ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

aenaoss38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
aenaossΝέο Μέλος
08/10/2005, 23:15:06
Σπατάλησα μέρες για να ολοκληρώσω το τόπικ και τελικά κατάλαβα ότι τα περισσότερα ποστ είναι αεροβατήματα και αστήριχτες κατηγορίες για το στρατάρχη. Για να μην πω για τα άλλα τα άσχετα που ούτε κατανόησα αλλά και ούτε πιστεύω είχαν κάτι για να κατανοήσω.

Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια.

09/10/2005, 01:24:05
quote:

Δε βλέπω φως...
Ας ξαναβάλουμε το καδράκι λοιπόν.

Αριστερά ο κύριος είναι ο Μέγας κι ας μη του μοιάζει και πολύ.
Δεξιά ο κύριος λέγεται Αλ Χαντιρ (Al Khadir ή Al khidr), άγιος, προφήτης ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων του ισλάμ.

Τι έψαχναν οι δυό τους και ποιός τελικά το βρήκε (αν το βρήκε);
Σημ: Το πιάτο έχει ψάρια...

φως θελεις αδελφε?

απλα η κουβεντα θα παει σε βαθια νερα και οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν θα γινομαστε αντιληπτοι αν προχωρησουμε (κατι που ομολογω ποτε δεν με απασχολησε σοβαρα)

παμε λοιπον, με το χερι στην Καρδια, να βρουμε ποιος ηταν ο κυριος khidr...

κι επειδη με αναλογα θεματα εχω ηδη παρεξηγηθει απο καποιους στο παρελθον (κατι που ομολογω πως ποτε δεν με απασχολησε σοβαρα), ας αφησουμε να μιλησουν αλλοι:

"The first Sufi record of a teaching journey to England—such is contained in the travels of Najmuddin (Star of Faith) Gwath-ed-Dahar.

He was born about 1232, or perhaps earlier.

His son ”followed his father’s footsteps” from India to China in 1338.

The first Najmuddin was a disciple of the illustrious Nizamuddin Awlia of Delhi, who sent him to Rum (Turkey) to study under Khidr Rumi.

Khidr Rumi’s full name was Sayed Khidr Rumi Khapradri — the Cupbearer of Turkestan. It will be remembered that the Khidr order (equated with the Garter) has as its slogan a salutation to the cupbearer. This cup had miraculous qualities.

Idries Shaw’s comments on the cupbearer and the cup’s miraculous qualities parallel the Grail myth immensely. Further examination of Shaw’s comments shed even more illumination on the subject.

First, let us look at the name Khidr, which is also spelled Khizr.

It is a Moslem name used in reference to the Biblical prophet Elijah. As J.M. Campbell recorded in his classic 1894 essay, “On the Religion of Hemp :”

In his devotion to bhang (cannabis), with reverence, not with the wor­ship, which is due to Allah alone, The North Indian Mussulman joins hymning to the praise of bhang.

To the follower of the later religion of Islam the holy spirit in bhang is not the spirit of the Almighty, it is the spirit of the great prophet Khizr, or Elijiah.

That bhang should be sacred to Khizr is natural, Khizr is the patron saint of water.

Still more Khizr means green, the revered color of the cooling water of bhang.

So the Urdu poet sings “When I quaff fresh bhang I liken its color to the fresh light down of thy youthful beard.”

The prophet Khizr or the green prophet cries “May the drink be pleasing to thee.”

Peter Lamborn Wilson makes the following comments on the Sufi term, Saki-Khaneh, House of the Cupbearer:

The saki or wine serving boy is a symbol of the Beloved or the spiritual master in Sufi poetry, but in Pakistan saki-khaneh is a slang term for a tea house that serves charas (hashish) and bhang.” — Scandal: Essays in Islamic Heresy

Shaw comments on the connections between the Arab Khidr Order and the famous British group, the Order of the Garter:

The early records of the Order of the Garter are lost.

Its patron saint was St. George , who is equated in Syria, where his cult originates, with the mysterious Khidr -figure of the Sufis.

It was in fact called the Order of St. George, which would translate direct into Sufi phraseology as Tarika-i-Hadrat-i-Khidr (the Order of St. Khidr).

It became known as the Order of the Garter. The word “garter” in Arabic is the same as the word for the Sufi mystical tie or bond.

The modern day Order of the Garter traces its origins to the Knights of the Round Table and is attributed to Saint George, who is by tradition con­sidered to be the patron Saint of England.

History provides little factual records of who Saint George was and what his actual exploits were.

“Folklore named the pagan savior, Green George, a spirit of spring. His image was common in old church carvings, a human head surrounded by leaves.”[11]

He is probably best remembered as the slayer of the dragon in a story that is found in twelfth century literature.

A Muslim writer in about AD 900 compared St. George with the Mesopotamian God Tammuz.

Moslems also identified St. George with the mysterious prophet Khidr, known as the Verdant One and whose footsteps leave a green imprint.

Khidr shares his day, 23 April, with the Saint. — William Anderson, The Archetype of Our Oneness with the Earth

.

συμπερασματα και σχολια δικα σας...

.

