- Αναστενάρηδες...ποιά δύναμη; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Είμαι σίγουρος αγαπητή medtech, ότι το βράδυ πριν κοιμηθείς, μετράς ψευδοεπιστήμονες.Μην μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις, πλάκα κάνω.
Απλά μου δίνεις την αίσθηση της εμμονής.
Αγαπητε Ευστρατιε:
ποσες φορες εχεις ακουσει να αναφερεται ο ορος πχ ψυχη ή θεος η καποιος αλλος μεταφυσικος ορος σε αυτο το forum?Κατηγόρησες αυτους που ποσταραν για εμμονη?
Αυτό το λένε επιλεκτικη ανακληση μνήμεων...
Ο ορος που χρησιμοποιώ ειναι σχετικα φρεσκος στο forum και γιαυτο σου κανει εντυπωση.
ΥΓ Δεν θα απαντουσα αν δεν εκανες αναφορα στην εμμονη.
quote:Ευστράτιος
Απλά μου δίνεις την αίσθηση της εμμονής.
απολυτα απολυτη θαλεγα... ![]()
σχετικα με την ερευνα, οσον αφορα τα καρβουνα ειναι ευκολη και φθηνη: αναψτε μια μικρη θρακα σε μια ψησταρια και μελετηστε ποτε η σταχτη θα γινει τοσο μονωτικη ωστε να μπορεσετε να ακουμπησετε το χερι σας για λιγο
λεω να παρασυρω τον βριλ σε ενα πειραμα - με θερμομετρα, παϊδακια, κρασια και τα λοιπα επιστημονικα οργανα που χρειαζονται ![]()

quote:
απολυτα απολυτη θαλεγα...
Eνω εσυ εισαι ανοιχτος ας πουμε ετσι?
Ε αφου εισαι ανοιχτος,γιατι δεν ζητησες την αποστολη των αρθρων που αναλυουν τα μεγιστα λαθη του Βιλχεμ Ραιχ για να ακουσεις εστω και την αλλη πλευρα?
Και αφου εισαι τοσο ανοιχτος γιατι δεν μου ζητας την αποστολη των αρθρων που αναλυουν τα πτωχα αποτελεσματα των πειραματων του PEAR?
Μηπως να επιστρεψω τον χαρακτηρισμο?
ΥΓ χθες διαβαζα τις τεχνικες που εφαρμοσε ο Ραιχ στην μικροσκοπία!Ελεοςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!
quote:σχετικα με την ερευνα, οσον αφορα τα καρβουνα ειναι ευκολη και φθηνη: αναψτε μια μικρη θρακα σε μια ψησταρια και μελετηστε ποτε η σταχτη θα γινει τοσο μονωτικη ωστε να μπορεσετε να ακουμπησετε το χερι σας για λιγο

Πόσο ΛΙΓΟ δηλαδή?
quote:
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Τώρα μου το λες?...![]()
Ένα πολύ ενδιαφέρον λινκάκι για την αγαπητή medtech.
Αναφορικά με την πυροβασία στο τέλος του άρθρου...
http://www.jackhouck.com/rvpk.shtml
Και μια ενδιαφέρουσα παράγραφος απο την ίδια σελίδα
I wanted to talk with other scientifically-oriented people about this phenomenon and I quickly found that there were not many I could talk to without being considered "crazy".
Χωρίς άλλα σχόλια...

It is the source of all true art and all science.
Τυχαία συναντήθηκα με μία κυρία που πατάει. Δυστυχώς όμως η συζήτησή μας ήταν στο πόδι αλλά θα σας πω ότι θυμαμαι πως συζητήσαμε.
Το πρώτο που τη ρώτησα είναι πως το εξηγεί όλο αυτό και μου είπε "πως μπορείς να εξηγήσεις έναν άνθρωπο που μπαίνει σε μία εκκλησία τυφλός, και όταν βγαίνει να βλέπει? είναι ένα θαύμα, τι μπορώ εγώ να πω για τη δύναμη του Θεού?"
Βασικά το έθιμο της "ακαψίας" όπως το λένε, είναι ένα πολυ παλιό έθιμο που ήρθε από τη Θράκη. Όπως όλοι έχουν έναν άγιο προστάτη αυτοί έχουν τον Κωνσταντίνο και την Ελένη. Τα κάρβουνα που πατάνε είναι για αυτούς μία συμβολική πράξη, αφού η φωτιά θεωρείται κάτι "κακό" και αυτοί το πατάνε.
