ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

starstruck60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/08/2011, 11:07:19
quote:
Ντοτόρο
Είσαι ο μόνος που ξέρεις!!!
Και ξέρεις και τι εννοώ!!

Βρε Ντοτόρο
Eίσαι κατά την γνώμη μου – επιεικώς – απαράδεχτος.

Άραγε πόσο καιρό κατέχεις αυτή την πιστοποίηση και δεν βγάζεις άχνα?

Πως αντέχεις το βάρος αυτής της τρομερής αποκλειστικότητας, και παραμένεις ψύχραιμος?

18/08/2011, 11:22:05
Πολλά βάρη σηκώνω και παρόλα αυτά μένω ψύχραιμος...
Καμιά φορά όμως τα πετάω στους άλλους, όχι γιατί δε μπορώ να τα σηκώσω, αλλά γιατί έχει πλάκα πώς είναι όταν προσπαθούν να τα σηκώσουν οι άλλοι.
Τη "γνώση" που λέει ότι έχω ο Νικόμαχος δεν ξέρω αν την έχω, αλλά επειδή η γνώση είναι δύναμη και εκείνος λέει ότι την έχω, ε ας λέμε ότι την έχω.
18/08/2011, 12:34:52
Άντε!!! καλή ....δύναμη

18/08/2011, 18:38:46
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, Απεστάλη: 17/08/2011

Μου ζητήθηκε να καταθέσω τίτλους σπουδών και ονοματεπώνυμο, πράγμα εντελώς αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό,κ.λ.π.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, Απεστάλη: 01/07/2011, 20:18:05 στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=23&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10971 προς απάντηση στον gianipseftis

Οχι φίλε μου δεν μου ζητήθηκε άμεσα η παρουσίαση των στοιχείων μου. Απλά υπονοούμενα ειπώθηκαν και μπορεί όποιος θέλει να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Δεν θα μπορούσε η διαχείρηση να ζητήσει κάτι τέτοιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

18/08/2011, 19:37:18
Ας αφήσουμε να επιστρέψει ο άνθρωπος στις συζητήσεις.
Είναι “άκομψο” να κουβεντιάζουμε για κάποιον, χωρίς να έχει την δυνατότητα απάντησης

Και βεβαίως είναι αναφέρετο δικαίωμα κάθε μέλους να θέλει να διαφυλάξει την ανωνυμία του.

Και βεβαίως , όταν κάποιος αποποιείται αυτού του δικαιώματος αυτοβούλως και δηλώνει την ιδιότητά του, και μάλιστα την επικαλείται “επιδειχτικά” - όπως αναφέρεται - , για να στηρίξει τις δικές του απόψεις, είναι καθήκον της διαχείρισης να ζητήσει την επιβεβαίωση αυτής του της ιδιότητας.

Υπό αυτό το πρίσμα και η από 01/07΄2011 ερώτησή μου προς τον Νικόμαχου, και η απάντηση του Νικόμαχου είναι αυτή που σωστά αναφέρει ο zyp.

18/08/2011, 20:15:37
Ασφαλώς, ας επιστρέψει στις συζητήσεις ... τον περιμένουν όλοι με ανοιχτές αγκάλες μετά και από αυτές τις τελευταίες του ... δηλώσεις Να δω πως θα μαζέψει τα ασυμμάζευτα μόνο ... να δω

18/08/2011, 21:15:03
Τώρα να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου???
Προσωπικά έχω μια απορία...
Το θέμα μας είναι να αποδείξουμε τι και ποιός είναι ο κάθε συμμετέχων σε κάθε θέμα ή να τοποθετηθούμε επι του θέματος???
Δεν ζήτησα ποτέ απο τον οποιοδήποτε -ουδέποτε- τίτλους σπουδών και αποδεικτικά στοιχεία γι'αυτό και 'κείνο που μ'ενδιέφερε πάντα ήταν οι απόψεις του καθενός αλλα και οι γνώσεις του....και έχω πεί πολλές φορές πως το ότι ο κάθε ένας λέει , χαρακτηρίζει τον ίδιο και μόνο!
Το ερώτημα είναι γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδομήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας με απώτερο σκοπό τον ευτελισμό του???
Έχω την αίσθηση ότι τελικά δεν αποδομείται στην συνείδηση των άλλων μόνο αυτός που γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να ευτελισθεί αλλα και ο προβαίνων σε ενέργειες ευτελισμού αυτού....
Αυτό προβάλλει δύναμη -εξάρτηση απο αυτήν την επιθυμία- ή αδυναμία???
Ασφαλώς και γνωρίζω τον τρόπο του Νικόμαχου αλλα αντί να χειραγωγούμαι προσπαθώ να παρατηρώ , τόσο τον ίδιο όσο και τον εαυτό μου...
Σε κάθε περίπτωση αναρρωτιέμαι σε τι ακριβώς διαφέρουμε απο τα παιδάκια και τα παιχνίδια που εκείνα παίζουν για το ποιός έχει μεγαλύτερο....πρόγονο???
Γιατί χειραγωγούμαστε απο τέτοιες επιθυμίες και "ανάγκες"???
Γνωρίζει κανείς???
Πρέπει να αποδείξουμε ότι κάποιος συνδίκτυος είναι έτσι ή αλλοιώς , αυτός είναι ο λόγος που ειμαστε 'δώ???
Δεν θα ήταν καλύτερα ο καθένας μας να κοιτάζει τον εαυτό του και τα του "οίκου" του και να ασχοληθούμε μόνο με τα θέματα???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
18/08/2011, 23:22:18
Εαρινός, εγώ φίλε μια ερώτηση μόνο θα σου κάνω : Όταν ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ έβγαινε και έλεγε για μένα πως είμαι μεθύστακας και αλκοολικός, γιατί δεν βγήκες να τα πεις όλα αυτά & να διατυπώσεις όλες αυτές τις απορίες σου ;

18/08/2011, 23:42:55
quote:

Εαρινός, εγώ φίλε μια ερώτηση μόνο θα σου κάνω : Όταν ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ έβγαινε και έλεγε για μένα πως είμαι μεθύστακας και αλκοολικός, γιατί δεν βγήκες να τα πεις όλα αυτά & να διατυπώσεις όλες αυτές τις απορίες σου ;

Σαν αγαμητες ζωντοχηρες κανετε μερικοι.
18/08/2011, 23:44:38
Δεν παρακολουθώ φίλε μου όλες τις "συνδιαλέξεις" -σας- και αν πρόσεξες στο μήνυμά μου , ήδη απάντησα ..... "ότι λέει ο καθένας , τον χαρακτηρίζει τον ίδιο.."