"ευχαριστω για τα ψαρια"

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

dutysparkΝέο Μέλος
06/09/2006, 02:08:15
quote:
Πράγματι, η ΨΥΧΗ που σαρκώθηκε για να φέρει εις πέρας τα όσα κατάφερε Ω!Μέγας Αλέξανδρος ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ...
Να γιατί τον αποκαλώ ΜΕΓΑ...
Στα Ινδικά το ΜΕΓΑΣ, ο ΜΕΓΑΛΟΣ λέγεται ΜΑΧΑ...
Και η ΨΥΧΗ λέγεται ΑΤΜΑ...
Να ποιός είναι ΕΝΑΣ απο τους περίφημους ΜΑΧΑΤΜΑΣ (Mahatma's)...
Η Διδασκαλίες Του, πραγματικό ΒΑΛΣΑΜΟ ΨΥΧΗΣ...

Ας τον ψάξουμε και ΙΣΩΣ να μας φανερωθεί...
Και τότε θα ΙΣΩΣ να δούμε...
Και ΟΤΑΝ δούμε, τότε θα έχουμε καταλάβει κι'όλας...

Βρε οι Ινδοί θα μας πουνε τι είναι ο Μ.Α.;
Ο Δάσκαλός του δεν έχει να πεί τίποτα;
-ΜΑΧΑΤΜΑΣ (Mahatma's)...Alexandro mata hari Atma..Ena, To Pan.;;;;
Ο Κέλσος είναι εισαγωγέας ψυχών απο την βαθειά ανατολή;
Το λέω γιατι το διεθνές εμπόριο μας έχει ταράξει τόσο, που δεν ξέρουμε κάν αν στον Ελλαδικό χώρο του 500π.Χ. Άνθιζε ο Ινδικός Πολιτισμός.....
(Γελάμε....)

dutysparkΝέο Μέλος
06/09/2006, 02:42:34
Μήπως και είμαι Ινδός και δεν το κατάλαβα;
dutysparkΝέο Μέλος
06/09/2006, 02:47:33
Ρε παιδιά , Σάμπως και είμαι Εβραιοφοίνικας και όλα αυτα περι Αριστοτέλους είναι οφθαλμαπάτη;

Κέλσο Εβραιοφοινικόφιλε , ρωτάω σωστά;
Έλα αγόρι μου...

dutysparkΝέο Μέλος
06/09/2006, 03:54:11
Όμως επειδή τα αγόρια σπανίζουν σήμερα , Θα τροποποιήσω ελαφρώς το θέμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ....

NrohstrahΝέο Μέλος
21/01/2011, 17:35:07
ΑΛ ΕΞ ΑΝΔΡΟΣ

ΑΛ= Νοητος Ηλιος
ΕΞ= απο
ΑΝΔΡΟΣ= ΑΝΔΡΑ

ΑΝΔΡΑΣ αριθμητικα ειναι ισο με το ΘΕΟΣ
οποτε

Νοητος Ηλιος απο (Ανδρα)ΘΕΟ

προκειται για προτυπο αγγελου κατα την ταπεινη μου αποψη
επειδη διαβασα απο Χρηστη για Υιο...

Το ονομα Αλεξανδρος μπορει να ταυτιστει με το Ιωαννης (ΙΩΝΑΣ) οπου ηταν επισεις ενα προτυπο αγγελου με το Μιχαηλ η ακομα και με το Εοσφωρο (Απολλων η Αλ). Η αποψη για Υιο μπορει να μας οδηγησει στο Πανα Διαβολο Μεσσια

Με εκτιμηση,
Αλεξανδρος Μυρμιδωνης *εκ του Αντωνιου Μανταλβανου και της Νικης Βραχιμη εκ του Αβρααμ Μυρμιδωνη*

Αλ Φα εκ Φω Εξ Ανδρος Λευσις εκ Λυσις Γα Ναυσις Δια Νομου Δομησης Ροης το Ρω εκ Ρα Στιγμα Κοππα Σιγμα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

