ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

starstruck60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
TrithemiusΜέλος
13/02/2007, 21:28:04
quote:
Γιατί φίλε μου τα βάζεις ή ρίχνεις το ανάθεμα στο Θεό???

Θα έπρεπε να καθυβρίζεις,να χτυπάς,να σταυρώνεις και να αναθεματίζεις τον άνθρωπο και μόνον αυτόν.Αυτός είναι που βιάζει,σκοτώνει,υποδουλώνει,κάνει πολέμους,εκμεταλεύεται στο βωμό της εξουσίας και του χρήματος τους συνανθρώπους του.Ο Θεός του έδειξε το δρόμο της αγάπης και συγχώρεσης και αυτό προτιμά το δρόμο του σκότους και του μίσους.Ο Θεός φταίει ή ο ανάξιος άνθρωπος??

Όλα φίλε CROWL26 εξαρτώνται από το αν δέχεσαι την κοινή προέλευση της δυαρχίας καλού-κακού. Αν κατάλαβα καλά, στη δική σου λογική, κάθε καλό εκπορεύεται από τον θεό αλλά κάθε κακό από τον άνθρωπο και τον σατανά κι όχι από τον θεό. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν ελλειπή θεό, καθώς δεν του αποδίδουμε τα παντά αλλά ένα μέρος από όσα συμβαίνουν και ισχύουν, ακόμα και στο θέμα της προέλευσης του καλού και του κακού. Τελικά εσύ τι αποδέχεσαι από τα δύο, πως ακόμη και το κακό προέρχεται από το θεό ή μήπως όχι;

quote:
Τα 21 παιδιά που σκοτώθηκαν, χάθηκαν από τον άνθρωπο που για το χρήμα τα θυσίασε στο δρόμο της απληστίας του.Οι αθώες ψυχές τους θα αναπαυτούν στις αγκάλες του Θεού.Κατηγορώ λοιπόν στον άνθρωπο που για την φιλαργυρία του βάζει σε κίνδυνο τους συνανθρώπούς του,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.Αν έπρεπε να πείς εσύ-που καταδικάζεις από τον καναπέ σου- έναν λόγο παρήγορο στους συγγενείς των παιδιών αυτών τι θα τους έλεγες?Ότι τα παιδιά σας πέθαναν λόγω του χρήματος,πράγμα που θα τους εξόργιζε με απρόβλεπτες συνέπειες ή ότι ο Θεός θα τα προστατεύει στον ουρανό και θα τα έχει εκ δεξιών του?

Μου φαίνεται πως κάποιος κάνει πλάκα εδώ... Ένα είναι σίγουρο: αν τα παιδάκια είχαν σωθεί, τότε όλοι οι (ευ)πιστοί θα μιλούσαν για (άλλο ένα...) θαύμα της αγίας Παρασκευής, όμως τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και κανείς δεν μιλάει για τη αδιαφορία της αγίας Παρασκευής. Ας είναι...

Όσο για το απίστευτο που έγραψες περί έξυπνης σκέψης για απρόβλεπτες συνέπειες, χρησιμοποιώντας παρήγορα λόγια, ελπίζω να το πάρεις σύντομα πίσω! Σταματήστε επιτέλους να ναρκώνετε τη σκέψη και τα συναισθήματα του λαού που δεν θέλει ή δεν μπορεί να σκέφτεται πέραν από την καθημερινότητά του! Είναι τρομερά αλλαζονικό να χρίζεστε αυτόκλητα ως οι μοναδικοί έξυπνοι της υπόθεσης, πως εσείς σκεφτήκατε καλύτερα απ' όλους το πως θα ηρεμήσει η ψυχή του κάθε γονιού των παιδιών!

Αν ο θεός θέλει τόσο πολύ κοντά του αυτά τα παιδιά, όπως θρασύτατα είπε ο Χριστόδουλος, το να προκαλέσει τέτοιο άσβηστο πόνο σε τόσα εκατομμύρια κόσμου και ειδικότερα στους γονείς τους, στα μάτια και στο μυαλό κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου, ο θεός αυτός είναι απίστευτα ανώριμος και σαδιστής! Έχει αποτύχει από την πρώτη μέρα των πράξεών του. Οι λεκτικές θωπείες δεν απαλύνουν κανέναν πόνο, αντίθετα προάγουν τη νωθρώτητα της αντίληψης. Μένω σχεδόν δίπλα στον τόπο καταγωγής των παιδιών αυτών και αρκετούς από τους γονείς τους ήδη τους έχω γνωρίσει. Πίστεψέ με φίλε CROWL26, τα αθώα λογάκια και οι ευχούλες περί ανάπαυσης "δεξιών του πατρός" και για λευκά αγγελάκια είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μακριά από το τι νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι. Αν ο πατέρας μου προκαλούσε τέτοιον πόνο σε τόσο κόσμο, εγώ ο ίδιος θα αυτοκτονούσα από λύπη, οργή αλλά και ντροπή για το κατάντημά του...

Κάθε ναρκωτικό προκαλεί εξάρτηση και κάθε εξάρτηση έχει καταστροφικές συνέπειες. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις ψυχές και τα μυαλά του κόσμου! Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τον πόνο και την ελπίδα τόσων ανθρώπων! Ας προσγειωθούν κάποιοι επιτέλους, να δούνε τη ζωή με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Ο εγκλεισμός σε μεταθανάτιες απολαβές και ονειρεμένους τόπους ΔΕΝ προάγει τη θετική και παραγωγική σκέψη, τη ΝΑΡΚΩΝΕΙ!

Lux e tenebris
D.P.J. 10Μέλος
14/02/2007, 10:26:33
Με ...πρόλαβες Trithemius !!
Για μια ακόμα φορά : Τόσα και τόσα "θαύματα" γίνονται (λένε οι πιστοί: "Άγιον Φώς ! " ,"εικόνες δακρύζουσες" , και ένα σωρό άλλα ΑΧΡΗΣΤΑ "θαύματα" . ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ αλλά που έχουν και τον κοινό νου , γιατί να μην γίνει στην παραπάνω περίπτωση ή και σε άλλες ανάλογες ένα "θαύμα" να γλυτώσουν παιδιά τουλάχιστον, κατά τεκμήριο αναμάρτητα .
Χώρια που κάτι τέτοια θαύματα θα έφερναν πλήθος άλλων πιστών στο σχετικό ποίμνιο . Η καλύτερη διαφήμιση.
Πότε θα σκεφτούν ότι κάτι (πολλά !) δεν κολλάει στην όλη υπόθεση γενικά !
Εξηγούμαι : προσωπικά αλλά και στους περισσότερους <<αντιφρονούντες>> νομίζω, δεν ενοχλεί καθόλου να πιστεύει ο καθένας οπουδήποτε και σε οτιδήποτε. Αρκεί αυτό να μην με επηρεάζει και να μου ρυθμίζει την ζωή , σαν το καπέλλωμα της θρησκείας όπως ασκείται από την Εκκλησία με τα φακιρικά της και την ψυχολογική (και όχι μόνο )έμμεση έστω βία .
CROWL26Μέλος
14/02/2007, 10:49:17
@ Trithemius

Όλα καλά φίλε μου αλλά δεν μου απάντησες εσύ πως θα παρηγορούσες τους συγγενείς των θυμάτων??Λέγοντας τους σκοτώστε τους υπεύθυνους??

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
14/02/2007, 10:59:28
quote:
Όλα φίλε CROWL26 εξαρτώνται από το αν δέχεσαι την κοινή προέλευση της δυαρχίας καλού-κακού. Αν κατάλαβα καλά, στη δική σου λογική, κάθε καλό εκπορεύεται από τον θεό αλλά κάθε κακό από τον άνθρωπο και τον σατανά κι όχι από τον θεό. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν ελλειπή θεό, καθώς δεν του αποδίδουμε τα παντά αλλά ένα μέρος από όσα συμβαίνουν και ισχύουν, ακόμα και στο θέμα της προέλευσης του καλού και του κακού. Τελικά εσύ τι αποδέχεσαι από τα δύο, πως ακόμη και το κακό προέρχεται από το θεό ή μήπως όχι;

@ Trithemius

Δέχομαι ότι η ζωή μου δεν περιορίζεται μόνο στη παρούσα ζωή αλλά μέσα στην αιωνιότητα.Στη παρούσα ζωή λόγω της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό επικρατεί το κακό επειδή ο Θεός το επέτρεψε.Με αυτό τον τρόπο ο Θεός επιτρέπει το κακό μόνο τόσο όσο πραγματικά ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει και αυτό με σκοπό να τον δοκιμάσει και τον κάνει να επιστρέψει στο δρόμο του Θεού.Η γενεσιουργός αιτία του κακού που υπάρχει στη ζωή είναι η απληστία και η αυθαιρεσία του ανθρώπου που δημιουργούνται από την απομάκρυνση του από το Θεό.Όταν ένας άνθρωπος βιάζει ένα παιδάκι φταίει ο Θεός που το επιτρέπει ή ο άνθρωπος που το δημιουργεί,που το κάνει,που το βιάζει!