Θεωρώ ότι η ανάγκη μας δε , να ασχοληθούμε με κάτι και με κάποιον το/ον μεγενθύνει και του δίνει αξία...αξία που ενδεχομένως σε διαφορετική περίπτωση να μην απολάμβανε....

Ωστόσο τα ερωτήματα που έθεσα παραπάνω ισχύουν μολονότι ακόμα είναι αναπάντητα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
12/02/2007, 01:38:35
quote:
Αόριστα μπορεί να είναι για σένα αλλα όχι για μένα. Η Αγια Γραφή φίλε μου δεν παρουσιάζει κανέναν αόριστο Θεό αλλα ο ίδιος ο Θεός φανερώνει τον εαυτό του και τα σχεδία του.
Αγαπητέ μου η πτώση του Αδάμ είναι η ανυπακοή του η αμαρτία, ο θάνατος μετά από 930 χρονιά είναι καρπός της αμαρτίας.

el.elyon Ο Θεός δεν είναι αόριστος μόνο για μένα φίλε μου , αλλά για όλους .
Εκτός και εάν εσύ δέχεσαι έναν Θεό όπως μας τον παρουσιάζει η Βίβλος , τιμωρό , πανούργο ,να σκορπίζει τον φόβο σε όσους δεν τον υπακούουν , να έχει για περιούσιο λαό μόνο τους ιουδαίους . Συγνώμη el.elyon αλλά εμένα αυτός ο Θεός μου θυμίζει την χειρότερη πλευρά του ανθρώπου , οπότε δεν μπορώ και να τον δεχτώ , εκτός και αν εσύ τον δέχεσαι ;
Όσο για τον Αδάμ , η πτώση του ( αμαρτία ) οφείλετε σε τι ;

Στο ότι δεν υπάκουσε τον Θεό , στο να μην δεχτεί την γνώση και να είναι υποχείριο αιωνίως σε κάποιον άλλον , αντί να μάθει να αντλεί δύναμη από τις εμπειρίες του με καθοδηγώ το ίδιο του το πνεύμα του .
Η μήπως είναι αμαρτωλός στο ότι υπέκυψε στον πειρασμό , και μαζί με την Εύα ακούσανε το φίδι και δοκιμάσανε από τον καρπό του δέντρου ;el.elyon και το φίδι να μην υπήρχε σε αυτήν την ιστορία , πάλι το ίδιο θα έκαναν , απλά και μόνο γιατί η πτώση έγινε πολύ πιο πριν .
Από την στιγμή που ο Θεός φύσηξε την ζωή ( ψυχή - πνεύμα ) μέσα στο σάρκινο όχημα .

quote:
Αυτό ο Αδάμ το ήξερε πριν την αμαρτία η το έμαθε μετά ότι είναι ο καρπός της αμαρτίας του; Άρα ο Θεός όταν δημιούργησε τον Αδάμ του είπε ότι η σάρκα του έχει ημερομηνία λήξεως 930 χρονιά;

Φίλε με μπέρδεψες , να πει ο Θεός τι ;
Ότι άμα με υπακούσεις θα ζήσεις αιώνια ,και άμα όχι η σάρκα σου θα έχει ημερομηνία λήξεως .
Κάντο μου ποιο ξεκάθαρο

quote:
Ποιες ήταν οι αδυναμίες και τα πάθη του Αδάμ; ο Θεός τον δημιούργησε με αδυναμίες και πάθη η του έδωσε την ελευθερία να τις αποκτήσει μέσω της αμαρτίας και έτσι να απόλαυση και το καρπό της αμαρτίας που είναι ο θάνατος;

Τίποτε ανθρώπινο δεν δημιουργείτε τέλειο και αλάνθαστο , γίνεται ,εκτός και αν δεν είναι ανθρώπινο .

quote:
Πιστή; σε ποιον; σωστά ο Αδάμ πίστεψε όχι τον Θεό αλλα το φίδι’

Πίστη στον εαυτό του , ώστε να γνωρίσει και τον Θεό αλλά και το φίδι .
Ο εαυτός μας δεν γνωρίζεται μέσω του φόβου και της προειδοποιήσεις , αλλά μέσω της δοκιμασίας και της γνώσης .
Που όπως βλέπουμε ο Θεός την απαγόρευσε .

quote:
Αγαπητέ μου ο δεύτερος Αδάμ δεν γεννήθηκε μέσα από την αμαρτία, δεν γεννήθηκε από το σπέρμα του πρώτου Αδάμ, δεν έγινε από χώμα αλλα ο ίδιος ο Λόγος Θεός ενσαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος . έγινε τέλειος άνθρωπος και υπάκουσε σε όλα τον Θεό. Αυτό που απέτυχε ο πρώτος Αδάμ το πέτυχε ο δεύτερος .