Οι εικόνες που κρατούν χρονολογούνται περίπου από το 310μ.Χ. και έχουν περάσει από πατέρα σε παιδί και από γενιά σε γενιά. Οπότε μιλάμε για πολύτιμες εικόνες. Μάλιστα τις έχουν δηλωμένες σαν αρχαιες εικόνες στο κράτος.
Η κυρία μάλιστα που μίλησα είναι και έγκυος και μας είπε ότι θα προσπαθήσει να πατήσει και φέτος. Και λέω θα προσπαθήσει γιατί δεν γίνεται κάθε φορά να πατάς, δεν έχεις κάθε φορά αυτή την ικανότητα. Υπήρχαν δηλαδή φορές που πήγε να πατήσει αλλά τίποτα δεν της έδωσε την ώθηση και δεν πάτησε γιατί ήταν σίγουρη πως θα καεί.
Τη ρώτησα τι είναι αυτό που τους κάνει και πατούν, τι βλέπουν? είναι κάτι σαν δρόμος? και μου λέει όχι, κανένας δρόμος, είναι σαν κάτι να σε σπρώχνει εκείνη τη στιγμή, σαν κάτι να σου λέει πήγαινε, κάτι σαν ώθηση και περπατάνε. Τη ρώτησα αν βρίσκονται σε έκσταση ή κάτι τέτοιο και μόνο που δεν με μούντζωσε. Όλα αυτά μου είπε που λένε είναι βλακείες, ούτε παίρνουμε τίποτα, ούτε σε έκσταση βρισκόμαστε, απλά πάμε και πατάμε. Βλέπαμε τους γονείς, τους παππούδες και το κάναμε και μεις, πάντα βασισμένοι στη πίστη μας.
Τα μαντίλια που κρατούν αφορούν τα φυλαχτά. Δηλαδή επειδή οι εικόνες είναι κάπου στις 4-5 (δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς μου είπε), και δεν μπορούν όλοι να κρατούν από μία εικόνα, κάνουν φυλαχτά και τα βάζουν ο καθένας στο μαντήλι του και το φοράει συνήθως πάνω του. Δεν ρώτησα όμως παραπάνω για αυτό.
Όσον αφορά την απαγόρευση που είχε γίνει κάποια στιγμή για τα αναστενάρια, τη ρώτησα γιατί το έκανε αυτό ο μητροπολίτης. Αυτό που μου είπε είναι ότι "ζαχαρώνει" τις εικόνες και για αυτό θέλει, για να τις κάνει λιτανείες και να κονομάει η εκκλησία, λόγω της παλαιότητάς τους και ότι είναι θαυματουργές. Επειδή όμως αυτά είναι οικογενειακά τους κειμήλια, δεν θέλουν οι οικογένειες να τα δώσουν.
Τη ρώτησα αν θεωρεί όλο αυτό ειδωλολατρικό ή είναι πράξεις του κακού, και αυτό που μου είπε είναι ότι πριν να γίνει η απαγόρευση, έρχονταν παππάδες και θυμιάτιζαν και ευλογούσαν τις εικόνες και τους ανθρώπους. Από την απαγόρευση και μετά που ξανάρχισαν δεν έρχονται οι παππάδες γιατί θα τους βάλει χέρι ο μητροπολίτης. Οπότε τώρα αναγκαστικά θυμιατίζουν μόνοι τους. Και μου λέει "αφού το λιβάνι το φοβάται ο ... γιατί τότε είναι κακό αυτό που κάνουμε? Απλά τιμούμε τους αγιους μας."
Τη ρώτησα πως νιώθει όταν τελειώνει η όλη διαδικασία, και μου λέει πιο ανάλαφρη απλά, κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα έθιμο. Τους έρχεται πολύ φυσική η όλη φάση πάντως.
Επίσης και κάτι άλλο που έχουν αυτές τις μέρες είναι το "κουρμπάνι". Είναι κάτι όπως το αρνί που κάνουμε το Πάσχα, αυτοί σφάζουν ένα μοσχάρι και μοιράζουν. Πως σε μία γιορτή μοιράζεις γλυκά, αυτοί μοιράζουν κρέας από το συγκεκριμένο ζώο που σφάξανε (δεν θα ήθελα να μου φέρουν μία γλώσσα για δώρο πάντως). Και της λέω αυτό μοιάζει με θυσία, και μου λέει "γιατί το αρνί δεν είναι θυσία?"
