- ΠΕΡΙ ΓΑΤΩΝ... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Είναι ένας μικρός δαιμονάκος που τρέχει με ταχύτητα φωτός δεξιά κι αριστερά.
Να τον κλείσω σε κλουβί, να του βάλω λουρί, κάπως...να αντιδράσω
Πίσσα είναι άτιμος και με κάτι κίτρινα μάτια σκέτη μαγεία.
Προς το παρόν κρύβεται πίσω από καναπέδες, χώνει το κεφαλάκι του κάτω από ντουλάπια και το υπόλοιπο σώμα είναι έξω.
Τρελλόγατος.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Μάλλον η Λίλιθ έχει να σου πει πράγματα για γάτες…..συγκεκριμένα για γάτο….![]()

Γάτος! Μαύρος με κίτρινα ματάκια και Βιρμανίας... η συγκεκριμένη ράτσα συμπεριφέρεται γατόσκυλα μερικές φορές.... άμα τελικά τον κρατήσεις Αφροδίτη, θα καταλάβεις τι εννοώ...
Πόσο είναι?
Είναι εμβολιασμένο?
Έχει βιβλιάριο υγείας?
Έχεις πάρει κουτί με άμμο για τα "καλέσματα της Φύσης"?
Αν δεν είναι εμβολιασμένο πήγαινε τον σε ένα κτηνίατρο, βρές κάποιον κοντά στο σπίτι σου και βάλε τον γάτο στο κλουβί του.
Στο σπίτι να τον αφήνεις ελέυθερο και να του μάθεις να μην γδέρνει τα έπιπλα... Πάρε του και παιχνιδάκια... ποντικάκι, πολύχρωμο μπαλάκι... κανένα κουβάρι, μερικές κορδέλες κόκκινες για να παίζεται μαζί...
Το όνομα θα είναι λίγο μανίκι... αλλά θα βρείς κάτι καλό!
Θα σου πρότεινα να του κάνεις στείρωση... θα τον κάνει λίγο πιο μαχμουρλή, αλλά πολύ σπιτόγατο... εγώ μετάνιωσα που δεν έκανα στείρωση στον δικό μου... άλλα τώρα είναι πια αργά, πάει τον έχασα!
Πρός το παρόν αυτά μπορώ να σκεφτώ... Α! πάρε του και ένα καλάθι για να μην κοιμάται στο κρεβάτι σου...
Στην διάθεση σου... στου μαύρου σου γάτου!
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
quote:
Πόσο είναι?
Είναι εμβολιασμένο?
Έχει βιβλιάριο υγείας?
Έχεις πάρει κουτί με άμμο για τα "καλέσματα της Φύσης"?
----------------------------------
σε ευχαριστώ που απάντησες, δυστυχώς δεν γράφει το πληκτρολόγιο του κομπιούτερ μου κεφαλαία, άλλο κι αυτό.
συγνώμη συνεχίζω. είναι 2 μηνών, εμβολιασμένο, κουτάκι με άμμο έχω το μόνο που απομένει είναι να τον στειρώσω κάποια στιγμή. είναι σκέτη γλύκα. ελπίζω να μην του είμαι αντιπαθής. κρύβεται συνέχεια κάτω από τραπέζια μόνο η μουρίτσα του φαίνεται. γάτος είναι και το [παίζει σκληρός] ή φοβισμένος. ελπίζω να με συνηθίσει. ευχαριστώ γιά τα όσα έγραψες κατατοπιστικά και χρήσιμα.
σύντομα θα του πάρω παιχνιδάκια να νοιώσει καλύτερα.
ευχαριστώσυγνώμη γιά τις τελείες, δεν γράφει κεφαλαία. άλλο κι αυτό.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Κάθε γάτα έχει τη δική της συμπεριφορά και οι συμβουλές που θα σου δώσει κάποιος άλλος μπορεί να μην πιάσουν στον γάτο σου.