Φιλικά.-
ICXC

D.P.J. 10Μέλος
14/02/2007, 12:13:57
Τελικά μιλάμε (-άτε) για έναν θεό που αφού δημιούργησε σκόπιμα ατελείς
και με πάθη τους ανθρώπους , κάθεται και βλέπει ...τον διάολο μέσω των αμαρτωλών εγκληματιών και φιλάργυρων ανθρώπων να αλωνίζει, μη δίνοντας δεκάρα για τα δημιουργήματά του , ζητώντας τους μάλιστα και τα ρέστα στο τέλος γιατί δεν τελειοποιήθηκαν ..μόνοι τους !!!
Κάνει όμως γνωστή την παρουσία και την παντοδυναμία του μέσω του "Αγίου Φωτός". Για την φιλανθρωπία δικαιοσύνη και φιλευσπλαχνία του ουδέν σχόλιο.
Βέβαια υπάρχει και το θέμα της ελευθέρας βούλησης , που καλύπτει τα παραπάνω....
beyondΜέλος
14/02/2007, 17:36:56
"Ακριβώς έτσι είναι..Μια συζήτηση που μπορεί να γίνει χωρίς προκαταλήψεις θα ήταν το ιδανικό. Είναι όμως και το πιο δύσκολο γιατί σίγουρα ο καθένας μας είναι ήδη αγκιστρωμένος σε συγκεκριμένα πιστεύω και στην ουσία αυτό που μας χωρίζει δεν θα έλεγα ότι είναι προκατάληψη. Είναι απλά ... τα πιστεύω μας!"

ΝΑΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ..ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕYΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ
ΛΟΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 14/02/2007 17:49:11

TrithemiusΜέλος
15/02/2007, 00:09:08
quote:
Όλα καλά φίλε μου αλλά δεν μου απάντησες εσύ πως θα παρηγορούσες τους συγγενείς των θυμάτων??Λέγοντας τους σκοτώστε τους υπεύθυνους??
Με το "όλα καλά" εννοείς ότι συμφωνείς με αυτά που γράφω;
Anyway, το να παρηγορήσω τους συγγενείς δεν είναι (με την καλή έννοια) δική μου δουλειά. Σαφώς και ενδιαφέρομαι για το τι νοιώθουν αλλά εδώ χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια και δεν είμαι ο αρμόδιος. Έπεσες βέβαια στην περίπτωση, ένας από τους ψυχολόγους που ανέλαβε να βοηθήσει τους γονείς είναι προσωπικός μου φίλος. Πάντως στην ερώτησή σου κρύβεται μία μεγάλη αλήθεια: ότι ΑΥΤΟΚΛΗΤΑ ορίζεστε παρηγορητές και συμπονούντες του λαού. Χωρίς να το παραδέχεστε, θεωρείτε πως κατέχετε την καλύτερη λύση στην απάλυνση του πόνου. Σίγουρα το αντεπιχείρημά σου "σκοτώστε τους υπευθύνους" είναι έτη φωτός μακριά από κάθε λογική, όμως μη ξεχνάς πως στην παλαιά διαθήκη, μια τέτοια νοοτροπία ήταν καθημερινό σπορ για τον Γιαχβέ σου . Αν χρειάζεσαι αποδείξεις με σχετικά χωρία, εδώ είμαστε

quote:
Στη παρούσα ζωή λόγω της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό επικρατεί το κακό επειδή ο Θεός το επέτρεψε.Με αυτό τον τρόπο ο Θεός επιτρέπει το κακό μόνο τόσο όσο πραγματικά ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει και αυτό με σκοπό να τον δοκιμάσει και τον κάνει να επιστρέψει στο δρόμο του Θεού.Η γενεσιουργός αιτία του κακού που υπάρχει στη ζωή είναι η απληστία και η αυθαιρεσία του ανθρώπου που δημιουργούνται από την απομάκρυνση του από το Θεό.Όταν ένας άνθρωπος βιάζει ένα παιδάκι φταίει ο Θεός που το επιτρέπει ή ο άνθρωπος που το δημιουργεί,που το κάνει,που το βιάζει!
Κατά καιρούς έχω αναφερθεί στην αηδία που μου προκαλεί η μαγική φράση "ο θεός επέτρεψε"! Σχεδόν όλη η θεολογία σας βασίζεται σε αυτή τη φράση! Όπου η απλή λογική σας στήνει με την πλάτη στον τοίχο, τη χρησιμοποιείτε για να ξεφύγετε. Όμως υπάρχουν και κάποια απαράβατα δεδομένα που δεν καλύπτονται από τέτοια σοφίσματα.

Στη σύγχρονη εποχή, ο κόσμος είναι μορφωμένος όσο ποτέ άλλοτε, ακόμη και τα μικρά παιδιά άνετα σου υποβάλλουν αφοπλιστικές ερωτήσεις. Ο κόσμος κατακλύζεται από πληροφορίες, επεξεργάζεται δεδομένα και απόψεις περισσότερο από ποτέ. Ένα είναι βέβαιο: πλέον δεν μπορείτε να ταΐζετε στον κόσμο το κουτόχορτο που λέγεται "ο θεός επέτρεψε", "άγνωστες αι βουλαί του θεού" κλπ. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν το καταλάβατε. Είστε ντεμοντέ! (τα στατιστικά θα σε απογοητεύσουν...) Αν μη τι άλλο ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται αναλυτική σκέψη για να πορευτεί στη σύγχρονη ζωή. Ευχές, υποθέσεις, μυστικισμοί και διανοητικά νεφελώματα τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο, δεν τον καλύπτουν. Κατά συνέπεια, το να του πασάρεις συνεχώς το "ο θεός επέτρεψε" σε οδηγεί στη γραφικότητα και μόνον. Δώστε στον κόσμο απτές εξηγήσεις γιατί:

- Ο θεός επέτρεψε να μεγαλώσουν τα φυτά χωρίς ήλιο (φωτοσύνθεση) κατά τη Γένεση
- Ο θεός επέτρεψε τις αιμομιξίες μετά τον κατακλυσμό, μετά τους πρωτόπλαστους κλπ
- Ο θεός επέτρεψε τον πνιγμό πάντως εκτός από την οικογένεια του Νώε
- Ο θεός επέτρεψε τη συντήρηση (καθαρισμό, διατροφή κλπ) των ζώων στην κιβωτό του Νώε
- Ο θεός επέτρεψε τη συλλογή ΟΛΩΝ των ζώων στην κιβωτό
- Ο θεός επέτρεψε τον αφανισμό ολόκληρων λαών, στρατιών και ανήμπορων ανθρώπων για χάρη του "Ισραήλ"
- Ο θεός επέτρεψε να κάνει θαύματα η παναγία της Τήνου αλλά η παναγία στα Γράβαρα να πιάνει πάτο
- Ο θεός επέτρεψε να μένει "αναλλοίωτο" το λείψανο του αγ. Σπιρύδωνα αλλά ο Βησαρρίων να σαπίζει
- Ο θεός επέτρεψε να σκοτωθούν 21 αθώες ψυχές ενώ το ίδιο εύκολα θα μπορούσε να "επιτρέψει" να σωθούνε
- Ο θεός επέτρεψε στην αγία Παρασκευή να κάνει τα "στραβά μάτια" στο ατύχημα
- Ο θεός επέτρεψε το τσουνάμι να χτυπήσει σε κατοικημένες περιοχές
- Ο θεός επέτρεψε στο σκυλί να κατασπαράξει το παιδάκι
- Ο θεός επέτρεψε τις πτώσεις εκατοντάδων επιβατικών αεροπλάνων με εκατομμύρια θύματα
- Ο θεός επέτρεψε τους θανάτους από ασιτία
και τόσα άλλα επαίσχυντα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο...
Και φυσικά το μεγαλύτερο θαύμα είναι το πως ο θεός επέτρεψε σε τόσα άτομα να λυμαίνονται την υπόστασή του προς ίδιον ώφελος! Αν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω μαζί του (φυσικά δεν πρόκειται γιατί εδώ και 2500 χρόνια ξαφνικά ο θεός ούτε μιλάει στους ανθρώπους, ούτε κάνει πλέον χολυγουντιανές εμφανίσεις...), θα του έλεγα απλά "δεν σου επιτρέπω"!

