ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

libero60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
14/06/2005, 02:00:53
quote:
Brie Boy
...το πως μπορεί ακόμη και το πιο γελοίο ερώτημα να προκαλέσει έριδες συνεπικουρούμενες από πλήθως αποδείξεων, απόψεων, και προφανώς ... απεριόριστων copy-paste..

Βρε σύ. Πέταξες πρώτα μια χειροβομβίδα και μετά λες θα κάθεσαι να παρακολουθεις. Σκότωμα θέλεις

Copy paste δεν έγινε σε καμία άποψή μου (ούτε του WWalker απ'όσο καταλαβαίνω) είναι πρωτότυπες ιδέες οι οποίες προέκυψαν μετά εγκεφαλική διεργασία και είναι προϊόν σχεδόν δεκαλέπτου ωρίμου σκέψης.

macedon

14/06/2005, 02:15:23
menas:
«Να διευκρινίσω εξ' αρχής ότι γνωρίζω πολύ καλά πως θα στενοχωρήσω αρκετά τον ψηλό, καθώς και άλλους 'ορθόδοξους' χριστιανούς συζητητές με κάποιες από τις θέσεις μου.»

Άποψη μου, ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική συμβολή στην απομυθοποίηση ορισμένων επίπλαστων «ιερών παραδόσεων» και «αληθειών».

Σημειώνω αμέσως κάποια σημεία των όσων κατέθεσες:

«Το αποτέλεσμα πια είναι σήμερα, εκατομμύρια χριστιανοί να γιορτάζουν σαν ιερή μέρα την γενέθλια ημέρα του ισχυρότερου παγανιστικού θεού…»

«Μια απλή εξέταση των δεδομένων εύκολα αποδεικνύει ότι ο 'αγιος' κωνσταντίνος της Ορθοδοξίας, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες εισαγωγής ακραίων παγανιστικών δοξασιών στην διδασκαλία του Ιησού…»

«Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η εισαγωγή της λατρείας του λεγόμενου τιμίου ξύλου, το οποίο οδήγησε ανθρώπους που ονόμαζαν τον εαυτό τους χριστιανό να πιστεύουν ότι ένα ξύλο έχει θαυματουργές ικανότητες και να το λατρεύουν σαν άγιο.»

Αρκετά χαρακτηριστικά τα όσα γράφεις αγαπητέ!

menas:
«Γυρνώντας στον κωνσταντίνο, θα προσθέσω ότι εκτός των άλλων εισήγαγε την λατρεία της θεοτόκου Μαρίας, της "μακαριοτέρας των γυναικών" κατά τον Κύριο, μετατρέποντάς την σε παν-αγία, αναμάρτητη..»

Η λεγομένη μαριολατρεία ξεκίνησε από άλλού, και όχι από τον Ηλιολάτρη Κωνσταντίνο. Ήταν ο λαός που το θέλησε αγαπητέ και όχι το ιερατείο.

Οι δεινές Μαριολογικές έριδες της συνόδου (πραξικοπήματος δηλαδή) της Εφέσου το 431 έχουνε χαραχθεί βαθιά στην ιστορία, ενώ ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι την είσοδο στην εποχή της Μαριολατρίας την άνοιξε το πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και μάλιστα εν μέσω σκληρότατων αντιδράσεων, όπως π.χ. του Ιωάννη Χρυσοστόμου.

Να ενεργούσε άραγε το πατριαρχείο Αλεξάνδρειας από άγνοια των δογματικών θέσεων του Χριστιανισμού ή υπό την πίεση μίας ακόμη «λαϊκής επιταγής»? Μήπως απλά αντιλαμβάνονταν ότι για να υπάρξει ο Χριστιανισμός ως Θρησκεία του κόσμου της Μεσογείου εκτός της κρατικής ράβδου έπρεπε να αποδοθεί στις λαϊκές μάζες και η λατρεία της Ίσιδος?

Μήπως τελικά η αποπρολεταριοποίηση του μυθικού Ιησού και η μετάταξη του σε γιο του Θεού προϋπόθετε και μία μητέρα Βασίλισσα, πλην όμως δημιούργησε και απρόβλεπτες εξελίξεις?