Κλουβάκι θα χρειαστείς οπωσδήποτε για να τον μεταφέρεις στον κτηνίατρο. Καλό είναι να του πάρεις και ένα καλαθάκι για να κοιμάται αλλά αν δεν του αρέσει θα βρει αυτός το μέρος που θέλει και δεν τον ξεκουνάς με τίποτα από εκεί (ο δικός μας όταν ήταν μωράκι κοιμόταν πάνω από το προσκέφαλο του άντρα μου!!!). Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να μην κάνει μερικά πράγματα είναι το ξύλο. Όταν πάει να ανέβει π.χ. στον πάγκο της κουζίνας να του δώσεις μία ξυλιά στο κεφαλάκι και να του φωνάξεις συμπεριλαμβάνοντας και το όνομά του στην πρόταση. Άμα μάθει κάτι όμως δεν θα το κάνει ακόμα κι όταν λείπεις. Το όνομά του να το λες συχνά για να το μάθει και να του μιλάς σαν σε άνθρωπο. Το όνομα είναι καλύτερο να είναι δισύλαβο.
Το εμβόλιο πρέπει να το κάνεις 2 φορές στον ίδιο χρόνο τώρα που είναι μωράκι, μετά μία φορά. Επίσης πρέπει να του δίνεις το χαπάκι για το σκουλήκι ανά 3 μήνες (όσο είναι μωρό το δίνουν σε σιρόπι). Καλό είναι να βρεις έναν κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι και να έχεις το κινητό του για να τον παίρνεις ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί.
Καλή επιτυχία με την εκπαίδευση του γατούλη σου και δεν θα το μετανιώσεις. Θα ανακαλύψεις ότι είναι υπέροχα ζωάκια και θα σου προσφέρει πολλά.
quote:
Επίσης πρέπει να του δίνεις το χαπάκι για το σκουλήκι ανά 3 μήνες (όσο είναι μωρό το δίνουν σε σιρόπι).
---------------------
ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΛΤΑ, ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΜΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΖΕΙ ΚΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΦΑΓΕ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥΤΡΑ...ΜΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥΤΡΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

Αφροδίτη…. και ο δικός μου είναι γλυκας... και κούκλος!!!!![]()
Τώρα είναι δίπλα μου….έρχεται και κάθεται κοντά και σιγανό μουρμουρίζει!!!!
Σαν την αδερφουλα μου κανει!!!!![]()
![]()
quote:
Αφροδίτη…. και ο δικός μου είναι γλυκας... και κούκλος!!!!
Τώρα είναι δίπλα μου….έρχεται και κάθεται κοντά και σιγανό μουρμουρίζει!!!!
ΤΙ ΘΕΙΚΟ ΝΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΤΙΑΖΩ. ΕΧΩ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ...
ΑΥΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Κάνε λίγο υπομονή και μην ανησυχείς, μόλις πεινάσει
θα φάει. Θα περάσει και μία φάση δοκιμασίας κονσερβών
μέχρι να βρει την μάρκα που θα γίνει η αγαπημένη του.
Από σπίτι στον φέρανε ή από μαγαζί; Συνήθως τα γατάκια
που έρχονται από σπίτι είναι πολύ πιο φιλικά γιατί
έχουν νιώσει αγάπη από την πρώτη στιγμή.
Πώς σου φαίνεται το όνομα Ερμής;
Καλό θα ήταν να τον μάθεις να κάνει μπάνιο, αν και επειδή
είναι 2 μηνών δεν ξέρω αν προλαβαίνεις. Κι ο δικός μου τόσο
ήτανε όταν τον βρήκαμε και δεν καταφέραμε ποτέ να τον
μπανιαρίσουμε. Υπάρχουν βέβαια και οι λοσιόν για στεγνό
καθάρισμα αλλά δεν τους αρέσουν καθόλου!
εχεις ανοιξει ενα θεμα για τους πολυτιμους λιθους...
Εκει λες για "το ματι της γατας", που φερνει υγεια!
Δεν πιστευω να θες "δανειστεις" απο το γατουλη σου τιποτα...
