ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βοηθεια και γνωμη! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Βοηθεια και γνωμη! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Lazarakos18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
LazarakosΝέο Μέλος
04/08/2010, 02:41:29
Παιδια θέλω να μιλησω ανοιχτα για καποιο θεμα που με επηρεαζει τα τελευταια χρονια,μπορει να ακουστει πολυ χαζο και θα το κατανοησω αν κοροιδευψετε :) ...Ειμαι 17 χρονον και εχω καποια συμπτωματα στην ζωη που μου φενονται περιεργα...Μπορω να βλεπω το παρα πολυ κοντινο μελλον (μιλαμε για δευτερολεπτα,λεπτα) με καποιες Φλασιες που μου ερχοντε...Π.χ να σας δωσω ενα ακυρο παραδειγμα,εβλεπα μια φορα super deal και εκει που ηρθε η στιγμη να διαλεξουν καποιον απο το Κοινο εγω χωρις καποιο συκγρεκριμενω λογο ειπα το νουμερο 56 ,και να το νουμερο 56....Καποια αλλη φορα εβλεπα Fear Factor και χωρις καποιο λογο παλι ειπα οτι θα τελιωσει την δοκιμασια σε 2:42 Λεπτα,και να που ηταν ακριβως 2:42...Υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα που δυστηχως δεν θυμαμαι...Πολλες Φορες οι περισσοτεροι ανθρωποι λενε ,τυχη ... Η μαλλον παντα...Ποτε δεν σκευτοντε για κατι αλλο,κατι μεταφυσικο...Δεν λεω μπορει να εχω αδικο και να ειναι οντως τυχη...

Εχω να παραθεσω αλλο ενα "χαρισμα" που εχω...Πολλες φορες ασυνηδητα σκευτομε κατι και γινετε...Πχ οταν παιζουμε μπαλα σκευτομε να κανει καποιο λαθος ο αλλος και να ερθει σε μενα η μπαλα και οντως γινετε...Η οταν κανω ενα σουτ απο μακρια σκευτομαι ασυνηδιτα να περασει ι μπαλα κατο απο τα ποδια του τερματοφυλακα και παλι γινετε...Αυτα ειναι παρα πολυ απλα παραδειγματα...Εχω σκευτει και πανω σε αλλα θεματα πολυ πιο σοβαρα και οντως εχουν πετυχει...Δεν ξερω ρε παιδια ακουγετε τρελο και χαζο,και ειλικρινα το πιστευω και εγω...Αλλα ολα αυτα ειναι τυχη? Εχω ακουσει οτι το μυαλο μπορει να καταφερει πολλα πραματα και αυτο η αληθεια ειναι οτι το πιστευω...Αν οντως καποιος γνωριζει καποια σχετικα πραματα με αυτα που ειπα παρακαλω να απαντηση ,και αν υπαρχει καποιος οποιοδηποτε τροπος για να εξασκισω αυτα τα "χαρισματα" να μου το πει...Αν οντως υπαρχει χαρισμα :)

Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι, ζωή 'ναι να 'σαι ξυπνητός οντε κοιμουντ' οι άλλοι.

04/08/2010, 08:37:45
δες την ταινια "Next" με τον Nicolas Cage και ισως παρεις καποιες απαντησεις (ειχε και αυτος το ιδιο χαρισμα)

NOVUS ORDO SECLORUM
makforΜέλος
04/08/2010, 10:31:42
στσατιστικη και πιθανοτητες ... ριξε μια ματια και διαβασε να μαθεις ...

επισης κοψε την τιβι χαχα οκ πλακα κανω ... σκεψου ομως ... τι πιθανοτητες εχεις στο να μαντεψεις εναν αριθμο απο τους 100 ή τους 60 ... ή τους 10 ... οσο μικροτερο το συνολο τοσο μεγαλυτερη η πιθανοτητα ... τωρα ... ΕΑΝ καταφερεις και μαντευεις σταθερα και συνεχομενα κατι , τοτε ψαξτο , δηλαδη να μη εχεις καμια λαθος προβλεψη!!!!! τοτε ισως να παιζει κατι ...