Ακριβώς ο δεύτερος Αδάμ δεν γεννήθηκε όπως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος , αλλά το τέλειο Πνεύμα , ενσαρκώθηκε σε ένα αδύναμο σώμα , για αυτό και κατάφερε να νικήσει κάθε ψυχική αδυναμία .
Ένα παράδειγμα για κάθε άνθρωπο , που όμως γεννιέται πνευματικά αδύναμος , και που η Χριστιανική θρησκεία τον έχει καταδικάσει από την αρχή να κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του .

quote:
Οι Έλληνες ζητούσανε Σοφία και οι Ιουδαίοι Θαύμα αλλα το ξύλο του σταυρού μας δείχνει το δρόμο της Σωτηρίας, που είναι μόρια για τους Σοφούς και Σκάνδαλο για τους θρησκευόμενους. Αλλα είναι η δύναμης του Θεού για την σωτηρία κάθε ανθρώπου ο οποίος υπακούει στο έργο του σταυρού.

Και όμως οι Έλληνες μας έδειξαν πολλά περισσότερα από αυτά λες .
Μας έδειξαν μέσα από μια αστείρευτη μυθολογία και μέσα από σοφά ( δαιμόνια ) πνεύματα φιλόσοφων , τον δρόμο πως μέσα από τον εαυτό σου( ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ ) να γνωρίσεις το σύμπαν , το Παν , Το Ένα , την Ηθική , και πάνω από όλα την ταπεινότητα , μετριοφροσύνη ( ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ )

el.elyonΜέλος
12/02/2007, 10:20:43
Φίλε μου elo, καλημέρα.

Φίλε elo ξέρω πολύ καλά τι πιστεύεις και τι δέχεσαι. Ούτε τον Θεό της Άγιας Γραφής δέχεσαι και ούτε τον δεύτερο Αδάμ. Το όνομα Αδάμ αναφέρεται στην Άγια Γραφή, την οποία δεν τη δέχεσαι, εσύ ώμος συνεχίζεις να λες για έναν άλλο Αδάμ που δεν μας παρουσιάζει η Άγια Γραφή. Το έχουμε πει, σαφώς και είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά δεν μπορείς να κανείς ότι θέλεις. Εδώ το θέμα αφόρα την Άγια Γραφή. Εάν θέλεις να πεις για το δικό σου Αδάμ γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα για αυτόν ;

quote:
el.elyon Ο Θεός δεν είναι αόριστος μόνο για μένα φίλε μου , αλλά για όλους .
Εκτός και εάν εσύ δέχεσαι έναν Θεό όπως μας τον παρουσιάζει η Βίβλος , τιμωρό , πανούργο ,να σκορπίζει τον φόβο σε όσους δεν τον υπακούουν , να έχει για περιούσιο λαό μόνο τους ιουδαίους . Συγνώμη el.elyon αλλά εμένα αυτός ο Θεός μου θυμίζει την χειρότερη πλευρά του ανθρώπου , οπότε δεν μπορώ και να τον δεχτώ , εκτός και αν εσύ τον δέχεσαι ;

quote:
Ακριβώς ο δεύτερος Αδάμ δεν γεννήθηκε όπως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος , αλλά το τέλειο Πνεύμα , ενσαρκώθηκε σε ένα αδύναμο σώμα , για αυτό και κατάφερε να νικήσει κάθε ψυχική αδυναμία .
Ένα παράδειγμα για κάθε άνθρωπο , που όμως γεννιέται πνευματικά αδύναμος , και που η Χριστιανική θρησκεία τον έχει καταδικάσει από την αρχή να κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του .

Λοιπόν αυτός είναι ο Θεός της Άγιας Γραφής και ο δεύτερος Αδάμ.