Πως εξηγείς, παραμένοντας στην πραγματικότητα πως από τη μια ο θεός είναι ζωντανός, είναι πανταχού παρών, είναι τα πάντα πληρών (άραγε αφού πληρεί τα πάντα, γιατί όχι και τα διαβολικά???) αλλά από την άλλη τεχνιέντως απουσιάζει από κάθε κακό περιστατικό; Θα τολμούσα να πω πως κάθε φορά αφήνει απ' έξω την ουρά του και βάζει τον άνθρωπο να φανεί ο κακός. Οπότε εδώ έχουμε είτε έναν πονηρό θεό, είτε έναν καταδικασμένο και φουκαριάρη άνθρωπο, ο οποίος μονίμως, χωρίς να διαμαρτύρεται, θα ανέχεται να του προσάπτουν τις ευθύνες του δημιουργού των ΠΑΝΤΩΝ (άρα τόσο κάθε καλού, όσο και κάθε δεινού).

Πραγματικά, αν κάτι με κουράζει όταν ακούω το "ο θεός επέτρεψε", είναι το να προσπαθώ να αποφύγω τη σύγκρουση με αυτόν που το προφέρει. Συνήθως όμως αποτυγχάνω... Ειλικρινά δεν μπορώ να ανεχθώ να μου βιάζουν τη νοημοσύνη με τέτοιες γελοίες εξηγήσεις που δεν θα ξεγελούσαν ούτε ένα 5χρονο παιδί! Ελπίζω κάποτε ο θεός (σας) να "επιτρέψει" να δίνετε λογικές εξηγήσεις και όχι να αερολογείτε ασκόπως και ανεπιτυχώς... Φυσικά το κλειδί και η δύναμη της θρησκείας έγκειται στην άρνηση της λογικής και στη συντήρηση του αδύνατου ως τη μόνη πιθανή εξήγηση. Πραγματικά μερικές φορές σας παραδέχομαι που έχετε πειθαναγκάσει και μαγειρέψει τόσο καλά (και μη αναστρέψιμα) τα μυαλά τόσων ανθρώπων. Μπράβο σας ρε παιδιά!

Have you ever considered working as a marketing executive?

Lux e tenebris
beyondΜέλος
15/02/2007, 07:05:36
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΝΕΤΑΙ...
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ
ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ(ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?) ΞΥΠΝΑΕΙ ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ",ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ-ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

el.elyonΜέλος
15/02/2007, 11:11:48
Καλημέρα φίλε elo.

quote:
Το τι πιστεύω δεν μπορεί να το ξέρει κανείς

Σαφώς , εάν εννοείς σε ποιον ‘αόριστο’ Θεό/Θεούς πιστεύεις, αφού δεν έχεις παρουσιάζει τίποτα που μπορεί να ερευνηθεί για την πιστή σου. Καμία πηγή! Καμία απόδειξη! Τίποτα! Το μονό που ξέρεις είναι να μπερδεύεις τους πάντες με τα πάντα.

quote:
έχω γράψει εδώ μέσα δεν είναι παρά αμφιβολίες και ερωτηματικά σε κάποιες αντιθέσεις που μας δίνει η Αγια

Άρα επιβεβαιώνεις αυτά που σου λέω, ότι δεν έχεις ιδέα για την Άγια Γραφή, γιατί εάν είχες δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις.

quote:
Το ότι ψάχνω πάει να πει ότι δεν μου αρέσουνε οι μασημένες τροφές , αλλά προσπαθώ να της κατανοήσω από μόνος μου .

Και εδώ μέσα τι κάνεις, ψάχνεις την 'μοναξιά’ σου;

quote:
Βέβαια τα πιστεύω και οι αμφιβολίες μου είναι απόλυτα προσωπικά μου , και δεν υπάρχει η περίπτωση να προσπαθήσω να τις ( επιβάλω ποτέ !! ) ως αλήθειες , σε κανέναν άλλον .

Στα ‘πιστεύω’ σου ποιο είναι το αντικείμενο; το λες σαν να έχεις την δυνατότητα να το κάνεις και ολας. Μα πως, αφού δεν παρουσιάζεις τίποτα άλλο έκτος από αόριστα πράγματα.

quote:
Η Αγια γραφή που αναφέρεις , περιλαμβάνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη , η οποία ή μια ( Καινή ) συμπληρώνει την άλλη ( Παλαιά ) .

Το συμπλήρωμα, σε όλα αυτά που παρουσιάζεις, που είναι;

quote:
Ας δούμε λίγα εδάφια σαν αρχή για τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης , αλλά και για τους εκλεκτούς του Θεού .
« ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανό άνω , όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης .
ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς . Εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου , Θεός ζηλωτής αποδιδούς αμαρτία γονέων επί τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσι με »Έξοδος , κεφαλαίο Κ , 4-6
Εδώ ο Θεός της αγάπης ( ζηλωτής ) μας λέει καθαρά , ότι εάν ο άνθρωπος δεν υπακούσει στης εντολές του , θα τιμωρήσει τις αμαρτίες των γονέων με ανταπόδοση στα παιδία τους μέχρι την τρίτη και Τετάρτη γενεά .

Κάνεις μεγάλο λάθος. Αυτή η προειδοποίηση δεν αφόρα τον κάθε άνθρωπο και δεν αφόρα το σήμερα αλλά αφορούσε μονό τον λαό Ισραήλ μέχρι και την έλευση του δευτέρου Αδάμ. Αλλά μάλλον, φίλε elo, δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που σου ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου.

quote:
« είπεν Αβραάμ Σάρρα τη γυναικι γινώσκω εγώ ότι γυνή ευπρόσωπος ει… ειπόν ουν ότι αδελφή αυτού ειμί… ιδόντες οι Αιγύπτιοι την γυναίκα αυτού, καλή ην σφόδρα… και εισήγαγον αυτήν προς Φαραώ και τον Αβραάμ ευ εχρήσαντο δι’ αυτήν , και εγένετο αυτώ προβατα και μόσχοι και όνοι και παίδες και παιδίσκαι και ημίονοι και κάμηλοι ..»Γενεσις , κεφαλαίο Ι Β , 11-20
Ο Αβραάμ εκδίδει την γυναίκα του ως αδερφή του , και τον ανταμείβουνε με ζώα και ανθρώπους για αυτήν την Θεάρεστη πράξη του .

Θα έπρεπε να αναφέρεις ότι ο Θεός φανερώθηκε στον φαραώ και τον εμπόδισε. Για αυτό ο φαραώ έδωσε τόσα πολλά στον Αβρααμ.

quote:
« και λόγος Κυρίου εγένετο προς Γαδ τον προφήτη τον οροντα λέγων πορεύθητι και λαλήσον προς Δαυίδ λέγων τάδε λέγει Κύριος τρία εγώ ειμί , αίρω επί σε , και εκλέξων σεαυτώ εν εξ αυτών και ποιήσω σοι και εισήλθε Γαδ προς Δαυίδ και ανήγγειλε και είπεν αυτώ εκλεξαι σεαυτώ γενέσθαι , ει ελθη σοι τρία έτη λιμός εν τη γη σου , η τρεις μήνες φεύγειν σε έμπροσθεν των εχθρών σου και έσονται διώκοντες σε , ή γενέσθαι τρεις ημέρας θάνατον εν τη γη σου…………και έδωκε Κύριος θάνατον εν Ισραήλ από πρωίθεν έως εσπέρας αρίστου …. Και απέθαναν εκ του λαού … εβδομήκοντα χιλιάδες ανδρών….» Β’ Βασιλειών , κεφάλαιο Κ Δ
Ο Δαυίδ για τις δικές του αμαρτίες καλείται από τον Θεό να διαλέξει μια από τις τρεις τιμωρίες , και χωρίς δισταγμό διαλέγει τον θάνατο 70.000 χιλιάδων ανθρώπων από το λαό του , προκειμένου να μην πάθει τίποτε αυτός . Ο Θεός δέχεται την τιμωρία που διαλέγει ο Δαυίδ και στέλνει έναν άγγελο για να την εκτελέσει .