22/01/2005, 00:02:18
Αγαπητοί φίλοι. Αυτήν την περίεργη εποχή της υπερπληροφόρησης και της ελεύθερης διακίνησης κάθε είδους τεχνικής, διδασκαλίας, εσωτερικού δρόμου και δεν ξέρω και εγω τι άλλο, με ενοχλεί πάρα πολύ ένα φαινόμενο το οποίο έχει αρχίσει και παίρνει επιδημικές διαστάσεις. Όπου και να κοιτάξω σε χώρους ή περιοδικά που έχουν σχέση με την εσωτερική αναζήτηση, βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κάθε λογιών γκουρού, δάσκαλοι, σχολές, κινήσεις, ομάδες οργανώσεις, σωτήρες, οι οποίοι προσφέρονται με το αζημίωτο να μας δείξουν τον δρόμο για την πνευματική ολοκλήρωση, πληρότητα, φώτιση, αναγέννηση, αναζωογόνηση για να βρούμε λύσεις για την άθλια και μίζερη ζωή μας. Να δώσουμε νόημα, σκοπό και απαντήσεις στην ζωή μας. Και πάρα πολλοί απο εμάς πάνω στην ανάγκη μας να πάρουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας και στις αγωνίες μας προσεγγίζουμε αυτούς τους ανθρώπους ή τους χώρους και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ο δρόμος προς την αυτογνωσία είναι πολύ ακριβός που να πάρει.
Ειδικά μάλιστα αν πρόκειται και για θεραπευτικές τεχνικές, εκεί γίνεται το σώσε. Μπορεί να σου ζητήσουν και πάνω απο ένα εκατομμύριο για να πάρεις την μύηση της ανοιχτής παλάμης.
Αναρωτιέμαι λοιπόν... τόσο πολύ έχει ξεφτιλιστεί η έννοια της γνώσης και του πραγματικού διδασκάλου; Δηλαδη το μοναδικό κριτήριο για να πάρει κάποιος γνώση είναι αν έχει φράγκα στην τσέπη; Ποιός σοβαρός διδάσκαλος είναι δυνατόν να πουλάει ένα "όπλο" στον οποιονδήποτε, μόνο και μόνο επειδή έχει λεφτά και δεν έχει που να τα ξοδέψει για να διασκεδάσει την ανία του.
Φαντάζομαι με το μυαλό μου και φέρνω στην σκέψη μου τους αρχαίους διδασκάλους όπως ο Πυθαγόρας ή οι ιεροφάντες των Ελευσινίων μυστηρίων, να έχουν σαν μοναδικό τους κριτήριο το χρήμα. Πόσο τραγικό μου φαίνεται... Σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους σαν ένα στρατηγό πριν απο την μάχη, που πρέπει να επιλέξει μεταξύ των μαχητών, σε ποιούς να δώσει να καλύτερα όπλα να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να βάζει σαν κριτήριό του ποιός θα προσφέρει τα πιο πολλά λεφτά για να του δώσει το όπλο. Σε τέτοια αθλιότητα και κατάντια έχουμε φτάσει λοιπόν; Και φαίνεται αταίριαστο το παράδειγμα; Και όμως. Ο πνευματικός χώρος είναι κατ' εξοχήν χώρος πολέμου ανάμεσα σε αντικρουόμενες δυνάμεις που άλλες δουλεύουν για το καλό και την εξέλιξη του ανθρώπου και άλλες για την υποδούλωσή του. Μιλάμε για την πιο σκληρή μάχη. Είναι λοιπόν δυνατόν ένας υγιής διδάσκαλος που θέλει το καλό (με όποια έννοια μπορεί να το σκεφτεί κάποιος) να μην το δίνει σε έναν άξιο "μαχητή" μόνο και μόνο γιατί αυτός δεν έχει χρήματα;
Η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Μην περιμένετε τίποτε σπουδαίο απο τους ανθρώπους που "πουλάνε" γνώση. Η γνώση δεν πουλιέται. Η πραγματική γνώση δίνεται ως δωρεά και ανταμοιβή σε αυτούς που την αξίζουν. Σε αυτούς που έχουν αγνή ψυχή και προθέσεις για το καλό των συνανθρώπων τους και της ανθρωπότητας γενικότερα. Σε αυτούς που αναζητούν με ειλικρίνεια και συνέπεια απαντήσεις και φώτιση για να εξελιχθούν και να προσεγγίσουν τον δημιουργό. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και κάποια στιγμή να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι αγύρτες θα υποστούν την πιο σκληρή τιμωρία, γιατί αυτή τους αξιζει.
Βλέποντας αυτήν την κατάσταση γύρω μου απογοητεύομαι και πολλές φορές είπα να τα παρατήσω και να μην ξανασχοληθώ. Όμως εκείνες τις στιγμές της μεγάλης θλίψης και απογοήτευσης παρουσιάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι που μου απλώνουν το χέρι και ανιδιοτελώς με προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Σε αυτούς τους πραγματικούς διδασκάλους, τους πνευματικούς αδελφούς, οφείλω τον σεβασμό μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στους υπόλοιπους εύχομαι να πληρωθούν κατά τα έργα τους...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

RostarΜέλος
22/01/2005, 00:22:46
Φίλε Απέριττε γειά σου

Συγχαρητήρια για το θέμα που ανοίγεις

quote:

Φαντάζομαι με το μυαλό μου και φέρνω στην σκέψη μου τους αρχαίους διδασκάλους όπως ο Πυθαγόρας ή οι ιεροφάντες των Ελευσινίων μυστηρίων, να έχουν σαν μοναδικό τους κριτήριο το χρήμα. Πόσο τραγικό μου φαίνεται...
Σε τέτοια αθλιότητα και κατάντια έχουμε φτάσει λοιπόν;

Ίσως το πιο εύστοχο παράδειγμα για την πραγματική αθλιότητα που χαρακτηρίζει ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οι οποίοι εμπορεύονται τον δρόμο της γνώσης.
Ειλικρινά, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα και την ίδια οργή έχω νοιώσει κι εγώ και χαίρομαι που το θέμα ανοίγει...
Ε, λοιπόν ναι...
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ...πολλές φορές μάλιστα - μάλλον πάντοτε - ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...και να πω και κάτι οξύτερο...
ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί ο δηλωμένος κλέφτης είναι τουλάχιστον ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ενώ αυτοί είναι τρισχειρότεροι!...
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (εφ' όσον έχουν κόψει ταρίφα και μάλιστα ιδιαιτέρως τσουχτερή για την εποχή που ζούμε...) ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, επειδή εκτός από το πορτοφόλι μας ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ...
Αυτά τα λίγα για ξεκίνημα και θα περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να δω αν θα τοποθετηθούν κάποιοι από τους πάμπολλους μεγαλόσχημους και φριχτά μασκαρεμένους από το μακιγιάζ του "εσωτερισμού" εμπόρους του χώρου...