Άραγε να λείπει το θάρρος ώστε να παραδεχθούνε ΤΗΝ ΝΙΚΗ της ειδωλολάτρισσας Μητέρας-Θεάς, η οποία επιβίωσε στο διάβα των αιώνων παρ’όλο το ξερίζωμα της μητριαρχίας και την άτεγκτη πολιτική της πατριαρχίας?

Για σκέψου λίγο καλύτερα αγαπητέ.

menas:
«Οι πληθώρα απεικονίσεων της Μαρίας με το μωρό στην αγκαλιά, ξεκάθαρα παραπέμπουν στις προ χριστιανικές παγανιστικές λατρείες της Σεμίραμις με τον Νιμρόδ, που μετατρέπεται στην πορεία σε Ίσιδα με τον Ώρο..»

Χαίρομαι για το θάρρος σου! Μακάρι να το έβλεπαν έτσι και όλοι οι υπόλοιποι, και να μην θεωρούσανε ότι όλα εμφανίστηκαν…..έτσι ξαφνικά, που λέει και το σχετικό άσμα.

menas:
«Συνολικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι αυτός ο άκρα παγανιστής αυτοκράτορας, δεν έχει καμία θέση μέσα στην πραγματική πίστη στον Ιησού Χριστό, και θα έπρεπε να αποτελεί βδέλυγμα για την εκκλησία Του αντί για άγιο που λατρεύεται με θέρμη.»

Γεια στο στόμα σου!!

menas:
«Πάμε τώρα στα πράγματα που θα στενοχωρήσουν εσένα»

Μα, γι’αυτό είμαστε εδώ φίλε μου……

menas:
«Συνεπώς, σύμφωνα με τις πηγές ΣΟΥ, δεν υπάρχουν κάποια γραπτά κείμενα περί Μιθρά, εκτός από γραπτά χριστιανών.»

Ξέρεις, το «καλό» που έκαναν πολλοί Πατέρες και Άγιοι του χριστιανισμού, είναι ότι καταστρέφοντας αλλά και επιτιθέμενοι στα γραπτά και λατρείες άλλων παραδόσεων/φιλοσοφιών, ήτανε υποχρεωμένοι να αναφέρουνε επακριβώς το τι εκείνοι έλεγαν!

Έτσι, έχουμε και όλα αυτά τα στοιχεία. Απλό είναι.

menas:
«Προφανώς ο Μιθρά σύμφωνα με τους ίδιους τους πιστούς του γεννήθηκε από ένα βράχο. Φύτρωσε με λίγα λόγια. ;)»

Εδώ νομίζω ότι το παρακάνεις. Δηλαδή δεν μπορείς να δει τον παραλληλισμό? Πρέπει να είναι όλα τις μετρητοίς?

menas:
«Συμφωνώ όμως ότι και εδώ υπάρχει μια σχετική αλλά επιφανειακή ομοιότητα.»

Ε, ο καθένας βάζει και την πινελιά του φίλτατε…….

menas:
«Παίρνοντας σα δεδομένο τον μυστηριακό χαρακτήρα της λατρείας του Μιθρά, θεωρώ άκρως απίθανο να κυκλοφορούσαν τέτοιου είδους κείμενα, που σε κάθε περίπτωση δεν αποδεικνύεται σε καμία από της πηγές σου ότι υπάρχουν ή υπήρξαν.»

Μάλλον βιάστηκες να με κρίνεις φίλτατε.

Μεταξύ άλλων μας γράφει σχετικά ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιαζηνός και ο Πορφύριος, καθώς και ο ιστορικός λαμπρίδιος. Επίσης, σχετικά γράφει και ο Ηρόδοτος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουνε οι διαπιστώσεις του Τερτυλλιανού αναφορικά με τις ομοιότητες της διαδικασίας μύησης των πιστών του Μίθρα και των Χριστιανών. Αναφέρει πως οι πιστοί του Μίθρα κατά την διαδικασία ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ δέχονται ένα «σημάδι» στο μέτωπο, κατά τον ίδιο τρόπο που λαμβάνουνε και οι χριστιανοί την επάλειψη.