Ναι για τις αμαρτίες του και χωρίς δισταγμό; Τόσα καταλαβαίνεις τόσα λες !

quote:
« Εάν δεν προσέλθεις προς πόλιν εκπολεμήσαι αυτούς και εκκαλέσαι αυτούς μετ’ ειρήνης . εάν μεν ειρηνικά αποκριθώσι σοι και ανοίξωσι σοι , εσται πας ο λαός οι ευρεθέντες εν αυτή έσονται σοι φορολόγητοι και υπήκοοι σου , εάν δε μη υπακουσωσί σοι και ποιώσι προς σε πόλεμον , περικαθαριείς αυτήν , έως αν παραδώ αυτήν Κύριος ο Θεός σου εις τας χείρας σου και πατάξεις παν αρσενικών αυτής εν φόνο μαχαίρας πλην των γυναικών και αποσκευής και πάντα τα κτήνη και πάντα όσα αν υπάρχει εν τη πόλει…..ων Κύριος ο Θεός σου δίδωσι σοι κληρονομείν την γην αυτών » Δευτερονόμιον , κεφάλαιο Κ’ 10-15 , 16-17
Εδώ ο εκλεκτός του Θεού , ο Μωυσης μας δείχνει τον τρόπο πώς να κατακτήσεις ένα λαό , πως δηλαδή εάν δεν σου παραδοθούν και αντισταθούν να κάψεις κάθε δέντρο που υπάρχει τριγύρω , να την πολιορκήσεις μέχρι να σου την παραδώσει ο Θεός και να σκοτώσεις κάθε αρσενικό , μεγάλους και παιδία , εκτός της γυναίκες και τα ζώα.

Αυτό δεν έχει να κάνει με σένα και δεν σου δείχνει τίποτα. Είναι ιστορικό γεγονός. Είναι κάτι που έχει γίνει και αφορούσε τον τότε λαό Ισραήλ, τον τότε λαό του Θεού.

quote:
Βέβαια η Βίβλος είναι γεμάτη από αυτά , και δεν χρειάζεται να τα γράψω όλα , απλά όποιος λέει ότι έχει διαβάσει την θεόπνευστη Βίβλο να δέχεται και της δυο πλευρές , όχι μόνο την μια όψη της .

Ποια Βίβλος; η Π.Δ. είναι η Βίβλος; γιατί από την Κ.Δ. τίποτα δεν ανέφερες; Άραγε γιατί; Στο τέλος δεν είπες σε τι συμπληρώνει η Κ.Δ. την Π.Δ.

Ποιες είναι οι δυο πλευρές;

Φίλε elo, όλα αυτά που σου γράφω είναι πάντα φιλικά.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
15/02/2007, 12:20:44
Καλημέρα φίλε/η D.P.J. 10.

quote:
ο Χριστόδουλος είπε στους γονείς τους ότι "θα τα ήθελε ο θεός , και τα πήρε" .

Ο Χριστόδουλος, είναι ο Θεός ; ποιος είναι αυτός ο Χριστόδουλος,; έχει το αλάθητο και ότι λέει είναι θεόπνευστο;

quote:
: όταν πριν 4 χρόνια σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη . Με ωραίο θάνατο : αποκεφαλισμένα και κομματιασμένα

Γιατί αναφέρεις αυτό το γεγονός, και μάλιστα με μακάβριο τρόπο;

quote:
Κι αυτή η ιστορία που έστειλε τον υιό του (τον μονογενή , που όμως είναι ...ο ίδιος ο θεός !!! ?????), να πεθάνει (ξέροντας όμως ότι θα αναστηθεί ) για να σωθεί ό κόσμος

Είναι φανερό ότι δεν έχεις ιδέα το ποιος είναι ο Χριστός, το ποια είναι η αγάπη του Θεού και μάλλον δεν θέλεις να τα ξέρεις. Σαφώς αυτό είναι δικαίωμα σου αλλά δεν μπορείς να διαστρεβλώσεις αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις. Και εσύ είσαι ‘αδιάβαστος’ όπως οι περισσότεροι που είναι εναντία στην Άγια Γραφή, εναντία στη αγάπη του Θεού! Γιατί αφού εκ το πρότερων έχουν απορρίψει την Άγια Γραφή και τον Θεό το μόνο που κάνουν είναι να βρούνε αλλά βιβλία που είναι εναντία. Άλλα έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα, ότι σε όλα αυτά τα βιβλία δεν υπάρχει ο αντίλογος. Καλό είναι να γνωρίζεις αυτό που απορρίπτεις πριν το απορρίπτεις. Ιδού ο Χριστός της Άγιας Γραφής:

5 Αυτό να φρονείτε μέσα σας που φρονούσε μέσα του και ο Χριστός Ιησούς,
6 ο οποίος, ενώ υπήρχε με μορφή Θεού,
δε θεώρησε αρπαγμό το να είναι ίσα με το Θεό,
7 αλλά τον εαυτό του κένωσε
και έλαβε μορφή δούλου,
όταν έγινε με ομοίωμα ανθρώπων.
Και αφού βρέθηκε στο σχήμα ως άνθρωπος,
8 ταπείνωσε τον εαυτό του
και έγινε υπάκουος μέχρι το θάνατο,
θάνατο μάλιστα σταυρικό.
9 Γι’ αυτό και ο Θεός τον υπερύψωσε
και του χάρισε το όνομα
που είναι πάνω από κάθε όνομα,
10 ώστε στο όνομα του Ιησού
κάθε γόνατο να καμφθεί
επουράνιων και επίγειων και καταχθόνιων όντων,
11 και κάθε γλώσσα να ομολογήσει
ότι είναι Κύριος ο Ιησούς Χριστός
προς δόξα του Θεού Πατέρα.

quote:
(οι προηγούμενοι από αυτή τη φάση άνθρωποι πάνε χαμένοι δηλαδή) !

11 Γιατί δεν υπάρχει προσωποληψία στο Θεό. 12 Γιατί, όσοι χωρίς νόμο αμάρτησαν, χωρίς νόμο και θα καταστραφούν. Και όσοι με το νόμο αμάρτησαν, διαμέσου του νόμου θα κατακριθούν. 13 Γιατί οι ακροατές του νόμου δεν είναι δίκαιοι μπροστά στο Θεό, αλλά οι τηρητές του νόμου θα δικαιωθούν. 14 (Επειδή, όταν οι εθνικοί που δεν έχουν νόμο, κάνουν από τη φύση τους τα έργα του νόμου, αυτοί, αν και δεν έχουν νόμο, είναι νόμος στους εαυτούς τους. 15 Οι οποίοι αποδείχνουν ότι το έργο του νόμου είναι γραμμένο στις καρδιές τους, ενώ συμμαρτυρεί η συνείδησή τους και μεταξύ τους οι λογισμοί κατηγορούν ή και απολογούνται.) 16 Αυτά θα φανερωθούν κατά την ημέρα που θα κρίνει ο Θεός τα κρυφά των ανθρώπων σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου μέσω του Χριστού Ιησού.

6 Γιατί γι’ αυτό και στους νεκρούς κηρύχτηκε το ευαγγέλιο, αφενός για να κριθούν σύμφωνα με ανθρώπινα κριτήρια ως προς τη σάρκα, αφετέρου να ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού ως προς το πνεύμα.

quote:
Ο κόσμος βέβαια δεν σώθηκε , απλώς εξελίχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια (μεσαίωνας κ.λ.π.) λόγω θρησκείας και εκκλησίας με τα όσα όργια έκαναν τότε . Αυτά όμως τα ήξερε ο ...παντογνώστης θεός ! Τότε γιατί μπήκε σε όλο αυτό τον κόπο ; Απάντηση : Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου !

Όχι φίλε μου για την σωτηρία δεν είναι άγνωστες. Ιδού οι απαντήσεις σου.
Σας κάνω γνωστό λοιπόν, αδελφοί, το ευαγγέλιο που σας ευαγγέλισα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και έχετε σταθεί, 2 μέσω του οποίου και σώζεστε, αν το κατέχετε με τα λόγια που σας ευαγγέλισα, εκτός αν μάταια πιστέψατε. 3 Γιατί σας παράδωσα πρώτα ό,τι και παράλαβα, ότι ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας κατά τις Γραφές 4 και ότι τάφηκε και ότι έχει εγερθεί την ημέρα την τρίτη κατά τις Γραφές 5 και ότι φανερώθηκε στον Κηφά, έπειτα στους δώδεκα. 6 Έπειτα φανερώθηκε σε πεντακόσιους αδελφούς μια μόνο φορά, από τους οποίους οι περισσότεροι παραμένουν ως τώρα, μερικοί όμως κοιμήθηκαν. 7 Έπειτα φανερώθηκε στον Ιάκωβο, έπειτα σε όλους τους αποστόλους. 8 Και τελευταίο απ’ όλους, σαν ακριβώς σε έκτρωμα, φανερώθηκε και σ’ εμένα.
12 Αν λοιπόν ο Χριστός κηρύττεται ότι από τους νεκρούς έχει εγερθεί, πώς λένε μεταξύ σας μερικοί ότι ανάσταση νεκρών δεν υπάρχει; 13 Αν λοιπόν ανάσταση νεκρών δεν υπάρχει, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. 14 Και αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, άρα είναι κενό και το κήρυγμά μας, κενή και η πίστη σας. 15 Βρισκόμαστε επίσης και ψευδομάρτυρες του Θεού, γιατί μαρτυρήσαμε ενάντια στο Θεό ότι έγειρε το Χριστό, τον οποίο συνεπώς δεν έγειρε, αν βέβαια οι νεκροί δεν εγείρονται. 16 Γιατί αν οι νεκροί δεν εγείρονται, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. 17 Και αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, μάταιη είναι η πίστη σας, ακόμα είστε μέσα στις αμαρτίες σας. 18 ʼρα και όσοι κοιμήθηκαν με το Χριστό, χάθηκαν. 19 Αν μόνο στη ζωή αυτήν έχουμε ελπίσει στο Χριστό, είμαστε ελεεινότεροι από όλους τους ανθρώπους.
20 Τώρα όμως ο Χριστός έχει εγερθεί από τους νεκρούς, απαρχή αυτών που έχουν κοιμηθεί. 21 Γιατί, επειδή μέσω ανθρώπου ήρθε ο θάνατος, και μέσω ανθρώπου ήρθε η ανάσταση των νεκρών. 22 Γιατί όπως ακριβώς στον Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι και στο Χριστό όλοι θα ζωοποιηθούν. 23 Καθένας όμως στη δική του τάξη: απαρχή είναι ο Χριστός, έπειτα αυτοί που είναι του Χριστού κατά την παρουσία του, 24 έπειτα το τέλος, όταν παραδίνει τη βασιλεία στο Θεό και Πατέρα, όταν καταργήσει κάθε αρχή και κάθε εξουσία και δύναμη. 25 Γιατί πρέπει αυτός να βασιλεύει μέχρις ότου θέσει όλους τους εχθρούς κάτω από τα πόδια του. 26 Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. 27 γιατί όλα τα υπέταξε κάτω από τα πόδια του. Όταν όμως πει ότι όλα του έχουν υποταχτεί, είναι φανερό ότι αυτός που υπέταξε σ’ αυτόν τα πάντα είναι εκτός. 28 Και όταν υποταχτούν σ’ αυτόν τα πάντα, τότε και ο ίδιος ο Υιός θα υποταχτεί σ’ αυτόν που του υπόταξε τα πάντα, για να είναι ο Θεός τα πάντα σε όλους.

3 Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας αναγέννησε σύμφωνα με το πολύ έλεός του σε μια ζωντανή ελπίδα μέσω της ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς, 4 σε μια κληρονομιά άφθαρτη και αμόλυντη και αμάραντη, που είναι διατηρημένη στους ουρανούς για σας, 5 οι οποίοι φρουρείστε με δύναμη Θεού μέσω της πίστης προς σωτηρία που είναι έτοιμη να αποκαλυφτεί κατά τον έσχατο καιρό. 6 Σ’ αυτό αγαλλιάζετε και αν ακόμη χρειαστεί τώρα να λυπηθείτε λίγο μέσα σε ποικίλες δοκιμασίες, 7 ώστε η δοκιμή της πίστης σας – πολυτιμότερη από το χρυσάφι που καταστρέφεται, παρόλο που δοκιμάζεται με φωτιά – να βρεθεί προς έπαινο και δόξα και τιμή σας κατά την αποκάλυψη του Ιησού Χριστού. 8 Τον οποίο, αν και δεν είδατε, αγαπάτε. στον οποίο τώρα, χωρίς να τον βλέπετε, πιστεύετε όμως και αγαλλιάζετε με χαρά ανέκφραστη και δοξασμένη, 9 αποκτώντας το αποτέλεσμα της πίστης σας: τη σωτηρία των ψυχών σας.
10 Γι’ αυτήν τη σωτηρία αναζήτησαν και εξερεύνησαν προφήτες που προφήτεψαν για τη χάρη που θα δινόταν σ’ εσάς, 11 ερευνώντας σε ποιον ή σε τι είδους καιρό δήλωνε αυτά το Πνεύμα του Χριστού που ήταν μέσα τους, όταν μαρτυρούσε από πριν τα παθήματα που θα συνέβαιναν στο Χριστό και τις δόξες μετά από αυτά. 12 Σ’ αυτούς αποκαλύφτηκε ότι όχι για τους εαυτούς τους αλλά για σας διακονούσαν αυτά, τα οποία τώρα σας αναγγέλθηκαν διαμέσου αυτών που σας ευαγγέλισαν με Πνεύμα ʼγιο που αποστάλθηκε από τον ουρανό. Σ’ αυτά τα πράγματα άγγελοι επιθυμούν να σκύψουν από πάνω, για να δουν ακριβέστερα.
13 Γι’ αυτό αναζωστείτε στις διάνοιές σας με ετοιμότητα, να είστε νηφάλιοι και να ελπίσετε τέλεια στη χάρη που θα σας δοθεί κατά την αποκάλυψη του Ιησού Χριστού. 14 Ως τέκνα υπάκουα να μη συμμορφώνεστε με τις επιθυμίες που είχατε προηγουμένως κατά τον καιρό της άγνοιάς σας, 15 αλλά σύμφωνα με τον ʼγιο που σας κάλεσε και εσείς οι ίδιοι να γίνετε άγιοι σε όλη τη συμπεριφορά σας, 16 γιατί είναι γραμμένο: ʼγιοι να είστε, γιατί εγώ είμαι άγιος.
17 Και αν αποκαλείτε Πατέρα εκείνον που κρίνει χωρίς προσωποληψία κατά το έργο του καθενός, με φόβο να συμπεριφερθείτε κατά το χρόνο της παροικίας σας, 18 αφού ξέρετε ότι δε λυτρωθήκατε με φθαρτά λύτρα, με άργυρο ή με χρυσάφι, από το μάταιο πατροπαράδοτο τρόπο της ζωής σας, 19 αλλά με το τίμιο αίμα του Χριστού, σαν αμνού άμωμου και άσπιλου. 20 Ο οποίος είχε αφενός προγνωριστεί πριν από τη δημιουργία του κόσμου, αφετέρου φανερώθηκε κατά το τέλος των καιρών για σας, 21 τους πιστούς μέσω αυτού στο Θεό που τον έγειρε από τους νεκρούς και του έδωσε δόξα, ώστε να είναι η πίστη σας και η ελπίδα σας στο Θεό.
22 Έχοντας αγνίσει τις ψυχές σας με την υπακοή στην αλήθεια προς φιλαδελφία ανυπόκριτη, μέσα από καθαρή καρδιά να αγαπήσετε ένθερμα ο ένας τον άλλο, 23 γιατί έχετε αναγεννηθεί όχι από σπόρο φθαρτό αλλά άφθαρτο, διαμέσου του λόγου του Θεού που ζει και που μένει. 24 Γιατί
κάθε σάρκα είναι σαν χορτάρι,
και όλη η δόξα της σαν άνθος αγρού.
Ξεράθηκε το χορτάρι
και το άνθος κατέπεσε.
25 Ο λόγος όμως του Κυρίου μένει στον αιώνα.