Άντε να δούμε τι θα βρούν να πουν τα αυτά τα σκουπίδια που παριστάνουν τους "δασκάλους" (τρομάρα τους...) που μας έχουν πλημμυρίσει με "σχολές" και "κύκλους"...και αναφέρομαι ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ!...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ...ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΚΥΡΙΛΕ...

Περιμένω λοιπόν εναγωνίως να δω αν θα έχει κάποιος ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ το θάρρος και τη γενναιότητα να βγει και να πει...

"ΝΑΙ ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ ΠΛΗΡΩΜΗ...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ !!..."

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ...ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΧΑΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ...ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΚΕΦΙ !!!

...In your life you may choose desolation
And the shadows you build with your hands
If you turn to the light
That is burning in the night
Then the Journeyman's day has begun...

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

Edited by - Rostar on 22/01/2005 00:30:06

Edited by - Rostar on 22/01/2005 00:30:40

22/01/2005, 00:36:50
Το εμπόριο είναι ελεύθερο, εφόσον δε διαπράττεται ποινικό αδίκημα...

Από ηθικής πλευράς εγκληματίας είναι ο καθένας για τον εαυτό του.
Ο ανόητος, ο οποίος είναι ικανός να πληρώσει τέτοια ποσά απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, δεν εγκληματεί λιγότερο κατά της ψυχής του από τον οποιονδήποτε εμπορευόμενο γνώστη ή μη.

Από και και πέρα, όλες οι ομάδες δεν ανήκουν στο ίδιο σακί.

quote:
Όμως εκείνες τις στιγμές της μεγάλης θλίψης και απογοήτευσης παρουσιάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι που μου απλώνουν το χέρι και ανιδιοτελώς με προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Σε αυτούς τους πραγματικούς διδασκάλους, τους πνευματικούς αδελφούς, οφείλω τον σεβασμό μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στους υπόλοιπους εύχομαι να πληρωθούν κατά τα έργα τους...

...και θα πληρωθούν.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 22/01/2005 00:39:20

elfiΝέο Μέλος
22/01/2005, 01:01:29
Pragmatika o anthrwpos sto dromo tis aftognwsias peftei se lakouves, kakotexnies, pagides pou stinoun oloi oi swtires. Arxizei na psaxnei tis apantiseis se proswpa pou isxurizontai pws tis exoun mono pou gia na tis dwsoun prepei na plirwseis. Pistevei oti oi oloi oi alloi einai katoxoi tis apolutis gnwsis ektos apo ton eafto tou. Fovatai o simerinos anthrwpos giati zei monos, apomwnomenos kai elpizei oti oi alloi, oi "sofoi", oi "daskaloi" tha ton voithisoun na xeperasei ta opoia provlimata. Yparxei lusi? Mallon oxi. Aperitte, ti mporoume na kanoume gia na veltiwsoume tin katastasi? Dwse mas kamia sumvouli...mono prosexe min mas zitiseis xrimata gia tin paroxi sumvoulwn giati.....xereis
Oi megaluteroi daskaloi sti zwi mas einai oi empeiries mas, ta lathi mas, o anthrwpos mas....ola afta apo ta opoia mathainoume na gnwrizoume kalutera ton eafto mas Ola ta alla einai ampelofilosofies tis stigmis....xasimo xronou. A nai xexasa Daskaloi einai kai ekeinoi pou ta logia tous ta ekanan praxi, ekeinoi pou gemisan ton kosmo me prwtogeni skepsi, pou xekinisan apo to miden....Pou eftiaxan theatro otan afto den upirxe, pou milisan gia sumpan otan o aplos kosmos pisteve stin monadikotita tis uparxeis tis gis, pou to mono antallagma pou zitousan einai i afupnisi twn suneidisewn. Kali sas nuxta apo to kruo Luxembourgo. Edw oi anthrwpoi psaxnontai polu kai plirwnoun polu gia na mathoun, gia na paroun ti gnwsi. Kamia kali idea gia na stamatisoume afti tin katrakula?

Elfi

MercuryΜέλος
22/01/2005, 01:49:08
Όταν κάποιοι ψάχνουν πνευματική εξύψωση(!),αναγέννηση(!),φώτιση(!!!)και άλλα βαρύγδουπα,τη στιγμή που δεν διαθέτουν ούτε καν τις στοιχειώδεις δυνατότητες ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ, τότε πάνε γυρεύοντας...

Άλλωστε σε αυτό με παιχνίδι με τον ψευτοεσωτερισμό,τους "φωτισμένους" και τους "μυούμενους", οι έννοιες του "θύτη" και του "θύματος" χάνουν κάθε νόημα. Οι "διδάσκαλοι" δεν φύτρωσαν απο το πουθενά. Ολοκλήρωσαν και οι ίδιοι μια πλήρη πορεία "μαθητείας" (πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα), πριν αποφασίσουν να "φωτίσουν" άλλους...

ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή δεν είναι τσάμπα, και απο αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι ψευδαισθήσεις. Γιατί να είναι τσάμπα οι ψευδαισθήσεις,όταν μάλιστα προσφέρουν τέτοια ευτυχία? Κάποιοι νομίζουν ότι είναι φωτισμένοι διδάσκαλοι κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι είναι μαθητές φωτισμένων διδασκάλων,και όλοι μαζί είναι χαρούμενοι...