δοκιμασε να μαντεψεις τους 6 του τζοκερ αλλα στειλτο πρωτα σε μενα ΧΑΧΑΧΑ

επειδη και εγω εχω παρομοια συμβαντα , ολοι μας , τα οποια οι φιλοι μου ειχαν παθει πλακα ... με λιγη σκεψη και καθαρο μυαλο ειδα οτι ηταν απλα πιθανοτητες στο να το πετυχω

εαν το ψαξεις θα ανακαλυψεις οτι η πιθανοτητα να πετυχεις κατι στην τυχη σε ολα αυτα , ειναι , θα τολμουσα να πω , τεραστια !!!

καλη τυχη παντως στο ψαξιμο

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

04/08/2010, 16:52:51
μα σου λεει οτι "προβλεπει" το αμεσο κοντινο μελλον... στη περιπτωση του Τζοκερ, θα "προεβλεπε" τους αριθμους λιγα λεπτα πριν την κληρωση

NOVUS ORDO SECLORUM
strangerz2Μέλος
04/08/2010, 17:42:31
quote:
μα σου λεει οτι "προβλεπει" το αμεσο κοντινο μελλον... στη περιπτωση του Τζοκερ, θα "προεβλεπε" τους αριθμους λιγα λεπτα πριν την κληρωση

,με πρόλαβες.

quote:
δες την ταινια "Next" με τον Nicolas Cage και ισως παρεις καποιες απαντησεις (ειχε και αυτος το ιδιο χαρισμα)

Ωραία ταινιούλα,την είδα πρόσφατα.

quote:
Παιδια θέλω να μιλησω ανοιχτα για καποιο θεμα που με επηρεαζει τα τελευταια χρονια,μπορει να ακουστει πολυ χαζο και θα το κατανοησω αν κοροιδευψετε :) ...Ειμαι 17 χρονον και εχω καποια συμπτωματα στην ζωη που μου φενονται περιεργα...Μπορω να βλεπω το παρα πολυ κοντινο μελλον (μιλαμε για δευτερολεπτα,λεπτα) με καποιες Φλασιες που μου ερχοντε...Π.χ να σας δωσω ενα ακυρο παραδειγμα,εβλεπα μια φορα super deal και εκει που ηρθε η στιγμη να διαλεξουν καποιον απο το Κοινο εγω χωρις καποιο συκγρεκριμενω λογο ειπα το νουμερο 56 ,και να το νουμερο 56....Καποια αλλη φορα εβλεπα Fear Factor και χωρις καποιο λογο παλι ειπα οτι θα τελιωσει την δοκιμασια σε 2:42 Λεπτα,και να που ηταν ακριβως 2:42...Υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα που δυστηχως δεν θυμαμαι...Πολλες Φορες οι περισσοτεροι ανθρωποι λενε ,τυχη ... Η μαλλον παντα...Ποτε δεν σκευτοντε για κατι αλλο,κατι μεταφυσικο...Δεν λεω μπορει να εχω αδικο και να ειναι οντως τυχη...

Εχω να παραθεσω αλλο ενα "χαρισμα" που εχω...Πολλες φορες ασυνηδητα σκευτομε κατι και γινετε...Πχ οταν παιζουμε μπαλα σκευτομε να κανει καποιο λαθος ο αλλος και να ερθει σε μενα η μπαλα και οντως γινετε...Η οταν κανω ενα σουτ απο μακρια σκευτομαι ασυνηδιτα να περασει ι μπαλα κατο απο τα ποδια του τερματοφυλακα και παλι γινετε...Αυτα ειναι παρα πολυ απλα παραδειγματα...Εχω σκευτει και πανω σε αλλα θεματα πολυ πιο σοβαρα και οντως εχουν πετυχει...Δεν ξερω ρε παιδια ακουγετε τρελο και χαζο,και ειλικρινα το πιστευω και εγω...Αλλα ολα αυτα ειναι τυχη? Εχω ακουσει οτι το μυαλο μπορει να καταφερει πολλα πραματα και αυτο η αληθεια ειναι οτι το πιστευω...Αν οντως καποιος γνωριζει καποια σχετικα πραματα με αυτα που ειπα παρακαλω να απαντηση ,και αν υπαρχει καποιος οποιοδηποτε τροπος για να εξασκισω αυτα τα "χαρισματα" να μου το πει...Αν οντως υπαρχει χαρισμα :)