Και αυτός είναι ο λόγος που ευαγγελίστηκε σ’ εσάς.
Και τέλος, όλοι να είστε ομόφρονες, συμπονετικοί, φιλάδελφοι, εύσπλαχνοι, ταπεινόφρονες, 9 να μην αποδίδετε κακό αντί κακού ή βρισιά αντί βρισιάς, αλλά αντίθετα να ευλογείτε, επειδή γι’ αυτό καλεστήκατε, για να κληρονομήσετε ευλογία.
10 Γιατί αυτός που θέλει ν’ αγαπά τη ζωή
και να δει ημέρες αγαθές,
ας πάψει τη γλώσσα του από το κακό
και τα χείλη του να μη μιλήσουν με δόλο,
11 κι ας αποκλίνει από το κακό και ας κάνει το αγαθό,
ας ζητήσει την ειρήνη και ας την επιδιώξει.
12 Γιατί οι οφθαλμοί του Κυρίου

είναι πάνω στους δίκαιους
και τ’ αυτιά του προσέχουν στη δέησή τους,
το πρόσωπο όμως του Κυρίου είναι
εναντίον εκείνων που κάνουν τα κακά.
13 Και ποιος θα σας βλάψει αν γίνετε ζηλωτές του αγαθού; 14 Αλλά και αν ακόμα πάσχετε για τη δικαιοσύνη, είστε μακάριοι. Και το φόβο τους μην τον φοβηθείτε μήτε να ταραχτείτε. 15 Αλλά τον Κύριο, το Χριστό, αγιάστε μέσα στις καρδιές σας, και να είστε έτοιμοι πάντοτε προς απολογία σε καθέναν που σας ζητά λόγο για την ελπίδα που έχετε μέσα σας. 16 Αλλά να το κάνετε με πραότητα και φόβο, έχοντας αγαθή συνείδηση, ώστε, ενώ σας καταλαλούν, να καταντροπιαστούν εκείνοι που βρίζουν την αγαθή συμπεριφορά σας με το Χριστό. 17 Γιατί είναι καλύτερα, αν είναι το θέλημα του Θεού, να πάσχετε αγαθοποιώντας παρά κακοποιώντας. 18 Γιατί και ο Χριστός μια φορά για πάντα έπαθε για τις αμαρτίες, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, για να σας οδηγήσει μπροστά στο Θεό, και αφενός θανατώθηκε στη σάρκα, αφετέρου ζωοποιήθηκε με το Πνεύμα. 19 Με αυτό και κήρυξε, αφού πορεύτηκε στα πνεύματα που ήταν στη φυλακή, 20 τα οποία κάποτε απείθησαν, όταν περίμενε η μακροθυμία του Θεού κατά τις ημέρες του Νώε, ενώ κατασκευαζόταν η κιβωτός, στην οποία λίγοι, τουτέστι οχτώ ψυχές, διασώθηκαν διαμέσου του νερού. 21 Του οποίου το αντίτυπο, το βάφτισμα, σώζει τώρα κι εσάς – όχι πως είναι αποβολή του ρύπου της σάρκας, αλλά δέσμευση συμβολαίου στο Θεό μιας συνείδησης αγαθής – μέσω της ανάστασης του Ιησού Χριστού, 22 ο οποίος είναι στα δεξιά του Θεού, αφού πορεύτηκε στον ουρανό και υποτάχτηκαν σ’ αυτόν άγγελοι και εξουσίες και δυνάμεις.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 15/02/2007 12:35:33

el.elyonΜέλος
15/02/2007, 12:39:46
quote:

Νομίζεις ότι τα έκανες όλα αυτά Στρατηγέ και Φιλόσοφε!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
15/02/2007, 14:15:19
quote:

Μάλλον δεν έχεις διαβάζει τα προηγούμενα μηνύματα φίλε μου. Το είπαμε τι είναι το κακό, άλλα εσύ εκεί, ο Θεός φταίει.

quote:
Μου φαίνεται πως κάποιος κάνει πλάκα εδώ... Ένα είναι σίγουρο: αν τα παιδάκια είχαν σωθεί, τότε όλοι οι (ευ)πιστοί θα μιλούσαν για (άλλο ένα...) θαύμα της αγίας Παρασκευής, όμως τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και κανείς δεν μιλάει για τη αδιαφορία της αγίας Παρασκευής. Ας είναι...

Σαφώς και ας είναι αφού και εσύ ‘αδιάβαστος’ είσαι προς την Αγία Γραφή γιατί μάλλον την αγία Παρασκευή φαίνεται ότι την ξέρεις καλά. Αλλά τώρα εδώ δεν κατάλαβα από τη μια ο Θεός από την άλλη η αγία Παρασκευή. Ας είναι λοιπόν….

quote:
Όσο για το απίστευτο που έγραψες περί έξυπνης σκέψης για απρόβλεπτες συνέπειες, χρησιμοποιώντας παρήγορα λόγια, ελπίζω να το πάρεις σύντομα πίσω! Σταματήστε επιτέλους να ναρκώνετε τη σκέψη και τα συναισθήματα του λαού που δεν θέλει ή δεν μπορεί να σκέφτεται πέραν από την καθημερινότητά του! Είναι τρομερά αλλαζονικό να χρίζεστε αυτόκλητα ως οι μοναδικοί έξυπνοι της υπόθεσης, πως εσείς σκεφτήκατε καλύτερα απ' όλους το πως θα ηρεμήσει η ψυχή του κάθε γονιού των παιδιών!
Αν ο θεός θέλει τόσο πολύ κοντά του αυτά τα παιδιά, όπως θρασύτατα είπε ο Χριστόδουλος, το να προκαλέσει τέτοιο άσβηστο πόνο σε τόσα εκατομμύρια κόσμου και ειδικότερα στους γονείς τους, στα μάτια και στο μυαλό κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου, ο θεός αυτός είναι απίστευτα ανώριμος και σαδιστής! Έχει αποτύχει από την πρώτη μέρα των πράξεών του. Οι λεκτικές θωπείες δεν απαλύνουν κανέναν πόνο, αντίθετα προάγουν τη νωθρώτητα της αντίληψης. Μένω σχεδόν δίπλα στον τόπο καταγωγής των παιδιών αυτών και αρκετούς από τους γονείς τους ήδη τους έχω γνωρίσει. Πίστεψέ με φίλε CROWL26, τα αθώα λογάκια και οι ευχούλες περί ανάπαυσης "δεξιών του πατρός" και για λευκά αγγελάκια είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μακριά από το τι νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι. Αν ο πατέρας μου προκαλούσε τέτοιον πόνο σε τόσο κόσμο, εγώ ο ίδιος θα αυτοκτονούσα από λύπη, οργή αλλά και ντροπή για το κατάντημά του...
Κάθε ναρκωτικό προκαλεί εξάρτηση και κάθε εξάρτηση έχει καταστροφικές συνέπειες. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις ψυχές και τα μυαλά του κόσμου! Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τον πόνο και την ελπίδα τόσων ανθρώπων! Ας προσγειωθούν κάποιοι επιτέλους, να δούνε τη ζωή με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Ο εγκλεισμός σε μεταθανάτιες απολαβές και ονειρεμένους τόπους ΔΕΝ προάγει τη θετική και παραγωγική σκέψη, τη ΝΑΡΚΩΝΕΙ!