Φυσικά και θα υπάρχουν πραγματικοί διδάσκαλοι,πραγματικές σχολές και πραγματική εσωτερική μαθητεία. Μήπως το κριτήριο για να βρείς ποιοί είναι αυτοί είναι η προσφορά τσάμπα γνώσης? Καλά θα'τανε, αλλά δεν είναι έτσι. Ούτε καλό καρπούζι δεν προσφέρει κάποιος στο ΤΣΑΜΠΑ,με ποιό σκεπτικό ζητάμε τσάμπα φώτιση?

Η προσφορά γνήσιας γνώσης δεν απαιτεί ανταλλάγματα...Ιδεαλιστικές κοινοτυπίες. Οι άνθρωποι απο τη φύση τους ΔΕΝ εκτιμάνε το τσάμπα.Δεν το σέβονται,το υποψιάζονται,το παραπετάνε. Πόσες ωρες ψάχνατε το ελλάτωμα στο ρούχο που αγοράσατε σε ύποπτα χαμηλή τιμή?

Και το ξαναλέω. Όταν κάποιος δεν διαθέτει απλή διάκριση,για ποιά φώτιση ψάχνει?

22/01/2005, 03:19:21
Γειά σας.
Γιατί οι γυμνοί αφορισμοί, που "σνομπάρουν" τη διάκριση - όπως πολύ σωστά μας την αναφέρει ο Mercury - θα μπορούσαν να είναι ένας αξιόπιστος σύμβουλος στην πορεία μας;
Εμπεριέχουν κάποιου είδους αντικειμενική γνώση Rostar;
quote:
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ...πολλές φορές μάλιστα - μάλλον πάντοτε - ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...

Θα προτιμούσα να αντιληφθώ μέσα από την παραπάνω δήλωσή σου, πως ο χαρακτηρισμός "ακριβοπληρωμένα" δίνει το κυριότερο κριτήριο για τον αφορισμό σου, παρά το γεγονός της οικονομικής συμβολής σε μία ομάδα που ακολουθεί έναν κύκλο εργασιών και μαθημάτων, για τα οποία χρειάζονται απαραίτητα:

- Τουλάχιστον μία αίθουσα
- Ενα τηλέφωνο
- Παροχή ρεύματος
- Ισως κάποιο έντυπο υλικό

και πολλά άλλα, που προσωπικά δεν καταλαβαίνω, γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε κάθε διδάσκαλος που μεριμνεί για έναν κύκλο μαθημάτων να είναι και από πλούσια οικογένεια με 3-4 ακίνητα, εργασία προνομιούχα που να του δίνει χρόνο για την ενασχόληση με το αντικείμενο (κοινώς εισοδηματίας) και γενικώς μία στάση, που θα δημιουργήσει στον μαθητή την αυταπάτη, πως στη ζωή καλό θα ήταν να υπάρχει μόνο το "παίρνω" κι όχι και το "δίνω"!

Γιαυτό είναι απαραίτητη η διάκριση, σαν πολύτιμο νοητικό εργαλείο - και όχι μόνο...

Η εσωτερική ζωή και μαθητεία είναι κάτι το οποίο συμβαίνει διαρκώς στη ζωή του μαθητή κι όχι περιστασιακά και με υψηλή ανταμοιβή. Εδώ λοιπόν είναι που έχει δίκιο και ο Απέριττος(που έθεσε το θέμα) αλλά κι εσύ Rostar, όσον αφορά τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια, που υπόσχονται μυήσεις, φοβερές και τρομερές μεταφυσικές ικανότητες σε χρόνο ρεκόρ, θεραπείες - πανάκειες, και τόσα άλλα.

Από την άλλη, το να ακολουθεί κάποιος μία πορεία εσωτερισμού μόνος του ή σε κάποια ομάδα, απαιτεί τη διάθεση κάποιου ποσού, όχι όμως ιδιαίτερα μεγάλου. Στην περίπτωση που κάποιος δεν θέτει την μαθητεία του στην ευθύνη κάποιου διδασκάλου και αποφασίσει να πορευτεί μόνος του, δεν θα δώσει χρήματα για να αγοράσει π.χ. βιβλία; Από την άλλη, κάθε ομάδα που ασχολείται με κάτι(όχι μόνο τον εσωτερισμό) δεν χρειάζεται κάποια ελάχιστα χρήματα για να καλύψει τα έξοδά της;(όχι τα προσωπικά του δασκάλου, αλλά αυτά στα οποία αναφέρθηκα πιο πάνω στο μήνυμά μου)

Θα κλείσω με ένα ακόμα τμήμα του μηνύματος του Rostar:

quote:
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ!...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ...ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΚΥΡΙΛΕ...

Η κοινωνία που ζούμε είναι εστιασμένη στο χρήμα.
Το να αμφισβητούμε τον ρόλο του χρήματος, το οποίο άλλωστε αποτελεί και ενεργειακό νόμισμα στις κοινωνικές μας διεκπεραιώσεις, δεν είναι η λύση, αλλά η άλλη όψη του ίδιου προβλήματος, της προσκόλησης σε αυτό. Καλύτερα θα ήταν να αντιληφθούμε την πραγματική του σημασία, αυτή η οποία στην εποχή που ζούμε μας βοηθά να μετρήσουμε αυτά που δίνουμε κι αυτά που πέρνουμε.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

RostarΜέλος
22/01/2005, 11:33:28
Απέριττε Συγχαρητήρια και πάλι.