Εχεις ακούσει φαντάζομαι τον όρο,remote viewing. Αυτές οι ικανότητες υπάρχουν στον άνθρωπο,αλλά είναι σε λανθάνουσα κατάσταση,σε εσένα,για κάποιον λόγο, το υποσυνείδητό σου,σου δίνει κάποιες πληροφορίες.Τον λόγο ίσως πρέπει να τον αναζητήσεις εσύ ο ίδιος.Πάντως μην ανυσηχείς,δέν είσαι "φρικιό".

Edited by - strangerz2 on 04/08/2010 17:43:11

LQGΜέλος
04/08/2010, 17:48:14
quote:

Πολλες φορες ασυνηδητα σκευτομε κατι και γινετε

Μα αυτό δεν είναι χάρισμα το οποίο λίγοι διαθέτουν. Είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο που συνοδεύει την ύπαρξή μας σ'αυτό τον κόσμο. Με άλλα λόγια, είναι μια κοινή ικανότητα του καθενός. Απλά οι πλείστοι το ερμηνεύουν με τον κλασικό όρο "τύχη" ακριβώς επειδή παίζουν με στατιστικές. Πήγαινε πάιξε ένα παιχνίδι τάβλι. Δες πόσες φορές φέρνεις διπλές (για παράδδειγμα 6αρες), η πιθανότητα να έρθει μια διπλή είναι 1 στις 36. Ωστώσο, όταν το ζητάς σε τέτοιο σημείο που θεωρείς πιο απίθανο να ΜΗΝ έρθει η ζαριά τότε πραγματικά βλέπεις ένα θαύμα της τύχης. Αλλά τα ζάρια είναι παραπάνω σαν πρωτεύουσα εξάσκηση ώστε να εκπαιδεύσεις τη ... σιγουριά σου, την αυτοπεποίθησή σου. Το πραγματικό αξιοθαύμαστο εμφανίζεται στην καθημερινή ζωή όπως για παράδειγμα, στη δική σου περίπτωση, σε αυθόρμητες επιθυμίες στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι πριν μερικές εβδομάδες, όταν είχα ανέβει στο χωριό μου με μερικούς φίλους μου για να γιορτάσουμε έν χαρμόσυνο γεγονός. Ήθελα πραγματικά να περάσουμε τη μέρα διασκεδάζοντας ενιαία και ήμουν σίγουρος γι'αυτό. Έφτασε μετά όμως ο ξάδερφός μου με μια ηλεκτρονική κονσόλα και όλοι ενθουσιάστηκαν (δε λέω, και εγώ ενθουσιάστηκα, αλλά δεν ήμουν διατεθημένος να περάσω έτσι τη μέρα μου). Άρχισαν να στήνουν λοιπόν την κονσόλα και ενώ το έκαναν εγώ δυσανασχετούσα μόνος μου. Μέχρι που τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως έλειπε το καλώδια παροχής ρεύματος. Χάρηκα τόσο πολύ , αλλά παραπάνω ξεφνιάστηκα...

