- 300: Rise of an Empire - - Κινηματογράφος -
quote:
Πάμε στοίχημα για την ημερομηνία εγγραφής του μέλους 5000;;;Εγώ λεω έως τις 29/2/2004
Έλα τώρα που γυρίζει...
Εμπρός καλοί μου τζογαδόροι…
O Anunaki κερδίζει ένα βιμάνας για να μας έρχεται πιό συχνά από το Ιράκ, επειδή έπεσε αρκετά κοντά στην ημερομηνία εγγραφής του 5000ου μέλους!
Αντε και εις ανώτερα! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ"
Να' στε όλοι καλά και χίλια ευχαριστώ σ' αυτούς που το ξεκίνησαν και το κρατάνε ζωντανό
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
quote:
Πάντα τέτοια ! Θεωρώ πως είναι τιμή μου να ανήκω σ'αυτή την υπέροχη παρέα και ελπίζω τα καλύτερα για όλους μας ! (ακόμα και τους αναιδείς)
Να' στε όλοι καλά και χίλια ευχαριστώ σ' αυτούς που το ξεκίνησαν και το κρατάνε ζωντανό
Ευχαριστούμε κι εμείς για τη συμμετοχή σου, galadriel!
Θεωρούμε πάντα δική μας την τιμή να μας εμπιστεύονται και να αγκαλιάζουν τον χώρο αυτό, άνθρωποι που επιθυμούν ανιδιοτελώς να προσφέρουν και να γνωρίσουν, σε ένα συμμετοχικό περιβάλλον που δημιουργούμε όλοι μαζί καθημερινά! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Γιατι αν μετραω σαν 3 και συνεχισετε να με διαγραφετε βλεπω να γινομαστε γρηγορα και ¨δεκαχιλιαρο¨ !!!
Αστειευομαι αρχηγε!!!
Αντε και εις ανώτερα!!
Φιλικα.....ΚΑΝΕΝΑΣ
"Αληθεια, μεσα στους 5000 εγω μετραω σαν 3(λογω διαγραφων), σαν 1 ή σαν ΚΑΝΕΝΑΣ;"
Σαν ο .ΚΑΝΕΝΑΣ. φυσικά!
Σε αυτόν τον χώρο κανένας δε μετράει ως αριθμός!!
![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Θέμα: Κακοί Παλαιστήνιοι επιτίθενται για να σκοτώσουν την ομάδα
των Ισραηλινών αθλητών. Χμμ. Τώρα τι να πω; Θα μου πέσει λίγο βαρύ να δω την ταινία για αυτό που είναι. Θεματικά παραείναι δύσπεπτη!
quote:
Θα μου πέσει λίγο βαρύ να δω την ταινία για αυτό που είναι. Θεματικά παραείναι δύσπεπτη!
Απορώ όμως...Γιατί; Αναφερεσαι μήπως στο πιθανό γύρισμα από το σκηνοθέτη βίαιων σκηνών; Ή σε κάτι άλλο; Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον βασιζόμενος στο site που παρέθεσες, η ταινία θα είναι μια εξιστόρηση των πραγματικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει πρώτα να τη δούμε και μετά να την κρίνουμε, σωστά; ![]()
Μα πουθενά δεν ησυχάζει αυτός ο... φιλήσυχος λαός;
quote:
'Εφτασε η ώρα των Εβραίων ως θυμάτων της τρομοκρατίας;
Φυσικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κατασκευάζεται τίποτα, αφού στην Ολυμπιάδα του Μονάχου οι Εβραίοι υπήρξαν πράγματι θύματα τρομοκρατίας. Και φαντάζομαι ότι ο Spielberg, όντας ο ίδιος εβραϊκής καταγωγής, είναι "υπερευαίσθητος" όσον αφορά στις δυστυχίες του λαού του...Κι ένας Έλληνας το ίδιο δεν θα έκανε;
Αναγνωρίζω ότι οι Εβραίοι προβάλλονται ως ο πιο βασανισμένος λαός κλπ κλπ, και φυσικά δέχομαι ότι δεν είναι οι μόνοι που υπέστησαν τραγωδίες και ολοκαυτώματα, ειδικά αν ρίξουμε μια ματιά και στη δική μας ιστορία, αλλά μάλλον έχουν και τους κατάλληλους ανθρώπους για να προβάλλουν αυτή τη βασανισμένη πορεία...Και αυτό είναι ως ένα βαθμό θεμιτό, κατά την άποψή μου...
σε μια τέτοια προπαγάνδα. 'Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Σπίλμπεργκ, μετά τη "Λίστα του Σίντλερ" έφτιαξε ένα ίδρυμα που ασχολείται μόνο
με τους Εβραίους, θύματα του Β' Παγκόσμιου. Θεμιτό; Θεμιτότατο!