Και να τι λέει σχετικά ο Πατέρας της Χριστιανοσύνης:

«Ο διάβολος, λέει ο Τερτυλλιανός, «βαπτίζει ορισμένους από τους πιστούς του. Τους υπόσχεται ότι τα αμαρτήματα τους θα συγχωρεθούν αφότου λουσθούν. Και εάν αναφερθώ ακόμα περισσότερο στον Μίθρα, εκείνος (ο διάβολος) τους σημαδεύει στο μέτωπο τους στρατιώτες του, τελεί την προσφορά του ψωμιού, δίνει μια εικόνα της ανάστασης και της εξωνήσης με την κορώνα και με το σπαθί».

Ο Τερτυλλιανός λέει επίσης ότι ο διάβολος σύστησε στα πλαίσια της λατρείας του Μίθρα την «προσφορά του ψωμιού».

Φυσικά, ας μην περιμένουμε μια 100% πιστή αντιγραφή, αλλά είναι τουλάχιστον προφανές ότι ο κύριος κορμός της «χριστιανικής λατρείας» είναι μια μεταφορά-αντιγραφή από υπάρχουσες συνήθειες-λατρείες.

menas:
«H συγκεκριμένη 'διαβεβαίωση' μπορεί κάλλιστα να αναφέρεται στο ρητό που ήδη παρέθεσες παραπάνω για το σώμα και το αίμα. Είναι από μόνο του αρκετό να εξοργίσει κάποιον χριστιανό.»

Λάθος το βλέπεις. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να εξοργίσει έναν χριστιανό αλλά να τον βάλει σε σκέψεις και να αναλογιστεί λίγο καλύτερα τι εστί ανθρώπινο χέρι και τι ιερατική φιλοδοξία.

Αλίμονο εάν αφήσουμε την σκέψη και την λογική μας κρίση έρμαια κάποιων ολίγων σελίδων χαρτιού. Όποια και να είναι αυτά.

menas:
«Τα περισσότερα από τα "παραπάνω" αποδεικνύονται παντελώς αβάσιμα και αναπόδεικτα, από τις πηγές που παρέθεσες ο ίδιος.»

Διαφωνώ.

Θεωρώ λοιπόν ότι διαβάζοντας κανείς και τα σχόλια άλλων μελών επί του θέματος, έχει απαντηθεί επαρκώς το φαινόμενο του λατρευτικού αλλά και συμβολικού συγκρητισμού μεταξύ του χριστιανισμού και των ευρύτερων ασιατικών παραδόσεων.

Και όλα αυτά αφορούν βέβαια το σχολαστικό σκέλος του χριστιανισμού, διότι η συζήτηση αυτή δεν θα αφορούσε ποτέ την Γνωστική πλευρά του χριστιανισμού. Πρόκειται για δυο διαφορετικές προσεγγίσεις, για δυο εντελώς διαφορετικούς Ιησούδες.

Να’σαι καλά.

Brie BoyΜέλος
14/06/2005, 02:31:59
Φίλε μου Μακεδόνα...

Και να θέλει κάποιος να βρει απόψεις σαν τις δικές σου στο Internet και να τις κάνει copy-paste, θα χρειαστεί να ψάξει πολύ...

Όσο για τον WindWalker, ο σεβασμός μου στις απόψεις του είναι δεδομενος, για αυτό και θέλησα να διευκρινίσω αν πρόκειται για το ίδιο μέλος που είχα υπόψιν...

Μιλάω για τα copy-paste to come... αν βρουν κάτι για το αυγό και την κότα...

Μήπως να φάω χαβιάρι τελικά?

14/06/2005, 02:34:27
quote:
Copy paste δεν έγινε σε καμία άποψή μου (ούτε του WWalker απ'όσο καταλαβαίνω) είναι πρωτότυπες ιδέες οι οποίες προέκυψαν μετά εγκεφαλική διεργασία και είναι προϊόν σχεδόν δεκαλέπτου ωρίμου σκέψης.

Ε, εντάξει, φίλε Macedon, δεν είναι και τόσο πρωτότυπες... Οι πάσης φύσεως βιολόγοι συνέχεια κάτι τέτοια σκέφτονται ως υποθέσεις!

Να θεωρήσουμε λοιπόν πως το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό; Ή τίποτα απ'τα δύο, αλλά μια πρώιμη μορφή του αυγού, όπως θεωρώ εγώ ενδόμυχα;

Πάντως ο λαός αλλιώς το αντιλαμβάνεται το όλο θέμα, και το έχουμε ανάγει σε εντελώς γενετικό επίπεδο, τόσο που νομίζω πως καταστρέψαμε το αρχικό νόημα της φράσης με το να κάνουμε μια τέτοια αναγωγή.