16 Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

Δικαιωθήκαμε λοιπόν από την πίστη, και έχουμε ειρήνη με το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, 2 μέσω του οποίου έχουμε και την είσοδο με την πίστη στη χάρη αυτή στην οποία έχουμε σταθεί. και καυχιόμαστε για την ελπίδα της δόξας του Θεού. 3 Και όχι μόνο αυτό, αλλά και καυχιόμαστε μέσα στις θλίψεις, ξέροντας ότι η θλίψη κατεργάζεται υπομονή, 4 και η υπομονή δοκιμασμένο χαρακτήρα, και ο δοκιμασμένος χαρακτήρας ελπίδα. 5 Και η ελπίδα δεν καταντροπιάζει, γιατί η αγάπη του Θεού έχει ξεχυθεί στις καρδιές μας με το Πνεύμα το ʼγιο που μας δόθηκε. 6 Ακόμη γιατί, ενώ εμείς ήμασταν ακόμη ασθενείς, ο Χριστός κατά τον κατάλληλο καιρό πέθανε υπέρ των ασεβών. 7 Γιατί μόλις και μετά βίας υπέρ ενός δικαίου κανείς θα πεθάνει. Επειδή για τον αγαθό άνθρωπο ίσως κανείς και τολμά να πεθάνει. 8 Ο Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σ’ εμάς με το ότι, ενώ ήμασταν ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας. 9 Πολύ περισσότερο, λοιπόν, τώρα που δικαιωθήκαμε με το αίμα του θα σωθούμε μέσω αυτού από την οργή. 10 Γιατί αν, όταν ήμασταν εχθροί, συμφιλιωθήκαμε με το Θεό μέσω του θανάτου του Υιού του, πολύ περισσότερο, αφού συμφιλιωθήκαμε, θα σωθούμε με τη ζωή του. 11 Και όχι μόνο αυτό, αλλά και καυχιόμαστε για το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου τώρα λάβαμε τη συμφιλίωση.
12 Γι’ αυτό, όπως ακριβώς μέσω ενός ανθρώπου εισήλθε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι σε όλους τους ανθρώπους ο θάνατος πέρασε, εφόσον όλοι αμάρτησαν...
13 – Γιατί μέχρι τότε που δόθηκε ο νόμος υπήρχε αμαρτία στον κόσμο, αλλά αμαρτία δεν καταλογίζεται όταν δεν υπάρχει νόμος. 14 Παρόλ’ αυτά ο θάνατος βασίλεψε από τον Αδάμ μέχρι το Μωυσή και πάνω σ’ αυτούς που δεν αμάρτησαν κατά τρόπο όμοιο με την παράβαση του Αδάμ, που είναι τύπος Εκείνου που έμελλε να έρθει.
15 Αλλά όπως είναι το παράπτωμα δεν είναι έτσι και το χάρισμα. Γιατί αν με το παράπτωμα του ενός πέθαναν οι πολλοί, πολύ περισσότερο περίσσεψε στους πολλούς η χάρη του Θεού και η δωρεά με τη χάρη που προέρχεται από τον ένα άνθρωπο, τον Ιησού Χριστό. 16 Και δεν έγινε με το δώρο όπως έγινε με το παράπτωμα μέσω του ενός ανθρώπου που αμάρτησε. Γιατί αφενός η κρίση που επήλθε από ένα παράπτωμα οδήγησε σε καταδίκη, αφετέρου το χάρισμα από πολλά παραπτώματα οδηγεί σε δικαίωση. 17 Γιατί, αν με το παράπτωμα του ενός ανθρώπου ο θάνατος βασίλεψε μέσω αυτού του ενός, πολύ περισσότερο αυτοί που λαβαίνουν το περίσσευμα της χάρης και τη δωρεά της δικαίωσης, με ζωή θα βασιλέψουν μέσω του ενός Ιησού Χριστού.–
18 ʼρα, λοιπόν, όπως με ένα παράπτωμα σ’ όλους τους ανθρώπους ήρθε καταδίκη, έτσι και με μια δίκαιη πράξη σ’ όλους τους ανθρώπους ήρθε δικαίωση ζωής. 19 Γιατί, όπως ακριβώς με την παρακοή του ενός ανθρώπου οι πολλοί καταστήθηκαν αμαρτωλοί, έτσι και με την υπακοή του ενός οι πολλοί θα κατασταθούν δίκαιοι. 20 Ο νόμος λοιπόν παρεμβλήθηκε, για να πλεονάσει το παράπτωμα. Όπου όμως πλεόνασε η αμαρτία, υπερπερίσσεψε η χάρη, 21 ώστε, όπως ακριβώς η αμαρτία βασίλεψε μέσα στο θάνατο, έτσι και η χάρη να βασιλέψει μέσω της δικαίωσης για ζωή αιώνια, μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
12/02/2007, 11:11:29
Καλημέρα φίλε/η beyond.

quote:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ !!!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ?

Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ?

ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΨΑΞΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ !!!

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ?

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΙΔΙ ,ΜΠΑΓΑΣΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΨΑΞΑ ΣΤΑ ΑΡΧ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΗΡΑ
ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΝΙΞΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΗΡΩΑΣ ...

ΕΚΕΙΝΟΙ Ο 2 ,Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ? ΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ !!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕΖΙΛΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΥΛΗ ,ΕΕ?

ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!!!

Α,ΠΑ,ΠΑ !!!

Οι Έλληνες ζητούσανε Σοφία και οι Ιουδαίοι Θαύμα αλλα το ξύλο του σταυρού μας δείχνει το δρόμο της Σωτηρίας, που είναι μόρια για τους Σοφούς και Σκάνδαλο για τους θρησκευόμενους. Αλλα είναι η δύναμης του Θεού για την σωτηρία κάθε ανθρώπου ο οποίος υπακούει στο έργο του σταυρού. Αυτό κάνει το ξύλο του σταυρού, μας δείχνει το δρόμο της σωτηρίας , μας δείχνει τον Σωτηρα. Και ο δρόμος της σωτηρίας είναι πίστη στον δεύτερο Αδάμ που είναι ο Σωτηρας. Ο δίκαιος δια μέσου της πίστης θα σωθεί. Σαφώς και η υπακοή σ’ αυτή η γνώση είναι πολύ δύσκολη αφού όπως είπαμε για τους Σοφούς είναι μόρια και τους θρησκευόμενους είναι Σκάνδαλο.

Φίλε/η beyond και που να μην ανάφερα όλα αυτά, τι άλλο άραγε θα έλεγες;

quote:
" Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Δίας και ο Προμηθέας βρίσκονταν σε μεγάλη αντιμαχία. Έτσι με εντολή του Δία ο Ήφαιστος πλάθει με χώμα και νερό την Πανδώρα,την πρώτη γυναίκα. Η Αφροδίτη και οι Χάριτες τη στολίζουν με χάρη, η Αθηνά της διδάσκει τις τέχνες και τέλος ο Ερμής της φυτεύει μέσα στα στήθη της τα ψέματα και τα πλάνα λόγια που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη συμφορά. Η Πανδώρα άνοιξε και το καπάκι από το κουτί που περιείχε όλα τα κακά του κόσμου κι έτσι "μύρια πάθη στους ανθρώπους σκόρπισαν".

Πρωταγόρας (Πλατωνικός διάλογος)

Σύμφωνα με τον πλατωνικό διάλογο οι θεοί έπλασαν τα ζώα μέσα από γη και φωτιά, σμίγοντας και όσα με τη φωτιά και με τη γη γίνονταν κράμα. Όταν έπρεπε να τα στείλουν στο φως πρόσταξαν τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα στολίσουν και να μοιράσουν δυνάμεις στο καθένα, όπως έπρεπε. Ο Προμηθέας ζήτησε από τον Επιμηθέα να κάνει τη διανομή, αλλά επειδή ο δεύτερος δεν ήταν όσο σοφός απαιτούσε το έργο έκανε κακή διαχείριση, ξόδεψε όλες τις δυνάμεις και άφησε αστόλιστο το γένος των ανθρώπων. Ο Προμηθέας ψάχνοντας να βρει σωτηρία για τους ανθρώπους έκλεψε από τον Ήφαιστο και την Αθηνά την έντεχνη σοφία μαζί με τη φωτιά και τους τα χάρισε. Βέβαια για την πράξη του αυτή ο Προμηθέας τιμωρήθηκε σκληρά από τους θεούς.