'Ισως, όμως, παραπάνε καλά οι δουλειές του ιδρύματος και μετά από αυτή την ταινία, θέλει να απλώσει περισσότερο την ακτίνα δράσης του.
Λέτε να δούμε άλλες 250 ταινίες με Εβραίους θύματα της τρομοκρατίας;
Δεν θα το αντέξω αυτό! Είδα τα πάντα για τον Β' Παγκόσμιο, διάβασα τα πάντα για τους βασανισμένους Εβραίους. Μέχρι και την "Αναβολή για την Ορχήστρα" της Φενελόν. Δεν θα αντέξω άλλο γύρο με την τρομοκρατία! Το ομολογώ ο καημένος! Δεν θα τον αντέξω!
quote:
'Ισως, όμως, παραπάνε καλά οι δουλειές του ιδρύματος και μετά από αυτή την ταινία, θέλει να απλώσει περισσότερο την ακτίνα δράσης του.
Μακάρι φίλε μου το μοναδικό κίνητρο των σκηνοθετών και των εταιριών παραγωγής του Χόλλυγουντ να ήταν το να υπηρετούν την 7η τέχνη...Αλλά όπως ξέρεις καλά, πρόκειται για καθαρά κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Πουλάει η τρομοκρατία αυτήν την περίοδο; Δώστε στον κόσμο μπόλικη, με Εβραίους ή χωρίς...Δώστε αίματα και διαμελισμένα πτώματα για να γεμίσουν τα ταμεία!
Όσο γι' αυτό που λες, ότι :
quote:
Λέτε να δούμε άλλες 250 ταινίες με Εβραίους θύματα της τρομοκρατίας;
Δεν θα το αντέξω αυτό!
μην ξεχνάς ότι το τι θα δεις και το τι όχι παραμένει προσωπική σου επιλογή...Για την ώρα...![]()
![]()
μετά δημιουργούνται σίριαλ, βιβλία κ.λ.π. Σε λίγο, όπου πας και όπου
σταθείς, βρίσκεις μπροστά σου αυτό το θέμα με τη μία ή την άλλη μορφή, ώσπου να πεις "ήμαρτον". Εγώ το λέω από τώρα. 'Ημαρτον!
quote:
Για την ώρα...
Αναγνωρίζω πράγματι μια τάση "κατευθυνόμενης ψυχαγωγίας" και όχι μόνον στο Χόλλυγουντ φυσικά...Για ρίξε μια ματιά στην τηλεόραση! Στις εφημερίδες και τα περιοδικά! Όσο κι αν αυξάνεται ο αριθμός των καναλιών και των εντύπων, τόσο λιγότερες φαντάζουν οι επιλογές μας χρόνο με το χρόνο. Τα ίδια και τα ίδια!
Αν θες λοιπόν να μιλήσουμε γενικότερα, πέρα από την ταινία του Spielberg που μπορεί εν τέλει να είναι και καλή, το βλέπω κι εγώ αυτό καθημερινά γύρω μου. Απλά επιμένω ότι ακόμη δεν έχουν γίνει όλα..."επίπεδα και ισοϋψή"! Και καλές ταινίες υπάρχουν και παράγονται και, βεβαίως, πολλά και καλά βιβλία, τα οποία, όσο κι αν μου αρέσει ο κινηματογράφος, τα προτιμώ προσωπικά. Γι' αυτό και λέω ότι, όσο κι αν προσπαθούν κάποια πράγματα να επιβληθούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η τελική απόφαση είναι στο χέρι μας (μάτι μας, αυτί μας ή ό,τι άλλο). Αν κανείς δεν παρακολουθούσε πχ reality, να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι "εκεί ψηλά" θα το καταλάβαιναν αμέσως και ίσως αλλάζαν τακτική...Έλα όμως που εμείς οι ίδιοι τα ζητάμε!
Ειλικρινά, κάποτε πίστευα περισσότερο στην "αθωότητα" λαών ή αγοραστικών κοινών, που "άγονται και φέρονται" από ένα απροσδιόριστο "σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο-κέντρο εξουσίας"...Μέρα με τη μέρα όμως συνειδητοποιώ ότι και οι "απλοί άνθρωποι" φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης...
Τελικά αυτή τη φυλή δε γίνεται να μην την αντιπαθήσεις,όσο αμερόληπτος κι αν είσαι.
Ως γνωστόν o Spielberg είναι πιόνι στα χέρια των συμπατριωτών του οι οποίοι έντεχνα του υποδεικνύουν τί θα δείξει και πώς(εξάλλου ο σκηνοθέτης δε φημίζεται και για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη ευφυίας του).
Έγινε "Η λίστα του Σίντλερ" που ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ σάρωσε τα όσκαρ.Τώρα παίζει να γίνει και αυτό ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.
Αλλά η μεγαλύτερη προπαγάνδα των Εβραίων είναι άλλη:Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ με το Μπενίνι που ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΟΣΚΑΡ.
Δε λέω,πολύ όμορφη ταινία όμως από ένα σημείο και μετά αηδίασα με την απίστευτη φιλοεβραική προπαγάνδα που παρακολουθούσα.Καταντούσε αηδία να βλέπεις.
Αλλά τί να κάνεις?Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι...
quote:
ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.
Πάντως, αυτά ακριβώς τα άπειρα εισιτήρια δεν θα τα κόψει μόνος ο Σπίλμπεργκ, φίλε μου, αλλά εγώ, εσύ, ο αγαπητός Cupid (παράδειγμα φέρνω) και γενικά εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Θέλω να πω ότι και πίσω από το Σπίλμπεργκ υπάρχουν εταιρίες κολοσσοί, οι οποίες οργανώνουν όλο το marketing και τη διαφημιστική καμπάνια για μια ταινία και δημιουργούν όλο το θόρυβο γύρω από τον τίτλο της. Και φυσικά αυτό δε γίνεται ΜΟΝΟ με τις ταινίες του Σπίλμπεργκ!
quote:
αηδίασα με την απίστευτη φιλοεβραική προπαγάνδα που παρακολουθούσα
Μα, φίλε μου, για το ολοκαύτωμα των Εβραίων μιλούσε η ταινία, τί περίμενες να δεις; Άλλωστε, εξακολουθώ να μην κατανοώ τί ακριβώς θεωρείς "προπαγάνδα"; Μήπως δεν τα έζησαν τα βασανιστήρια αυτά οι άνθρωποι στα κατά τόπους "Άουσβιτς"; Μήπως δεν υπήρχαν και ΕΛΛΗΝΕΣ που έζησαν τα ίδια, στα ίδια στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκείνη την εποχή της παραφροσύνης; Μπορώ να δεχτώ ότι ίσως παρουσιάζονται μερικές φορές ως ο μοναδικός βασανισμένος λαός κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά όπως είπες κι εσύ :
quote:
Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι...
Ποιος όμως μας λέει ότι αν οι σκηνοθέτες ή οι εταιρίες παραγωγής ήταν στα χέρια Ελλήνων δεν θα βλέπαμε ανάλογα φαινόμενα;
Οι παρατηρήσεις μου γίνονται με κάθε φιλική διάθεση...![]()
Durden Alie αν διαβάσεις σε άλλο θέμα τις απόψεις μου για τους Εβραίους θα καταλάβεις ότι δεν είμαι από τους γνωστούς γραφικούς εβραιομάχους.Εξάλλου έχω γράψει ότι και όλοι οι άλλοι στη θέση τους τα ίδια θα έκαναν.Αυτό όμως τί σημαίνει,ότι θα πρέπει να μην τους αντιπαθώ?
Δεν είναι μόνο ο Spielberg που κόβει πολλά εισιτήρια,είναι όμως αυτός που κόβει τα περισσότερα εισιτήρια απ'όλους αφού το όνομά του έχει συνδεθεί με το απόλυτο υπερθέαμα.
Όσο για εμένα σιγά μην πάω να δω την ταινία αλλά ακόμα κι αν πάω θα είναι ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και όχι για να ψυχαγωγηθώ και να γουστάρω.
Επαναλαμβάνω ότι η ταινία του Μπενίνι ήταν μεγάλη προπαγάνδα.
Όχι η κλασική ηλίθια αμερικάνικη προπαγάνδα αλλά μία πανέξυπνη εβραική προπαγάνδα που προβάλλει το υπέρτατο μεγαλείο της εβραικής ψυχής και την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της...
quote:
Επαναλαμβάνω ότι η ταινία του Μπενίνι ήταν μεγάλη προπαγάνδα.
Όχι η κλασική ηλίθια αμερικάνικη προπαγάνδα αλλά μία πανέξυπνη εβραική προπαγάνδα που προβάλλει το υπέρτατο μεγαλείο της εβραικής ψυχής και την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της...
Επειδή ίσως δεν θυμάμαι καλά την ταινία, μπορείς σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις λίγο; Νομίζω ότι ίσα ίσα, στην ταινία στιγματίζεται η προσπάθεια των φασιστών της εποχής να προπαγανδίσουν ψεύτικες "ανωτερότητες". Και, ο Μπενίνι χρησιμοποιεί το χιούμορ του για να σατυρίσει την τακτική αυτή. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, βοήθησέ με λίγο...