Πέτυχες φλέβα!...Το βλήμα που εκτόξευσες χτύπησε κατευθείαν στο σταυρό!
Λίγο πριν φύγω για να μεταβώ στον Προσωπικό μου Ναό Χρηματικού Ανεφοδιασμού, είπα μαζί με τα επαγγελματικά μου mails να ρίξω μια ματιά και στο θέμα...
Σαφώς και το Χρήμα είναι ενέργεια ...σαφώς και τίποτε στην εποχή μας δεν χαρίζεται...Ασφαλώς και το εμπόριο είναι ελεύθερο, εφόσον δε διαπράττεται ποινικό αδίκημα...
Όταν όμως η "γνώση" παίρνει τη μορφή "εμπορεύματος" από "δήθεν" "φωτισμένους" που έχοντας μελετήσει πανέξυπνες τεχνικές marketing (και λέω τα πράγματα από πολύ μέσα στο marketing) πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες (αυτό άλλωστε είναι ένα από τα γνωρίσματα του καλού marketier) η όλη υπόθεση αποκτά ελαφρώς διαφορετική χροιά...
Υπομονή όμως και θα τα πούμε καλύτερα...
Το όλο θέμα έχει πολλές απόψεις και το ξεφώνημα δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής παρά τη μορφή έντυπης καταιγίδας από "εμπνευσμένα έντυπα" και επικοινωνιακής πλημμυρίδας από "πεφωτισμένα" meetings... ...))))
Kαλή σας μέρα αναζητητές της γνώσης
(Σ.Σ. ...χωρίς εισαγωγικά)

If you turn to the light

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

Edited by - Rostar on 22/01/2005 11:34:51

RostarΜέλος
22/01/2005, 11:44:30
quote:

...Oi megaluteroi daskaloi sti zwi mas einai oi empeiries mas, ta lathi mas, o anthrwpos mas....ola afta apo ta opoia mathainoume na gnwrizoume kalutera ton eafto mas Ola ta alla einai ampelofilosofies tis stigmis....
Elfi

Να είσαι καλά Elfi εκεί στο κρύο Λουξεμβούργο... Πόσο ανόθευτα και πόσο απλά άνοιξες το ταπεινό παράθυρο που δείχνει αστραπιαία το δρόμο προς τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ...μόνο που, Elfi μου, το "εμπόρευμα" πρέπει να έχει ελκυστικό περιτύλιγμα αλλιώς δεν πουλιέται...

Καλή σας μέρα και πάλι...να έχετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο !

If you turn to the light

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

KrisnnaΜέλος
22/01/2005, 12:10:20
Είναι γεγονός οτι στην Σημερινή υπερ-καταναλωτική κοινωνία όπου κυριαρχεί ο Εγωισμός, η απάτη και το χρήμα η γνώση έχει γίνει εμπορευματεύσιμο είδος και ανταλλάξιμο προς πώληση. Οπωσδήποτε είναι ένα αρνητικό γεγονός αλλά όχι καταδικαστέο άν κάνουμε σύγκριση με τα δεδομένα του τρόπου ζωής και την διάρθρωση της κοινωνίας μας. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να καταδικαστεί η εμπορευματοποίηση της Υγείας και μάλιστα περισσότερο, ή να προχωρήσω ακόμα περισσότερο και της ψυχαγωγίας, της ενημέρωσης, τις πρώτες ανάγκης σίτισης και στέγασης και πολλών άλλων. Αλλά δυστυχώς τα πάντα έχουν γίνει πέρα για πέρα εμπορευματεύσιμα οπότε δέν είναι δυνατόν να εξαιρεθεί στον Τυφώνα της εμπορευματοποίησης και του χρήματος και η γνώση!
Ο καθένας πολυμαθής μπορεί να μεταδόσει τις γνώσεις του στον άλλον με τον τρόπο που προτιμάει και με το κόστος που προτιμάει μόνο και μόνο προς δικό του ώφελος. Άν αγωνιά χωρίς τίμημα να διαδοθούν οι γνώσεις του στον κόσμο επιλογή του είναι να τις μεταδόσει δωρεάν και με τον τρόπο που νομίζει καλύτερα είτε μέσω Internet, είτε μέσω κάποιας διάλεξης είτε με όποιον άλλον τρόπο. Απο κεί και πέρα άν προτιμάει οι γνώσεις του να του φέρουν Οικονομικά οφέλη μπορεί να μεταδόσει τις γνώσεις του επι πληρωμής μέσω κάποιου Περιοδικού, ή βιβλίου ή Εφημερίδας. Τέλος άν θέλει οι γνώσεις του με νύχια και με δόντια να παραμείνουν κρυφές απο τον πολύ κόσμο μπορεί και να σιωπήσει και να τις κρατήσει αποκλειστικά για τον εαυτό του αφού έτσι νομίζει οτι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του χωρίς να σημαίνει αυτό οτι πρέπει να προστρέξουμε αμέσως στην καταδίκη του.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ισχύει η Ελεύθερη επιλογή και η ανεξαρτησία της βούλησης οπότε άν βρισκόμαστε μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια δέν δημιουργούνται Προβλήματα. Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν τα παραβούμε, όταν δηλαδή θέλουμε να απαγορεύσουμε στον διπλανό μας να μεταδώσει τις γνώσεις του μόνο και μόνο προς δικό μας όφελος άσχετα εντελώς άν άλλες είναι οι δικές του επιλογές. Τότε πλέον μιλάμε για φήμωση, Φασισμό, και όλα τα παράγωγά τους και οπωσδήποτε είναι κάτι το καταδικαστέο το οποίο μπορεί να φτάσει ανάλογα με την ισχύ και τις απειλές με τις οποίες εξασκείται ακόμα και στον βαθμό του κακουργήματος!
Αυτό βέβαια είναι άσχετο τόπου και χρόνου, είναι ένας Κανόνας ο οποίος ισχύει σε κάθε εποχή και σε οποιδήποτε Γεωγραφικό σημείο, ενώ οι διάφορες μυστικές Οργανώσεις οι οποίες διατηρούν κάποιες γνώσεις με όρκους και απειλές και απαγορεύουν την Ελευθερία έκφρασης των μελών τους εννοείται οτι ο ρόλος τους είναι ύπουλος και καταχθόνιος!
Μιλάω βέβαια γενικά δέν πάει το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα απο την στιγμή που αποδείξεις για ύπαρξη τέτοιων ομάδων στην Σημερινή εποχή δέν υπάρχουν ισχυρές!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