Φίλε Menas, κάπως άκομψο εκ μέρους σου να ανοίξεις δύο "μέτωπα" ταυτόχρονα.

quote:
Όσο για τον WindWalker, ο σεβασμός μου στις απόψεις του είναι δεδομενος, για αυτό και θέλησα να διευκρινίσω αν πρόκειται για το ίδιο μέλος που είχα υπόψιν...

Μιλάω για τα copy-paste to come... αν βρουν κάτι για το αυγό και την κότα...

Μήπως να φάω χαβιάρι τελικά?

Ευχαριστώ πολύ φίλη Brie Boy για τα καλά σου λόγια, ωστόσο δεν θυμάμαι σε ποιο topic είχαμε ξανασυζητήσει. Ο Windwalker είμαι, με το προηγούμενο account είχα γύρω στα 170+ posts όπως σου είπα.

Edited by - WWalker on 14/06/2005 02:39:53

georgia9Νέο Μέλος
14/06/2005, 03:06:20
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ!
XNAMEDΜέλος
14/06/2005, 09:57:53
Καλησπεριζω ολα τα μελη

Βλεπω εγινε ενα μεγαλο σουσουρο σχετικα με copy-paste.

1oν.Ειμαι συγγραφεας στο αλυτο σε οτι αποψη με εκφραζει
2ον.Οταν κατι σου δειχνει φως φαναρι τι παει να δειξει και τι αποδεικνειει θελετε και προσωπικη αποψη?
3ον.Εχω δει πως απαντατε σε ερωτηματα επανελημενα που εχω κανει και σε προσωπικες αποψεις.Απολυτη μουγκαμαρα.Ακομα να απαντησει εστω και ενας σε ερωτησεις μου γιατι ακουστε.....ζηταω υπευθηνες απαντησεις και οχι υστερικες και φευγαλεες πανικοβλητες ενεργειες του τυπου "δεν μιλαω γιατι μιλαω οπου με περνει"
4ον.Οσους κουρασα παρακαλω να με συγχωρεσετε
5ον.Η συζητηση με την κοτα και το αυγο βρε παιδες που κολαει?
6ον.Διαβαστε καποιες ερωτησεις που εχω κανει και απαντηστε μου και εσεις σε οτι ζηταω

Φιλικα σε ολους

14/06/2005, 10:56:09
XNAMED:
«Εχω δει πως απαντατε σε ερωτηματα επανελημενα που εχω κανει και σε προσωπικες αποψεις.Απολυτη μουγκαμαρα.Ακομα να απαντησει εστω και ενας σε ερωτησεις μου γιατι ακουστε.....ζηταω υπευθηνες απαντησεις και οχι υστερικες και φευγαλεες πανικοβλητες ενεργειες του τυπου "δεν μιλαω γιατι μιλαω οπου με περνει"»

Προκειμένου να συμβάλει και ο υποφαινόμενος στην διαλεύκανση αυτών των ανοιχτών ερωτημάτων αγαπητέ, μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Ποια είναι η ουσία του ερωτήματος? Και το ρωτάω αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί ένα τεράστιο μακρινάρι βήμα προς βήμα.

Νομίζω ότι υποτιμάς τα μέλη αυτού του forum, διότι δεν είμαι καθόλου της άποψης ότι ούτε υστερικές ενέργειες αλλά ούτε και υπεκφυγές έχουνε υπάρξει στα όποια ερωτήματα.

14/06/2005, 12:29:25
Εγώ απάντηση πάντως στην έρευνα του φίλου XNAMED, ανατρεπτική σε μεγάλο βαθμό, δεν είδα.
14/06/2005, 12:42:00
«Εγώ απάντηση πάντως στην έρευνα του φίλου XNAMED, ανατρεπτική σε μεγάλο βαθμό, δεν είδα.»

Τα ερωτήματα, το νόημα τους, αυτό υποτίθεται έμεινε ανοιχτό. ΠΟΙΟ είναι λοιπόν?