Κοίταξε να δεις την θλιβερή αυτή ιστορία ‘εσείς’ την αναφέρατε με σκοπό να προσβάλετε και να στρεβλώνεται τον Θεό και την Άγια Γραφή. Ο Χριστόδουλος δεν είναι ο Θεός, ούτε το αλάθητο έχει και ούτε τα λόγια του είναι Θεόπνευστα. Μάλιστα ο φίλος συνοδινος του έχει ‘αφιερώσει’ ένα ολόκληρο θέμα. Μπορείτε εκεί να πείτε ότι θέλετε άλλα εδώ είναι καλό να μην ξεφύγετε από το θέμα και μάλιστα με το τρόπο που το κάνατε. Μιλάτε για προκατάληψη και πλύση εγκεφάλου και βγάζετε τον εαυτό σας απέξω. Κοιτάξτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους. Ποια είναι η προκατάληψη και η πλύση εγκεφάλου που είδατε σ’ αυτό το θέμα;
Επειδή με την ‘σοφία’ σας αδυνατείτε να κατανοήσετε την Άγια Γραφή και ούτε θέλετε να μάθατε, για αυτό και το ρίξατε στο κήρυγμα…

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

16/02/2007, 02:58:53
quote:
Φίλε elo, όλα αυτά που σου γράφω είναι πάντα φιλικά.

el.elyon , η μόνη μας διαφορά είναι στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την θρησκεία που μας έχουνε διδάξει .
Άλλος την δέχεται όπως είναι , και άλλος μέσα από αυτή , ψάχνει να ξεχωρίσει το αληθινό από το συμβολικό ή ακόμα και από το υπερβολικό .
Οπότε κάθε αντιπαράθεση που έχουμε , δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φυσιολογική υπεράσπιση του προσωπικού μας πιστεύω , αρκεί βέβαια να μην τυφλωνόμαστε από τον δογματισμό , του ότι δεν με εκφράζει είναι και λάθος .

quote:
Σαφώς , εάν εννοείς σε ποιον ‘αόριστο’ Θεό/Θεούς πιστεύεις, αφού δεν έχεις παρουσιάζει τίποτα που μπορεί να ερευνηθεί για την πιστή σου. Καμία πηγή! Καμία απόδειξη! Τίποτα! Το μονό που ξέρεις είναι να μπερδεύεις τους πάντες με τα πάντα.

Το αόριστο που αναφέρομαι πάνω στο Θεό ,είναι επειδή κανένας μας δεν μπορεί να νοήσει , να φανταστή , τι είναι ο Θεός .
Παρά μόνο να τον αισθανθούμε με την ανθρώπινη λογική μας , η για να το πω καλύτερα με την καρδιά μας .
Στο ότι αναφέρομαι στον Θεό / Θεούς , είναι γιατί είχα πάντα την περιέργεια , το ποιος είναι αυτός ο Θεός που όταν αναφέρεται στο εαυτό του μιλάει πάντα στον πληθυντικό .
Τώρα για το ποια είναι η πίστη μου , το έχω εκφράσει πολλές φορές στα διάφορα θέματα που έχω συνομιλήσει με άλλα μέλη .
Αλλά για να σου λύσω την απορία , θα σου πω ότι πιστεύω σε έναν Θεό που δεν χρησιμοποιεί τον άνθρωπο , για να αποδείξει ότι χωρίς αυτόν είναι ανήμπορος να πράξει το σωστό .
Πιστεύω σε έναν Θεό που δεν φορτώνει τον άνθρωπο με τον φόβο της τιμωρίας , εμποδίζοντας τον να γνωρίσει από μόνος του το σωστό και το λάθος .
Πιστεύω σε έναν Θεό που δεν έχει στερήσει από τον άνθρωπο την ελευθερία στο να ψάξει να τον βρει και από άλλους δρόμους , που το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο , το να γνωρίσει την αγάπη , και την ηθική .
Όπως επίσης πιστεύω και σέβομαι τον άνθρωπο που δεν χρησιμοποιεί τον Θεό , ανάλογα με την κάθε δυσκολία ή ευκολία που θα συναντήσει στην πορεία της ζωής του .

quote:
Άρα επιβεβαιώνεις αυτά που σου λέω, ότι δεν έχεις ιδέα για την Άγια Γραφή, γιατί εάν είχες δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις.

Ακριβώς φίλε μου , για άλλη μια φορά θα σε επιβεβαιώσω ότι δεν έχω ιδέα για την Αγια γραφή και όχι μόνο, πάντα θα έχω ερωτηματικά που θα αναζητώ την λύση τους .
Βλέπεις δεν έχω φτάσει ακόμα στο δικό σου επίπεδο , στο να καταφέρω να κατανοήσω και να δεχτώ ότι διαβάζω , χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη αμφιβολία να σιγόκαιει μέσα μου.
Θα ήθελα πραγματικά να μου υποδείξεις τον τρόπο που κατάφερες να φτάσεις και να δεχτείς μέσα σου τον ένα και μοναδικό δρόμο προς την αλήθεια ;

quote:
Και εδώ μέσα τι κάνεις, ψάχνεις την 'μοναξιά’ σου;

Ψάχνω την αναζητήσει και τον προσωπικό μου προβληματισμό , πάνω σε κάθε τι που προσπαθώ να γνωρίσω .
Και περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό μου . Που από ότι έχω καταλάβει εσύ δεν έχεις πλέον αυτόν τον προβληματισμό , αφού για εσένα φροντίζει Άλλος .

quote:
Στα ‘πιστεύω’ σου ποιο είναι το αντικείμενο; το λες σαν να έχεις την δυνατότητα να το κάνεις και ολας. Μα πως, αφού δεν παρουσιάζεις τίποτα άλλο έκτος από αόριστα πράγματα.

Φίλε μου για να καταφέρεις να κατανοήσεις τα αόριστα πιστεύω κάποιου , πρέπει πρώτα να καταφέρεις να βγάλεις το τυφλό Εγώ που έχεις μέσα σου .
Και αυτό δεν το λέω για εσένα μόνο , αλλά και για εμένα , και για όλους μας .

quote:
Το συμπλήρωμα, σε όλα αυτά που παρουσιάζεις, που είναι;

Φαντάσου να διαβάζεις την Καινή διαθήκη αφαιρώντας ή ξεχνώντας εντελώς το κάθε τι που έχεις διαβάσει στην Παλαιά διαθήκη .
Πως θα σου φαινότανε η ζωή και η θυσία του Χριστού .
Σαν ενός περιπλανώμενου θαυματοποιού ή στην καλύτερη περίπτωση, ενός δασκάλου φιλοσοφικών αληθειών, με σκοπό να διδάξει την αγάπη , ταπεινότητα , ηθική .Άλλος ένα μεγάλος δάσκαλος που θυσιάστηκε για να ξυπνήσει τον αληθινό λόγο της ηθικής και τις αγάπης στις καρδιές των άνθρωπον .
Εδώ έρχεται και το ερωτηματικό μου ;
Παλαιά Διαθήκη , ο Θεός του φόβου και τις τιμωρίας .
Καινή Διαθήκη , ο Θεός ( Χριστός ) της αγάπης και της συγχώρεσης .

Αλλά πάντα ο Θεός , που ο εκλεκτός του λαός ήτανε οι ισραηλίτες , ο Θεός που εμφανίστηκε αποκλειστικά μόνο σε αυτούς και σε κανένα άλλο έθνος , γιατί άραγε φίλε μου el.elyon γιατί;

Και όπως λέει πολύ σωστά η vasiliskos
Η άγνοια είναι .. άγνοια.
Η ευθύνη ξεκινά από όταν υπάρχει η γνώση.

beyondΜέλος
16/02/2007, 08:16:12
"Αλλά πάντα ο Θεός , που ο εκλεκτός του λαός ήτανε οι ισραηλίτες , ο Θεός που εμφανίστηκε αποκλειστικά μόνο σε αυτούς και σε κανένα άλλο έθνος , γιατί άραγε φίλε μου el.elyon γιατί;"

AYTO EINAI TO ΚΛΕΙΔΙ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ)!!!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΡΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ !!!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ !!!!

ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ,ΓΡΑΦΕΙ (ΜΕ ΛΕΗΣΕΡ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ) ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ,ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΕΝΩ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ,ΡΙΧΝΕΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ !!!

Ε,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ? Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ "ΣΟΦΩΝ" ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!

ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΟΙΞΕ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ !!!

ΚΑΙ ΑΠΛΑ,ΜΕΤΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΘΙΚΟΣ,ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΣΣΙΑ Κ.Λ.Π ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΕΣΣΙΑΣ ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ !! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ !!!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ WINDOWS ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ CALCULATOR EINAI ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑΚΙ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ !!!!! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΟ1 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !!!

ΤΩΡΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ?

ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΠΟ ?
ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ Η ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ Η ΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ?
ΚΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ-ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ,Ε?