Σε άλλους μύθους ο Προμηθέας ενώνεται με την πρώτη γυναίκα την Πανδώρα, που γεννά το Δευκαλίωνα και την Πύρρα και γίνεται ο γενάρχης των ανθρώπων γενικά και των Ελλήνων ειδικά. Ο Προμηθέας δίδαξε στους ανθρώπους τις τέχνες και τις επιστήμες με τις οποίες επιβίωσαν.

Ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα

Στον Πίνδαρο και στον Απολλόδωρο συναντάμε μετακατακλυσμιαίες ανθρωπογονίες. Τα πολύ παλιά χρόνια επειδή οι άνθρωποι είχαν γίνει κακοί ο Δίας αποφάσισε να τους εξαφανίσει με κατακλυσμό. Με συμβουλή του Προμηθέα (του προστάτη των ανθρώπων) ο Δευκαλίωνας κατασκεύασε μια λάρνακα και κλείστηκε μέσα σε αυτήν μαζί με τη γυναίκα του την Πύρρα και όλα τα απαραίτητα εφόδια. Όταν τα νερά του κατακλυσμού σκέπασαν τα πάντα, η λάρνακα του Δευκαλίωνα που ταξίδευε πολλές μέρες προσάραξε σε μια βουνοκορφή, στον Παρνασσό (ή στην Όρθρη ή στον Άθω ή στη Δωδώνη). Όταν η βροχή σταμάτησε και τα νερά αποτραβήχτηκαν ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα βγήκαν από τη λάρνακα και αφού ευχαρίστησαν το Δία που τους έσωσε του ζήτησαν να δημιουργήσει εκ νέου ανθρώπους. Ακολουθώντας τις οδηγίες του θεού, ο Δευκαλίων και η Πύρρα σκέπασαν τα πρόσωπά τους και στη συνέχεια έπαιρναν πέτρες από τη γη και τις έριχναν πίσω από την πλάτη τους χωρίς να κοιτάζουν. Από τα λιθάρια που έριξε ο Δευκαλίωνας γεννήθηκαν οι άνδρες, ενώ από τα λιθάρια που έριξε η Πύρρα γεννήθηκαν οι γυναίκες. Οι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από τις πέτρες ονομάστηκαν λαός, δηλαδή οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από τις πέτρες, επειδή στα αρχαία Ελληνικά η πέτρα ονομάζεται λας. Από το Δευκαλίωνα και την Πύρρα γεννήθηκε και ο Έλληνας, από τον οποίο έλκουμε το όνομά μας.

Συμπόσιον ( και πάλι Πλάτωνας)

Σύμφωνα με αυτόν το μύθο το ανθρώπινο γένος στην αρχή διακρινόταν σε τρία φύλα, αρσενικό, θηλυκό και μεικτό. Το κάθε σώμα ήταν σφαιρικό και είχε διπλές σειρές από μέλη και όργανα. Διέθετε υπερβολική δύναμη και αλαζονεία, και οι θεοί επειδή ήθελαν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα έκοψαν το κάθε σώμα στα δύο, δηλαδή από κάθε σώμα δημιουργήθηκαν δυο άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή είναι και επειδή νιώθουν μισοί επιδιώκουν με τον έρωτα, ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο, να ενωθούν πάλι με το χαμένο μισό τους. Ο Πλάτωνας ξεφεύγοντας από τη φυσιογνωμία του μύθου προσπαθεί να εξηγήσει την οποιαδήποτε ερωτική έλξη σαν τάση επανασύνδεσης του καθενός με το χαμένο κομμάτι του."

Επειδή αναφέρεσαι για την ελληνική μυθολογία για αυτό έχουν φροντίζει οι συντονιστές και καλά κάνουν, η δεν το ξέρεις; Όλη η σοφία είναι εκεί αλλά και όλη η θρησκεία με όλους του Θεούς του Ησιόδου, 300 τουλάχιστον, εάν δεν κάνω λάθος. γιατί δεν αφήνεις τον ‘τρελό’ στην ‘τρελά’ του; τι σε ενοχλεί, ότι ξέρει ότι είναι ‘τρελός’, για σένα, και μάλιστα με επιλογή του; Η ότι η ‘σοφία’ σου αδυνατεί να νοεί την ‘τρελά’ του;
Φιλικά ο ‘τρελός’!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑel.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

13/02/2007, 00:29:31
quote:
Φίλε elo ξέρω πολύ καλά τι πιστεύεις και τι δέχεσαι. Ούτε τον Θεό της Άγιας Γραφής δέχεσαι και ούτε τον δεύτερο Αδάμ. Το όνομα Αδάμ αναφέρεται στην Άγια Γραφή, την οποία δεν τη δέχεσαι, εσύ ώμος συνεχίζεις να λες για έναν άλλο Αδάμ που δεν μας παρουσιάζει η Άγια Γραφή. Το έχουμε πει, σαφώς και είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά δεν μπορείς να κανείς ότι θέλεις. Εδώ το θέμα αφόρα την Άγια Γραφή. Εάν θέλεις να πεις για το δικό σου Αδάμ γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα για αυτόν ;

Καλησπέρα el.elyon .