Το σημείο που θέλω να τονίσω τέλος πάντων είναι πως όταν η σιγουριά μας είναι πραγματικά ισχυρή μπορεί να αντιστρέψει τις πιθανότητες.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

04/08/2010, 20:26:33
Συμφωνουμε απολυτα, αγαπητέ μου LOG, απλά, θα ήθελα, να δούμε,
πόσο αυξάνει αυτή η ικανότητα, του ανθρώπου, σε νέους, ή και γενικά,
με τις γνωσεις και τις δυνατότητες, που έχουμε σήμερα...
Η πρόβλεψη, η έλξη, είναι εκφράσεις αυτής της ικανότητας, που δειχνουν κι άλλες ικανότητες, παράλληλες...
Όπως αντίληψη,διάγνωση σκέψεων, κλπ...
Η εποχή, νομίζω, βρίθει περιπτώσεων, που το κανουν "επιδημία"...
Μήπως, ο άνθρωπος, επιτέλους, ανεβαίνει επίπεδο;...
LazarakosΝέο Μέλος
05/08/2010, 01:05:31
quote:

quote:

Πολλες φορες ασυνηδητα σκευτομε κατι και γινετε

Μα αυτό δεν είναι χάρισμα το οποίο λίγοι διαθέτουν. Είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο που συνοδεύει την ύπαρξή μας σ'αυτό τον κόσμο. Με άλλα λόγια, είναι μια κοινή ικανότητα του καθενός. Απλά οι πλείστοι το ερμηνεύουν με τον κλασικό όρο "τύχη" ακριβώς επειδή παίζουν με στατιστικές. Πήγαινε πάιξε ένα παιχνίδι τάβλι. Δες πόσες φορές φέρνεις διπλές (για παράδδειγμα 6αρες), η πιθανότητα να έρθει μια διπλή είναι 1 στις 36. Ωστώσο, όταν το ζητάς σε τέτοιο σημείο που θεωρείς πιο απίθανο να ΜΗΝ έρθει η ζαριά τότε πραγματικά βλέπεις ένα θαύμα της τύχης. Αλλά τα ζάρια είναι παραπάνω σαν πρωτεύουσα εξάσκηση ώστε να εκπαιδεύσεις τη ... σιγουριά σου, την αυτοπεποίθησή σου. Το πραγματικό αξιοθαύμαστο εμφανίζεται στην καθημερινή ζωή όπως για παράδειγμα, στη δική σου περίπτωση, σε αυθόρμητες επιθυμίες στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι πριν μερικές εβδομάδες, όταν είχα ανέβει στο χωριό μου με μερικούς φίλους μου για να γιορτάσουμε έν χαρμόσυνο γεγονός. Ήθελα πραγματικά να περάσουμε τη μέρα διασκεδάζοντας ενιαία και ήμουν σίγουρος γι'αυτό. Έφτασε μετά όμως ο ξάδερφός μου με μια ηλεκτρονική κονσόλα και όλοι ενθουσιάστηκαν (δε λέω, και εγώ ενθουσιάστηκα, αλλά δεν ήμουν διατεθημένος να περάσω έτσι τη μέρα μου). Άρχισαν να στήνουν λοιπόν την κονσόλα και ενώ το έκαναν εγώ δυσανασχετούσα μόνος μου. Μέχρι που τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως έλειπε το καλώδια παροχής ρεύματος. Χάρηκα τόσο πολύ , αλλά παραπάνω ξεφνιάστηκα...

Το σημείο που θέλω να τονίσω τέλος πάντων είναι πως όταν η σιγουριά μας είναι πραγματικά ισχυρή μπορεί να αντιστρέψει τις πιθανότητες.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"