14/06/2005, 13:16:14
Εγώ έχω καταλάβει το νόημα, αλλά δεν μπορώ να πάρω την θέση του συγγραφέα και να απαντήσω σε μια ερώτηση που απευθύνεται σε αυτόν, ειδικά όταν θα μπορούσα κάλλιστα να έχω καταλάβει λανθασμένα και να δώσω παραπλανητική απάντηση.
XNAMEDΜέλος
14/06/2005, 14:23:21
Αγαπητα μελη καλησπερα σας

1ον.Δεν υποτιμαω κανεναν απο εδω μεσα.Εδω ειμαστε για να λεμε την γνωμη μας,να παραθετουμε τισ αποψεις μας και τους σχολιασμους μας και το σημαντικοτερο να ΑΠΑΝΤΑΜΕ σε ερωτηματα συνομιλητων.Η ερευνα που εχω κανει απανταει στα οποια ερωτηματα εχουν καποιοι πει για ομοιοτητες του μιθρα και του χριστιανισμου.Αποδιδετε μια σαφεστατη αντικειμενικη αποψη για τις ομοιοτητες και τις διαφορες μεταξη τους.
2ον.Εχω κανει στην αρχη του φορουμ αρκετα ερωτηματα χωρις δυστηχως να απαντηθουν.

φιλικα παντα

alexilexosΜέλος
14/06/2005, 14:25:12
quote:
1oν.Ειμαι συγγραφεας στο αλυτο σε οτι αποψη με εκφραζει

Πολύ καλά κάνεις. Είσαι ο συγγραφέας του άρθρου στο Άλυτο ? ή απλώς σε εκφράζει το κείμενο ?
quote:
2ον.Οταν κατι σου δειχνει φως φαναρι τι παει να δειξει και τι αποδεικνειει θελετε και προσωπικη αποψη?

Ναι.
quote:
3ον.Εχω δει πως απαντατε σε ερωτηματα επανελημενα που εχω κανει και σε προσωπικες αποψεις.Απολυτη μουγκαμαρα.Ακομα να απαντησει εστω και ενας σε ερωτησεις μου γιατι ακουστε.....ζηταω υπευθηνες απαντησεις και οχι υστερικες και φευγαλεες πανικοβλητες ενεργειες του τυπου "δεν μιλαω γιατι μιλαω οπου με περνει"

Ποιές ερωτήσεις???
quote:
6ον.Διαβαστε καποιες ερωτησεις που εχω κανει και απαντηστε μου και εσεις σε οτι ζηταω

Ποιές ερωτήσεις???. Που να τις διαβάσουμε επιτέλους ????

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Brie BoyΜέλος
14/06/2005, 17:36:30
Χμ, μισό λεπτό φίλε μου XNAMED, γιατί ούτε εγώ κατάλαβα σε ποιά ερωτήματα δεν απαντήσαμε...

Καταρχάς το κείμενο που παρέθεσες παρουσιάζε γεγονότα, δηλ πως πιστεύουν οι ερευνητές ότι ήταν η θρησκεία του Μιθραϊσμού, και κάποιες ομοιότητες με τον Χριστιανισμό.

Άρα τι να σχολιάσουμε? Ότι οι δυο θρησκείες μοιάζουν σε κάποια πράγματα (όπως άλλωστε οι περισσότερες θρησκείες)? Ή ότι οι δυο θρησκείες ήταν σε αντιπαλότητα για όσο διάστημα συνυπήρχαν?

Αυτά δεν λέγαμε και μεις ?(δεν θυμάμαι ποιόι συγκεριμένα, αλλά υπάρχουν άτομα πχ Schwambe και Ostria, που έχουν αναφέρθει εκτενώς).

Θα επανάλαβω το σχόλιο που έκανα εγώ στο κείμενο σου, το οποίο μάλλον δεν πρόσεξες.

quote:
Brie Boy :Αλλά το να βρίσκει κάποιος στοιχεία από τον Μιθραϊσμό στον Χριστιανισμό, δεν είναι απαξιωτικό. Αντιστοίχως βρίσκουμε για παράδειγμα και πολλά παγανιστικά στοιχεία, τα οποία χωρίς να είναι εξαρχης χριστιανικά, ενσωματώθηκαν στην χριστιανική κουλτούρα, με αποτέλεσμα να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της. Πχ: Οι Απόκριες. Όσο και αν υπήρχαν αρχικώς διαφωνίες, οι Απόκριες αποτελούν πλέον μια κανονική Χριστιανική Γιορτή, και ας κρατάνε από παγανιστικά έθιμα. Δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα είναι φυσιολογικό που μια θρησκεία προσπαθεί να συμβαδίσει με τα ήθη και τα έθιμα που βρίσκει σε έναν τόπο, στην προσπάθεια της να επεκταθεί. Το κακό είναι όταν τα καταστρέφει, όχι όταν τα αφομοιώνει.