Το τι πιστεύω δεν μπορεί να το ξέρει κανείς , ότι έχω γράψει εδώ μέσα δεν είναι παρά αμφιβολίες και ερωτηματικά σε κάποιες αντιθέσεις που μας δίνει η Αγια γραφή . Το ότι ψάχνω πάει να πει ότι δεν μου αρέσουνε οι μασημένες τροφές , αλλά προσπαθώ να της κατανοήσω από μόνος μου .
Βέβαια τα πιστεύω και οι αμφιβολίες μου είναι απόλυτα προσωπικά μου , και δεν υπάρχει η περίπτωση να προσπαθήσω να τις ( επιβάλω ποτέ !! ) ως αλήθειες , σε κανέναν άλλον .

Η Αγια γραφή που αναφέρεις , περιλαμβάνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη , η οποία ή μια ( Καινή ) συμπληρώνει την άλλη ( Παλαιά ) . Ας δούμε λίγα εδάφια σαν αρχή για τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης , αλλά και για τους εκλεκτούς του Θεού .

« ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανό άνω , όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης .
ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς . Εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου , Θεός ζηλωτής αποδιδούς αμαρτία γονέων επί τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσι με »
Έξοδος , κεφαλαίο Κ , 4-6

Εδώ ο Θεός της αγάπης ( ζηλωτής ) μας λέει καθαρά , ότι εάν ο άνθρωπος δεν υπακούσει στης εντολές του , θα τιμωρήσει τις αμαρτίες των γονέων με ανταπόδοση στα παιδία τους μέχρι την τρίτη και Τετάρτη γενεά .

« είπεν Αβραάμ Σάρρα τη γυναικι γινώσκω εγώ ότι γυνή ευπρόσωπος ει… ειπόν ουν ότι αδελφή αυτού ειμί… ιδόντες οι Αιγύπτιοι την γυναίκα αυτού, καλή ην σφόδρα… και εισήγαγον αυτήν προς Φαραώ και τον Αβραάμ ευ εχρήσαντο δι’ αυτήν , και εγένετο αυτώ προβατα και μόσχοι και όνοι και παίδες και παιδίσκαι και ημίονοι και κάμηλοι ..»Γενεσις , κεφαλαίο Ι Β , 11-20
Ο Αβραάμ εκδίδει την γυναίκα του ως αδερφή του , και τον ανταμείβουνε με ζώα και ανθρώπους για αυτήν την Θεάρεστη πράξη του .

« και λόγος Κυρίου εγένετο προς Γαδ τον προφήτη τον οροντα λέγων πορεύθητι και λαλήσον προς Δαυίδ λέγων τάδε λέγει Κύριος τρία εγώ ειμί , αίρω επί σε , και εκλέξων σεαυτώ εν εξ αυτών και ποιήσω σοι και εισήλθε Γαδ προς Δαυίδ και ανήγγειλε και είπεν αυτώ εκλεξαι σεαυτώ γενέσθαι , ει ελθη σοι τρία έτη λιμός εν τη γη σου , η τρεις μήνες φεύγειν σε έμπροσθεν των εχθρών σου και έσονται διώκοντες σε , ή γενέσθαι τρεις ημέρας θάνατον εν τη γη σου…………και έδωκε Κύριος θάνατον εν Ισραήλ από πρωίθεν έως εσπέρας αρίστου …. Και απέθαναν εκ του λαού … εβδομήκοντα χιλιάδες ανδρών….» Β’ Βασιλειών , κεφάλαιο Κ Δ
Ο Δαυίδ για τις δικές του αμαρτίες καλείται από τον Θεό να διαλέξει μια από τις τρεις τιμωρίες , και χωρίς δισταγμό διαλέγει τον θάνατο 70.000 χιλιάδων ανθρώπων από το λαό του , προκειμένου να μην πάθει τίποτε αυτός . Ο Θεός δέχεται την τιμωρία που διαλέγει ο Δαυίδ και στέλνει έναν άγγελο για να την εκτελέσει .

« Εάν δεν προσέλθεις προς πόλιν εκπολεμήσαι αυτούς και εκκαλέσαι αυτούς μετ’ ειρήνης . εάν μεν ειρηνικά αποκριθώσι σοι και ανοίξωσι σοι , εσται πας ο λαός οι ευρεθέντες εν αυτή έσονται σοι φορολόγητοι και υπήκοοι σου , εάν δε μη υπακουσωσί σοι και ποιώσι προς σε πόλεμον , περικαθαριείς αυτήν , έως αν παραδώ αυτήν Κύριος ο Θεός σου εις τας χείρας σου και πατάξεις παν αρσενικών αυτής εν φόνο μαχαίρας πλην των γυναικών και αποσκευής και πάντα τα κτήνη και πάντα όσα αν υπάρχει εν τη πόλει…..ων Κύριος ο Θεός σου δίδωσι σοι κληρονομείν την γην αυτών » Δευτερονόμιον , κεφάλαιο Κ’ 10-15 , 16-17
Εδώ ο εκλεκτός του Θεού , ο Μωυσης μας δείχνει τον τρόπο πώς να κατακτήσεις ένα λαό , πως δηλαδή εάν δεν σου παραδοθούν και αντισταθούν να κάψεις κάθε δέντρο που υπάρχει τριγύρω , να την πολιορκήσεις μέχρι να σου την παραδώσει ο Θεός και να σκοτώσεις κάθε αρσενικό , μεγάλους και παιδία , εκτός της γυναίκες και τα ζώα .

Βέβαια η Βίβλος είναι γεμάτη από αυτά , και δεν χρειάζεται να τα γράψω όλα , απλά όποιος λέει ότι έχει διαβάσει την θεόπνευστη Βίβλο να δέχεται και της δυο πλευρές , όχι μόνο την μια όψη της .
Και αυτό ισχύει για κάθε σοφό σύγγραμμα και όχι μόνο για την Βίβλο .

D.P.J. 10Μέλος
13/02/2007, 09:51:56

quote:

16 Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

....... ο Χριστός πέθανε για χάρη μας.