Φιλαρακο τωρα που ειπες για το ταβλι...Μου εχει τυχει 2-3 φορες να βρισκομαστε σε σημειο που αυτος να εχει 2 Πουλια και εγω 3 (δλδ να ειναι η τελευταια ζαρια και αν τυχω διπλες το πηρα)...Δεν ξερω κατα ποσο τυχη ηταν αλλα ειχα βγαλει το αποτελεσμα που ηθελα...Οσο για το αλλο,η προβλεψεις δεν πεφτουν παντα μεσα,π.χ καμια φορα κανω οτι και καλα προβλεπω ενω στην ουσια σκευτομαι εγω τι θελω να βγει και ετσι δεν πετυχαινει ,οταν ομως μου ερχονται φλασιες το πετυχενω τις περισσοτερες φορες,αλλο ενα παραδειγμα ειναι με την ωρα π.χ βλεπω οτι η ωρα στο ρολοι ειναι 22:00 και μετα απο ωρα μου ερχετε μια φλασια και βλεπω τι λεπτα ακριβως ειναι...Τι να πω ρε παιδια δεν ξερω....:(

Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι, ζωή 'ναι να 'σαι ξυπνητός οντε κοιμουντ' οι άλλοι.

11/08/2010, 14:53:57
Μεταφορά μηνύματος στη:
ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

11/8/2010

11/08/2010, 18:15:35
Ο λογαριασμός batsinilas απενεργοποιήθηκε καθώς τέτοιου είδους ανούσιες, προσβλητικές και κακόγουστες "συμμετοχές" είναι εντελώς ξένες και μη αποδεκτές στον παρόντα χώρο συζητήσεων.

batsinilas είμαστε σίγουροι πως μπορείς να βρεις κάποιον άλλο χώρο να εξασκήσεις το "ταλέντο" σου...

ninosΝέο Μέλος
01/03/2004, 15:58:56
Στα μέσα του 90 είχε ξεσπάσει μια πολύ περίεργη ιστορία αρχαιοκαπηλίας στην οποία έμμεσα μπλέχτηκα προσωπικά αν και πολύ ξώφαλτσα χωρίς να έχω τέτοια πρόθεση.
Στα μμε τότε είχαν γίνει εκτεταμένες αναφορές αλλά παρότι αναφέρθηκαν ονόματα ξένων (που εξαρθρώθηκαν) δεν τους έδειξαν ποτέ και κυρίως δεν είπαν για τι αρχαία έγινε η όλη ιστορία. Από τα όσα ήξερα τότε κατέληγα στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση με τα αρχαία είναι επιφανειακή και παίζεται κάτι άλλο.
Μπορώ ακόμα να είμαι αρκετά σίγουρος πως ένα τεκτονικό σώμα είχε άμεση σχέση με την υπόθεση αυτή. Το περίεργο είναι πως στα περιοδικά αναζήτησης είχαν γίνει πολλές έμμεσες αναφορές στο θέμα. Ενώ ποτέ δεν τα έπαιρνα και πολύ στα σοβαρά τότε ,κάποιος είχε γράψει για αποτυχημένη απόπειρα της Σιών να κλέψει την καρδιά της αρχαιοελληνικής διαστημικής τεχνολογίας και για καλό μάθημα που πήρανε. Αυτό το φαινομενικά γραφικό κείμενο όμως έπαυε σε εμένα να είναι απλά γραφικό γιατί φωτογράφιζε συγκεκριμένα πρόσωπα που ήξερα πως σχετίζονταν με την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας.
Όπως και να έχει προσπαθώ να καταλάβω πια συμφέροντα εκφράζονται μέσα απο το χώρο της αναζήτησης και αν ο ερευνητής απέδιδε στη «σιων» κάτι που μάλλον σχετιζόταν με ένα τεκτονικό σώμα τότε που θα έπρεπε να αντιστοιχήσουμε αυτόν που νομίζω υπονοούσε σχέση του με την ομάδα Ε?
Το λεω αυτό γιατί είμαι μετά από όλα αυτά πεπεισμένος πως πολλά που γράφονται και ακούγονται δεν είναι τόσο μπαρούφες όσο μοιάζουν αλλά περνάνε κάποια μηνύματα.
Παρακαλώ όποιον έχει βγάλει παρόμοια συμπεράσματα να τα καταθέσει.