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
quote:
Αφροδιτη,
εχεις ανοιξει ενα θεμα για τους πολυτιμους λιθους...
Εκει λες για "το ματι της γατας", που φερνει υγεια!
Δεν πιστευω να θες "δανειστεις" απο το γατουλη σου τιποτα...Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
----------
ΟΧΙ ΠΟΤΕ. ΗΡΕΜΟ ΠΛΑΣΜΑ ΕΙΜΑΙ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
quote:
Από σπίτι στον φέρανε ή από μαγαζί; Συνήθως τα γατάκια
που έρχονται από σπίτι είναι πολύ πιο φιλικά γιατί
έχουν νιώσει αγάπη από την πρώτη στιγμή.
Πώς σου φαίνεται το όνομα Ερμής;ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟ. ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΟΡΜΗΣΕ. ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝΕ? ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΙΑΟΥΡΙΖΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΡΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
quote:
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΡΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
![]()
![]()
![]()
Ελπίζω να μην το δει ο Thoth αυτό γιατί θα έρθει εδώ κάτω και θα μας
όλους...
![]()
![]()
![]()
Ερμής, μέχρι εκεί και μη παρέκει...
Πάντως αν το ονομάσει η Αφροδίτη το γατάκι Ερμή, τότε το δίδυμό τους θα ονομάζεται... Ερμαφρόδιτο 
Να προσέχεις το γατάκι σου Αφροδίτη να μην πλησιάζει τον υπολογιστή σου γιατί μπορεί να καταντήσει το "ποντίκι" σου σαν το δικό μου.
Δες

Ο δικός μου όταν τον πήρα από το δρόμο (του δρόμου ήταν σαν την μαμά του
) ήταν πέντε μηνών και έμαθε αμέσως να κάνει μπάνιο... όταν του "έλεγα πάμε για μπάνιο".... μου κατέβαζε για δευτερόλεπτα μούτρα και μετά έτρεχε σαν παλαβός πίσω μου... ήξερε πως μετά το μπάνιο του είχε βούρτσισμα... και αυτό ήταν το καλύτερο κομμάτι!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Το "Ερμής" είναι τέλειο...![]()
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
quote:
Δεν με πειράζει Durden_Alie, αρκεί να μην του κολλήσουνε και τον επιθετικό προσδιορισμό... "Τρισμέγιστο"
Ερμής, μέχρι εκεί και μη παρέκει...--------------------
ΛΟΙΠΟΝ -THOTH KAI DURDEN ALIE-, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΩ -Mercurious ter Maximus, EΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ-, ΘΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ. TΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ... ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΣΚΕΤΟΣ ΕΡΜΗΣ. ΣΚΕΤΟΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
quote:
οι γατες σε αφηνουν να της χαιδεψεις μονο αν εχουν ορεξη για χαδιαειναι το μονο οικοσιτο που δεν εχει "υποταχθει" σε αντιθεση με τον σκυλο
στην ουσια μας χρησιμοποιουν για να περνανε καλα
και φυσικα μεγαλη προσοσχη σε οσους εχουν γατες γιατι
η γιαγια μου δεν της γουσταρε καθολου της θεωρουσε σατανικες και ελεγε οτι οταν κοιμασαι μπορει να ερθουν και ξαπλωσουν στο προσωπο και σε πνιξουν και ολα αυτα συνοδευοντουσαν και απο διαφορες ιστοριες με γατες που εκλεβαν ψυχες
δεν τα πιστευα βεβαια αλλα μην χαλασουμε και το χατηρι στην γιαγια
και ομως μετα απο μερικα χρονια συνεβη το εξης
ενα βραδυ ξυπνησα επειδη διψαγα ομως με ειχαν πλακωσει κατι "ασηκωτα" παπλωματα και εμενα ξαπλωμενος με κλειστα τα ματια και σκεφτομουνα ολο αυτο το τραβηγμα να σηκωθω τοτε ενοιωσα κατι να περπαταει πανω στο παπλωμα και ακουσα την χαρακτηριστικη αναπνοη που εχουν οι γατες "χρ χρ χρ χρ" η γατα μου λοιπον περπατουσε πολυ αργα και προσεκτικα πανω στο παπλωμα και απο τα ποδια μου σιγα σιγα εφτασε στο στηθος μου
δεν εκανα καμια κινηση και ουτε τα ματια μου ανοιξα για να δω τι θα κανει και ΝΑΙ η γιαγια μου ειχε δικιο ηρθε και ξαπλωσε πανω στο προσωπο μου και σταματησε και το "χρ χρ" κανενα ηχο δεν εβγαζε την αρπαξα λοιπον και της ειπα οτι ειναι καιρος να μαθει να κοιμαται οπως οι προγονοι της ΕΞΩ (απο την ακρη του κρεβατιου μεχρι το κεφαλι μου εκανε τουλαχιστον 5 λεπτα) και φυσικα ηταν και μια καλη ευκαρια να πιω επιτελους και το νερακι γιατι ειχα κορακιασει
Απο το μελος endorama, στις παραξενες ιστοριες, του forum ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
Εκει Αφροδιτη θα βρεις και αλλες ιστοριες για γατες "δολοφονους".