FrondoRΝέο Μέλος
22/01/2005, 13:58:39
Υπάρχει ενα βιβλίο του OG MANDINO,"Το Πλήρες Βιβλίο Ο Μεγαλύτερος Πωλητής Στόν Κόσμο", που αναφέρει την ιστορία ενός φτωχού σταβλίτη, που με τη βοήθεια κάποιον κειμένων έγινε ο Μεγαλύτερος Πωλητής στον κόσμο. Στο δεύτερο μέρος βγαίνει απο την απομόνωση που εχει επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του και βγαίνει εξω στον κόσμο να μοιραστεί τα βιώματά του. Κάνει ομιλίες στον κόσμο με αμοιβή και γίνεται τώρα γνωστός για την ρητορική του τέχνη. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας φίλος που του δίνει κάποιες συμβουλές. Ενα απόσπασμα απο αυτές..
- ΄Οπως όλοι οι ρήτορες, χρεώνεις εισιτήριο για τις ομιλίες σου, κι ετσι εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο το μηνυμά σου δεν το ακούν, γιατί είναι τόσο φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους τρέφεις και ντύνεις στη Δαμασκό. Άλλαξε το σύστημά σου. Δίνε στον Γαληνό ένα εβδομαδιαίο μισθό αντί για την προμήθειά του, και στείλ'τον στις άλλες πόλεις δίνοντάς του τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να μπορεί να νοικιάσει τη μεγαλύτερη δυνατή αίθουσα σε κάθε πόλη. Πες του επίσης να προσλάμβάνει όσους ανθρώπους χρειάζονται κάθε φορά για να διαδώσουν που θα μιλήσει ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο και τι ώρα, και να ανακοινώνουν οτι η είσοδος θα είναι δωρεάν!"
-"Δωρεάν;Τότε θα έρθουν πολλοί μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν ή να περάσουν την ώρα τους, χωρίς να έχουν καμιά διάθεση να μάθουν πως να βελτιώσουν τη ζωή τους".
-"Σίγουρα εχεις δίκιο σ'αυτό. Πολλοί σοφοί επιμένουν οτι αν κάποιος δεν πληρώσει ή δεν δουλέψει σκληρά για κάτι, δεν το εκτιμά πλήρως. Όμως παρ'ολο που στο ακροατήριο σου θα υπάρχουν άτομα για τα οποία τα λόγια σου θα πάνε χαμένα, φαντάσου την ικανοποίησή σου αν μάθεις οτι μέσα στον κόσμο υπήρχε ενας φτωχός σταβλίτης ή κάποιο αλητάκι του δρόμου που μπορεί να βελτίωσε τη ζωή του χάρη στα λόγια σου. Ξέρω πόσο θέλεις να καλυτερέψεις τον κόσμο, φίλε μου, αλλά πρέπει να θυμάσαι ενα πράγμα... μια απλή αλήθεια".
-"Δηλαδή;"
-"Οτι αυτό που θέλεις να κάνεις μπορεί να γίνει μόνο αλλάζοντας έναν άνθρωπο κάθε φορά".
Ο Χαφίντ έσκυψε και αγκάλιασε τον αγαπημένο του φίλο."Σ'ευχαριστώ. Αν είχε μιλήσει ο Θεός, δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα".

Η τόλμη απαιτεί θάρρος
Ο δισταγμός φόβο

elfiΝέο Μέλος
22/01/2005, 15:56:26
Krisna, mou arese polu pou anaferthikes stin eleftheria tis voulisis kai sto dikaiwma stin epilogi. Mono pou gia na uparxei dikaiwma stin epilogi prepei na uparxei kai epilogi. Kai dustuxws stin epoxi mas(oxi mono sto thema tis gnwsis) i epilogi pou exeis einai i afto pou kanoun oloi i tipota.
Sugxwreste me gia tous tonous apaisiodoxias alla eimai apo ekeinous pou pistevoun oti mesa apo tin apaisiodoxia vgainei mia tromeri diathesi na agwnisteis gia na veltiwseis tin katastasi pou katakrineis.

Rostar efxaristw gia to munima, aplws mexri twra sti zwi mou pote den me travouse to elkustiko perituligma alla to elkustiko perioxemo kai eftuxws uparxoun kai alloi anthrwpoi pou akolouthoun ton idio dromo.