01/03/2004, 16:26:24
quote:
Όπως και να έχει προσπαθώ να καταλάβω πια συμφέροντα εκφράζονται μέσα απο το χώρο της αναζήτησης και αν ο ερευνητής απέδιδε στη «σιων» κάτι που μάλλον σχετιζόταν με ένα τεκτονικό σώμα τότε που θα έπρεπε να αντιστοιχήσουμε αυτόν που νομίζω υπονοούσε σχέση του με την ομάδα Ε?

Φίλε μου,οι ίδιες απορίες καίνε κι εμένα.
Γνωρίζω κάποια κοπέλα που ο άνδρας της και οι φίλοι της ανήκουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στην ομάδα <Ε>.
Συχνά της ξέφυγε κάτι για στοές και τέκτονες.
Την άκουσα να μιλάει στο τηλέφωνο μαζί τους αναφέροντας κάποια στοά.
Αρκετές φορές την ρώτησα τι σχέση μπορεί να έχουν οι τέκτονες(ή κάποιοι από αυτούς) με την ομάδα <Ε>.
Απέφυγε να μου απαντήσει χαμογελώντας σαρκαστικά..
Καμμία πληροφορία λοιπόν,όσο και να το προσπάθησα.Ασάφειες και υπεκφυγές.
Από εκείνη τη στιγμή βέβαια και ως σήμερα είμαι περισσότερο επιφυλακτική..
Το τονίζω,δεν έχω αποδείξεις,ούτε πάω να υπονοήσω κάτι άλλο.Δεν έβγαλα και ούτε θα βγάλω άκρη.
Απλά έθεσα και τους δικούς μου προβληματισμούς.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

andreas aigioΜέλος
02/03/2004, 00:42:50
quote:

Στα μέσα του 90 είχε ξεσπάσει μια πολύ περίεργη ιστορία αρχαιοκαπηλίας στην οποία έμμεσα μπλέχτηκα προσωπικά αν και πολύ ξώφαλτσα χωρίς να έχω τέτοια πρόθεση.

Μήπως γίνετε να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος φίλε μου ?

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω στο κείμενο σου
που κολλάς στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας ???

« Κι όμως ... γυρίζει. »

02/03/2004, 10:40:35
Φίλε nino καλως ήρθες!

Και γω δεν κατάλαβα το θέμα σου. Αν μπορείς δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ninosΝέο Μέλος
02/03/2004, 12:16:00
Βασικά είναι πολύ μεγάλη ιστορία και δεν ξέρω πως να την περιγράψω.
Αναφέρομαι σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα ξέρουν. Βασικά το περίεργο της υπόθεσης αυτής που μπορεί να σας κάνει να τη θυμηθείτε είναι πως αφιερώθηκε πάρα πολύς χρόνος και προβολή στα μμε ,μίλησαν κάποιοι για οργανωμένα κυκλώματα και άλλα πολλά , με το εξωφρενικό παράδοξο όμως να μην αναφερθεί κανένας στο «Τι αρχαία είχαν πάνω τους οι αρχαιοκάπηλοι»
και όχι μόνο αυτό αλλά δεν τους έδειξαν καν. Είπαν απλά πως εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ελλήνων και ξένων και 2-3 ονόματα ξένων. Παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι αφιέρωσαν πολύ χρόνο και αερολογούσαν αφήνοντας υπαινιγμούς για διεθνή κυκλώματα αλλά τίποτα συγκεκριμένο.