Προσωπικα δεν θα επερνα ΠΟΤΕ γατα για κατοικιδιο!
Προτιμω 100000...000 τα σκυλια!
Τις γατες παντα τις μισουσα και της εβρεχνα (κι ακομα δηλαδη...)![]()
![]()
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
Αν είναι γάτος ονόμασέ τον Birman, αν είναι θηλυκιά Birma
Οι γάτες που λατρέυω είναι οι κοντότριχες με μακρυα πόδια (Αιγυπτιακές??)
Αν και τόσα χρόνια ασχολούμαι με τα ζώα, δεν είχα ποτέ γάτα και για γάτες δε γνωρίζω πολλά.
Ποιές ράτσες ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητώ, γνωρίζει κανείς?

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
quote:
Λιλιθάκι που είσαι;;;;;;;;Μάλλον η Λίλιθ έχει να σου πει πράγματα για γάτες…..συγκεκριμένα για γάτο…
και ΝΑΙ! όντως έχω να πώ...
τι κρί-μας Α-φρο-δί-τη μας που πή-ρες γα-τού-λι
και ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΔΩΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΛΙΘΑΚΙ!!!
ο δικός μου κατάμαυρος Άνουβις, όπως μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο αγαπητός ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ, είναι ένα πλάσμα, που προκαλεί τον σαδισμό. έχει κάτι η φάτσα του, το είναι του, που σε κάνει να τον βλέπεις και να φαντάζεσαι πο-λύ κα-κά πρά-γμα-τα που θα ή-θε-λες να του κά-νεις,
αλλά πώς να το κάνουμε, ζωόφιλοι είμαστε και συγκρατιώμαστε γκρρρρ...![]()
τώρα θα μου πεις, αφού είσαι έτσι τι τον θές τον γάτο, και δί μαύρο -ά ρε Άβαλλον, ά ρε Άβαλλον- αλλά είναι ταυτόχρονα μαζί με σπαστικός και πολύ γλυκούλης, και του έχω αδυναμία, και μιά φορά που του φώναζα και είχε βγεί έξω και δεν ερχότανε, είχα στενοχωρηθεί πολύ.
να πώ την αμαρτία μου, ένα άκακο μικρό γλυκό ζωάκι είναι ο μικρός (και μικρόσωμος) Άνουβις, άλλά εκείνη τη φορά, που μπήκα στο σπίτι και είδα μιά μεγάλη κουράδα, δωράκι, πάνω στην αγαπημένη μου πολυθρόνα, από οικολογική γουνίτσα αγελάδος... έ τότε... συγκρατήθηκα Α-ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΑ!!!
α! σας τό πα; χαρίζω ένα γλυκίτατο μαύρο γατούλι, ενδιαφέρεται κανείς;;; ![]()
![]()
![]()
Mark Twain