Οι θρησκείες πάντα έπαιρναν στοιχεία η μια από την άλλη και αυτό έχει να κάνει με τα έθιμα και τις τελετουργείες, άρα με τις συνήθειες του λαού. Η θεώρηση για το Θείο και η ουσία της κάθε θρησκείας δεν θίγεται από κάτι τέτοιο.

Πόσο μάλλον όταν βρίσκουμε στοιχεία μιας νεκρής θρησκείας σε μια κρατούσα.

Τώρα αν αρχίζουμε να συζητάμε για το αν ο Χριστιανισμός έκλεψε στοιχεία από τον Μιθραϊσμό ή το αντίθετο, νομίζω θα είναι σαν να διαφωνούμε για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Από κει ξεκίνησε και η όλη συζήτηση με το αυγό και την κότα, ή αλλιώς... ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα, προσπαθώντας να βρούμε θρησκείες καθαρές από επιρροές.

Εκτός αν θες να πάρουμε μια μια ομοιότητες και διαφορές και να τις αναλύουμε. Αλλά δεν νομίζω πως θα βγάλει πουθενά κάτι τέτοιο.

XNAMEDΜέλος
14/06/2005, 18:03:27
Bρε παιδια κοιταξτε λιγες σελιδες ποιο πισω και θα δειτε τι ρωταω.αλεξιλεξος ειμαι συγγραφεας στο αρθρο αυτο στο αλυτο και για αυτο εψαξα εκτενεστερα.
14/06/2005, 18:20:49
quote:
XNAMED
Bρε παιδια κοιταξτε λιγες σελιδες ποιο πισω και θα δειτε τι ρωταω.αλεξιλεξος ειμαι συγγραφεας στο αρθρο αυτο στο αλυτο και για αυτο εψαξα εκτενεστερα.

Καλά να πάθουμε, αφού πέφτουμε να φάμε τον κάθε άνθρωπο που "τολμά" νας μας παραθέτει ένα άρθρο εδώ μέσα.

Φιλικά όπως πάντα

alexilexosΜέλος
14/06/2005, 19:33:12
quote:
Εχω κανει στην αρχη του φορουμ αρκετα ερωτηματα χωρις δυστηχως να απαντηθουν.

Εάν εσύ θεωρείς αρχή του forum την σελίδα 8 στην οποία έγραψες για πρώτη φορά !!!!!!!!!!!!!
quote:
αλεξιλεξος ειμαι συγγραφεας στο αρθρο αυτο στο αλυτο

Επιτέλους μιά απάντηση μετά από τρείς ερωτήσεις. Θέλεις λοιπόν να γράψουμε την γνώμη μας για το κείμενο του άρθρου ? Γιατί δεν μας το λές από τότε που το παρέθεσες.
quote:
Καλά να πάθουμε, αφού πέφτουμε να φάμε τον κάθε άνθρωπο που "τολμά" νας μας παραθέτει ένα άρθρο εδώ μέσα.

Ψηλέ μην βιάζεσαι. Ζήτησα να απαντηθούν κάποιες ερωτήσεις που είχα για την σχέση του XNAMED με το άρθρο που παρέθεσε. Εάν είχες προσέξει έλεγα <<ζήτησα την δική σου άποψη. Εκτός και είσαι ο συγγραφέας του άρθρου στις ανωτέρω ιστοσελίδες.>>
quote:
quote:
xchamp
Σου δίνω το λόγο μου , ότι αν σταματήσεις να γράφεις με
κεφαλαία θα γίνω Χριστιανός...

Και γω... και γώ...!!!
macedon

XNAMED τα κατάφερες και τους έκανες χριστιανούς

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

XNAMEDΜέλος
14/06/2005, 20:54:57
Χαιρομαι πολυ αγαπητε που το καταφερα.