Εγώ πάλι είχα κάποια γνώση της υπόθεσης από συγγενικό μου πρόσωπο που λόγω του επαγγέλματος του(δύτης) σχετιζόταν άμεσα με την προετοιμασία της επιχείρησης αυτής και τώρα ζει εκτός Ελλάδος.
Ποτέ δεν έμαθα σε τι στόχευαν, και από όσα μου είχε είπε ούτε και αυτός ήξερε αν και για αυτό δεν είμαι σίγουρος.
Ήξερα όμως μερικούς από τους εγκέφαλους(η καλύτερα διοργανωτές γιατί δεν ξέρω ποιοι ήταν πάνω από αυτούς). Με έναν μάλλον από αυτούς(που ήταν παλαιοβιβλιοπώλης και ας πούμε ο σύνδεσμος) είχα έρθει στενά σε επαφή πριν συμβούν τα γεγονότα και είχα ακούσει πολλά και διάφορα που τότε δεν είχα καταλάβει καλά –αφού και λόγω ηλικίας τότε αγνοούσα πολλά- όμως ακόμα και σήμερα προσπαθώ να τα βάλω σε μια τάξη. Πρέπει να πω ότι τότε τους έβλεπα θετικά και νόμιζα ότι ψάχνουν κάποιο θησαυρό.

Πέρα από αυτά που άκουσα εκείνο τον καιρό, μπορώ να ξέρω από ιδία αντίληψη ότι υπήρχε συνεννόηση με ένα γνωστό ηγούμενο(που πολλοί θα τον ξέρεται).
Επίσης τον τελευταίο καιρό όλοι δυσφορούσαν από ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που τους έβαζε η «μεγάλη ανατολή» που αργότερα έμαθα ότι είναι τεκτονικό σώμα και είμαι σίγουρος ότι σε αυτούς αναφέρονταν.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα(και αυτό ήταν που με έβαλε τότε σε υποψίες) ενεπλάκη σαν συντονιστής κάποιος πολύ γνωστός και ως «εθνικός κοριός».

Για να μην τα πολυλογούμε από ότι κατάλαβα απέτυχαν σε αυτό που ήθελαν.
Από το συγγενικό μου πρόσωπο ποτέ δεν έμαθα λεπτομέρειες και ούτε το βλέπω πλέον αφού ζει στην Ιταλία.
Παρακολουθούσα σαν τρελός τα μμε για να καταλάβω κάτι αλλά τίποτα.
Εκεί που τρελάθηκα ήταν όταν είδα τον ισχυρισμό για αποτυχημένη απόπειρα της Σιών να κλέψει την καρδιά της αρχαιοελληνικής διαστημικής τεχνολογίας μάλιστα αμέσως μετά φωτογραφίστηκε σαν ένας από τους υπαίτιους ο ηγούμενος που προανέφερα και είχε σίγουρα σχέση με την ιστορία.
Ακόμα προσπαθώ μάταια να καταλάβω κάτι.
Πρέπει να αναφέρω πως από τους ανθρώπους αυτούς (βασικά τον παλαιοβιβλιοπώλη και γνωστούς του στο μαγαζί που ήταν περαστικοί και δεν ξέρω ποιοι είναι) γίνονταν σε συζητήσεις πολλές ΚΟΙΝΕΣ αναφορές σε πολιτικά θέματα και θέματα που συναντάς σε “έντυπα αναζήτησης” με άλλη όμως οπτική γωνία και συνήθως μιλούσαν με υπονοούμενα.

Από όλα αυτά είμαι σίγουρος πως τα όσα ανήκουν στην σφαίρα ας το πούμε της παραφιλολογίας δεν είναι γραφικές ιστορίες και –τουλάχιστον κάποια- απο αυτά περνάνε πολύ συγκεκριμένα μηνύματα
Δυστυχώς δεν έχω ευτυχίσει να μάθω από ποίους, για ποίους και με ποιο τρόπο.
Όποιος έχει βγάλει κάποιο συμπέρασμα θέλω πολύ να το συζητήσω γιατί το θέμα με καιει εδώ και χρόνια.

olyonΝέο Μέλος
02/03/2004, 12:37:15
ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%C1%D1%D7%C1%C9%CF%CA%C1%D0%C7%CB%CF%C9+1990&a=&id=91596924
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ?