Κάτι άλλο που τη ρώτησα είναι αν το έθιμο αυτό το κάνουν μόνο οι συγκεκριμένες οικογένειες και μου είπε πως τελευταία συμμετέχουν και κάποιοι ξένοι που ένιωσαν κάτι και πάτησαν και δεν κάηκαν. Υπάρχουν βέβαια και οι άπιστοι που πατάνε γιατί νομίζουν ότι κάτι γίνεται με τα κάρβουνα και καίγονται (εξ ού και τα ασθενοφόρα έξω από τη πραγματοποίηση της πυροβασίας κάθε φορά που γίνονται αναστενάρια)
Τη ρώτησα αν είναι η πίστη της είναι τόσο δυνατή πια και για αυτό δεν καίγεται και μου λέει "με 5 λεπτά που μιλάμε δεν μπορώ να σου αποδείξω την πιστη μου, θα έπρεπε να με ζήσεις για να δεις ότι και εξομολογούμαι, και νηστεύω και τηρώ τους κανόνες της Ορθοδοξίας"
Μου είπε ότι πολλές φορές έχουν έρθει γιατροί να τους εξετάσουν μετά τη πυροβασία για το αν έχουν καεί, αν έχουν βάλει κάποιο σκεύασμα στα πόδια τους αλλά δεν έχουν βρει τίποτα. Η αλήθεια είναι πως και γω έχω δει ξένους μάλιστα γιατρούς να κοιτούν τις πατούσες τους μετά τη πυροβασία και να απορούν με αυτό που έβλεπαν ότι δεν υπήρχε ίχνος πληγής στα πόδια τους. Για το συγκεκριμένο έθιμο έχω δει ανθρώπους να έρχονται από αρκετά μέρη της γης.
Αυτά λοιπόν. Γενικά πάντως δεν έχει ακουστεί κάτι πως βάζουν στα πόδια τους, ποτέ δεν άκουσα έστω και από έναν μία τέτοια φήμη.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο
Να ξαναπώ ότι αυτά δεν αφορούν δικές μου απόψεις οπότε μη βαράτε την "ερευνήτρια"![]()
Αύριο θα προσπαθήσω να μάθω και άλλα αν μπορέσω και θα σας ενημερώσω.
Ευχαριστώ
quote:medtech
Eνω εσυ εισαι ανοιχτος ας πουμε ετσι?
Ε αφου εισαι ανοιχτος,γιατι δεν ζητησες την αποστολη των αρθρων που αναλυουν τα μεγιστα λαθη του Βιλχεμ Ραιχ για να ακουσεις εστω και την αλλη πλευρα?
για δυο λογους: πρωτον, εχω διαβασει τις αρνητικες κριτικες για το εργο του και δευτερον εγω δεν υπερασπιστηκα τον Ραϊχ σαν Ραϊχ, αλλά ειπα οτι ασχοληθηκα πρακτικα με τον οργονοσυσσωρευτη καποτε και λειτουργει
αρα εχω προσωπικη εμπειρια απο την συσκευη και δεν μιλαω υποθετικα επειδη ειμαι "ραϊχικος" ![]()
quote:Και αφου εισαι τοσο ανοιχτος γιατι δεν μου ζητας την αποστολη των αρθρων που αναλυουν τα πτωχα αποτελεσματα των πειραματων του PEAR?
ξερεις πως και γιατι μαθαμε την υπαρξη της ερευνας?
επειδη ενα τεταρτο πριν βαλει το νικητηριο γκολ ο Χαριστεας, τα γραφηματα στην Αθηνα και στην πολη καταγωγης του Ρεχαγκεν καταγραφηκε εντονη κορυφη η οποια διηρκεσε μεχρι να μπει το γκολ
πρεπει να δεχτουμε οτι η ερευνα παρουσιασε "εξαρσεις" σε σημαντικα παγκοσμια γεγονοτα
απο την αλλη προκειται για ερευνα σε εναν τομεα (ψυχικη ενεργεια) που μεχρι σημερα θεωρειτο ανυπαρκτος για το επιστημονικο κατεστημενο και δεν υπαρχουν δεδομενα - ειναι πρωτοποριακη και ειναι φυσικο να υπαρχουν κενα ή αποριες - η ιδια η φυση της ψυχικης ενεργειας ειναι αγνωστη, μιας και δεν ανηκει στο ηλεκτρομαγνητικο φασμα
quote:Μηπως να επιστρεψω τον χαρακτηρισμο?
ελευθερα! ![]()

quote:
Υποστηριζω πως η πυροβασια ειναι το πεπλο της εκστασης (η οποια ποτε δεν πρεπει να εμφανιζεται γυμνη), ταυτοχρονα μηχανισμος δημιουργιας της και λυδια λιθος της παρουσιας της.
quote:
Φόβος είναι, όχι εμμονή. Ίσως κάποτε ανοίξει, ποιος μπορεί να ξέρει...
another star, θα είσαι «τυχερότερη», αν αφήσεις την «έρευνα» για την «σωστή» στιγμή (μην χάσεις το καλύτερο... :)
©Μ.