Edited by - beyond on 16/02/2007 08:32:03

16/02/2007, 08:45:17
Προς επίρρωση των λεγομένων του beyond, η πραγματική ιστορία του Ιησού εικονογραφημένη από τον Gerhard Haderer. Πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική θα έλεγα.

Βέβαια η Ιερά Σύνοδος ζήτησε την κατάσχεση όλων των εντύπων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και καταδίκη του συγγραφέα αλλά ευτυχώς η δικαιοσύνη λειτουργεί στον τόπο αυτό...

macedon

D.P.J. 10Μέλος
16/02/2007, 13:22:27
quote:

quote:

Ο Χριστόδουλος, είναι ο Θεός ; ποιος είναι αυτός ο Χριστόδουλος,; έχει το αλάθητο και ότι λέει είναι θεόπνευστο;

quote:
: όταν πριν 4 χρόνια σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη . Με ωραίο θάνατο : αποκεφαλισμένα και κομματιασμένα

quote:
Κι αυτή η ιστορία που έστειλε τον υιό του (τον μονογενή , που όμως είναι ...ο ίδιος ο θεός !!! ?????), να πεθάνει (ξέροντας όμως ότι θα αναστηθεί ) για να σωθεί ό κόσμος

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο Χρστόδουλος θα έπρεπε να ξέρει καλά τι λέει σε τέτοιες περιπτώσεις . Και εν πάσει περιπτώσει τι άλλο σύμφωνα με εσάς μπορεί να ισχύει : Δεν τα ήθελε ο θεός , αλλά κάθησε σαν απλός θεατής σε μια τέτοια σφαγή : "Τέτοιοι που είστε οι άνθρωποι , καλά να πάθετε " ! Το γεγονός ότι την πλήρωσαν για μια ακόμα φορά αθώοι δεν φαίνεται να σε απασχολεί , πάντα σύμφωνα με την θεωρία σας περί υπάρξεως του πανάγαθου θεού
Όσο γιατί αναφέρω αυτό το γεγονός με μακάβριο (εγώ λέω με τον σωστό ) τρόπο , είναι διότι έτσι ακριβώς έγινε το γεγονός .Γιατί σε ενοχλεί η πραγματικότητα ; Μήπως κάποιο λαμπάκι στο βάθος του μυαλού σου άρχισε να αναβοσβήνει δειλά, ή είναι η ιδέα μου ; Αυτό της αμφισβήτησης εννοώ ...
Δυστυχώς για πάρα πολλούς σ΄αυτόν τον πλανήτη η κόλαση είναι ΕΔΩ και όχι στον ...άλλο κόσμο ! Όπως και για ορισμένους ο παράδεισος βεβαίως , βεβαίως ...
Και αυτές συνεχείς αναφορές της θρησκείας σε "δούλους" , "ταπεινώσεις" ,"φόβο" ΔΕΝ σε ενοχλούν καθόλου σαν άτομο ;;;; Δεν μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος ή και καλός χριστιανός ακόμα χωρίς να αισθάνεσαι "δούλος" ;

D.P.J. 10Μέλος
16/02/2007, 13:56:25
quote:

quote:

quote:

quote:

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο Χρστόδουλος θα έπρεπε να ξέρει καλά τι λέει σε τέτοιες περιπτώσεις . Και εν πάσει περιπτώσει τι άλλο σύμφωνα με εσάς μπορεί να ισχύει : Δεν τα ήθελε ο θεός , αλλά κάθησε σαν απλός θεατής σε μια τέτοια σφαγή : "Τέτοιοι που είστε οι άνθρωποι , καλά να πάθετε " ! Το γεγονός ότι την πλήρωσαν για μια ακόμα φορά αθώοι δεν φαίνεται να σε απασχολεί , πάντα σύμφωνα με την θεωρία σας περί υπάρξεως του πανάγαθου θεού
Όσο γιατί αναφέρω αυτό το γεγονός με μακάβριο (εγώ λέω με τον σωστό ) τρόπο , είναι διότι έτσι ακριβώς έγινε το γεγονός .Γιατί σε ενοχλεί η πραγματικότητα ; Μήπως κάποιο λαμπάκι στο βάθος του μυαλού σου άρχισε να αναβοσβήνει δειλά, ή είναι η ιδέα μου ; Αυτό της αμφισβήτησης εννοώ ...
Δυστυχώς για πάρα πολλούς σ΄αυτόν τον πλανήτη η κόλαση είναι ΕΔΩ και όχι στον ...άλλο κόσμο ! Όπως και για ορισμένους ο παράδεισος βεβαίως , βεβαίως ...
Και αυτές συνεχείς αναφορές της θρησκείας σε "δούλους" , "ταπεινώσεις" ,"φόβο" ΔΕΝ σε ενοχλούν καθόλου σαν άτομο ;;;; Δεν μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος ή και καλός χριστιανός ακόμα χωρίς να αισθάνεσαι "δούλος" ;

PalatianosΜέλος
16/02/2007, 16:01:42
1:<<Μα αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την αρχική επιθυμία του δημιουργού? Οτι δηλαδή δεν έπρεπε να φάει από το δέντρο της γνώσης ο άνθρωπος?>>
Θες δηλαδη να πεις οτι ο ανθρωπος ξερει τον τροπο να δειρει ενα συναθρωπο του αλλα δεν ξερει το οτι αυτο ειναι κακο?

2:Τον Χριστοδουλο τι τον βαζεται στη συζήτηση? Για υλη ή για πνευμα θα μιλησουμε? Ή για τον Χριστιδουλου και τους "τραγοπαπες" θα μιλησουμε ή για τις πνευματικες ερωτησεις που εχετε.Διαλεξτε.

3:Οτιδηποτε ειναι φτιαγμενο απο το θεο και αρα εχει 'θεια πνοη' μπορει να γινει ή να μην γινει θεος.Ή-εφοσον ειναι δημιουργημα-
μπορει να παραμεινη δημιουργημα χωρις να φτασει στη θεωση και να κανωντας λιγες αμαρτιες(αυτη ειναι η μεση κατασταση).Απ τη στιγμη ομως που κανει συνεχεια αμαρτιες και δεν ζηταει ουτε μια φορα συχωρεση απ το θεο, τοτε παει προς την αντι-θεωση.

4:Οσο σημαντικο ειναι για μας μια μυγα που πεθανε τοσο σημαντικος ειναι και ο θανατος της υλης απ τον θεο.

μην μου πειτε οτι ειστε ολοι καλητεροι... αλλα και να να στε δεν με ενδιαφερει

PalatianosΜέλος
16/02/2007, 16:10:53
5:Η τιμωρια ερχετε μόνη της απο τα αποτελεσματα της αμαρτιας.Οταν ομως τα αποτελεσματα της αμαρτιας δεν ειναι αρκετη τιμωρια ή οταν δεν εχει καθόλου τιμωρια τοτε βαζει το χερι του ο θεος.

6:Ο θεος δεν ειχε λογο να μας δοσει την γνωση της αμαρτιας.Ο οφις λοιπον που για δικους του λογος(μαλλον επειδη ηθελε να δοκιμασει την 'αλλη πλευρα' ή επειδη αρχισε να αμφισβητει την ειλικρινια-αγαθοτητα του θεου και πιστεψε οτι μπορουσε ο ιδιος να βασιλεψει) επαναστατησε και εφερε την δυσαρμονια.

μην μου πειτε οτι ειστε ολοι καλητεροι... αλλα και να να στε δεν με ενδιαφερει

el.elyonΜέλος
17/02/2007, 10:04:29
quote:

Λοιπόν θα το πω και σε σένα. Εγώ μιλάω εκ μέρος μου μονό!
Δεν με ενοχλεί η πραγματικότητα αλλά η μη-πραγματικότητα που παρουσιάζεις. Είσαι έκτος θέματος για ακόμη μια φορά. Και εδώ θα ήθελα οι συντονιστές να βάλουν τα πράγματα στην θέση στους, σαφώς εάν το επιθυμούν! Δεν είναι το θέμα μας αυτό το θλιβερό γεγονός και ούτε ο Χριστόδουλος. Μάλιστα για τον τελευταίο σας είπα ότι υπάρχει ενεργό θέμα. Πάψτε να νομίζετε ότι μπορείτε να κάνατε ότι θέλετε και όπου θέλετε. Για αυτό το λόγω δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!