ninosΝέο Μέλος
02/03/2004, 14:11:36
Να βλέπεις, τα ίδια πάλι….
Η ιστορία που λεω εγώ είναι πιο παλιά αλλά το ίδιο μοτίβο.
Τα αρχαία βρέθηκαν: πως βρέθηκαν?
Κάποιοι πιάστηκαν: ποίοι? Πάλι ένα ξένο όνομα και γενικολογίες.
Και ως εκ θαύματος ένα κοινό πρόσωπο με τη δικιά μου περίπτωση.
Τώρα για πιο πολλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά αφού σας λεω πως δεν ξέρω τι πήγαν να κάνουν οι “δικοί” μου και απέτυχαν.
Το θλιβερό είναι ότι κάποιοι μπορούν όχι μόνο να κλέβουν αρχαία χωρίς να βρίσκονται αλλά και να τα ... γυρνάνε χωρίς συνέπειες πάλι.
Και το ερώτημα είναι έχουμε να κάνουμε μόνο με αρχαία?
Και αν δεχτούμε πως ναι, στην περίπτωση της Κορίνθου που λές φίλες μου αφού αυτοί που τα πήραν είναι τόσο πολύ στο απυρόβλητο και τα κουκουλώσανε όλα γιατι γύρισαν τα αρχαία πίσω? Το θέμα θα είχε ξεχαστεί άλλωστε...
Δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα πήρανε έκαναν τη δουλεία τους και τα γύρισαν?
Και αν ναι τη δουλεία ήταν αυτή?
Γιατί οι αρχαιοκάπηλοι από όσο γνωρίζω διοχετεύουν τα αρχαία σε συλλογές.
Αυτοί δεν το έκαναν τόσα χρόνια.
Ε τι έκαναν?
Και όλες οι ιστορίες για «αρχαία ελληνική τεχνολογία» όσο γελοίες και αν ακούγονται όταν ξέρεις ότι αυτός που τις λεει γνωρίζει κάτι από τα μέσα γιατί τις λεει?
Συμβολίζουν κάτι? Αν ναι τι?
Και αν όχι, τότε το μόνο που μένει είναι να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οπότε η υπόθεση ξεφεύγει εντελώς...

Υ.γ επί της ουσίας προσπαθώ να δέσω τις δύο ιστορίες αλλά μου λείπουν κάποια κομμάτια του πάζλ. Η μάλλον τα πιο πολλά.
Το κοινό πρόσωπο όμως δένει τις ιστορίες αρκετά.
Και υπάρχει και κάτι άλλο(καποιος τσάρλυ) αλλά θέλω να το ψάξω λίγο πρώτα..

02/03/2004, 15:16:06
Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο, αλλά για την κλοπή της Κορίνθου βρήκα ότι έγινε η δίκη και καταδικάστηκε ο Αναστάσιος Καραχάλιος. Επίσης δικάστηκαν μαζί του ο Ιωάννης Λώρης και η μητέρα του Καραχάλιου Θάλεια.
Ο πατέρας του Καραχάλιου και ο αδερφός του λέγεται ότι το έσκασαν στην Νότιο Αμερική. Η Wilma Sabala ήταν αμερικάνα φίλη της οικογενείας η οποία κράτησε τα κλοπιμαία στο σπίτι της στο Μαϊάμι και προσπάθησε να δώσει κάποια από αυτά στον οίκο Κρίστις για να πωληθούν.

Τώρα η ανάμειξη του Μαυρίκη στην ιστορία δεν ξέρω πώς έγινε.
(ο κύριος με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην δίκη Μητσοτάκη, πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ, αλλά εκείνη την περίοδο στην φυλακή (?))

"The FBI was led to the artifacts by Christos Mavrikis, who had received information from the Karahalios gang. Mavrikis has been convicted and imprisoned for carrying out in the early 1980s illegal phone tappings on behalf of ex-Prime Minister Konstantinos Mitsotakis..."

Από το περιοδικό archaeology
http://www.archaeology.org/magazine.php?page=online/features/corinth/index

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 02/03/2004 15:20:16

Edited by - Ostria on 02/03/2004 15:21:38