφείλω να ομολογήσω ότι θαυμάζω την στωϊκότητα, με την οποία αντιμετωπίζεις τους "εχθρούς",την γαλήνια απάντησή σου σε οτιδήποτε και άν σου προσάψουν,αλλά παράλληλα θαυμάζω και την επιμονή σου σε αυτό που θεωρείς ώς αληθινό, έστω κι άν είναι ουτοπικό.
Τόσο καταλαβαίνεις, τόσο λές.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω,ότι τα ειρωνικά μου σχόλια, δεν εκφράζουν μίσος, αλλά ευθυμία, επειδή όσα πραγματεύεσαι είναι,ειλικρινά, πολύ αστεία για μένα!
Ασε με να κάνω την πλάκα μου και μην με παρεξηγείς.Είναι μια διέξοδος, να μην σπάσω το κεφάλι μου στον τοίχο με αυτά που διαβάζω.![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αυτά που λέω είναι πολύ σοβαρά,και θα γίνουν όπως ακριβώς τα λέω.Δεν έχω αμφιβολίες για αυτό,είμαι πεπεισμένος....Αντίθετη τροπή,απλά δεν την σκέφτομαι....Δεν υπάρχει.....
οκ για πες μας λοιπον τι εχεις να πεις
για τον τιτλο του θεματος Χ.Ο.;
αν δεν τον θυμασαι να σου τον ξαναγραψω
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος!οχι τιποτα αλλο αλλ εχκανες μια φορα λαθος ρε συ
αυτη την σιγουρια που εκφραζεις εδω πως την εκφραζεις οταν στο ιδιο θεμα εχιεακνει λαθος μια φορα;
quote:quote:
Αυτά που λέω είναι πολύ σοβαρά,και θα γίνουν όπως ακριβώς τα λέω.Δεν έχω αμφιβολίες για αυτό,είμαι πεπεισμένος....Αντίθετη τροπή,απλά δεν την σκέφτομαι....Δεν υπάρχει.....οκ για πες μας λοιπον τι εχεις να πεις
για τον τιτλο του θεματος Χ.Ο.;
αν δεν τον θυμασαι να σου τον ξαναγραψω
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος!οχι τιποτα αλλο αλλ εχκανες μια φορα λαθος ρε συ
αυτη την σιγουρια που εκφραζεις εδω πως την εκφραζεις οταν στο ιδιο θεμα εχιεακνει λαθος μια φορα;
Αν με τη φράση "εμφανίζεται εκείνη την ημέρα" υποεννοούσε ότι θα γινόταν αντιληπτός από όλον τον κόσμο, τότε ήταν λάθος. Όμως, αν η φράση "εμφανίζεται" αποδοθεί σε αστρολογικά συμβάντα/σημεία και σε αποκαλυπτήριες τελετές που λίγοι έζησαν εκείνη την ημέρα, τότε πολύ πιθανό κάτι να συνέβει πραγματικά.
Βέβαια και ο Ιησούς δεν έγινε αντιληπτός όταν γεννήθηκε, αλλά όταν βαπτίστηκε ως Μεσσίας στον ποταμό Ιορδάνη, σε ηλικία 29 χρονών.
Δηλαδή μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη γέννηση, την ανάσταση, τη φανέρωση και τον χρισμό κάποιου. Μπορεί στην γέννηση ή την ανάστασή του να γίνει αντιληπτός από ελάχιστους, ενώ στην φανέρωση και τον χρισμό του ως Σωτήρα να γίνει αντιληπτός από πολλούς.
quote:
Panos T
quote:
Υ.Γ Όσο με πληρώνουν οι ΙΔΙΩΤΕΣ αφεντικά μου
Εκτός θέματος, αλλά δεν μπορώ να το βλέπω γραμμένο από Έλληνα:
Αυτοί που σε πληρώνουν λέγονται εργοδότες σου. Αφεντικό δεν έχεις (εκτός αν είσαι σκύλος).
ΥΓ: Ελπίζω να μήν χρησιμοποιείς τη λέξη «ιδιώτες» με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου...
Αυτά που λέω είναι πολύ σοβαρά,και θα γίνουν όπως ακριβώς τα λέω.Δεν έχω αμφιβολίες για αυτό,είμαι πεπεισμένος....Αντίθετη τροπή,απλά δεν την σκέφτομαι....Δεν υπάρχει.....
Να διορθώσω κάτι και να μου πεις αν έχω δίκαιο;
"Αντίθετη τροπή, απλά δεν θέλω να τη σκέφτομαι.... Δεν θέλω να υπάρχει....."
Άμα προσθέσουμε ένα 'θέλω', καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα.
quote:quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Να διορθώσω κάτι και να μου πεις αν έχω δίκαιο;
"Αντίθετη τροπή, απλά δεν θέλω να τη σκέφτομαι.... Δεν θέλω να υπάρχει....."
Άμα προσθέσουμε ένα 'θέλω', καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα.
Θα συμφωνησω με τον φιλο.
Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε και τι δεν θελουμε,το θεμα ειναι τι μας γνωστοποιησε ο Θεος με τους προφητες του.
321
quote:
Βέβαια και ο Ιησούς δεν έγινε αντιληπτός όταν γεννήθηκε, αλλά όταν βαπτίστηκε ως Μεσσίας στον ποταμό Ιορδάνη, σε ηλικία 29 χρονών.
Για να διορθώσω: Ο Ιησούς ΔΕΝ βαπτίστηκε 29 χρονών, αλλά το 29 (15ο έτος της ηγεμονίας του Τιβέριου). Τη χρονιά εκείνη, ο Ιησούς ήταν 34-35 χρονών, σύμφωνα με το Ματθαίο και 22-23 ετών σύμφωνα με το Λουκά.

macedon