-------------------------
*Eγώ πάλι υποστηρίζω
πως τα παχιά λόγια θέλουν και παχιά υπομονή+επιμονή+εμμονή, αλλά αδυνατώ
να το τεκμηριώσω «φιλοσοφικώς»................. πόσο δε «επιστημονικώς»! ((hendrix, λίγο σέβας... στις σκεπτικιστικές / τρίχες))
Υπάρχουν λοιπόν κάποια νέα στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.
Το πρώτο και πολύ σημαντικό είναι ότι ο υποψηφιος πυροβάτης, (ακόμα και αν στο παρελθόν έχει επιχειρήσει επιτυχημένα), δεν είναι ποτέ προκαταβολικά σίγουρος όχι μόνο αν θα τα καταφέρει και την επόμενη φορά, αλλά ούτε καν αν θα ξαναεπιχειρήσει την πυροβασία...
[αν αυτό είναι πραγματικά γεγονός τότε η προσωπική μου θέση ότι προκειται περί συνδυασμού τεχνικής και αυτοπεποίθησης αδυνατίζει πάρα πολύ... επίσης χάνει σε πειστικότητα και η θέση περι "κόλπου" ή "τεχνάσματος".Αν υπάρχει "κόλπο" στη μεση γιατί να μην καταφευγουν σε αυτό πάντοτε? Και πόσους αιώνες τέλος πάντων να μενει μυστικό αυτό το υποτιθεμενο κόλπο?]
Το δευτερο είναι ότι γιαυτούς τους ανθρώπους η φωτιά συμβολίζει κάτι το "κακό", κάτι το "διαβολικό". Η πράξη αυτή λοιπόν για αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει σαν κίνητρο της κάποια μεταφυσική θεώρηση "συμφιλίωσης" ή "συνεργασίας" με τα στοιχεία της φύσης. Είναι μια προσωπική "μάχη με το κακό",μια απόδειξη της "νίκης του καλού πάνω στο κακό", του Χριστού επί του Σατανά, με μοναδικό όπλο την πίστη...
[Μόνο που η λεξη πίστη στην περίπτωση αυτών των ανθρώπων δεν έχει το γενικό νόημα που της δίνουμε εμείς.Γιαυτούς τους ανθρώπους η λέξη πίστη έχει ένα απόλυτα συγκεκριμένο περιεχόμενο: πίστη στο Θεό στους Αγίους και στα τυπικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.Γιαυτούς τους ανθρώπους λοιπόν η λέξη πίστη δεν μπορέι να σημαίνει απολύτως τίποτα άλλο, εκτός απο τα παραπάνω. Πολύ εντυπωσιακό στοιχείο και αυτό πραγματικά...]
Το τρίτο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρούν ότι βρίσκονται σε κάποια ιδιαίτερη ψυχική κατάσταση όταν επιχειρούν την πυροβασία.Πολύ περισσότερο δεν θεωρούν ότι βρίσκονται σε κατάσταση "έκστασης". Ολα είναι πολύ φυσικά γιαυτούς,περιμένουν απλά την "ώθηση" και ακολουθούν.Μετά το εγχείρημα νιωθουν απλά πιο "ανάλαφροι".
Το τέταρτο και πιο εντυπωσιακό στοιχείο αφορά την εξήγηση που δίνουν οι ίδιοι για το κατόρθωμα τους. Παρά το ότι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ως δεδομένη την πίστη τους (με τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται και ορίζουν την έννοια "πίστη"} παρόλαυτα δεν επιχειρούν αν δεν αισθανθούν αυτή την "ώθηση",αυτή την την δύναμη που έρχεται απο "κάπου έξω" και της οποίας οι ίδιοι απλά ακολουθούν τις προσταγές...
Λοιπόν,αγαπητή another star περιμένουμε με αγωνία και την νεα σου ανταπόκριση.Αν μπορέσεις να πάρεις πληροφορίες και απο άλλους πυροβάτες θα ήταν καταπληκτικό.Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μάθω είναι αν και οι υπόλοιποι συμφωνούν με αυτό που ειπώθηκε σχετικά με "την ώθηση που έρχεται απο έξω,και τους δίνει τη σιγουριά και τη δύναμη να επιχειρήσουν"...

It is the source of all true art and all science.