Την...αγάπη του Θεού την βλέπουμε κάθε μέρα. Μόνο που εκφράζεται λίγο...περίεργα. Τους ξεσκίζει αυτούς που αγαπάει ! Ά ξέχασα : αυτοί θα περάσουν καλά στην άλλη ζωή !
Σχετικό : όταν πριν 4 χρόνια σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη ο Χριστόδουλος είπε στους γονείς τους ότι "θα τα ήθελε ο θεός , και τα πήρε" . Με ωραίο θάνατο : αποκεφαλισμένα και κομματιασμένα ... Αφού δεν τον διαολόστειλε κάποιος από τους χαροκαμένους γονείς..
Κι αυτή η ιστορία που έστειλε τον υιό του (τον μονογενή , που όμως είναι ...ο ίδιος ο θεός !!! ?????), να πεθάνει (ξέροντας όμως ότι θα αναστηθεί ) για να σωθεί ό κόσμος (οι προηγούμενοι από αυτή τη φάση άνθρωποι πάνε χαμένοι δηλαδή) !
Ο κόσμος βέβαια δεν σώθηκε , απλώς εξελίχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια (μεσαίωνας κ.λ.π.) λόγω θρησκείας και εκκλησίας με τα όσα όργια έκαναν τότε . Αυτά όμως τα ήξερε ο ...παντογνώστης θεός ! Τότε γιατί μπήκε σε όλο αυτό τον κόπο ; Απάντηση : Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου !
Τα νεύρα μου , τα χάπια μου....(εντάξει πλάκα κάνω)

13/02/2007, 10:05:39

macedon

CROWL26Μέλος
13/02/2007, 10:30:11
quote:
Την...αγάπη του Θεού την βλέπουμε κάθε μέρα. Μόνο που εκφράζεται λίγο...περίεργα. Τους ξεσκίζει αυτούς που αγαπάει ! Ά ξέχασα : αυτοί θα περάσουν καλά στην άλλη ζωή !
Σχετικό : όταν πριν 4 χρόνια σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη ο Χριστόδουλος είπε στους γονείς τους ότι "θα τα ήθελε ο θεός , και τα πήρε" . Με ωραίο θάνατο : αποκεφαλισμένα και κομματιασμένα ... Αφού δεν τον διαολόστειλε κάποιος από τους χαροκαμένους γονείς..
Κι αυτή η ιστορία που έστειλε τον υιό του (τον μονογενή , που όμως είναι ...ο ίδιος ο θεός !!! ?????), να πεθάνει (ξέροντας όμως ότι θα αναστηθεί ) για να σωθεί ό κόσμος (οι προηγούμενοι από αυτή τη φάση άνθρωποι πάνε χαμένοι δηλαδή) !
Ο κόσμος βέβαια δεν σώθηκε , απλώς εξελίχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια (μεσαίωνας κ.λ.π.) λόγω θρησκείας και εκκλησίας με τα όσα όργια έκαναν τότε . Αυτά όμως τα ήξερε ο ...παντογνώστης θεός ! Τότε γιατί μπήκε σε όλο αυτό τον κόπο ; Απάντηση : Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου !
Τα νεύρα μου , τα χάπια μου....(εντάξει πλάκα κάνω)

@ D.P.J. 10

Γιατί φίλε μου τα βάζεις ή ρίχνεις το ανάθεμα στο Θεό???

Θα έπρεπε να καθυβρίζεις,να χτυπάς,να σταυρώνεις και να αναθεματίζεις τον άνθρωπο και μόνον αυτόν.Αυτός είναι που βιάζει,σκοτώνει,υποδουλώνει,κάνει πολέμους,εκμεταλεύεται στο βωμό της εξουσίας και του χρήματος τους συνανθρώπους του.Ο Θεός του έδειξε το δρόμο της αγάπης και συγχώρεσης και αυτό προτιμά το δρόμο του σκότους και του μίσους.Ο Θεός φταίει ή ο ανάξιος άνθρωπος??

Τα 21 παιδιά που σκοτώθηκαν, χάθηκαν από τον άνθρωπο που για το χρήμα τα θυσίασε στο δρόμο της απληστίας του.Οι αθώες ψυχές τους θα αναπαυτούν στις αγκάλες του Θεού.Κατηγορώ λοιπόν στον άνθρωπο που για την φιλαργυρία του βάζει σε κίνδυνο τους συνανθρώπούς του,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.Αν έπρεπε να πείς εσύ-που καταδικάζεις από τον καναπέ σου- έναν λόγο παρήγορο στους συγγενείς των παιδιών αυτών τι θα τους έλεγες?Ότι τα παιδιά σας πέθαναν λόγω του χρήματος,πράγμα που θα τους εξόργιζε με απρόβλεπτες συνέπειες ή ότι ο Θεός θα τα προστατεύει στον ουρανό και θα τα έχει εκ δεξιών του?

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
13/02/2007, 10:40:13
Ο άνθρωπος πολλές φορές στη ζωή του έρχεται αντιμέτωπος με αδυσώπητα ηθικά διλλήματα που πολλές φορές δεν μπορεί να αντέξει η ψυχή του.Σε εκείνες τις στιγμές αναζητά στήριγμα, βοήθεια και καταφύγιο.Τότε η αγάπη και η πίστη στο Θεό είναι το καλύτερο φάρμακο που καταπραϋνει τον πόνο και συντροφεύει την ψυχή του ανθρώπου.Οι θυσίες που κάνει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, οι αγώνες του εν μέσω δυσκολιών και πόνων να μεγαλώσει τα παιδιά του, να γίνει καλύτερος άνθρωπος απαιτούν έναν σκοπό ανώτερο και ηθικότερο.Ο σκοπός αυτός είναι ο δρόμος, η οδός προς το Θείο.