παντα φιλικα σε ολους

XNAMEDΜέλος
14/06/2005, 20:55:36
Χαιρομαι πολυ αγαπητε που το καταφερα.

παντα φιλικα σε ολους

Brie BoyΜέλος
15/06/2005, 06:08:34
Εφόσον φίλε XNAMED είσαι και ο συγγραφέας του άρθρου, να σου πω και τα συγχαρητήρια μου, καθότι το βρήκα εξαιρετικά καλογραμμένο και εποικοδομητικό.

Ωραία, άρα τα ερώτηματα του XNAMED είναι τα εξής, και συγχωρήστε με αν κάνω λάθος...

1.

quote:
ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΟΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΥΞΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ.ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ?

2.

quote:
ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ?ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ?

3.

quote:
ΨΑΧΤΕ.ΠΗΓΕΝΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ,ΠΗΓΕΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ.ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ?

4.

quote:
ΚΑΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ?

5.

quote:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΤΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ?

6.

quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟ ΣΟΥ" ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?

7.

quote:
ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ.Ε?ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ?

8.

quote:
WINDWALKER ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

Εντάξει, είχα μπόλικο ελέυθερο χρόνο, το παραδέχομαι . Αυτά είναι εν ολίγοις??

15/06/2005, 07:34:34
quote:
Brie Boy
Εφόσον φίλε XNAMED είσαι και ο συγγραφέας του άρθρου, να σου πω και τα συγχαρητήρια μου, καθότι το βρήκα εξαιρετικά καλογραμμένο και εποικοδομητικό.

Το εν λόγω άρθρο ανήκει στον διδάκτορα του τομέα της ιστορίας και φιλοσοφίας των θρησκειών, κ Τσοπάνη Κων/νο. Με τέτοια ορθογραφία που συναντάω στα κείμενά σου XNAMED, αμφιβάλλω αν εσύ είσαι αυτός ο καθηγητής Πανεπιστημίου. Μην κοιτάς που ο Ψηλός σε πίστεψε, αυτός πιστεύει τα πάντα. Φυσικά υπάρχουν και 1002 άλλοι λόγοι που δεν πιστεύω ότι το άρθρο είναι δικό σου, αν μου ζητήσεις θα σου τους παραθέσω.

quote:
ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΟΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΥΞΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ.ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ?

Πολλοί θα ήθελαν να αποδείξουν τη μαγγανεία αλλά δυστυχώς για το Πατριαρχείο είναι βιοπορισμός, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει κανέναν να το ελέγξει. Αλλά όπως λέει και ο λαός μας, "ο ψεύτης κι ο κλέφτης..."

quote:
ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ?ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ?

Κανείς δεν είναι μπροστά. Μόνον ο Πατριάρχης.

quote:
ΨΑΧΤΕ.ΠΗΓΕΝΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ,ΠΗΓΕΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ.ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ?

Δηλαδή όλα αυτά που εσύ πιστεύεις τα έχεις δει; Τα έχεις ζήσει; Εδώ δεν τα είχαν δει οι μισοί ευαγγελιστές.

quote:
ΚΑΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ?

Τι εννοείς με τη λέξη "άθεος"; Αυτούς που δεν είναι ορθόδοξοι;

quote:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΤΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ?

Κανείς δεν κατηγορεί το Θεό. Τις βιομηχανικές χώρες κατηγορούν, ειδικά τις Η.Π.Α. που δεν έχει υπογράψει καν τη σύμβαση του Κιότο. Όπως επίσης και τον κάθε ένα κάτοικο αναπτυγμένης χώρας που συμβάλλει με τον τρόπο του. Σε επιστημονικά θέματα κανείς δεν ανακατεύει το Θεό της θρησκείας του, γιατί διαφορετικά θα μαζεύονταν πολλοί Θεοί και δεν θα βρίσκαμε άκρη.

quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟ ΣΟΥ" ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?

Θα του απαντήσω "Μάλλον για εξωγήινος μου φαίνεσαι. Εν πάσει περιπτώσει, χάρηκα, εγώ είμαι ο Κώστας".

quote:
ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ.Ε?ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ?

Μπα. Εδώ δεν φοβήθηκα την πεθερά μου, το εξωγήινο θα φοβηθώ;

quote:
WINDWALKER ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

Σ'αυτό δεν μπορώ να απαντήσω.

macedon