- Η "ΔΥΝΑΜΗ" ΕΝΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΥ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Δε θέλω να γίνω καλύτερη από κανένα, θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη από το χθεσινό εαυτό μου.
"ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Ο Ήλιος βρίσκεται εδώ στο ζώδιο του «σκότους»! Ρίχνει το φως του στον κόσμο του Σκορπιού, αλλά δεν καταφέρνει να αποκαλύψει πολλά, αφού το ζώδιο αυτό είναι ερεβώδες και αρνείται, πεισματικά, να φανερώσει τα μυστικά του. Γενικά, ο Σκορπιός είναι ένα θηλυκό, εσωτερικό, συμπαντικό ζώδιο. Έχει να κάνει με το «αφανές έπος» της κατάδυσης των ανθρώπων στον εσωτερικό τους κόσμο, με τη δραματική τους πάλη με τον ίδιο τους τον εαυτό!
Το ζώδιο αυτό δυσκολεύεται να προσδιορίσει αυτόνομα τον εαυτό του, να νιώσει από μόνο του την αίσθηση της Ταυτότητας του (δεν είναι τυχαίο ότι περνάει από περιόδους μεγάλων υπαρξιακών κρίσεων). Προσοχή, όμως! Ο Σκορπιός μπορεί να μην έχει ισχυρές ηλιακές ενέργειες έχει όμως ισχυρές συμπαντικές! Προσδιορίζει, δηλαδή, το «Είναι» του με έναν συμπαντικό τρόπο, σαν ένα παρακλάδι ενός τεράστιου, παντοδύναμου, πολυμερούς οργανισμού! Για τον Σκορπιό, ο άνθρωπος από μόνος του δεν είναι πλήρης και ισχυρός. Γίνεται ισχυρός μόνο όταν λειτουργεί στα πλαίσια κάποιου ισχυρού «οργανισμού», όταν γίνεται παραφυάδα του, τροφοδοτείται από αυτόν αλλά και τροφοδοτεί τον ίδιο!
Οι Συμπαντικές ενέργειες είναι πανίσχυρες και όταν είσαι παραφυάδα τους γίνεσαι και εσύ εξαιρετικά ισχυρός. Ο Σκορπιός θεωρείται σαν το ζώδιο της (κρυφής) δύναμης και εξουσίας. Ο κόσμος γι’ αυτόν συνίσταται από σκληρές και ανηλέητες δυνάμεις, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να του επιτεθούν και να τον εκμηδενίσουν. Για λόγους προστασίας, λοιπόν, φροντίζει να είναι πάντοτε συνδεδεμένος με κέντρα εξουσίας (όπως σημαίνουσες προσωπικότητες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με την εφορία, με την αστυνομία κ.λ.π.).
Εξουσία, όμως, περιέχουν και οι στενές σχέσεις των ανθρώπων! Όλοι μας έχουμε την (συχνά μη συνειδητή) τάση επιβολής στον διπλανό μας, της κυριαρχίας ακόμη και πάνω στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ειδικά η στενή σχέση δύο ανθρώπων περιέχει - εξ ορισμού - κρυφά παιχνίδια εξουσίας. Ο καθένας φοβάται, εκεί, να μην «χάσει» τον εαυτό του και γίνει υποχείριο του άλλου. Μόνο όταν οι ψυχές αμφότερων των μελών ενωθούν αληθινά το ζευγάρι παύει να αναλώνεται σε εσωτερικές τριβές και αποκτά μία φοβερή - κρυφή - δύναμη (σκεφτείτε πόσα διάσημα ζευγάρια κατάφεραν να επηρεάσουν - δρώντας συνωμοτικά - τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας)!
Ο Σκορπιός επιζητά τη βαθιά επαφή και ένωση με τους ανθρώπους γύρω του. Για να γνωρίσουμε, όμως, βαθύτερα κάποιον θα πρέπει να ζήσουμε στενά μαζί του, για αρκετό χρονικό διάστημα. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αρχίζει τότε να δημιουργείται μία συγχώνευση, μία «όσμωση» ψυχών ανάμεσα μας. Η εμπειρία της συγχώνευσης δύο ανθρώπων, είναι μοναδική και καταλυτική, γιατί μεταλλάσσει το «Εγώ» του καθενός σε «Εμείς»! Μέχρι να επέλθει, όμως, αυτή η μετάλλαξη μπορεί να προκληθούν άβολα ή και επιθετικά συναισθήματα στους δύο. Και αυτό γιατί το κάθε «Εγώ» οφείλει, σε αυτή τη διαδικασία, να «πεθάνει» (κανένα, όμως, «Εγώ» δεν είναι πρόθυμο να το κάνει αυτό)!"
Δε θέλω να γίνω καλύτερη από κανένα, θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη από το χθεσινό εαυτό μου.
Edited by - Αστροψυχή on 10/08/2005 19:55:08
aa
aa
Θα επανέλθω...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Με τέσσερις λέξεις:
Υπερσυνείδηση,Πάθος,Αυτοκαταστροφή,Αναγέννηση
Σε πολλές φάσεις, είτε στα σχολικά-φοιτητικά χρόνια, είτε στην επαγγελματική σταδιοδρομία είτε σε παρέες και ομαδικά σπορ, έχω συλλάβει τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί αυτή την εσωτερική δύναμη-ώθηση-διαίσθηση-παρόρμηση και να κάνει τη διαφορά είτε σε λεπτομέρειες είτε και "πανηγυρικά".
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι τυχαία και απλές συμπτώσεις, πάντως στα γενικά χαρακτηριστικά του προφίλ ενός σκορπιού πέφτουν μέσα...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Αν θυμάμαι καλά ο σκορπιός είναι το μόνο ζώο που πληγώνει τον εαυτό του!!Λέτε για αυτό να ονομάστηκε έτσι το ζώδιο?
Είναι πάντως ηγετικό ζώδιο,ζώδιο "φανατικό" και "σκληροπυρηνικό".
Και φυσικά αδιαπέραστο!
Το να εισαι απολυτος δεν ειναι ποτε καλο. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι" και η αυθυποβολη κανει κακο". Υπαρχουν και ανθρωποι (πολλοι!!) που βλεπουν σκορπιο και αλλαζουν δρομο...
aa

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Κάτι ξέρουμε από σκορπίνες!
Να μην πώ άλλα επί του θέματος και με μαζέυει το Ηθών μετά!

Θα τα ξαναπουμε! ![]()

Set me free....your heavens a lie....
quote:Χειροκροτώ, έτσι είναι...
Ο Σκορπιός είναι και πολύ σεξουαλικό κι ερωτικό ζώδιο.....
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...