Filika mia sumvouli se olou thelw na dwsw: Sto dromo tis gnwsis to simantiko einai na eimaste ikanoi kathe stigmi na thusiasoume afto pou eimaste gia afto pou tha mporousame na ginoume pros to kalutero

Kalo SavatoKuriako. To Louxembourgo einai akoma kruo.....

Elfi

22/01/2005, 16:38:53
Αγαπητοί μου φίλοι. Ειλικρινά ξέρετε πως νοιώθω; Αισθάνομαι σαν εκείνο το παιδάκι στο πολύ ωραίο παραμύθι "Τα καινουρια ρούχα του αυτοκτάτορα" που με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που πάντα διακρίνουν ένα παιδί φώναξε σε όλον τον κόσμο. "Μα ο αυτοκράτορας είναι γυμνός!!! Δεν το βλέπετε;".
Όπως γυμνοί είναι στην ουσία ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν εμπόριο την γνώση. Και λυπάμαι για τους φίλους που δεν το βλέπουν. Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο για αυτούς που το ξέρουν αλλά κάνουν την πάπια ή αντιδρούν στην αλήθεια γιατί είναι και οι ίδιοι στο παιχνίδι.
Ήξερα ότι ανοίγοντας αυτό το θέμα πέρα απο αυτούς που θα συμφωνούσαν μαζί μου για το αυτονόητο, θα υπήρχαν και άλλοι τόσοι ίσως και περισσότεροι που θα διαφωνούσαν και ίσως στο μέλλον να μου επιτεθούν κιόλας. Δεν μου κάνει εντύπωση. Ο λόγος είναι απλός. Τον δίνει πολύ ωραία μια καταπληκτική σκηνή στην παλιά ελληνική ταινία "Λόλα" όπου ο Καλογήρου αφού έχει πουλήσει τον φίλο του Νίκο Κούρκουλο (Άρη στο έργο) και ο Κούρκουλος γυρίζει και τον ρωτάει: "Γιατί;" με ένα βλέμμα γεμάτο παράπονο, ο Καλογήρου γυρίζει αποστομωτικά και του λέει: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη". Είναι λοιπόν απλό το θέμα. Στην νέα πνευματική εποχή που ανατέλλει σιγά σιγά μέσα απο τον πόνο και στην ανάγκη των ανθρώπων να αναζητήσουν την αλήθεια και την γνώση, ήταν φυσικό ότι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευόντουσαν την κατάσταση θα ήταν οι έμποροι και οι τυχοδιώκτες. Αυτό δεν γίνεται πάντα; Πάρτε παράδειγμα της αθλιότητός μας πολύ πρόσφατο. Με το τσουνάμι. Βγήκαν λέει άνθρωποι (αν μπορεί να τους πει κάποιος ανθρώπους αυτούς) και πουλάνε φωτογραφίες και βίντεο με σκηνές απο τα πτώματα και τις καταστροφές. Δείτε την διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο. Την στυγνότερη εκμετάλλευση της ανθρώπινης τραγωδίας. Αν λοιπόν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι σε κάτι τέτοιο, θα διστάσουμε να εκμεταλλευτούμε την γνώση;
Θα ήθελα όμως να πω και κάτι άλλο στην φίλη Αμαλία. Συμφωνώ Άμαλία μου σε αυτό που λες για το θέμα των εξόδων μιας ομάδας ή ενός χώρου. Δεν είπα ότι είναι κακό οι άνθρωποι που συμμετέχουν και στο μέτρο που μπορούν, αλλά και στα πλαίσια της λογικής να μην δίνουν κάποια χρήματα. Άλλωστε θα θυμήσω σε αυτούς που το έχουν λησμονήσει, αλλά και θα γνωρίσω σε αυτούς που δεν το ξέρουν ότι τον μεγάλο διδάσκαλο Σωκράτη που ήταν θεόπτωχος τον συντηρούσαν οι μαθητές του. Άλλο όμως το να μπορώ να ζω κι εγω μέσα απο αυτό που κάνω και άλλο να κάνω τεράστια και αμύθητη περιουσία.
Για πια πνευματικότητα μιλάει ο Ραζνίς όταν λέει έχει συλλογή απο 20 Ρολς-Ρόις; Για πια πνευματικότητα μιλάει η εκκλησία όταν έχει την πιο μεγάλη ακίνητη ίσως και κινητή περιουσία στην Ελλάδα και δεν βάζει ποτέ το χέρι στην τσέπη για το παραμικρό; Και μην μας ξεγελάει το γεγονός ότι κάνουν εράνους και τέτοια... πάλι απο εμάς τα παίρνουν για να τα δώσουν. Ουδέποτε έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη της εκκλησίας.. της δικής τους περιουσίας... Τόση υποκρισία...
Αν έβλεπε ο Χριστός πως εκμεταλλεύονται το όνομά του πάλι θα έπαιρνε το μαστίγιο...
Μπορώ να πω πολλά ακόμα.. θα περιμένω όμως να δω την συνέχεια και θα επανέλθω...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

zinonΜέλος
22/01/2005, 17:01:10
Η γνωση δεν πουλιεται.
Η πληροφορια πουλιεται , μετα η πληροφορια γινεται γνωση και μαλιστα διαφορετικη απο ολους αυτους που θα την δεχθουν.
Και τελος ολα αυτα γινοντε Σοφια "αν τα καταφερουν".

zinon