Φιλικά.-
ICXC

beyondΜέλος
13/02/2007, 18:24:34
"Ο Θεός του έδειξε το δρόμο της αγάπης και συγχώρεσης και αυτό προτιμά το δρόμο του σκότους και του μίσους.Ο Θεός φταίει ή ο ανάξιος άνθρωπος??"

1.ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ? Ο ΓΙΑΧΒΕ ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ !!!!

2. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ WINDOWS ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Η MICROSOFT H TA WINDOWS ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

vasiliskosΜέλος
13/02/2007, 20:02:31
Δυό μέρες να λείψει κανείς από τα φόρουμ μετά για να επανέλθει θέλει προσπάθεια
Ας συνεχίσω απαντώντας κατ'αρχήν στον beyond σε κάτι που έγραψε

quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ,ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΓΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ,ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΟΙ ΑΡΧ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ,ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΙ(ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ) Κ.Λ.Π ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ
ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ..
ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ-ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ...

Ακριβώς έτσι είναι..Μια συζήτηση που μπορεί να γίνει χωρίς προκαταλήψεις θα ήταν το ιδανικό. Είναι όμως και το πιο δύσκολο γιατί σίγουρα ο καθένας μας είναι ήδη αγκιστρωμένος σε συγκεκριμένα πιστεύω και στην ουσία αυτό που μας χωρίζει δεν θα έλεγα ότι είναι προκατάληψη. Είναι απλά ... τα πιστεύω μας!

Μπορούμε όμως να κάνουμε μια συζήτηση επικοδομοιτική αν με ήρεμο τρόπο προσπαθήσουμε να καταλάβουμε από ποιό σημείο ξεκινούν οι διαφορές μας. Αναζητώντας απαντήσεις για τόσο δύσκολα ζητήματα πόσο διατεθειμένοι είμαστε να δούμε με ανοιχτούς ορίζοντες? Πόσο καλά έχουμε ψάξει να δούμε αν αυτά τα πιστεύω μας οφείλονται σε μια προσωπική μας αναζήτηση άρα και σε συμπεράσματα που καταλήξαμε μετά από σκέψη και κόπο μπορώ να πω, ή είναι απλά αυτό που βρήκαμε έτοιμο και ακολουθούμε?

Οι άνθρωποι γνωρίζουν το καλό και το κακό. Εχουν συνείδηση πλέον τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή σεβαστή και τι είναι αυτό που την εξευτελίζει.

Η ιστορία του ανθρώπου απέδειξε, ότι το να ανήκεις σε μια θρησκεία δεν σε κάνει αυτόματα ούτε καλό ούτε κακό.

Ενας άθεος που "αγαπά αλλήλους" είναι πιο χριστιανός από έναν ιερέα που ασελγεί πάνω σ'ένα παιδάκι.
Οπως το ίδιο ενας χριστιανός που είναι ένας καλός άνθρωπος είναι καλύτερος από έναν που μπορεί να λέει τις χιλιάδες ψαγμένες φιλοσοφίες αλλά στη ζωή του είναι ένα κάθαρμα.

Υπάρχει λοιπόν κάτι που αποφασίζει να είναι ο καθένας μας και πηγαίνει πέρα από τα όρια των δογμάτων και των πιστεύω.
Είναι η απόδειξη του τι είμαστε στη ζωή μας.

Ειλικρινά θα παρέκαμπτα πια οποιαδήποτε αναρώτησή μου σχετικά με το τι πρέπει να πιστέψω, ποιές αλήθειες πρέπει να ακολουθήσω, αν υπήρχε μια θρησκεία που όποιος την πίστευε γινόταν αυτόματα καλύτερος άνθρωπος.
Αν οι όμορφες ιδέες γινόντουσαν πράξη.
Υπάρχει κάτι τέτοιο? Βλέπουμε κάτι τέτοιο να γίνεται γύρω μας?

Από τη στιγμή λοιπόν που οι εκπρόσωποι των θρησκειών πάνω στη γη έχουν τα χέρια τους εκτός από αγιασμένα και αιματοβαμένα είμαι ελεύθερη να ψάξω τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων.

Γιατί για μένα έχουν αποτύχει όλοι.

Ο θεός σαν ασύληπτη αρχή δημιουργίας πρέπει κάποια στιγμή να αφεθεί έξω από όλο αυτό το χάλι που εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε.

Είναι απαράδεκτο να δίνουμε τα μίζερα χαρακτηριστικά μας στο θεό και να λέμε επί πλέον ότι τον αγάπαμε!

Αυτό που θα ήταν πιο ωφέλιμο να κάνουμε είναι να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω μας με εμάς τους ανθρώπους.

Για να προσευχηθείς σε αυτό που πιστεύεις και νοιώθεις δεν χρειάζονται αντιπρόσωποι και μάλιστα αμφιβόλου ηθικής.

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει κανείς εκατό φορές την ημέρα μετάνοιες και να ζητάει συγχώρεση για να νοιώθει ασφαλής.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΥΝΗ.

Ενας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από συγχώρεση γιατί η ζωή του η ίδια είναι ευλογημένη. Και δεν χρειάζεται να πιστέψει ή όχι σε κάτι που να έχει όνομα, τοποθεσία, ράτσα, σύνορα, γιατί πιστεύει στην ίδια τη ζωή και την αξία της και την τιμά.

Εφόσον μετά το σωματικό του θάνατο η ψυχή του πετάξει μακριά σ'εκείνους τους τόπους που τώρα δεν μπορεί να γνωρίσει και αναρωτιέται δεν υπάρχει θεός που θα τον απορρίψει....

Πόσο μακριά είμαστε άραγε από κάτι τέτοιο? Κοιτάχτε γύρω σας και δείτε..

Αυτό μου άρεσε και το επαναλαμβάνω

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ...