- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
alfa-omegaΈχω ένα .
Τρεις είναι στην ουσία οι αρετές .
Υπομονή .
Υπομονή .
Υπομονή.
Λίγο κράτησε ...
alfa-omega, χωρίς φιλαλήθεια και ειλικρίνεια η ευγένεια είναι φάρσα και επίδειξη.
μπορει καποιος , με καποιος τροπο να αποδειξει οτι ειχε εστω και ενα ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ , ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ή οτι αλλο -ΦΥΣΙΚΟ (μη φυσικο) βιωμα , κατασταση ή οτι αλλο ??? θα ηθελα πολυ να το μαθω αυτο και ειδια θα ηθελα να μαθω εαν αυτο μπορει να το επαναλαβει ... με απλα λογια αντεχει σε εναν επιστημονικο ελεγχο ?
γιατι τα παιχνιδια του μυαλου τα εχουμε βαφτισει οτι θελουμε αλλα δεν παυει να ειναι παιχνιδια του μυαλου και τιποτα αλλο !!!
(ζιπ , ευχαριστουμε για τα τραγουδια ειδικα για το Javier paxariño cortesanos )
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Σε κάποιους ανθρώπους λαχαίνει ο κλήρος να φυλάνε «θερμοπύλες»... γιά να μην περάσουν οι βάρβαροι... Κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι του «Εφιάλτη»... Το τι είναι ο καθένας φαίνεται από την συμπεριφορά του.. δεν χρειάζεται να τον κρίνουμε εμείς...
Η Αντίληψη της Πραγματικότητας είναι Υποκειμενική
και Αντικειμενική ταυτόχρονα. Δεν απαιτεί μόνο την συμμετοχή
του Υποκειμένου που “κατανοεί” απαιτεί ακόμα την εξέλιξη του
Υποκειμένου ώστε να μπορεί να έχει Πλήρη Κατανόηση της
Πραγματικότητας. Το Υποκείμενο πρέπει να αποβάλλει όλα τα
υποκειμενικά στοιχεία γιά να φτάσει, μέσα στον εαυτό του,
βιώνοντας την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΥΣΗ του, σε Μία Αντικειμενική,
Αληθινή, Πλήρη Αντίληψη της Πραγματικότητας. Το Υποκείμενο
είναι η Πύλη γιά την Πραγματικότητα, το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Είμαστε η Πραγματικότητα.
Η Πλήρης Αντίληψη της Πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι
μόνο υποκειμενική, γιατί τότε είναι σχετική, μεροληπτική,
μη πλήρης. Ούτε εξάλλου είναι δυνατόν από ένα ατελές
υποκείμενο (που δεν έχει αποβάλλει τα ατομικά στοιχεία του)
η Αντικειμενική Αντίληψη της Πραγματικότητας. Εδώ βρίσκει
εφαρμογή η λαϊκή ρήση “αυτός ζει στον κόσμο του”, ή
“ο καθένας ζει στο δικό του κόσμο”, που σημαίνει ότι όλοι
αντιλαμβάνονται μέσω του εαυτού, διά του εαυτού,
γιά τον εαυτό, όχι αντικειμενικά. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι
έτσι αντιλαμβάνονται.
Η εξέλιξη του Υποκειμένου (διά της αποβολής των ατομικών
στοιχείων του) μπορεί να οδηγήσει στην Πλήρη Αντίληψη της
Πραγματικότητας. Αυτό είναι που ονομάζουμε Αφύπνιση.
Η διαφοροποίηση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ οδηγεί σε δόμηση ενός νοητικού πυρήνος στον νοητικό κόσμο, στην σύνθεση ενός αντιληπτικού σώματος στον ενεργειακό κόσμο, ή στην σύσταση ενός υλικού σώματος στον υλικό κόσμο. Η εμπειρία σε αυτούς τους κόσμους θεωρείται από την μη φωτισμένη συνείδηση σαν αληθινή ύπαρξη. Η Συνείδηση ζει σε αυτούς τους κόσμους μία εμπειρία που θεωρεί μοναδική αγνοώντας ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι κόσμοι.
Στην πραγματικότητα η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, σε όποιο κόσμο κι αν εκδηλώνεται, ακόμα και στον υλικό κόσμο, έχει πάντα το ΕΙΝΑΙ (το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ), σαν Υπόβαθρο, Αιώνιο, Αμετάβλητο, Ανέγγιχτο, Ανεξάρτητο από τις όποιες εμπειρίες βιώνει στην επιφάνεια της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Η Επιστροφή στο Βάθος, στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ, είναι πάντα δυνατή.
Μετά από το ξεσκέπασμα.. μπορούμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική βιωματική αναζήτηση με όλα αυτά που μπορούν να προβληματίζουν τα διάφορα επίπεδα του δρόμου.
Ξέρω ..ότι φαινόμουν σαν ένας άνθρωπος που δεν έδινε μια καλή εικόνα με όλη αυτή την διαμάχη.. αλλά ο σκοπός μου ήταν να φανερωθεί το πραγματικό υπόβαθρο του ανθρώπου που κρυβόταν πίσω από τις ωραίες λέξεις που αποπροσανατόλιζαν και ως ένα βαθμό ξεγέλασαν κάποιους. Τώρα θα καταλάβατε γιατί είπα ότι δεν θα σας πω αν ο τρόπος μου είναι καλός ή κακός.. αλλά είναι ένα μάθημα.
quote:
Αγαπητέ φίλε alfa-omega, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να συζητήσουν σοβαρά γιά την μεταφυσική και τις ανθρώπινες προοπτικές...Όπως λέει κι ο φίλος wholemind κάποιοι άνθρωποι φυλάνε "θερμοπύλες"... αφήστε τους απόγονους του "Εφιάλτη"... η άγνοιά τους είναι αρκετή τιμωρία...
Σκληρό αλλά αληθινό και από μια πλευρά λυπηρό και τραγικό.
Ας αφήσουμε λοιπών τους απογόνους του εφιάλτη να φυλάνε ¨Θερμοπύλες¨ και ας επικεντρωθούν αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται.
Ελπίζω να συμμετάσχουν και άλλοι αγαπητοί φίλοι.. σε μια εποχή που η ανθρωπότητα βουλιάζει μέσα στα πάθη και τις αδυναμίες.. παρασύροντας την συνείδηση να κυλιέται μέσα στην λάσπη της γης!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
enlightened, 19:24:30Λυπάμαι μόνο που ο φίλος "ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ", δεν γράφει πιά... δεν πειράζει... δεν θα χαθούμε...
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, 21:59:05Αγαπητοί μου φίλοι.. είμαι εδώ.. και διαβάζω..
Χαχαχαχαχα ! Απίστευτος ... χαχαχαχα! Μωρέ ΤΙ μας λες .... δεν το ξέραμε ...
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΞέρω ..ότι φαινόμουν σαν ένας άνθρωπος που δεν έδινε μια καλή εικόνα με όλη αυτή την διαμάχη.. αλλά ο σκοπός μου ήταν να φανερωθεί το πραγματικό υπόβαθρο του ανθρώπου που κρυβόταν πίσω από τις ωραίες λέξεις που αποπροσανατόλιζαν και ως ένα βαθμό ξεγέλασαν κάποιους. Τώρα θα καταλάβατε γιατί είπα ότι δεν θα σας πω αν ο τρόπος μου είναι καλός ή κακός.. αλλά είναι ένα μάθημα.
Χαχαχαχα .... και φανερώθηκε το πραγματικό υπόβαθρο ; Και γιατι δεν λες και για την ξεφτύλα που έπαθες όταν μια μέρα ολόκληρη έψαχνες να βρεις "αποδείξεις" για τους ισχυρισμούς σου ; Ε; Αυτό γιατί δεν το λες ;
Ξέρεις κάτι Μπάτλερ ; Δεν έχω συναντήσει στην ζωή μεγαλύτερους ψεύτες από σας. Κι αυτό το λέω εν πλήρη συνείδηση. Μεγαλύτερους υποκριτές και μεγαλύτερους αεριτζήδες δεν έχω ξαναβρει στην Πλάση.
Edited by - zip on 11/12/2009 09:19:55
quote:
enlightenedΛυπάμαι μόνο που ο φίλος "ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ", δεν γράφει πιά...
Μη λυπάσαι. Ψέματα λέει καλέ ... τον πιστεύεις ; Όπως είδες ξανάγραψε ... και θα ξαναγράψει ... Ξέρεις, είμαι λίγο προφήτης εγώ. Λίγο όμως, όχι πολύ ...
quote:
enlightenedδεν πειράζει... δεν θα χαθούμε...
ω, ναι! αυτό είναι το μόνο βέβαιον.
quote:
wholemindΤο τι είναι ο καθένας φαίνεται από την συμπεριφορά του.. δεν χρειάζεται να τον κρίνουμε εμείς ...
και πιο πριν :
quote:
wholemindΣε κάποιους ανθρώπους λαχαίνει ο κλήρος να φυλάνε «θερμοπύλες»... γιά να μην περάσουν οι βάρβαροι... Κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι του «Εφιάλτη»...
Ναι βρε ... δεν χρειάζεται να τους κρίνουμε εμείς ... Καμία κρίση ... Πάντως, θα συμφωνήσω σε κάτι :
Μέσα είσαι! Αυτό λέω κι εγώ ...